Ezért szar magyarnak lenni

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 09. 03., p – 23:57

Milyen hatással van ez a te életedre? Biztos ezért szar?

"győztesek" lehetnek, de emberek sohasem

let's go Brandon!

Rinocéroszbőrbe csomagolt fapofával huhognak a minden képzeletet felülmúló mértékű rasszizmusról, aztán sikerült nekik kemény egy darab majomkodó embert kipécézni a jóég tudja hány tízezer ungáricse szurkolóból álló tömegből, miközben a nyugati országok csapatainak drukkerei közt is bőven akadnak ilyenek.

Woke/Cancel induló:

Egy a jelszó: kettős mérce.
Állj közénk és harcolj érte!
  1. szerintem *nem* szar magyarnak lenni :) btw.
  2. tényleg szégyent hoznak ránk az ilyen kretén barmok. (az 1. angol gól pillanatában felvetődött bennem a kérdés, hogy na milyen büntire számíthatunk majd a meccs végén. pedig most nem voltam kint és még nem láttam a gólörömöt és a rá érkező reakciót..)
  3. az előző pont vitatása nélkül hasonló barmok fellelhetőek franciaországban (marseille? :) ), angliában stb. is, de abból nincs akkora hír. A szlovák-román meccseken zajló kérdéses események is kevésbé számítanak, de még érzékelhetőbb az éles különbség nyugat vs kelet között...

Már ne haragudj, de ennek mi köze van önmagában a magyarsághoz? Azért mert egyesek ebben élik ki a magyarság tudatukat ne általánosítsunk már.

Pár ostoba fasz miatt még nem lesz szar magyarnak lenni.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 09. 04., szo – 07:20

Az, hogy a foci erről szól - mindenhol - még nem lesz  szarabb magyarnak lenni, mint az összes mas nemzet tagjának, ahol szintén fociznak, és szintén ugyanolyan nyomorult a szurkolótábor. Tudjuk, halljuk, látjuk nap mint nap. 

El kellene vonatkoztatni a politikai prefenciáidból következő mondókáktól és reálisan értékelni a helyzetet. Ezek nyomorult barmok, de az általánosítás káros. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

reálisan ismertek azok az emberek, akiket nem szabad stadionokba beengedni. főleg nem nemzetközi mérkőzésekre.
akkor mégis ki engedte be ezeket az álszurkolókat?
hol van ilyenkor a kubatovgárda, meg a vénaszkenner, meg a beléptetőrendszer?
az oltópontokon?
a népszavazási előválasztási aláírásgyűjtő standokon ijezgetnek?
vagy mégis merre?

Nem tudom, feltunt -e, de Kubatov a fradihoz tartozik, ez meg mintha valogatott tortenet lett volna.

Ha nem jatszak el a terdelosdit, meg a szivarvanynyalokat, talan nem kaptak volna huhogast. 
Mi lett volna, ha egyszeruen olyan nyugodtsaggal konyvelik/konyveljuk el ezt velemenynyilvanitaskent, mint a nemetek buzulasat a vadonatuj multikolor nemzeti zaszlojukkal Munchenben, vagy epp a sajat terdelogyakorlatukat? Hmm? Ja, az menci volt, mint provokacio, mi? Szánalmas, bocs...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ertem, tehat deklaraltan, mint egy part alelnoke osszerantja az SA -t es kitessekeli a Neked nem tetszoket :)

na ne mond..

Tipikus valasz arra, amikor szembeallitanak valakit azzal, hogy bizony-bizony kettos mercet gyakorol. Nincs ezzel baj, csak a liberalis elfogadas es szeretet jegyeben ki kell allni szeretett honfitarsaid mellett, aki velemenyt nyilvanitott. Fleto is megmondta, hogy lavcsi van, mindenkit szeretunk, meg be- es elfogado europat epitunk,

Komolyra forditva: idejosz, terdelsz, majd csodalkozol a reakciokon egy olyan orszagban, ahol a melegekkel, ciganyokkal, niggerekkel valo foglalkozas csak felszines kepmutato faszsag, puszta kampanyigeret. Mint az EU -s minimalber, meg minimalnyugdij, ugyi :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Azért szar magyarnak lenni, mert ezt gondolod indoknak.

Szerkesztve: 2021. 09. 04., szo – 08:33

Dehogy szar magyarnak lenni, csak nem hülyeségre kell pazarolni az időt.
Drukkoljunk inkább a cubesatot építő csapatnak, hogy az újabb műholdjuk is sikertörténet legyen.

Mondjuk, arra kínosan ügyelek, hogy nem viszem be magam mellé az éjjeliszekrényre. És ebből szempontból nálunk férfiuralom van. (Azaz a páromat is ellenőrzöm.) - És más okos készüléket sem! - (Legalább a "hálószobatitkok" maradjanak meg kettőnknek.)

Azért írom le, hogy ha még nem tettétek volna, lehet ezen is gondolkodni mindannyiunknak. A hálószoba kütyümentes terület! (Próbáltam a vőmmel is elfogadtatni ezt a gondolkodásmódot, - Ő betette a hálóba a PC-t is. - Pár év és el is vált, most már csak exvőm. Pont.)

“England – Racists: 4:0”

Azon ismerőseim, akik külhonban szégyenlik magyarságukat, nem a focit okolják ezért, hanem bölcs vezetőnket.

:(

Ezzel akár a választásokon is indulhatsz, MZP hasonlóan kampányol. Programnak is elég. Nem lepődnék meg, ha ezzel lehetne nyerni, ugyanolyan demagóg, mint a Fidesz kampányai. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Csípőből, direktben sosem szabad...! (Na jó, a szlovén a medvével nem lacafacázhatott...,)  - A szavak mögött mindig a valóságot kell keresni, Mert az sosem fekete vagy fehér. Az ezen mondathoz hasonlatosan árnyalt. :) (Egy társadalmi struktúra valósága.., pedig nagyon az!!!)

Lesz majd tavasztól, de az már rövidtávon sem okoz majd itthon senkinek - főként vállalkozóknak, - örömet. (Mint ahogy BP-s barátaimtól egyre gyakrabban hallom, a város nagyrészének "karigeri" sem.)

