Partizán is szórakoztat

Lásd kommentek:

https://youtu.be/E-MgHqAJH44

 

Egyik kedvenc szerint a békemeneten wc-re többen mentek el, mint a baloldali rendezvényre. ;)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 24., v – 10:32

Nem vonok le belőle nagyobb következtetést, mint hogy Dobrev hangja és jelenléte felér egy tömegoszlató fegyverrel. El nem tudok képzelni, hogy ki tudja az orgánumát, a gyökér, fellengzős, lekezelő stílusát és komplett megjelenését 5 percnél tovább elviselni. Tárgyalóasztalnál hasznos lehet, mert az ellenfelet kifárasztva, azt megadásra készteti.

trey @ gépház

Amikor Göncz-re hivatkozva megemlíti, hogy 56 mindenkié. Ohhh... 2006-ban is az volt? Lehet mindenkié, de mi a  forradalmat ünnepeljük az ő családja meg a leverését.

Jakab arról beszél, hogy mindenki visszakap mindent? Ezt 56-ban kellett volna mondani, de ehhez már akkor sem lett volna társadalmi többség.  A proliknak mindig tetszik, ha a gazdagoktól elvesznek.

Szerintem ugyanígy be voltak rittyentve anno a Fletó köreiben, amikor Budaival riogatták őket... aztán milyen nagy elszámoltatás lett? Szerintem mindenkinek addig van csak hangzatos retorikája, amíg bele nem ül (akár újra) a székbe, aztán business as usual. Ezt igazából már mindenki prezentálta, aki választást nyert itthon. A legelső Antall volt, akinek szembesülnie kellett vele, hogy nem tehet meg akármit, amit szeretne, amikor székfoglalt...

vagy arra gondolsz milyen utat járt be ov?

egyszer kijelentette, ne azt nézzék mit mondok, hanem hogy mit csinálok.
és amit csinál, nem egyezik azzal amit hallottál. csak kamu mint a kormánypropaganda.

nem mintha a pofázás nem egy 'csinálás' lenne.

persze azt is mondta, hogy sosem hazudott :)) de azért csinálni csinálja.

Úgy őszintén, miről kellene vitázni? A program az ellenzék részéről semmi másból nem áll, csak abból, hogy

  • kit váltanak le
  • kit sittelnek le
  • hogyan fognak 2/3 -os torvenyeket feles tobbseggel megsemmisiteni
  • mennyire hulyek a Fideszre szavazo emberek

A masok seggeben lako ujsagirok pedig megirjak azt a valosagot, amit a jelen helyzettel egyet nem erto -allitolag- tobbseg olvasni akar. Ehhez szuksegtelen az interju, nem?
Komolyan, Te el tudod kepzelni, hogy Orban esetleg mond valami olyat, amivel talan Te is egyetertesz, s a 444/teleksz/whatever leirja, valtoztatas nelkul?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az SZJA visszatérítés családosoknak egy családtámogatás, hogy legyen kedvük és pénzük az egyre fogyó magyaroknak gyereket csinálni és ne Abdullahokkal kelljen a népességet feltölteni a közeljövőben, mint Nyugat-Európában. Szóval, annak van egy érthető célja a pártpolitikán kívül is.

trey @ gépház

Mivel a költözködés szabad EU-tagország vívmány, ezt nem lehet és nem is kell korlátozni. Én nem hiszek abban, hogy a jövőben mindenki arab-fekete Franciaországban (ami az ottani keresztény lakosság szerint 1-2 éven belül elesik) vagy szír-török Németországban akar feltétlen élni.

De, aki akar, mehet. Majd lehet, hogy jön helyette olyan francia, meg német, aki nem akar müzzeinre kelni minden reggel.

trey @ gépház

Az a nagy helyzet, hogy több barátom is van akik 80-as évek elején "télakoltak" a "Nagy Németbe", pár éven belül honosították is őket. Most nyugdíjasként keresik a megveendő vidéki családi házat maguknak. Rendszeresen haza jönnek hónapokra. (hol csak pár hétre) Itt intézik a fogászati, egyéb magán klinikás  ügyeiket, üzletelgetnek. És látom, beszélgetünk, - közben eszünk egy halat.., -  egyre nehezebb szívvel mennek vissza. (A házvásárlással megvárják a tavaszt, mert nem szeretnének Gyurcsány égisze alatt cseberből-vederbe kerülni.)

Mi a baj a müezzinre keléssel egyébként? Az arabok között is normális a többség, csak az általánosítás terroristákat faragott mindenkiből. Szerintem a templomba járás se jobb se rosszabb, csak más.
Ha majd egyszer egy szír orvos hajt végre rajtad életmentő szívműtétet, akkor fogod mondani, hogy a kivétel erősíti a szabályt :)
Nem a mássággal van a baj, hanem a radikalizmussal és a másság el nem fogadásával, amiben ugyancsak világelsők lettünk, kb. mint a rákban, a dohányzásban, meg a piálásban majdnem.

A harangozás is elég nekem. Azt meg minden kisiskolás is tudja, hogy a háborúkat szítani kell, mert akkor fogy a fegyver. Ügyfeleket kell szerezni, járják a világot a marketingesek. Ahol gyűlölet van, ott elég egy szikra, akár egy hazugság, bármi, és már ki is robbant a háború. Hadd fogyjon a jó kis portéka. A világbéke sajnos igen, csak fejekben létezik, nagyon nagy baj ez, ezt szívta meg Magyarország is már a történelemben 1000x, és bár mi vagyunk mindenben a legjobbak, az igazság az, hogy bármikor eltaposnak minket újra, ha valakinek érdeke fog fűződni hozzá. (vízkészlet, mezőgazdasági területek, csak úgy).

A probléma az, hogy számtalan példa van arra, hogy ezek az emberek nem akarnak integrálódni a többségi társadalomba. Nem a mi értékeink miatt jönnénk ide. Pontosabban, a mi értékeink miatt, csak nem úgy. Gazdasági és egyéb anyagias, jóléti okokból. Ez esetben elvárható lenne, hogy beilleszkedjenek, de nem ezt teszik, hanem párhuzamos társadalmak kialakításán dolgoznak. Az pedig nem a te általad áhított béke, hanem az ellentétek irányába mutat.

Az idilli kép egészen addig létezne, amíg a többségi társadalom létezik. Sajnos, az olyan helyeken, mint Franciaország, lassan már az őslakosoknak kell elnézést kérniük, hogy ott vannak.

trey @ gépház

1. Arról lehetne mesélni, hány ember él ma Magyarországon migráció nélkül is, akik nem akarnak integrálódni a többségi(?) társadalomba

Kezelhető probléma. 

2. Azok a migránsok, akikről itt most szó van, nem ide akarnak jönni, annyira azért ők sem hülyék. A cél, az áhított nyugat.

Onnan indultál, hogy mi a baj a müzzeinre ébredéssel. Nekem azzal semmi bajom, ha Nyugat-Európában müzzeinre ébrednek.  Hajrá!

trey @ gépház

Akkor folytassuk :)

Kezelhető Probléma? Ebben te sem hiszel szerintem. De komolyan érdekelne, mire is gondolsz itt valójában? Emelkedő segílyekre, hogy ne törjön ki palotaforradalom? Leírhatnád pontokba kifejtve, hátha tudunk belőle mi is tanulni.

A második ponthoz meg csak annyit, ha nem lenne kerítés, semmi, akkor is nyugaton hallgatnák a müezzint, mint egyébként így is, mert érdekes módon a vége mindig az, hogy eljutnak a célpontba, ami nem Magyarország.

Ha magyar, egyébként jó körülmények között élő fiatalok tömegesen hagyják el hazájukat, akkor miért gondolja azt bárki is, hogy a migránsok nem nyugatra tartanak? Ezen felül, érdekes módon, ha van pénze a migránsnak, ne adj isten sok pénze van, na őket szívesen látja mindenki. Ennyit a vallási hovatartozásról.

Még mindig itt tartunk. Az itteni kisebbséget te keverted ide. Majd ha végeztünk az eredeti témával, rátérhetünk a terelésedre. Elöljáróban: a segélyezés a DK-s barátaid programja.

