Harmadik oltás

Májusban volt az utolsó, gondoltam ideje újabb chipek után nézni :)

Eeszt-n foglaltam időpontot - most már csak azt lehet - de a helyszínen lehetett választani mit kérek.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 20., sze – 10:25

de a helyszínen lehetett választani mit kérek.

Amit kértél egyezett azzal, amit javasoltak?

trey @ gépház

Egyik ismerősnek - aki fiatalabb nálam - 2 kínaira ajánlottak egy harmadikat. Amikor nem kérte, megajánlották a Pfizert. Másik ismerősnek - sokkal idősebb nálam - szintén 2 kínaira egy harmadikat. Közben ugye a kínait pont nem javasolja a gyár sem 60 fölött.

nope

pfizerem még nem volt, azt kértem azt kaptam (sputnikra)

igazából mindegy milyet kérsz/kapsz mindegyikkel kórházba lehet kerülni

ismerősnél nemrég teszteltettek vállalati szinten antigénre, marha nagy a szórás, de kb mindegyik vakcinánál előfordult 0-ás antigén

a legmagasabb egy olyan nőnek volt aki átesett a covidon és kapott oltást is(pfizert) neki olyan 5.5k volt a 10k-ból.

No rainbow, no sugar

A párommal 20 telén "szívtunk" hónapokig a tüdőnkkel, (és én még máig is.., most már ez így is marad..,) -  21 áprilisban kaptunk 2 Pfizer-t. A múlt héten a gyerekeink erőteljes nyomására csináltattunk antitest tesztet, a páromnak 170, nekem 20-as értéket mértek. (ugye 29 felett fogadják el jónak. - Mindketten 60 felett vagyunk!)

Meggyőződésem, hogy az oltás is (a vírussal együtt is,) csak "szívatja"  a szervezetet. Nem igazán lehet kikerülni a megbetegedést sem, ha sokat jár valaki nagy létszámú "felhasználó-vevő" által látogatott zárt terekbe. (Főleg úgy, hogy mostanában senki, még a folyamatosan krákogó, köhögő, orrukat "trombitáló" emberek, sem tesznek fel maszkot. Pedig szerintem elsősorban nekik kéne.)

Ha mondjuk bármilyen boltba, nagy bevásárlóba bemegyek maszk nélkül, 10 perc után már jelentkeznek a hörgőim, utána 2 nap amíg elmúlik. Vírus mindenütt van. Sokféle, + az allergiát okozó különböző mikroméretű lebegő por, korom szintén.

Az oltás - főként az ismételt ugyanazon harmadik, - csak egy idegen anyag a szervezetben, az előző oltásokkal a tüskefehérjére és a lipidre kiokosodott immunrendszer még gyorsabban lát neki a kitakarításának. Lehet az előtt, hogy megfelelő antitest mennyiség képződne.

Aki nem betegedett meg súlyosabban az elmúlt másfél évben, annak a jól működő immunrendszere megakadályozta, hogy a vírus tömegesen "gyártódjon" a sejtjeiben. Szerintem a másfél évvel ezelőtt óta, meg nem betegedők immunrendszere "felvette a kesztyűt", ha vírussal találkozott, és ez biztos, hiszen ma is él. (Esetleg csak, - a tudjuk milyen megbízható, - tesztet kapott vagy nem kapott megfelelő időben.)

Itt volt barátom, az egész család Németországban él, oltásellenesek, senki nem vette fel a vakcinát, a 96 éves papával együtt jól vannak, és nem betegedtek meg. Itt rohangáltak, maszk nélkül majd egy hónapig mindenfelé. (Azaz, max. náthájuk volt. De van másik barátomnak 100 éves apukája, aki teszttel is igazolhatóan(!) covidos beteg lett és kigyógyult belőle... Ő oltva biztosan volt.) Akinek nincs erős, covidra is "kiképzett" immunrendszere, a vakcinával együtt is cseszheti, ha egyszerre túl sok vírus tud belebújni, reprodukálódni a sejtjeibe. Ha meg, elég erős immunrendszerrel van megáldva, akkor kitakaríthatja aktiválódás előtt nagyobb részt, - szerintem még, - a vakcinát is. Ezért ez a nagy szórás a betegek és nem betegek, az ismert súlyos, vagy "nem" tünetek között.