(Ezt számonkérésre borítékoljátok tavaszig, ha nem így lesz, akkor örömmel fizetek egy sört, minden itt eddig hozzászólónak. :) )

Ahh most hirtelen mar nem is vagyunk annyira ugyesek wahhhahaha. Aki szerint jol focizunk az megmagyarazna ezt a 4:0-at? Most epp mi a kifogas? Tesztat ettunk sokat megint?

Az a baj, hogy te ennek örülsz. Na persze burkoltan csak azért, mert patasorban in effect. Annyi köze van a mondandódnak a focihoz, mint az enyémnek...

A hozzád hasonlóan gondolkodó ember elhiszi, hogy most aztán pofonvágta a rasszizmust az angol válogatott... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ez, hogy jon ide? Az elmult 40 evben full szarok a magyarok fociban. Nem kell eroltetni azt ami nem megy.

Vagy ha megis ez nagyon fontos valamiert akkor meg egy stadion arat az egyik szezonra ra kellene onteni es had szoljon. 
Ha akkor sem ernek el eredmenyt akkor a love hianya csak ures kifogas.

Nem bánnám a sportra költött pénz -- s itt szándékosan általánosítok -- ha lennének elért eredmények.

Stadion majd akkor legyen, ha pl. a focisták EB/VB/olimpiai arany szintjén teljesítettek már. Addig viszont a minimumot kapják, de pénzben is...

Tévedés ne essék, nem sajnálom tőlük a pénzt, de a focinál -- amely láthatóan nem teljesít --, fontosabb dolgokra is lehetne költeni (oktatás, egészségügy)...

"Share what you know. Learn what you don't."

En a penzugyileg tultolt sportolokat nem csipazom. Az, hogy epul -e stadion, vagy sem, az mas teszta. En nem ertek egyet a feltetel nelkuli epitesekkel, de ami nem ide megy, az is felszivodik valahol, max. mi nem latjuk, mert mas zsebeben materializalodik.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Most lehetne egy sort poénkodni a Strabag Demokratákon, Zusslágeren, Kulcsáron, az Elenderen és még számos más vicces dolgon, vagy összehasonlításokat csinálni, hogy ki milyen GDP-t tudott produkálni, vagy ki hogy kezelte az államadósságot, de igazából ez mellékes, mert vastagon le van szarva, hogy ki mennyit lopott és mire költötte: a mostaniak nem lépték át azt a határt, hogy kezet emeljenek az emberekre, az előzőek meg átlépték.

Egy. Nem ők kezdték, hanem a rendőrök kezdtek el lőni és verni. (És elsősorban nem is a valódi szélsőjobbos Kigyúrt Kopasz Keménymagot, hanem a nyugdíjasokat, nőket, vasággyal ötven kilós srácokat.)

Kettő. Az autókat és a kukákat pár tucat ember gyújtotta fel egy 250-300 ezres tömegből, de a rendőrök az egész tüntető tömeget szétlőtték/szétkönnygázosították/szétverték/szétvízágyúzták/szétkardozták(!). (Vagy szerinted pl. az itt látható hölgy is gonosz szélsőjobbos gyújtogató? (A bácsit meg a srácot meg se kérdezem...)) Aztán meg "összeszedegettek" egy csomó "szélsőjobbos" újságírót, bloggert, kommentelőt(!) akik csúnyát mertek írni a kormányról; vitték őket az akkor még nagyon is üzemelő A60-ba, folyton meghosszabbított előzetesbe, tárgyalás és ítélet nélkül, család meg néha azt sem tudta, hogy hol vannak, akiket elvittek.

Három. Ha nálunk csak szélsőjobb van a jobboldalon, akkor az idestova 12 éve regnáló kormány és összes szavazója is szélsőjobboldali. Ha nekik a szokásuk felgyújtogatni a dolgokat, akkor miért nem csinálják?

Bónusz +1. A hazai "szélsőjobb" labdába se rúghatna a nyugati szélsőbalos "tüntetések" mellett; nálunk nem égtek le egész városrészek.

van egy kis baj ugye, a békés tömeg, békésen nézte a gyújtogatást, amikor szóltak nekik hogy húzzanak el a pixnibe, hogy elkaphassák a 'rosszfiúkat', akkor inkább megvédték őket..
ez mindjárt el is rendezte a dolgok menetét..

de ezzel most azt mondod hogy a rendőrök kezdtek kukákat gyújtogatni. a tüntetők csak őket utánozták?
érdekes látvány lehetett..
aztán biztos jól megdobálták a rendőrök egymást utcakővel, hogy aztán rálőhessenek a tüntetőkre.
ez teljesen ész- és életszerű..

Ha nálunk csak szélsőjobb van a jobboldalon, akkor az idestova 12 éve regnáló kormány és összes szavazója is szélsőjobboldali.

te mondtad..

de visszakérdeznék.
hitler hatalomra jutásakor az összes náci pártra szavazó náci volt?

Ebből, amit leírtál, egy büdös szó sem igaz. A rendőrök parancsra rátámadtak a tüntetőkre. (Nem, kukákat nem gyújtogattak a zsaruk és utcakővel sem dobálták egymást, ilyet nem mondtam, hiába hazudsz.) A keménymag csak ezután kezdett gyújtogatni, meg utcakövekkel dobálózni. A tömeg meg nem védett senkit, hanem menekült, ahogy bírt. (Ezt nem is értem, hogy hoztad össze, hogy a nyuggerek, meg egyetemista csajok védték a kigyúrt kopaszokat...)
Talán nézz meg pár akkori képet és videót, amin látszik mi történt.

Hogy Hitler korában ki volt náci, azt nem tudom. Ma a liberálfasiszták azok.

Milyen szabály írja elő a még nem randalírozó tömeg szétverését?
Nem volt felszerelésük...én nem tudom, honnan veszed ezeket. Képek és videók készültek a vízágyúkról, a könnygázról, a viperákról, a karddal felszerelt lovasrendőrökről; nem, nem volt felszerelésük. Meg azonosítójuk sem.

