ubuntu.hu karbantartás

Fórumok

Sziasztok!

Tudtok valamit arról hogy az ubuntu.hu   mikor lesz elérhető?

Esetleg van helyette más ideiglenes fórum ami elérhető???

 

Üdv!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 01., p – 07:15

A Wayback Machine szerint már augusztus közepe óta ez a content :(

Az fsf.hu-s aktivistákat érdemes megkeresni érdemi válaszért, hogy mi történt, úgy tudom, náluk van hostolva.

Addig is, fórumnak itt van akár ez is, ahova pont postoltál - már ha magyar nyelvűt keresnél.

A többiek is átjöttek ide? Mesterék  pl.

Sajnos a régi Drupalunk végleg megadta magát. Már egy ideje tesztelünk egy új fórummegoldást, amely hamarosan (remélhetőleg még a jövő héten) élesbe lesz állítva. Addig is a türelmeteket kérjük.

Erről az jut eszembe, amikor pl. a LibreOffice vagy a Mozilla oldalain nem érhetőek el a régebbi írások, cikkek, amiről meg az jut eszembe, hogy úgy tűnik, ezek a közösségek nem igazán tartják értéknek sem magát az információt, sem pedig azt, hogy valamikor valaki közülük időt, erőforrásokat szánt arra, hogy hasznos információt osszon meg az emberekkel. Szerintem a magukat szabadnak hirdető szervezeteknek őrizni kellene a saját berkeikben született információkat. Sőt, eleve olyan rendszerben kellene tárolniuk/publikálniuk az információkat, hogy hosszútávon könnyen megőrizhetők, és az internet népe felé kiszolgálhatók legyenek.

:)

Elég sok infó a Mozilla-val kapcsolatban elérhető a linuxmint.hu oldalon és az itcafe.hu oldalon is, amiket írtam. A Mozilla-val kapcsolatban a support oldalt ajánlom még. A libreoffice.hu - n is több,  mint tíz évvel ezelőtti hírek is elérhetőek. Sajnos egyik oldalon sem túl nagy a társadalmi élet,  a hozzászólások, interakciók száma évről-évről egyre alacsonyabb. Az sem biztos, hogy valaki olvassa ezeket a híreket. A linuxmint.hu oldalon is réges-régi cikkek is olvashatóak. Vagy mire gondoltál?

KAMI | 神
Linux Mint: https://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes

Arra gondoltam, amit írtam: a hivatalos oldalra kikerült információknak meg kellene maradni. Pl. ha egy Firefox kiadási megjegyzések oldal hivatkozik egy hivatalos Mozilla Blog blogbejegyzésre, akkor a bejegyzést nem kellene törölni, vagy eleve nem ilyenformán kellene a Firefox új verziójával kapcsolatosan összefoglalt információkat publikálni. Ezen az oldalon több, Mozillán belülre mutató link halott, ill. az információk egy része külsős címen érhető el. Szerintem a külsősök a legtöbb esetben nem bánnák, ha a Mozilla engedélyt kérne az írásuk másolatának megőrzésére és publikálására.

:)

Nem kell ehhez nagy bennfentes infó, az ubuntu.hu világosan írja mi a baj, adatbázis ×4rta össze magát, és nem tudják helyrehozni, gondolom a teljes oldal újraépítésére meg nem volt idejük, erőforrásuk, halogatják, hátha mégis a meglévő adatbázist meg tudják menteni.

Egyébként a magyar társoldalakat semmiből nem éri meg látogatni szvsz. Általában elavult a content, elavultak a linkelt lemezképek, telepítők, nem csak Ubuntunál, emlékszem régen a linuxmint.hu-val is ez volt a baj, meg még sok nem linuxos oldallal is, pl. egy másik fórum SSD-s topikjában rendszeresen fejtörést okoz, hogy a Hard Disk Sentinelt valami régi szoftvergyűjtős oldal, vagy a magyar oldaláról töltenek a userek, természetesen az egy erősen elavult verzió minidig, ami az újabb SSD-ket nem ismeri, és tévesen azt írogatja róluk, hogy hibásak, TRIM nem megy, stb., közben meg teljesen fals infó. Nagyon nehezen értik meg a userek, hogy mindent a fő nemzetközi oldalról kell tölteni, Ubuntu esetében az ubuntu.com-ról.

Igazából ez nem csak a magyar oldalakra igaz, hanem még külföldi oldalaknál is, ha nem hivatalos oldalról van szó, gyanakodni kell az ott írtak helytállóságán. Pl. a distrowatch egy-egy ritkábban frissülő meg nemrég újraéledő disztrónál már rég nem helytálló adatokat közöl, legutolsó verzió, mint alapul, milyen felület, stb.. Nem győzőm hangsúlyozni, az adott disztró, szoftver, termék nemzetközi FŐ oldala, és csakis az a mérvadó, minden mást használni időpocsékolás.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

De ettől ez még nem garancia, hogy a legújabb lemezképre mutat a link. Mondom, időpocsékolás legtöbbször magyar oldalazni. Ezen nem kell megsértődni, ez mindig is így volt, a világ információs vérkeringése nem magyarul megy, nem magyar oldalakon. Nem csak az Ubuntu érintett, pl. az archlinux.org nem magyar oldal, de van rajta magyarra fordított Installation Guide, Arch Wiki néhány aloldala, és mondanom sem kell, hogy az eredeti angol nyelvű verzióhoz képest marha elavult, nagyon kevés, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szia,

 

A linuxmint.hu oldallal mi a gondod? Elég sok erőforrást tettünk bele, hogy aktuális információk, hasznos tartalmak legyenek rajta. Nem tagadom kevés az erőforrás rá,  hogy minden információ elérhető legyen aktuálisan,  de a verziók oldal friss, a cikkek,  hírek frissek, a súgó öregszik, de talán szépen.

KAMI | 神
Linux Mint: https://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes

Műkszik! Bár a régi accom nem nem!

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek