Milyen ebook olvasót ajánlanátok?

Fórumok

Sziasztok!

Édesanyámnak szeretnék egy ebook olvasót. Kérdésem az lenne, hogy ti milyet ajánlanátok?

Pár szempont amit figyelembe vehettek:
Édesanyám 60 éves, most egy tabletten olvas, de sokszor panaszkodik arra, hogy hamar elfárad a szeme, igazából emiatt gondoltam az ebook olvasóra, mert azt mondják, hogy az szemkímélő.
Szemüveges.
A touch nem okoz neki gondot.
Általában félhomályban olvas, de nyáron előfordul, hogy kint is.
A legtöbb könyv amit megvásárlok neki az epub, mobi formátumban van, jó lenne ha nem kellene konvertálgatni.
A méret, elég a 6" most egy 8" tabon olvas, azt nehéz néha tartani neki.
Napi min 3 órát olvas.

Válaszokat előre is köszönöm!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 27., sze – 19:10

Pocketbook Touch HD 3  at vettem. Nekem bevált. Bár legközelebb ha veszek akkor min 8-10 colos :D Ugyanis a szkennelt folyóiratokat nem élmény ekkora méretben olvasni. Minden másra kiváló.

Ui.: én feltettem rá a nextcloud plugin-t. így ha könyvet akarok rá tenni, csak felrakom a nextcloud fiókjába és lesynceli. Persze van email lehetőség / hely usb is de ezeket sose használtam.

Fedora 38, Thinkpad x280

Szinten Pocketbook Touch HD 3 van nekem is, elotte tableten meg tepsitelon olvastam, eg es fold a kulonbseg.

Egyreszt minden formatumot megeszik, nagyon univerzalis.

Masreszt a hattervilagitas nagyon jo, este sokat olvasok vele gond nelkul.

Harmadreszt sokkal-sokkal konyebb mint barmlyen telefon/tablet, eszre se veszed hogy fogod.

" A legtöbb könyv amit megvásárlok neki az epub, mobi formátumban van, jó lenne ha nem kellene konvertálgatni."

Kindle esetén van egy email címed, amire elküldöd az epub-ot és megérkezik a mobi az olvasóra. Csak azért írom, hogy emiatt ne zárd ki, ha egyébként az felelne meg neked minden szempontból.

Kindle Paperwhite 2-t használok már évek óta. Szkennelt anyagokra mondjuk valóban nem a legjobb választás, de ha többnyire rendes eBook-okat fog rajta olvasni, akkor szerintem tökéletes választás elsőre!

Az kindle e-mail-es megoldáson kívül a Calibre-s konvertálgatás egyáltalán nem megterhelő, kb ugyanannyi idő, mintha simán másolnál rá egy könyvet.

Sőt... Ha megadom az eszközt a calibre telepítésnél (nekem is kindle van), akkor ha epubot "dobok" az olvasóra, akkor szó nélkül konvertál és másol, szóval nem kell tennem semmit pluszban.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Kobo Forma-t vettem a regi, es mar tul pici, iRiver HD helyett.

Nagyon tetszik. Frissul a firmware (ha hagyod), a hattervilagitas nagyon jo. Tobb, mint ket honapja mot toltottem. Napi 1..3 ora olvasas van benne gyenge hattervilagitassal, par perc wifivel. Nem hasznalom online meg veletlenul se.

Toch screen konfiguralhato (lapozas, menu stb.), labjegyzetre ugrik, majd vissza, kijeloles megy stb.

Egyedul a ki/bekapcolo nem tokeletes, nehez megnyomni, illetve erezni, hogy megnyomtad-e.

PocketBook Touch Lux 4 627 van, tök jó. van háttérfény, dropboxra felrakom gépről a könyveket és szedi le wifiről.

Szia, nem vagyok elfogult, hisz kb. 11 ezelőtt vettem egy iriver Kindle-klónt és azt is használom azóta - igaz, nagy ritkán, de az Amazon Kindle Paperwhite 300 ppi kiszerelésben egyszerűen a legjobb kütyű, amire az elmúlt három évben pénzt költöttem. Azt ajánlom szíves figyelmedbe. Van háttérvilágítás, touch és rendkívül jó a képminőség is. Könnyű, és az aksi is sokáig bírja. Nem recseg, nem ropog, csak működik. Calibre-vel minden rátölthető.

If you don't know what it is, you don't need it.

Szülinapra kaptam egy Kindle Oasis-t, egy Kindle3-at cserélt, én nagyon szeretem. Az ára elég borsos, első könyvolvasónak egy Paperwhite-ot javasolnék én is.

Kindle Paperwhite

Amazon-os cuccokon kívül tölthetsz rá mobi-t USB-n vagy egy e-mail címen keresztül.

Calibre tud rá automatikusan konvertálni és tölteni.

64 éves édesanyám Paperwhite-ot használ pár éve már. Mivel elég nagy távolságra van és másolgatni se nagyon akar/akarok távolról rá, én is emailben küldöm neki a mobi file-t, amit olvasni szeretne. Annyira megtanítottam, hogy repülőgép üzemmódból hogy vált aktívra és vissza, amíg letölti a könyvet az olvasó magának, illetve a háttérvilágítás beállítását is tudja kezelni, ha esetleg sötétben szeretne olvasni villany nélkül. Egyébként kő egyszerű szerkezet, abszolút használható idősebbeknek is.

szerk: persze a család többi tagja is, csak mi fiatalabbak vagyunk:)

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat! Ma megvettük az eszközt, a súly döntött végül meg a színe. :D Ő egy pocketbook touch lux 5-t választott és a mi fontos bíbor színben. :D De közben nekem is meghoztátok a kedvem egy ilyen kütyühöz, így én az eddigi tab/telefon kombó helyett ezentúl egy Amazon Kindle Paperwhite 4 300 ppi-s változatot fogom használni. Még egyszer köszönöm mindenkinek!

:D Hát igen, egyszer a húgom megkért, hogy segítsek neki laptopot választani, én egy fasza kis lenovot néztem neki, erre ő bemegy az első boltba és valami piros samsung gagyi szart vett, természetesen csak a színe volt fontos. Persze a sebessége elmarad az elvárttól meg kb minden másban is, de szerencséje, hogy van egy jó tesója, karácsonyra már a lenovo virított a fa alatt. Azóta inkább rám hallgat. Édesanyám még nem tanultam meg, bár szerintem neki elég lesz ez az ekönyv olvasó is.

Aki ilyet szeretne vásárolni ajánlom nézzen körbe a használt cuccok között is. Én két Kindle Paperwhite olvasót vásároltam, mindkettőt eredeti tokkal újszerű állapotban az eredeti ár feléért. Rengeteg ember kap ajándékba ilyen cuccot, de kevesen olvasnak, tippre az eszközök fele vásárlás után 3-4 hónappal egy apróhirdetés oldalon köt ki.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Én rengeteg könyvet gyűjtöttem le digitálisan, aminek többek közt az az előnye, hogy nem foglal sok helyet, és kereshető. Azonban rengeteg papír alapú könyvem van, amit akkor is elő lehet venni, amikor nincs villany, és a kütyü miatt sem veszik el, vagy megy tönkre az anyag. Többszáz könyv, ami jó ha van alapon megvan digitálisan, a többi papíron.