De a tömeg nem kezdett autókat borogatni/gyújtogatni. A rendőrök kezdték a tömeget verni, meg lőni, az autóborogatás/gyújtogatás csak utána következett és csak a keménymag által (elképzelem az akciónyugger szupernagyit, ahogy felrúgja a sikátorban a kispolszkit). Ami meg a "korpát" illeti, abból volt 2-300 db. a "korpa közé keveredőkből" meg szó szerint ezerszer annyi; akkor kik keveredtek kik közé? Odamenni meg azért ment oda, mert a) joga van odamenni, b) tüntetni akart valami ellen, c) akkor még nem lőttek, amikor odament.

Ez volt a feladatuk, hogy izgassak a tomeget es autokat dontogessenek, gyujtogassanak.  A rendorok nem lonek, csak ha muszaj. Ha a tomeg fegyelmezetten tuntet, akkor nincs para. Amint mas tulajdonat kezdik rongalni. Mindegy kiet, akkor en raknam a husdaraloba.

Nagyon meghato ez a kep. Mindjart sirok is :D Ugye aki kurvanak all ne csodalkozzon ha basszak.

 

Amugy Gyurcsany csak osszefoglalta mit csinalnak a politikusok. Tehat o volt nyilvanvalo kapitany, ami miatt meghurcoltak. Az elott sem ment ez mashogy es azota sincs mashogy. Csak azota megdurvabb meg nyiltabb es cinikusabb a lopas. Nem tudom hova lepodtek meg az emberek... Sztem aki meglepodott Gyurcsany beszede utan, azert nem kar.

Ez bullshit. A rendőrök akkor lőnek, ha parancsba kapják. Egyébként a Kossuth téren a kutya nem gyújtogatott, a balhé a Szabadság téren kezdődött; a kossuth-térieket miért is kellett akkor szétverni?

Él az alkotmányos jogaival és kimegy tüntetni, ha nem tetszik a rendszer === kurwának állt és ne csodálkozzon, ha a rendőr szétbassza. Gratulálok. Csak tudnám, hogy ilyen logika mentén mit rinyál folyton az ellenzék mindenért, mit sírnak, hogy diktatúra van, hiszen ez tök természetes, nem, hát minek jöttek ide?

Nem a beszédjén volt a hangsúly; mások is buktak már le, hogy kamuztak. De egyik sem lövetett a tömegbe, rajta kívül.

"De egyik sem lövetett a tömegbe, rajta kívül."

Mindenhol csocselek voltak. Amugy nincs valogatas. Ha jon feled egy tomeg akkor oszlatni kell. Gondolj bele jonnek majd migrancsok hatarnal, probalnak attorni, de gyorsan elotte kikered papirjaikat es az ertelmesebbeknek majd osztasz gondolom gazalarcot mielott beveted a konnygazt.  Sztem megerdemeltek volna kemenyebb megtorlast is, miutan elkezdenek gyujtogatni. Foleg ugy, hogy nem az oszodi beszed miatt mentek tuntetni, hanem, mert meg volt szervezve es ugye a birkaknak csak egy pasztorkutya kell, hogy terelgesse oket :)

 

Amugy most nem lehet sztrajkolni sem, annak akinek szamit. Lsd forgalomiranyitok. Tehat meg csak csodalkozni sem tudnanak, mert nem jutnak el odaig, hogy megbasszak oket. :)

 

Lattam amugy linkeltel grafikonokat is valahol a topicban. GDP, Allamadossag. Az alapjan te is csak 1 birka vagy, mert benyaltad, hogy Gyucsanynak barmi koze volt hozza. Melleteszed masik orszagokat es latod, hogy akkor Gyurcsany sok orszagot huzott le egyidoben :) Aztan masikbol meg lathato magannyugdijpenztar kirablasa. De ugye a gazdasagi vilagvalsagot fogtak Gyucsanyra es fogjak meg most is es nyaljak be folyamatosan az emberek.

Hol? Az egy helyben álldogáló embertömegre gondolsz? Az volt a csőcselék? Azok mentek "feléd"?
Meg volt szervezve? Az, hogy többszázezer átlagember spontán, néhány óra leforgása alatt kiment az utcára? Mondjuk ki tudja...Szanyi Tibor szerint Gyurcsány maga szivárogtatta ki a felvételt, szóval, ha ez szervezés, hogy úgy teszel, mintha lebuknál valamivel, hogy kicsalogasd az embereket az utcára és lőhesd őket, akkor lehet, hogy meg volt szervezve.
Azt nyugodtan elfelejtheted, hogy ezt a jobboldal szervezte volna. A Fidesz előtte akkorát zakózott a választáson az ostoba "rosszabbúlélüngminnégyéve" "kampány" miatt, hogy még Vlagyivosztokban is kilengtek a szeizmográfok; a kutya nem hallgatott volna rájuk. (A balhé alatt ráadásul Orbán épp Brüsszelben volt. (Gyurcsány meg Moszkvában.)) A MIÉP meg a Jobbik meg még a Parlamentbe se jutott be, ketten együtt szereztek 2.2%-ot, ami nincs 200e ember és annál messze többen mentek ki tüntetni. Konkrétan Csurka Istvánt el is hajtotta a tömeg.
Jól megszervezték, mondhatom.

És ha mégis sztrájkolnak, akkor mi lesz? Lövik őket? Nyilván ez is pofátlanság, nem bagatellizálni akarom, de tegyünk már különbséget a jogi patkánykodás és a fizikai erőszak között.

Talán olvasd el még egyszer, amit írtam: mellékesek a gazdasági mutatók, csak az "olcsóság" kapcsán linkeltem őket; a lényeg, hogy itt fél évszázada ő volt az első, aki fizikailag bántotta az embereket.

