A DK-s Ráczné esete az adóparadicsommal

Fórumok

[...] Ráczné Földi Judit ugyanis 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában – miközben ugyanezen a napon egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozás képviselőjeként járt el.

Mindezt egy hazai cégbíróságon iktatott dokumentummal is igazoltuk.

Válasz Online cikke megállapítja, hogy a hatályos magyar cégjegyzékből ezáltal eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom; csakhogy a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként.

A DK-s jelölt később azt nyilatkozta a Telexnek, semmi köze a megnevezett céghez, azt állítva a lapnak, abban sem biztos, hogy hallott-e már valaha erről a vállalkozásról. 

Ráczné Földi Judit és pártja, a Demokratikus Koalíció is közölte: feljelentést tesznek a Válasz Online ellen.

A Válasz Online szerkesztősége most arra szólítja fel Ráczné Földi Juditot és a pártját, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t.

Újságírói praxisunk alatt ugyanis még nem találkoztunk olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt!

Link: 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 09. 24., p – 10:54

DKSummer, valami jó kis insider pletyód nincs a témában? :D

trey @ gépház

Gondolod, hogy a pártszabályzat nem tiltja a szivárogtatást? :-)

 

Egyébként meg ha igaz a sztori (gondolom, ez ki fog derülni hamarosan egyértelműen ), felőlem meg a csajszi a süllyesztőbe

(amúgy sem szeretem, amikor vkinek ilyen "né"-s 3 neve van :-) )

De Summer, nem felőled érdekes a dolog, hanem a DK felől, meg a moslékkoalíció felől. Hogy mit lépnek az ügyben. Egyelőre a tagadás és feljelentéssel fenyegetés fázisban vannak. Erre kaptak egy választ: tessék minket feljelenteni!

#mitérafeddhetetlenséginyilatkozat

trey @ gépház

Ne izgasd fel magad!

Gondolom, te sem tudsz még biztosat, ugye?

Ha jól látom, még új az infó, egy naposak a cikkek, amiket idéztél, várjuk meg, mi történik.  Bár valszeg itt a 3 nevű lesz a hunyó, de pl a Cseh Katalinos topikban már hónapok óta tolod a propagandát, aztán még most sem tudjátok, hogy mi a konkrét vád.

 

Pl, ha igaz a sztori, lehetséges, hogy kicsit szerencsétlenkedik de aztán a kedvence pártod, a DK, kihátrál és elsüllyeszti Rácznét

"De Summer, nem felőled érdekes a dolog, hanem a DK felől, meg a moslékkoalíció felől. Hogy mit lépnek az ügyben. Egyelőre a tagadás és feljelentéssel fenyegetés fázisban vannak. Erre kaptak egy választ: tessék minket feljelenteni!"

Agyadra ment a propaganda vagy csak a hozzászólások számát szeretnéd növelni? ma szólította fel őket a valaszonline és ma 10:48-kor elborult az agyad, hogy még nem válaszoltak?

Mi lenne, ha nem velem, ha témával foglalkoznál? Mikorra tippeled a feljelentés megtételét? Mikor lesz rá időtök?

Remélem, az esti RTL Klubos miniszterelnök-jelölti "vitában" előkerülnek (addig álljak féllábon, mi? :D) az ilyen kérdések. Mármint, hogy mennyit ér az etikai kódex, feddhetetlenségi nyilatkozta jobbikos nácik, panamázó DK-sok stb. mellett.

Vettem popcornt! :D Szerencse, hogy lesz közben F1, mert nem tudom hogyan ütném el azt az 5 órát, ami hátravan!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 09. 24., p – 11:04

"Most abban bíznak, hogy a DK és jelöltje tényleg bepereli lapjukat, mert ez esetben élőben tudósíthatják végig, amint a bíróság a politikust szembesíti a valósággal."

már most elkezdődne az elszámoltatás!

 

ajánlhatok egy Tisztakezű ügyvédet? :D

Frissítés 19:30-kor: Barkóczi Balázs, a DK szóvivője később azt válaszolta lapunknak, hogy semmi köze Ráczné Földi Juditnak a fenti offshore céghez, úgy gondolják, hogy lejárató kampány folyik ellene, és azt ígérte, feljelentést fognak tenni.

A fidesz megpegazusozta a vso-t meg a szlovák nyilvántartást is! Ez előbbin elhelyezte a cikket, utóbbiban pedig a tisztakezű demokratára utaló feljegyzéseket.

*megpegazusozás = szagszerűen: hekkelés.