10/10 az email és mégis spamba kerül

https://www.mail-tester.com/  itt tesztelem a mailjaim spam mentességét, 10/10 amit kaptam és mégis spamban landolnak a leveleim. Mit tehetek annak érdekében, hogy ne spam legyen?

Hozzászólások

Nekem akkor volt ilyen, amikor egy új VPS-ről kiderült, hogy a kapott IP-címet korábban egy spammer használta

Hát, nehéz a hírlevélküldők élete... a mail-tester.com nem spam szűrő, azt nézi mindössze, hogy technikailag jó-e a levél, aztán ad rá 10/10 pontot. Ettől függetlenül bármelyik spamszűrő értékelheti spam levélként, ha a tartalma alapján vélhetően spam, dacára annak, hogy tökéletes reputációjú MX küldte és technilagilag tökéletes levél.

Így van. Van, hogy más az én mail címemet adja meg (mert egy retardált, sok-sok éve ezt csinálja). Elmehet az összes szolgáltató a fenébe, akiknél nem kell megerősíteni a feliratkozást. Az ilyen leveleket egyből nyomom át spambe a gmailben. Úgyhogy lehet bármelyik 10/10, számomra az kéretlen levél.

Milyen cimrol kuldod? Pl. sok amazonos ip, azonnal megy spambe sok helyen.

Ez a teszt nem sokat ér, nekem hat egész valamennyi lett a pontszám, aztán mégsem akad fenn semmilyen szűrőn a levél.

A gmail mit vesz alapul az mxtoolboxban mért paraméterekből? Ugyanis csak 1 paraméter van ami problémás szerinte, minden más pipa.

Ez pont arról szól, hogy az IP cím, amiről küldesz, spammer forráscímként van azonosítva. Ezért kerülnek a leveleid a spambe.

https://mxtoolbox.com/problem/blacklist/uceprotectl3

If you are on the UCEPROTECTL2 / L3, you have an IP Address from your ISP that falls into a poor reputation range; i.e. the entire range of IP Addresses is blocked as a result of the provider hosting spammers.

Ezeket az RBL-eket a google nem hasznalja, nekik van sajat belso megoldasuk. Arrol csak ugy lehet lekerulni (hetek/honapok utan) ha abbahagyod a spammelest.

Lehet kerni support requestet, de nem garantalt, hogy foglalkoznak vele. Mivel shared hostingon vagy, igy semmit nem fogsz tudni elintezni, valoszinuleg a te szolgaltatod mar feladta a spammerek elleni harcot es szarik a vilagba :)

Ugyhogy, ahogy irtam fentebb, egyszerubb mas szolgaltatohoz migralni.

a gmail ilyen szempontból ritkán téved. ha a leveled spambe került, jó eséllyel nem értesz az e-mail küldéshez.

fillérekért lehet hírlevélszolgáltatót bérelni.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.