Egyszerű reg. form

Fórumok

Üdv!

Egy egyszerű regisztrációs form kellene, amire elég lenne pl. egy Google Forms. Eseményre lehetne regisztrálni a formon, de úgy hogy az eseményre max. adott számú jelentkező regisztrálhat.

Ezt a GForms tudja v. egyszerűbb írni rá egy kis webes appot? (elvileg 2 tábla elég az adatbázisban: jelentező(id, név, esemid); esemény(esemid, leírás, maxfő) )

Hozzászólások

Maga a feladat nem tűnik túl nehéznek, de szerintem a GDPR bejátszik és emiatt mégis gondolkodni kell rajta. Nyilatkozat kell az adatkezelésről, és főleg azt be is kell tartani - például az esemény után törölni a személyes adatokat, amikor az már nem izgi.

A Google Forms-ról fogalmam sincsen, de gondolom a jogi nyilatkozat ott is kell.

> elvileg 2 tábla elég az adatbázisban: jelentező(id, név, esemid); esemény(esemid, leírás, maxfő)

Úgy mellékesen nem sok értelme van jelentkező táblában az id-nek.  De nyilvánvalóan nev oszlop kevés a Kovács Bélák megkülönböztetésére. Persze ha van annak jelentősége, h a Kovács Bélák meg legyenek különböztetve. De kb adatbazis is felesleges. Simán tárolnám xml-ben vagy más szöveges formában. Ha leiratkozás is kell, ami elég értelemszerű funkció korlátozott jelentkezési lehetőség esetén, akkor azért már bonyibb a dolog, mert akkor valahogy azonosítani kell a leiratkozót - célszerűen email alapján, és akkor oda mehet az eseményről leiratkozó link kattintásra. Vagy mégbonyibb, hogy csak regisztráció és belépés után tudna fel és leiratkozni az eseményre. Nyilván az esemény esetében el kell tárolni h mikor van, tehát fix időpontban vagy valamettől valameddig. És akkor jön kérdés h meddig lehet fel és leiratkozni? Tehát ha az esemny Nov 1 - Nov 10 között zajlik és 100 ember jelentkezhet, akkor mi van pl. ha valaki Nov 2-án leiratkozik a betelt létszámból? Akkor jelentkezhet-e a helyére új, aki 3-ától tudna résztvenni? Eleve az esemény kiírása és a rá való jelentkezési lehetőség megnyílása két külön időpont lehet. Miközben mint az előző példa is mutatja nem kizárt h az esemény kezdete után is fent kell tartani a jelentkezési lehetőséget (egészen az esemény végéig) Mi van h a jelentkezési lehetőség megnyílása után megváltozik az esemény időpontja? akkor az addig jelentkezőket értesíteni kell erről valahogy. Email nélkül hogy?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hányan fogják ezt használni és milyen sűrűn?

Jelentkezhetnek, aztán majd a jelentkezési időszak letelte után megmondod, hogy ki az, aki már nem fért bele. Illetve nyilván, ha megtelik egy jelentkezés, akkor annak a formáját vissza is vonhatod, hogy köszi, már nem fogad több kitöltést. Naponta meg megnézed, hogy hány esemény lett tele és kész.

Nem kell tűlgondolni a dolgot szerintem. Napi 5 perc munka meg bármilye HR-esnek belefér, hogy ezt ellenőrizze.

Semmit nem viszek ki harmadik felhez.

Ha van egy webszervered, akkor egy ilyet DokuWikiben siman le lehet kezelni. Doodle-t is keszithetsz sajatot. Faek egyszeru, de segitek az elso par oldalban, csak szolj!