Firefox93: Az internet elérése előtt be kell jelentkezni a hálózatra

Nem akarom csúnyán kérdezni, de mi a fax ez?

https://support.mozilla.org/hu/kb/rogzitett-portal-felismerese
 

Hozzászólások

"Rögzített hálózat" aka Captive portal :DDD

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

A fordítás problémáján kívül miért kellene bejelentkeznem hová, és ezt meg mi a csoda?:

A Firefox rögzített portál érzékelője teszteli, hogy a hálózati kapcsolat megköveteli-e a bejelentkezést. Ez néha előfordul, ha nyilvános Wi-Fi hotspotot használunk. A Firefox ezt úgy teszi meg, hogy rendszeresen csatlakozik a http://detectportal.firefox.com/canonical.html weboldalhoz. A Firefox kapcsolatokat létesíteni ehhez az URL-hez annak ellenőrzésére, hogy a jelenlegi hálózat támogat-e bizonyos technológiákat, például az IPv6-ot.

Publikus wifi-n szokás, ha mégsem teljesen publikus az elérés, pl. étteremben, hotelben, repülőn. Van, ahol csak el kell fogadni a felhasználási feltételeket, van, ahol valamilyen extra információt kell megadni amit a szolgáltatás igénybevétele során ismersz meg, és van, ahol ezen az oldalon lehet fizetni az internet eléréséhez. Általában az operációs rendszer ellenőrzi a captive portal jelenlétét amint a wifire csatlakozol (megpróbál betölteni egy ismert oldalt HTTP-n és ellenőrzi, hogy amit kap a válaszban az egyezik azzal, amire számít, pl. Windowson ez a http://www.msftncsi.com/ncsi.txt oldal), és automatikusan megnyitja azt egy böngészőben.

Tippre vagy FF bug, vagy anno a upc-nél volt olyan, hogy amíg a modemet nem regisztráltad be, addig mindenre a chello.hu jött be...nagyvonalakban kb a captive portalt valósították meg. Lehet, hogy a matávnál is van ennek valami reinkarnációja?

Esetleg még a modem (hgw, mielőtt beleköt valaki :)) is képes lehet ilyenre, ha elmegy a vonal...

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Utaztál már vonaton, Intercity-n notebookkal? Amikor felcsatlakozol a wifi hálózatukra, és mondjuk betöltenéd a hup.hu-t, a saját webszerverük adja fel, hogy teszem azt, max. 4 órán át használhatod, rögzítik, hova csatlakozol, s ha elfogadod a felhasználási feltételeket, akkor gyia! :) Szerintem erről van szó.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A kérdésed csak annyi volt, hogy mi ez a feature a Firefoxban. Arról nem írtál a nyitóban, hogy a kíváncsiság motivált, olvastál erről a kiadási megjegyzésekben, vagy bele is futottál valamiféle hibaüzenet formájában.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE