[POL] Ki legyen a kihívó? II.

Címkék

Nálunk nem sorsolás, hanem ABC sorrend van.

Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció)
7% (57 szavazat)
Márky-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom)
57% (472 szavazat)
:D
36% (296 szavazat)
Összes szavazat: 825

Hozzászólások

Gyurcsányné folyamatos félrebeszélése az elszámoltatás témánál? :D :D :D

trey @ gépház

Itt most a jövőről van szó. Akik amit elloptak, az már magántulajdon. Azt meg nem lehet bántani, mert ennyi erővel bárkit bármikor kifoszthatnak, kilakoltathatnak, stb... ez meg már kb. nácizmus lenne. Minél gazdagabb egy bűnöző, annál inkább megússza a büntetését, ez mindig is így volt. A törvényhozás csak a csórókat bünteti.

Nézhetjük úgy is, kinek mennyi ideje volt lopni. Minél több idő adatik meg valakinek, annál nagyobb eséllyel lop többet. Pofátlansággal lehet még ezt fokozni, de az időtényező akkor is az elsődleges.

Pontosan. Az ami elmúlt, azon már nem lehet változtatni. Változtatni a jelenben és a jövőben lehet. Ha komolyan gondoljuk az elszámoltatást, akkor az ország felét börtönbe lehetne csukni a politikustól a gipsz jakab bt-ig, aki számla nélkül dolgozik, stb...

Nem mondom, hogy nem lehet becsületes munkából itthon megélni, pláne meggazdagodni, de a kivételek ugye itt is csak erősítik a szabályt.

Volt az az emúttnyóccév. Ha még emlékszel rá. Akkor választási ígéret volt az Elszámoltatás. Persze a jobbágyok elfelejtették -én vártam. :(

"Az elmúlt nyolc év egyetlenegy kormányzati döntése sem maradhat titokban, ezért minden adatot, információt, szerződést nyilvánosságra kell hozni" - jelenti ki a program.

Többnyire olyan ügyek futottak át a Fidesz érába ami még a szocik alatt indult (ez is milyen fura már) Ez volt Zuschlag pl.
Aztán Hagyó kapott egy felfüggesztettet, Hunvald is részben megúszta. Ennyike.  :D

Feri:

- Klárikám, csomagolj!! Költözünk kinéztem az új lakásunkat Havannában..

Klári:

- Feri drágám, miért költözünk Kubába ??!!

Feri:

- nem Kuba Klárikám, Havanna az a lakótelep...

________________________________

Őrjítő ez a lakótelep, ahol lakom veled

For Whites Only meeting room!

Azt meg nem lehet bántani, mert ennyi erővel bárkit bármikor kifoszthatnak, kilakoltathatnak, stb... ez meg már kb. nácizmus lenne.

mi köze ennek a nacikhoz? eroszakszervezetek bekeidoben is leszarjak a magantulajdont. a komcsik eroszakos allamositasa ugyanez volt. foleg h nem csak termelo eszkozok teren tortent ez; lustadiszno kadernek megtetszett a frissen epult balatoni villa, ket hettel kesobb mar part tulajdonba vette es o nyaralt benne :-). eleteben egy teglat meg nem emelt, lakott a rozoga putrijaban, vegignezte ahogy evek alatt a szomszed felepitette a sajatjat majd beleult a keszbe amiert mas verejtekezett. tok altalanos szitu..

nem az ideologian mulik...

Mindegy minek hívjuk

nem mindegy minek hívjuk! a szavaknak értelme és jelentése van. Persze előfordul az a mattrészeg aki artikulálatlanul hadovál és mégis érted, hogy most aktuálisan valamelyik pártot szidalmazza, azt már nehézkb esélytelen kihámozni belőle, hogy kit és miért, de talán nem ezen a színvonalon kellene tartani a közbeszédet.

Csodálkozik mindenki, hogy miért nem tud közösen beszélgetni a sok különböző gondolkodású ember: hát pl. ezért: egyértelmű fogalmak jelentése és ki van forgatva / felül van írva. Aztán meglepődik mindenki, hogy mikor a nappal éjszakát jelent valakinek és az éjszakai járatok menetrendjéről szól a vita ütköznek a vélemények..

"de talán nem ezen a színvonalon kellene tartani a közbeszédet."

Amíg a vezetöink a "dühíti önt Brüsszellel" meg egyéb faszságokkal jönnek, akkor én is mondhatom, hogy "ez meg mär kb. näcizmus lenne" - jövöre utaló feltételes módban. Ha mär grammarnäcik (sic) vagyunk, akkor értsük úgy, ahogy írtam.

 

Nem én hülyítem a népet, hanem a Párt már sok éve.

Amíg a [..] meg egyéb faszságokkal jönnek, akkor én is mondhatom [..]

gratulálok: őket tekinted mértékadó követendő példának. És ráadásul még a politikusoknak se nézed meg a különféle fórumokon adott nyilatkozatit, egy kampányszlogen szintjére húzod be a saját szintedet. Sok sikert. Szerintem a focihuligánok átlagos kultúrszintje magasabb (oké meccs előtt és után, talán meccs közben megegyezik azzal amit saját mércének kijelölsz).

**

Ha saját magad jobbra vágysz akkor kezd azzal, hogy a saját környezetedben próbálsz változtatni: a legkönnyebb saját magadon hisz a ráhatásod 100%os. Persze, ha neked elég a kocsmai részeg hányásokkal tarkított okádék ömlengése akkor nincs nagyon újdonság amit megoszthatnánk egymással..

Tessék így is lehet(ne) baloldaiként gondolkodni,tevékenykedni (továbbra sem értek egyet a nézetei jelentős részével, de a formával és a kultúrált párbeszédhez való hozzáállásával nagyon is). disclaimer: hitgyülis csatorna, nem őkat akarom propagálni, a tartalmat ami most épp náluk megjelenik. (a videó címe ellenére a beszélgetés elején teljesen más a téma, azt hallgasd meg)

https://www.youtube.com/watch?v=de-gPGEEoME

**

Nem én hülyítem a népet, hanem a Párt már sok éve.

a párt sok éve, most már a te segítségeddel -is- :). Pont ugyanolyan vagy mint ők ezt akartad mondani fentebb? Ok. Én -mint gondolkodó ember- többet várnék tőled. De persze Te tudod. Ez is csak egy döntés kérdése. A napiszar jellegű agyatlankodásra amúgyis nagyobb a vevőkör..

