Most már mindenki lenyugodhat, nem lesz itt semmi látnivaló

Három éve a választás éjszakáján gondok adódtak a valasztas.hu-val. Ezen a téren is várható fejlesztés?

Sajnálatos módon valóban voltak akkor fennakadások annak ellenére, hogy a kollégáim a legjobb tudásuk szerint, nagy erőkkel készültek a választásra. Ám olyan nagy volt az állampolgári érdeklődés, hogy a honlap nem bírta a terhelést. Tanulva ebből, egy nagy teherbírású statikus honlapot, úgynevezett választási tájékoztatási rendszert fejlesztünk.

Index - Belföld - Hosszú sorok nélküli, gördülékeny választást szeretne az NVI elnöke

Hozzászólások

Ez az egész választás dolog ebből a szempontból tok lényegtelen. Ha leadtad a szavazatod, akkor úgysem módosul semmi azzal, hogy remeg a kezed az F5-on...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

És ha mindenki e-személyijébe beleprogramoznák a pártállását?

Ha lenne eszük ezeknek a szerencsétleneknek telekiabálnák az országot, hogy xy (soros nem lehet ugye) túlterheléses támadás. Nem kell, hogy igaz legyen.
Balfaszok.

Update: Meg is vót. De így név nélkül kevés lesz.

Update 2: wait.....

Mar leallt az orszagos rendszer, epp tegnap doszolta le a karmelitakolostorura. ( Azt mondjuk nem ertem, ekkora rajongokent miert nem segitesz inkabbb ezeknek a szerencsetleneknek, hogy legalabb a sajat hiveik elott ne egjenek szenne...( hacsak nem az volt az eredeti terv, hogy egy ~1G -s InnoDB tabla kezelese is megoldhatatlan problema legyen, hogy lehessen miert visongani; parhuzamosan meg egy !finomhangolt Yii2+MySQL kombo is lekezel 100 allando konkurrens requestet 4G RAM segitsegevel, 4 magon, nvme ssd storage -val. ) )

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Könyörgöm, egyszer csináljuk meg már h senki nem megy el szavazni! Ez lehetne a nemzeti minimum.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem lattad, hogy szinte senki nem megy szavazni mar ?

Minek, az ukran, szerb, roman "pogartarsak" ugyis megszavazzak a 2/3 akkor inkabb irany a bucsu.

Ki van outszorszolva ez is, ennyire jol megy.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Tett panaszt valaki? Ha igen, akkor mi lett az eredménye? Ha nem, miért nem?

Félreértés ne essék, ez kurvagáz... Csak nekem ez kicsit olyan, mint amikor választási csalást akadályozott meg fegyőr, mire kiderult, hogy azok az emberek epp dolgozni mentek...

FYI, ezeknek ugyanaz a fegyvertara, oldalfuggetlenul. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez azért kurvagáz, de volumene szempontjából nem releváns az országos választáson. A külhoni magyarok szavazata sokkal jobban befolyásolja az eredményt. Ha egy dolog van, amiben egyetértek a baloldallal, az a külhoni magyarok szavazati joga. Az szavazzon, aki itt él. De! Ez vonatkozik az innét távozottakra is. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Remek, Nagy-Britanniában gyakorolható az ottani demokrácia. Ha ott fizet adót, akkor ott szóljon bele abba, mi történjen; az az ország úgyis jogallam.

Ha erre nincs joga... akkor így járt. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Vagom, de a tisztesseg -politikai szempontbol ertelmezhetetlen- fogalma szerint az diktaljon, aki adozik ebben az orszagban. En pl. adnek a vietnami boltosnak szavazati jogot, mert belole is el az allam. De meginkabb: ha valaki Magyarorszagon tevekenyen hozzajarul a kozoshoz, az ugyan kaphasson mar allampolgarsagot, pl. egy teljes valasztasi ciklus letelte utan. A sokmilliard forint, amit ok eloallitanak itt adokent feljogosithatja oket  a szavazasra.

