OpenTTD 12.0-RC1

Címkék

Elérhető tesztelésre az Open Transport Tycoon nevű szabad- és nyílt forrású szállítmányozási szimulátor játék 12.0-s verziójának első RC-je. Elérhető a projekt weboldalról, a GOG.com-ról és a Steam-ről.

Hozzászólások

Latom ezek is atalltak webbrowser verziozasra.

I hate myself, because I'm not open-source.

Ja, a Google kezdte a sort a Chrome-mal. Bár előtte is előfordult, pl. az Emacs esetében, ahol 1985-ben v1.12-ről ugrottak 13-ra, de ez nem volt tipikus, míg a Google divatot nem csinált belőle. Amit aztán átvett a Firefox, Thunderbird, most nemrég a Gnome is. A systemd már 249-es főverziónál jár, a less meg v590-nál. Agyrém. Főverziót eleve csak teljes újraíráskor lenne szabad léptetni, egyébként csak alverziót. Esetleg még az oké, mikor a verzió a kiadási évre és hónapra utal.

Szerintem az se sokkal jobb, amit a TeX, LaTeX projektje alkalmaz, ahol a verziószám az e-t és a pi-t közelíti egyre jobban, echte elmebeteg megoldás az is. Vagy pl. amit a Double Commander, ahol a verziókat ugyan normálisan számozták, de a legfrissebb 1.0.0-ig az összes 0.x.y verzió bétának volt feltüntetve évekig! Vagy mikor 30-40 éves szoftverek némelyike 0.14 és 0.9-es verziónál jár. Amit még utálok, az az verziószám átugrás, lásd Windows 9 és Perl 6 esete.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ez a játék egy örök klasszikus. Már a sima tt, majd a ttd, később pedig az openttd volt az a program/játék ami konkrétan az összes gépemen fent volt akármilyen OS-ről beszéltünk és ha elindítottam akkor valahogy mindig beleröppent néhány óra.