Mondjuk igen, lehet nem volt valami igazságos, de vajos igazságos lenne ma, ha kormányváltás lenne, és minden állami pozícióban ülne egy arra a pozícióra alkalmatlan fidesz ember havi 5 millió forintos fizetéssel és egy olyan szerződéssel, hogy felmondás esetén 50 millió forint végkielégítést kell fizetni?

Márki-Zay Péter kortesbeszédében kifejtette, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, olyan programot hajt végre, amelyben baloldali, zöld és liberális elemek is vannak, szó sincs arról, hogy konzervatív kormány alakulna

 

bármelyik lehet, hiányolom a :D lehetőséget

Én úgy mondanám, kevés valódi célja lehet egy politikai hatalomban lévő irányzatnak a saját meggazdagodásán kívül. A világ válságban van, gazdasági és erkölcsi értelemben is. Nincs társadalom, csak annak látszó embermassza, önzéssel, butasággal, gyűlölettel, stb... stb... 
Az ország képtelen önmagát önerőből fenntartani, külföldről kap alamizsnát, munkát, kb. majdnem mindent. Azok is, akik cserébe csak köpködni tudnak.

Mit lehet itt tenni, hogy jobb legyen? De őszíntén? Visszafoglalni a Trianonnál elcsatolt területeinket? Titokban ezt IS akarjuk már lassan, holott egy baromság az egész, és a végén a Duna-Tisza köze marad majd az országunk, ha marad egyáltalán. Itt még nem nyertünk sosem semmit meg. Az összes ünnepnapunk gyászos vereség, a nőnapot leszámítva. Felejtsük már el Trianont egyszer s mindenkorra!

1848-49-ben ki akartunk lépni az akkori EU-ból, szerencsére nem sikerült. Szabadságharc? Annyira szar volt? Senki nem tudja, mert a történelem is csak nézőpont kérdése. Az 1867-es kiegyezés után láss csodát az ország olyan fejlődésen ment keresztül 1914-ig, amit azóta sem láttunk soha többet. Jah, világháború. Mindenki hitte az utolsó percig, hogy nyerhetünk. A másodiknál is. Mi ment? Demagóg agymosás. Ugyanaz, ami ma is. Államosítás, kisemmizés, Rákosi, ehhez értünk. 40 év kommunizmus, totális elhülyülés és olyan hátrány, amit sosem fogunk tudni ledolgozni. Utána privatizáció: az ország kiárusítása egy nagy garázsvásárban az egyéni meggazdagodás céljából. Azóta szobrokat állítunk az akkori bűnösöknek (is). Most meg brüsszelezés, gyurcsányozás, migránsozás, sorosozás. Ez nem politika, ez nem program. Ez gyűlölködés, ami nem vezet sehová, illetve dehogynem. Oda tud vezetni, ahová vezetett 48-ban is, 14-ben is, 39-ben és 56-ban is.

Bárki kerül hatalomra, ne legyenek illúzióink se rövid, se hosszú távon.
Kíváncsi lennék pl. arra is, hogy a támogatásokkal megtömött családok gyermekeinek hány százaléka fog felnőve végleg dobbantani itthonról? Mert dobbantani fog rengeteg, és megkérdőjeleződik az egész támogatási rendszer elméleti ideológiája is ugye, országunk jövője. Hányan dobbantottak eddig? Nincs adat, nehogy megrémüljünk. Mi lesz az egészségüggyel, mi lesz a nyugdíjjal? EU-s hitelből fizetjük a választási prémiumokat? Miközben nincs orvos. Nagyon beszopjuk ezt még, és azok, akiknek köszönhető, már rég nem lesznek köztünk, amikor még az utórengések rombolni fognak.

"Nincs társadalom, csak annak látszó embermassza, önzéssel, butasággal, gyűlölettel, stb... stb... "

Az az ideális valami amit felsejlik a háttérben soha nem is létezett. Alapvetően majmok vagyunk, és az egyén túlélési stratégiái és az egyéni érdekek sokszor ellentétesek a csoport érdekeivel. Hogy hogy alakul ki az egyensúly az esetenként változó, és ez az amiért egy kaotikus masszát kapsz. A káoszt végül egy "erős" ember vagy ember csoport fogja megzabolázni (hatalom), a saját akaratának a többségre eltöltetésével.

Az ideális társadalom embercsoport legfeljebb idealizált leírásokban létezik (pl Biblia). Hasonló forrásokból származik pl. a proletariátus, meg a magyar nemzet ideája is.

Természetesen az ördög a részletekben rejlik. Régen vérrel és vassal kormányzott a hatalom, ma ez már nem annyira elfogadott, és ezért inkább az agymosás az divat. Ez sokkal hatékonyabb és a mai technikai fejlettség mellet simán megvalósítható. A jövő talán az információs buborékok világa lesz, ahol csillagponti szerepben lévő embereket befolyásolnak majd, vagy ilyen szerepbe próbálnak kádereket juttatni, hogy az emberek gondolkodását/véleményét alakítsák.

"Ez nem politika, ez nem program. Ez gyűlölködés, ami nem vezet sehová, illetve dehogynem."
Dehogynem, politika ez, csupán az eszköztára romboló hatású. Érdekes, hogy pont a nemzet védelmének szükségességében hívő embereket sikerül megmozgatni vele.

