Így változott a politikai nézetem ...

Címkék

Ennél a szavazásnál a változás érdekelne, mert több információt hordozhat, mint az egyszerű párt preferencia.

A kormányra szavaztam 4 éve, áprilisban is a kormányra fogok.
17% (172 szavazat)
A kormányra szavaztam 4 éve, áprilisban valamelyik ellenzékre fogok.
5% (50 szavazat)
Valamelyik ellenzékre szavaztam 4 éve, áprilisban a kormányra fogok.
4% (43 szavazat)
Valamelyik ellenzékre szavaztam 4 éve, áprilisban is valamelyik ellenzékre fogok.
59% (619 szavazat)
Új szavazó vagyok, a kormányt támogatom.
1% (6 szavazat)
Új szavazó vagyok, valamelyik ellenzéket támogatom.
3% (28 szavazat)
Nem szavazok, egyéb, leírom.
12% (124 szavazat)
Összes szavazat: 1042

Hozzászólások

4 helyett 8 év távlatában érdekesebb lenne, nem?

Helyi képviselőként én is eddig mindig arra szavaztam, akivel elégedett voltam, és nem a pártpreferencia alapján.

Szerintem pont ez a normális, hogy ha valaki jól csinálja a munkáját, akkor nem cseréljük le azért, mert annó más pártba lépett be, mint aki nekünk tetszik.

Nagy Péter

"Valamelyik ellenzékre szavaztam 4 éve, áprilisban is valamelyik ellenzékre fogok."

Az a valamelyik létszáma 1 fő. Ha marad a közös jelölt.
BTW Elszomorít, hogy ennyi balos van itt. Mit adtak nekünk a kommunisták? :)

Kiemelés tőlem:

Márki-Zay reagált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökének elmúlt napokban tett nyilatkozataira, amelyek szerint MZP befutó helyet kínált nekik a közös ellenzéki listán. A miniszterelnök-jelölt elismerte, hogy felhívta Kovács Gergelyt, és javasolta neki, mivel szerinte a jelenlegi kutatások szerint nem fog bejutni az MKKP a parlamentbe, az eddigi jó együttműködésük miatt szívesen segít nekik.

Bár a közös listán az ellenzéki pártok állítják össze, Márki-Zay azt mondta, hogy szívesen lobbizna az MKKP érdekében, hogy kapjanak egy befutó helyet, Kovács Gergely pártelnök azonban ezt elutasította.

A hódmezővásárhelyi politikus azt mondta, a legutóbbi parlamenti választáson például a Hegyvidéken minden körzetet megnyert a Fidesz, de ha az MKKP jelöltjére leadott szavazatokat hozzáadnák az ellenzékhez, akkor az ellenzék győzött volna. „Simán előfordulhat az, hogy a Kétfarkú Kutya Párt, Kovács Gergőék miatt fog Orbán Viktor hatalmon maradni”, ha az ő jelöltjeikre leadott szavazatok fognak hiányozni abban a több mint 80 körzetben, ahol jelölteket akarnak állítani – véli a miniszterelnök-jelölt.

Link: https://telex.hu/belfold/2021/11/01/marki-zay-peter-fidesz-elkxrtuk-film

trey @ gépház

MKKP-re azok rakjak, akik ha ok nem lennenek, akkor faszt rajzolnanak a szavazolapra, vagy el sem mennenek szavazni.

Ezek szerint te sem érted a lényeget és ők sem. Amennyiben nem mennek el szavazni, vagy az MKKP-ra szavaznak, abban az esetben a Fideszt erősítik. A kettéosztott elképzelés szerint a moslékosok abból indulnak ki, hogy aki nem a Fidesszel van, az velük van.

trey @ gépház

Ez a kétfarkú kutya párt ez valóban párt, nem csak poén?

Úgy értem, hogy ha elfogadta volna Kovács Gergely Márki-Zay ajánlatát, akkor pl. mandátumszerzés esetén tényleg küldenének egy képviselőt a parlamentbe, aki 4 éven át legalább annyira komolyan dolgozna, mint a többiek?

Illetve akik a kétfarkúakra szavaztak a hegyvidéken, azok nem csak protest szavazatok voltak? Ha a Kutyák az ellenzéki listán szerepelnének, akkor az eddig rájuk szavazók az ellenzéki listára szavaznának és nem mondjuk faszt rajzolnának a szavazólapra?

Nem követem igazán, hogy milyen pártok mit csinálnak Magyarországon, de amikor utoljára hallottam a kétfarkú kutyákról, egyáltalán nem tűnt úgy, hogy a viccen kívül más is lenne.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

https://www.hegyvidek.hu/onkormanyzat/kepviselok/kovacs-gergely

A fickó benne van a képviselő-testületben, és elég komoly munkát végez, ahogy látom. Lerántotta a leplet már pár mocskos ügyről. Persze próbálják lehetetleníteni, meg hitelteleníteni, de végülis képviselő, nem sokat tudnak tenni ellene. Viszont egyedül nem sokat ér szegény.

Valóban poén, hogy egy viccpárt a leghitelesebb számomra. Tulajdonképp előny is, hogy semmi esélyük a kormányzásra, mert aki eddig a kondér közelébe került, az már mind "maszatos" lett a konctól. A Kutyák még a számukra váratlanul "rájuk szakadt" kampány pénzt is kátyúzásra, fedett buszmegálló építésre stb, költötték. Szóval tényleg poénosak . és EZT nagyon komolyan veszi, ugyanakkor teljesen legális és bejegyzett párt.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_K%C3%A9tfark%C3%BA_Kutya_P%C3%A1rt

Van egy ismerősöm, aki időnként szokott segíteni néhány MKKP-s dologban, az alapján nekem úgy tűnt, hogy inkább kisebb, helyi jelentőségű dolgokat szoktak megoldani. Van, ami persze inkább csak vicc vagy figyelemfelhívás (pl. a repedt felületek négyszínfestése), de van, amikor valamit helyretesznek, pl. padok, terek, stb. Nyilván ott számít az, hogy mennyire sikerül hozzá pénzt szerezni. (Pl. mesélték nekem, hogy valamit ki akarnak festeni, önkormányzattól kértek is segítséget, akik részéről kb. annyi volt a reakció, hogy persze, csináljátok, tök jó, csak nehogy egy fillérjébe kerüljön a kerületnek.)

Ez csak annyiban igaz, hogy a bal meg jobb oldal ma nem ugyanazt jelenti (nem csak nálunk), amit 80 éve.

De a "baloldalról" (nem csak hazai) elmondható, hogy aki úgy beszél mint egy bolsevik, úgy cselekszik mint egy bolsevik, olyan a szaga mint egy bolseviknak az bolsevik

 

A legszomorúbb egyébként az ún. zöldek felszámolása, amit gyakorlatilag lenyúltak a kommunisták, akik szalonképesebb álarcként vették magukra, és valójában megbízó érdekkörök érdekében végeznek nyomás gyakorló tevékenységet. pl. két versengő érdekcsoport közül az egyiket támadják.

 

Mindeközben teljesen átgondolatlan, megvalósíthatatlan hagymázas elképzeléseket kényszerítenek a világra. Legnevetségesebb ( de hatásában szomorúbb) példa a germán energiaipar csúcsra járatott ostobaságai. Persze gondolom megvannak az érdekkörök, akik jó drágán szállítanának "megoldásokat", melyekről 15 év múlva derül majd ki, hogy még károsabbak.

Egyébként nem véletlen, hogy az ún. zöld pártokban mutatóban is alig látni olyat aki zöld kérdésekben bármilyen releváns végzettséggel bírna ( biológia, energetika, egyáltalán természettudományok) , szinte kizárólag muciológus, aki egy gázkazánt sem tudna begyújtani, vagy egy gyümölcsfát megmetszeni, de persze nagy hévvel hirdeti örült eszméit.

És mi a nevük azoknak, akik úgy vélik, hogy jobban kell szopatni a társadalom tetejét mint az alját, és a szopatásból befolyt pénzzel jobban kell segélyezni az alját, mint a tetejét? Vagyis aki a szegény/gazdag, (például kórházi ápoló/NER lovag) közötti gazdasági ollót, társadalmi szakadást szeretné összébb zárni? Azokat hogy hívjuk, akik nem valamely végletben hisznek? 

Mi VOLT a nevuk azoknak, akik ezt vartak el, amig realis VOLT?

A valosag:

 • ha a szegeny embert szopatod, elmegy ellened szavazni
 • ha a gazdag embert szopatod, kiviszi az orszagbol az adofizetesi kotelezettseget, igy nem lesz mibol a szegeny szavazokat megtartanod
 • az egyetlen megoldas: ha jobboldali, ha baloldali vagy, csak a kozeposztalyt szopathatod

Altalaban az van, hogy aki kormanyon van, az mar nem mer a gazdagok nadragszijan szoritani. Aki meg nincs kormanyon, az azt igeri, hogy fog: vagy hulye (azaz meg nem jott ra, hogy nem lehet), vagy hazudik.

Vegeredmenykent: ha kevesebb terhet akarsz a kozeposztalyon, mert ugy erzed kemenyen dolgozol a penzedert, ne vard meg, hogy "kormanynal baloldalibbak" hogyan akarjak "betartani szegenyeknek tett valasztasi igereteik egy reszet".

Helyette inkabb remenykedj abban, hogy a kormany ha masbol nem is, a Docler ugybol meg az elodei vagyonosodasi vizsgalatos szokasaibol tanult valamit.

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!” – mondta Magyarország miniszterelnöke.

lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak?

Szlovákiában nem tudom, mit csinálnak, Angliában gyakorlatilag magánnyugdíjpénztárakba javasolt a munkavállalóknak befizetni, tipikusan a bruttó fizetés 3-8%-át, amit jellemzően a munkáltató kiegészít, kb. 10%-ra (talán a leggyakoribb az 5+5%).

Van ugyan állami nyugdíj, de itt is alacsony az összege és várhatóan tovább csökken majd. Ahogy kb. mindenhol máshol szintén.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nincs 10 ezer család, akinek legalább egymilliárdos vagyona van.

Négyezer család birtokolja Magyarország pénzügyi vagyonának harmadát

Te normálisnak tartod, hogy a családok 0,1 százalékának tulajdonában van a pénzügyi vagyon 30 százaléka?

Nem gondolod, hogy a tőke egyre nagyobb koncentrációja végül magát a kapitalizmust borítja be?

Részben harmadikutas, hiszen a fajelméleten kívül lényegében nem különbözik a bolsevizmustól. Utóbbiaknak is van „fajelmélete”, de az osztályalapú.

Szociálfasizmus

Molotov–Ribbentrop paktum és köre:

Molotov–Ribbentrop Pact negotiations

German–Soviet Credit Agreement (1939)

German–Soviet Commercial Agreement (1940)

German–Soviet Border and Commercial Agreement

Invasion of Poland

German–Soviet military parade in Brest-Litovsk

Nagyon röviden: Hitlert és a nácikat Sztálin tervei alapján a nemzetközi komcsi mozgalom segítette hatalomba, 1939-ben együtt támadták meg Lengyelországot, így a II. vh. kirobbantásában is minimum egyforma a felelősségük, bár szerintem Sztáliné nagyobb, éppen az előzmények miatt, de amiatt is, hogy 1939-40-től a Szu látta el ipari nyersanyaggal, energiahordozókkal és élelmiszerrel a náci Németországot, ezzel lehetővé téve a számukra, hogy le tudják rohanni Nyugat-Európát.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Mit adtak nekünk a kommunisták?

Egy új alkotmányt pédlául. Az Alaptörvényünk egyik főtanácsadójának a Fidesz Pozsgay Imrét, a Hazafias Népfront egykori vezérét, kommunista politikust kérte fel.

Meg hát lehetne még sorolni a kommunistákat a Fideszben - mit adtak ők neked?

 

Amúgy egy igazán kommunista párt van a választásokon, a Munkáspárt. 

Az Alaptörvényünk egyik főtanácsadójának a Fidesz Pozsgay Imrét, a Hazafias Népfront egykori vezérét, kommunista politikust kérte fel.

És ezt a listát lehetne még bővíteni: https://alfahir.hu/kommunist%C3%A1k_fideszben-20120122.

Oszt jónapot!

Tehát akkor most az a baj, hogy a Fidesz, sőt, Szájer iPadjén Brüsszelbe vonatozás közben, senkit meg nem kérdezve alkotta az új alkotmányt, vagy az, hogy még volt kommunista minisztert is megkérdeztek?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Még mindig szlengként kell használni a kommunistázást? Azt hittem már lerágott csont. Szerencsére nekem nem volt benne részem de azért az megvan, hogy a mostani fejesek az általad kommunistáknak nevezettek pénzén, iskoláikban vagy épp a gyerekeikkel együtt jártak iskolába és a valóságban szomszédok, pajtik? A parlamentben az igezi ellenfelek már le lettek fegyverezve időben, amikor látszott, hogy ideje őket komolyan venni. Lényegében az LMP és a Jobbik le lett nullázva. Az általad komcsiknak nevezettek sosem voltak különbek.

A paprikajancsit és a xanaxos törpét sem szeretem. Akkor én most komcsi vagyok vagy sorosbérenc vagy mi a fene?

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

„az általad kommunistáknak nevezettek pénzén, iskoláikban”

Te magadnál vagy? Mi a fasz volt a komcsiké a diktatúrában, amit maguk teremtettek vagy állítottak elő? Amúgy hova a gecibe jártak volna egy komcsi diktatúrában, mint azokba az iskolákba, amiket a komcsik felügyeltek, mivel MINDENT a komcsik felügyeltek? Neked valami nagyon alternatív világkép kavarog a fejedben.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

mivel MINDENT a komcsi

Szóval mindenki komcsi volt. Ugyanott lyukadtunk ki. Semmi különbség. Most pedig már teljesen felesleges dolog a komcsizás, nácizás, fasisztázás... úgy 30+ éve nem az a lemez pörög.

A xanaxos törpe meg egy sorosbérenc a maga oxfordi liberális filozófiájával. Na ez ám a tudathasalás ;) Inkább az a kérdés, hogy kinél jelentkeztek a tünetek.

 

Az egyik egy szemkilövető komplexusos retardált majom akinek az agyára ment a hatalom, a másik ugyanez pepitában zsírdisznó formában. Továbbra is tartom, hogy a bohócok helyett az országnak szakértői kormányra lenne szüksége mindenféle izmus és oldalak nélkül. 

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

> Szóval mindenki komcsi volt. Ugyanott lyukadtunk ki.

Ez szerintem hasonló ahhoz, mint amikor egyes nők kiakadtak a CSOK kihirdetésekor és azt mondták, hogy csakazértse szülnek _Orbánnak_ gyereket. Kb annyira volt minden komcsi, mint amennyire Orbánnak szülik most a gyerekeket a nők (már aki...).

Vagy például most meg valamiféle demokráciában élünk állítólag, és ebben én dolgozom és adót fizetek. Mégsem vagyok demokrata.

