léptető távirányító bemutatókhoz -- linuxon

Fórumok

Sziasztok!

Projektoros bemutatóhoz keresek olyan léptető távirányítót, ami linuxokon szabad mozgást biztosít egy előadónak -- azaz nem kell mindenáron a laptopjához szambáznia.
Számomra az is elég lenne, ha a távirányító nem egy VNC-vel működő tablet lenne, mint ahogy eddig tettem kínomban.

Kinek milyen ötlete lenne erre?
Distrib--képgaléria-szoftver--távirányító triumvirátus érdekelne, persze nem úgy, hogy itt kapsból 9-en azt ajánlják, hogy ,,térjek'' át windowsra, a komplex, kényelmes megoldásokat biztosító nagyvállalati varázslómegoldások fellegvárára.

Hozzászólások

Vezeteknelkuli eger nem megoldas? Minden kezeli, es mar gombokert is van. Lehet BT vagy USB-s pocok benne. Laptophoz amugy is sokan hasznaljak. (mondjuk emit en vettem egyik forumtars javaslatara, az nem, de megerte)

Amugy egy $4 koruli Arduino Micro tud USB-s egerkent meg billentyukent mukodni, es azzal kotod ossze, amivel akarod. Szoval ha azt akarod, hogy a futtyszo legyen a bal klikk, es a tapsra kuldjon egy A betut, azt is meg tudod tenni.

De egyebkent leteznek direkt ilyen hardware-ek, altalaban meg lezer is van bennuk, amivel tudsz mutogatni, bar a Linuxos tamogatottsaga azert kerdeses (elozo 2-e nem, az gond nelkul mukodik).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ne válts workspace-t. Saját megoldás nélkül nem hiszem hogy lesz olyan, amin van elég szabad gomb amire még workspace váltást is rá tudsz bindolni, lényegében minden prezenter kiesik ha ez is kell.

Amit használok: telefonra KDE connect, gépre GSConnect (attól függ milyen DE-t használsz) ennek van egy prezenter funkciója és képes egeret is vezérelni gyorsulásmérővel. Hátránya, hogy egy hálózaton kell legyen a gép és a telefon.

Azért szeretnék munkaasztal-váltást, mert van 4 elrendezés, ahol szoftvereket mutatok be pár percig, előre odahányt alakzatban.

Eddig ezt nagyon kedvelték. Persze bemutathatom egy képernyőfelvétellel is, de az nem interaktív.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Értem, ez esetben tényleg valami saját megoldás kellene. Vagy KDE connect "Run command" funkciója, amivel előre beállított parancsokat tudsz futtani. Ehhez meg kell nézni, mik workspacek váltására a terminál parancsok, és azokat hozzáadni előre. Ez után telefonon Slideshow mód és Run command módok között két érintéssel tudsz váltogatni. Én ezzel kezdeném, ha ez nem megy akkor arduinó vagy saját app írása, végül kicsi touchpades multimédia billentyűzet, amiket lentebb linkeltek.

Zsír!
Nem is tudtam, hogy prezenter-pointer a neve.
köszi. Így már könnyebb.

Viszont egy arduinos megoldáson még elgondolkodom, mert ha nagyon durva billentyűkombinációt akarok, vagy scriptet indítani , azzal biztos könnyebb.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

ha nagyon durva billentyűkombinációt akarok, vagy scriptet indítani , azzal biztos könnyebb

Ez szinte biztos, mert ezeknek a többsége ilyesmit nem tud. :)

Nekem Logitech Spotlight van, az elég drága mulatság, ha nem pénzkeresésre kell, de az pl. tud olyat, hogy mozgatja a kurzort, és lehet vele kattintgatni. Arra viszont nem mernék megesküdni, hogy Linuxon is tudja.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Linuxon azt bindelsz arra az eszköz annak a gombjára amit csak szeretnél.

Itt egy példa videó, lehet csak olyat, hogy csak egy adott billentyűzet, egér, stb... USB HID eszköz legyen amire a szabály vonatkozik.
Célszerű nem egy gyártó azonos termékvel csinálni. VID:PID más akkor könnyű a megkülönböztetés.

https://www.youtube.com/watch?v=KN0nbdFLsgw