"Bárki kerül hatalomra, ne legyenek illúzióink se rövid, se hosszú távon."
Történelem tanárom mondta anno, hogy azért volt a Római Birodalom stabil egyes időszakokban, mert a kisembert zömében elkerülték a hatalmi játszmák. Kb. mindegy, hogy ki volt felül, max másnak fizetted ugyan azt az adót. Ezért is szoktak a forradalmak válságokhoz kötődni, mert azok borítják a megszokásokat.
Az, hogy a kisemberek hétköznapjait hogyan alakítjuk ki, hogy mi lesz az alap norma ami felett ezek a csatározások mennek érdekes kérdés. Ennek lesz szerepe abban, hogy milyen élni az adott csoportban. Pl. ha elfogadható, hogy a politikai ellenfeleket felrobbantjuk akkor veszélyes lesz az élet. Ha elfogadott, hogy a "különcöket" megszégyenítjük akkor sérül a személyes biztonság. Nálunk a mocskolódás és a megosztottság a norma része. Hogy ez új keletű vagy sem az kérdéses. Régi hagyománya van a "mi különbek vagyunk mindenkinél" gondolatnak (lásd Biblia), és az ezen alapuló mocskolódásnak is.

Szerkesztve: 2021. 10. 13., sze – 21:11

Nesze semmi, fogd meg jól "ígéretek" (pl. euró bevezetése) megint? Egy csomó kérdésre olyan szegény volt a tudomány, hogy még ígérni sem tudtak. Annyit, hogy 4+ év múlva majd valamikor, talán már Megyó ügynök is tudott 2003-ban:

Medgyessy Péter miniszterelnök tegnap elhangzott beszéde az euró 2008-as magyarországi bevezetésérõl:

A kormány legfontosabb döntése ma az, hogy 2008-tól Magyarországon is az euró lesz a hivatalos fizetõeszköz. Ez a hétköznapi Európa megérkezését jelenti minden magyarnak.

:D

trey @ gépház

Mert politikailag irreverzibilis, gazdaságilag pedig drága visszavonulni.

Azt gondolom, hogy a jövőben drasztikusan nőni fog a különbség a magországok és a periféria gazdasági teljesítménye között, ebben az esetben a közös valuta még inkább az előbbieknek kedvez.

Ez egy igen nehéz kérdés, mármint az EUR. A szlovákok nagy bátran bevállalták, mert relatív kis ország, elég kevés lakossal (5,5 millió lakos, ausztria 8,5 millió, csehország 10,5 millió), és a német-osztrák kereskedelmi partnerek már euróznak. A korai bevezetés előnye volt, hogy jó akkor nagylevegő és leszamilesz bevezetjük, de nagyon hosszú távra tekintettek. Ezzel minden EUR zónás dolgot rögtön megkaptak, a szigorú költségvetési hiány tartást, és ezzel együtt a relatív kisebb várható inflációt és gazdasági növekedést. Az EKB kötvényes ügy megint érdekes, bár mivel EUR van, azt igen nehéz rángatni.

Ausztriában például áremelkedéshez vezetett az infláció: https://www.ksh.hu/statszemle_archive/2003/2003_10/2003_10_938.pdf

Ha saját valutád van, akkor egész máshogy tudsz lavírozni, lehet inflálni, meg szépen állampapírt kiadni. Nyilván nem összevissza, mert akkor is "büntet a piac". Másrészt ha saját valutád van és mondjuk itt egy bruttó 500k-s bér (kb. 600k munkáltatói költség) mondjuk EUR 1500-1800, addig ausztriában lehet, hogy ezt már nettónak is nehezen fogadják el a népek, sőt.... Ebben a formában, a forint inflációja és a gyakorlatban az árfolyam romlásával jóval kisebb EUR ráfordítással lehet bért emelni, vagy konkrétan nyereséget elérni az árfolyamon.

Egy szó mint száz, egy jóval erősebb hazai gazdaságra lenne szükség az EUR bevezetéshez.

Ausztriában például áremelkedéshez vezetett az infláció

 

Mert nem ez az inflacio definicioja? Tudnal esetleg egy masik peldat mondani, ahol az inflacio nem vezetett aremelkedeshez?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Van pro és kontra érv rendesen. Az euró előnyei lennének: meg lehet szabadulni az átváltási tranzakciók díjaitól, hosszú távra jobban kalkulálható az export/import termékek árai (legalábbis azoké, amelyeket euróban számolnak el, de ez a többség), összességében is stabilabb az árfolyam, mert a nagyobb mennyiség miatt kisebb az ingadozása, nehezebb is ellene spekulálni, várhatóan alacsonyabb infláció (kivéve a bevezetés generálta rövidebb távot)

hátránya lenne: várhatóan a bevezetés után egy rövidebb távon megugranak az árak (lásd Ausztria, valaki említette itt is), egy független szabályozóval kevesebb (vagyis nem lehet játszani exportösztönzést leértékeléssel), pénzügyi válság súlyosabb hatású, ha nem megfelelő a költségvetési fegyelem - lásd Görögország)

HIrtelen ennyi jut eszembe, nyilván sokkal több minden van.

egy kis OFF, de Görögországhoz kapcsolódik és a pénzügyi fegyelemhez:

2000 nyarán utaztam ki - munka miatt - programot írtam delphiben egy mezőgazdasági cégnek.

reptér Athén belépés: 2 sor volt EU és nem EU-s országok részére. nem EU-s sor hosszú volt és sok fekete néger én nem gondoltam, hogy abba a sorba tartozom.

Útlevelemmel szépen rövid EU-s sorba beálltam - officer mondja, hogy Magyarország nem EU-s ország - én mondtam, hogy még nem - de be fogunk lépni - mosolygott és nyomott pecsétet az útlevelembe, görögül megköszöntem.

Rugalmasság :-)

Egy elég nagy 2-300 alkalmazottat foglalkoztató mezőgazdasági cég volt. ÁFA, adó és bevallási kötelezettség nélkül. A tulajnak/CEO volt egy bőrkötésű mappája - abban volt a teljes pénzügyi rendszer..

Számlát egy  MS Word 97-ben írták a számlákat és lefűzték, de nem volt archivum több éveseket nem találtam.

Kapott EU-tól célzottan pénzt, hogy a 2004-es olimpiára legyen felújítva a metró és a csatorna hálózat -jelentős része eltűnt nagyon sok pénz.. semmi nem lett belőle - se EU-s szinten se helyi szinten.. 

Amit szerettem volna mondani:

- Délen a görögöknél, van egy másodlagos gazdaság. Nem olyan, mint a magyar  (online pénztárgép) stb..

