A Firefox Experiment a felhasználók 1%-ánál teszteli a Bing-et mint alapértelmezett keresőt

Címkék

Ha valamiért Bing-re váltott az alapértelmezett keresőd Firefoxban, az nem a véletlen műve. Ebben az esetben egy kísérlet részese vagy, amit a Firefox végez várhatóan jövő januárig:

From Sept 6, 2021 1% of the Desktop user base will be experimenting with Bing as the default search engine. The study will last into early 2022, likely wrapping up by the end of January.

Kapcsolódó Firefox beállítások: about:studies, about:preferences#privacy -> Allow Firefox to install and run studies

Részletek itt.

Hozzászólások

A jó édes női felmenőjük zárlatos kenyérpirítóját teszteljék a teli fürdőkádban. Teljesen szükségtelen, mert a Google mindenképp pénzelni fogja őket 2023 után is. Van rá forrása, és érdeke, hogy minden böngészős megoldást a kezében tartson, amit a Mozillának fizetnek, az mindegy akárhány millió dollár, ami a kisembernek nagy pénz, ilyen globális-böngészőpiaci méretekben az aprópénz, alamizsna.

Ezt már akkor se szerettem, mikor a Linux Mint szórakozott vele, hogy a default telepített Firefoxban nem lehet Google-keresőt használni, hanem külön weboldalról letöltögetős ügyeskedés kell hozzá.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

és akkor még van aki elhiszi hogy ő nem a termék ebben a business-ben? :O

Ha valamiért Bing-re váltott az alapértelmezett keresőd Firefoxban, az nem a véletlen műve. Ebben az esetben egy kísérlet részese vagy,

Ha viszont nem váltott, akkor csak annyi, hogy a kontroll csoportba kerültél...

Csaba

What's the difference between a mad engineer and a mad scientist?

The mad engineer builds an efficient, well-defined death ray and destroys the world in one blow.

The mad scientist builds his death ray and divides the world into three randomised groups: an experimental group to be killed, a control group to be spared and a group that is told they are dead to account for the placebo effect.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ha nem hereltek ki a Bing -et, es meg mindig lopja a Google talalatokat, akkor sokat nem veszt vele a felhasznalo. Gondolom.

És közben mi van a fizetős szolgáltatásaikkal? Már le is mondtak róla, hogy önállósodjanak?

Akkor a Microsoft belehúzhatna a kereső fejlesztésbe. Párszor használtam olyan gépen, ahol nem volt csak Edge és a Bing! volt az alapértelmezett kereső. Nem mondanám, hogy túl releváns találatokat jelenített volna meg.

Tekintve hogy a google egyre kevésbé ad releváns találatokat ezért engem nem igazán bánt a cseréje ha ebből pénz van, két kattintás visszaállítani vagy valami mást belőni.

Régen a google kereső volt az isten... ma már egy kacsakacsagyerünk is relevánsabb találatokat ad, szóval nem lázadásból hanem szimplán hatékonyságból váltottam rá.

Ha minden igaz akkor amúgy az opt out lehetősége most is

about:studies

illetve ezekből a teljes letiltás a

about:preferences

alatt.

Szerkesztve: 2021. 09. 22., sze – 15:05

Nálam rögtön uninstall lenne. És nem azért mert letörik a kezem, hogy visszaállítsam, csak nagyon nehezményezném, ha valaki remote a megkérdezésem nélkül elkezdené baffkurálni a böngészőmet...

-42-