youtube-dl vs yt-dlp fork

Fórumok

Volt már szó korábban a youtube-dl körüli kalamajkáról. Majd jött egy magyar menedék szál is, végül helyreállt a projekt. Most viszont már hónapok óta áll a projekt. Közben megjelent egy fork:

https://github.com/yt-dlp/yt-dlp

Egyelőre youtube-ra jó az eredeti is, de pár hónap múlva lehet megfontolom az átállást. 

Hozzászólások

Most viszont már hónapok óta áll a projekt.

En eddig csak ezt a forkot ismertem, ami pont emiatt jott letre, de ez is all mar par honapja. Szoval ezt megnezem. :-)

Jesszumpepi: 137 csomagot rántana be az AUR-verziója...

nagyrészt haskell-* ... kell a fenének has.

[laca@artix ~]$ %blow
bash: fg: %blow: no such job

Sub

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nekem Archon nemrég frissült a youtube-dl. Nem kap gyakran frissítést, mivel nincs már mit rajta reszelni. Amikor kap is, az se folt, vagy új feature, hanem ha pl. valamelyik videós oldal kever valamit a letöltéseken, akkor azt lekövetik. De eddig is volt, hogy hónapokig alig volt frissítés. Én még nem írnám le ennek alapján.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Leszedtem a yt-dltp-t, hétvégén ki is próbálom. A youtube-dl jobb esetben real time húzza le a kontentet. 

Nem tudom. Elvileg magáncég, tehát úgy teszik elérhetővé azt, ami a kezükben can, ahogy akarják. Viszont mivel a YT egy weblap, ezért a nem króm userek szívatása sérti a netsemlegességet (kliens általi diszkrimináció), viszont a netsemlegesség megsértéséért nem biztos, hogy jár bármi is. (És ha igen, az is országonként más.)

Ismertek esetleg a két letöltőprogram bármelyikéhez saját web szerveren futtatható, mondjuk PHP alapú felületet? Előzetes keresés megvolt, de a legtöbb megoldás vagy docker alapú, ami szerintem erre overkill, vagy más egyébből kell hozzá túl sok minden.

Én tervezek írni rá egy bash szkriptet, ami a "Liked videos" listából leszedi azokat, amik még nincsenek letöltve. Ha esetleg valakinek van már ilyenje kulcsra készen és megosztaná velem a tartalmát (szenzitív infók kiszedése mellett), az vendégem egy sörre (vagy kettőre)