Választások - vajon mikor lesz villany áremelés?

https://hudex.hu/hu/piaci-adatok/villamos-energia/napi-adatok
https://hudex.hu/hu/piaci-adatok/villamos-energia/napi-adatok?date=2020…

Az elmúlt 12 hónapban 4-szerese lett a villanyáram termelői ára. Az ipar érzi már, viszont a rezsicsökkentés miatt a lakosságnak a befizetett adóból van a különbözete "elrejtve".
Vajon meddig lehet az "rezsicsökkentős" áram áremelését halogatni?

Hozzászólások

Szerintem tavaszig minimum kéne. (De persze a finanszírozás lehetősége lesz a meghatározó. - És ebből is jöhet Brüsszeltől "kötelességszegési, jogállamisági ösztönző".

Szerkesztve: 2021. 10. 18., h – 09:36

Alapjaba veve mindegy, tudniillik vagy adoba fizeted be, vagy szamlakent. A problema az, hogy ha szamlakent fizeted, attol az adod meg nem fog csokkenni :)

Egyebkent sem kampanyidoszakban, sem roviddel utana nem tortenik majd emeles, ez kb. teljesen biztos. Mindegy, ki fog nyerni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mindenkep biztos a valasztasok elott ilyet meglepnek.

Nem kell paks 2 nem kell semmi, sotetzold lelek orome milyen nagy lesz.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

az okokról:

Meredeken emelkedik Európában a villamosenergia ára, aminek több oka is van:

  • jelentősen emelkedett az elmúlt hónapokban az áramtermelésben használt nyersanyagok, a szén és a földgáz ára,
  • a helyzetet tovább bonyolítja, hogy sztrájk van francia atomerőművekben, a munkások sztrájkjai kedden 3,1 gigawattal csökkentették az atomenergia-termelést hat francia reaktorban az RTE hálózatüzemeltető adatai szerint,
  • meredeken emelkedik a szén-dioxid-kibocsátási engedélyek ára,
  • a piaci szereplők amiatt is aggódnak, hogy a német gáztárolási szintek alacsonyak, ez pedig tartósan magas gáz- és áramárat eredményezhet.

"meredeken emelkedik a szén-dioxid-kibocsátási engedélyek ára"

Kina epp azok dolgozik, hogy az USA oriasvallalatai (oriaslobbistai) is belassak, hogy nekik ilyen "kibocsatasi engedelyeket" ne nagyon kelljen szamolgatni. Ha igy folytatjak, jovore olcsobb lesz az aram es a gaz mint iden, viszont ez a "szendioxid-kibocsatasi engedely" csak a fejlett Nyugaton nem lesz ingyen.

Hivhatjuk a projektet "Sotetzold Ongol"-nak is.

Az utobbi honapokat azzal (is) toltottem, hogy szemelyesen megismerjek tobb hustermelot kozvetlenul, hogy toluk vehessek hust.

Regen is erdekelnie kellett volna, hogy "peneszesebb lehet a Tesco-s hus" meg "tamogatni kene a kicsi ostermelot", de az nem adott onmagaban eleg ingerenciat.

De ha igy megyunk tovabb, 15-25 ev mulva nem kizart, hogy jol jonnek majd ezek a kontaktok, mert ugy kell majd venni jobb esetben a hust, mint a zarjegy nelkuli hazi palinkat (rosszabb esetben meg ugy, mint a fuvet).

Ez egy éve jelent meg:
https://g7.hu/kozelet/20200810/olyan-sokat-keres-az-allam-a-lakossagi-g…

Most elhasználjuk az olcsó gázt, tavasszal meg lehet kibeba.. drágán venni. Ez is a kínai hitelből megy. Ha valaki utánaolvasott, hogy a Kádár korszakban, hogy történt meg az eladósodás (utsó 15év)akkor az tudja, hogy az életszínvonalat nem lehetett feladni, mert az végzetes lett volna (anélkül is) Ahogy most is energiahordozók támogatására mentek a milliárdok.
Mekkora lenne már ha a Fidesz nyerné a választásokat = Brüsszel.

Paks 2 nem is volt tervben. Az egy kölcsön volt szevasz.

>> tavasszal meg lehet kibeba.. drágán venni.

nem tudom hallottál-e róla, hogy azóta van új hosszú távú gázmegállapodás, árban jóval kedvezőbb, mitn a régi, 95-ös

 

>> Ez is a kínai hitelből megy.

a teamdobrevi hülyeség-gyűjteményben

 

>> Mekkora lenne már ha a Fidesz nyerné a választásokat

miért, szerinted ki nyerné?

Ki az a hülye aki olcsóbban adja a piaci árnál?

Aki kikerüli az ukránokat. Pipa.