Amugy a rendorseg felkeszuletlensege miatt volt tulkapas, nem pedig gyurcsany miatt. Meg voltak remulve a rendorok, miutan egyre tobb kopasz/fradidrukker okvetetlenkedett/gyujtogatott/borogatott. Ha azokat nem vezenyli ki a fradishaver, akkor nincs para. Barmekkora balfasz is a gyurcsany o csak engedelyt adhat onvedelemre/eles loszerre/konnygazra stb. Tehat a tulkapas reszehez nem lehet koze, hiaba utalod. A tulkapas az ongerjeszto dolog. Jon a normalis tomeg, belekeveredik a fraditabor, egyre durvabb az agresszio a tuntetok felol, keson kapjak meg engedelyt a rendorok a beavatkozasra, amikor mar eletuk is veszelyben van kb es felelembol cselekednek. Ha idoben bevetnek vizagyut, konnygazt, mikor megjelennek fraddidrukkerek, akkor nincs para.

Adot azert fizetnek az emberek reszben, hogy megvedje eletuket es tulajdonukat a rendorseg. En fizetnek dupla adot, ha eles loszerrel vedenek meg tulajdonom. Az, hogy tuntetes miatt vagy barmi mas miatt basztatjak a tulajdonom, az engem nem erdekel. Ahogy az sem erdekelne, hogy 8 eves kisgyerek vagy kopasz fradista gyujtogat. A sajat tulajdonom szamomra fontosabb, mint egy ismeretlen elete.

Te ugy veled, hogy nagyon durvak voltak. Szived joga es lehet igazad is van. De en meg mindig ugy velem, hogy tul gyengen es tul keson reagalt a rendorseg.

Már megint nem. A tömeg fékezte a radikális keménymagot, a rendőrattak előtt nem volt gyújtogatás, sokadjára írom már le. Az lehet, hogy pár provokátor esetleg megdobálta a rendőröket üveggel, de azokat sem a jobboldal küldte oda, hanem a baloldal, casus bellinek.
#define túlkapás
Ha a túlkapás alatt azt érted, hogy ő nem mondott ilyet tollba a zsaruknak, hogy folyjon a vér, az lehet, de tudta, hogy folyni fog, ha kiadja a parancsot az oszlatásra. Azt meg ne akard már megmagyarázni, hogy a rendőr félelmében rohan rá csoportosan nyugdíjasokra, meg nőkre és veri szét őket. Több ilyen kép és videó is készült, ahogy a rendőrök a legagyatlanabb focihuligánokat megszégyenítő módon csoportosan rugdosnak valakit a földön. Aha, kurwára félhettek tőle, hogy beleharap a bakancsukba, már ha volt még foga.

Ha te úgy gondolod, hogy a te tulajdonod fontosabb, mint bárki élete, az a te bajod, nem rólam állítasz ki ezzel szegénységi bizonyítványt. Csak mellékesen, a halálbüntetést itt már nagyon régóta eltörölték, de te itt ezzel a mentalitással nem egyszerűen újra bevezetnéd, hanem vagyon elleni bűncselekményre alkalmaznád és azt is tárgyalás és ítélethozatal nélkül. Hát gratulálok. Van még kérdés, hogy ki itt a fasiszta?

Ezek után nem csodálkozok rajta, hogy te még több vért akartál. Nincs jogod a futballhuligánokat fikázni, hiába volna egyébként miért.

Kevesen voltak a rendorok. Nem volt pihenoidejuk. Nem volt valtas. Nem erre keszultek. Szerinted duplacsavar volt, es maniakusan jobb meg baloldali ellensegkepet vizionalsz. Tokmind1 ki basztatta a rendoroket es a tulajdont. Felolem lehetett a teljes mszp bandaja is es szemelyen gyujtogathattak, akkor sem valtoztat azon, hogy szigoru fellepes szukseges egy csocselekkel kevert tomeg ellen.

A focihuliganok ok nelkul bunoznek :D. En pedig a bunosoket buntetnem meg szigoruan, akar ott helyben. Ez mar csak ilyen.

Nem vizionálok semmit. A rendőrök szétverék a tömeget, ez tény és az is, hogy ők kezdték a balhét. A "csőcselék" addig semit nem csinált.

Szigorú büntetés != halálbüntetés || testi fenyítés. Ezek az erőszakos büntetések már rég nem részei az állami hatóságok által alkalmazható eljárásoknak. Helyszíni büntetés az max. bírság van, azon felül letartóztatás, de az nem büntetés, az majd utána jön, ha jön. Igen, a rendőrnek joga van magát megvédenie, de a) az arányos önvédelem rájuk is vonatkozik, tehát még akkor sem rugdosunk alaktalan húscafatokra valakit csoportosan, ha focihuligán, b) ők kezdték a cirkuszt és a tömeget kezdték el oszlatni, nem pedig a "csőcseléket".

Olyat egyszer sem állítottam, hogy a baloldal kezdte volna a bunyót. Végig azt mondtam, hogy a zsaruk voltak. Azt mondtam, hogy a provokátorokat küldte oda a baloldal. Nem mondtam ellent magamnak, hiába próbálod azt a látszatot kelteni.
Amúgy ennyi? Szándékos félreértelmezés és a szavakon való lovaglás, majd hülyének minősítéses hiteltelenítési kísérlet? Elfogytál?

"Olyat egyszer sem állítottam, hogy a baloldal kezdte volna a bunyót. Végig azt mondtam, hogy a zsaruk voltak. Azt mondtam, hogy a provokátorokat küldte oda a baloldal."

:D Tehat nem a baloldal, de a baloldal :D Te ebben megragadtal. Mindenkepp oldalak vannak es ellensegek. :D

Kiment a tomeg, a csocselek odakeveredett. vki meghuzta a rendorok bajszat(te mondtad. de egyertelmu rendorok nem indulnak meg embert verni csak ugy), azok meg kevesen voltak es tul gyengen kezeltek csocseleket. ebben nincs tobb :D Nem tudom mit szeretnel meg belerakni. Nekem mindossze annyi a velemenyem, hogy tul puhanyok voltak a rendorok. Te meg vmi ellenseg ellen kuzdesz :D

Hiába próbálod úgy forgatni, hogy hülyeségnek tűnjön, nem az; a rendőrök rongyoltak neki a tömegnek, nem fordítva; ha volt is, aki provokálta a rendőröket, azt a baloldal küldte oda, mert nekik volt érdekük a tüntetés feloszlatása, nem a jobboldalnak, de gyújtogatás, rombolás a rendőrattak előtt nem volt. Én ezt mondtam, csak kurwára elfogytál és próbálod kiforgatni amit mondok, meg engem hitelteleníteni. Bukó.

