Milyen tabletet válasszak?

Sziasztok!

Asszony nyaggat hogy szeretne egy tabletet a konyhába amin tud YouTube-ot nézni vagy a NAS-ról sorozatot, esetleg böngészni egy kicsit.

Értelem szerűen szeretném olcsón megúszni, mert nem lenne sokat használva és nem extrák az igények.

Abban kérném a segítségeteket, hogy milyen tabletet vegyek?

Néztem a Huawei Matepad T10 ami tudom, hogy már saját oprendszeres de rá lehet telepíteni a letöltött apk-kat. Ez olyan 40k körül van. 

Viszont megfordult a fejemben, hogy esetleg egy használt régebbi Ipad legyen. Ha jól láttam Ipad 5-ig kaphatóak modellek 50-60k alatt. 

Sajnos tök kuka vagy az apple termékekhez. Van olyan Ipad modell amit már semmi kép se mert lassú, nem frissül? Egyáltalán jobban járnék vele vagy inkább egy új olcsó android?

Nem IOS vs android veszekedést szeretnék elindítani ha megoldható.:)

Köszi!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 17., v – 11:54

Én pontosan ilyen matepad T10-et vásároltam pár hónapja. Egy csoda! Azt hittem, a 2 giga ram szörnyen kevés lesz, de nem az!

Ráadásul a szoftverboltja is szuper, ugyanis legfelül vannak a gyári boltban lévő appok, amik szegényes kínálatúak, viszont lentebb konkrét link van az APK fájlokra és bármit fel lehetett így tenni!

Érdemes péntekenként az emagnál az újracsomagolt tabokat megnézni, mindig van 1-2 darab, kuponnal és szállítással 32k körül megvan! [kuponkód: ujracsomagolt]

Youtubeot kb 5-6 órát bírni fogja egy töltéssel, nem max fényerőn.

A régi ipad vonatot is megjártam, ott szörnyű volt, hogy kopik el a sebesség ios verzióról ios verzióra. alapból ugye egy ipad lassú, csak animációkkal el van fedve, de amikor kijön az új főverzió mindig szomorúbb lett egy kicsit. Lehet, hogy ezt már betiltották, most már csak iphone-ok vannak a családban, ott nincs lassulás.

Ha a pénz nem számítana, akkor megvenném az ipadet 120k-ért, de ha számít, akkor maradnék újra a 32k-s huawei-nél.

Epp par perce nezegeztem home assistanthoz valamit amit a falra lehet tenni. Edigitalnal van T10 es valami Alcatel 1T android8-cal. Konyhai kornyezetbe valami egyszerut vennék, hatha megreped a display. 

Én kb. 1,5 másfél éve vettem ilyent, talán itt a HUP-on jött szembe, meglepő módon 3 OTA is jött rá :o 2021.07 a sec level jelenleg. Nincs teli gyártói programokkal, talán csak az OTA, play store alapból megy, és a többi G-s app is rajta van. Egyelőre nem bántam meg :)

https://www.aliexpress.com/item/4000193674517.html?spm=a2g0o.productlis…

 

 

Ezeknek a lapos dobozoknak jó hangot csiholni nem egyszerű - én úgy voltam vele, hogy a képe szerintem kifejezetten szép, a hangja valóban nem HiFi+, de arra ha kell, ott van egy pár normális hangdoboz :-)

"kb ugyanennyibe kerülő Lenovo tab sokkal szebben szól." - és abban a levonóban :) van SIM-kártyáknak hely? Mert ez a tablet ilyen szempontból egy nagyra nőtt mobiltelefon :-) Nekem a 4G-képesség is fontos tulajdonság volt.

Egy csamcsung vagy levonó sem biztos, hogy 5+ évig bírja - pláne, hogy a mostanság ebben az árkategóriában kapható mobilnet-képes tabletek (amik árban hasonlóak) vagy 8-as Androiddal működnek (és nem, nem lesz rájuk frissebb), vagy kisebbek - és azokban sem vagyok biztos, hogy 5+ évig használhatóak lesznek.