Kun Béláék is a gyülöletre alapozták a 133 napot. Most is hasonló jókban reménykednek. Margaret Thatcher mondta A szocialistákkal az a baj, hogy mindig kifogynak a más pénzéből. Ezt Budapesten bemutatták. Kb országos szinten is ez vár ránk. Mindig van annyi fiatal akinek új a jópofa tornacipős bácsi. Ez van. Ezt nem nagyon lehet befolyásolni mert, ha fiatal vagy akkor lázadsz.

>> Ezt nem nagyon lehet befolyásolni mert, ha fiatal vagy akkor lázadsz.

egy csomó minden ellen lehetne egyébként is lázadni: ott a globohomo szarság, az önmaga karikatúrája genderideológia, az antirasszista bőrbe bújt rendszerszintű rasszizmus, a liberális bőrbe bújt véleményterror

Egyetlen maffiózót sem kedvelek, így Bigét sem.
Itt nem nagyon van Gyurcsány oldal, csak Orbán oldal van meg bárki aki képes lehet őt legyőzni.
Igen többször szavaztam az MSZP-re de akkor nem az volt az indíttatásom, hogy jaj az MSZP milyen jó, hanem az hogy az Antall-Boross kormányt el kell takarítani utána meg az, hogy bárki csak Orbán ne!
2010-ben vétettem csak el, amikor a Civil Mozgalomra szavaztam, mert az MSZP-ből is meg a Fideszből is elegem volt!
De ugye Seres Mária is csak egy választási kufár volt! :(
Szóval sok örömöm még egyetlen választás után sem volt, legfeljebb annyi, hogy na most megúsztuk. De ez is régen volt. :(

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Igen. Nem mondanám, hogy patyolat tiszta, de azt is tudom, hogy ha azt valóban elkövette amivel gyanúsítják akkor a büdös életbe nem tudják rábizonyítani csak és kizárólag hamis iratokkal. 

De ha már itt tartunk, akkor hogy is van a mi oligarchánk jó aki nekünk nem tejel rossz? (nem úgy volt hogy feltőkésítik a magyar vállalkozókat) itt értsd: 3 óra alatt több törvénytelenséget találna bárki Lőrincnél (bizonyítékkal)  mint a GVH össze tudott írni 1,5 év alatt csak ott nem jut eszükbe keresni...

Melyik igen? Mert, ha jól értettem, a pólóhamisítást maga ismerte el. Az, hogy kellemetlen lesz, azt el tudom fogadni, hisz a mészárosozás után lesz majd bigézés. Azt, hogy a versenyhivatal megbaszta kartelezésért, hogy szeretnéd te itt tisztázni? Ha pedig sehogy, akkor honnan veszed, hogy báncsák' szegényt?

trey @ gépház

A kérdésedre válaszoltam, igen ismerem. Mint említém nem épp egy szent, és azt sem tudom mondani hogy nincs igazság abban amit a GVH akar bizonygatni, én csak azt tudom, ha ilyenbe belefogott akkor nem tudod rábizonyítani, mert annál óvatosabb, hogy hagyjon nyomot. Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ha azt mondja, hogy kamu akkor nem fogják tudni rábizonyítani. De te biztosan jobban tudod, hisz te láttad a GVH határozatot ismered az ügyet és az embert. 

Nézd, engem nem zavar hogy a körmére néznek. Engem az zavar hogy csak neki. De te szívesen tereled a szót. Ugye most az a feladat, hogy mindenkit kutyázzunk aki feltűnik az ellenzéki oldalon. Most hogy nyilvánosan vállalt pár dolgot rögtön szar ember lett. 

Én azt kérem számon, amikor itt fröcsög pár ember, hogy amikor a fidesz lop akkor az valójában nem lopás hanem feltőkésítés. De ha a gyanúja felmerül másról akkor az egyrészt már rögtön bizonyított. Aztán persze ő nem lehet "jó mágnás" mint a többiek. Nem érzed, hogy kicsit félrehord a látásod?

Nem velem kell most foglalkoznod, hanem a házi őrizetben levő Bigével, aki alig várja, hogy más kerüljön a porondra, hátha akkor majd elengedik. Ezért nem rest pénzt sem áldozni az MZP sikersztorira.

Velem majd akkor kell foglalkoznod, amikor hasonlók miatt a címlapokra kerülök.

Tehát, akkor ha jól értem, azon kívül semmi sincs, hogy "Andersen-mese".

trey @ gépház

Kár, hogy ismét úgy szakértesz, hogy alapvető dolgokkal nem vagy tisztában a történetet illetően. Még a házi őrizet terén is tévedsz, a többiről szót se ejtsünk :D Mindemellett willyvel egyetértek: ha lopott, bűnhődjön, a többi tolvajhoz hasonlóan.

Nahát! Már megint hazudott kedvenc objektív-függetlenetek, a Telex? Direkt lementettem az oldalt tegnap (tudtam, hogy ezzel jöttök majd, de nekem így is jó :D :D :D), nehogy át tudják írni ...

Bige tavaly ősz óta házi őrizetben van, nyomkövetőt kell viselnie, így üzenget a kormánynak. Idén azzal kapott szélesebb publicitást, hogy megrendelt egy szokatlanul nagy mintás kutatást a jelenlegi magyar társadalmi-gazdasági helyzetről, és azt átnyújtotta az ellenzéknek.

Link: https://telex.hu/gazdasag/2021/10/31/bige-laszlo-nitrogenmuvek-gvh-part…

A többiről is szót ejthetnél, ha tudnál. De valójában a vágyvezérelt gondolataiddal nehezen lehet érvelni. Nem értem, hogy mi ez a nagy bigézés nálatok, hacsak az nem, hogy a moslékokat akarja pénzelni, így most jóember™, de folytasd nyugodtan. Ha van mivel.

trey @ gépház

Bige tavaly ősz óta házi őrizetben van, nyomkövetőt kell viselnie, így üzenget a kormánynak.

Link: Gigakartellt tárt fel a versenyhivatal a műtrágyapiacon, több mint 14 milliárd forint a bírság

^^ Szép példája a Telex mondat-újrahasznosításának :D

trey @ gépház

Jaj, hát szegény milliárdost az ág is húzza, mert nincsenek a politikában haverjai, így sokkal nehezebb evickélni! Aztán itt vannak a felszopói, akik kétségbeesésükben már egy pólóhamisítótól (vagy magától az ördögtől is) elfogadnának pénzt, hogy a kegyeltjeik jussanak hatalomra. Így lesz a baloldal Mészárosából szent ember.

trey @ gépház

Attól, hogy démonizálsz valakit semmivel nem teszi igazabbá a mondandódat. Te itt címkézel és besorolsz. Értem hogy kényelmes lenne Bige-t besorolni a baloldal "Mészárosa" titulusba, csak hát már első körben ott bukik meg az elmélet, hogy Mészáros nem egy kifizető hanem egy felhalmozó és elosztó hely. Nem pontosan látom, hogy a "baloldal" hogyan tudna osztani Bigenek de te biztosan megmagyarázod. Arról nem is beszélve, hogy még ha figyelmen kívül hagyjuk a felállított analógia szarvashibáját nehéz lenne találnod egyértelmű finanszírozást. Ne aggódj a hivatalok könyékig jártak a papírjaiba, ha finanszírozná a ellenzéki koalíciót már a lapokban látnád a finanszírozás papírjait. 

Azt is értem, hogy ő beismerte, hogy az első millióit nem épp a legtisztességesebb úton szerezte ezért már lehet kutyázni, de csak őt, mert épp útban van. Én biztos vagyok benne, hogy nem ez a legnagyobb disznóság amit elkövetett életében, hiszen ekkora vagyonhoz 0-ról indulva nem csak tudás és szerencse, hanem állhatatosság és kihasználás és esetenként gazemberség is kell. 

Közös ellenfél néha érdekes szövetségeket tud kovácsolni. 

Ügyes próbálkozás, de bige úr viselt dolgai ellen a hatóságok nem azután kezdtek érdeklődni, hogy bejelentette: pénzelni fogja a baloldalt, hanem már évekkel ezelőtt. Azt egyébként látom, hogy milliárdos létére a baloldalon (van itt egy kis ellentét, nem?) egy kisebb rajongótábora van. Azt még nem fejtettem meg, hogy mitől van ez a jelenség. :D

trey @ gépház

Egyszerűen az történik, hogy szerinte a kormány aktívan részt vesz a tönkretételében. Ahogy azt már kifejtettem én nem látok rá (veled ellentétben) hogy amivel vádolják elkövette e. De el tudom képzelni hogy igen, mint ahogy azt is kifejtettem, hogy ez esetben eléggé valószínűtlen, hogy ezt valaha rábizonyítsák.

Azt viszont hajlamos vagyok elhinni neki, hogy a hatóság nem kicsit irányított ebben az esetben, mert láttam már erre példát és hát ami hivatalos számokat említett ellenőrzésekre az alapján az is alátámasztani látszik ezt. 

Tényleg nem zavar, hogy kialakítottad a véleményed, hogy ő bűnös, az sem zavar hogy emiatt úgy gondolod hogy a hatóság ilyen mértékű beavatkozása jogos és ésszerű. Inkább az zavar, hogy ezt összekötöd azzal, hogy ő aztán most ezért támogatja az ellenzéket. Tegyük fel, hogy ez lenne a szándéka. Miért csinálná ezt hangosan, ha halkan is lehetne? Az eredmény ugyanaz lehetne. Persze erre is lesz valami frappáns válaszod gondolom.

Az online számla tök jó a tömegek ellen, én örülök neki. (mellékszál: nem biztos hogy így oldottam volna meg, a technikai megvalósítást meg a bevezetést biztos nem, az eredmény ettől még kielégítő).

Szintén jó lehet gyanú felderítésére, de hidd ell ennek a manusnak online számla előtt is minden rendben volt papíron.

Szóval nem tudom ez esetben hogy jön az online számla ide mert a kapcsolatok eddig is ismertek voltak, a láncszámlázást (átcsoportosítás miatt) nem képes felismerni. Ha ismered a vádat akkor még duplán nem érthető, mivel célja sem lett volna ezen értékesítéseket eldugni (hint: a vád az a karter ár és a versenykorlátozás)

Anyósom helyett jelenleg mi írjuk a számlát. Nyugdíjas. Lehetetlen a számítógép használatot elmagyarázni neki.

 

Amikor bement a NAV-hoz, udvariasan azt mondták, hogy ha nem tud számlát írni, akkor ne vállalkozzon.

A digitális írástudatlanság probléma. A munkatársai meg kiröhögték, mert van konkurencia harc, ha nem dolgozik, másé a piac.

 

Szóval most havi egyszer számlát írunk neki, hogy felvehesse a fizetését.

Bizonyos fokú alapok szükségesek, amik teljesen hiányoznak.

Azt se tudja, hogy mi az az internet, hol kell bekapcsolni a gépet, mi a böngésző, emellett rohadtul nem érdekli az egész.

 

Rajtam nem múlott. Vettem neki egy Barbone PC-t, amit a TV mögé raktam. Elindítani nem tudja. Olyan alapvető ismeretek hiányoznak, hogy hihetetlen.

Már a HDMI1, HDMI2 csatorna választásnál elakad.

 

Gondolj bele, hogy vehetnék mellé monitort, miegymást, beköthetnénk az internetet, azt ugyanúgy képtelen lenne használni. Lehet tolni a pénzt bele, de úgysem lesz belőle semmi. Ráadásul a telefonján van internet, csak képtelen hotspot-ként megosztani.

 

A számítástechnika olyan, hogy ha csinálod, akkor tudod. Ha nem csinálod, akkor meg ez van. Most általában úgy van, hogy ha elfelejtek levelet küldeni és nem kap pénzt, akkor lecsesz minket, hogy nem dolgoztunk rendesen. Egy könyvelő meg vinné a keresete harmadát...

 

Végtelen pénznyelésnek látom, hogy teljesen kiépítsük nála a szükséges infrastruktúrát, amit ugyanúgy képtelen lenne kezelni.

Egyrészt, én nem írtam le, hogy bűnös. Azon röhögök mindössze, hogy mennyire véded, holott fogalmad nincs és nem is lehet az ügy mély részleteiről.

Ez a "beavatkozott valaki", "a Csányi akar engem tönkretenni", "békabőrbe varrt gyíkemberek" stb. téma annyira nevetséges ... Ha így is van .. Ki a faszt érdekel, hogy az ország pénzes emberei egymással hadakoznak?

Nekem ez a Bige sztori a faszt nem érdekel kategória. Bige azért rángatta le az vitás ügyeit a pórnép szintjére, mert szánalmat, együttérzést stb. akar kelteni.

De hát, ez akkora vicc, hogy sérvet kapok a röhögéstől.

Persze, van olyan balfasz, amelyik benyalja ezt a "baloldali milliárdos" szöveget. Hallod, ha én milliárdos lennék ügyeskedésből, én is "baloldali" lennék (kam). Hát, ki szeretné, ha egy forradalom esetén felhúznák a villanyoszlopra, hogy kulák?

trey @ gépház

Hamis póló gyáros saját bevallása szerint, kartellező a versenyhivatal szerint:

Kartellezett a trágyával a Nitrogénművek Zrt., 14 milliárdos bírságot kaptak

Elsőt maga vallotta be, a másikban határozat és büntetés kiszabása történt. Természetesen fellebbezhet, majd tűkön ülve várom az eredményét!

Mit szeretnél egyébként mondani?

trey @ gépház

Értem, tehát ha azon kapnak hogy saját magaddal ellentmondásba keveredsz és még le is tagadod, akkor a következő az, nosza akkor bizonyítsuk. Nem tudom ez hova vezet, hiszen azt épp mondtam, hogy nem zárható ki hogy elkövette. Amúgy persze abba már nem mennék bele, mennyire  nem nehéz ha abból a két vállalkozásból amit említenek egy a KITE Zrt (a bejelentő :)) (és a mentesített a büntetés alól).  

Nézd, nem fogok veled mondattani vitákba belemenni, a korrekt az lett volna,  ha azt írod. "Oké igazad van, megvádoltam bűnösséggel és azt nem úgy gondoltam, csak az újság ezt írta" 

Te ehelyett simán letagadod hogy te bűnösnek vádoltad volna. 

Összefoglalom akkor, tehát annyi tudunk:
Van a Bige aki saját bevallása szerint pólóhamisítással kezdte a pályafutását és a GVH kartellezéssel gyanúsítja és nyíltan kijelentette támogatná az ellenzéket, amiből eddig az valósult meg, hogy fizetett egy közvélemény kutatást (többiről még gyanú sincs)

Te ezt így reagáltad: Kérdésedben amiben azt kérdezted hogy "vajon Gyurcsány oligarchája-e az állításod szerint mindkét bűnt elkövető Bige". Majd ezt az egészet utána simán letagadtad és amikor finoman jeleztem, hogy hahó nézz utána mert valami nem kerek, rákérdeztél, hogy specifikáljam én jeleztem hogy nézd itt és itt megvádoltad,  akkor simán azt mondod, ja hát kérem az újság írta nem te. (ie.: simán írhattad volna a "kartellezéssel vádolt") 

Hogy lehetne ezt folytatni?  Szerintem nincs értelme.

Nanana. Nem azzal gyanúsítja, hanem konkrétan megbaszta. Ez már nem gyanú. Ne maszatolj!