-Minden EU-s pénzt, ahogy tudják "lopják"
 

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2021. 10. 15., p – 07:34

Szerintem *** kérésre moderálva ***!

És akkor ezzel ki is fejeztem a véleményemet mindkettőről...

Paraszt vagy vagy fideszes, vagy mindkettő? Bármelyik is, büszke ne legyél rá. Van még hová fejlődnöd. Alapvető tisztelet. Ha te elvárod másoktól, akkor tőled is elvárható. Vagy ha valaki neked ezt mondaná, akkor megköszönnéd? Pláne alaptalanul? Szívesen meghallgatnám a te politikai programodat is, amivel győzelemre vezetnéd hős népünket a végső csatában. Istenem baszki, szánalmas.

Politikusokat tisztelni? Az ingyenélő férgeket? Rohadjon meg az összes egytől egyig! 
Méreggel kéne őket etetni, aztán elásni őket valahova ahol még a csontjaikat sem találja meg senki. 

Egy kanál zsírt többre tartok mint ezeket az utolsó, rohadék, szemét riherongyokat! 

És én nem állok senki oldalán, anarhista szemléletű vagyok!

Gyerekverés a menő Budapesten?  

Assszonta ez a csupaszív ember, hogy miután elverte a gyerekeit megöleli őket. Ez teljesen egészséges emberre val. 😂 Vagy mégsem?

Esetleg várható, hogy killégáit is ölelgeti verés után? 

Stb...

Aki eljut addig a pontig az sikeres szülő.  Jah nem.

Kell a verés, hiszen az érvek, tekintélyek csak úgy érnek valamit.

És mi van, ha gyerek megveri a szüleit? Akkor neki van igaza? Jahh nem csak 2-3 éves simán lenyomható.

Sehogy nem jó ez így. Az agresszió agressziót szül kicsibe is.

Van egy ismerosom, aki sose utotte meg a gyerekeit.

Amikor rendszabalyozasrol van szo, akkor kirohogik, o meg orjongve csapkod es tor ossze ezt-azt (billentyuzet, mosogatogep ajtaja, ilyesmi). A gyerekek meg rohognek.

Egyszer volt alkalmam vegignezni egy ilyet.

 

 Nalunk konkretan arlista van. De testi fenyites csak igen komoly okkal van, ahol tenyleges testi epseg van veszelyben.

En remelem hogy evi max. 1, de inkabb 5 evente egyszer.

A lenyeg, hogy lassa, hogy nem egy fogatlan kutya vagy egy kerites mogott akivel a vegtelensegig lehet incselkedni.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Pl. kitepi magat a kezedbol es megprobal a piroson atfutni, hogy a 3+3 savon mindket iranybol jonnek.
Alig birod elkapni mar csak az uton es o pedig csak vihog.

(amikor meg kicsi volt)

 

Meg kozepiskolas voltam es osztalykirandulason hulyeskedtek a vonat elott, konkretan az osztalyfonok az utolso utani pillanatban rantotta felre a gyereket es adott melle egy emberes pofont.

Senki se gondolta, hogy rosszul csinalta.

Most is egyetertek vele, pedig mar aludtam ra parat.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Igen, erről írtam én is.

ha "Pl. kitepi magat a kezedbol es megprobal a piroson atfutni, hogy a 3+3 savon mindket iranybol jonnek." az nem az előző három percben történtek eredménye, hanem az előző 3 évben.

Ha már a konkrét példánál maradunk, azt, hogy hogy közlekedünk, kb. akkor kell kezdeni tanítani, mikor még babakocsiban tolod a gyereket. És persze hogy több energiába kerül magyarázni neki már akkor, meg később, akár többször is, hogy mi hogy történik és mit miért csinálunk, hogy mire eljutunk oda, hogy maga sétál ne rohangásszon az autók között, mint lekenni neki két pofont... meg kicsit előre is kell gondolkodni... az se menő manapság.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ezt úgy mondod, mintha a gyerekek nem csinálnának néha hülyeségeket. Vagy hát nem tudom, biztos lehet olyan szigort fenntartani, hogy a gyerekek vigyázzba állva várják a parancsot, de egyrészt ez az ellenkező véglet, másrészt ez sem lesz kisebb trauma, mint egy pofon.

Amúgy meg pofon != gyerekverés, életemben nem kaptam olyan pofont, ami fizikai fájdalommal járt volna.

1x kaptam apámtól, mert rosszat szóltam. Lehet neki jobban fájt, mint nekem, de én a mai napig emlékszem - a pofonra. Arra már nem, hogy miért is kaptam? És szerintem ez emiatt pont nem ért semmit, mert csak a fájdalom marad meg az emberben, a javító jelleg nem.

"Ezt úgy mondod, mintha a gyerekek nem csinálnának néha hülyeségeket."

De, csinálnak. Én egy szóval sem állítottam, hogy nem.

Amit viszont állítottam, hogy a pofon (oké, lazítsunk az állításon: a legtöbb esetben) a szülő hibája, mert valamit elbaszott a nevelésben, és az már csak így tudja (esetleg csak próbálja) megoldani. Nem pedig egy standard nevelési eszköz, amitől nincs jobb. Bőven van, csak gondolkodni kell, meg energiát fektetni bele, meg esetleg tanulni....  csupa ilyen bonyolult dolog... meg néha már késő, ha valamit elbasztál, azt nehéz visszacsinálni. És amikor a gyerek már tényleg az autók között akar futkosni, mert miért ne, akkor ott abban a pillanatban nehéz erőszak nélkül leföldelni, ez senki nem kérdőjelezi meg (legalábbis én nem).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Abból indulsz ki, hogy a Szülő és Gondviselő, egy tökéletesen racionális lény, aki minden szituációban tökéletesen racionálisan, és real-time tud reagálni. Lehet, hogy alapvetően tökéletesen nevelted a gyereked (az milyen?), de egy adott szituációban pl. pánikolsz, vagy rossz döntést hozol, vagy egyszerűen nincs időd végiggondolni a helyzetet.

Ez azt jelentené, hogy "valamit elbaszott a nevelésben"?