Szó szerint azt mondtad, hogy "én vagyok az egyetlen", én meg megmutattam, hogy mások is használják ezt a szófordulatot. Továbbá azt is állítottad, hogy "rendszeresen", aztán mutatsz 9 db találatot, amit 4 év alatt hoztam össze. Tehát ez is csak a szokásos bolond féle hazudozás.
Témához valami? Nem fogod elvinni a mocskolásom felé az egészet, ahogy szeretnéd.

Mondtam, hogy nem fogod elterelni a szálat a mocskolásom felé. A beteg játékaidat űzzed mással. Majd, ha lesz a témával kapcsolatban is valami értelmes hozzászólásod, majd válaszolok, addig ignore.

Te szoktál átváltani sértődöttbe, amikor valaki nem úgy értelmez valamit, ahogy szerinted kellene, miközben sokszor az eredeti felvetést sem érted, illetve nem vagy hajlandó abban a kontextusban vizsgálni, amelyben eredetileg felmerült. Te mocskolod önmagad azzal, hogy azt hiszed, az egész világ közepe vagy, nem csak a sajátodé.

:)

Nem mondtam ellent, csak te próbálod úgy beállítani. Én eddig kétszer cáfoltam, hogy miért nem, te meg csak ugyanazt hajtogatod szmájlizva, mintha bárki elhinné, hogy röhögsz.
A "baloldal" szót meg eddig a topicig összesen egyszer használtam (politikai kontextusban) a hupon, tehát nem lehet a kedvenc szavam, pláne nem lehetett meg eddig, lévén én jobbára elkerülöm a politikai topicokat.
Mégvalami a témához, vagy próbálod elterelni a dolgot a személyeskedés felé, hátha nem veszik észre?

A tömeg egy része valóban csőcselékként viselkedett de ez gyakran jellemző  a tüntető tömegre. Ha általánosítasz akkor torzítod a valós eseményeket. Rengeteg rendőri túlkapás volt, mondhatnám azt, hogy a rendőrségi állomány helyenként semmivel sem volt különb a csőcseléknél. 

https://youtu.be/b-2fSy9Z5no

De mint fentebb írtam a miniszterelnök lemondása (ami erkölcsi kötelessége lett volna) megoldhatta volna a helyzetet. 

Ez most kicsit wtf. Az megvan, hogy a szóban forgó események október 23-án voltak, aminek része volt a kültéri "tanksimogató". Amikor kitalálták, hogy ki lesz rakva a tank, akkor szó sem volt tüntiről meg könnygázról. Vagy te úgy gondolod, hogy amikor már zajlottak az események és zengett a "Sün Sün!" akkor valaki úgy gondolta a háttérhatalomból, hogy "adjunk má' nekik tankot!"?

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Azért ezekben a "spontán" megmozdulásokban mindig benne van, hogy esetleg valakik előre megtervezték.

Időközben kiszivárgott, hogy az akkori balhék szervezéséből alaposan kivették a részüket Rózsa Floreszhez és Budaházihoz köthető csoportok. Egyértemű, hogy szervezve volt minden balhé amiben jobb és balodali politikusok is érintettek voltak.

Jó kis szalmabáb sose rossz? Én nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy kár volt kirakni. Arról nem szólt a fáma, hogy mikor rakták ki, de ha még szept. 17. előtt rakták ki, akkor a balhé kitörésével el kellett volna tüntetni onnan. Ha meg akkor még nem volt ott, akkor GOTO10, kár volt kirakni egy balhé kellős közepén. Az ugyanis 17.-e után folyamatosan ment.

Nem az a baj, hogy lehetett tankot tapizni. De miért nem őrizték? Ja, épp polgárháborús állapotok uralkodtak arrafelé és nem volt szabad rendőr? Miért nem vitték vissza a múzeumba? Amikor épp megy a zrí az utcán, elég nagy felelőtlenség kirakni vagy otthagyni egy tankot.

De mint fentebb írtam a miniszterelnök lemondása (ami erkölcsi kötelessége lett volna) megoldhatta volna a helyzetet. 

valóban jó lett volna ha lemond, de semmit nem oldott volna meg.

minden politikai résztvevő, hazudik ezzel kapcsolatban.
egy biztos a szkinhedek szétverték a fél várost - persze roppant békésen :)) - mire a rendőrök összeszedték magukat, és beavatkoztak.
amikor meg beavatkoztak, akkor már nem nagyon volt választásuk abban, mit tehetnek..

minden egyéb, csak politikai hecckampány..

Nem. A "szkinhedek" meg sem moccantak, amíg a rendőrök nem kezdtek el lőni, meg ütni. A tömeg nem akart balhét és ők ezerszer annyian voltak, mint a "szkinhedek". Csak a liberálfasiszták állandóan náciveszélyt próbálnak vizionálni, hátha akkor a plebsnek nem esik le, hogy ők az igazi nácik.

Az igen... Szóval, ha valaki egyenruhát merészel ölteni, azt péppé kell verni viperával, karddal, meg ki kell lőni a szemét. No comment.
És kik voltak akik összeverték ezeket az embereket? Tényleg a keménymag, vagy provokátorok? Mi oka lett volna még a drukkereknek is arra, hogy random embereket verjenek meg? De még ha az agyatlanabbja meg is tette a balhé kitörése után; a rendőrök az egész többszázezres tömeget oszlatták fel brutálisan szétverve azt. Isoraz, no comment.