Ilyen fantáziával inkább írj regényt. A mosdatást folytathatod, persze. De jobb lenne, ha majd akkor jönnél vissza, ha Bige a) valóban fellebbezett b) a bíróság a javára ítélt. Egyelőre egy sajtónak kiadott nyilatkozatot láttunk tőle.

A másik nyilatkozatából arra következtetek, hogy inkább befizeti a 14 milliárdot, vagyis nem áll bele egy fellebbezésbe.

trey @ gépház

Kezdek kételkedni abban, hogy olvasod amit írok, illetve hogy hajlandó vagy megérteni. Természetesen el tudom képzelni és azt is mondom hogy róla is (ezt kb harmadjára írom le neked válaszul). Azzal kiegészítve, hogy nem hülye, tehát ezt jogi úton nem fogod rábizonyítani. Valamint azt is hozzátettem, hogy rohadt szar az optikája, hogy ő van fókuszban mikor bármelyik futóbolond az úton tud mutatni ennél nagyobb karterezést Lőrinc esetében.

Emellett az sem változik, hogy a hatósági érdeklődés azután lett nagy mértékű ami után a KITE ügy lezajlott.. Ez a legundorítóbb. Ha hajlandó vagy persze megérteni...

Semmilyen optikája nem szar nekem, ha meg akarnak fingatni egy ügyeskedőt.  Hogy éppen most a baloldaliakat fingatják? Hát, volt ez fordítva. Tessék választást nyerni, aztán lehet változtatni. Illúzióid ne legyenek, ha baloldali csürhe kerül hatalomra, ott is szelektív lesz az fingatás. Már, ha lesz :D Tűkön ülve várom.

Sajnos, az egész bagázs eltűnt a színről az előválasztási bohózat után ...

trey @ gépház

Baszki, láttam tönkremenni embereket (nem egyet) azért, mert a hatóság rájuk szállt mert egy NER lovag úgy gondolta hogy kell neki az érdekeltsége. Egyik faszi nem hitte el, hogy ezt meg lehet tenni, még mindig az igazáért fut az N-edik jogorvoslati helyen, persze ha nyer azzal is mi vesztünk mert fizetni kell neki és nincs kétségem ez is adóforintból lesz kifizetve. 

Lehet hogy neked ez csak mendemonda, de hidd el nem az. 

Ezen a tapasztalat alapján gondolom, hogy ennek két kimenetele lehet. Az egyik az hogy bebizonyítják hogy sáros (ebben kételkedem, de nem az ártatlansága miatt) a másik hogy nem tudják. De addig adjuk meg neki ugyanazt az esélyt mint bárki másnak.  

Nem neked írom, csak ide kapcsolódik: azt a nem elhanyagolható apró tényt is említhetnénk, hogy Bige amennyire tudni lehet nem a mi pénzünkön gazdagodott meg, mint sokan mások. Sőt, a hatalom korábban is folyamatosan szívatta pl speciálisan a cégére szabott adókkal, rendszeres ellenőrzésekkel stb. Aki szeretne a főcímeken túlra is látni, annak érdemes megnéznie a vele készült interjút a Partizán youtube csatornán. 

Mit mondott magáról Bige úr, miből gazdagodott meg? :D

Ha valaki kartellezik és fixálja a műtrágya árát, ami később lecsapódik a gabonában, amiből kenyeret sütnek és emelkedik a kenyér ára, akkor miből gazdagodik? Kikből? :D

Kedvenc részem a kommentedben az "amennyire tudni lehet" rész :D

trey @ gépház

Erre gondoltam én is. Annak a ténynek, hogy mindenkit ennyire vizsgálnak (és/vagy próbálnak tönkre tenni) aki nem NER barát, illene mindenkinek, pártállástól függetlenül elgondolkoznia, hogy ez jól van így? Ez teljesen függetlenül attól, hogy mi a vád és ki a személy. Legyen mindenkivel szemben a gyanú árnyéke esetén is alapos és kitartó vizsgálat és büntessék meg ahogy kell, ha bűnös, de ez hogy érdekek alapján megy a hadjárat valaki ellen a mi pénzünkön, felháborító és a fidesz pártiaknak is kellene, hogy bántsa a csőrét. Nem Bige Lászlót akarom védeni a hozzászólásommal, nem is szorul ő erre rá, csak az eljárás nem tetszik, függetlenül attól, hogy kivel csinálják. Ugyanúgy nem tetszene az sem ha történetesen Mészáros Lőrincet vádolnák meg alaptalanul és próbálnák meg tönkre tenni. Viszont ha állami segítséggel, esetleg törvénytelen úton jut előnyökhöz és köt ki nála egy vagon pénz amit innen-onnan kap, megkárosítva az országot (igen, a fideszeseket is, csak ők ezt nem látják / bánják?), akkor legyen az egész banda megbüntetve ahogy kell. Ja, hogy erre nem nagyon van esély, mert minden fidesz kézben van. Ha mégis indul bármi akkor abból sem lesz semmi, kivéve azok ellen akik nem a kormánnyal vannak. Ez itt a fő probléma és mindenki számára annak kellene lennie, független attól, hogy ki melyik párttal szimpatizál.

de ez hogy érdekek alapján megy a hadjárat valaki ellen a mi pénzünkön

Alá tudnád ezt támasztani valamivel? Vagy arra gondolsz, hogy a magyar gazdák (és a lánc végén a fogyasztók) érdekét próbálják védeni olyan cégekkel szemben, akik összejátszva megegyeztek az árakban?

trey @ gépház

Nekem azzal van a bajom, hogy az elszámoltatást ígérő MZP pénzt fogad el Bigétől, akinek célja, hogy egy olyan garnitúra kerüljön hatalomra, aki majd az ő problémáját megoldja. Ráadásul, egy olyan ember, aki ellen több eljárás is van folyamatban. A józan ész ilyenkor azt kívánná, hogy miután tisztázta magát, esetleg utána finanszírozzon politikusokat. De, a legjobb az lenne, ha egyáltalán nem.

Erre, a TI beszáll a témába, hogy nincs ezzel semmi baj. De, kedves Transparency, ezzel több probléma is van.

trey @ gépház

Azért írtam úgy hogy "amennyire tudni lehet" és nem tényként adtam elő, mert akkor abba lenne belekötve, hogy talán én vagyok a könyvelője, hogy ezt így tudom? ;-) Olvasom a Magyar Hangot és abban többször fordul elő az a téma, hogy pl. Mészáros Lőrinc ezt és ezt szerezte meg valahogy a kormány segítséggel, míg Bige Lászlóról nem olvastam még ilyet. Láttam továbbá az interjút vele, őszintének tünt és valahogy jobban hiszek neki mint a kormánynak. Nyíregyháziként hallok dolgokat is vele kapcsolatba és érdekes módon az is mind pozitív. Szóval elhiszem, hogy az ország másik feléből könnyű eldönteni mi itt felénk az igazság és gondolom az is sokat segít, hogy a csapból is az "igazság" folyik, de ettől függetlenül érdemes lenne nem kizárni annak a lehetőségét sem, hogy mégsem úgy vannak a dolgok ahogy mondják. Más is írta már, hogy attól, hogy vádolják még nem biztos, hogy bűnös. Te pedig folyamatosan tényként kezeled a dolgot.

Trey azt erőlteti itt, hogy a határozat a hatóság álláspontja, és az végrehajtható is lehet, ha jogerőssé válik anélkül hogy az bárki külső fél elbírálná (itt is a felebezés belső lehetne). Csak az a kérdés, hogy a bíróság előtt is alá tudják-e támasztani a megállapításokat. Mivel  (legalábbis én biztos nem) láttuk a határozatot, ezért érdemes ilyenkor a hatóság álláspontjának tekinteni nem pedig ténynek. 

Trey ezt úgy kezeli, hogy sáros. Kész. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ez az ő véleményének szabadság joga. Vitatkozni vele persze lehet, de semmi értelmét nem látom, mivel nem érdekli esetleges más vélemény.

Persze ennek az ügynek van egy  büntetőjogi szála is ahol az ehhez az ügyhöz kapcsolódóan 2 milliárd forintos hűtlen kezeléssel vádolják. Ez a kettő picit megtévesztő, ne keverjük ide. Itt nem nevezhetné bűnösnek, de nem is tette.   

Trey a kartellezéssel kapcsolatban fogalmazott meg egyértelmű állítást egy kérdésben, amit simán utána tagadott, hogy ő nem vádolta meg azzal hogy bűnös a kartellezésben (idézetek fent tőle). Ez az ellentmondás amibe keveredett, az ő két megnyilvánulása közt keresendő a probléma, nem pedig abban hogy most a kérdéses személy bűnös e. De kb az ilyen szintű csúsztatásokból épül föl most a gyűlölködő társadalmunk. 

A kartell ügyeknek komoly hagyománya van a világ boldogabbik felén. Az a résztvevő, aki köp a dologról, simán büntetlenséget kap és "elfelejtik" neki az ügyet. Sokmilliárdos ügyek vannak a világban, nem forintban, hanem euróban, ahol a hatóság  "meggyőzi" valamelyik résztvevőt, hogy adja át a noteszét és valljon arról, hogy mi hogyan történt - kartellezni ugyanis lehetetlen humán faktor nélkül, ott meg mindig lesz valaki, aki kiugrik és borítja a bilit. Fogalmam sincs, hogy ebben az esetben mi, hogyan működött, de baromira meglepne, ha azt megelőzően került volna nyilvánosságra a dolog, hogy a bizonyítékok valamelyik kiugró révén nem állnak már a hatóság rendelkezésére.

Nem kapcsolódik, csak mondom.

ROTFL

Majd szólj, ha Bige elment a bíróságra fellebbezni. A "Tönkre akarnak tenni" mantra azt hiszem kevés lesz a győzelemhez.

Ha nem megy a bíróságra fellebbezni, hanem befizeti a bírságot, az pedig beismerés lesz.

Azt látom, hogy nálad érzékeny pontra tapintottam Bige úrral és viselt dolgaival, mert feltűnően aktív vagy a témában.

trey @ gépház

Csak szólok a a bíróságra nem felebezni megy, hanem megtámadja a határozatot. A bíróságon előterjeszthet megelőző intézkedésre, hogy függesszék fel a hatóság jogi következményeit. Ha meg tudja indokolni meg fogja kapni, ha nem befizeti. Így kezdődik, de attól hogy fizet még mindig nem biztos hogy a hatóság indokai megállnak. Így működik ez. 

Trey, rosszul gondolod. Nagyjából leszarom mi történik Bige-vel, pontosan 2 dolgot utálok. Az egyik amit leírtam, mikor a 26. senki vállalkozását golyózza ki egy NER lovag a hatóságok segítségével (NER-lovagot cseréld valami általad nem szeretett politikailag tolt társaságra, nem zavar). A másik amit te csinálsz mikor tudatosan kijelentesz valamit, majd 3 órával később letagadod egy másik szituációban hogy azt írtad. Nem, nem gondollak gerinctelennek, és ez a baj. Már észre sem veszed hogy egy teljesen más dimenzióban focizol és simán megindoklod hogy a két írás nem mond ellent egymásnak. Látom nem érted mi a baj ezzel, de remélem egyszer majd...

A bíróságra ha megy (egyébként szerintem megy), első körben időhúzás miatt megy. A terv az, hogy elhúzza a választásokig, hátha az általa kampányfinanszírozott garnitúra kerül ki győztesen, aki elsimítja a dolgokat. Ez több problémát is felvet.

Részletek itt.

PS: amit te állítasz velem kapcsolatban, arra pontos linkeket kérnék. Utánanéznék az állításaidnak, amit nem először teszel.

Az meg szemmel láthatóan a te "tiszta" hozzáállásodat nem zavarja (gondolom saját érdek és várakozások mentén), hogy egy olyan ember akarja a megtisztulást ígérő kormány első lépéseit finanszírozni, akinek az előélete (pólóhamisítás) és jelene is minimum kérdéses.

Az meg szemmel látható, hogy téged nem érdekel.

Az az állításod pedig, hogy te is úgy gondolod, hogy sáros, csak jól körbepapírozta, neked nem okoz gerincbántalmakat? Ha már a gerincnél tartasz. Idézek:

Nem mondanám, hogy patyolat tiszta, de azt is tudom, hogy ha azt valóban elkövette amivel gyanúsítják akkor a büdös életbe nem tudják rábizonyítani csak és kizárólag hamis iratokkal. 

Willy, hogy van ez? Mesélj ... 

Willy, itt nem én vagyok a bűnöző, ne engem próbálj megfogni. Én csak rámutatok, hogy te próbálsz itt tisztára mosni önös érdekből (hátha nyernek, jaj de jó!) egy általad is minimum kérdőjeles "vállalkozót".

trey @ gépház

De most nem házi őrizetben van?

A Telexet kéne megkérdezni, ami notóriusan állítja, hogy házi őrizetben van. Legutóbb itt írtak róla, 4 napja:

https://telex.hu/gazdasag/2021/10/31/bige-laszlo-nitrogenmuvek-gvh-part…

Bige tavaly ősz óta házi őrizetben van, nyomkövetőt kell viselnie, így üzenget a kormánynak.

trey @ gépház

nem a mi pénzünkön gazdagodott meg

Bige László baloldali milliárdos régóta Gyurcsány Ferenc bizalmasa. 2009-ben úgy kapott milliárdos kölcsönt Gyurcsányéktól, hogy közben az országot csak az IMF-hitel tartotta életben, a vörösbárónak ráadásul semmilyen feltételt nem szabtak a hitel felhasználásával kapcsolatban, sőt, garanciát sem kellett adnia a pénz visszafizetésére.

[...]

Bige végül úgy kapott a válság közepén 10 milliárdos segítséget, hogy például a több, mint másfél millió devizahitelesnek nem nyújtott érdemi mentőövet a Gyurcsány-kormány.

[...]

Végül Bige Gyurcsány Ferenc kormányának támogatásával menekült meg, az MFB anyagi segítsége lendítette ki a céget a patthelyzetből.

[...]

Jól jött neki az is, hogy beléptünk az unióba és a gazdák a támogatásokból végre európai szinten tudtak már műtrágyát venni. Hasított az üzlet Bige a leggazdagabb magyarok közé került.

Átgondolnám ezt még egyszer a helyedben.

trey @ gépház

„amennyire tudni lehet nem a mi pénzünkön gazdagodott meg” :D

A TVM-et és a Péti Nitrogénműveket is a privatizált állami vagyonból kapta ajándékba az elvtársaitól, a műtrágya import és hazai kereskedelem korlátozása miatt a gazdálkodók sokkal drágábban vették tőle a műtrágyát, így több vonalon is a mi pénzünkön gazdagodott meg, nem a csodás szolgáltatásaiért kapott megfelelő fizetségen.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Szép dolog amikor valaki a meggyőződés keltette ködtől nem lát (pl. pétisó műveket 2002-ben szerezte meg amikor még Viktor tesó volt a főnök, mégpedig Csányi hathatós támogatásával, de a tények mindig ilyen boszorkánytrükkök). De tény, hogy voltak politikusi kapcsolatai és erre rá is játszott mindig mindenhol és minden irányba, egészen addig míg el nem jött a NER kora mikor az is kezdett számítani hajlandó vagy e tolni Viktor szekerét, és akkor már öreg haverja Semjén  se állt mögé.

