Crash test: Tesla Model Y VS VW ID 6 CROZZ

A múltkori folytatására:

A Model Y vezetőoldali ajtaja kézzel nem volt nyitható, mert a hátrafelé mozduló zsanéroktól összefeszült. Karambol után csengő füllel, szédülve, sokkosan, zúzódásokkal átmászni egy másik ajtóhoz nem valami jó móka. Az A-oszlop (az első szélvédőoszlop lába) megrogyott és hátra mozdult, és több helyen megroppant a tetőív héja is. A küszöb felnyílt és meggyűrődött. Ami a legrosszabbul néz ki: a padlólemez és az aksi takarólemeze is hullámosra deformálódott, azaz tekeredett akkorát a karosszéria egésze, hogy mindent elhúzott. Mindezekkel együtt is sértetlen maradt az utascella, de nagy kérdés, hogy még 10 - 20 km/h esetén mit láttunk volna.

[...]

Ezzel együtt se vegyük el a VW-től, hogy ezt a konkrét kört egyértelműen ők nyerték, és ez nagyon menő.

Link: Amikor a Tesla frontálisan ütközik a Volkswagennel az orrod előtt

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 18., h – 15:50

azért végeredményben ott vagyunk hogy ennél a tempónál nem sérültek volna egyik kocsiban se jelentősen az utasok, valamint hogy mindkét autó gazdasági totalkarra lett baszva. de a vw legalább egy szarabb autó mint a model y,  ennyi érdeme azért van. 

"ez nagyon menő"

Inkabb csak egy szerencses tores :D

Tudommal a VW az iparban elterjedt standard safety megoldasokat szallitja, mig a Tesla ezen a teren is par lepessel elorebb jar...

Én úgy halottam, hogy kínában volt gondjuk, mert ott van olyan törésteszt is, hogy nem a jármű elejének 50% -a kapja el a szembejövőt hanem csak 25%. Tudtommal komoly átalakításokat eszközöltek ezért azon a piacon. Kíváncsi lennék rá, hogy azóta az EU piacra eladott járműveikre is bevezették-e ezen újításokat.
ui.: a VW-ről beszéltem.

szerintem a tesla szar, es Karotta megint f@szsagokat irogat. ha egy ilyen utkozes utan nem lehet egy mai auto elso ajtajat szerszam nelkul kinyitni akkor az  bizony eleg gyenge teljesitmeny. foleg egy elektromos auto-tol (itt visszautalnek a cikkben irt tervezett gyurodesi zonara...)

(csak zarojelben: a teslak szarul /olcson tervezett/epitett autok. regebben lattam egy tesla baleset fotojat ahol az auto orra kompletten hianyzott. es nem levagtak, hanem leszakadt egeszben muszerfalostol. ) 

((amugy meg a video kinai, es igy azt is fenntartasokkal kell kezelni, hogy mennyire manipulaltak az autokat a teszt elott....))