#define alkalmas megfélemlítésre
Ez az egyik legaljasabb duma, hiszen kinek mi a félelmetes. Holnap valaki már a zöld színt is félelemkeltőnek fogja találni, hiszen a nyilaskereszt is zöld; verjük péppé a környezetvédőket is. Hát nem, azért nem lehet szétverni senkit, mert visel valamit. Ha tiltott dolgot visel is, azért is csak bírság jár, nem pedig rendőrattak.
Egyébként nyilaskeresztet még a "szkinhedek" sem vettek fel; jó reggelt kívánok, tiltott önkényuralmi jelkép, majd bolond lesz kiplakátolni magára, ha tényleg nyilas, mi? Nem, a különféle "félelemkeltő" jelképeket a provokátorok vitték oda, a tömeg meg kurwára gyorsan lekoptatta őket.

egy biztos magyarországon csak a - hivatalos - fegyveres testületek joga ilyen megjelenésre, és nem a vizirevüből szabadult futóbolondoknak. - még a fidesz/neonácik által megújított törvényei szerint is -

innen viszont talán fordulj a hatóságokhoz, megállapítandó hogy mi alkalmas megfélemlítésre.

Hogy micsoda? Az öltözik feketébe, aki akar; citálnál erre valami jogszabályt, hogy csak a fegyveres erők hordhatnak fekete ruhát? Akkor miért nem verik péppé a rendőrök a rockereket, emósokat, gyászoló embereket és még sorolhatnám?

Ez ilyen fából vaskarika, hogy a hatóság mondja meg, hogy mi alkalmas megfélemlítésre és ha ők úgy döntenek, hogy félnek a nyuszijelmeztől, akkor a nyuszijelmezbe öltözött csóringereket nyugodt szívvel szétverhetik, mert félelemkeltőek, hiszen a hatóság is megmondta?

Mutass egy olyan törvénycikkelyt, ami kimondja, hogy öltözékért megverhet valakit a hatóság. A törvényhozók ilyet nem állítottak, te mondtad, hogy "félelemkeltő egyenruháért" járt a verés. Nem. Nem járt. Ilyen törvény nincs.

Még a keménymag is csak azután kezdett randalírozni, miután a rendőrök lőni kezdtek; jóhogy, a tömeg nem akart balhét és ezerszer annyian voltak.
Hogy aztán a rendőrök tényleg csak simán lőni kezdtek, vagy volt ott pár darab beszivárgott provokátor, aki casus bellit szolgáltatott nekik, az már sose derül ki. De ha Szanyi Tibornak igaza van (és ahogy nézem még sokan mások - külföldön és idehaza - is ezt állítják), akkor simán megáll, hogy Gyurcsány, miután kiszivárogtatta a beszédet, odaküldött pár provokátort a spontán összeverődött tömegbe, hogy dobjanak sörösüveget vagy akármit a rendőrökre, hogy legyen miért rohamot vezényelni a tömegre. (Még véletlenül sem a keménymagra, hát azok visszaütnek...)

Ezt hívják konkrétumok nélküli személyeskedésnek, amit csinálsz. Mik itt a tények, amit nem bírok? Nem verte szét a tömeget a rendőrség 2006-ban, vagy mi?
Amúgy téged még nem nagyon láttalak beszélgetni itt bárkivel, trollkodni, beszólogatni viszont elég gyakran látlak.

En nem nulla eredmenynek neveznem az EB -s szereplest, de a nemetek, illetve franciak errol hitelesebben tudnanak nyilatkozni.

Mas kerdes, hogy sok olyan sportag van, amit nem igazan tamogatnak megfeleloen. Ottusa, haromtusa, sportloveszet pl. ilyenek, s ezekben valoban jok vagyunk. Ami igaz, az igaz: Viktorunk kedvenc sportaga ez, ennek megfeleloen dol bele a zse. Igazsagtalanul ugyan, de legalabb nem eleg latvanyosan.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem történt semmi különös. Csak annyi történt, hogy a franciák és a németek ellen működő taktikánkhoz nem volt meg most az emberanyag. Rossi ezt nem érezte problémának és meg se próbált vagy nem is tudott váltani az 5-3-2es elvi felálláson, ami a gyakorlatban inkább 5-2-3 volt. A két látszólag hasonló felállás mögött a legfontosabb különbség, hogy a kulcsfontosságú középpálya közepén nincs létszám fölényed, amivel ellensúlyozni tudnád az ellen nagyobb fizikai erejét és technikai tudását. Ha mindez nem lett volna elég, akkor jött egy érthetetlen taktikai fegyelmezetlenség, ami dominóként borult.

Szerintem a probléma gyökere a "gyökerek".., akik csak és kizárólag plussz pénzekért hajlandók "megerőszakolni" magukat. Ha ez nincs, betartanak az edzőnek a világnak, mindenkinek.  (Egyszerűen nincs ön- és nemzet-tudatuk, nem akarnak pusztán a magyarságukért meghalni a pályán. (Mert mindig az lebeg a szemük előtt, mennyivel többet kapnának ezért a szomszédban, mondjuk Ronaldo-ként. - Persze az önismeret teljes hiányában. - És büszkeség hiánya, hogy ezt én megcsinálom, akkor is, ha a véreset pisilek. Mert erre kötelez a saját magamnak vállalt hivatásom vagy küldetésem és persze a haza.) - Azt hiszik magukról, hogy egyszerű munkások a csavarhúzó-gyárban, és holnap is lesz munkanap.

Ha csak ennyi a problémád, akkor akár túl is tehetnéd magad rajta, és akkor jó lenne neked is.

Vegyél példát rólam: szerintem vicces a néző a felvételen, de fel nem foghatom, hogy ebből hogy hozták ki hogy rasszista? Római köszöntés is volt? Vagy valamit nem láttam, mit kellett volna nézni? Be fogják írni a törvényekbe, hogy hülyén rángatózni gondolatbűn? Tényleg magyarázza már el valaki, aki érti ezeket a modern szélsőbalos dolgokat!

LOL, súgok valamit: itt az a rasszista, aki rasszizmussal vádolta az illetőt. Bizonyított tény, hiszen ez az okoskodás eszébe jutott. Aki meg huhogott, arról nem tudhatjuk, hogy mire gondolt, ma még nincsen gondolatolvasás.