A második pontnál még mindig ott tartunk, hogy nem tudnak beilleszkedni. A kerítés pedig már Brüsszel szemét sem bántja. Sőt, egyre több helyen beszáll építésének finanszírozásába.

trey @ gépház

Tudom, szeretsz loop-ra hivatkozni olyankor, amikor elfogytak az érveid. Csak a pontjaid maradtak ki, amikkel kezelnéd a hazai kisebbség (migránsok?) problémáit. Ne keverd bele a politikát, Te írtad, hogy kezelhető.

Világszinten hoznék egy olyan törvényt, hogy minden újszülött igazolványába az kerülne, hogy "világpolgár" és egy sorszám, ami egy központi rendszerbe kerülne. Amúgy is efelé tartunk, csak még Facebook-nak hívják :)

Na, ezután megnézném a nemzeti szocialistákat, milyen új területeket találnának maguknak, hogy a gyűlöletüket ébren tarthassák?

Mert egyébként nagy hülyeségnek tartom azt, hogy az állampolgárság alapja az, hogy ki hova születik.

Léteznek Szíriában született géniuszok, és Magyaroszágon született idióták is. Nem múlik ezen semmi.

Még mindig nem ment át, hogy nem IDE akarnak ezek jönni?

Az első pontban felvetett állításodat sem tudod kifejteni.

De a kis összefoglalódban is lehet hibát találni, mert ha mondjuk Nyugat-Európa eliszlámosodik, összedől, akkor mi is vele dőlünk össze, mivel EU-s pénzek nélkül (önerőből) 100m-t tudunk kb. megtenni 

Szóval még az is lehet, hogy az sem jó nekünk, ha Nyugat-Európában kelnek a müezzinre, de oké, beletörődöm, higgyük azt a rend kedvéért. Azt viszont ne higgyük, hogy Mo. védi meg az EUt a migrációtól.

Ez fizetett választási hirdetés. A hatalom megtartása itt a cél, és amíg nagyon sokan egy pohár sörért is rájuk szavaznak, nincs is értelme erről tovább vitatkozni.

Továbbra is fenntartom, hogy egy országnak nem a támogatásokra kellene alapoznia a gazdaságát és a politikáját. Persze, ha nem tudunk vagy akarunk mást csinálni, akkor nem is fogunk.

Kapjuk az alamizsnát az EU-tól, adjuk az alamizsnát a népnek.

Egy dologra azért kíváncsi lennék: hol tartanának ma az ingatlanárak, ha nem lenne pl. a CSOK meg az egyéb támogatások. Kb. egy 0-val kevesebb lenne minden.

hol tartanának ma az ingatlanárak, ha nem lenne pl. a CSOK meg az egyéb támogatások. Kb. egy 0-val kevesebb lenne minden

Nem hiszem, hogy amit mostanában 80 misiért árulnak mondjuk, az támogatások nélkül 8 milliót érne csak. Nézzük meg mondjuk a világpiaci árát néhány alapanyagnak az építőiparban, vagy a szakemberek bérköltségének változását. Nem hiszem, hogy a CSOK hatása akkora lenne, hogy a világpiacon a 2-4-szeresét érje mondjuk a fa (LBS future) az öt évvel ezelőttihez képest.

higgyétek csak azt, hogy minden szép és jó

Mondtam én ilyet?

a CSOK már sok éve piacon van, és érdekes módon azóta lendültek meg az árak

Ki tudnád számolni (csak nagyságrendileg), hogy a Σ(bejelentés óta kiosztott CSOK) hány százaléka az adott időszakban a teljes lakóingatlanpiac forgalmának? Egy? Tíz? Ötven?

Az egy 0-val kevesebb valóban rossz megfogalmazás volt. Az viszont látható volt már korábban is, hogy a CSOK összege szinte teljes egészében beépült az ingatlanárakba. Azaz aki részesült a CSOK-ban, az pénzénél maradt, aki nem, az viszont erősen rajtavesztett. Nyilván a mostani magas ingatlanár nem írható teljes egészében a CSOK számlájára.

A gyereknevelés hosszú távú folyamat, a támogatás pedig pillanatnyi. A mai világban az emberek többsége nem a jövőre gondol, amikor a mindennapjait éli.
Semmi köze a hosszútávú nevelésnek ahhoz a döntéshez, hogy valaki hozzá akar-e jutni a támogatásokhoz, vagy nem?
Érdekes módon, amíg nem volt támogatás, addig nagyon sokan nem vállaltak gyereket, akik azóta meg igen. Gondolom felelősségük teljes tudatában tették, hogy a gyermekvállalás nem csak a támogatásról szól, hanem pont arról is, amiről írtál.
 

Amikor fiatal voltam ez volt a fejemben:

"Mikor lesz otthonom? Mikor lesz családom? Mikor lesz gyerekem?"

Ez kérdéssor lineárisan kapcsolódik egymáshoz. Egyfajta tervként is felfogható. Amíg nincs lakásom eszem ágába sem jut a többi. A Fidesz ebben segített. Tovább léptetett. A statisztikák szerint sikeresen.

A szociológiai felmérések azt mutatták 2017 előtt is, hogy  az emberek akarnak gyermekeket, viszont anyagi okokból nem merik megszülni. Ezen akadály elhárításával emelkedett némileg a gyermekek száma. A jelenség, amiről te beszélsz, sok évtizede létezik Magyarországon, dolgozni nem kívánó emberek elképzelhetelnül lepusztult körülmények közé 6-8 gyermeket szülnek, majd az ez után járó sok százezer forintos támogatásból élnek munka helyett. Ezek a gyermekeke elsöprő többségben bűnözők, prostituáltak, de minimum munkakerülő lumpenprolátorkká válnak legkésőbb tizenhat éves korukra.

A fidesz befagyaszotta a családi pótlékot, így ez már nem annyira járható út, mint régen. A baloldal el kívánja venni az adójóváírásokon, munkán alapiuló támogatásokat, és a családi pótlékot akarják növelni. Két rendszer néz itt szembe egymással, hova szülessen gyermek, diplomás családba egy harmadik vagy a putriba nyolcadik.

Gondolom felelősségük teljes tudatában tették, hogy a gyermekvállalás nem csak a támogatásról szól, hanem pont arról is, amiről írtál.

figyelj marha egyszerű: a népesség fogy. eddig sokan azert *sem* vallaltak gyereket mert ugy lattak nem fer bele.

ezzel parhuzamosan sokan (tul sokan) 18 eves korukra mar tobb abortuszon is tul vannak. a ferfi nepesseg meg egyre inkabb impotens. a sok sok lombik nem csak a 40,50 evesek probalkozasaira megy..

**

persze ha valakinel a penz all az elet kozeppontjaban akkor persze nehezen tud elkepzelni mas mukodest mint amint kifejtettel..

Ne reménykedjetek, az állam által szétszórt pénzt is megkeresi valaki, általában azok, akik lófaszt sem kapnak. Sok mindenre elég az elvonás, a jövedéki adó és még sorolhatnám.
Pont ezért írtam, hogy irreálisan magas az állami bevétel. Nem választások előtt kellene a pluszt szétszórni, hanem adót kellene csökkenteni, ami folyamatos támogatást jelentene az ÖSSZES dolgozó embernek, családnak, mindenkinek diszkrimináció nélkül.

>> Pont ezért írtam, hogy irreálisan magas az állami bevétel. Nem választások előtt kellene a pluszt szétszórni, hanem adót kellene csökkenteni, ami folyamatos támogatást jelentene az ÖSSZES dolgozó embernek, családnak, mindenkinek diszkrimináció nélkül.

ez valami önironikus humor akar lenni?

Mítosz, városi legenda:

az osztrák árszintet az Hoferben 29,4 százalékkal, a Lidlben pedig 24,9 százalékkal mértük magasabbnak a magyarnál

Mindeközben, bizonyos szakmákban már itthon is lehet annyit keresni, mint az osztrákoknál. Különbség: ott a szolgáltatások, lakhatás jóval többe kerül.

