Az új kedvenc VR játékom

Sok versenyzős játékot kipróbáltam már VR-ban, de egyik sem tetszett igazán. A legtöbbet vagy kontrollerrel, vagy kormánnyal érdemes játszani és hiába látod valóságosnak a környezetet, még sincs meg az a hatás, hogy száguldasz. 

Vagy ha meg is van, az teljesen összezavarja az agyat, mivel mozgást nem érzékelsz fizikálisan, csak látod a mozgást. Így aztán az arra érzékenyeknek könnyen motion sickness tünetei lehetnek: fejfájás, hányinger, órákon át tartó rosszullét. 
Székben ülve, nem mozogva nekem is elég 10 perc verseny, hogy hányingerem legyen. 

De most megvan a játék ami ülve játszható, nem okoz sorszúlétet és baromi élvezetes is:

V-Racer Hoverbike

Miért nem okoz rosszullétet ?
Mert rengeteget kell játék közben mozogni. Igazából az irányítást magával a testeddel oldja meg a játék.
Egyrészt a kezeddel kell imitálni a kormány forgatását, másrészt a testedet/fejedet is dönteni kell jobbra-balra, ahogy a valódi motoron is megdőlnél. Minél jobban elfordítod a kormányt, minél jobban megdőlsz, annál kisebb ívben kanyarodsz. ha csak egy kicsit mozgatod a tested jobbra-balra, akkor a motor is csak kicsit mozog. 

Sosem vezettem igazi motort, de gondolom az is valami hasonló lehet.

Példaként, lásd itt a csávót: https://www.youtube.com/watch?v=AcMlLXVeG9g

Most már azon gondolkodom, csak építek valami kormányszerűséget, amit lehet forgatni, dönteni, ránehezedni, hogy még valóságosabbnak hasson :)

Hozzászólások

"Sosem vezettem igazi motort, de gondolom az is valami hasonló lehet."annyit leszamitva hogy az igazi motoron jobb fordulohoz balra forditod a kormanyt es nem testel dontod a motort ;)