Az újságírót kell 10 év woke gulágra ítélni és az ügy el van boronálva.

Azért ahhoz, hogy elítéljünk valakit szerintem több kellene annál, hogy majom->néger, és bizotos, hogy erre gondolt.

Azt nagyjából értem (de nem értek egyet vele), hogy ha szidja a tevékenységét a pályán, akkor a származására nem utalhat explicit. Azonban a majomhoz hasonlításnak simán lehet az viselkedése is az alapja, vagy a mozgása, vagy mittudomén mi (nem láttam a meccset). Például van egy ismerősöm, aki az ürge, fickó, satöbbi kifejezések helyett használja "a majom" kifejezést, amikor az illető valami butaságot csinál. Rasszista felhang nélkül. Már ez is tilos?

Ha ezt büntetni akarjuk (szerintem nem kellene, nem értek egyet vele, de feltételezve, hogy), akkor legyen egy explicit lista, hogy mit tilos csinálni, vagy mondani! Legyen benne, hogy tilos majomként ugrálni a nézőtéren, mert akkor erről egyesek rasszizmusra asszociálnának. Tudtommal ilyen nincsen eddig leírva, ezért aztán teljesen hajánál fogva előrángatott dolog, hogy ezt most hirtelen büntetni kellene.

Emlékszel arra, hogy valakik kitalálták, hogy az "OK, tetszik" jel (mutató és hüvelykujj összeér, másik három kitárva), valójában fehér felsőbbrendűségi szimbólum? Onnantól kezdve szinte sikerült illegalitásba taszítani egy jól ismert régi ártatlan jelet. Na, ezért nincsen ennek értelme. Ha a majomkodást tiltjuk, akkor majd utána jön a többi állat, aztán a végén még a pislogás is. A nézők vigyázzban álljanak, biztos azt szeretik, azért mennek meccsre.

Aki nem bírja a kritikát, az ne menjen játékosnak, és ne menjen meccsre sem. Ennyi, ennyivel kellene megoldani ezt.

Lehet londoni magyar volt es tudja, hogy negerkvota van cegeknel, akiket csak tartani kell de ugysem dolgoznak es helyettuk dolgozik, aztan fasza kivan. Ha vmelyiknek kedve van dolgozgatni(nem dolgozni) megis ahhoz meg kisero/felugyelo kell mert annyira trehany, lusta, hogy tobb kart okoz, mintha csak menne a negergyujto sarokba. Persze a magyar ciganyoknal meg a magyar focistaknal azert meg igyis jobbak, mert annyi kart azert megsem okoznak.

Ejnye mar en volnek a nemzeti ujsagkiado akkor mar cimlapon lenne, hogy a rasszista ukbeliek el akarjak a kis nemzetet nyomni megint a budos imperializmusukkal.

Fene nagy toleranciaban elfelejtettek, hogy ez nekunk nepnemzeti szentkorona apostoli hagyomanyunk amit csak a kedvukert finomitottunk le. Maskent csak az egyik fulet kuldjuk vissza es nemzeti turulfelvonulva foga kozt a tamadoval tancolt volna a szilard.

Mereszelik itt megmondani es megszabni a kulturankat, kozepazsiai kipcsakok bandaja ezt igy csinalja, ok  meg toleransak tehat el kell viselniuk, vagy maradjanak otthon.

Minek jottek ide.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Véleményem szerint a rasszizmus genetikailag van az emberi fajba kódolva. Valamilyen szinten, - a mai világban tudatosan, - elnyomható, de kora törzsi viszonyok mindig is meghatározók maradnak. (Ezért is beszélünk törzsfejlődésről.) (Ha véletlenül egy-egy esetben megállapítható lenne a hiánya, akkor az az életképtelen egyedek önfeladása, öngyilkosságra való hajlamuk kinyilvánítása a konkurens rasszok felé.)

Erről az angolok is tudnának mesélni. Általuk alsóbbrendűnek tartott embereket dolgoztattak és kínoztak évszázadokon át.

Legalább nem képmutatók. Az irekkel is lenne egy kis terdelesuk, pedig őket szimplán csak eltiportak... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

csak akkor, ha ezt felmentésnek tekintené a kreténe viselkedésére.

Addig rendben van, hogy bizonyos dolgok ösztönből jönnek: pl az agresszió vagy egy sokkal egyértleműbbet mondjak: időnként rádjön a szarhatnék. Mégse akkor és ott végzed a dolgod (már aki normális) ahol épp rád jön az ösztön, hanem igyekezel a megfelelő időt, helyet és körülményt megtalálni a tevékenységre.

Na az ellenfél játékosainak értékelése (szándékosan ilyen tág a fogalom) ugyan ilyen: lehet hogy egyedül az "ellenség" képet látod benne "ellenfél" helyett stb, mégis aki nem neandervölgyi gyökér az képes ilyen ösztönös érzelmi töltet ellenére is viselkedni.

Más meg odapisál/szarik ahol éppen rájön. Szóbeli, írásos, non verbális megnyilvánulások terén ugyan ez.

..minek kell pörlekedni, áskálódni..

Aki szívének az a kedves, hogy szarul érezze magát emiatt, az szarul érezheti magát nyugodtan.

Kinnt voltam a meccsen... Félelmetes, hogy a huhogás, rasszista rigmusok nem csak a kemény mag irányából, hanem mindenhonnan jött. Élőben végignézni és hallgatni miközben ott van veled a 2 gyereked.... és magyarázhatod nekik, hogy frusztráltak a szúrkolok, mert nem megy a foci a csapatnak és csak ez maradt nekik, hogy huhogjanak ha fekete srácot látnak. Nem menti fel a magyar szurkolókat, a játékosok/szakvezetés/politikusok némaságát, az ahogy az angolok korábban viselkedtek. Ha mas belerondít a medencébe az nem hatalmaz fel arra, hogy a trambulinról belebrunyáljak.