Szlovákok rendszeresen hozzánk (Győrbe pl.) járnak át vásárolni. Szerinted miért?

trey @ gépház

Egy büdös szóval nem mondtam, hogy kell. Azt sem mondtam, hogy nem kell. Azt tudom, hogy amióta élek, csak tejelek mindig, pártfüggetlenül. A mindenkori politika csak idegesített, és hátráltatott. Így hát kipróbálnék valami újat már. Nem azért, mert hiszek benne, hanem azért, mert a változatosság gyönyörködtet. Utálom az elhízott, meggazdagodott "fiatal demokratáinkat", akik már se nem fiatalok se nem demokraták, köszönő viszonyban sincsenek a rendszerváltáskori énjükkel. Jöhet a friss vér, aki még nem unt bele a jólétbe, nem öntötte el a hatalom az agyát. Félelmetesnek tartom, hogy mennyi elvakult, fanatikus hívőjük van, erről nekem mindig más jut az eszembe, de ebbe most ne menjünk bele. Csak annyit mondhatok, hogy a gyűlölet nem politika, nem program, nem vezet semmi jóra. Megoszt, kirekeszt, eltipor, megsemmisít. Ez megy itthon évek óta. A híveket tömjük pénzzel, a másképp gondolkodókat ellehetetlenítjük. Szerintem ha az ellenzék is nyer valami csoda folytán, csalások ellenére is, akkor sem fog nyerni, mert a háttérhatalom már elkészült, most hatalomnak hívják. Ne gondoljuk azt, hogy nyerhet itt, ezzel így bárki is. Itt csak vesztesek lesznek.

Az euró bevezetésével legalább a devizapiacon élősködők szívnának, nem lenne több manipuláció, felvásárlás, eladás, pénzátváltáskor lenyúlás.

Ha az EU nem lesz egységes (sosem volt, sosem lesz egyébként), akkor szimplán rábaszik az U.S.A. - Oroszország - Kína vonalon. Egyébként már rá is baszott. Egységesen talán felvehetnénk a gazdasági versenyt velük, az "üzenjük Brüsszelnek"-kel tutira nem. de még a v4-ekkel sem. Ez van. Ha csak egy picit dől be a világ, az elsők között leszünk, akiket széttépnek. Nem vagyunk se gazdasági, se katonai hatalom, nem is leszünk soha. Kevesen vagyunk, kicsik vagyunk. Ennyi.

Higgyük azt, hogy királyság van itthon, higgyük azt, hogy itt a legjobb az egész EU-ban, tökéletes egészségüggyel, nyugdíjrendszerrel, oktatással, szabad sajtóval, tervezhető életpályával, versenyképes fizetésekkel, minden földi jóval. Kívánom azt, ne ébredjetek fel soha, nehogy véget érjen az álom!

>> Jöhet a friss vér, aki még nem unt bele a jólétbe, nem öntötte el a hatalom az agyát.

egyszerűbben is mondhattad volna, hogy mellélőttem, és valójában a mi hazánkra gondolsz

>> Csak annyit mondhatok, hogy a gyűlölet nem politika, nem program, nem vezet semmi jóra.

megértem az összefogás-kritikádat, jómagam is így látom

>> Egységesen talán felvehetnénk a gazdasági versenyt velük

az autóipar kinyírása és a sikeres energiapolitika megteremtése és az összes leszerelt isis harcos és bantu importja után gondolom szívárványünnepecskékkel harcolnánk ebben a versenyben

>> Higgyük azt, hogy királyság van itthon, higgyük azt, hogy itt a legjobb az egész EU-ban, tökéletes egészségüggyel, nyugdíjrendszerrel, oktatással, szabad sajtóval, tervezhető életpályával, versenyképes fizetésekkel, minden földi jóval. Kívánom azt, ne ébredjetek fel soha, nehogy véget érjen az álom!

mi az hogy, nagyon is! nem csak az euban, hanem világszinten is a legjobb helyek egyikén élünk!

Nem gondoltam én semmire.

Ki kezdte a gyűlölködést és ki folytatta?

Most az autóipar kinyírása pozitív, vagy negatív? Nem bírlak követni. A diverzitással meg ne példálózzunk, mert abból jól nem fogsz kijönni.

Az utolsó mondatod mullattat, de biztos azért van, mert igaz.

PS:

Egyik ismerősöm minap mentő vitte sürgősségire. 12 órát kellett várnia, mire foglalkoztak vele. Csak egy élő példa. Gondolom te még egészséges vagy. Kívánom, hogy maradj is meg annak minél tovább, nehogy csalódás érjen! Őszíntén kívánom, nem iróniából.

Egyik ismerősöm minap mentő vitte sürgősségire. 12 órát kellett várnia, mire foglalkoztak vele. 
 

Azt hiszed ez csak Magyarországon ilyen? Így már érthető a kommentjeidből sugárzó egyszerűség, naivitás.

The latest figures published by Public Health Scotland reveal that 7,012 patients across Scotland waited longer than four hours.

Of those, 1,786 waited for more than eight hours and 515 were still waiting after 12 hours.

https://www.inyourarea.co.uk/news/scotlands-a-e-waiting-times-worsen-ag…

Olyanokat adsz a szánkba, miket nem mondtunk, majd ütöd szalmabábot. Nem tudom, mi a legjobb hely az EU-ban, de nem is érdekel, nekem Magyarország a hazám, itt élnek a rokonaim, a barátaim, itt vagyok otthon. Hétszámjegyű fizetésem van, ami euróbna átszámolva sem rossz, saját ingatlanom van, nem albérletet fizetek valahol fejlettnyugaton. Sokan nem érték ezt el, de ha az élethelyzetükért keresik a felelőst, nem kell a gyurcsányokra, orbánokra mutogatniuk, elegendő elballagniuk a tükörig.

"Nem tudom, mi a legjobb hely az EU-ban, de nem is érdekel".

Most már tudjuk, hogy ez az. Ld. fentebb. Egyébként itt sincs olyan, hogy legjobb. Svájcban is élnek hontalanok. Aki azt hiszi, hogy a hazája a legjobb, az sikeres, jómódú. Még nem volt alkalma az árnyoldallal megismerkednie, így nem is hiszi el a létezését.

Olyan ez, mint a Covid tagadás. Szerintem már haltak Covid-tagadók bele úgy a vírusba, hogy az utolsó pillanatig azt vallották, hogy nem a Covid-ba haltak bele.

Amúgy egyetértek, máshol is leírtam, jól élek. Magamnak köszönhetem. Sosem kaptam segílyt az államtól, és nem is fogok kapni. Én a társadalom azon rétegéhez tartozok, akiktől csak elvesznek. Mondhatjuk úgy is, hogy halmozottan hátrányos helyzetben vagyok. De ennek ellenére ez a hazám, amit szeretek is. A Hazám, és nem a politikáját.

Én nem gyűlölök senkit. Bocs. Javaslom foglalkozz a gyűlölet és utálat szavak jelentésbeli különbségével.

Olyan ez, mint a Covid tagadás. Szerintem már haltak Covid-tagadók bele úgy a vírusba, hogy az utolsó pillanatig azt vallották, hogy nem a Covid-ba haltak bele.

:)

Trey, az euró/forint árfolyamról mi a véleményed? Miért van az, hogy az elmúlt tíz évben közel 40%-ot esett a forint ára? Ez valamiféle külföldi összeesküvés, vagy ez nekünk jó? Nem csak a külföldi munkáltatónak jó, aki ugyanannyi euróért tudja dolgoztatni a magyar munkást?
És az euró miért lenne rossz?

Ha pár mondatot szólnál erről, jobban megérteném az álláspontod, köszönöm.

Milliószor kitárgyaltuk már.

  • A korrekt összehasonlításhoz meg kellene nézned, hogy a béred mennyit nőtt 10 év alatt
  • Az euró egy további eszköz a jegybank kezében, amivel be tud avatkozni a gazdasági folyamatokba
  • Az euró jövője bizonyos szempontból kérdéses: lesz-e a gazdag államokban északi, a szegényeknek déli euró?
    • ha lesz, akkor melyik lenne itt?

Értem én az utca embere "eurót ide" hozzáállását, csak a kép nem olyan egyszerű, aminek azt a tájékozatlanabb emberek elképzelik.

trey @ gépház

Ha a Covid nem triggerelt vilagvalsagot, akkor nem tudom mi fog. Egyelore ugy nez ki egy kis ideiglenes inflacioemelkedessel helyere kerulhet a legtobb szam. Szerintem egy bo 10 evig ne szamitsatok gazdasagi vilagvalsagra.