Erre mondtam ékes példának, hogy a NER nek nevezet politikai szervezetet emlékeztet egy egész világon betiltott gazdasági érdekérvényesítő szövetségre...

Tehát, most csak azért jóember (tm) (egyébként nem az, de most jó), mert borsot akar törni az általad utált NER (legyen az bármi is) orra alá? Olyan ez, mint amikor az undormány Simicska egyszer csak a haverotok lett, mert gecizett? Ez lenne a stabil gerinc?

trey @ gépház

egyetértek (már leírtam) a módszer, a szelektivitás és a címkézés nem jön be.

még egyszer:

Nekem ebből az a gyomorforgató, hogy a hatalom kegyencei által irányított politikai jellegű gazdasági ellehetetlenítés nem csak Bigere igaz és főleg nem nála zavar.

Bige mint láthatod próbált mindenkivel jóba lenni (ellentétben azokkal a fentiben akik csak épp politika mentes vállalkozást szerettek volna űzni sikertelenül) Haverja volt a fél KDNP, a fél MSZP a Fideszt istápoló körök. Majd 2008-tól ez megváltozott és utána lépten-nyomon szar kezdett lenni az élete. Szóval full gáz baloldalinak felcímkézni, bár biztos nem Fideszes az tuti. Csak akkor már odaérünk hogy ami nem Fidesz kegyeltje az a másiké? 

Ott röhögtem fel, hogy "szar lett az élete". Mitől lett szar az élete a milliárdosnak? Ha nem akarna még többet harácsolni, hanem visszavonulna azzal, amit eddig "szerzett", golfozhatna élete végéig. Az a baj az ilyenekkel, hogy telhetetlenek.

Az én szempontomból ennek az embernek nincs helye a politikában. Te meg annak tapsolsz, hogy majd támogatja a baloldalt. Vicc.

trey @ gépház

Ezt hívják terelésnek. Belekötsz érhető szófordulatba, illetve feltételezed, hogy én örülnék ha támogatná a baloldalt (legyen ez bármi). Ellenben tök figyelmen kívül hagyod, hogy csak a kivételezés, inkorrektség és a politika által vezérelt vegzálás ellen szólaltam fel. 

"szar lett az élete" -> elkezdték vegzálni

"támogatná a összefogást" != az összefogás kegyeltje (még akkor se ha véletlenül ezt elfogadnák, mert kijelenteni akkor lehet ha ténylegesen bekövetkezik, hogy hatalomra kerülés után nem csak annyit segítenek neki hogy az ügye korrektül legyen kivizsgálva)

"Nem pontosan látom, hogy a "baloldal" hogyan tudna osztani Bigenek de te biztosan megmagyarázod."

Bocs, hogy beleszólok, de ezek a baloldali jótétlelkek nem a "NER" rohasztó nyomása alatt lettek pofátlanul gazdagok, amit a Böszme valamiért nem firtat olyan ambíciózusan.

Szerkesztve: 2021. 11. 02., k – 12:51

1990-óta minden alkalommal szavaztam, de soha az életben nem szavaztam a Fideszre és egyre biztosabb, hogy ez már így is marad!

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ajánlott irodalom. (A videó Egyesült Királyság-specifikus, de az alapelvek itthon is ugyanazok.)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Szerkesztve: 2021. 11. 02., k – 13:05

2014: Jobbik (mindket lapon)

2018: MKKP (mindket lapon)

2022: Fidesz

Koszonjetek Summernek: sehogy se akarta megerteni, hogy mi a baj az Apro-klan leszarmazottjaval. Meg a CNN-rol es Guardianrol egyre "woke-abb" cikkeket masolo "fuggetlen" mediumoknak is meg lehet koszonni. Eleg ijeszto az az irany, annal mar a narancsdiktatura is jobb.

Ironikusan a kormanyparti mediumok sose tudtak volna meggyozni. Ellenzeki velemenyek es "fuggetlen" mediumok gyoztek meg.

Egyetertek, de valamiert amelyik tobbszor nevezi meg a Guardiant es a CNN-t forrasai kozt, nagyon szereti magarol azt terjeszteni, hogy o "fuggetlenobjektiv". Rajuk gondoltam. Nem a kormanyparti media segitett donteni a szavazatom eldonteseben. Hanem a "fuggetlen" media, ahogyan athozta az agymenest az amerikai woke-progressziv sajtobol.

Nálam a függetlenség azt jelenti hogy oldaltól függetlenül ír, rámutat a kormány és az ellenzék hibáira is, de ugyanakkor kiemeli mindkét oldal erényeit is és mindezt kb 50-50%-ban hozza. Nincs direktíva amit követni kell, szabad kezet adnak az újságíróknak, oknyomozóknak, nem a preferált oldal tolása a cél hanem a független valós tájékoztatás.

Szerintem ez nem binaris, ez egy 0 es 1 kozti ertek.

Az "1" azt jelentene, hogy gyakorlatilag minden alkalmazott az ujsagnal centrista/billego szavazo. Ez csak elmeletben teljesulhet.

A "0" az Eszak-Koreai teljes kezi vezerlesu allami propaganda.

A ketto kozti skalara hatassal vannak a szerzok, contentek esetleges megrendeloi, monetizaloi, es egy rakas egyeb dinamikus tenyezo.

De miért csak akkor derül ki? Milyen saját erő van mögötte? Vagy azt csinálná, amire a moslékkoalíció képviselői utasítják vagy repülne. Bár El Quro ugyebár belengette, hogy a miniszterelnököt nem a választók, hanem az országgyűlés választja. A listás helyek sem számítanak, mivel nincsenek saját emberei, nincs saját szervezete a moslékkoalícióban.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Mondjuk úgy, hogy gyanús és óvatosnak kell lenni a döntéssel és valószínű a kutya lesz a vége, de addig nem döntök véglegesen, amíg nem szükséges, hiszen minden perccel több információm van a felelős döntéssel. Fölösleges most eldöntenem, amikor még bőven van időm és változhat sok minden.
Például ha lesz egy párt addigra akinek a jelszava "...holnaptól már töltve a puska, halál az összes politikusra..." akkor egyértelműen oda megy a voksom. ;) :)

Van magyar állampolgárságom, de ahogy eddig sem szavaztam, most sem fogok szavazni senkire. Annak ellenére hogy tudom részben engem is érint hogy ki győz a következő választásokon, mégsem tartom jogosnak hogy ebbe a határon kívülről beleszóljak. És igen, tudom hogy az ottani politikum befolyásolja azt hogy itt Erdélyben kik legyenek a helyi vezetők, szóval kicsit vice versa helyzet de kitartok az elveim mellett. Ahova adózok ott szavazok. Ha Bukarest helyett Budapestre mentem volna dolgozni szavaznék.   

The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Népszerű dolog az adót a szavazattal összekötni, de valójában a kettőnek semmi köze nincsen egymáshoz. Ha köze lenne, akkor nem lennél magyar állampolgár ott, ahol adózol. Valami más oka van annak, hogy magyar állampolgár vagy és ezért jogod van ahhoz, hogy szavazzál.

Érdemes lenne keresgélni a sublótban, hátha találsz rá valami okot.

De igen. Egy MKKP 5 mandatum (bejutasi kuszob) pont arra lenne jo, hogy 4 ev mulvai szavazas elott ujra valos cel lenne az ellenzekvaltas.

MKKP-val most arra szavazol, hogy "majd zavarjuk el Orbant, de elobb Gyurcsanyt, Dobrevet es a volt SZDSZ-t zavarjuk el".

A rajuk adott szavazat legkevesbe sem megy pocsekba. Konkretan remenysugar a magyar demokracia jovojehez. Es a szorakoztatobb ellenzeki tevekenyseghez a depressziokampanyra epitett ellenzeki tevekenyseg helyett.

Izlandon es Olaszorszagban sikerult viccpartnak "merleg nyelve" szintig eljutnia. Mindket orszag demokracia-kulturajanak jot tett.

Ha a „Nem szavazok, egyéb, leírom.” lehetőséget választanám, majd megnyomnám a „Szavazok” gombot, akkor szavazok. Vagy nem szavazok? Mire is szavazok?

A hanyatlo nyugatrol eddig szavazni nem mentem haza, de jovore a mostani kormanyra fogok.

2002: Fidesz

2006: Fidesz

2010: Fidesz

2014: Lista: LMP, Egyéni: Jobbik

2018: Ugocsa non coronat

2022: Fidesz

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Úgy látom, hogy újdonság lesz, amit ide írok: mindig kellettek vezetők, akik egy közösséget vezetnek. Erre pedig azért van szükség, mert az emberek többsége még ahhoz is "hülye" (genetikai sokszínűség), hogy azt meg tudja határozni magának hogy neki mi jó (és a közösségének, amitől az életben maradása függ). Azt csak halkan mondom, hogy egyéni érdek viszonylag ritkán esik teljesen egybe a közösségivel - de egy vezetőnek ez utóbbit kell szem előtt tartania, ha a közössége túlélését kívánja. És ez bizony fájni fog.

A jelenleg "divatban lévő" többségi demokráciákban a "hülyék" túlsúlya miatt azok véleménye határozza meg a vezetők kilétét.

én arra a következtetésre jutottam ettöl a szavazástól, hogy:

- 3-szor annyian szavaznak az ellenzékre az új szavazók közt, mint a kormányra, írta meg a 444.hu (8-cal többben)

- mindenki ugyanarra szavaz, mint 4 éve, egyértelmű az újabb kétharmad, kommentálta az m1 tudósítója

De az is egyértelműen látszik a szavazásból, h 4 éve is az ellenzék szerzett 2/3-ot - nyilatkoztam független szakértöként :)

Szerkesztve: 2021. 11. 02., k – 19:32

Vicces, ahogy ez a szavazás hajszálpontosan megmutatja, hogy hogy van a kormánynak "kétharmada".

Felteszem, a hupon tobben vannak, akik el tudnak menni a piacig/boltig krumpliert, mint akik nem. A hup a szavazok egy nagyon kis retegebol vett minta.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

A kicsinek is tudok örülni.

Én fejben nem csinálok semmit, de úgy tudom, a kétharmad a parlamenti képviselők számának arányát jelenti.

Ilyen a választási rendszerünk. Nem azt mutatja meg, mit szeretne a többség, hanem azt, hogy mit szeretne a legnagyobb csoport. Ebben benne van, hogy sokszínű :) kormány/országgyűlés akkor jöhet létre, ha hasonló támogatottságú pártok versengenek, avagy egy jól teljesítő párt(szövetség) ellen csak erős szavazóbázissal rendelkező párttal/pártszövetséggel lehet felvenni a versenyt. Ez a rendszerváltás óta így van, vagyis az elmúlt két kétharmad nagyrészt az ellenzék ajándéka volt Orbánnak és a _választópolgároknak_. Az első kétharmad meg a kormány ajándéka volt, mely ellenzékbe fordulva szintén aktív volt a következő két választási győzelem odaajándékozásában is (tehát ezen pártok tagjai nagyon jószívű emberek). Arra próbálok utalni, hogy a rendszer adott, és a benne lévők viselkedése (pl. a magukat kompromisszumkésznek promotálók tényleges kompromisszumkészsége) jelentős ráhatással van a választás végeredményére, és bizonyos értelemben nem Orbán szerzett kétharmadot, hanem a szavazók bő felét képviselő pártok dobták el a maguk kétharmadát. Szerintem ez azért lényeges, mert a matekot az érvényben lévő választási rendszer határozza meg, nem pedig az, hogy rendszeren kívüli nézőpontok szerint milyen értelmezési lehetőségek vannak.

:)

"Én fejben nem csinálok semmit, de úgy tudom, a kétharmad a parlamenti képviselők számának arányát jelenti."

Pedig sokan így gondolják, hogy az utcán 100-ból 70 ember fideszes, mert kétharmad van.

"Ilyen a választási rendszerünk. Nem azt mutatja meg, mit szeretne a többség, hanem azt, hogy mit szeretne a legnagyobb csoport."

Lényegében erre utaltam, amikor feljebb azt írtam, hogy a hup szavazás is rámutat, hogy hogy van kétharmad. 

a hup szavazás is rámutat, hogy hogy van kétharmad. 

A HUP szavazás erre biztos nem mutat rá. Akkor mutatna rá, ha az ország lakossága olyan összetételű lenne, mint a HUP olvasótáborának összetétele. Mivel itt számos olyan ember van, akinek rokona pl. pedagógus, nyilvánvaló, hogy a baloldali sirámok felülreprezentáltak stb.

trey @ gépház

Haha. Számontartod ki a pedagógus a hupperek között, van róla statisztikád? :) És honnan tudod, hogy pékből vagy orvosból vagy űrhajósból nincs ugyanannyi? :) Azzal próbálod cáfolni az én szerinted fals elképzelésemet az összetételről, hogy "vannak pedagógusok" is? A te fals elképzelésed jobb?

Btw szerintem van itt mindenféle népség vegyesen, bár nyilván nem tökéletes a minta. Én egyébként arra tippeltem volna, hogy a divatjobberek többen vannak, de lehet, hogy csak hangosabbak.

<sarcasm>Igen, mert a számítástechnika ezen mélyebb része iránt leginkább nem magasabban iskolázottak, hanem 6 osztályos munkások érdeklődnek.</sarcasm> Kérlek, legalább olyanba ne állj bele, ami nyilvánvaló ...

A pedagógus egy példa volt. Az stb. arra utal, hogy pedagógus és az átagnál magasabb végzettséggel rendelkező.  A legtöbb ilyen folyamat rivákol, hogy keveset keres, tehát egy olyan kormányt vár, ami majd neki kedvez (a baloldal nünükéje az oktatás, egészségügy stb.).

Ha nem tudsz több hopra előre gondolkodni, az nem az én hibám.

Btw szerintem van itt mindenféle népség vegyesen

Igen, szerinted. 

trey @ gépház

"Btw szerintem van itt mindenféle népség vegyesen"

Igen, szerinted."

Igen, ezt írtam. Szerinted meg nem, mert...?

Mivel nincs semmilyen adatod a hupnépesség végzettségét illetően, csak a levegőbe puffogtatsz. "Számos olyan ember van, akinek rokona pl. pedagógus", lol. Igen, meg számos olyan ember van akinek a rokona _akármi_ és akármilyen végzettségű lehet. Nekem pl még vérfideszes nyugdíjas agrármérnök rokonom is van. És mire lehet ebből következtetni a hupos összképet illetően? Semmire.

 

Én megindokoltam, a te indoklásod még mindig hiányzik. Egyébként emlékeim szerint volt szavazás iskolai végzettséget illetően, illetve nem egy kutatás volt a HUP-on ilyen témában. Az, hogy "semmi adatod" ebből fakadóan légből kapott állítás tőled. Pl:

A rendszergazdákat kutatja a Microsoft, az FSF.hu és a HUP

Kérdések közt szerepelt:

[...]

2. Életkor
3. Neme
4. Mi az Ön legmagasabb iskolai végzettsége?
5. Mikor szerezte legutolsó iskolai végzettségét?
6. Melyik intézményben szerezte legutolsó iskolai végzettségét?
7. Milyen szakmai minősítéssel rendelkezik? Nevezze meg a legfontosabbakat!