Az a baj, hogy minden következmény nélkül viselkedhetnek így ezek az emberek. A technikai háttér valószínűleg adott lehet ahhoz, hogy a szektor kijáratánál begyűjtsenek néhány jómadarat és felelőségre vonják őket. Nem tudom, hogy a jogi háttér adott -e de ha igen akkor a rasszistáink gyorsan megtanulnák az illedelmes viselkedést. 

Az a baj, hogy a liberális politika oldaláról valami olyat akarnak "civilizálni", amihez lehet még további évszázadok kellenének. - (Lehet még ennyi idő ráfordítással sem sikerülhet. - Eredményesség szempontjából hasonlatos ez az Amerikaiak afgán-tálib 20 éves civilizációs kísérletéhez...)

A versenysport az ellenfél legyőzéséről szól, a csapatsportok esetén ez még kiegészül a csapatos szurkolással. - A lényegre kéne koncentrálni, az pedig az eredményesség, Az angolok nyertek, megvan számukra az elégtétel. (Be is tudhatják akár a legyőzöttek "rasszizmusának", vagy bárminek ami tetszik nekik.)

Ha magyarok nyertek volna, a "kemény-magos" szurkolók a meccs közbeni idétlenkedés után, - a meccs végeztével, - a "négereket" még egy sörre is meghívták volna. Mert szívük az van, jó nagy, - huhogás ide vagy oda. Csak nehezen viselik a vereséget.

A focicsapat nem nyilvánult meg rasszistaként, a szurkoló-tömegben meg mindenütt vannak "egyszerű fejjel" gondolkodók. Nevetséges, hogy egyszerű tömeg-pszichológia alapján működő, 100 évek óta ismert jelenségekre akarnak erőszakkal, a jog eszközeivel hatni. Az arénák hangulata mindig is "vérgőzös" volt. Még akkor is, ha rockkoncertet tartanak benne, hát még ha focit. - Ha nem folyik vér, akkor ami 90 percben ott történik, rendben van. Kiengedték néhányan a gőzt. (Ez a magatartás általánosan még mindig jobban elfogadható, mint egy pride, legalább is innen fotelből és számomra.) - Persze módfelett civilizált szurkolóknak, kisgyermekeiket féltőknek, jobb ha tv előtt ismertetik gyerekeiket a foci világával...)

tudták előre hogy valami balhé lesz. ha cukkolni akarsz valakit akkor meg a megfelelő hely a b-közép, ott mindig találsz valakit aki könnyen felhúzható. a pályának 4 oldala van, megtalálta azt az 1db-ot ahol tuti ezt kapja. 

ha mindenki normális lenne a stabionban itt sem ezt kellene, de borítékolható h. ez ilyen. ennyi. nem kell túlspilázni ezt semmilyen irányba se.

Túltolt szélsőbalos fa**ság fikázása volt ez, nem rasszizmus.

echo crash > /dev/kmem

Szerkesztve: 2021. 09. 04., szo – 19:08

-

Eltekintve a "huhogó honfitársaktól": A magyar foci végét sokan Marseille-től számítják, pedig a '70-es években még volt minőség. Aztán a "tésztás" '86 óta tényleg mélyponton van máig a teljesítmény, és ezen az sem változtat, hogy volt néhány kósza siker még. Nekem a magyar meccsek a lassított felvétel érzését adták évekig, ezért nagyon meglepett a mostanában tapasztalt tempó. A 0-4 ellenére, a meccs a megszokotthoz képest szokatlanul gyors volt.

Az említett kósza sikerek egyébként kivételek voltak, az alap inkább a vereség volt, és nem a vereség ténye volt a legszánalmasabb, hanem az utólagos magyarázkodások. Szóval a mostani meccsek sebessége már elfogadható lenne, de az eredmény azért még mindig szerény.

:(

Szerinted mi az oka a több évtizedes kiemelt figyelemnek és kritikának ami a magyar focit kíséri. Ha a középmezőnyhöz tartozik a válogatottunk az baj? Ha soha nem lesz egy magyar klub vagy a válogatott a futball elit része akkor rossz nekünk? 

Számtalan kérés érkezett a holland szurkolókhoz, hogy NE FÜTYÜLJÉK KI Hamiltont.

Mit gondoltok, mi történt?

Kifütyülték.

trey @ gépház

Az amszterdami Hard Rock Caffeban megpróbáltunk hollandul rendelni. Nem sikerült: román, magyar kiszolgálok törtangolsággal vették fel a rendelésünket. Az 5 fős társaság 4 tagja született holland, és én az egyetlen magyer fordítottam nekik a saját országukban, hogy ne maradjanak éhen. De a hollandokat ez nem zavarja, mert ahogy mondták azt a munkahelyet veszik el a magyarok, ami hollandoknak nem kellene amúgy sem.

 a rasszizmus és a diszkrimináció elleni tiltakozás gesztusaként

mindig megnyugató amikor a baromarcú újságíró újrakeretezi a történéseket. mondhatni történelmet hamisít...

American footballer Colin Kaepernick took the knee during the national anthem before a match in 2016. He said he could not stand to show pride in the flag of a country that oppressed black people.

[..]The anti-racist statement has since become a prominent symbol in sport and during protests.[..]

forrás: https://www.bbc.com/news/explainers-53098516

Ma is volt egy szar meccsünk, és mivel tahók vagyunk üres a lelátó is. Jöhet a következő.

már jó előre meg is írta a times, hogy a huliganizmus oka.... a patás

illetve a kötelezőt fel is mondta nekik a - klára asszony családjához hasonlóan - az impexek korából a senki által meg nem választott bajnai kormányon keresztül a ceu aktivistaképzőbe életpálya-ívelő balázs péter:

Az országban egyre növekszik a rasszizmus, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet mértéke, amelyet Orbán kormánya támogat

 

ezekszerint, ha valakinek van erről valamilyen véleménye, az belekeveri önmagát?

neked van véleményed a futballhuligánokról? - bármi is az -
akkor te is jól belekeverted önmagad :))
téged csak azért nem emlegetnek a nemzetközi sajtóban, - sem - mert egy 120. senki vagy mint mi.
lettél volna külügyminiszter, pláne miniszterelnök, vagy futballhuligán és nem kéne itt irigykedned :)))