Ennyire nem lehetnek hülyék. Vagy minket néznek annak?

Fórumok

Biró András, a XXI. Század Intézet tudós kutatója nagyívű, mély elemzést tett közzé a 888-on, lásd

https://888.hu/amerika-london-parizs/stockholm-szindromaban-szenved-nemetorszag-4336816/

Ez a fejezet:

Már a karácsony is kirekesztő

a következő érdekes paragrafust tartalmazza:

A progresszív indoktrináció már az óvodában eléri a gyermekeket. Babett Schlünzke, a rajna-vidéki Bad Fake egyik óvodájának intézményvezetője szerint maga a „karácsony” kifejezés is összezavarja a gyerekeket, sérti a más vallásúakat és az ateistákat, ezért „fenyőünnepre” (Oh-Tannenbaum-Fest) keresztelték át az ünnepet.

Akinek a fejében a "Bad Fake"-hez érve nem szólal meg a riasztócsengő, olvassa el a cikkben megadott linken található szatírát (sajnos németül van ;) vagy a rövid megfejtést itt:

https://orulunkvincent.blog.hu/

 

Hozzászólások

Megmondták, hogy stop karácsony. Most mi a meglepő? :P

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

De, ennyire hulyek. Pontosabban funkcionalis idiotak.

Bar, annyi igazsag van a hircsardaban, hogy a karacsony, mint ahogy a keretyen^2 unnepek 90%-a nem is kereszteny eredetu. A 600 eves inkvizicio, laposfold, molesztalas az pedig az. Unnepeljek azt, az a sajatjuk. 

8. Az egész 16. században a spanyol inkvizíció nagyjából ötven embert végzett ki – nem pedig százezreket, ahogy a fekete legenda szól.

9. A tudósok számításai szerint egész Európában a valaha volt összes inkvizíció együtt 3-5000 embert végzett ki. Ez azt jelenti, hogy átlagosan évente tizennégyet egy 350 éves perióduson át, és nem tízmilliót, ahogy Dan Brown és azok, akik őt komolyan veszik, gondolják.

"A 600 eves inkvizicio" hazugsága!

Galiei

 Angelo Amato, a Hit Kongregációjának titkára kijelentette: a katolikus egyház nem félemlítette meg a híres csillagászt és az, amit a történészek a Galilei-per kapcsán összehordtak, nem más, mint "hazug ikonográfia", annak érdekében, hogy a Vatikánt kegyetlen és népbutító színben tüntették fel - írja az El Pais című spanyol lap.

Róma pedig hagyta magát befolyásolni, de a tudóst nem üldözte, nem félemlítette meg. Galilei nem a Szent Hivataltól, hanem a pokoltól való félelmében tagadta meg felfedezéseit. Amato állításának alátámasztására emlékeztetett arra, hogy VIII. Orbán pápa személyesen kérte a per lerövidítését, és a kihallgatások között Galilei az egyik magas rangú inkvizitor házában éjszakázhatott.

Francesco Beretta professzor az inkvizició archivumaiban talált a Galilei-perrel kapcsolatban egy levelet, amelyet Francesco Barberini bíboros, VIII. Orbán pápa unokaöccse adott át 1633. április 22-én a Szent Hivatal biztosának, Vincenzo Maculano Firenzuolának. A levélben VIII. Orbán pápa nyugtalanságát fejezte ki az eretnekséggel vádolt Galilei gyenge egészsége miatt.

10. Az inkvizíció Spanyolországban tulajdonképpen csak 1480-tól 1510-ig volt igazán aktív. Ez harminc évet jelent.

11. Az inkvizíció hatásköre meglehetősen korlátozott volt, és nem érte el a vidéket. Vidéken gyakorlatilag tehetetlen volt. Nem az inkvizíció, hanem a világi hatalmak és a csőcselék voltak azok, akik állítólagos boszorkányokat égettek, távol a városoktól.

Csak nekem nem jön át, miért úgy néz ki a nyitó, mint amit egy demens öregasszony szerkesztett, aki életében először használt internetböngészőt?

:)

Van egy rossz hír nektek, a történelemoktatás 80%-a hazugság. Értelmes ember már az iskolában is érezte, hogy valami zavar van az ERŐ-ben történelemórán.

Valamint az inkvizíció annyira light-os ítéleteket hozott, hogy még a köztörvényesek is könyörögtek, hogy az inkvizíció bírósága ítélkezzen felettük.

Mondjuk akkor még nem voltak jogvédők, érzékenyített bírók,már lopásárt is kézlevágás vagy akasztás járt, ahogy az 1800-as években a vadnyugaton lólopásért szintén.

Habár a propaganda azt terjeszti, hogy milliókat börtönöztek be és kínoztak meg, összesen, egész működése alatt hétezer ügyet tárgyalt a spanyol inkvizíció. A gyanúsítottak két százalékát kínozták meg.

Vesd össze ezt az 50-es évek Andrássy úti kínzásainak 110%-val, meg a Gulaggal.

„6. Az inkvizíció kegyetlen kínzásairól szóló történetek és a szörnyű börtönviszonyokról szóló mesék hamisnak bizonyultak. A legjobb börtönei éppenséggel az inkvizíciónak voltak Spanyolországban. A források azt mutatják, hogy a világi bíróságok és világi börtönök fogvatartottjai azért követtek el blaszfémiát, hogy átkerüljenek az inkvizíció börtöneibe és így elkerüljék a világi börtönök rossz bánásmódját.

https://mandiner.hu/cikk/20170703_angelo_stagnaro_a_kegyetlen_spanyol_i…

Szerkesztve: 2021. 10. 18., h – 00:19

Mellé