Akkorakat hibazni egymas utan ez a generacio nem fog ujra, mint 2008-ban.

De ha megis vilagvalsag lenne: olyan segitseget kapjunk Euroval, mint a gorogok? Kosz nem. Inkabb maradjon mienk az MNB, az legalabb csinal valamit, ha 10 millio magyarbol mar 6 millio nyoszorog. Az europai jegybanktol ilyen nem varhatsz, vagy egy idegen kezben levo MNB-tol.

Ha a Covid nem triggerelt vilagvalsagot, akkor nem tudom mi fog

Valamennyire triggerelt, csak nem az a pár hónapos korrekció benne a lényeg, ami az elején volt. Egyéni szinten most tök jól meg lehet szedni magad, meg rá is lehet b*szni, ki-ki képességei és szerencséje szerint. :)

Akkorakat hibazni egymas utan ez a generacio nem fog ujra, mint 2008-ban.

Mármint az a generáció, akik most éppen jpg fájlokkal kereskednek? :)

kifejezetten ovatosak azok a cegek, amiknek a bedolese bedonthetne a vilaggazdasagot

dehogyis. a lenyeg, hogy kifele "megbizhatosag"-ot(pontosabban annak latszatat) eladjak, mikozben röhögnek az üf-eiken akiknek a pénzét égetik. komolyan azt képzeled, hogy ezeknál változik bármi is? Volt bármiféle érdemi eredménye az előző válságot előidézőkre nézve? Semmi elrettentő: megy minden tovább ahogy eddig.

Cryptovalutaval ovatosak. Nem "en bloc" ovatosak.

Osszessegeben pont annyira ovatosak, hogy egy 2008 vagy egy 1929 ne tortenjen meg meg egyszer. Annyi eszuk van, hogy az mar nekik se jo. A kovetkezo generacio leszarja majd azokat a szabalyokat, amiket 2008 miatt hoztak. A mostaniak csak a "latszatintezkedes" jellegueket szarjak le kozuluk, szoval lesz megint mibol tanulni mindenkinek.

Ahhoz képest, hogy "itthon nyúlják le az EU-s pénzeket", az államadósságunk GDP arányosan 78% körül volt június végén, míg a görögöknél 205%, olaszoknál 156%, portugáloknál 133%, spanyoloknál 120%, Cipruson 118,2 %, Franciaországban 115,7%, Belgium 114,1% ...

Elmondható akkor robyboy logika szerint ezekben az országokban többet lopnak?

trey @ gépház

Majd amikor az EU óriáshitelt vesz fel ezen országok újbóli megsegítésére és annak a hitelnek a költségeit azok az országok "dobják szét" egymás közt, akiknél euró van, gondolj arra, hogy az eurónak milyen árnyoldalai vannak.

Én megvárnám az euróval a COVID-válság végét, hogy lássam a végösszeget. Mármint, hogy hova tudnak süllyedni az olaszok, görögök stb. akik keményen a turizmusra építenek.

trey @ gépház

Végre egy értelmes hozzászólás. A kérdés már csak az, milyen előnyei és hátrányai vannak a forintnak és az eurónak, és melyikkel járnánk egyébként jobban hosszútávon? Most itt nem a világválságra gondolok.
Ma ember nincs ebben az országban, aki objektíven ezt a kérdést, minden elfogultság nélkül meg tudná válaszolni.

ez igaz is lehetne :) ha a matolcsi alapítványok nem szivattyúznák ki a pénzt, ill az árfolyamnyereség nem vesztené el közpénz jellegét, és a jegybank nem költené el a legfeleslegesebb dolgokra, eladhatatlan luxusirodaházakra, milliárdos festményekre, a motolcsi bankok oda vissza privatizálgatására, meg barátnők fizetésére..

szóval ezt nem gondolhatod komolyan.
egyébként matolcsin kívül nem sokan vonják kétségbe az euro létjogosultságát.

A kölnieket kellene megkérdezni erről:

Hangszórón hívhat imára a müezzin a kölni mecsetekben

A helyi török közösség és a városlakók közötti feszültség enyhítése érdekében döntött így a polgármester.

Ha nincs vele baj, akkor miért van feszültség a kölni városlakók és a törökök közt?

trey @ gépház

Mi a baj a müezzinre keléssel egyébként? 

Pl az, amikor a fajr hajnali kettőre esik, te meg aludnál, mert másnap meló. Nem kell ebbe vallást vagy terroristákat belelátni, ez egy logisztikai probléma.

Nálunk már akkor is visítanak az utcában, ha hajnali hatkor jön a szemeteskocsi. Kíváncsi vagyok, te mennyire örülnél egy random ébresztőnek 01:40-05:40 között, ami minden egyes nap jön, ha kell, ha nem.

Henriette Reker döntése szerint most péntektől a Kölnben található mind a 35 mecset, köztük a Központi mecset müezzinjei hangszórón keresztül hívhatják déli imára a vallásos muszlimokat. Mindezt déli 12 és délután 3 óra között tehetik, legfeljebb öt percen át. 

A hangszórókat nem lehet maximumra állítani, hogy ne zavarja a helyieket, elsősorban a mecset környékén élők figyelmeztetésére szolgál. A Köln városa és a helyi muszlim közösség közötti megállapodás két évre szól, de meghosszabbítható.

Jól mutatja, hogy mi ezzel a baj. Eleve gond van vele, ha a polgármesternek kellett szabályoznia.

trey @ gépház

"De, amikor teli' szájjal kell fröcsögni, hogy a CSOK és a többi csak a gazdagoknak (sic!) jó ..."

Hát, Jakab csak az országgyűlési fizetésével magasan az átlag fölött keres, szóval ha CSOK-ja van, azzal pont ezt támasztja alá... (legalábbis cáfolni nem cáfolja)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ja, hogy csak azért vette fel, hogy igazolja az állítását :D :D :D

A sztorid ott vérzik el, hogy ő a hátrányos helyzetével indokolta a felvételt :D

Az én akkori, miskolci önkormányzati képviselői tiszteletdíjam, meg a feleségem tanári fizetése ugyanis erre nem volt elegendő,

Tehát, akkor valami itt nem stimmel:

  1. vagy a "szegények" is felvehették (baloldali fröcsögőknek rossz hír)
  2. vagy a tanárok és az önkormányzati képviselők nem szegények (PDSZ sír most fel)
  3. Jakab hazudik

Nekem bármelyik jó.

trey @ gépház

Oregon mindjárt írni fogja, hogy van közöttük olyan is, aki utálja a jelenlegi ellenzéket és imádja a FIDESZ-t... vagy nem fogja írni? :D

A tanárokat állítólag rendesen megfizetik, Orbán szerint is, szerinted meg túl vannak fizetve - talán számításból?

Az orvosok most kaptak egy csomó emelést - számításból adta nekik a kormány?

A nyugdíjasoknak most adnak egy "nyolcvanast" (igaz, Feri bátyám?) - netán ez a '22-ben esedékes választások miatt lenne?

Egy is sok lett volna. Az oda elszórt közpénzt értelmesebben is fel lehetett volna használni - ahhoz viszont értelmesebb emberek kellettek volna.

(Elég lett volna annyit írnod, hogy természetesen ezek mind a jövő évi választások miatt voltak - vagy te nem így gondolod?)

Annyira félelmetes Márki-Zay, hogy 2022-t már elengedte? :D

Márki-Zay tudja, hogy mivel lehet hülyíteni az embereket (elvégre a FIDESZ-ből jön), ezt még megfejeli azzal, hogy ő nem lop, nem is tűri a lopást - EZ VESZÉLYES!!! GYORSAN SZERVEZZÜNK EGY BÉKEMENETET!!!

Hiába próbálkozol terelni, van most "ott" egy kis fosás, ahonnan a békemenet jött :)

A CSOK valójában az építőipar támogatása, nem a családoké. Nézd meg az árak elszabadulását CSOK előtt és CSOK után. Bőven kerül minden annyival többe most, mint amennyi a támogatás összege.

Szóval tök mindegy, hogy 10 milliós támogatás és 10 millióval drágább ingatlan/építőanyag-árak,

vagy nincs támogatás és minden 10 millával olcsóbb.

