budgeting app/költségvetési sw magyar bankokhoz

Sziasztok!

Szeretném a pénzügyeimet kicsit megfigyelni, kategorizálni a kiadásokat, és manapság már vannak az excelnél jobb alkalmazások erre. Állítólag. Budapest Banknál (BB) van számlám, és ők egyelőre nem csinálnak ilyen kategorizálást a weboldalukon/mobil app-jukban, viszont ma már kötelező a bankoknak API-t biztosítani a külsős szolgáltatásoknak (BB-nél a folyamat így néz ki: https://www.budapestbank.hu/digitalis-szolgaltatasok/open-banking).

Az alkalmazásnak/szolgáltatónak minősíttetni kell magát, és utána kaphat hozzáférést. Ha jól értem, akkor ha az PSD2-t használja, akkor felhatalmazom őket a számlám elérésére, és utána hozzáférnek. Vannak alkalmazások, amik viszont nem így dolgoznak, hanem a webpage scriptelésével valósítják meg a szinkornizációt a bankszámlával, viszont ehhez meg kell(ene) adni a felhasználónév/jelszót. Ez kizáró ok nálam. 

A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan budgeting alkalmazás, ami Budapest Bankkal együttműködik PSD2-n keresztül?
Illetve általánoságban is érdekelne a véleményetek és tapasztalatotok az open bankingról.

Kösz, üdv.   

Hozzászólások

Mindkettő támogatja a PSD2-t, de hogy a BB felvehető-e, azt így fejből nem tudom.

BudgetBakers: olcsó, egyszerű
Banktivity: drága, mindent tud, macOS/iOS only

Én az utóbbit használom, ha csak budgeting kell, akkor valszeg overkill neked, mert az ingatlan árak követésétől a részvényárfolyamokig mindent tud.

Kérhetnék egy kis segítséget, mert én sehogy sem találom, és ha rákeresek arra, hogy Budapest (vagy bármi relevánsra), akkor "Az Ön bankja még nincs támogatva" üzenetet kapok. Nehogy elbeszéljünk egymás mellett: Budapest Bank támogatása Androidon a Wallet nevű alkalmazásban (by BudgetBakers.com a play áruházban).

 

Kösz szépen.  

Nekem iOS -en van, de igen, a wallet nevu alkalmazas, es igen a Budapest Bank-al szinkronizalok. 
Az, hogy ios/android/web az mindegy, mert ugy is a backend csinalja a sync-et. Annyit tudok meg hozza tenni, hogy a kozvetlen bank sync csak az elofizeteses verzioban erheto el.

Meg egy dolog lehet, de azt nem tudom kiprobalni, nemreg (talan egy eve?) volt, egy valtas, hogy a saltedge lett az connection provider a bank fele, es az viszont valoban nem tamogatja a BB-t. 
Lehet, hogy nekem azert megy mert meg regen csinaltam az osszekotest a saltedge elott, es igy megmaradt az integraciom. 
Annyi tudok javasolni, hogy fizess ra elo akar csak egy honapra / kiprobalas ereeig es nezd meg, hogy sikerul-e osszetkotni. 

Megnéztem a saltedge weboldalát, ott rajta van a Budapest Web banking, de az nem "PSD2/Open banking" keresztül megy, hanem a weboldalon található információk parse-olásával (ha jól értem). De mint írtam, én nem adom meg a felhasználónév/jelszót a webbankhoz, az kizáró ok (megjegyzés: ezt a módot a Spendee is tudja, ott van egy feature requestem Budapest Bank PSD2 támogatására). 

Azért kösz még egyszer, és üdv.  

sub + kérdés: BudgetBakers-t telepítettem, támogatja is a bankom (KH). A bank kiválasztása után felugrik egy popup hogy ez fizetős funkció, vagy nyomjak ide a prémium accounthoz, vagy free trial. De egyik button sem csinál semmit. IOS, WalletApp nevű app (by BudgetBakers). Mit rontok el? Vagy csak átmeneti kiesés lehet náluk?

Ha jól értem, akkor ha az PSD2-t használja, akkor felhatalmazom őket a számlám elérésére,

Valaki tudja, hogy a GnuCash használja-e a PSD2-t? Tegnap, amikor ezt a témát olvastam, megpróbáltam a Google-t megkérdezni, de csak 2016-os emaileket találtam archívumokban, és nem lett világos, hogy a beszélgetés után belekerült-e vagy nem.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2021. 09. 17., p – 20:59

Revolutot használok másfél éve, budgeting miatt is. Plusz költségem nem volt, mindenhol elfogadják. Auto topup van beállitva ha lefogy róla a pénz. Működik az összes bankkal:D

3 kártyát használok:

  • fizikai hátha kell valahol, egyre kevesebbszer van nálam
  • virtuális, ez van összekötve telós fizetésre
  • eldobható virtuális random webshopokhoz

budgeting:

  • automatikusan kategorizálja a kiadásokat, és működik is, ezt kézzel bármikor felül lehet írni
  • előfizetéseket külön szedi, blokkolja a jövőbeliket, ha valamit le akarsz mondani
  • be lehet minden kiadáshoz fényképezni a blokkot, nem kell keresgélni így garanciához
  • szabad szavas keresés
  • megjegyzést lehet a kiadásokhoz, erre is lehet keresni
  • havi cél összeg beállítása
  • leszedi az üzleteknek az ikonjait, így könnyebben áttekinthető