[Megoldva] HDMI - kep szelei le vannak vagva - Samsung UX trukk

Sziasztok!

Van egy laptopom, es egy monitorkent hasznalt TV-m, amit ha osszekotok egymassal, a fenti tunetet produkalja.
Mondjuk maximumra nyitott Firefoxban a bal szelen a back gombtol balra minden le van vagva, jobbra a scroll bar, felul a cimsor nem latszik, alul meg a start menu es a panel. A szinek es a kepelesseg is szokatlan.

A jelenseg ezzel a laptoppal es ezzel a kijelzovel jon csak elo, a laptopot hasznaltam mar korabban tobb projectorral meg TV-vel/monitorral, teljesen jol ment. A TV-n ha a desktop/server gepem, vagy Raspberry van, tokeletes a kep. OS-fuggetlen a problema, dual bootos Ubuntu/W10 a gep, mindkettovel ugyanaz a hiba. A nativ felbontasa 1920x1080, nem egy egzotikus meret, a gep erre van allitva, es a TV is felismeri amikor csatlakozik vagy modot valt (kiirja, hogy pl. HDMI2 1920x1080 / 60p). A TV-n ket HDMI bemenet van, mindkettovel ugyanez a jelenseg. 3 kabelem van, azokat cserelgetve sem valtozott. Van egy USB Type-C hubom, amin van HDMI es VGA kimenet is, azon keresztul is ugyanez van. Kepfrissitesi frekiket is allitgattam 60Hz es 23.98 kozott, nem fugg tole. A KDE helyesen mutatja a kijelzo tipusat, szoval kommunikacio van koztuk, nincs problema veluk.

A TV egy Samsung T22D390EW, a laptop meg egy Asus UX310U. Mi lehet a gond?

Ja, azt elfelejtettem irni, a laptop Inter+NV videokartyas, de ha a monitoron egy 3D-t hasznalo, fullscreen jatek fut NV-vel Win10 alatt, az is ugyanugy hibas.

Hozzászólások

Koszi!

Ezt a rename-es opciot megtalaltam korabban valami forumon, de miutan tobbszor atneztem a Pictures menut (es utana a teljeset), es nem talaltam, ugy voltam vele, hogy ez valamelyik ujabb generacios eszkoz beallitasa lehet. Van valami manuals-os PDF leiras, abban sem talaltam a rename-et (TV csatornaknal van ilyenje, de nem az kell), de a Samu oldalan is fent van egy PDF, es az maskepp nez ki.

A trukk az, hogy a menubol nem elerheto ez a funkcio, de ahol a source-okat kivalasztod, a taviranyito tools gombjaval elojon az atnevezes. (a TV-n levo gombokkal ha a felfelet nyomod - sehol nem jelzi, hogy lenne ilyen funkcio)

A Samu UX csapatanak mindenesetre gratulalok. Elvileg a menuben pont az lenne a jo, hogy mindenfele funkciokat ott el lehet erni.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin