Asus MeMo Pad 7" K01A (ME70C) régi tablet akku csere vagy akku nélküli használata? Rossz akku helyett tápegységet kötni?

Helló. Előkerült egy évekig nem használt, de amúgy sem használt, csak megvett Asus MeMo Pad 7" K01A (ME70C) tablet (Asus oldal).

Akkuja halott, napokig a töltőn, és utána is másodperceket bír. Lepattintottam a hátlapját, az akkuja nem mozdult el, mint a lenti videókon, a csatlakozása az akkunak is jó. Kapható 5-6 ezer Ft áron + vám Kínából, 9 ezer Ft körül Európából csak az akku.

Már 25-30 ezer körül van ennél jobb tablet, nem tűnik úgy, hogy megérné cserélni az akkut.

A kérdésem, hogy bármi módon megoldható, de inkább egyszerűen, hogy külső áram forrásról működön, USB-s töltőről, akár külső akkuval, bárhogy? Az akku helyére valamit bekötni, amiről fixen vagy más akkuról, elemekről működik? Az akkura 3,7V van írva. 6 eres a kis csatlakozó, amin az akku csatlakozik. Lásd a lenti videókon. Mi lehet a bekötése, mit lehetne biztonságosan rákötni?

Így néz ki kb szétszedve: ASUS MeMO PAD K01A Fix - YouTube  Asus Memo Pad wont turn on or not charging with Red Battery icon Fix - YouTube

Elvi kérdés lenne felhasználni, és megjavítani, ha nem túl nagy idő és energia ráfordítás. Vagy leadom valami megfelelő hulladékgyűjtőbe.

 

Általános kérdés is lehetne, hogy mobil/tablet akku helyére milyen tápegységet, vagy milyen házilag készített akku pakk + átalakítót lehetne biztonságosan kötni?

Elméleti tipp: Több 1,2V AA Eneloop akku, 3-4-6 vagy bármennyi darab (3,6V / 4,8V / 7,2V, stb ) tokban, majd V konverzió a megfelelő szintre (3,7V)? Működne?

Hozzászólások

Egy akksiba manapsag sokminden van beepitve, homero toltesvezerlo elektronika stb... Igy nem erdemes ezt takolni, mert a vegen tobb penz + tobb ido lesz.

Szvsz vedd meg bele az uj akksit, ha valoban az a hibas... Ha hasznalod, mukodik akkor kit erdekel, hogy van jobb tablet? Ha akad, minden baja van akkor inkabb csereld le!

Ha töltőről bekapcsol a rossz akkuval, akkor használd úgy.

kérdes, hogy mire szeretnéd használni, mert ez a hw ma igen gyengének számít, szóval nem biztos, hogy megéri 9 ezert költeni egy tabletre ami nem ér ennyit. (25 ezres tabletekől én távol tartanám magam)

Én egy régi mobil tönkrement akkuját úgy "pótoltam", hogy az eredeti akku töltőelektronikáját meghagyva, az akkucellához menő vezetékeket elvágtam, és a cella helyére egy kondenzátort forrasztottam. 1000uF/16V vagy hasonó. Ha nem fér be az eredeti akku helyére, akkor két vékony vezetékkel ki lehet vezetni a készüléken kívülre. A polaritásra figyelni kell. Persze ez csak akkor működik, ha a töltő adapter táplálja a készüléket, mert a kondenzátor kevés energiát tárol az akkumulátorhoz képest.

Igaz nem tőlem kérdezted, de ha lehet rá alternativ androidot rakni ami gapps mentes akár akkor még teljesen jó lehet pl. HomeAssistant vagy Node-RED dashboard megjelenítőnek.
Vagy valami hasonló dologra 1-2 programmal amit apk-ból teszel rá. Pl. KODI távirányító, stb...
Nem kizárt, hogy a rendes netezés, youtube stb... nem is menne már rajta, sőtt maga a google-s lomok sem bírnának mégg tárhelyileg sem befrissülni. Vagy frissítés után lenne használhatatlanul lassú.

Szóval ha kidobnád, jelezd majd merre dobod, beállnék az irányába. :D

En egy nagyobb kapacitasu kondi meg egy 3.3V-os tapegyseg kombinaciojaval probalkoznek elsore.

A sok vezetek nem feltetlenul jelent rosszat, lehet, hogy a csatlakozo terhelhetosege miatt tobb + es - van kozottuk. A homerseklet merest sem szoktak nagyon elbonyolitani, altalaban egy NTC termisztor, sima ellenallassal becsaphato az elektronika. Ha egyaltalan figyel ra a keszulek akkor is, amikor epp nem toltod.

Ezt is próbáltam, nem vált be. Ha az ember az eredeti töltő áramkört használja, azon minden szükséges dolog rajta van, a hőmérséklet érzékelő, túláram és feszültség korlátozó. Ez egy keskeny hosszú panel az akkumulátor tetején, óvatosan felboncolva az akkut hozzáférhető. Az akku felé két vezeték megy (van, ahol két lemezke). Azt tapasztaltam, hogy ha a cellát kondival helyettesítem, a telefon mindig úgy érzékeli, hogy még nincs feltöltve. De ettől függetlenül működik.