[...]

A te állításod még mindig lóg a levegőben, egyelőre annyit sikerült kiizzadnod, hogy "szerintem".

trey @ gépház

Akkor prezentáld légyszi az adatokat (az se baj, hogy ezt 2013-ból sikerült előtúrnod :)), mert eddig a semmi bizonygatásán kívül annyit tettél hozzá, hogy van olyan, akinek tanár a rokona :D Amit egy percig sem vitattam, csak nem jelent semmit.

Btw ha már ilyen távoli adatok megfelelnek neked, akkor nézd meg a 2014-es választások listás szavazását, az egy évvel frissebb, mint amit előtúrtál. ~2 millióan szavaztak a fityeszre, és ~2.8 millióan ellene. Ennyi balos nem fideszes van egy akkori -és talán számodra is elfogadható- eléggé reprezentatív mintában. És így lett akkor ezzel 40% támogatással kétharmad a parlamentben. Erre céloztam fent a hup szavazás kapcsán, hogy ez az arány itt is látszik: több az ellenzéki szavazó. És nem értem a rácsodálkozást, meg magyarázkodást.

Nem vagyok a csicskásod, ha megfizeted jól, megfontolom a keresgélést. Ha nem, végezd el a feladatot magad. A "tanár rokona" egy példa volt, látom még mindig nem megy a gondolkodás.

Ha te még mindig azt állítod, hogy a HUP olvasói összetétele egy az egyben reprezentálja a magyar társadalom összetételét, akkor azt hiszem, hogy itt nincs miről beszélnünk. Ilyen ordas faszság fenntartása mellett a beszélgetés veled ebben a témában részemről időpazarlásnak minősül.

A "nincs semmilyen adatod" és hasonló blődségek előtt kérlek tájékozódj legközelebb alaposabban.

trey @ gépház

"Nem vagyok a csicskásod,"
Nem is mondtam, te akartad mindenáron bizonygatni az összetételt, még 2013-ig is visszanyúltál valami felmérésért, de végül csak nem árultad el, hogy ezzel a felméréssel milyen adatokhoz jutottál és mire kéne/lehetne belőle következtetni. 

"A "tanár rokona" egy példa volt"
Értettem.. 

"Ha te még mindig azt állítod, hogy a HUP olvasói összetétele egy az egyben reprezentálja a magyar társadalom összetételét"
Ezt nem állítottam. Azt mondtam ,hogy a hupszavazás jól megmutatja hogy hogy van kétharmad: úgy, hogy szavazók szintjén többen vannak ellenzékben. Erre rávetődtél mint tyúk a takonyra és mindenáron bizonygatni akarod, hogy csak azért ilyen az arány a hupon, mert "sokatanár" (ami csak példa, értem, nem kell újra elmagyarázni) :D

A 2014-es választásra bezzeg nem válaszoltál (ott hogy lehetett 60% ellenzéki szavazó? pedig ott elég nagy a minta a huphoz képest). 

Én semmit sem akartam neked bizonygatni, mindössze cáfoltam azon állításod, hogy semmilyen adat sincs a birtokomban.

Erre rávetődtél mint tyúk a takonyra és mindenáron bizonygatni akarod,

Akarja neked bizonygatni a hóhér,  mindössze jeleztem, hogy szerintem tévúton jársz. De, tőlem aztán elhiheted, hogy a HUP olvasótábora pont olyan összetételű, mint a magyar lakosság. Majd hülyének tartalak.

A 2014-es választásra bezzeg nem válaszoltál (ott hogy lehetett 60% ellenzéki szavazó? pedig ott elég nagy a minta a huphoz képest). 

Bocsánat, hogy nem értem az agyadban lejátszódó zavaros folyamat minden momentumát. Mi volt a 2014-es választáson? Ez az egész megint ilyen "győztünk 2014-ben, ha ... ha ... ha .." álomvilág téma, ami a valóságban Fidesz 2/3-adban manifesztálódott?

trey @ gépház

Fidesz: utáljuk a kommunistákat/szocialistákat

Szintén a Fidesz: állami egészségügy, állami nyugdíjrendszer, állami hatósági áras energiaszolgáltatás, állami dohányboltok, állami dohányszállítás, állami szemétszállítás, állami személyszállítás,
állami repülőtér, "ingyenes" felsőoktatás, CSOK, tűzifa osztás, 3 év GYED/GYES, minimálbér emelés, gyermekétkeztetés, "ingyen" tankönyvek, magánkézben lévő meddőségi központok betiltása

Van pár hülyeség azon a fenti listán, de tagadhatatlan, hogy "általánosságban" hogy keverik a tekintélyelvű populista mivoltukat balos intézkedésekkel. Néhányat olyan ügyesen (rezsifight például) hogy nem látják az emberek hogy valójában ez nem egy balos intézkedés, csak osztogatás azoknak akiknek nem szükséges.

Az állami egészségügy, ez egy nehéz téma, mindig lehet valamit jobban csinálni és hát mivel ők vannak kormányon szerintem bárki tud épkézláb kritikát megfogalmazni talán 5 perc alatt. Ezért hagyjuk ezt a részt, mivel bármilyen kormánnyal könnyen menne.

Emeljük ki amit ők csesztek el de nagyon. Először (érdekből, nem meggyőződésből) a magánegészségügy irányába kezdték tolni az egészet, mikor erre reagált az orvostársadalom, épültek klinikák, etc és elkezdtek vállalni magánügyfeleket sokszor átterelve a fizetős rendszerbe néhányukat. Ezt megtámogatták azzal, hogy a kórházakat alulfinanszírozták, ezzel eszköz és emberhiányt teremtve kialakítva a hosszú várólistákat, hogy az embereknek igénye legyen áttérni. Közben az egészségügyi ellátórendszer kiszolgálóit úgy szívatták, hogy tudatosan csak időszakonként konszolidálták a kórházak beszállítói költségeit, ezzel ellehetetlenítve pénzügyileg a szektort, hogy a cégek tulajdonosai átgondolják nem akarják-e jó áron eladni a vállalkozásaikat. Annyira okosan, hogy még komisszárt is neveztek ki az intézményekhez, hogy biztosan lehessen tudni, hogy kinek fizetnek időben és ki ér rá 12 hónapig. Tudod, ez a beszállítói szakma nem olyan, hogy holnap átállok lufi árusításra.

Ugyanez történt a patika hálózat átalakítással. Végül elkezdtek módosítgatni és jött a hideg zuhan: Válassz, magán vagy állami. Ha államiban dolgozol, nem dolgozhatsz magánban összekötve ezt egy egyszeri az állami orvos bérrendezéssel.  Dobtak koncot a további egészségügyi személyzetnek, ami persze messze nem elég, de ezzel lezártnak tekintik a problémát. Belül megy a brummogás, relative sok a pályaelhagyó, csak ezen intézkedések miatt. 

Na nagyjából csak ez a probléma amit közvetlenül fel lehetne róni számukra. 

„Először (érdekből, nem meggyőződésből) a magánegészségügy irányába kezdték tolni az egészet”
Ez miben is mutatkozott meg?

„a kórházakat alulfinanszírozták, ezzel eszköz és emberhiányt teremtve”
Alulfinanszírozták? Ha megnézed, a gyógyszereken kívül minden másra többet költöttek, mint Kúrcsányék, és minden másra egyre többet költöttek. Ha megnézed részleteiben, akkor 2010 óta a százalékos emelkedések átlaga a 2010 előttiek fölött van. Szóval ez a komcsik hazugsága.

„kialakítva a hosszú várólistákat”

Ez is mekkora kamu. A teljesítményvolumen korlátot is természetesen Kúrcsányék vezették be.

Sőt! 2008-ban a NapTV Kereszttűz című műsorában Horn Gáborral beszélgettek, ahol is a műsorvezető csaj ezt mondta: „Kóka János pártelnök az utóbbi napokban szinte minden interjúban elmondta, hogy volt pénzügyminiszterek, volt és jelenlegi jegybank elnökök elmondják, hogy milyen változásokra lenne szükség, de ezek a szakértők azt is mondják, hogy 2500-3000 milliárd forintot kellene kivonni például kiadási oldalon a szociális ellátó rendszerből, részben.”
Csak összehasonlításképp: akkor a teljes központi költségvetés nem volt 8000 milliárd forint. Ehhez képest a 2500-3000 milliárd kiadáscsökkentés lényegében a teljes szociális szféra megszüntetését jelentette volna.

Kis kanyar, hogy még Kúrcsány szerint is mennyire hülyék voltak ezek a balos „örökszakértők”. Az őszödi beszédben így említi őket: „Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. … És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. … Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor.” (BTW gyurcsányista balos milliárdos? Ááááá, olyan nincs.) „Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. … Odajön Surányi Gyuri barátunk … és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása.”
Na, azok az emberek, akik ILYEN szakértők véleményére támaszkodnak, kritizálják azt a rendszert, amivel az általuk 80%-ra feltolt államadósság lement 65%-ra.

Egyébként miért baj az állami és a magánszektor elválasztása az eü-ben? Ez leginkább arról szól, hogy az állami infrastruktúrát ne használják ingyen magánorvosi célra.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nem tudom, nekem a fentihez nem kellett feltúrnom a korabeli újságokat, mivel a családba van érintett, pontosan tudja hogy mi volt a különbség. 

De legeslegjobb mikor valaki linkel egy doksit (KSH) és bár sok köze nincs az egészhez amit írtam simán cáfolja magát. (GDP arányos költés 2009  7.2%(4.9%) -> 2019 6.3%(4.3%))

De utolsó mondatod a legszebb, hogy meg sem értetted mit akartam írni. 

Először az a lényeg, hogy ne nevezzük jobboldalinak, ami baloldali és tudjuk, hogy mi mi.
Baloldal: adófizetőktől elvett pénzből fenntartott, állami irányítás alatt lévő, "ingyenes" szolgáltatás. Pl. állami egészségügy.
Jobboldal: piaci alapú, magánkézben lévő, fizetős szolgáltatás. Pl. magánklinika.

Ha már ez megvan, akkor lehet róla beszélni, hogy minek mi az előnye, hátránya. De ameddig mindenki csak az egyik oldalon van és még a baloldali hívja a tőle jobbra levőt baloldalinak, addig csak egy zagyvaság az egész.

A szociális része mind nem kommunista. Nyugaton is van belőlük bőven. A komcsik éppen ezek miatt tekintették a legnagyobb ellenségüknek a szocdemeket, mert ezen eredmények elérése miatt a proletariátus forradalmi hevülete nem emelkedhet olyan magasra, ahogy azt Marx elképzelte. Sztálinék ezért támogatták a nácikat a német szocdemekkel szembeni harcukban.

A lakossági energia egész Európában sehol nem piaci alapú. Extrém példa a német, ahol a két éve még a napelemmel termelt áram állam által meghatározott kötelező átvételi ára magasabb volt, mint az itthoni lakossági áramár. A nem lakossági energiaárak pedig minden európai országban messze a lakossági árak alatt vannak. Nyilván az sem ráfizetéses.

Tűzifa az a legcsóróbbaknak jár, hogy ne fagyjanak meg. Ez mitől kommunizmus?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Szerkesztve: 2021. 11. 02., k – 20:07

Megszüntetném a pártokat! Csak egyéni jelölteket engednék indulni! Szakértői csoportokat állítanék fel és mindenki a végzettsége alapján kötelezően egy-egy (vagy több) munkacsoport tagja lenne. Szakértői csoportoknak korlátozott létszáma van, tehát korlátozottan lehet bekerülni is így csak olyanok jelentkeznének akik látnak is reális esélyt a bekerülésre az eddigi eredményeik, terveik, programjuk alapján. Kb. mint egy egyetemi felvételi eljárás csak a pontok egy részét a választók osztják. A másik fele szakmia eredmények alapján jönne be így garantálva, hogy valóban van ott keresnivalója az illetőnek. Az MTA tagság természetesen semmit nem számítana mert jelenlegi formájában az egy golfklub a haverokkal.

 

Ha ez megvan, akkor lehet dolgozni a pénzért és az országért. Mert ami ma van az szimpla lopás a fejesek által a fejeseknek legalizálva.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

98: MSZP

2002: MSZP

2006: SZDSZ

2010: LMP

2014: LMP

2018: LMP

2022: Még nem döntöttem el. Kutyapárt vagy ellenzéki összefogás. Bal oldali vagyok. De most igazi erős bal oldali párt nincs. Igaz azt is most ismerem fel, hogy az MSZP/SZDSZ amire 2006-ig szavaztam rohadtul nem egy baloldali irányítású pártszövetség volt. Szóval 2006-ig, azt hogy  mire szavaztam szégyellem és manapság már letagadom. 2010-től vállalom. Akkor már megvolt a tudásom és nyugodtan húztam be az X-et az egyetlen igazi globalista kritikával és hasonló markáns zöld üzenetekkel operáló pártnak.

honlapom http://dyra.eu/

Pedig, ha elhagynád a berögzött röhögési kényszert a betáplált ellenszenv és a képzelgés okán láthatnád hogy az a széles koalíció amit kényszerből raktak össze tartalmaz mindenki számára kellemetlen (igen) párosításokat, van közte mereven globalizáció ellenes és van benne erősen globalizáció párti is. Na ezt add össze. 

LOL

Ebben a "koalícióban" egy kutya fog baszni (érdekét érvényesíteni), a legerősebb. DK-nak hívják, a többi statiszta. A DK pedig az Európai Egyesült Államok elképzelésével érzem, hogy tényleg a globalista elképzelés ellen van :D

trey @ gépház

Ez pl. engem nem zavar egyáltalán, egy hatalomtól megfosztott fidesz is lehet hasznos és ahogy bizonyította lehetnek jó gondolatok. De amit az utóbbi 10 évben a hatalom megszerzésére és megtartására és ennek érdekében az ország lerabolására fordítottak az tűrhetetlen, meg kell állítani, lebontani visszatérni épeszű, veszekedős esetenként teszetosza és balfék demokráciához ahol tud érvényesülni a nemzeti minimum elve. 

Igazi siker volt/lett mindkettő. Láttuk/látjuk eredményét. Pontosabban, az utóbbinak még mindig nyögjük :D

Az egyik (Torgyán) bolondként nyilvántartva ment a süllyesztőbe. Az SZDSZ feloldódott a semmiben, az MSZP pedig éppen most készül feloldódni a DK-ban :D :D

Komolyan, ezek a példáid az érdekérvényesítésre?

trey @ gépház

1994-ben sem az MSZP, sem az SZDSZ nem volt kényszerítve a koalícióra, hiszen az MSZP egymaga 54%-ot kapott. Így az SZDSZ-nek sem volt zsarolási ereje. De a komcsi párt két utódpártja mégis az első adandó alkalommal egymás nyakába ugrott.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ha nem érted a kérdést, vagy a választ, ne érezd a kényszert, hogy felesleges baromságokat írjál bele. A kérdés az volt, hogy volt e olyan hogy a kisebbik kormányzó pártnak nagy volt az érdekérvényesítő hatása. 

Hoztam erre példát, mindkét példa jó volt ez is.