"Abból indulsz ki, hogy a Szülő és Gondviselő, egy tökéletesen racionális lény, aki minden szituációban tökéletesen racionálisan, és real-time tud reagálni."

Nem, épp az ellenkezőjét írtam, a szülő is hibázik. Ezt kell aztán később, szuboptimálisan, pofonokkal oldania.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ezt kell aztán később, szuboptimálisan, pofonokkal oldania.

csőlátás. Biztosan fordul elő ilyen helyzet is, de nem kizárólagos. A gyerek, bár legjobb tehetséged szerint próbálod nevelni: önálló lény kezdettől fogva. Az, hogy mit és miért csinál a Te felelősséged, ugyanakkor hiába tiszták a játékszabályok, fejlődése során időről időre csak azért is átlépi őket: pont azért mert keresi, hogy hol vannak a különféle határok: így alaktíja ki a sajátjait..

És akkor ennek következményei lesznek.

No nálad pl milyen következményei lesznek? Milyen módon tudod szerinted a helyzet súlyosságát visszajelezni, illetve ami fontosabb megértetni, hogy ez ne forduljon elő többet? Mi a leg drasztikusabb helyzetben a mód amivel jelezni tudsz?

Jellemzően hosszú távú büntit kapnak, ami valamelyien nem alapvető szükségletüket érinti (tehát pl. nem olyan, hogy nem adok nekik vacsorát), és összefügg azzal amit csináltak. Hogy legyen idejük gondolkodni rajta, meg úgy érezzék, hogy ha valamit elkövetnek, akkor annak valós, az életüket kellemetlenül befolyásoló következményei vannak. Nem 10 perce, vagy fél órára. De nagyon drasztikus dolgot eddig nem csináltam, tekintve, hogy a megelőzés működik. Szótfogadnak elsőre, nem hisztiznek, nem beszélnek vissza, nem csinálnak hülyeségeket, szóval eddig ok. Illetve olyan sem volt, hogy valamit kétszer csináltak, mert úgy gondolták, hogy nekik ezt így is megéri. Még két dolog: 
- amit igérsz, azt be kell tartani (tehát nem "fenyegetni" a gyereket olyan büntetéssel, amit aztán elengedsz)
- konzekvensen reagálni (tehát ne a te aktuális kedvedtől függjön, hogy ugyanazért egyszer megbünteted/rászólsz, másszor meg együtt röhögsz vele) (ez néha marha nehéz :) )

Egy érzelmileg felfokozott helyzetet tovább fokozni pofonnal nem nagyon érdemes, a büntetésnek meg úgy van hosszú távon értelme, ha tudja és érti, hogy miért kapja. Egy hisztiző gyerektől meg semmi sem áll távolabb, mint az értelmes gondolkodás. 

Erőszaknak van értelme, ha tényleg veszélyben van, és ezzel megvéded. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerintem abban éppen igaza volt. Egy jól irányzott sallerbe senki sem halt még bele. Viszont, lehet, hogy segített. Én is kaptam gyerekként, megérdemelten. Ma is emlékszem rá és utólag annyit tennék hozzá, hogy kettőt kellett volna kapnom, nem egyet :D

Egyszer asszem' én is ráhúztam egyet a gyerek picsájára kiskorában. De mivel alapvetően jó gyerek volt, többet nem kellett.

trey @ gépház

Azt gondolom erről, hogy nem az elkövetett "hibát" érti meg a kisember, hanem félni fog a verés miatt. A két dolog mégcsak a környékén sem jár egymásnak. Sosem bántottam a gyerekeim, és azt sem engedem, hogy ők bárkit is bántsanak.

Ez nem mindig ennyire egyszerű, ha valaki kapott gyerekkorában, akkor elég nehéz nehéz átkapcsolnia szülőként arra, hogy ez másképp is lehet, főleg ha a környezetében sem lát mást.

A szüleim így oldották meg a problémákat, mert képtelenek voltak másképp -> én is így fogom, mert csak ezt láttam.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

pl. lelki terror), azt meg ugye nem tartjuk bűnnek

 

De. 

Azt is elintézik az emberk kb ugyanennyivel.

Rengeteg eset van...

Eleinte szeret valakit állítólag > aztán üvölt vele > kap egy taslit> gyerek is kap egy taslit, akit alig várt, hogy megszülessen, és mindvégig az illető tudja a tutit elvégre azért üvölt vele és adja a taslikat.

Nagyon nehéz nyugottnak maradni egy gyerekhisztinél, de kifizetődő. 

Sem kicsi, sem nagy pofon nem old meg semmit.

Illetve de, a következőig csend van. 

 

 

 

 

 

 

 

Kár, hogy így lett feltéve a kérdés, izgalmasabb lett volna egy olyan szavazás, hogy "csak akkor szavazok az összefogásra, ha a miniszterelnök jelölt .... lesz"

Szerkesztve: 2021. 10. 14., cs – 10:52

.

Senki, de a jelenlegi helyzet nekem úgy néz ki, hogy Karácsony épp őket verte át most.

Bajnai és körei, pár szoci oligarcha rendesen megtolta a Karácsony kampányt, MZP ehhez képest fillérekből ért el majdnem annyi szavazatot. Nem nagyon maradtak érvek Karácsony mellett, MZP még tárgyalásokat emlegetett, Pulai hozta a közvéleményhamisítást ami szerint egyedül Karácsony az esélyes aki ugye "nem hátra lép, hanem előre". De ekkor a korábban Karácsony barát oldalak is hirtelen átfordultak, még javában bizonygatta, hogy ő biztos nem lép vissza (nem is hagynák neki) de ekkor már 24.hu-n maga a főszerkesztő írta meg a selyemzsinórt, közben más oldalkon is lett egy Karácsony ellenes hangulat. Látszott, hogy teljesen szétesett Karácsony kommunikációja, szerintem miután bebiztosította magát arról, hogy nem ássák el, vissza is lépett ezzel verve át a finanszírozóit. Abban a pár napban míg ez tartott, látszott rajta hogy nyomás alatt van és zavarodott, aztán hirtelen nagyon felszabadult lett megint, múlt csütörtökön.