Szerintem:

- aki itt el, adozik kulfoldikent, annak egy ido utan kell, hogy legyen beleszolasa a dolgokba
- aki itt el, adozik magyarkent, ugyszinten
- aki elment innet, az lepasszolta a dolgokat, a szavazati jogaval egyetemben, kiveve, ha ezzel egyutt tovabbra is tomi az allamkasszat

tehat barki, aki adot fizet, legyen mar jogosult beleszolni a dolgokba.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

világ minden országában - állampolgársághoz van kötve, kész ezen nincs mit változtatni.

Magyar az, aki:

- magyarként született vagy magyar felmenőkkel rendelkezik és vagy tudja igazolni magyarországi származását

- 10éve magyar állampolgár házastársa, gyerek esetén 5év.

és igazolja magyar nyelv tudását, valamint büntetlen előéletű..

Ez nem Kft./Rt. - hogy adó szerint (részvény) szerint legyen szavazati joga..

Tudod ez egy ország...

For Whites Only meeting room!

Én arra kérlek titeket szeretett határon túli magyar testvéreim, hogy ne menjetek el szavazni a magyar választásokra.
Igaz, hogy  szívből szeretem a testvéremet, de nem szólunk bele egymás életvitelébe. Hogy szervezze  az életét, mire költse a bevételeit. Így képzelem veletek is a kapcsolatomat. És mivel tudjuk, hogy a magyarságotokat szűkösen tudjátok megélni, ezért tolnék nektek, könyvtárat, színházat, mozit egyszóval kultúrát. De ezt a zsozsót mi dobtuk össze mi mondjuk mi legyen vele. Mi mondjuk meg milyen igát akarunk magunknak.

pl. Széchenyi Lánchidat is ? és más 1920 előtti épületet, vasutat ?

2004. december 05. Gyurcsány 23millió románnal riogatott - Te csak fajtatod finomabban..

Egyébként túl van lihegve, érdemben nem változtat a választásokon..

 

Magyar az, akinek fáj Trianon...

For Whites Only meeting room!

igen (túlzás, de mind1)  - kb. 10% -a szavaz.

Javaslom nézz utánna...

Nagyobb irányható "szavazó tömeg" - cigányság, roma etnikumú. 2022-ben ők lesznek a mérleg nyelve..

(Ha nem, akkor egy ismerős felgyújtja az excelét és jön nekem nagyon sok sörrel...)

For Whites Only meeting room!

kispajtás a probléma az, hogy éles különbség mutatkozik olyan kérdésekben is amik nekik húsbavágóak:

 - pl nyelvhasználati & autonómia törekvések: lesze-e valaha esélye arra, hogy magyarul tanuljon tovább pl stb. De sorolhatnám..

Nem kell megenni azt a szöveget, hogy a Budapesti belügyekbe akar mindenáron beleavatkozni valaki x km-rel arrébbról. (mert a "miért szavaznak a határon túliak" nálam elsősorban bp-i fájdalomforrásként elsősorban, az ország távolabbi részein riktábban hallottam ezt emlegetni :) ).

" - pl nyelvhasználati & autonómia törekvések: lesze-e valaha esélye arra, hogy magyarul tanuljon tovább pl stb. De sorolhatnám.."

Ezek a külhoni magyaroknak tényleg fontos dolgok, de konkrétan a magyar kormány magasról tesz az egészre (nem a mostani, hanem az összes eddigi a mostanit is beleértve), abből a szempontból teljesen lényegtelen ki van Magyarországon kormányon.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

a magyar kormány magasról tesz az egészre

Nem mondanám, pl: http://www.minority-safepack.eu/#sponsors_p

pl emögé max úgy ált volna be az alternatíva ha "minden létező kisebbségre vonatkozóan használjuk a minority" kifejezést. Értsd: eltréítve a céltól, hiszen amikor a szivárvány lobbi megjelenik akkor hasonló (nemzeti) kisebbségek azonnal leszorulnak a színről.. ..pláne nehéz, hogy máshol nem értik a helyzetünket: ez ilyen mértékben egyedi tragédia európában.

