"Szintet lépett az őrület: az Apple 25 eurós törlőronggyal rukkolt ki"

Amire azonban pár napja vetemedett a márka, az már a lehúzás minősített esete: piacra dobta új törlőrongyát – tessék megkapaszkodni – 19 dollárért. A webshop Európában 25 euróért, nálunk nyolcezer forintért kínálja a mikroszálas törlőkendőt, és a méregdrága cuccot viszik, mint a cukrot.

Link:

Hozzászólások

Lesz mit rázni végre, piaci rést tömnek be, támogatom. csak olcsónak találom.

Az 1000 dollaros monitorallvany meg a 400 dollaros fek nelkuli kerek faszsag. Viszont egy megbizhato torlorongyert a $25 nem irrealisan sok. Anno kaptam iMac-hez egy torlot, sehol nem tudtam hozza "potlast" szerezni, es sehol nem talaltam masiknak nem ellentmondo kutatasi anyagot, hogy "mivel erdemes iMac display-t torolni". A $25 nem draga azert, hogy valaki megsporolja neked azt a par orat, ami alatt kiderited, hogy mivel erdemes monitort torolni, ha 5 ev mulva se akarod, hogy karcos legyen, vagy mas maradando folttipus legyen rajta, amire nem gondoltal. Akinek az orabere is megvan ennyi, annak biztosan megeri, felteve, hogy hozza azt, amit varsz egy ilyentol: tenyleg csak tisztitja a kijelzot, nem amortizalodni segit neki.

Annak akinek nincs szemuvege (es emiatt ezzel tapasztalata), volt mar nem/nehezen lejovo folt a monitoran/szelvedojen/akarmijen, ami utan erezte, hogy "konnyebben ujrakoszolodik valahogy", annak olcsobb, mint az ido, amit arra szanna, hogy kikutassa, hogy mit mivel torolgessen.

De a szemuvegtorlo tenyleg jo hack. Csak en hallottam valahonnan olyat, hogy "eleve van valami vedofolyadek(?)" nemelyik kijelzon pl.

Ő legalább okos majom, és tudja, milyen almából érdemes betárazni. =) (Bezzeg a divatmajmok. =P #szakállas)

Ez megvédi az MBP-t hogy a billentyűk ne vésődjenek a képernyőbe...?

10 hónapos gép, az előző tapasztalatai alapján csak úgy teszem táskába, hogy egy nagyobb szemüveg törlő kendőt teszek bele, de így is látszanak a billentyű helyek, gondolom az a néhány alkalom is sok volt neki, amikor két tárgyaló közt csak lecsuktam :(

Lujívútón meg Májkülkórsz meg Apple. Átlagos gagyit árulnak méregdrágán. Ilyenek ezek a divatcégek.

Lehet, hogy veszek egyet, de csak ha bele van hímezve az almás logó. Még soha nem volt valódi Apple holmim. Ahhoz képest (mármint a többi Apple holmihoz képest) szerintem jutányos áron adják.

legalább tudnak min csámcsogni az unatkozó haterek. :D 

Szemüveghez nekem ez vált be:

https://www.papirdepo.hu/technologiai-kiegeszitok/tisztitoszerek/tiszti…

Lassan 20 éve ezt használom, kb 8 éve a jelenlegi szemüvegemen és se nem karcol, se nem maszatol, pedig még speciálisan erre készített folyadékot sem használok rá, pusztán csak rálehelek egy párszor a lencsére és törlök. ~800 forint egy darab és egy kezemen megtudom számolni, hogy hány új kellett belőle az elmúlt 20 évben, szóval tartós a cucc. A laptopom kijelzőjét is ezzel szoktam megtisztítani, bár ott már használok valami noname alkoholos tisztítólöttyöt.

Why are Norwegians so good at editing files on Linux? Because their ancestors were vi-kings. ;)

egyébként én ezt nem értem, itt egy 2,5 milliós monitor amihez az apple speciális törlőkendőt JAVASOL a kijelző bevonata miatt. ez a gyártói előírás, nem kötelező követni, de ha vigyázni akarsz a termékre amit vettél akkor érdemes.

de mit is várunk, mikor az emberek nagyrésze a kocsiját is gépimosóba hordja. :D

Karcol, mert benne maradnak az előző autókról lejövő por/homokszemcsék. Vagy van érintésmentes, ami meg egyszerűen csak nem tisztít jól. Persze állapotfüggő, ha már úgyis mindegy az autónak, akkor mindegy, de ha jó a fényezése, akkor a gépi mosó kerülendő.

Szélvédőről ugyan nem tudok nyilatkozni, de a szemüveg lencsét és a monitor kijelzőt érzékenyebbnek gondolom nála, így furcsállom a dolgot. Nem lehet, hogy volt valami nagyon finom, de éles por, mint a homok a szélvédőn és annak a törlőkendővel való hozzádörzsölése okozta a nyomokat?

Why are Norwegians so good at editing files on Linux? Because their ancestors were vi-kings. ;)

Szemüveget én nem törölgetem, le kell mosni finoman, mosogatószeres vízzel, papírtörlővel szárazra itatni.

Nem a rongy karcolja meg hanem a rárakódott por.

// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Nekem közel húsz éve van egy Microclair törlőkendőm és elégedett vagyok vele. Az utóbbi években kontaktlencsére váltás miatt ritkán használom. Lehet, csak én nem érzékeltem, de a felületkeményítés nélküli műanyag lencséim sem karcolódtak össze soha, akkor sem, amikor pólóval töröltem őket.

:)

Az a típusú ember, aki hülyének néz amiatt, mert felteszel egy kérdést, az még inkább hülyének néz amiatt, mert megvettél 9 000 + Ft-ért egy törlőrongyot. A trollokkal nem kell foglalkozni, csináld azt, ami téged boldoggá tesz.

Más szavakkal élve: Ne fogadj el kritikát olyan emberektől, akikhez nem mennél tanácsért sem.

Why are Norwegians so good at editing files on Linux? Because their ancestors were vi-kings. ;)

..ennyi pénzért ugyebár már akkor simán megéri hamisítani is.. "hiszen csak egy rongy"

Egyik cimborám mondja, hogy 50EUR/liter áron tud hozzá hozni tisztítófolyadékot is, "AlmaLé" címszó alatt. :D

Ó, hogy a hatalmas Kublaj kán üssön rajtad, és a házad népén!

Szerkesztve: 2021. 10. 26., k – 18:09

Egy biztos, monitor törlésre rengeteg használhatatlan megoldást kínálnak kevés vagy több pénzért. Néha nagy ritkán, (na jó egyszer az életemben 20 év alatt!) találtam csak olyat, ami célja szerint eredményesen használható volt. - Elfogyott, és azt a márkát többet sosem találtam, sehol sem. :(  Ilyen szempontból, egy idő után a 100 ezres szemüveghez mellékelt törlő rongy sem ér semmit, legfeljebb szétoszlatja a szemüvegen a "zsíros homályt".

Kendővel biztosan nem esnék neki egy poros kijelzőnek. Pumpás baba orrszívóval lehet róla fújni a port, aztán finom, lencsetisztító ecsettel óvatosan lesöpörni.