Szerintem egy nagyon jól felépített (hazug) képet kommunikált egész konzisztensen magáról. Egy erőtlen figuráét, aki sodródik az árral, miközben próbálna valami nagy zöld fordulatot meghonosítani de nem tud mit tenni, mert nép még nem érett meg rá. Olyasvalakiét, akit nem érdekel a hatalom, mindig csak mások rángatják bele a poziciókba, ő legszívesebben hagyná az egészet a fenébe de annyi sok értelmiségi kérleli folyamatosan, hogy nem tud ellent mondani nekik. Érdemes elolvasni a lágy-Karácsony elméletet is ami szerintem nagyon jól definiálja ezt a karaktert a politikai-nem fogalom bevezetésével.

Ezzel került ellentmondásba a kemény Karácsony, aki odamondja hogy ő márpedig nem lép vissza, max ha elüti egy villamos. A gondosan építgetett karaktere - amiért szerették akik szerették - szembe került azzal a (eddig rejtegetett, valós) karakterével ami minden áron a hatalmat szeretné. Órák sem kellettek a baráti (tehát nem a konkrétan saját, fizetett propaganda) médiának hogy emiatt megorroljanak rá.

Tehát, állítod, hogy ez a Puhapöcs Kapitány szerep, ez egy felvett valami volt, ami ráadásul egyeseknek (értelmiség) tetszett? :D

Gondolom, előre készülhetett rá, pl. férfi létére azért nincs még ma sem jogosítványa. :)

trey @ gépház

Tehát, állítod, hogy ez a Puhapöcs Kapitány szerep, ez egy felvett valami volt

Igen, állítom, le is írtam miért.

...ami ráadásul egyeseknek (értelmiség) tetszett? :D

Ő a főpolgi Budapesten. Ha nem tetszik senkinek, ez hogy jött össze neki? Félreértelmezted amit írtam: nem azt mondtam, hogy az értelmiségieknek tetszett, hanem azt hogy úgy tesz, mintha "ő legszívesebben hagyná az egészet a fenébe de annyi sok értelmiségi kérleli folyamatosan", hogy nem tud nemet mondani.

Gondolom, előre készülhetett rá, pl. férfi létére azért nincs még ma sem jogosítványa. :)

De ha lenne is letagadná, ha ezzel szimpátiát ébreszt és szavazókat szerez. Viszont a hatalomról más elképzeléseink vannak: Suzukival döngetni vs. mániákus hatalomtechnikusként minden létező szövetségesed hátbaszúrva nyertesen jönni ki politikai párbajokból és eljutni a főpolgármesteri székig. 

Puhapöcs Kapitány visszavonulót fújt:

Karácsony Gergely: Nem zsarolt meg Gyurcsány Ferenc

https://index.hu/belfold/2021/10/14/karacsony-gergely-fopolgarmester-el…

Csak, hogy emlékezzünk, pár napja még ez volt:

Karácsony Gergely azt állítja, bizonyítani tudja, hogy Gyurcsány Ferenc megzsarolta

https://index.hu/belfold/2021/10/13/marki-zay-peter-dobrev-klara-karacs…

trey @ gépház

Önmagában, az, hogy egy férfinek, aki egyébként férfias, nincs jogosítványa, nem feltétlen jelzi azt, hogy puhapöcs lenne. Millió más olyan tulajdonsága lehet, amitől férfias lesz.  

De egy elve tutyimutyi, teszetosza nem férfias férfinek, akinek nincs millió egyéb tulajdonsága, amitől férfias lehet, nincs jogosítványa, az erősíti a róla alkotott képet.

A jogosítvány valahol az önállóságot, függetlenséget jelzi.

Meg lehet nézni azoknak a problémamegoldó képességét, akik jogosítvánnyal vagy anélkül kerülnek felvételre egy céghez. Nézzük meg Karácsony problémamegoldó képességeit.

Valaki arról beszélt a TV-ben, hogy képzeljük el, ahogy Karácsony miniszterelnökként Putyinnal tárgyal, aki egy fekete-fehér, igaz-nem igaz játékban fél perc alatt verné rommá Karácsonyt :D

trey @ gépház

Igazából eddigi életemből rengeteg szép emlékem van, de ezek közül egyik sem kötődik politikusokhoz, kb. '92 óta nem hiszek el ezeknek már semmit. Mindegyik kormány csinált baromságokat, meg is lett a "jutalmuk", kivéve a "gyevi bírót", mert ő "zseniálisan" bebetonozta magát. Az lehet a veszte, hogy tévedhetetlennek hiszi magát, meg senki nem mer szólni neki, hogy "meztelen a király".

Mindegyik kormány idejében volt értelmes munkám, normális fizetésem, összetartó családom, soha nem aszerint ítéltem meg egy kormányt, hogy nekem mennyire kedvező intézkedéseket hoz, leginkább az szokott zavarni, ha hülyének nézik az embereket, és ebben a jelenlegi kormány az élenjáró az összes közül.

Így is lehetne nézni. Inkább így nézem:

  • Horn - Orbán legyőzte
  • Medgyessy - megbukott
  • Gyurcsány - megbukott
  • Bajnai - Orbán legyőzte
  • Orbán
  • Orbán
  • Fekete-Győr - megbukott
  • Jakab - megbukott
  • Dobrev - megbukott
  • Karácsony - megbukott
  • MZP - ?

Az "Új Remény" éppen immár egy párton kívüli, mert akit vele szemben küldtek, az vagy választáson, vagy választáson kívül, vagy vele szemben, vagy csak önmagában megbukott. Ezek a makacs tények.

trey @ gépház

Szemérmesen kimaradt:

  • Antal - legyőzte Orbánt
  • Horn (úristen figura) - legyőzte Orbánt
  • Medgyessy (vicc figura) - legyőzte Orbánt
  • Gyurcsány (rémálom figura) - legyőzte Orbánt

Arról nem is beszélve, hogy Fekete-Győr, Jakab, Dobrev, Karácsony, MZP nem is volt miniszterelnök, de MZP kivételével még ellene induló jelöltek se.

Így a bizonyítványod kicsit hajlítja a valóságot.