Egyébként mi is a baj az EEA elképzeléssel? Szerintem egyáltalán nem egy rossz irány, hogy bizonyos dolgokban legyen egy európai standard.

Mint pl. környezetvédelem, határvédelem nyugodtan lehet EU szintű.

A lényeg hogy erős határok legyenek, hogy mi a tagállami, sőt, mi az önkormányzati hatáskör. Mert pl. az egészségügy és az oktatás tipikusan az a két terület, ahol a választás lehetősége sokkal jobb lenne, mint egy egységes állami felügyelet, ami elég alacsonyra teszi a lécet.

A demokrácia annál jobban működik, minél jobban felelősségre lehet vonni a vezetőket. Ez még önkormányzati szinten működik, országos szinten már nem nagyon, EU szinten pedig szinte lehetetlen. Ugyanakkor az EU lehúzhatja magát, ha nem tud egységesen fellépni, mert a többi nagyhatalom egységes.

Az atomenergia nem életképes. Mondom ezt nukleáris technikát végzett fizikusként. Nem technológiailag, hanem gazdaságilag.

Paks termelési árai ne zavarjanak, mert Paks I-et soha nem fizettük ki pénzben. Az új blokkok költsége pedig messze meghaladja a régiekét, ez persze a megnövelt biztonság miatt is van így.

De a megújulóknál is meg fogják oldani a tárolást, vegyi úton, akár hidrogénnel, akár ammóniával, vagy akár mással. Onnantól kezdve nem lesz kérdés, hogy a napenergiát kell választani.

És a környezetvédelem egy olyan terület, amiben igenis önkorlátozásra van szükség, mert amit szennyezel, az nem csak az adott generációra lesz hatással, hanem még a jövőre is. Ezért itt szigorú fellépésre van szükség. Ez egy olyan terület az én szememben, ahol még a demokráciát sem szabad hagyni érvényesülni.

"Ez egy olyan terület az én szememben, ahol még a demokráciát sem szabad hagyni érvényesülni."

Pont egy ilyen teruleten, ahol evtizedek ota keveredik a valodi science a lobbipenzbol keszult fake science-szel, es ez ekkora kesesekkel ilyen kevesek szamara derulnek ki?

Meg pont egy ilyen teruleten, ahol "demokracia ellenere" is tortentek komoly valtozasok? Peldaul mar nincs freonos huto, meg olmozott benzin.

A kornyezetvedelem fontos, de a demokracia fontosabb. A hulyek szavazati joga talan kevesbe fontos, de az ertelmes emberek valasztasi lehetosegei fontosabbak mindenkeppen a kornyezetvedelem hatarideinek szigorubb betartatasanal.

Es akkor van meg csuszos lejto: jovore is lesz szolasszabadsag, de juniustol tilos klimaszkeptikus dolgot irni. Annak szerinted mi a vege?

2022-ben mar nem irhatod le, hogy "szerinted csokkent a CO2 szint"

2023-ban mar nem irhatod le, hogy "szerinted csokkenni fog a CO2 szint"

2024-ben mar nem irhatod le, hogy "nem vagyok hajlando tavalyhoz kepest feleannyi aramot hasznalni"

2025-ben mar nem irhatod le, hogy "fontos, hogy a gyerekem szobajaban legyen vilagitas, amig tanul. Megertam azokat, akik fogyasztanak tejtermeket".

Nem. A demokracia nem fontosabb a kornyezetvedelemnel. Akkor fogadnam el az ervelesedet, ha a demokracia _tenyleg_ utjaban allna a valtozasnak. De amint az olmozatlan benzin es a freon nelkuli hutok peldaja mutatja, a demokracia es a kornyezetvedelem vigan elfernek egymas mellett.

Nézd, ha az emberek nagyon akarnak valamit, akkor úgyis az lesz. Ha közmegegyezés szerint még 100 évig benzint akarunk égetni, akkor azt fogunk. Ilyen módon nem lehet felülírni a demokráciát.

Arra gondolok, hogy ebben viszont komoly önkorlátozásra van szükség. A szólásszabadágot ne keverjük ide, mert az egy másik témakör. Én annak abszolút híve vagyok.

Az intézkedésekről beszéltem: akkor sem vágom ki az erdőt, ha valakik nagyon azt szeretnék, stb. És akkor is haladok a karbonmentes irányba, ha az valakiknek nagyon fáj, mert mondjuk egy fél ország a belső égésű motorokra építette a gazdaságát.

És itt jön elő (szerintem) a képviseleti demokrácia előnye a direkt demokráciával szemben.

A megválasztott képviselőink meghozhatnak rövid távon népszerűtlen döntéseket, amik hosszú távon segítenek a bolygón, az emberiségen.

Az egzisztenciáját féltő, a változástól rettegő félműveletlen tömegek meg simán lehet, hogy ezeket a döntéseket nem hoznák meg soha, ha népszavazást rendeznénk mindenről. Vagyis simán lehet, hogy még most is ólmozott benzint használhatnánk és freonnal hűthetnénk, ha annak idején népszavazás lett volna a kérdésekről. (Persze nem tudjuk biztosan, hogy mi lett volna, ha...)

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az nem érv a direkt demokrácia mellett, hogy ott is van olyan, mint a képviseletiben.

Olyat mutass, ahol többet tud, mint a képviseleti - ahol például az emberek adóemelésre szavaznak, vagy más, az életüket korlátozó/jólétüket csökkentő intézkedésről döntenek.

Hiszen pont ez a volt a képviseletivel szemben az indok: a kényelmetlen döntéseket is meg lehet hozni.

Mutass olyan direkt demokráciás döntést, ami kényelmetlen volt, mégis így döntöttek a polgárok.

 

Mivel az ólmozott benzin kivezetéséről nem közvetlenül a polgárok döntöttek, ezért nem érv ez a direkt demokrácia mellett.

Ez nem érv mellette. Nem azt mondtam, hogy a direkt demokrácia rossz, és soha semmi jó nem tud kisülni a népszavazásokból.

Vannak érvek a direkt demokrácia mellett is, nyugodtan hozhatsz normális érveket is.

Bár felesleges, mert nem vitatkozni akarok, csak leírtam a véleményemet. Nem zavar az, hogy neked más a véleményed.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

ha a fosszilisokban már most ott lenne a környezetterhelés teljes díja (mint ahogy a nukleárisnál benne van a leszerelés díja, megy a nukleáris alapba), máris versenyképes lenne a nukleáris technológia.

jelenleg azért vállalható a fosszilis, mert a klímaváltozás költségeit nem fizettetik meg a termelőkkel.

Ez sajnos nagyon így van.

Ha nekem lenne beleszólásom az ügybe, akkor pl. mindenféle szállításra rátenném a környezetterhelés díját. Valószínű import vámként lehetne legegyszerűbben az ilyesmit megoldani, szóval ha hajóval hozzák be Kínából a tornacipőt, akkor a konténerre kiszámolt díjat fizettetném be vámként, ha meg kamionnal vagy repülővel az akármit, akkor annak a díját.

Az fasza, hogy távoli helyeken marék rízsért lehet gyártatni dolgokat, de nem fair, hogy a szállítmányozással elgázosítjuk a bolygót és azok, akik az olcsóbb gyártáson megszedik magukat, a mellékhatásként jelentkező szennyezés eltakarításában nem vesznek részt.

Nem vagyok teljesen a globalizáció ellen, de vagy környezetkímélőbb szállítási módokat kellene használni (pl. a vitorlás hajók leszármazottai, amiket szél energia hajt), vagy helyben (közelben) lehetne gyártani valamivel drágábban, de kevesebbet szállítmányozva. Biztos így is maradna elég cucc, amit távoli kontinensekről szennyezve hoznának ide (mindenhova), de akkor legalább a beszedett környezetterhelési díjat lehetne pl. a szennyezés csökkentésére (semlegesítésére) fordítani.

Tudom, bilibe lóg a kezem.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Akkor most globalizáció ellenesek vagyunk?

Ezzel csak az a baj, hogy be lehet zárkózni, élni békében, de a sokak által áhított nagybetűs JÓLÉT így nem fog eljönni. Mert a globális piac és verseny az, ami a hatékonyság növelésére kényszerít.

Egyébként tengődnénk a mai napig a szocialista ősvállalatainkal. Gondolom szeretnél ma is Lehel hűtőt, Hajdú mosógépet, meg Videoton számítógépet használni.

:D Viccelsz? Mit szerencsétlenkedtek a vakcinabeszerzéssel, az EU még a 2008-as válságból sem lábalt ki teljesen, nem mellékesen éppen a segg hülye környezetvédelmi nyomoroncság miatt.
A határvédelem? Az egyrészt közös, másrészt nagyjából 2000 óta láthatod ennek „eredményét”, külön hangsúllyal a 2015-ös migránsválságon.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

ez ilyen kamupárti trükk a moslék összetevőinél: van, amelyik új néven viszi tovább az ideológiát (mszp-(szdsz) -> dk, szdsz -> momentum), van amelyik a bejáratott név alatt cserélődik ki teljesen (lmp, vagy a dk leglojálisabb csicskájává átalakuló, tagság nélküli "jobbik")

soha nem szavaztam MSZP-re és nem is értem, hogy ki szavaz rá - talán régi munkásőrök vagy pártitkárok és gyerekei...

Apám ki is tagadott volna.

A korrupcioval kapcsolatos oknyomozas a keves dolog egyike, amit a "fuggetlenobjektiv" sajto alapvetoen osszessegeben jol csinal. Es ott fontos is a munkaja. Nehol ott is tamadnak, ahol nincs semmi, de ennel fontosabb a munka, amikor tenyleg van egy fek azon, hogy azert ne barmit lophasson el egy politikus.

Viszont amikor valami masrol van szo, pl. "nepneveles" jellegu dologrol, egyre ijesztobb ideologiak jonnek elo es terjednek a jovoltukbol.

Valódi ellenzék csak az lehet, ami ellenzi a Covid korlátozásokat és kényszerítéseket. Csak a Mi Hazánk, illetve a Normális Életért ilyenek tudtommal, ezekből lehet választani.

Covid előtt az algoritmusom egyszerű volt: ha van a Fidesznél nemzetibb alternatíva, akkor arra szavazok, ha nincs, akkor a Fideszre. Most ha esetleg nem lesz alternatíva, akkor nagy bajban leszek, mert se az összefosásra, se a Fideszre nem akarok szavazni elvből se listán se egyéniben. (A kutyák pedig az összefosás részei, csak még nem vallották be.) Rajzoljak faszt a szavazólapra? Azért felesleges odamenni.

Jó vagy rossz értelemben? :)

Sajnos nálunk mióta a dohánybolt is nemzeti, azóta egy igencsak elcsépelt maszlag.

Még a németekbe is több nemzeti-ség szorult, ők legalább az októberfesztre felveszik a nemzeti viseletet, a magyarokban még ennyi sincs. Aki magát ma nemzetinek hirdeti az persze ezt nem érti, neki a kultúra csak az, amin meg lehet gazdagodni, még több beton meg tégla.

A kultúra teszi elsősorban. De aki ennyire nem képes, akkor mit tud? Fel tudja sorolni az őshonos fajainkat*? Hány magyar költőt, művészt, tudóst ismer? Mit tud a történelemről? Mit tud a múltunkról? Hogyan éltek az őseink?

Ezekre még siralmasabb lenne a válasz.

szerk: *a növény és állatvilágra gondolok, még mielőtt valaki félreértené :)

Benyomásod szerint a németek hány százaléka öltözik nemzeti viseletbe az Oktoberfest idején, és a németek a magyarokhoz képest mennyivel ismerik jobban Németország őshonos fajait, a német költőket, művészeket, tudósokat, a németek történelmét, múltját, és azt, hogyan éltek az őseik?

:)

Hány százaléka öltözik ki? Tán csak a google képkeresőbe írd be, hogy oktoberfest. Kb. mindenki.

Egy szóval nem mondtam, hogy a németek honismerete jobb lenne, de ők legalább eddig eljutnak. Nálunk meg mi van? Van pár hardcore hagyományőrző kör, és ennyi. A nemzeti kultúra nem része a mindennapjainknak. Persze volt itt 40 év, ami erősen rombolta, aztán az utóbbi 30 se igyekezett nagyon visszaépíteni. Hol van a nemzeti büszkeség, a kiállás, a gerinc? Amikor a fél ország adót csal, akkor mire legyek büszke, hogy magyar lehetek?

Nem véletlen, hogy itthon a baloldal nem népszerű, mert a magyarok felfogása a klasszik amcsi republikánusoknak felel meg, akik a liberalizmus hívei voltak valamikor. Akik azt vallják, hogy mindenki oldja meg a maga problémáit, nem vállalunk közösséget, mert utáljuk az ingyenélőket, az állami szolgáltatások pedig nem hatékonyak. Ez kellene a magyaroknak. Csak épp jött a Fidesz, aki elhitette velük, hogy ő ideológiailag ezt képviseli, a valóságban meg Kádár-restaurációt folytat, államosít, megfojtja a versenyt.

Szóval nekem pont ezért hiteltelen a magát nemzetinek mondó kormány, mert amíg azt gondolják hogy a dohánybolt meg a stadion a nemzeti, addig nincs itt semmi nemzeti.

Egy szóval nem mondtam, hogy a németek honismerete jobb lenne, de ők legalább eddig eljutnak.

Mármint hogy évente egyszer beöltöznek népviseletbe, miközben berúgnak? :)

a magyarok felfogása a klasszik amcsi republikánusoknak felel meg, akik a liberalizmus hívei voltak valamikor. Akik azt vallják, hogy mindenki oldja meg a maga problémáit

Ezzel a legkevésbé sem értek egyet. Az átlag magyar felfogás inkább az, mindenki oldja meg a maga problémáit, kivéve a sajátjaimat, mert akkor mentsen meg az állam. Az elmúlt 20 év tele van rá példákkal, válassz.

Hány százaléka öltözik ki? Tán csak a google képkeresőbe írd be, hogy oktoberfest. Kb. mindenki.

Az oktoberfestes képek általában a nemzeti viseletbe öltözött emberekről készülnek, mert az évi egy alkalom miatt ez benne az egyik különlegesség. Javaslom, nézd meg pár utazó youtuber oktoberfestes videóját. Persze lehet, hogy a videókon a hétköznapi ruhában lévők mind külföldiek...

Egy szóval nem mondtam, hogy a németek honismerete jobb lenne, de ők legalább eddig eljutnak.

Ha szépen akarok fogalmazni, ez lófasz.

Nálunk meg mi van? Van pár hardcore hagyományőrző kör, és ennyi. A nemzeti kultúra nem része a mindennapjainknak.