adalék: "Gál Kinga, a Fidesz uniós parlamenti képviselője a felszólalásában kiemelte: a kisebbségek diszkriminációja kapcsán az Európai Bizottság kizárólagos tagállami hatáskörre hivatkozva többször írásba adta, hogy hatásköre nem terjed ki a kisebbségek ügyére. „Jogos tehát a kérdés, hogy egyes tagállamok esetében nemzeti hatáskörbe esik a kisebbségvédelem, míg más tagállamok esetében nem? Vagy bizonyos kisebbségek diszkriminációja tagállami hatáskör, más kisebbségeké nem?” –  fogalmazott a képviselő."

Ok. Az elmúlt 20-30 évből tudsz olyan dolgot mondani, ami:
- gyakorlatban, tényleg, és láthatóan elősegítette a külhoni magyarok autonómiai törekvéseit
vagy
- gyakorlatban, tényleg, és láthatóan elősegítette a külhoni magyarok nyelvhasználati jogainak a fejlődését
és
- és az akkori aktuális magyar kormánynak köszönhetjük

Propaganda szintjén és a diplomáciai kommunikációban voltak ilyenek. Kézzelfogható eredmény nincs, és nem is volt. (szerintem, de kiváncsi vagyok tudsz-e ilyenről). Szerintem egyik népesebb magyarság sincs közelebb az autonómiához, mint mondjuk 10-20 éve.

Illetve volt olyan húzása már magyar kormánynak, ami ezeket pont megnehezítette. (jellemzően az aktuális magyarországi választások előtt szoktak ilyen dolgok történni)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hát dehogy nem. Ilyenkor nem az van, hogy ha egy régióban ezt csinálják akkor felvetődik a kérdés, hogy talán másutt is?
Ha én lennék O1G akkor tuti buszoztatnám az uránokat abba a faluba ahol billeg a léc.
Fityingekbe kerül.

 

Remélem Habonyi előfizetett az orosz Választások tips and tricks-re.  Qva jó lesz a jövő évi itthon is:
www.facebook

Ennek kb annyi a valosagalapja, mint hogy kivonult a CEU az orszagbol. Persze ezt is bevette mindenki, aki be akarta venni :)

Egyszer tudnatok valamivel elojonni, amit nem lehet tetelesen megcafolni. Nem jott be a nincsmasik, nem jott be a CEU diakok meg a prajdosok lemeszarlasa, nem jott be igazabol semmi. Minden kamu, amit balrol hallunk.

Komolyan mondom, ma mar azt tartom szanalmasnak, hogy '98 -tol 2016 -ig vegig ezekre a nyomorultakra szavaztam...

Es meg egy nyomorult elovalasztast sem tudnak levezetni. A kommunikacio is abban merult ki, hogy generalisszimuszunk a karmelita kolostorbol egyedul ledédoszolta őket, bikóz retteg. De ők mindent hibátlanul csináltak. Es ezek akarnak kormanyozni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A kommunikacio is abban merult ki, hogy generalisszimuszunk a karmelita kolostorbol egyedul ledédoszolta őket, bikóz retteg.

Hát igen, az mennyivel jobb indok egy választas.hu vagy nemzeti konzultáció kapcsán, hogy a liberális, sorosista, b*zi migráncs Brüsszelből meg hackolta a rendszert...

 

Itt most legalább normális kommunikáció van és nem egyből előhúzták a hekker kártyát... Amúgy meg a fidesz/orbán istenítőkből simán ki lehet nézni, hogy megkapták utasításba mit csináljanak, lépésről, lépésre mit hova kattintva csináljanak zavart... Ha már anno titkos csoportjaik voltak ezeknek ahol kontrolláltan meg lett nekik mondva, melyik ellenzéki, melyik posztjára ugorjanak rá véresszájjal facen, akkor majd pont nem most vetik be őket?