Nem maradt ki semmi, hiszen arról van szó, hogy Orbán 30 éve porondon van és eddig nem volt ellenszere a baloldalnak ellen. Ezek sehol nincsenek már. Gyurcsány próbál állandóan visszamászni a kéményen keresztül, de mivel pontosan tudja, hogy épp eszű ember nem szavazna rá, kesztyűbábokkal operál.

Frusztráltságod értem, hiszen engem is zavara, ha ennyire töketlen lenne az, akinek szurkolok.

trey @ gépház

Ezt írtad korábban: "30 éve csinál bohócot a hazai ellenzékből". Ez nem egyezik azzal, hogy "30 éve porondon van". Amúgy az a 30 már több mint 30, de ez nem lényeges, az már igen, hogy elég sok pofont kapott (nem csak Junckertől), és pont ezért döntött úgy, hogy ha egyszer megint hatalomra kerül, akkor nem fog visszariadni semmitől, hogy azt megtartsa. Az "eredmény" jól látható, legfeljebb nem mindenki látja, hogy ez mekkora baj.

Akkor lenne esély megint normális politikai közhangulatra (talán egyszer), ha a két hatalommániás visszavonulna, de ezt pont azért nem teszik, mert hatalommániásak. Miattuk szívunk, vitatkozunk, veszekszünk, és az árok egyre csak mélyül. 

Ajj már. Mindig mondasz egy nagyot és/vagy féligazságot, aztán ha valaki erre rávilágít, akkor jön a fellengzős skatulyázásod, meg hogy frusztráltság, meg hasonlók. 

Trey, a hupos pörgésed alapján, inkább te tűnsz frusztráltnak, meg zavarodottnak. Többet pörögsz ezeken a témákon, mint a Gyurcsány bábok/bérencek/hívők (<< a te színvonaladon írtam, hogy értsd mit akarok mondani, valószínűleg nem járok sikerrel). 

Szia. 

Már most pörög. Szép kis kormányunk lenne:

- Mi legyen a gazdaságpolitikánk?

- Te, alkalmatlan, teeeee ....

- Te beszélsz? Hazaáruló!

- Gyerekek, ne füstös hátsó szobákban beszéljük ezt meg ... transzparencia! Jut eszembe ... Feri, este otthon leszel? Beugranák egyeztetni, hogy ezt lehetne-e ... 

:D

trey @ gépház

Vicces egy gyerek vagy. Akire nem szavaztak, az nem legitim. Aki nem legitim, az nem teheti be a lábát sem az EP-be, egyetlen ország vezetőjének irodájába stb.

Tudnál olyan valamirevaló államfőt mondani, aki szerint Orbán nem legitim?

Ha nem, akkor miért beszélsz ordas faszságokat?

trey @ gépház

25% azért elég nagy tulajdonrész ahhoz hogy bele lehessen szólni a döntésekbe.

Te voltál már Ny/ZRt. közgyűlésen? 25%-kal labdába sem rúgsz, ha a melletted ülő csávó szavazógombja egyszemélyben 75%-ot ér. :)

(Értsd jól, bemehetsz, megpróbálhatod meggyőzni őket, vagy állami tulajdonosként nekiállhatsz zsarolni őket, de közvetlenül elég kevés mozgástered van.)

De 25% azért elég nagy tulajdonrész ahhoz hogy bele lehessen szólni a döntésekbe.

Nézd meg a reptér viszonyát a tömegközlekedéshez. Próbálnának kultúráltabb megoldást találni, de nem engednek be több buszt, marad a taxi. Nem engednek normális vasút megállót stb. se, hiszen a taxis cégektől van $. Már marha régi téma, de a konkrét megvalósítást 2,5 éve blokkolják. Vitézy több alkalommal osztott meg tartalmakat a témában..

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/politikai-szivozas-miatt-jegelik-a-…

Tudom milyen elbaszott vezetése van a reptérnek, a közlekedési témákat épp követem, mert közel is lakom, és gyakran is repülök. Egyébként ezt pl. szerintem egy jól irányzott kormányrendelettel vagy törvénnyel simán lehetne kezelni, erre valamiért nem volt eddig akarat.

No de még mindig nem értem, miért volt jó eladni a maradék tulajdonrészt, ha most vissza akarjuk venni 10* annyiért?

miért volt jó eladni az egész repteret úgy egyáltalán? :).

miért volt jó eladni a maradék tulajdonrészt, ha most vissza akarjuk venni

jó kérdés, nem látom át a konkrét tranzakciókat, kikötéseket.

Egyébként ezt pl. szerintem egy jól irányzott kormányrendelettel vagy törvénnyel simán lehetne kezelni

botrány lenne belőle. (nemzetközi). abból így is van elég.

miért lett volna jó megtartani? osztalékot nem fizetett, beleszólás nem volt a működésbe, és lejárt volna az opciós jog a tulajdonrész garantált áron való eladására

a viszavásárlásra nem volt esély (pénz) a mol pakett visszavétele miatt

Én a hatalom oldaláról közelítettem ezt meg. A hatalom nálam a top férfi attribútum és igen, létezik olyan aki azzal szerez magának hatalmat, hogy egyéb attribútumokat, köztük amiket te is írsz beáldoz. Van egy réteg aki erre vevő. Putyin mellett ott van Merkel vagy egy Justin Trudeau (akit copy-pastel(ni próbál) Karácsony szerintem). Mert hiába van hatalmad a kocsid felett, ha BP-n korábbi 20 perc helyett 50-et állsz a dugóban, mert valakinek arra van hatalma hogy szétbarmolja egy város közlekedését.

Az meg van, hogy MSZP MZP-t támogatja ? nem bájos ?

For Whites Only meeting room!

Nekem jóideje egy kivánságom van: nyerjen bármelyik oldal, de legyen alig néhány képviselőnyi előny. Igy muszáj visszatérni a konszenzusok világába. Az sem tökéletes, de legalább némi fék és ellensúly lesz a rendszerben. Például a parlamenti bizottságokat már nem lehet távolmaradással effektive bénitani.