Az ipad biztos kibirja. Lassan 5 éves ipad air 2-m van. A büdös életben nem vennék helyette kinait. Csak látszólagos az elavultsága. Simán túl fogja élni azt, amit most vett az user. Adott keretből biztos hogy használt ipadet vettem volna. De mindegy, mindenki összerakja a preferenciáit :)

50E Ft, hálózatfüggetlen, FullHD kijelzővel. Lehet hozni a példákat, hogy hol lehet ennyiért ájpedet kapni - ez az egyik. A másik, hogy ha még nincs almás cucca, de van Android-os, akkor ott van a g-s fiókhoz kapcsolva az összes alkalmazás, amit használ - nem kell keresgélni, hogy na, vajon az xyz app almás neve micsoda...?

Gondolom nem leplek meg nagyon, de minden egyes G szolgáltatáshoz megvan a megfelelő, hivatalos, Google-féle app az iOS eszközökre is. Tehát van chrome, van gmail, van calendar, van minden, is. Ha fontosak ezek, egyáltalán nem kell róla lemondani. Nálam is fent van egy sor G-s app az ipaden, céges/meló ügyekre.

Ugye te se lepődsz meg, ha jelzem, hogy  zeller szavait, lehet teljesen másként értelmezni (azaz nem Google-terméket keres):

ha eddig megelégedetten használtam Androidon az S.S.E. alkalmazást - miután kiválasztottam pár hasonló funkciójú közül pont ezt -, akkor egy androidos tablet esetén pont ugyanezt az S.S.E.-t tudom feltelepíteni, és nem kell megkezdeni a vadászatot, hogy ilyen funkciójú alkalmazások közül melyik lesz az almás rendszeren, ami nekem kézreáll. És mindezt a használt alkalmazásaim 20-50-80 %-ával eljátszani.

A kedvetekért kijelentkeztem az iOS eszközömön a Spotify-ból és ott virit a "login with google" cimkéjű privacy antipattern lehetőség. Tehát ez egy létező és nem tiltott dolog iOS -on sem.

Ebből meg abból kiindulva hogy mindenből (vagy minden jelentősebből) van hivatalos app mindkét platformra, továbbra sem értem a problémát. Azt nem zárom ki hogy véletlenül valami nem lesz, de biztos nem dől össze a világ és lesz alternativa.

Nekem nem a jelentősebb appokkal, vagy épp a gugli infra IOS-en való elérésével kapcsolatban vannak elvi problémáim, hanem azokkal, amiket én használok nem jelentősebb appokat. És pont nem szeretnék újra alternatívát keresni.

Van egy csomó olyan alkalmazás amit a küszöbig sem engednek az app store-ban.

Tipikus példa: https://github.com/TeamNewPipe/NewPipe

Ez egy marha jó youtube kliens, ami egy sor offline ficsőrt tud neked adni (pl. account nélkül tudsz csatornákat követni), mégis, mivel adblocker van benne, ezért megsérti a szóban forgó szolgáltatás agreementjét, ennélfogva az apple sosem engedné be.

Ezek például hiányoznak iOS -on, hogy egy példát mondjak. De lenyeltem a békát, és futtatom a sima yt klienst, mert összességében akkor is pozitiv a mérleg.

Szerkesztve: 2021. 10. 17., v – 18:02

Én Lenovo tablet párti vagyok. Már a 3. Lenovo tablet van a családban, ezek közül 2 már 5 éve működik és nem bántam meg. Olcsó és kiszolgálja filmnézős, hírolvasós, PDF olvasós és újonnan a gyereknek a távoktatós és játszós igényeit egyaránt. Ezek közül bármelyik megfelel, ha nincsenek extra igények.
Üzemideje jónak mondható, 3..5 naponta töltöm intenzívebb használat esetén.

Tavasszal vettem legutóbb egy 10"-ost, hazavittem és felmászott rá az Android 10.
Itt az upgrade matrix.

Kevés memória: amire kell nekem (lásd előbbi írásomat), arra elégnek tűnik. Gondolom az témaindító fórumtárs céljaira a konyhába se kell extra célra.
Az 1 GB RAM-mal rendelkező tabletem (nem Lenovo) volt az 5 éve, ahol éreztem hogy kevés az a RAM mennyiség. A web böngésző akkortájt kezdett memóriaéhes lenni.

Én biztos hogy egy aktuális ipad-et vennék aztán 6-7 évig elvagy azzal garantáltan. Ezen az időtávon nem igazán számít mennyibe kerül.
Aztán lehet hogy kell venned vagy 2 Androidos tabletet mire ugyanerre a következtetésre jutsz.