(A legszebb, a "nagy-tudásuak" még 2 év után is csak meglepődni tudnak azon, hogy pl. Japánban most hova tűnt "máról holnapra" a tomboló járvány?)

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210909/sulyos-a-jarvany-japanban-me…

"Japánban rejtélyes gyorsasággal húzódott vissza a koronavírus-járvány az elmúlt két hónapban."

https://index.hu/kulfold/2021/10/19/koronavirus-jarvany-oltas-fertozes-…

A vakcinák iránti bizalmamat tovább erősíti: https://hvg.hu/vilag/20210826_japan_koronavirus_vakcina_szennyezes

Lehet nekünk is, - itt éppen, Pamkutya-szerűen, - dózismérőt kéne hordozni a világban, és az immunrendszerünket éppen a tartózkodásunk aktuális helyeinek sugárzásszintje gyengíti?

https://www.youtube.com/watch?v=0fzQFrLmCzM  -  (Na ez számomra durva..!)

Tényleg, ha valaki tud megbízható és viszonylag könnyen elérhető, biztosan leszállítható sugárszint-mérőt, írhatnátok róla.

(Nem, még nem akarok Csernobilba menni, csak egy kütyüvel többre vágyom. :) )

Vagy: A politikai történéseket figyelve + a járvánnyal kapcsolatban, - Lassan tényleg el kell kezdenünk hinni a "gyíkemberekben"..?

Hogy ki miatt vesszük fel az esetleg harmadik vakcinát, majdnem lényegtelen, - na de.., na de.., a hitvány gyíkemberek miatt??? :D

Fura, nekem amikor időpontot foglaltam, mutatta a rendszer milyen oltásra foglalok. Válogatás nem volt, gondoltam az alapján adja, mit kaptam korábban. (Szintén Sputnik után Pfizer lett.)

2 Szputi után (direkt azt akartam) Modernát kértem volna harmadiknak. A helyszínen. Előzetesen nem vadásztam/foglaltam rá. Épp nem volt, Pfizert szúrtak. Annak is örülök. 0 mellékhatás mindhárom esetben (amúgy nem tudom ez jó-e, rossz, vagy tökmindegy).

Chipet kértem, hátha kényelmesebben fizetnék vele mint a paypass-szal, de nem adtak. Biztosan elfogyott :)

echo crash > /dev/kmem

Én ismét orosz technológiát fogok kérni, ha lehet. Kettő után a harmadikat.

Flame 46363542527// Csipet amúgy én is kérek majd bele, hogy ne kelljen magamnál hordanom a “telefont”.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Igazából nem bánnám ha nem kezdődne újabb diskurzus eme téma mentén, bár lehet fingani úgy is, hogy senki ne vegye észre, ez igaz jaja. Annyit tudok hozzátenni, hogy a nyári programjaim fele felejtős lett volna kártya nélkül, meg azt, hogy nem tudom a három év hogyan jött ki nálad.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nagybátyámat megölték azzal, h felfüggesztették a kemóját a sok covidos miatt. Azóta vagyok úgy vele, h nekem tök mindegy, ne oltassa be magát, csak akkor forduljon fel otthon, ragaszkodva az elveivel, ha úgy alakul. Legyen férfi. Én sem azért oltattam be magam, mert tartok tőle.

Remélem tudod, hogy nem az oltatlanok hozták a rendeletet, hogy függesszék fel a kezeléseket!

Lehet, hogy inkább azokra kellene haragudnod, akik ilyen intézkedéseket hoztak.

A magam részéről mindenképp így fogok tenni, semmilyen indokkal sem tudnak rávenni, hogy kórházba menjek COVID kezelésre. Egyébként már átestem rajta, van sok szép antitestem.

Tudom, hogy rájuk van fogva. Ilyet nem kértek az oltatlanok.

Egyébként meg nem csak őket kell, lásd a mai kormányinfót:

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kórházban ápoltak körülbelül 45 százaléka oltott, de ez nem hivatalos statisztika. A legtöbbjük Pfizer-vakcinát kapott, ennek az a magyarázata, hogy a legidősebb korosztály ebben részesült. Harmadik oltással szinte biztos, hogy elkerülhető a kórház.

