Sailfish OS 4.2.0

A Jolla tovább fejleszti Sailfish OS nevű mobil operációs rendszerét. Ennek jeleként megjelent a Sailfish OS 4.2.0-s, Verla kódnevű kiadása, amiben bemutatkozott egy új megosztás rendszer, kamera frissítések stb.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 09. 20., h – 12:45

Nem mintha zavarna, de elég mókásan fejlesztenek, idén már a harmadik alverzió. A 4.1 nagyon vicces lett, frissítettem rá, igaz, az alsát "bruteforceszal" downgradelnem kellett, de aztán minden működött, kivéve a szelfikamera. Mivel, egyedül tesztelésnél használok szelfikamerát, baromira nem érdekelt, kicsit próbálkoztam, hátha jó lesz, de mivel a (nem portolt) támogatott telefonjaikon sem nagyon működtek a kamerák, sejtettem, hogy kár erőlködni. Nem is értem, miért adtak ki egy ennyire bugos kiadást ilyen bugokkal. Mondjuk szórakozni jó, pláne úgy, hogy számomra megfelelt.

A másik dolog, hogy "brutálisan" nőni kezdett a mérete, mármint szerintem (de ez ugye szubjektív).

IMHO a VoLTE támogatás lenne a top prio....

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Nekem is fáj az a tablet...de ugyanúgy fáj a mindennapi gugli, meg az az istenverte itunes is.

Alternatív mobilos témában Te mivel szemezel amit tudsz is használni?  (Btw a banki appok még nekem sem tiszta, hogy mennyire működnek)

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Majd 2 éve portoltam 10-es Androidot, eélyem sem volt tesztelni a VOLTE-t a telefonon, mert akkor még a Dominós ügyfelek részére nem volt elérhető.

Most majd 2 év után elérhető állítólag, de pl. a Xiaomi készülékek 5(!) típusa támogatott a saccra 100 féle VOLTE képes modellből (~220 modell van összesen).

Ez 2021-ben a Telekom VOLTE.

És akkor az még szóba se jött, hogy ha olyan telefonod van, amit támogatnak, a hívott készüléknek is támogatott VOLTE-képesnek kell lennie.

Mire majd arra esély lesz ebben a veszett fejlesztési tempóban, hogy minden második hívás VOLTE képes lesz, addigra már rég megszűnik a Sailfish is! :D

A volte-hez kell gyártói támogatás/hozzájárulás is, nem elég annyi, hogy a hw tudja.

Az általános umts szűkítés szerintem eléggé fel fogja pörgetni a támogatott eszközök forgalmát...és aki kimarad, annak "fájni" fog.

A jolla meg nagyon nem faraghat a felhasználói bázisából...

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"