Egy "előnye" viszont van a CSOK-nak is, rengetegen beleugranak úgy az építkezésbe, hogy CSOK nélkül sosem ugrottak volna bele, ergó: növeli a bátorságot és a vállalkozási kedvet (az más kérdés, hogy el is adósít sokakat újra, mert a CSOK maga nem elég semmire).

Az árak nem most szabadultak el, hanem még a világpiaci tendenciák előtt. Ez már csak hab a tortán, amire nyilván a mi kormányzatunk sem volt, ill. nincs felkészülve. Viszont állítólag dübörög a gazdaság, Magyarország újraindul, mint egy Windows, az infláció meg szinte 0 folyamatosan.

2018-19-ben 210 ezer Ft/nm volt egy mintaház ára a környékünkön, ma ugyanaz 415 ezer Ft/nm. Ez elnyeli a CSOK-ot szerintem bőven. Persze most már nem fogjuk megtudni, mi lett volna ha nincs CSOK. Azért vannak elképzeléseim...

Látom, nem erősséged a közgáz. Az ingatlan - éppen ak ilövő árak miatt - bőven fedezi a hitelt, vagyis ha van 30-40 millió forint hiteled egy 80-100 milliót érő ingatlanon, nem adósságod, vagyonod van.  Másrészt nem az adósság abszolútérétke az érdekes - kapitalizmus van, hitelek mozgatják a gazdaságot - hanem az, mekkora jövelemből kell azt törleszteni. Egy háromgyermekes családnak csak az adóvisszatérítése havi 100 ezer forint - ez önmagában 20 milló forint törlesztőjét fedezi. 

Álmdhattok arórl, hogy majd úgy összeomlik a gazdaság,m int Feri alatt - de hát a koronavírus sem döntötte be a gazdaságot és mivel a hitelek oda vannak kihelyezve, ahol fizetőképesség is van (szemben a deivzsahitellel, ahol minimálbéresnek is gond nélkül utaltak),  ilyesfajta összeomlásra kár számolni. 

 

 

Nem győztél meg, de majd 5-10 év múlva kérdezzük meg a mostani CSOK-osokat, pláne ha munkanélküliség, betegség, válás is bekerül a képbe... 25 év nagy idő...
A Covid éppen azon van, hogy bedöntse a gazdaságot. Gázár, üzemanyagár, iparágak leállása... várd ki a végét, szerintem nagyon csúnya dolgok lesznek még itt pár éven belül.
Ebben a kiszámíthatatlan világban elköteleződni 25 évre bármely bank irányába is : felelőtlenség.

Ha nincs saját ingatlanod, két út áll előtted: béreled a másét - vagy hitelt veszel fel a sajátra. Ha gyermekeket is nevelsz, az albérletezés nem játszik. A világ mindig bizonytalan volt és az is marad,  valóban, cselekedni, hosszútávú terveket szőni, életstratégiát követni kockázatos, meghalhatsz, lebetegedhetsz, jöhetnek válságok, ésatöbbi. De a legtöbb ember nem fog idő előtt meghalni, betegségei, ha lesznek,  kezelhetőek,  a válságokat átvészeli, mivel ügyel tudása naprkészen tartására, még akár jól is járhat velük. Egyébként a magamfajták vannak akkor nácik, hogy életbiztosítást és hitelbiztosítást is kötnek, így minimalizálva a veszélyeket.

Vagy 50 évesen a mamahotelben élsz, nem véletlenül tendencia ez ma itthon. Vagy beleszületsz egy gazdag családba, és 18. szülinapodra kapsz lakást, autót, stb...
Vagy beházasodsz egy gazdag családba (nők előnyben) és meg van oldva minden. Utána meg kisemmized a pasit a válás során, erre is van számos példa.

Hidd el, az emberek találékonyak, és meg tudják oldani hitel nélkül is életük nagy problémáit.

A biztosítás jó dolog, kár hogy nagyon sokan vagy pénzügyi alapon, vagy szimplán butaságból nem fizetik. Aztán amikor leég a házuk, putrijuk, a TV-ben sírnak, hogy segítsenek nekik az emberek... és lám, az emberek segítenek. Lehet, hogy biztosítást sem érdemes fizetni? (költői kérdés)-

A valóság sokkal árnyaltabb mint mindig.

Én pont azt tettem. Láss csodát, CSOK és hitel nélkül is sikerült házat építenem, amiben lakunk. De ha azt nézem, a hosszú évek során mennyi pénzt elvont tőlem az állam, és mit kaptam én ezért az államtól cserébe, hát elsírom magam... 

A házam 2018-2019-ben építettük. Most épp a dupláját éri. 2 év után.

Ez jól hangzik, viszont csak akkor igaz, ha eladom. De nem azért építettem, hogy eladjam. Szóval így max. egy befektetés, amit én kaptam magamtól, aminek most éppen nő az értéke, de olyan is lehet, hogy egy nap bezuhan, elértéktelenedik.

Lehet 1 tonna aranyrudad a bankban, amiért megdolgoztál. Amíg nem adod el mondjuk dupla áron - addig olyan, mintha nem is lenne.

olyan is lehet, hogy egy nap bezuhan, elértéktelenedik.

Akkor majd gondolom az lesz a műsor, hogy $currentMiniszterelnök elvette a CSOK-ot, miatta csökkent a vagyonod :)

Amíg nem adod el mondjuk dupla áron - addig olyan, mintha nem is lenne.

Technikailag amíg a papírpénzből nem veszek kínai kaját, és tömöm bele az arcomba, addig az is olyan, mintha nem is lenne. Ilyen értelemben az arany nem több, nem kevesebb. Viszont amíg van aranyad/papírpénzed/akármid, addig van mozgástered.

"

Magyarországon 2020 első felében a lakossági lakáshitelek állománya a GDP 8,1 százalékát tette ki, elérte a 3787 milliárd forintot, ami 4,3 százalékos, 155 milliárd forintos növekedés az előző év azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a honlapján.

A hivatal számára az év első hat hónapjáról a lakossági lakáshitelezési tevékenységet folytató pénzintézetek köréből 18 bank, 3 jelzáloghitel-intézet és 3 lakás-takarékpénztár szolgáltatott adatokat: a teljes lakáshitel-állományból 2203 milliárd forintot a bankok, 1098 milliárd forintot a jelzáloghitel-intézetek, 486 milliárd forintot pedig a lakás-takarékpénztárak folyósítottak az ügyfeleknek.

"

https://ingatlanadatbazis.hu/lakossagi-lakashitelek-allomanya/

 

Azt hiszem neked a kapitalizmussal van bajod. Hitelt nem kötelező felvenni, de lehet, és ha aközött kell választani, albérletet fizetsz vagy törlesztesz, sokkal jobban jársz a lakáshitellel. 

"albérletet fizetsz vagy törlesztesz, sokkal jobban jársz a lakáshitellel.". Ez így is van, de itt is árnyalt a kép, mert a magyar továbbra is röghöz kötött, viszont a munkaerőpiac nem az, és aki albérletben él, sokkal egyszerűbben tud jobb állásokhoz jutni - költözés révén - mint az, aki 10-20 évre elkötelezi magát a hitelével, de elmondhatja, hogy legalább "sajátban" él (már ha majd egyszer végleg kifizeti a hitelt).

Igen egyébként, a kapitalizmussal nagyon sok bajom van, mert nem ez az a berendezkedési forma, ami az emberiség jövőjét biztosítja. Évek óta lehet figyelni, hogy kezd a kártyavár szép lassan összedőlni... beleértve az otthonunk módszeres kizsigerelését is.

100 ezer Ft havi adóvisszatérítéshez az is kell, hogy az adó elérje ezt az összeget. Ehhez viszont közel 700ezer Ft bruttó fizetés kell. Nyilván van ilyen, de korántsem az átlag.

A mási, hogy 80-100 milliós ingatlanról és 30-40 milliós hitelről írsz, a 80 milliós ház esetén 40 milliós hitel mellé még kell 40 millió saját erő, különben nem jön ki. A CSOK 10M Ft, a 30 még hiányzik, és meglehetősen kevés az a háromgyerekes család, amelyiknek van ennyi megtakarított pénze.