Lásd:

nem tudom hallottál-e róla, hogy azóta van új hosszú távú gázmegállapodás, árban jóval kedvezőbb, mitn a régi, 95-ös

Szerintem fogalmad sincs róla ^^ De, ha ennyire tájékozatlan vagy, akkor minek folysz bele ilyen topikba?

trey @ gépház

Nincs olyan, hogy valami ilyen jelentősen olcsóbb legyen a piacon. Azért is hoztam fel a Kádár példát.
Ha az oroszoktól olcsóbban kaptál valamit akkor tőlük kellet X százaléknyi importot lebonyolítanod. Olcsóbb volt a számla, de cserébe meg kellett venned a temérdek vackot.
Ha ott a gázpiac. Van a gáz felirat mellett egy +-összeg. Jelentősen nem adja senki sem  olcsóbban. Itt 4x-s áremelkedésről beszélünk.
Ez nem a pékség , hogy a következő sarkon olcsóbb a fornetti.

 NERszakos hallgatók szoktak így érvelni.

... és nemmel szavaz az ukrán NATO csatlakozásra ...

mindennek ára van

// 1ébként az ukránok is jobban járnának, ha teljesen függetlenek maradnak, és 1ik gittegylethez sem csapódnának ... a jugók is elég sokáig szépen elhintázgattak a 2 hatalmi rend határán ... pénzügyileg mindenképp jobban jártak ... anno kisnyugatnak hívtuk őket, és kék útlevél kelllet a határátlépéshez //

Választások előtt? Haha, szerintem még csökkenni is fog.

Választások után ki fog derülni, hogy Hógolyó aknamunkájának köszönhetően felszöktek a rezsiárak. Két eset lehetséges:

 * Lesz gázáremelés, de Hógolyó a hibás, azért lett mindenkinek rossz.

 * Nem lesz gázáremelés, amit Napóleonnak köszönhetünk, aki újra legyőzte Hógolyó ármánykodását. A költségvetési különbözetre felveszünk egy nagyobb Covid-háborús-hitelt, annak a kisebb részével betömjük a hiányt, a nagyobb részét pedig Süvivel elszórakozzák.

De meg ha nem is kapnanak hitelt "Napoleonek" (kapnak), valasztasok megnyereseert meg a kilopott vagyonbol is siman megeri ennyit visszatenni, mert a kovetkezo 4 ev ennel joval tobb penzt hoz nekik.

De a hitelfelvetellel fogjak "atveszelni" inkabb a majusig tarto rezsiar-megmaradast, mert annak az arat Bandi majd megkemenyebben ledolgozza.

Nem kell minden áron árat emelni a lakossági fogyasztóknál.

Magyarország tud termelni elég áramot a lakosság ellátására, az iparnak pedig ott van az import áram.

Mellesleg jól szétverték az energiatermelést nyugat európában a megújulo, tervezhetetlen, skálázhatatlan energia. Amikor süt a nap és az árama ára 0, nem éredmes a kiszámítható, skálázható erőműveket üzemeltetni, de mellesleg fent kell tartani a hálózatot az áram befogadására.

Amikor meg nem fúj a szél és nem süt a nap tessék megfizetni, hogy állt az az erőmű. Gratulálok a neo-marxistáknak, hogy ismét bebizonyították, hogy ők mindenhez is jobban értenek mint a tudósok, mérnökök, szakemberek. Ez van akkor felelőtlen választási igéreteknek bedőlve megválasztanak valami teljesen inkompetens embert a választók, aztán csodálkoznak, hogy a leadott szavazatuknak van "mellékhatása" és hőbölögnek. Ne tessék neo-marxistara szavazni meg mélyzöldekre, mert azok nem a természetet védik csak lopni akarnak.

Ha zöld akarsz lenni, kapcsold le a felesleges áramfogyasztókat, szigeteld a lakásod, füts enerigatakarékosan atomenergiából származó árramal. Ne vásárolj össze vissza szemetet, ne ülj repülőre, termeld meg a saját élelmiszered, hasznosíts újra, komposztálj. Erre azonnal feléled Karl Marx újkori híveiben, no azt már nem, kulák nem leszek!

...volna. De ebbol mar nem lesz semmi. A zoldek europaban sajnos szo szerint sotetzoldek. A zeroemisszios atomeromuveket  epp ugy el tudjak pukkantani Nemetorszag szomszedjaban, Franciaorszagban, mint Nemetorszagban, tehat a mondvacsinalt veszelyelharitas valoban mondvacsinalt maradt. A jelenlegi energiavalsag nagyreszt ennek a sotetzold brigadnak koszonheto, akik pont nem vallaljak a felelosseget.

Kretenek gyulekezete.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Meg a külszíni fejtés az "nemződ", a mélyművelésű bánya meg _önmagában_ drága technológia, bónuszként ha egy bányát bezárnak, akkor az nem olyan, mint egy gyár, hogy "lezsírozzák" a gépeket, és 1-2-x év múlva simán ugyanott újra lehet indulni: egy bezárt bánya az az adott széntelep/mező feladását jelenti - ott ismételten mélyművelésű bányászat nem lesz (A felhagyott bányatérség ugyan tömedékelhető, de sok-sok évig nem lesz biztonságos még a közelébe sem menni bányavágatokkal.