Freedom House: Magyarországon szabad az online sajtó

Fórumok

A jelentésben – amely kifejezetten az internetes sajtó szabadságát vizsgálta – a 0-tól 100-ig terjedő skálán (a 0 a legrosszabb, a 100 a legjobb érték) 70 pontot adtak Magyarországnak. Ez egypontos romlást jelent az előző évi, 71 pontos eredményhez képest, 

így az ország már CSUPÁN EGY PONTRA VAN ATTÓL, HOGY A RÉSZBEN SZABAD KATEGÓRIÁBA ESSEN.

 Magyarra fordítva, a Freedom House szerint Magyarországon szabad az online sajtó.

Link: https://index.hu/kulfold/2021/09/21/freedom-house-jelentes-sajtoszabadsag-magyarorszag/

Hozzászólások

 

Indokaik-.

forrás+google translate: https://freedomhouse.org/country/hungary/freedom-net/2021

Legfontosabb fejlemények, 2020. június 1. - 2021. május 31.

  • 2020 augusztusában a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 6 000 euróra (7 369 dollár) bírságot szabott ki a Forbes -ra, amiért egy energiacég és egy ingatlanvállalat ellen folytatott vizsgálatok miatt állítólag megsértették az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR). A civil társadalom képviselői megjegyezték, hogy a GDPR ezen alkalmazása „hidegrázó hatással” lesz a vizsgálati jelentésekre (lásd B2).
  • A kormány többször meghosszabbította a „veszélyes állapotot”, amely szigorú büntetéseket tartalmaz az ijesztgetésért. Ezeket a büntetéseket a kormánnyal szemben kritikus rendes internethasználók letartóztatására használták (lásd C1, C3 és C5).
  • 2021 májusában egy etikus hackert azzal vádoltak, hogy bűncselekményt követett el egy információs rendszer ellen, amely két év börtönbüntetést von maga után, miután feltöltött egy videót egy botról, amely egy kormány által kiadott felmérésre válaszolt (lásd C3).
  • 2021 júliusában, a lefedettségi időszak után egy vizsgálat feltárta, hogy a magyarokat az NSO Group, egy izraeli cég által értékesített kémprogramokkal vették célba. A törvényszéki elemzések megerősítették, hogy a kémprogramokat legalább három újságíró mobileszközére telepítették (lásd C5).

"Magyarra fordítva, a Freedom House szerint Magyarországon szabad az online sajtó."

Épp hogy, de ezt te is kiemelted.

Tehát, szabad. Köszi.

Ráadásul, ha nem részben szabad (hanem szabadabb), akkor azt csak egyféleképpen tudom értelmezni: teljesen szabad. A "teljesen szabad"-ot nem tudom hogyan tudod úgy félremagyarázni, hogy kettes alá.

echo -n "Ird be a pontot: "
read VAR

if [[ $VAR -gt 69 ]]
then
echo "Szabad."
else
echo "Nem szabad."
fi

trey @ gépház

Majd akkor megyünk át a hídon, ha odaértünk.

Egyelőre arról beszélek, hogy a ballib évek óta arról beszél, hogy nem szabad az online sajtó Magyarországon. Most meg kiderül(t), hogy: de, az. Még egy Soros által támogatott szervezet mérése szerint is az.

trey @ gépház

Attól függ, hogy mit tett az az újságíró. Mert önmagában az, hogy valaki újságíró, tanár stb., nem jelenti az, hogy nem lehet vaj a füle mögött.

A szexuális kisebbségek elnyomása alatt mit értesz? Amikor a ballib sajtó hetekig élcelődött Szájeren?

trey @ gépház

"tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan
ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem
megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.
"

Szerinted hogyan?

18-as karikával. Ahogy a gyilkosságról, erőszakról, ocsmányságokról, erőszaktevőkről stb. tartalmakat. Mutatok egy példát:

https://www.origo.hu/itthon/20210923-havas-henrik-felvetel.html

BTW:

Még 18-as karika nélkül is mennek ilyen tartalmak az online sajtóban:

https://www.origo.hu/itthon/20210920-pecs-pride-afterparty-transzveszti…

trey @ gépház

Dehogy kémkedett! Csak rendszeresen járt "felkészítő tréningekre" mondjuk az USA-ba. Olyankor találkozott ott magas beosztású tisztviselőkkel, hivatalnokokkal ... miért lenne ez gyanús? Mindig csak rosszra gondolsz. :D

trey @ gépház

A cselekvésről írtam. Nem a felbujtóról.