Ki kell ábrándítsalak. Orbánék külöfldi tanulámnyait "Soros", azaz CIA fedőszerve fizette. A cél olyan poltikusok képzéése volt, akik elkötelezett antikommunisták, mert ilyenek kellettek a SZU meggyengítéséhez, és elkötelezett liberálisok, mert ilyenek kellettek a magyar nemzeti vagyon idegen kézbe adásához. Viktor az elsőt teljesítette, a másodikat pedig nem, azóta a nyugati világ és helyi csinovnyikaik gyűlölt ellensége. 

"A 20. század során a jobboldal leginkább a gazdaságpolitika terén állt szemben a baloldallal (a kapitalizmus és a kommunizmus szembenállása). Napjainkban a jobboldalt a tradíciók megőrzésével, a hasznosnak vélt újítások beengedésével asszociálhatjuk. Fontos a szerepe a nemzeti politika (de nem feltétlenül a nacionalista politika) terén."

forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Jobboldal

hogy ki fizette, és hogy kit engedtek ki, az 2 külön dolog.

elvitatkozhatunk azokon az irreális dolgokon amivel emberek sorsa felett rendelkeztek ideológógiai harc címén, de egy biztos.

itt csak az kaphatott útlevelet aki arra érdemes volt. és ez akkor is igaz volt, ha szoc. országba utazott.
és hát ov kapott útlevelet.

Éltél te az előző rendszerben? A nyolcvanas években már simán kaptunk szocilaista útlevelet, pedig senkik nem voltunk.  De nem tökmindegy, mi volt a nyolcvanas években? A lényeg, Viktor zsinórban veri bucira a baloldalt, és jövő tavasszal is egy sima fideszes győzelem a legvalószínűbb. 

Azh, hogy Gyuri bácsi pénzén tanulhattott, két dolgot jelent.

1. Igencsak tehetséges ember.

2. Elkötelezett antikommunista.

 

Orábn rendszere nem mindenkinek megfelellő, ezt aláírom. A legjovbban a dolgozni akaró, gyermekeket nevelők jártak jól, kösazönhetően három elemnek:

1. Orbán hagyja működni a globális gazdaság lokális egységeit, a helyi gsazdaságot pedig az építőiparon keresztül pörgeti.

2. Jelentősen csökkente a umnkát terhelő adókat, a többkulcos rendszer felászmolásával. 

3. Korábban elképzlhetetlennek gondolt pénzeket költ családtámogatásra. 

 

Nem jártak vele jól: a dolgozni nem  akarók, a munka elől rokkantnyugdíjba menekülők, a gyermekek után járó támogatásokból élni akarók, a melegházasságra készülők, a kábítószerek legalizálására várók, a szingli SJW-k,  az egész várost közvécének tekintő hajléktalanok, meg  még sok ehhez hasonló csoport. 

Miért ne lenne kisebb? Nem a jövedelmet adóztatják meg, hanem a fogyasztást. Ha pl. veszek egy Rolexet 10 millióért, akkor azon 2 700 000 Ft forgalmi adó keletkezik (helyesen). Ha nem veszek luxust, akkor nem kell kiadnom ezt a pénzt. A jövedelmemet alapból sokkal kisebb adó terheli mit az előző garnitúra alatt, ami élből elvette.

trey @ gépház

na meg az ágazati különadók, az adóvá minősített járulékok, na meg egy csomó új adónem..

összeségében semmivel sem lett kevesebb.
és igen ezeket is a munkavállalók fizetik.
lehet hogy nem közvetlenül, de hát pont ez volt kádári szocialista rendszer is.

Ezt adják vissza közvéleménykutatások is. 12 hatalomgyakorlás után a szavazóbázis nem hogy nem esrtt szét, nem is gyengült. Józanabb pillanatában még Karigeri is figyelmeztetett: bővíteni kell az ellnézki szavazóbázist, ha komrányváltást akartok. ÉS az nem lesz egyszerű.

Más valóságban mozgunk. Én egy olyan világban élek, ahol újépítésá házak vesznek körbe, a szomszédokkal arról beszélgetünk, ki milyen új autót akar venni.  A szakemberek horror áron dolgoznak és jövő nyár előtt nincs már szabad időpontjuk. A boldogulás titka: piacképes tudás, szorgalmas munka és jó kormányzati háttér. Most mind a három adott. Én elhiszem neked, hogy a putrikban nem olyan kifizetődő már megszülni a nyolcadik gyereket, de ha a DK-ra szavaznak, joggal remélhetik, hogy megint az lesz. Ez a két világnézet csap össze idén tavasszal is. 

Tudom megerősíteni, itt a délvidéken is alig találni pár öreg (eladó!) házat. A zöme felújítva, tetőcserékkel, szigeteléssel. Autó annyi van, hogy lassan Budapesten érzem magam, ha itt kocsiba ülök. És csak szebbek, újabbak mint a sajátom. :) Sok a zöld rendszám is.

Stuttgart mellől hazajövő barátom álmélkodott a zöld rendszámokon, azt mondja arrafelé "nem annyira divat".. :)

A bevásárló centrumok folyamatosan tele vannak. Élelmiszerre nyomatják a 20-40 ezres "pénztárakat". A városközpontok európai nívón felújítva, körforgalmakkal, szökőkutakkal. - De dolgozik, él a falu is. A határban asztal-lap simaságú, lézervezérléssel megmunkált földek, hatalmas traktorok, egyéb, új mezőgazdasági járművek, - negyedórák alatt csinálnak meg gyerekkoromhoz képest több napi munkát.

Szinte tapintható a fejlődés, ami az utolsó 10 évben történt. (Előtte 90-től 2010-ig azt hittem megállt az idő! Lepusztult tetők, házak utcák, városközpontok mindenütt az országban. - Most már többen digitális "okosvárosokat" reklámoznak a polg.mesteri hivatalok.)

Egyszóval, aki itt az országban nem lát fejlődést, az vak!

De nem tökmindegy, mi volt a nyolcvanas években?

mindegy lenne, ha tudnád honnan indult ez a szál.
hogy felvilágosítsalak:
ov válthatott ideológiát, és ez csakis neki engedhető meg. mindenki más aki komcsi volt, örökre az is marad :))

kivéve a gyevi bírót!

a komcsik akár válthatnának is ideológiát csak nem teszik :) pont ugyanúgy működnek, ugyanazokat a paneleket, ideológiákat hozzák. Helyenként esetleg a szimbólumokat lecserélik, van ahol még ezzel se foglalkoznak. Részben erről a rebrandingről szól a MASZOP->DK váltás is: Ez is elsősorban kifele szól: 20 év alatt eldőlt, hogy nem lesz már rendszerváltás inverz ahol visszaállunk a szovjet mintára, így a jogfolytonos állampártnak nincs már haszna: cserébe meg lehet próbálni az EUból valami hasonlót faragni: főleg, hogy akik nem éltek kommunista rendszerben(vagy épp sokat profitáltak belőle) azok most vágynak rá: franciák, fél népeto., (a leg véresebb magyar komcsik jórésze is spanyolországban képződött)

Amúgy érdekes történet '56 és a spanyolok kapcsán:

 

https://visegradpost.com/en/2018/10/30/when-franco-planned-an-intervent…

Én Dobrevet, Gyurcsányt, de még Hornt sem tartottam soha kommunistának. Ezek az emberek elvek nélkül élő professzionális hatalomgyakorlók, akik hajlandóak teljesen kiszolgáltatni Magyarországot a külföldi érdekeknek és minden refleió nélkül akarhjká majmolni a Nyugatot. Orbán számára sem több a kereszténydemokrácia egy hatalomtechnikai panelnél, de ő nemet tud miondani a külföldnek és Nyugatot nem tekinti mindenben követendő mintának.  

Minden vita ebből fakad és pont emiatt feloldhatatlan is. 

A magyar kommunista vezérkar túlnyomó többsége pont ilyen opportunista volt (a naív ideológokat gyorsan kinyírták :), kvázi "hasznos hülyék" voltak akik elvitték időnként a balhét ): a fő határvonal ami elválasztotta őket és a többi ország hasonló pozícióban levőit pont az, hogy máshol nem volt trendi dolog kiszogáltatni az országodat a többieknek, ezek meg versenyt űztek és űznek ma is belőle.

