w5100 + UNO

Üdv.

Wiznet W5100 Ethernet Shield Rev. 03 ill Arduino UNO R3 sehogy sem akar együtt működni, meg sem találja. Google-n csak instabil kapcsolat ill. hasoló problémákat találok, de addig el sem jutottam.

Az összes példaprogram az SPI.h és Ethernet.h könyvtárakat csatolja.

Ethernet.begin után az Ethernet.hardwareStatus mindig "Ethernet shield was not found."-ot ad vissza. Az, hogy bedugom-e az eth kábelt semmit sem változtat. Mondjuk a kártyán levő ledek szépen villognak.

Két estét elszórakoztam már vele, elfogyott az ötletem. Előre is kösz a segítséget.

Hozzászólások

Rég foglalkoztam vele, egy biztos: W5100 stabil, az ENC28J60-as shieldtől fagyott be nekem többször a kapcsolat.

Ha kell, jövőhéten közre tudok neked adni egy http lekéréséses kódot, ami url-ben lévő paraméterekkel adta át egy neten lévő webszervernek a DS18B20 hőmérséklet érzékelőkről levett értékeket.

Kösz, de egyelőre bénább a problémám. Az arduino fel sem ismeri, hogy rá van dugva valami. 

Ethernet.init(10) parancs ugye van az Ethernet.begin előtt? Chip Select (CS) pin beállítása nélkül nem fogsz tudni beszélgetni vele.

Melyik az "Ethernet Shield Rev. 03" ?

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Akkor azt majd nézd meg, mielőtt használni akarod.

A jó szakmunkás annál a sorozatnál 510 helyett 511 jelzésű ellenállásokkal zárta le a vonalakat ( az ethernet csatlakozó melletti ellenállás-sor).

Ha gyanúsan szakadozik, nem áll fel a kapcsolat, akkor ide tegyél az rx tx érpárokra egy-egy 56 ohmos ellenállást, így kiadódik a jó érték.

https://www.google.hu/search?client=opera&q=w5100+510+error&sourceid=op…

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Ha tenyleg ez a baj hogy azok a soros impedanciailleszto ellenallasok 10x akkorak akkor sztem a link/act ledeknek nem is kellene vilagitania/villognia. A kollega viszont azt irja a temanyitoban hogy az latszolag jo... szoval a tunetek alapjan elso korbe inkabb az SPI vonal lehetseges mizeriait neznem meg. 

Probalj meg csak siman SPI-n kommunikalni a joszaggal, es olvass ki egy regisztert. Pl reset allapot utan a 0x001B-s regiszter (TMSR) ertekenek 0x55-t kell hogy kapj. Azaz ha csinalsz egy 0x0F 0x00 0x1B 0xXX-es tranzakciot, akkor 0x?? 0x?? 0x?? 0x55-t kell visszakapj. A 0x55 az egy eleg jellegzetes bit-mintazat, szoval csak akkor kaphatod vissza ha minden fasza (SPI mode, clocking, /SS bekotes, stb).

Masik tipushiba az az hogy az SPI mode az ugyan papiron lehet 0 is meg 3 is (sok hardver igy reklamozza magat, ez is), de a gyakorlatban csak az egyik ill csak a masik mukodik valojaban megbizhatoan, es mindez attol fugg hogy az SPI master hardver mit is csinal amikor inaktiv, azaz nincs tranzakcio (azaz push-pull marad akkor is az SCK es/vagy MOSI vagy epp' jokedveben high-z-re teszi a hardver). Elegge ipari szinten hasznalok W5500-t, na, ott pl mindig mode 0-t hasznalok. Mission critical rendszereknel ezen felul meg arra is szoktam figyelni hogy az SCK ill MOSI az egy nagyon gyenge (pl 10k-s) ellenallassal fel- vagy le legyen huzva (szinten mode-tol fugg: mode 0-ban lehuzod, mode 3-ban felhuzod).