> nem tudom a három év hogyan jött ki nálad.
nyilvan ugy hogy elszamoltam :D

> lehet fingani úgy is, hogy senki ne vegye észre, ez igaz 
persze hogy lehet de hogy jon ez ide

> a nyári programjaim fele felejtős lett volna kártya nélkül
No igen, a kartyanelkuliseg nekem is keresztbetett parszor. Jol mutatja ennek a pestisjarvanynak a komolysagat hogy ilyen pitianer zsarolasokkal lehetett csak ravenni tomegeket az oltasra.
Btw ilyet osztogatnak nálunk is?

let's go Brandon!

Láthatóan nem halt meg egy ismerősöd sem a nem létező vírus miatt. Kizárólag az miatt. 

Egyébként nem szükséges elhinni az ilyesmit, sokan beszerzik a bizonyítékot is. Én családilag ismerkedtem meg a nem létező vírussal; nem volt túl nagy élmény az, amikor bármennyire vettem a levegőt, az is kevés volt... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nehéz megítélni, hogy Romániában mi is lehet pontosan a helyzet, ha olyanokról hallani, hogy az egészséges férfi, aki lábtöréssel kerül kórházba, az 3 napig jó kedélyű és telefonon beszél a családjával, majd elveszik a telefonját és két nap múlva meghalt a COVID protokoll szerinti kezelés "ellenére".
Vagy arról, hogy kismama bekerül a kórházba, majd 6 negatív PCR teszt után lesz egy pozitív, majd Ő is elhalálozik a COVID protokoll szerinti kezelés "ellenére".

Persze, gáz van, ez egyértelmű. Az a nem mindegy, hogy miért van gáz.

Pl. a betegek rossz kezelést kapnak, pénz, létszám, hely és eszköz hiány van a kórházakban, ...

Bár lehet erre egyszerűen is tekinteni, nem kell gondolkodni ("elméleteket gyártani"), sok az oltatlan, oszt annyi.

"sok az oltatlan, oszt annyi."

Szóval itt van elásva a blöki. Igen, sok az oltatlan. Nálunk meg azért jóval enyhébb a probléma, mert sok az oltott. Nem tudod ezt elfogadni? Magyarországon talán nagyságrendekkel jobbak a kórházi körülmények és az ellátás? Felteszem, hasonló.

Nálunk meg azért jóval enyhébb a probléma, mert sok az oltott. Nem tudod ezt elfogadni?

Látod ebben különbözünk. Nem tudom elfogadni. Amit hallasz a médiában, azt kételkedés nélkül elfogadod, én meg kérdéseket teszek fel, próbálok adatokat találni, de olyan kevés adat van, ami alapján ezt nem lehet eldönteni ilyen egyszerűen.

Pl.:

  • Miért volt Romániában a második és a harmadik hullám arányaiban sokkal kisebb, mint nálunk?
  • Van-e összefüggés, hogy nálunk korábban volt két nagyobb hullám, most meg kisebb, náluk meg két kisebb, most meg nagyobb?
  • Arányaiban nálunk ennél nagyobb volt a 3. hullám, itthon miért nem volt ekkora összeomlás?
  • Hány oltott és hány oltatlan kerül kórházba?
  • Milyen kezelést kapnak?
  • Lehetséges-e, hogy a kórházban, öregek otthonában fertőződnek meg nagy számban?
  • Úgy tudom, hogy Romániában addig tesztelnek, amíg nem lesz egy pozitív teszted, majd onnantól COVID protokoll szerint gyógyítanak. Igaz-e ez? Így van-e nálunk is? A pozitív után csinálnak-e újabbakat, hogy nem-e fals pozitív?
  • Más diagnosztikával megerősítik-e tesztet vagy csak a teszt eredményre hagyatkoznak?
  • ...

Ha erről mind van adatod, akkor oszd meg és könnyen lehet, hogy azzal engem is meggyőzöl! ;-)

A táblázatban az van hogy sputnik után kapható ismét a sputnik. Ha most lehámozzuk hogy van-e ennek értelme (lehet hogy a vektorvirust hamarabb elintézi a szervezet mint hogy működne), melyik adagot kapod meg? Csak az elsőt? Mindkettőt? Hiszen a sputnik oltás egy két oltásból álló program.

Én idénre nem tervezek harmadik oltást (legyen elég évente egy oltás), de jövőre lehet hogy sputnikot vagy sputnik light -ot kérek majd, ha a fentit elmagyarázza valaki tudományosan :)