Az persze különbség az akkor és a ma között, hogy akkoriban ezt az árulást még titkolták befele. Ma már vidáman hirdetik úton útfélen és magyarázzák a bizonyítványt, hogy "ők csak a kormányt gáncsolják ahol érik", miközben az egész országnak próbálnak ott ártani ahol csak tudnak, főleg ha ezzel a saját kapcsolatrendszerüket, hatalmukat erősítik..

Azt azért szögezzük le, hogy amelyik magyar miniszterelnököt szereti a nyugat, az a nyugat számára előnyökkel jár. Az országok között egyfajta együttműködő verseny van, de ez attól még verseny.  Az a merkantilista politika amit a fidesz folytat, jelentős életszínvonal javulással járt. Mindez a nyugat kárára. 2010 óta ez az ország felnőtt lett és rengeteg mindenben öngondoskodó. 2010 óta van stratégiai gondolkodás ebben az országban. Ez a stratégia sikeres, még ha egyeseknek a kiszemelt háztartások gyarapodása nem tetszik.

"elvek nélkül" - Azért van egy elv ami működik, a "pénz" amit ígérnek nekik nyugatról a befolyás szerzésért, - de tovább menve, a valamikori impexes hálózat segítségével külföldre menekített hatalmas vagyonok továbbgyarapítása okán is dolgoznak, mert a politikai hatalom megszerzésével hatékonyabban lehetne az országból "haszonpénzt" kisajtolni. (Azért a "művelt" nyugaton gondolom, nem olyan könnyű manapság már "kelet-európai kistőkésként" pénzt gyarapítani. (Biztos ami biztos, kell hozzá az ország javaival történő "előre kufárkodás".)

a CIA több layerben működik. És csak kiszolgálja a gazdáit.

..vagy önállósítja magát & irányítja azokat akik a gazdáinak tűnnek kívülről: attől függ, melyik rétegét, korszakát nézed :). Az USA-val kapcsolatban az a legröhejesebb amikor egy tőle elméletileg független országban a különböző ügynökségeik harcolnak épp egymással (esetleg proxykon keresztül).

És hogyan panaszkodnak, amikor valaki letölti tőlük (mert esetleg éppen, egy "kolléga" jó pénzért eladta,) az éppen aktív ügynöklistát és közhírré teszi a "dark web"-en. (Múltkor is ment az ajvék, hogy hány ügynököt veszítettek keleten a legutóbbi ilyen hack miatt.)

És Ázsiában a kis "önállók" közben tevékenyen szervezik, (vagy csak támogatólag közreműködnek,) a kábítószer hasznok lefölözését, gazdáik legnagyobb "zsebes" örömére.

Egyik kedvenc szerint a békemeneten wc-re többen mentek el, mint a baloldali rendezvényre. ;)

Ez tényleg jó szöveg, de találtam még ennél is jobbat:

"Fideszes ünnep: október Buszonharmadika" :D

Marci szerint munkásfelkelés volt 1956. Ami ugye  a műegyetemről indult. Haha.
Persze abban az országban, ahol Jézus baloldali,  mondhatni született kommunista. :)

Te tettél kvázi egy állítást, előtte mutasd be. Aztán olvasd el az Újszövetséget és nézd meg, pl. mit gondolt a magánvagyon vs. közvagyon témában. Vagy akár a szociális kérdésekben.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

ámen

 

a baloldali pártok sok szavazót vesztettek, mivel gazdaságpolitikájukat inkább az ideológiai középpont felé mozdították el

ennek az átmenetnek kulcsfontosságú elemei a teljesen szabadpiaci logika, a privatizáció és a dereguláció, valamint a jóléti állam háttérbe szorítása – másnéven neoliberális gazdaságpolitikai elemek, amelyeket nagyon sok baloldali párt kezdett erőltetni az elmúlt évtizedekben. Ennek eredményeként a szociáldemokrata pártok a növekvő egyenlőtlenségek időszakában maguk is hozzájárulhattak az egyenlőtlenségek növekedéséhez.

a szociáldemokraták neoliberalizmus-fétise a munkás-, illetve középosztályi szavazó bázis elvesztésével járt, hiszen a neoliberális gazdaságpolitikai intézkedések a munkanélküliség növelésével és a bérek lefelé irányuló nyomásával jártak ezen csoportoknál, míg előnyben részesítették a legjobban keresőket

 

minél szegényebb volt egy magyar háztartástag 2010 előtt, annál nagyobb mértékben csökkent a reáljövedelme. Az utóbbi évtizedben viszont a válságkezelés hatására éppen a szegényebbek jövedelme nőtt jobban Magyarországon, amit a KSH adatai is megerősítenek. A kormányváltás előtti időszakban a magasabb jövedelműek jártak jobban, később kiegyenlítetté vált a gyarapodás. Vagyis 2010 előtt felfelé, a leggazdagabbak felé osztotta újra a gazdaságban megtermelt jövedelmeket a kormány. Azt követően nagyobb mértékben határozta meg az egyéni munka és erőfeszítés a jövedelmek növekedését. Érdekes ellentét, hogy a szocialista gazdaságpolitika a jó gazdasági években sem hozott jólétnövekedést, a jobboldali gazdaságpolitika viszont még a rossz években is jólétnövekedést teremtett.

A szegényebbek lecsúszásában valószínűleg nagy szerepet játszott, hogy a szocialista kormányok munka nélkül, segélycsapdában tartották őket. Politikai értelemben ezzel többmilliós kiszolgáltatott kliensréteget teremtettek hatalmuk stabilizálására.

@Oregon & @nevergone:

Mielőtt ebbe belementek, pls jussatok közös nevezőre azon, hogy mitől jobb vagy baloldali valami/valaki!

'20-'50-es évekig ezt kb jól láthatóan körül lehet határolni, de előtte és utána szerintem már minden csak a megfelelő bázispont kiválasztásának kérdése.

"Az alma az inkább barack vagy inkább szilva?"

Ja és azért is szeretem ezt a kétdimenziós világképet, mert ugye a világunk is állandó és fekete-fehér, tehát csakis egyforma kérdésekre lehet kétféle választ/megoldást adnunk...oh wait!

Illetve szeretném megosztani azon észrevételemet, hogy a "parlamenti patkó" milyen szép kifejezés is...ugyanis a legkisebb távolság, pont a szélsőségek között húzható...

(Egy kis történelemi párhuzam...de ez csak imho. )

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Végignéztem 1-2 videót, amiket tegnap készítettek. Mind fideszes, mind ellenzéki oldalról, hogy ne szoruljak be a buborékomba.

Azt látom, hogy a fideszesek 1-2 nap alatt képesek voltak átvenni az új narratívát, a jobboldal = jó, baloldal = gonosz mantrát. És hisznek benne. Az összes nyilatkozó mélyen, elszántan hisz benne, hogy OV a megváltó, az ellenzék pedig azonnal züllésbe vinné az országot és eladná a .. mindegy kinek, de világvége lenne.

Az ellenzék ugyanígy van. Ha OV újra nyer, akkor itt a világvége.

Szélsőségesen, érzelmesen ragaszkodnak a saját oldalukhoz, körömszakadtig. Nincs érdemi párbeszéd. Nincs vita. Nincs átjárás a két oldal között és szerintem ez az igazi nemzeti tragédia, nem az, hogy ki kire szavaz.

Ebben a vezetők is nyakig sárosak, olyan brutálisan megy a szóvirágokba burkolt anyázás és fenyegetés (mindkét oldalon!!) tiszta csikágó! Ha legális lenne a lövöldözés, már kiirtották volna egymást... vesztettünk volna azzal, vagy nyernénk? Egyértelműnek tűnik most a válasz.

"Ha OV újra nyer, akkor itt a világvége."  -  Az valóban akkor jön el, ha véletlenül nem nyerne.., de azt néhány Brüsszelbe szakadó, még egy ideig "megtartott kollaboráns" politikust leszámítva, Magyarországon mindenkinek, - legyen az bal v. jobb, - beteszi a kaput.

Sejthetjük, nem okoz senkinek heurékát az sem ha nyer, - nehéz évek jönnek, erre lehet készülni, - de neki legalább vannak aláírt szerződései kelettel, V4-ekkel...!