(x) trey, mert ő mindent jobban tud (lásd a politikai topicok), és egyébként is #worksforme

:))

Azt tudom elképzelni hogy néhány sátornál nyugdíjas nénik láttak korábban fideszre szavazó ismerősöket és pánik üzemmódba kapcsoltak. De ez is már milyen röhej, mintha valaki csak "DK"-s meg csak "fidesz"-es meg csak "MZP"-s meg ilyen-olyan lehet szektákba tagodózva, átjárás az szigorúan nincs. Van baj a fejekben.

A másik meg hogy attól hogy valaki nem szereti az ellenzéket miért ne mehetne el az előválasztásra? Bárki szavazhat, teljesen anonim, senkinek semmi köze hozzá hogy azután jövőre ki mire rakja az x-et.

Valahol titkon éreztem, hogy egy demens kriptaszökevényre, aki elalszik rendszeresen államfői csúcstalálkozókon (is), nem választanak meg csak úgy. Ahhoz képest, hogy nem volt vízszintben a pálya (Facebook szerepe, Twitter általi Trump kitiltás stb.), elég sovány különbséggel nyert ez a Joe ükpapa.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 10. 15., p – 22:22

Dobrev Klára: Aki nem Magyarországon él, ne szóljon bele a hazai oktatásba

na, ilyen durván se küldték még el az EB-t a p*ba :D

klárika, a patás megvalósította a programodat

nem tudni, hogy milyen tragikus állapotban fogja átvenni az ország gazdaságát győzelme esetén az ellenzék

- hazudta Márki-Zay Péter

tehát a nemsorospénzelte, nempropaganda, saját bevallása szerint 3ft 60fillérből stúdiót és stábot fenntartó partizán csak ebben az időszakban milliókat (majdnem annyit mint a parizeres bohóc, lenyomva pl a momentumot) költött youtube hirdetésre?

mzp miért volt korlázotva fecesbookon?

"tehát a nemsorospénzelte, nempropaganda, saját bevallása szerint 3ft 60fillérből stúdiót és stábot fenntartó partizán csak ebben az időszakban milliókat (majdnem annyit mint a parizeres bohóc, lenyomva pl a momentumot) költött youtube hirdetésre?"

Igen. Nagyon fáj?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"saját bevallása szerint 3ft 60fillérből stúdiót"

Ja leesett, te is Origót olvasol :D

A patreon oldalukon teljesen nyilvános az onnan érkező bevétel, 30000 EUR havonta

Bővebben: https://www.patreon.com/partizanpolitika

A saját bevallása szerint :D ...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 10. 16., szo – 13:30

a 168 tóra szerint gyurcsány megfejtette a tuniszi zöldséges rejtélyét

A lap információi szerint a Demokratikus Koalíció megbeszélésén Gyurcsány Ferenc, egykori miniszterelnök, a párt elnöke kijelentette: Soros György állt be Márki-Zay mögé

Nézve az eredményeket, most akkor tényleg a Dobrev által alkalmatlannak nevezett MZP fog nyerni? Hogy fogja ezt magyarázni majd a baloldal?

trey @ gépház

Szerintem jelentős támogatásra tarthatna számon egy olyan elképzelés, hogy akkor tavasszal majd, miniszterelnökjelöltivita helyett, ilyen ketrecharcos küzdelemben mérkőzzenek meg. Lenne nézettsége!  És Klára úr ilyen szempontból [is] alkalmatlan jelölt ugye! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Pedig milyen szépen le volt vajazva az egész.

Nekem úgy tűnik, hogy hamarosan új főpolgi kell Budapestnek.

hókuszpók most jár fel és le - hogy történhetet ez meg, pedig már mindent elterveztem, mindenkit én mozgatok - erre jött ez a vidéki, hódmezővásárhelyi senki és megnyeri a francba..

Most szedjük össze magunkat, mindenki fogható pénzzel vagy zsarolással, akkor most mindenki álljon rá és hozza nekem az info MZP -ről mivel lehete...

- valami hasonló szöveg szűrődhet ki a Apraja falváról, akarom mondani Apró villából..

For Whites Only meeting room!

Akkora a naaaagy baloldali összefogás, hogy bukott Orkrev "elfelejtett" elmenni gratulálni a baloldali előválasztás senki által nem hivott, egyébként "alkalmatlan" jobboldali jelöltjének.

Besírós nevetős ...

Feri este ma biztos nem kap hancúrt ...

😂😂🤣😂😂😀🤣

trey @ gépház

https://index.hu/belfold/2021/10/17/dobrev-klara-demokratikus-koalicio-…

Amugy most mar megeri nekik beallni moge. Fletoval nem fogjak levaltani Orbant, annyira utaljak ot az emberek (Dovrevet is azert toltak elore). MZP-vel meg van eselyuk ra, hogy a jelenlegi par mandatumnal tobbet szerezzenek, ott a husosfazek is, szoval nekik is megeri.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Závecz szerint Dobrev nyert 🤣😂🤣😂🤣😂🤣

A HUP pontosabb volt, mint a közvélemény-kutató.

trey @ gépház

A HUP elkepesztoen pontos volt. Most hallgattam az elo eredmenyhirdetest, MZP 56.7%-ot kapott (371560 vs. 283677 ha jol irtam), a hupon pedig 57%-ot a jelenlegi allas szerint. Ezzel szerintem mindegyik kozvelemeny-kutato elegedett lenne. Igaz, a hivatalosban a :D nem kapott szavazatot.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

> Igaz, a hivatalosban a :D nem kapott szavazatot.

 

Mar hogyne. Azok nem mentek el, igy nem is torzitva a szavazati aranyt random leadott szavazatokkal.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

És elértünk oda, hogy végül a hupon mindenki előre tudta, hogy MZP fog nyerni :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

56 csalódott szavazó van ma itt.

trey @ gépház

Szerintem MZP-nek van azért pár olyan tulajdonsága, ami miatt emberileg vállalhatatlan lehet valaki számára.

Meg bármennyire hihetetlen, Gyurcsánynak is vannak rajongói.

Vagy csak úgy gondolja, hogy Dobrevvel stabilabb lenne az ellenzék.

1001 megoldás van :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”