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Valahol lehet ellenőrizni, hogy adott névvel volt vagy nem szavazat leadva? Kíváncsi volnék a saját nevem lecsekkolására. Nem élek Magyarországon, soha nem voltam szavazni, de nem vagyok biztos abban, hogy a nevemben nem szavazott soha senki.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szavazói névjegyzék - ez egy papír lista, szavat leadásakor alá kell írni.

Kikérheted a sajátodat - ha nincs aláírva, akkor nem szavaztál, ha alá van írva és Te tudod bizonyítani, hogy nem szavaztál  - akkor  bíróságon kérheted annak a  szavazókörnek, az egész urnájának az érvénytelenítését, mert ugye nem lehet tudni, hogy kinek a nevében adták le a szavazatod.

Más nevében nehéz szavazni, mert kérik a lakcímkártyát és a személyit - ha nem élsz itthon -- akkor lehet, hogy nem érvényes/lejárt a személyid, azzal eleve nem lehet szavazni. Sztem, kizárt, hogy a nevedben valaki szavazzon..

Ez nem olyan, mint az amerikai rendszer, hogy átmész a másik államban és tudsz szavazni vagy halott nevében adnak le szavazatot..

Van egy NESZA lista - közügyektől, eltiltva nem szavazhat pl. pénteken kap egy jogerős ítéletet, hogy el van tiltva - vasárnap szavazás - a szavazói jegyzék már egy hete ki van nyomtava, akkor a jegyző kap egy értesítést és a választási bizottság összeül és fekete filccel kihúzzák (jegyzőkönyv kíséretében), aki már nem gyakorolhatja az állampolgári jogait.

 

Külföldi szavazás:

Én éppen hollandiában voltam szavazáskor és kértem írásban (utolsó pillanatban), hogy ne a lakhely szerinti névjegyzékbe szerepeljek, felvettek a követségnél a szavazói listába, ha meggondoltam volna magam már otthon nem tudtom volna szavazni...

For Whites Only meeting room!

Más nevében nehéz szavazni, mert kérik a lakcímkártyát és a személyit - ha nem élsz itthon -- akkor lehet, hogy nem érvényes/lejárt a személyid, azzal eleve nem lehet szavazni. Sztem, kizárt, hogy a nevedben valaki szavazzon..

Mi a helyzet azokkal akik postán szavaznak?

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Levél szavazás esetén követségeken lehet átvenni - aláírás ellenében - vagy ott kell kérvényezni, hogy postán küldjék ki neked és kéred felvételed a LEVÉL SZAVAZÓK névjegyzékébe, ami jelenleg 115ezer.

De csak az kérheti, aki magyar állampolgár és nincs érvényes lakcíme itthon.

Az átvett/postán kiküldött borítékot kell vissza küldeni benne a szavazó cetlivel (más boríték nem jó, vonalkódos)

kb. 60ezer levélszavazás volt a legutóbbi választáskor.

Szóval nem lehet csak úgy levélben szavazni és duplán se...

For Whites Only meeting room!

jó kérdés - ezt nem tudom, majd utána nézek (2013-as választási tv.) --  mert:

- ha nem, akkor gáz, mert közben valaki meghal - akkor bent marad a jogosultak közt (érvényes magyar személyivel, ameddig le nem jár) tud szavazni

- ha igen, mindig fel kell jelentkezni, akkor aktualizált az adatbázis.

Egyébként nagyon sokan úgy kerültek bele, hogy külföldre mentek dolgozni és hogy ne kelljen TB-t fizetni (havi 8000,- Ft napi 270,-) - kijelentkeztek, visszaadták lakcím kártyát

For Whites Only meeting room!

A helyzet az, hogy mikor a külhoni magyarok az állampolgársági esküt letették, akkor nagy részüket felvették az adatbázisba is. Nem volt kötelező, de ritka volt az aki nem töltötte ki a kérdőívet. Ezek mind magyarországi lakcímmel nem rendelkező személyek. Én azóta, ha jól emlékszem, mindig kaptam szavazói borítékot, de soha nem küldtem vissza. Tehát nem kellett kérjem, jött magától a megadott címre.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.