"4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert egy politikus cége"

Hozzászólások

Ez a botmixeres Kata, ugye?

trey @ gépház

Az évtized leleplezése.. méltó válasz a lehallgatási botrányra.

Klasszikust idezve "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája" miert baj ha tanultak es a latszolag jol bevalt modszereket viszik tovabb ?

Nincs itt semmi latnivalo. Tessek tovabbfaradni.

Inkabb beszeljunk a zsenialis nyomi plakatokrol es kit mennyire idegesit brusszel tamadasa a gyurcsany korszak visszateritesere. Az lenyeges.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ez csak abban az esetben lehet válasz a lehallgatási botrányra, ha ugyanazok készítették. Ha akik emögött állnak, nem ugyanazok, akkor valószínűtlen, hogy ezt az ügyet 24 óra alatt kitalálták, megcsinálták, felépítették és közzétették.

Szerintem inkább párhuzamos kutatási eredményekről van szó... most akkor szépen ki kellene derüljön lassan, hogy melyiknek mennyi az igazságtartalma. Abból talán kiderülne, hogy mi mire adott válasz.

Szerinted mennyi ideig tart megtalálni ezeket az adatokat, összedobni egy cikket meg egy hülyegyerekes-maszkos videót?

Egyébként meg pont hogy nincs rendesen befejezve, csak oda fut ki, hogy egy cég támogatást kapott, ami azért elég kevés.... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

XVIII. Hatálybalépés A jelen adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató 2021. július 19. naptól hatályos.

19 előtt meg egyáltalán nem volt XD Trey szereti a zugblogokat, bár lehet ők hostolják majd ha kész a storage XD 

De ez van amikor gyorsan kell valami. 

Persze hogy kevés. Szerintem nagyjából ugyanannyi idő kell hozzá, mint amennyi a Pegasus ügy megkonstruáláshoz kellett. Néhány nap, esetleg egy-két hét. Fel lehet habosítani mindkettőt "hónapokig tartó alapos előkészítő, oknyomozó munka" magasságáig. 24 óra kevés az ilyesmihez.

Hát, szerintem az elsőt még te is megtudnád csinálni kis segítséggel egy délután.

Igggen, de az csak azért van mert én kurva okos vagyok, mások ezzel szemben nem annyira.

A másodikat kötve hiszem :)

Ebben is igazad van, mert ekkora faszság még nekem se jutott volna eszembe, hiába a hatalmas eszem, hogy ennyien benyelik, az meg aztán végképp nem.

Szóval: mindenben egyetértünk, haleluja.

Hah, mielőtt megnéztem volna a linket, tudtam, hogy Origó :D

..amúgy ELNYERTÉK A TÁMOGATÁS és.?
Mit csináltak vele.? Felgyújtották.? Ledarálták.?
Azt ugye nem merték leírni, mert perelhetőek lesznek keményen..

Valójában az a briliáns, hogy az ellenzék "mi nem részesülünk semmilyen támogatásban, mert azorbán ellopja" eleve szarul hangzik olyannak a szájából, aki 4500 millió forintot tett el. :D Meg az apró.

És akkor még nem történt semmi mutyi. Érdeklődve várom a részleteket.

trey @ gépház

Jaj, milyen érzékeny lettél hirtelen. Ha fideszes az illető, akkor neked a "lopta el" a szójárásod. Ha a botmixeres, akkor a "tette el" is sok?

Valami a "kétszínű geci" (csak hogy magyarul írjam) felvetéshez? Hogy rinyál mint a fürdős kurva, közben meg kitömik?

trey @ gépház

Apropó, nem tudja valaki hová tűnt európa erős embere vasárnap óta.? Mintha nem merne előjönni a kő alól..

Durva dolgok derülnek itt ki :D :D :D 

Cseh Katalin apjának cége van!

Melyet a lánya is vezetett egy ideig!

És ez a cég pályázaton nyert Pénzt!
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Akkor erre varrjál gombot, alapító-főszerkesztő úr..

 

"Az Európai Bizottság mindaddig nem fogja jóváhagyni a magyar nemzeti helyreállítási tervet, amíg az Orbán-kormány nem hajt végre igazságügyi reformot és ad megfelelő garanciákat arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően ki is vizsgálják a nemzeti hatóságok"

Ezt gyorsan sikerült "kinyomozni". A pendriveot közbeszerzésbe vették? :D 

Szerkesztve: 2021. 07. 20., k – 16:58

..egy nyomdatulajdonos kulák lánya volt, bevallotta..