Gábriel Ákos

Szerkesztve: 2021. 10. 18., h – 13:10

Én egy ipad air 2-t használok mosogatás, főzés közbeni filmnézésre, zenehallgatásra (NASról, appból, BT fejessel). Receptek olvasására, cikkek böngészésére, youtubeozásra. Sőt, sok céges appot is tolok (pl. teams).

Melegen tudom ajánlani hogy szerezzetek be egy jó állapotút használtan. Van rá ios15, szépen fut. Megbizhatóságban, minőségben, tartósságban simán alázza a droidokat.

(azért ezt a modellt mondom mert viszonylag olcsón meg tudod szerezni, mégsem ősrégi)

Köszi a válaszokat, egyelőre úgy tűnik a Huawei mellett maradok. A több éves Ipadektől egy kicsit félek, az újra meg sajnálom a pénzt, mert szerintem nem igazán lesz kihasználva (aztán meglátjuk).

Nekem 4,5 éves az air2-m, és többre tartom, mint bármilyen android tabletet. Egyszerűen más minőséget képvisel. Anyaga van, fogása van, szoftvertámogatásban három kört ráver a droidra.

A 4,5 éves eredeti akksijával simán lenyomok 8 órányi meetinget akksiról, és még marad egy 15-20% benne. Tud futni egyszerre több app is, nem akad be. Szóval csak dicsérni tudnám.

Korábban vettem ipad4-et is, azt is nagyon szerettem.

Ha sikerül egy jó darabot megvenni, nem lesz semmi baja, sőt.

Persze, nem beleszólás, csak infót adok :)

Volt egy androidos tabom, de nem voltam vele kibékülve, mikor tönkrement végleg akkor egy nuvision 8 Windows 10 tabletet vettem. Ez 8 colos, de 1600x1200 tűéles, én ebook olvasáshoz vettem, de egy youtube videót is elvisz simán és netezni is lehet rajta. 32Gb úgyhogy a win melett nem sok hely maradt rajta de könyveknek nem ie kell olyan sok.

// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Becsatlakoznék a témába elég speciális keresési feltételekkel.
Keresek használt vagy új min.12"-os Windows x86-os tabletet vagy 360 fokban kihajtható notit.
Lényeges a kijelző fényereje, 1000 nit vagy kicsit kevesebb, mondjuk 600 nit-től.
Nézegettem használt és új listákat is, de nem mindegyiknél egyértelmű, hogy az adott modell pontosan mekkora fényerejű panelt használ.
Tudtok olyan forgalmazót aki ilyen, inkább ipari felhasználású notikat-tableteket forgalmaz?

Szerkesztve: 2021. 10. 21., cs – 09:40

Tavaly Tab S6 Lite-ot vettem magamnak.

A melóban most vettünk egy Lenovo Tab P11 Pro-t. Az olcsóbb testvérei is jónak tűnnek (sima és P11 Plus). Valamire tenni kell, cserébe nem kell túlzottan meresztgetni a szemed.

Az iPad is jó lehet, de általában tartja az árát, olcsóbb nem lesz.

Tabletje válogatja - én nem vagyok elragadtatva a Tab3 10 Business-től semmilyen szinten, pedig az se volt olcsó új korában. Szerencsére nem én fizettem, mert akkor hülyét is kaptam volna tőle. (A nejem Asus-a immár 5 éves, és szerintem jobban össze van rakva - kár, hogy a szoftverfrissítés azon is megállt már jó ideje.)

Én egy Lenovo Tab M10 TB-X306X vettem 75 ezer Ft-ért, most egy kicsit olcsóbb. 10,1" 1280x800, 4 GB RAM 64GB háttértár, 4G LTE,
De van egy korábbi 8"-os Lenovo Tab M8 (TB-8505F) is, ami jelenleg 40 ezer Ft körül kapható. Szintén 1280x800 a felbontása. Igaz csak 2GB a RAM és 32 GB a háttértár, és nincs SIM foglalat.

Valójában csak a SIM miatt vettem meg az újat.
És a 8"-osat sokkal kényelmesebb kézben tartani. Egy hajszállal valóban lassabb, mint a nagy tesó, de nem vészes.
Mind a kettőt jó szívvel tudom ajánlani.
 

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Huawei lett, most már 1 hónapja használgatja az asszony, plexxel vagy kodival és eddig tetszik.