Egyrészt azért, mert "az kincstár" alaposan kiürült, azt feltölteni a balos ellenzéknek legfeljebb az ország árverezésével lehetne,

Kettő, a világméretű kezdődő válság még jobban sújtja majd azokat a Biden-szerephez jutó liberálisokat, akik vezetni szeretnének. (Nekik a környezetükben nem lesz barát csak ellenség, és minden oldalról! - Bár lehet, ők úgy gondolják majd Brüsszel...! De szinte biztosan tévednek.) - (Gondoljunk csak bele egyetlen tényezőbe, ami hová vezetne; "Klárikának" szinte biztosan "jó barátja" lenne a bolgár származású IMF vezér, Kristalina Georgieva..!)

Már az ókorban is tudták: válságban diktátorra/autokrata vezetőre van szükség, békében demokráciára

Maga az egy válsághelyzet, hogy le vagyunk maradva. Sokan ezt tévesen Orbánra tolják. Az exponenciális görbe sajátja, hogy az elején a növekedés nem látszik, így az sem látszott mennyi mindent elbasztak a kommunisták. Persze azoknak akik a függvényeket nem ismerik, mindent be lehet hazudni.
 

Ize, a helyedben nem lennek buszke a fuggvenyismeretre. Az exponencialis fuggveny az pont olyan, hogy barhol nezel ra, mindig pontosan "ugyanugy nez ki". Azaz adott meretu tartomanyon, barhol is legyen az az ertelmezesi tartomanyan belul, a felvett ertekkeszlet nagysagrendi valtozasa pontosan ugyan akkora. Tehat a novekedes pontosan ugyanugy latszik.

gy.k.:

gnuplot> plot [10:15] exp(x)
gnuplot> plot [110:115] exp(x)
gnuplot> plot [210:215] exp(x)

Legalabb ennyi tiszteletet adjunk meg a HUP-nak, ha mar lassan elerkezik is a meltan megboldogult polidili forum szintjere. :)

Szerencsétlenül fogalmaztam. Függvényt írtam növekedés helyett.  Leírom mire gondoltam. Az emberi agy lineárisan tud gondolkodni, számára az exponenciális függvényt növekedés is egy egyenessel kíván értelmezni. Ezt nem én találtam ki.  Pszichológusok számtalan esetben megfogalmazták. Default közgazdasági kísérletek mutatják be, hogy a jelenérték számítás sem megy ránézésre. 

Amire én gondolok azt a wikipédia így fogalmazza meg:
"Az exponenciálisan növekedő mennyiségek minél nagyobbak, annál gyorsabban növekszenek."
forrás:  https://hu.wikipedia.org/wiki/Exponenci%C3%A1lis_n%C3%B6veked%C3%A9s

ps.: Amiatt hivatkoztam erre, hogy a megtakarítást ha folyamatosan növeljük, akkor a kamataival együtt már megfelel az exponenciális növekedésnek. Főleg, ha nagyobb az infláció.

Ő egészen a Kodály köröndig látta a tömeget, ez egyszerűen nem volt igaz, már a Rippl-Rónai saroknál is rettenetesen szellősen álltak. Ezt aztán később Fekete-Győr András is megismételte, teljesen feleslegesen, mert minek kamuzni arról, amiről a saját szemükkel is láthatják az emberek, hogy nem igaz.

ez csak egy szép baloldali hagyomány pedig, erre kell számítanunk majd nagyban is ha neadjisten odajutnak a moslékosvályúhoz

let's go Brandon!

Az ország-világ nevében kikérem hogy ez baloldali hagyomány, a hazudozás gátlástalanul. Ez politikai hagyomány. Mindegyik oldalon! Nincs kivétel. Az hazudik, aki éppen beszél. Folyamatosan vízfolyásszerűen, mindenféle racionalitást felrúgva. Ráígérés, licit. A pápáról is kimondanák hogy álruhás nő, ha abban az öt percben az hozná a nagyobb elismerést, a több szavazatot, vagy csak a társadalmi igényt elégítené ki.

Nem hazudik jobban egyik sem a másiknál: mindegyik mindig hazudik.

Azt kell nézni, hogy mit cselekszenek, nem azt, hogy mit mondanak.

Mocskos Gyurcsány is buszon hordta ide a bérenceit:
https://ezalenyeg.hu/data/articles/99/990/article-99020/Bekemenet_buszo…

btw Apósomék fizetésért mentek békemenetre. De nyilván hazudott. Hiszen a Lengyelek is a saját lóvéjukon jöttek védeni Európát. Nekem ez hihető.

:D

Mindenkivel érdemes beszélgetni. Ha pl tudás vagy érték minimumot(értsd közös halmazt az itt élőkkel) szeretnénk akkor a fogalmatlanokkal a leginkább hasznos.

nacizos bolsevikkal

Meg ill. elítélni nem nekem kell. Amíg önszántamból akkor és annyi időt szánok a diskurzusra (értsd: megunom, max ott hagyom) addig miért ne.. A legtöbbet tanulni pont azoktól lehet akikkel valamilyen téren más nézőpontod van. Persze ha semmiféle közös alapotok sincs akkor nem visz egyáltalán előre. De ha nagyon mély alapvetésekig leásol akkor az esetek jó részében lehet közös témát találni. Természetesen sokkal de sokkal könnyebb a különbségeket észre venni, de abban nincs semmi kihívás :).

A partizánon nincsenek sajnos olyan jó viták mint a köztévében amiről tudjuk, hogy annyira, de annyira független. :D

Elfogadom. Szóval ugyan 100 % igaz az állításom, de csak az egyik oldala az érmének.

Nem egészen, mivel az állításod nem különbözteti meg a fanatikusokat pl. a meggyőződésestől. Az viszont jó kérdés, hogy adott pártok szavazóbázisának mekkora része fanatikus.

Szerintem senki sincs olyan helyzetben, hogy ekkora létszámú csoport gondolatairól megalapozott véleményt mondjon.

A "nemzetiSZOCIALISTA" sosem volt a legjobboldalibb alternativa. Szelsosegesen tekintelyelvu volt, de nem volt szelsosegesen jobboldali.

A "szelsojobb" az egy erzelmekre hato baloldali retorikai manipulacio: pl. aki kevesbe emelne a dolgozni nem akaro emberek segelyet, arra szoktak mondani "balrol", hogy "szelsojobbos". Meg egy centristara vagy egy nem eleg balosra is.

.. a fidesz szerint mindenki tőle balra áll.

szerintem a fidesznek nincs semmilyen ideologiája, mindenféle fanatikusok, szélsőségesek érdekszövettsége a hatalomért. nemzeti állruhában. :)

amikor fordul a kocka, mint legutóbb zokszó nélkül kapják fel újra a vörös csillagot.
 

nem?

a fidesz az a pár ember aki ma a vezetőségben ücsörög.

a többi csak sallang/slepp meg néhány hiszékeny fanatikus.

az igai fedeszesek többsége már rég kilépett a belőle, visszavonult, vagy külföldre ment. aki maradt azt meg látjuk mifélék.

wc-re többen mentek el, mint a baloldali rendezvényre

Nem szép dolog az időskori urológiai problémákkal viccelődni. Majd meglátjuk te hogy érzed magadat 70-80 évesen, ha megszólnak azért, mert miután átbuszoztad a fél országot egy kampányeseményre, az első gondolatod a "hol a legközelebbi wc" nem pedig a párt aktuális szlogenje.

Tulajdonképp nem elfogadható, ahogy a politikai pedofília sem (politikusoknak gyerekekkel fotózkodás). De tegnap az ATV-n mutattak pár képet MZP családjáról (a saját gyerekkel fotózkodás vagy fotó felhasználása politikai célokból naggyon határeset, mindenesetre az se szerencsés). 

Ugyanakkor, egy olyan országban, ahol így lehet csak nyerni lehet ülni a sarokban duzogva, hogy a többiek csalnak, vagy el kell kezdeni nekik is "csalni".

A másik, hogy amíg csak tényleg rajongókat szállítanak és nem fizetett bérenceket és szavazógépeket, addig egy szavunk se lehet (persze honnan tudjuk, ki kicsoda :) )

Megnézve a "tömeget" felmerül bennem a gyanú, hogy az ott lévők jelentős része is csak a békemenetet kereste. :P