Az Oktoberfest két hete miatt a németek mindennapjainak része a nemzeti kultúra megélése? Vagy ez nem az, nem úgy, nem úgy az, csak eszedbe jutott, mert fogalmad sincs, mit csinálnak a magyar emberek a mindennapjaikban? Egyébként a disznótor vagy az otthoni alkoholkészítés nem a nemzeti kultúra része? A tradicionális ételek készítése és fogyasztása nem a nemzeti kultúra mindennapi része? A házilag okosban megoldott dolgok nem a nemzeti kultúra mindennapi része? A fiataloknak szervezett népi zenei, táncos, képzőművészeti, iparművészeti stb. szakkörök létezése nem a nemzeti kultúra mindennapi ápolása? A múzeumokban a pénztelenség ellenére végzett megőrző, rendszerező és kiállító munka nem a nemzeti kultúra része? A nap mint nap látott öreg épületek és építmények nem a mindennapi élet részei? A sírhelyek gondozása nem a nemzeti kultúra rendszeres eleme? Folyton elégedetlenkedni és egymást marni nem a nemzeti kultúra része? Tudni a döngölt padlós, nádtetős, fehérre meszelt vályogfalú házak létezéséről nem tartozik a nemzeti kultúrához? Használni/felismerni a bonyhádi piros fazekat nem a nemzeti kultúra része? Húsvétkor ibolyát szedni/ajándékozni nem a nemzeti kultúra része? Vénasszonyok nyaráról beszélni nem a nemzeti kultúra része? Nem a nemzeti kultúra része tudni, hogy az atombomba létrehozásában magyar tudósok is részt vettek? Magyarországra jellemző hangszerelést és dallamokat ismerni/felismerni nem a nemzeti kultúra része? A magyar történelemhez kapcsolódó elnevezésű közterületek neve kapcsán felsejlő gondolatok nem a nemzeti kultúra mindennapi része? Magyarul beszélni nem a nemzeti kultúra mindennapi része? Stb stb stb.

Hol van a nemzeti büszkeség, a kiállás, a gerinc? Amikor a fél ország adót csal, akkor mire legyek büszke, hogy magyar lehetek?

Pl. büszke lehetsz rá, hogy "igazi magyar" pesszimista, szelektív, öngyűlölő világlátásod van. :D

Nem véletlen, hogy itthon a baloldal nem népszerű, mert a magyarok felfogása a klasszik amcsi republikánusoknak felel meg, akik a liberalizmus hívei voltak valamikor. Akik azt vallják, hogy mindenki oldja meg a maga problémáit, nem vállalunk közösséget, mert utáljuk az ingyenélőket, az állami szolgáltatások pedig nem hatékonyak. Ez kellene a magyaroknak.

Egyesek szerint egy király kell nekik, aki megmondja, mit csináljanak, adományért, kegyekért. (Kicsit furcsa, hogy ugyanezek az emberek akarnak nekik istibizti-valódi demokráciát eladni.:)

Szóval nekem pont ezért hiteltelen a magát nemzetinek mondó kormány, mert amíg azt gondolják hogy a dohánybolt meg a stadion a nemzeti, addig nincs itt semmi nemzeti.

Aztán annak, hogy te mit gondolsz arról, hogy mások mit gondolnak, mi köze van ahhoz, hogy a mindennapi életben az emberek hogyan ünneplik, élik meg vagy tartják fenn a nemzeti kultúrát?

:)

Alapvetően a nemzeti-globális ellentét alapján nemzeti aki:

 * a nemzet szaporodása mellett van. Ez a legfontosabb kérdés, mivel jelenleg az európai nemzetek mind csökkennek lélekszámban, és közben a bevándorlás miatt kisebbségbe kerülnek a saját hazájukban. Enélkül teljesen értelmetlen jövőről beszélni, álmodozni.

 * ellenzi a bevándorlást.

 * A nemzeti szintű önellátás pártján áll: tehát hogy az élethez alapvetően szükséges dolgokat a határokon belül elő tudjuk állítani. Illetve amit nem tudunk (pl energia), azokból legyen raktározott tartalék, és törekedjünk olyan politikára, hogy a beszerzése folyamatos tudjon lenni.

 * Nemzeti hitelállomány visszaszorítása: ameddig adósok vagyunk, addig sajnos óriási a külföldiek beleszólása a magyar gazdaságba.

 * Az EU jogait korlátozni akarja. Például a mezőgazdaságban az EU szabályai rendkívül problémásak. Akár azon az áron is fenn kell tartani az önállóságunkat, hogy akár ki kell lépni.

 * A WHO és egyéb gittegyletekből is ki kell lépni.

 * Az egészségügyet egészséges életmód alapú megelőzésre kell felépíteni a krónikus életmód betegségek parttalan kezelgetése helyett. A globális gyógyszercégeket vissza kell szorítani akár azon az áron is, hogy kezeléseket, amiket most támogat a TB, ne támogassunk a jövőben.

 * A globális vakcinaútlevél szerződésekből is ki kell lépni, illetve el kell utasítani az ebben való részvételt mivel ez a Nürnbergi kódex értelmében bűnös dolog. Lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_Code

 * A globális kultúrát (Hollywood, angol nyelvű slágerek, stb) vissza kell szorítani. Például a TV-ben, rádiókban korlátozni kell a mennyiségüket. A mozikban talán nem kell (mert az már diktatorikus volna), hanem erős propagandát kell indítani ellene azzal a módszerrel, hogy láthatóvá tesszük milyen módon végeznek társadalommérnökséget a globális kultúra segítségével. Nevetségessé kell tenni ezeknek a "kultúr"termékeknek a fogyasztását.

 * A hadsereget fejleszteni kell, hogy képes legyen az önállóságunk kivívására és megőrzésére.

 * Szerk. +1: digitalizáció korlátozása, illetve visszacsinálása: kritikus infrastruktúra papír alapon tudjon működni. A digitális pénz helyett tarsuk meg a papírpénzt, sőt erősítsük a jelenlétét. Mindezt az önállóságunk és biztonságunk megőrzése érdekében.

Most ezek jutottak elsőre eszembe, én ezt csinálnám, ha az ország ura volnék. Nyilván van olyan pont, amit diplomáciai okokból nem lehet azonnal meglépni, de a törekvés iránya ez kell hogy legyen. Mennél több ponttal ért egyet egy párt, annál nemzetibb számomra, annál szimpatikusabb.

Erdekes osszeszedes!

10-es skalan az egyetertesi szintjeim:

nemzet szaporodasa: 6/10

bevandorlas ellenzese: 7/10

nemzeti szintu onellatas: 10/10

nemzeti hitelallomany visszaszoritasa: 7/10

EU jogainak korlatozasa, akar kilepessel: 10/10

WHO es egyebbol kilepes: 7/10

Egeszseg alapu egeszsegugyi reform: 7/10

Globalis vakcinautlevelbol kilepes: 1/10

Globalis kultura visszaszoritasa: 5/10

Hadsereg fejlesztese: 9/10

Digitalizacio korlatozasa: 7/10

Reszletezhetem igeny szerint a vitatott pontokat.

Akkor én is. :)

 • nemzet szaporodasa: 8/10
  Hozzátéve, hogy ide kellene valami stratégia is a "legyünk sokan" című műsoron kívül.
   
 • bevandorlas ellenzese: ?/10
  Itt is a stratégiát hiányolom. Jelenleg egy csomó olyan iparág van, ami borzasztó emberhiánnyal küzd, és már most is 50-50 ukránokkal, stb. van feltöltve. Ez a fajta bevándorlás nem zavar, ha valaki dolgozni akar, jöjjön, én nem bánom. Az ingyenélést viszont nem támogatom, mindegy, hogy az illető migráns, vagy Nemzethy Magyar.
   
 • nemzeti szintu onellatas: 10/10
  No explanation needed.
   
 • nemzeti hitelallomany visszaszoritasa: 4/10
  Nem csak külföldnek lehet eladósodni + önmagában a hitel nem a sátán műve.
   
 • EU jogainak korlatozasa, akar kilepessel: 6/10
  Korlátozás helyett inkább racionalizálást mondanék. Legyenek teljesen egyértelmű határok meghúzva, hogy kinek meddig tart a homokozója, amin nem kell utólag heti szinten összeveszni. Ha ez megvan, a tagok eldönthetik, hogy tudnak-e ezzel együtt élni, vagy sem. Teljes, mindentől való függetlenséget manapság elképzelhetetlennek tartok, ha 2-3 pólusú a világ, akkor egyedül nem sokszor rúghatunk labdába.
   
 • WHO es egyebbol kilepes: ?/10
  Define egyéb.
   
 • Egeszseg alapu egeszsegugyi reform: 5/10
  Az egészséges életmód tevékeny támogatására 10/10, a demagóg faszságokra, amik ilyenkor elő szoktak kerülni a TB kapcsán, 0/10. Átlagban 5. :)
   
 • Globalis vakcinautlevelbol kilepes: 1/10
  Kiléphetünk, legfeljebb nem tudunk más országba beutazni. És akkor mi van?
   
 • Globalis kultura visszaszoritasa: 1/10
  Semmiféle cenzúrával, gondolatrendőrséggel, stb. nem értek egyet. Arról nem is beszélve, hogy ha magyar nyelven nézed a trash-t, attól az még trash marad.
   
 • Hadsereg fejlesztese: 10/10
  Nem azért, hogy mondjuk megállítsuk a kínai/amerikai seregeket, ha le akarnak rohanni, viszont a hadsereg bevethető mindenféle krízishelyzetben, amire mondjuk nem lenne máshol kapacitás. (goto "nemzeti szintu onellatas")
   
 • Digitalizacio korlatozasa: 2/10
  Attól még, hogy létezik egy papír alapú BCP, nem kell szopatni magunkat azzal, hogy békeidőben is papíron kelljen minden jelentéktelen apróságot elintézni.

Egyedul a "digitalizacio korlatozasa" pontot ertelmeztuk maskepp. Papirmentesseg mellett es sok ponton a kotelezo megjelenes ellen vagyok pl. Ez a 3 pont, amit levontam.

Ami miatt egyetertettem Asch-sel (a masik 7 pont):

"Bezarjuk az irodat, mert ugyis mindent meg tudsz csinalni az app-ban" - es az appban pont te vagy a 300. kivetel aznap, a helpline meg egy nap 60 hivast bir el. Amig varsz a hivasra, hogy valaki felvegye, bemondja neked egy automata 2 percenkent, hogy hulye vagy, hogy nem az appban csinalod.

Es egyeb szemelytelensegek megjelenese a digitalizacioval.

Pl. amig zarva volt Covid miatt a kormanyablak, remalom volt barmit is elintezni. Nos, ez a "remalom" Nyugaton mar a rogvalosag: egy ismerosom egy honapja nem tudja bejelenteni az onkormanyzatnal, hogy ki koltozott ki, es ki koltozott be. Hivatal amibe be lehet menni evek ota nincs, telefonon minden menupont a weboldalra kuld, ahol pont erre nincs menupont. Masik ismerosom meg ket es fel honapig varta a meghosszabbitott kamionos jogsijat.

Meg volt dolgom olyan bankkal, ahol ilyen "kivetel" eseten csak akkor jutottal emberi ugyintezohoz, ha az automatanal azt a menupontot valasztottad, hogy "elloptak a kartyadat". Es aki nem foglalkozott meg sorpriorizalassal meg AI-val az szegeny hogy jojjon erre ra? Vagy szimplan ne ferjen hozza a penzehez?

Nekem "digitalizacio lassitasa" cimen igy jott ki a 7/10 pont. Amolyan "worksfortrey" ugyekbol, ahol minden mukodik 100-bol 98 usernek, de az idegrendszered minimum ramegy, ha beleszaladsz abba, hogy te vagy az egyik a maradek 2-bol, mert a gep nem lesz veled olyan megerto, mint egy ember. :)

"Bezarjuk az irodat, mert ugyis mindent meg tudsz csinalni az app-ban" - es az appban pont te vagy a 300. kivetel aznap, a helpline meg egy nap 60 hivast bir el. Amig varsz a hivasra, hogy valaki felvegye, bemondja neked egy automata 2 percenkent, hogy hulye vagy, hogy nem az appban csinalod.

Ja, ebben egyetértünk.

A bank pont jó példa, múltkor megvolt az utolsó csepp, és a folyószámlától hitelkártyán át, kb mindent átvittem máshova. Van vagy kétszer-háromszor drágább, viszont 24/7 elérhetőek, kb azonnal.

Egyebkent Asch szerintem inkabb az en ertelmezesemre gondolt masodjara atolvasva:

"kritikus infrastruktúra papír alapon tudjon működni"

Ez nem zarta ki azt, hogy tudjon mukodni digitalisan is. Szogegyszerure forditva nem a bankkartyas fizetest akarta betiltani, hanem a keszpenz elfogadasat kotelezove tenni/kotelezoen tartani.

Es nem azt ellenezte, hogy benyujtHass valamit digitalisan, hanem azt, hogy tobbet ne fogadjak el papiralapon. :)

A pénz tekintetében a papírpénz fennmaradása létkérdés.

Az adminisztráció tekintetében annak a pártján lennék, hogy ami igazán fontos az akár ne is legyen elérhető Internetről a sérülékenysége miatt. De ha mondjuk ahogy mondod csak megmaradna a papíron intézés lehetősége, azzal kompromisszumként ki tudnék egyezni, mert tudom hogy amit én mondok az a többségnek túl radikális volna (de csak mert nem értik az emberek, hogy mennyire veszélyes az online rendszerek sérülékenysége).

Az infrastruktúra (áram, víz) esetén volna igazán fontos, hogy ne legyen online támadható, ez volna talán a legfontosabb. Nem tudom olvastátok-e valahol informatikai probléma miatt nem tudtak tankolni az emberek. Ez micsoda hülyeség már? Az a rendszer nem jó, ahol ilyen lehetséges.

Digitalizáció korlátozása több okból fontos:

 * Baromi sérülékeny. Alap dolgoknak biztosan kell működni akkor is, ha az Internetet szétbombázzák a hekkerek

 * Sérülékeny úgy is, hogy egy irattárat macerás elrabolni, egy adatbázist meg pár perc.

 * Várható, hogy a harmadik világháború erősen informatikai támadásokra fog épülni. Mondtam már, hogy ami digitális az sérülékeny?

A másik legfontosabb pedig az, hogy ha digitális lesz a pénz, akkor a totális zsarnokság damoklész kardjaként a fejünk felett fog lógni. Ennek elkerülése érdekében a papír alapú pénzt rendszerben kell tartani, és ezt ki kell kényszeríteni az államtól.

 * Baromi sérülékeny. Alap dolgoknak biztosan kell működni akkor is, ha az Internetet szétbombázzák a hekkerek

Ezzel teljesen egyetértek, én másra gondoltam. Mondok konkrét példát: forgalmi. Miért kell magammal vinnem? A BM adatbázisban megvan, rendszám alapján a rendőr mindent le tud kérdezni. Így viszont hiába van két kulcs a kocsihoz, nem tudom otthagyni egy parkolóban, hogy a párom meg felvegye. 

 * Sérülékeny úgy is, hogy egy irattárat macerás elrabolni, egy adatbázist meg pár perc.

Egészen közelről láttam ilyen irattárakat, sajnos annyira nem. Én nem is az elrablástól félnék a helyedben, hanem hogy pl. beázik az irattár, vagy kigyullad, és nincs tűzoltórendszer. 

 * Várható, hogy a harmadik világháború erősen informatikai támadásokra fog épülni. Mondtam már, hogy ami digitális az sérülékeny?

Mondtad. :) Ezért nagyon jó a papír offline adathordozó alapú archívum. Hétköznapi ügyintézésre már egy ilyen kicsi országban is sokszor alkalmatlan viszont.