 

Általánosságban is igaz.

2012. évi C. törvény XLIII. 422. § (1) Aki személyes adat, magántitok, gazdasági titok vagy üzleti titok jogosulatlan megismerése céljából
b) más lakásában, ahhoz tartozó egyéb helyiségében vagy az azokhoz tartozó bekerített helyen történteket technikai eszköz alkalmazásával titokban megfigyeli vagy rögzíti

Én csak nyilvános helyen történt fotók készítéséről tudok, ez pedig nem áll meg a fentiekre. Amennyiben védett személyekről van szó, még indokolt is lehet a megfigyelés, de ugye ezt pontosan ugyanezzel meg is lehetne magyarázni. Ha jól tudom, semmilyen magyarázat nem történt.

Szóval a tényállás: megfigyeltek x darab újságírót. Az okokat, magyarázatot nem tudjuk. Goto 10.

Last Year's Score & Status 71/100, szóval sikerült 1 pontot rontani a tavalyihoz képest, még egy pont és részben szabad lesz.

a pontlevonásba beleszámított, hogy egyes globohomo véleménydiktatúrát toló (((magáncégek))) cenzúrázzák bizonyos hírek megosztását, bizonyos online tartalmak említését is?

Ez bizony érdekes kérdés.

A 444 régebbi döntése a whitelistelésről, nekik nem tetsző kommentek cenzúrázásáról, majd később az egész kommentszekció beszántása, a szabad véleménynyilvánítás beszüntetése vajon hogyan hatott az értékelésre?

így, az overviewet végignézve: https://freedomhouse.org/country/hungary/freedom-net/2021 ez nem az online sajtó, hanem az internet szabadságáról szól (és pár pontban érinti a sajtót is, de olyanok is vannak benne, mint a net sebessége és elérhetősége,  szabad netszolgáltatás, állami firewall, meg úgy áltlaában felhasználói, nem sajtószabadság ). 

Ebből az kihozni, hogy a sajtó 70/100 elég durva csúsztatás.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Válassz melyik legyen."

Mit válasszak? Belinkelted, hogy az sajtó szabadsága 70/100 mert szerinted a freedom of the net ezt jelenti.

Kijavítottalak, hogy a helyzet rosszabb, mert a kérdések jó része nem a sajtóval foglalkozik (hanem pl. internetelérés, ilyesmi, lásd a linkelt overview-t), így a sajtó helyzete, ha, ha csak tényleg a sajtóval fogalkozó (és ahhoz kapcsolódó) pontokat nézzük, rosszabb, mint 70/100.

Nem kell nekem itt választanom semmiből, csak elmagyaráztam, mi a gond azzal, amit írtál.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az, hogy én mit értek alatta, jelenleg irreleváns, a lényeg az, hogy a Freedom House mi mindent ért alatta még az internetes sajtó szabadságán kívül (ha az ő pontozásukból szeretnénk kiindulni) - na, az meg elérhető a linkelt dokumentumban. Olvasd el.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az egészet nem fogom végigfutni most, de pl:

- Do online journalists, commentators, and ordinary users practice self-censorship?
- Are online sources of information controlled or manipulated by the government or other powerful actors to advance a particular political interest?
- Do state or nonstate actors employ legal, administrative, or other means to force publishers, content hosts, or digital platforms to delete content, particularly material that is protected by international human rights standards?

És két példa arra, ami nem:

- Do infrastructural limitations restrict access to the internet or the speed and quality of internet connections?
- Does monitoring and collection of user data by service providers and other technology companies infringe on users’ right to privacy?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az egészet nem fogom végigfutni most, de pl:

Pedig jó lenne, mert te vetted fel az aggályaidat, én meg százalékot akarok számolni. 

De, tudod mit? Ne dolgozz vele! Engedd el.

Nekem bármi megfelel, amire azt írja egy Soros-támogatott szervezet Magyarországgal kapcsolatban, hogy: SZABAD

:D :D :D

trey @ gépház

A sajto tobbi resze mennyire szabad?