Tud valaki ajánlani olyan magyarországi bankot, amivel online is lehet ügyet intézni?

Fórumok

Sziasztok!

Jelenleg a CIB banknál vagyok és egy olyan gondom van velük, hogy csakis kizárólag telefonon, vagy személyesen lehet velük ügyet intézni. Ez még önmagában nem lenne gond, csak épp a világ végén tartózkodom, ami jelenlegi élethelyzetemben rendszeresen előfordul hosszabb időre, így a személyes ügyintézés kiesik ugye, a telefonhívás pedig durván költséges. Például legutóbb kb 5 000 Ft-nyi összeg ment el csak arra amíg várattak.

És hogy őszinte legyek egyébként sem értem ennek az only telefonos ügyintézésnek a létjogosultságát majd' 2022-ben. Online bejelentkezem a jávás appjukba fizikai token segítségével, majd ott van egy form, amin keresztül lehet nekik írni, ami tök jó is lenne, de ennek a használatával nem tudnak bizalmas adatokat átadni (pl hogy adott összeg miért került levonásra a számlámról), mert így nem vagyok eléggé azonosítva, ezért fáradjak be személyesen, vagy hívjam fel őket, ahol annyi az azonosítás, hogy adjam meg a születési évemet, meg anyám leánykori nevét, ami információt gyakorlatilag minden barátom tud, simán tudnának ügyet intézni a nevemben, ha nagyon akarnának...

Szóval egy olyan Magyarországon működő bankot keresek, aminek teljes értékű online felülete van ügyintézésre, azaz lehet nekik írni és az alapján tudnak cselekedni, ha kérdés merül fel, vagy valami nem úgy működik, ahogy kellene. Lehetőleg olyan bankot keresek, amivel számítógéppel is lehet kommunikálni (weboldalon, vagy akármilyen desktopon futó applikáción keresztül), nem csak okostelefonos appal.

Az ajánlásokat előre is köszönöm!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 25., h – 16:23

https://www.mkb.hu/videobank

Meglepően sok dolgot meg tudsz oldani ezen keresztül. Mondjuk meg lennék lepve, ha a nagyobb bankoknak nem lenne hasonló szolgáltatásuk.

MagNet

Kishíján megöltek, mert én személyesen akartam szerződést kötni. De azért sikerült. ;)

Granitbank is ilyen. Az ilyen helyeken inkabb a szemelyes ugyintezes problemas.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Köszönöm a válaszokat!

Tavasszal megyek haza, addigra jobban utána nézek az ajánlott bankoknak és valósznűleg átköltözök valamelyikhez. :D

Why are Norwegians so good at editing files on Linux? Because their ancestors were vi-kings. ;)

ha neted van, akkor voip is van, a legtobb meg kb. fogyatekosan egyszeru na meg kb 2 forint a percdijjuk.

amugy granit bank, magnet vagy hasonlo a neve a masik. Ezek kb. tav only bankok fiok csak a muszajos torveny miatt van nekik es oda is bejutni hat inkabb 51s korzet.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

És olyan van, ahol még a számlanyitás is online? És még a Google Pay-t is támogatják?