Ennek elkerülése érdekében a papír alapú pénzt rendszerben kell tartani

Én itt is inkább azt mondanám, hogy legyenek opciók, aztán mindenki eldönti. Attól még, hogy tartasz a mindennapi kiadásokra egy bankkártyát, még állhatnak otthon hegyekben az aranyrudak és a húszezresek, a kettő nem zárja ki egymást.

> Én itt is inkább azt mondanám, hogy legyenek opciók, aztán mindenki eldönti. Attól még, hogy tartasz a mindennapi kiadásokra egy bankkártyát, még állhatnak otthon hegyekben az aranyrudak és a húszezresek, a kettő nem zárja ki egymást.

Figyeld meg, hogy mind a kormány, mind a bankok afelé nyomják a világot, hogy lehetőleg készpénzmentes legyen. És ugyanazok a források, amik a Covidot is több mint tíz éve előre megmondták, ugyanazok megmondták, hogy a készpénz betiltását is be akarják vezetni.

Magyar nyelv kérdése:

Ezt nem tudom eldönteni, miszerint:

- Itthon minden filmet szinkronizálnak, ha angol nyelven maradna könnyebb lenne a nyelvtanulás. Jelenleg versenyhátrányba vagyunk pl. román diákok többen és több nyelvet beszélnek..

- Sokszor jobb a magyar szinkronnal egy film - jobbak a dialógusok.

Még egy nagyon lényeges eszembe jutott, bár ez az első pont következménye, de ki kell írni explicit, mert különben esetleg valaki nem értené:

A feminizmus visszaszorítása. A nemzet fennmaradása és a feminizmus együtt oximoron. Az egyiket lehet választani a kettőből. Akkor már válasszuk a fennmaradást, a feminizmust pedig szüntessük meg!

70-évesen dolgozni akarsz ???

Én tragédiának tartom, hogy technológia, hatékonyság, műszaki fejlődés  - lassan 80éve nem volt háború - újjá építést már be lehetett fejezni. A kormányok elvárják, hogy 60 év felett is kelljen dolgozni

úgy hogy heti 5 napos munka hét van - nem heti 4..

Szerintem világ szinten ez nagyon gáz - és nem is érzik problémának a kormányok. Azt erőltetik, hogy emelni kell a nyugdíj korhatárt - hogy minél kevesebb legyen a nyugdíjas ember..

én kertészkedni, unokázni és hajózni szeretnék nyugdíjas koromban és nem 2-3 évet hanem jó lenne 10-15 évet - aktív nyugdíjasként, akár nonprofit munkát végezni.

Azért megnézem magam 70-75 évesen, hogy fogok kódolni..

Ez az én félelmem, hogy nem fogom ellátni a munkámat, elmegyek portásnak - de lehet, hogy már akkor humanoid robotok lesznek..

Akar a fene, ha lehetne nyilván holnaptól mennék már nyugdíjba. De hogy mire én odaérek nem lesz kevesebb, abban biztos vagyok.

Ne ezen akadjunk fent. A konkrét számokkal lehet játszani. A lényeg, hogy aki a 2-3 gyereket teljesítette, az megteremtette a saját nyugdíját, azt nem kell "büntetni" a 70 évvel.

Az elvándorlás persze egy másik kérdés, azt meg valószínű csak összeeurópai szinten lehet megoldani. Aki meg az EU-ból is elmegy, az fizessen.

Aki meg az EU-ból is elmegy, az fizessen.

Bocsánat, nem teljesen értem a gondolatmenetet. Aki az EU-ból elmegy, az mit fizessen? Nyugdíjjárulékot?

Mi van azzal, aki korán (gyerekként, fiatal felnőttként) meghal / vagy valami olyasmi történik vele, ami miatt nem tud dolgozni?

Mi van azokkal, akik munkanélküliek lesznek, esetleg hosszú távon?

Az ilyenek anyukájának is jár a korkedvezmény, vagy ha a gyerekek meghalnak hirtelen, akkor anyunak vissza kell mennie dolgozni az eredeti nyugdíjkorhatárig?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Megint az a probléma, hogy egy ötletre már kész törvénytervezetet vártok. Ezt ki kell dolgozni, ne tőlem várjátok a megoldást.

De a TB/nyugdíjjárulék egyébként arról szól, hogy közösen viseljük a kockázatokat. Ez a problémája is, mert a nagy közös nem nagyon motivál az egyéni teljesítményre.

Viktor már kb. azt is kijelentette, hogy nem is kell nyugdíj, mert attól csak kevesebb gyerek lesz. Én azért eddig nem mennék el, de egy gyerek felnevelése sok energia, és ezt a társadalomnak meg kell hálálnia.

És szerintem az is jogos igény egyébként, ha beléd az állam öntötte a pénzt, hogy pl. diplomát szerezz, majd elmész dolgozni egy olyan országba, ahonnan nem érkezik vissza járulékfizetés, akkor ezt valamilyen módon visszakérje rajtad. Természetesen ha az országok közt van ilyen egyezmény, akkor nincs probléma. A felosztó/kirovó nyugdíjrendszer mellett ez nem lehet máshogy fenntartható.

70-évesen dolgozni akarsz ???

Akar a halál, de állami nyugdíjkorhatár != addig vagy muszáj dolgozni. Illetve hát nem szükségszerűen – ha semmi megtakarításod nincs, akkor de.

Azt erőltetik, hogy emelni kell a nyugdíj korhatárt - hogy minél kevesebb legyen a nyugdíjas ember..

Sajnos egy ország csak véges számú nyugdíjast tud eltartani állami nyugdíjjal, ráadásul ha öregszik a nemzet, akkor évről vére egyre kevesebbet. 

Sosem voltam Fideszes, csak néhány dolgával egyetértettem. Eddig is csak akkor szavaztam rájuk amikor nem volt "radikálisabb" alternatívája. Kisebbik rosszként. Kisebbik rosszként talán még most is rájuk szavaznék, de Covid tüneteim lennének tőle és nem tudnék tükörbe nézni napokig az biztos.

Covid: en lockdown-ellenes vagyok, de be kell latnom, hogy ok joval kesobb huztak meg a lockdown hatarat, mint a legtobb szomszedunk. Az este 8-as kijarasi tilalom volt a legnagyobb baromsag. Viszont amit Ausztria, Nemetorszag, Csehorszag, Franciaorszag (itt a korabbi egeszsegminiszter ellen buntetoeljaras indult amiert nem lockdownolt idoben, es meghaltak emberek) es Szlovakia latszatintezkedeseibol es azok premature jellegebol lattam, az alapjan tudom ertekelni, hogy itt legalabb nem szorakoztak az FFP2-es maszkokkal, maszkviseles eltorlesehez is eleg volt lemennie az R-nek 1 ala, es meg sorolhatnek rakas dolgot.

Vedettsegi igazolas nalunk volt elsok kozt. De vegul mindenki masnak is lett. Lockdown-elleneskent ez nekem egy eszkoz volt "hamarabb kijonni a lockdown-bol". Raadasul ertekeltem, hogy az atesesre es az antitestek megletere oltas nelkul is jart a vedettsegi. Elsokent bevezetve ez is adott egy iranymutatast.

Svedeket leszamitva: melyik kozeli orszagban laktal volna szivesebben ebben a Covidos masfel evben? Volt olyan, amelyiknek elegedett voltal a Covid alatti belpolitikajaval? Es szerinted milyen lockdownt csinalt volna pl. egy MSZP-SZDSZ jellegu kormany? Egesz nyaron hordhattuk volna az FFP2-es maszkot mi is kb.

A védettségi igazolvány maximálisan törvénytelen.

Ha elkapnám a vírust akkor a védettségi igazolványt elégetném. Nem vagyok hajlandó az államot a kirekesztésben támogatni.

Ha mindenhonnan kizárnak, akkor nem költünk pénzt, több marad. A gazdaság meg beledögölhet, max elkergetik a kormányt.

Védettségi igazolvány tekintetében semmilyen együttműködésre nem látok lehetőséget. Ahogy zsidó, cigányüldözésben sem számíthatnak rám.

> Svedeket leszamitva: melyik kozeli orszagban laktal volna szivesebben ebben a Covidos masfel evben?

Ameddig az orvosoknak nem lett kötelező az oltás, addig úgy voltam vele, hogy ez szar, de valóban kicsit kevésbé szar mint egy csomó más helyen. Ha utólag belátták volna hogy hülyeség volt, talán meg tudnám bocsátani. Amióta kényszerítés van a kísérleti kezelésekre, azóta nincs bocsánat részemről.

> Es szerinted milyen lockdownt csinalt volna pl. egy MSZP-SZDSZ jellegu kormany?

Ezért mondom, hogy kisebbik rosszként, ha nincs MH és nincs Normális Élet párt, akkor a Fideszre szavaznék az összefosással szemben. De most már tényleg csak úgy, hogy közben hánynék magamtól, de a kisebbik rossz akkor is a kisebbik rossz.

Az én életemre nem volt annyi befolyása ennek a szarságnak eddig, ami miatt elköltöztem volna. De ha nem nézzük a kötelékeket, csak azt, hogy melyik hely volt a legélhetőbb, akkor oda, ahol éppen a legkevesebb korlátozás és kötelezés volt Covid ügyben. Talán Románia egész jó volt nyárig. Most már talán ők is behülyültek.

 

Az nyilvánvalóan látszik (igaz csak az ujjamból tudtam kiszopni, konkrét információ nincsen), hogy hosszú távon ez elől nincsen menekvés. Az összes ország ugyanazokat a szabályokat vezeti be, csak éppen pár hetes csúszásban egymáshoz képest. Illetve az északi és a déli félteke a kehesség szezonalitása miatt más periódusban van. Ezért teljesen felesleges azon gondolkodni, hogy hová meneküljünk el a totális őrület elől, nem lehet sehová. Ettől még minimális különbségek vannak, de azok teljesen átmeneti jellegűek és középtávon is kiszámíthatatlanok, bármelyik ellenálló politikust bármikor lekenyerezhetik, megzsarolhatják vagy megölhetik, és akkor jön ugyanaz a Covid-kommunizmus mint bárhol máshol. (Ezt is az ujjamból szoptam, nincsen konkrét információm arról, hogy kinek volna erre lehetősége, vagy hogy történt-e már ilyen a világban.)

 

Én mondjuk ha politikus lennék, akkor megesküdnék nyilvánosan arra, hogy nem fogok bevezetni semmilyen orvos-kommunizmust, és ha mégis ilyet tennék arra az esetre törvényt hoznék, hogy bármely állampolgár bűntetlenül lenyilazhat és a bevezetett szabályok automatikusan érvénytelenek. Így vezetném az országot, és akkor a Covid-menekültek (mert ilyen is van már, úgy olvastam valahol) mind ide jönnének, és eljőne a kánaán végre, mert csak azok jönnének ide, akik nem félnek, és nem az államtól várják az életük megoldását. És ezekkel az emberekkel pár év alatt újra felvirágoztatnák az országunkat.

De ha nem nézzük a kötelékeket, csak azt, hogy melyik hely volt a legélhetőbb, akkor oda, ahol éppen a legkevesebb korlátozás és kötelezés volt Covid ügyben.

Brazília? Az időjárás is jó.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Attól tartok Bolsonaro Epstein-t fog végrehajtani magán hamarosan. Ráadásul nem is teljhatalmú, ilyen szövetségi rendszerük van viszonylag önálló tartományokkal, ha jól értettem abból a pár cikkből amit olvastam róla. Persze ettől még titkos adúként benne van a pakliban.

"Így változott a politikai nézetem ..."

... közkatona vagyok, már nem tudom, hogy kire lőjek, az áruló tisztekre, vagy az ellenségre ...

8 éve szavaztam utoljára. Ekkor és előtte a Ljobbikra. Most a Fideszre fogok vagy a Mi hazánk mozgalom aminek a hivatalos szimpatizánsa vagyok. Ahogy elnézem a mai baloldalt az alábbiak jutnak eszembe: Moslékkoalíció, Balliberális csürhe, Kommunista-Liberalista utódpártok....

Az az igazság,  hogy pontosan nem emlékszem az összesre. A többség protest szavazás volt. Az az "hess pi..ba". Így arra biztosan emlékszem, hogy 10 -ben fidesz volt. 2006ban meg jobbik (ebben nem vagyok biztos) 2002ben meg miép(már mint először, a második körben meg nem mentem el). 14, -ben -meg 18-ban nem mentem el. Szóval, azt hiszem egyedül az SZDSZ-re nem szavaztam soha.

22 -ben, vagy nem megyek el, vagy ha van rá esély, akkor valamelyik éppen bejutható kis pártra. Ez vagy a Kutyák vagy a Mihazánk. Nem kell röhögni. Nem az irányultságuk érdekes- mint gondolom kiderült- hanem, hogy a két nagy tömb mellé kellenek a kicsik.

Valószínűleg nem lesz nagy különbség a két tábor között, szóval egy kis kompromisszumra nevelés céljából.

Páran (legalábbis az a hangos kisebbség aki teletolja a politikai témákat kormánypárti baromságokkal) biztosan szomorúan veszik tudomásul, 

1, A portál látogató közt a szavazási hajlandóság nagyobb sokkal mint az országos átlag (legalábbis az online szavazatot leadók esetében)

2, A portál szavazni is hajlandó látogatói közül a szavazók jelentős részének a preferenciája az erőfeszítések ellenére nem változott.

3, A portál szavazni is hajlandó látogatói a "megtévesztett" vagy a "lipsi" csoportból kerülnek ki. 

 

Tekintve, hogy a szavazás nem reprezentatív, az egész nem ad semmiféle képet a jövőévi választásokr, de nagyjából leírja ami megy ma kishazánkban, és hogy kik alkotják a kormány bázisát, illetve hogy ez mennyire torz. 

1, Mióta lehet a magyar országgyűlési választáson online szavazni?

2, Pedig Summer mindent megtett. :)

3, A "megtévesztettezés" tipikusan "kormánykritikus" attitűd...

Gondolom, téged és a hozzád hasonlókat főleg az zavarja, hogy bárki elmondhatja a véleményét, és hogy az emberek szóba állnak egymással, és hogy a szóba állás a "kormánykritikusok" részéről az esetek kb. háromnegyedében egy rakás szar, nem pedig emberhez méltó beszéd. Utóbbi mondjuk engem is zavar.

:)

Hát igen amit félre lehet érteni azt félreértik, az itt lévő szavazásra céloztam.

Nekem nincs bajom azzal ha bárki elmondj a véleményét, csak ha megnézed akkor ez van túlsúlyba még akkor is ha Summer-t ellentételezésnek tekinted, és amit említesz az is igaz, sajnos minkét "agresszív" csapattól (kormánykritikus/kormánybarát) ennek ellenére a volume is érdekes. 

Engem (bár nem kérdeztél) meg az zavar, hogy a mondatod így is tökéletesen helytálló:

Gondolom, téged és a hozzád hasonlókat főleg az zavarja, hogy bárki elmondhatja a véleményét, és hogy az emberek szóba állnak egymással, és hogy a szóba állás a "kormánypártolók" részéről az esetek kb. háromnegyedé