Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Címkék

Járulékos interfészek befogadására alkalmas PCIe-modulokkal bővíthető ultra kompakt ipari PC-t mutatott be a Beckhoff.

A legkülönfélébb ipari alkalmazások egyedi igényeihez könnyűszerrel hozzáigazítható ipari PC-vel rukkolt elő a Beckhoff. A C6032 az azonos számítási képességű, C6030 típusú egykártyás PC-hez képest egy további, modulrendszerű interfészek és egyéb funkcionális bővítőkártyák csatlakoztatására szolgáló alaplapot tartalmaz.

A hatodik és hetedik generációs Intel Core i processzorokkal – akár a magonként 3,6 GHz- es négymagos Core i7 processzorral – szerelt C6032 ipari PC kitűnően használható bonyolult tengelyvezérlést, nagy számításigényű kezelőfelületeket, rendkívül gyors ciklusidőket és a nagy adatmennyiségek (big data) kezelését igénylő feladatokhoz.

Mind az ultrakompakt alaplap, mind a cinkprésöntvényből készült készülékház új fejlesztés. Ezeket a termékeket is a Beckhofftól megszokott nagyfokú műszaki igényesség jellemzi, az ipari kompatibilitás, a „Made in Germany” gyártási minőség, a megbízhatóság, valamint a csúcsminőségű megjelenés és kezelhetőség jegyében. A termék további erősségei közé tartozik az ultrakompakt ipari PC-kre jellemző rendkívül helytakarékos kialakítás (a PC mindössze 129 x 133 x 104 mm méretű), a tetszés szerinti – akár függőleges, akár vízszintes orientációjú – hátoldali rögzíthetőség, valamint a szabadon megválasztható irányú csatlakozófelület.

Magas fokú rugalmasság PCIe modulok révén

Két kompakt PCIe modulhely révén rugalmasan bővíthető a szabadon hozzáférhető előlapi csatlakozóterület. Az ide illeszthető PCIe modulok a következők:

  • 2 db Gigabit Ethernet
  • 2 db USB 3.0
  • 2 db RS232
  • 1 db CP-Link 4

Rendkívül hosszú élettartamú, fordulatszám-szabályozott ventilátorával a C6032 akár 55 °C környezeti hőmérsékletig is üzemeltethető. A számítógépen Windows 7 vagy Windows 10 operációs rendszer futtatható, továbbá használható egy M.2 szabványú, második SSD tároló is, RAID konfigurációban. A C6032 tárolókapacitása alapkivitelben 40 GB, amit egy M.2 szabványú SSD 3D flashmemória biztosít.

Univerzálisra tervezett eszközgeneráció

Az ultrakompakt ipari PC-k Microsoft Azure tanúsítványú eszközeivel tökéletesen kielégíthetők a gépépítés jelenlegi követelményei. Ilyenek többek között a magasabb fokú modularitással, a szekrényen belüli kisebb helyigénnyel, a nagyobb számítási teljesítménnyel és az alacsonyabb árral kapcsolatos elvárások. Az új eszközgeneráció teljesíti mindezeket a követelményeket, és számos területen ideális megoldást jelenthet, például elosztott architektúráknál, valamint a jelenlegi IoT, illetve Ipar 4.0 paradigmához kapcsolódó alkalmazásoknál. A számítási teljesítmény igény szerint rugalmasan megválasztható: 

  • C6015 és C6017 közepes igényekhez: Intel   Atom (akár négymagos) processzorokkal;
  • C6025 és C6027 nagy számítási teljesítményhez;
  • a csúcskategóriát képviselő C6030 és C6032, melyek magonként akár 3,9 GHz-es Core i processzort (kétmagos processzorok esetén) is tartalmazhatnak.

További részletek az alábbi oldalon találhatók.

Beckhoff Technology Day

Október 6-án a Beckfoff egész napos eseményt szervez, melynek célja, hogy átfogó képet adjon az automatizálási technológia újdonságairól és a fejlesztési irányzatokról. A rendezvényen bemutatásra kerülnek a legújabb megoldások, valamint esettanulmányok is. Az előadások közötti szünetek nem csak a kiállítótérben kihelyezett izgalmas bemutatóalkalmazások megszemlélésére teremtenek lehetőséget, hanem a hasonló területen tevékenykedő szakértők közötti tapasztalatcserére is. A rendezvény részletes programja megtekinthető az alábbi linken.

[A Beckhoff megbízásából készített, fizetett anyag.]

Hozzászólások

129 x 133 x 104 - Érdekes.. szóval ekkora méretben is meg lehet oldani? Egy ATX pc táp ekkora...

Nano ITX szabvány méret új neked? 120x120 mm, de van még kisebb szabvány méret is.

Itt egy NanoITX alaplap:
   https://www.axiomtek.com/Default.aspx?MenuId=Products&FunctionId=Produc…
Ennek az alaplapnak beadsz a tápcsatiján 12V 0,9A-t + amit még meg kell hajtania és teszi a dolgát.

Kérdés meddig és utána milyen és milyen hosszú terméktámogatás van hozzá?

Ipari PC-k téren nem szokványos a 12V, minden 24V DC-ről megy. Milyen ház van hozzá, milyen merevlemez? Milyen a jitter 0C-nél és 60C-nél? Ezeknek a tulajdonságoknak az összege tesz ki egy jó ipari PC-t gyártótól függetlenül 

A számítógépen Windows 7 vagy Windows 10 operációs rendszer futtatható

LOL...