Brave (sem tudja)

Fórumok

Sziasztok!

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a Firefox-on kívül! egyetlen másik (Chrome/Chromium) böngészőben sem állítható be, hogy címsorba pötyögve Csak! és Kizárólag! a könyvjelzők találatait jelenítse meg?

Erre gondolok:

When using the location bar, suggest: Bookmarks

Konkrétan a Brave-röl van most szó, aminek sem a desktop, sem pedig az Android-os kliense nem tudja ezt a végtelenül egyszerű -immáron sok éve létező - jellemzőt.

Hozzászólások

Ez egy specialis feature, ami korlatozza a felhasznalot. Emiatt nem biztos hogy hianyzik, inkabb csak nincs benne.

Mi a celja? 

Az, hogy ha pl elkezdem begépelni az hup.hu -t, akkor csak a bookmarkolt címet dobja ki - amire gyorsan dobhatom is az entert - nem pedig az összes eddig megtekintett HUP-os thread-et, blogot, meg minden anyámkínját amit az oldalon böngésztem.

Szerintem ez egy rém hasznos okosság amit az FF simán default berakott a settings-be ellenben a Chromium származékokkal, ahol még flag szinten sem találtam megoldást.

Arch Linux [Sway WM]

Nekem pont ez a bajom a Chrome és származékaival, azon túl, hogy túlzottan elterjedtek és Google-dominanciát éltetnek, az pont az, nagyon buták is. FF alatt van egy csomó hasznos állítási lehetőség és addon, aminek nincs megfelelője Chrome/Blink motoros alapon. Pl. text-only-zoom állítása oldalanként is egy olyan feature, amit már kb. 13 éve nem sikerül a Chrome-alapú böngészőkbe behozni. Emiatt meg a reálisabb erőforrás-felhasználás miatt használok a mai napig Firefoxot, és bár nem vagyok elégedett vele, mert szerintem sokat rontottak rajta az évek folyamán, de még a sok tetű bloat szutyok között a legkevésbé fekália.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Regen csak text-only zoom volt minden brozerben, majd egyszercsak megjelent a Konqueror/KHTML-ben a full page zoom, amivel vegre nem esnek szet az oldalak, akar allando kicsinyitest vagy allando nagyitast allit be az ember az adott pagere. Azota is ez a zoom van benne a KHTML oroksegu brozerekben. Ez nem bug, ez nem egy feature hianya, ez maga a feature. 

Ez nem magyarázat. Egyébként lehet csak betűméretet növelni Chrome-származékokban is, de csak általános jelleggel, minden oldalra vonatkozóan, ilyen homályos betűméret-kategóriákkal, mint nagy, kicsi, stb.. A Firefox viszont per domain alapon tudja, hogy minden oldalnál egyedi nagyítást használhatsz, százalékos alapon, azaz finomabb, egyedi beállítások mentén, mivel nem minden weboldal egyformán igényli a szövegnagyítást. Ez persze csak egy példa, sok ilyen van még. Az a baj, hogy akik böngészőt építenek Blink motorra, azok nem szoktak ilyenekkel tisztában lenni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)