Durva sztori :-)

A Cseh család volt nyomdacége két uniós pályázaton is kapott támogatást. Mi több, a cég szomszédságában lakó vállalkozások közt is van, amelyik nyert uniós pénzt. Sőt, van olyan uniós forrást elnyert cég, amelyik évekkel korábban megfordult azon a helyen, ahol a Cseh-cég később telephelyet létesített.

https://hvg.hu/kkv/20210720_Botrany_a_kormanymedia_szerint_az_is_gyanus…

A cimet olvasva azt hittem, hogy a felcsuti polgarmesterrol lesz szo. Erre egy 5%-os partrol.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerintem Mészáros Lőrinc fizette az oknyomozó újságírókat. Szerette volna megtudni, hol van az a pénz, ami nem nála van.

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2021. 07. 21., sze – 06:49

Valaki összemészároslőrincezte szegény Cseh Katkát. Cui prodest? - kérdeznénk, ha nem tudnánk a választ. Nem, nem Orbán volt az, hanem valaki más. (Remember ÖszödiBeszéd nyilvánosságrahozás!)

> Sol omnibus lucet.

Amúgy megnézném ahogy kitalálták meg összehozták ezt az Anonymousos maszkos videót, biztos sokat gondolkodtak rajta , meg nagyon komolyan vették :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ahogy látom, nyitottál egy propaganda topicot, amiben mószerolják a Cseh Katalint, miközben nincs bizonyíték törvénytelen cselekedetre. Ez alapján ez hazugság, amit terjesztesz éppen, ilyenre volt már példa. Gondolod, hogy a fidesz bábügyészség nem indított volna eljárást, ha egy kis szikrányi probléma is lenne?

Egy ilyen link, hogy "A momentumos Cseh Katalin tehetETT el 4,5 milliárd forint uniós támogatást" nem azt mutatja, hogy itt az igazság felderítése folyik, ez szimpla propaganda kampány, aminek a terjesztésében részt vállaltál te is.

 

Várjuk meg az eljárást, ha lesz, utána update-eld a topicot! Szólj, ha lesz valami bizonyíték is nem csak ilyen szánalmasan nevetséges Anonymous videók

Ez most hogy jön ide?

Logikusan gondolkozva csak úgy jöhet ide, hogy téged nem az érdekel, hogy a Cseh Katalin csinált-e törvénytelenséget, hanem az NSO botrányról akarod elterelni a figyelmet. Azt hiszem, öngólt lőttél, elismerted a valós indítékaidat.

Ez most hogy jön ide?

Úgy, hogy azon pont így rugóztok, bizonyítékok nélkül. Tehát, hogy te is értsd a 190-es IQ-dal (gondolom a DK-huszár kvízprofesszor állította ki a diplomádat róla számodra), abban pont annyi bizonyíték van, mint ebben. A vizsgálat indításához gyanú elegendő, a hatóságok feladata a nyomozás.

Természetesen, Katkát megilleti az ártatlanság vélelme addig is, de ahelyett, hogy a sajtót cinikus, nulla infótartalmú magyarázkodásokkal látja el, dolgozzon inkább azon, hogy bizonyítsa, tiszta.

Addig is, amíg ezt megcsinálja, gondolkozzon olyan magyarázatokon, hogy hogyan sikerült olimpiaellenes momentumossá válni azután, hogy olyan technológiára nyújtott be EU-s pénzigénylést, amit az olimpián is fel tudnának majd használni.

Mindez azért említésre méltó a tényfeltáró portál cikke szerint, mert a Cseh Katalin ügyvezetése alatt álló Pannónia Nyomda Kft. éppen hologramos technológiára pályázott az európai uniós forrásokból és nyert is 68 millió forintot – a pályázati anyagban feltüntetve, hogy a technológia a 2024-es budapesti olimpián is hasznos lehet, amit végül Cseh Katalin pártja, a Momentum gáncsolt el.

trey @ gépház

"dolgozzon inkább azon, hogy bizonyítsa, tiszta"

Óvatosan, mert jön gyuri23 és lecsap rád, hogy ez a https://a.te.ervelesi.hibad.hu/bizonyitasi-kenyszer-atharitasa

 

Mondom: Szólj majd, ha lesz a törvénytelenségre bizonyíték. Ez nem egy olyan ügy, ami államtitok, mint az NSO és az ügyészség is a fidesz bábja. Ha itt addig jut a dolog, hogy szánalmasan nevetséges Anonymus videók lesznek csak, akkor ebben a témában ennyi volt.

 

Mindenesetre egyértelművé tetted, hogy terelsz, pont mint a kormánypropaganda és a kommunikációd is kb ugyanaz. A fizetett fidesz propaganda és a te itt mutatott teljesítményed alapján nekem ez jut eszembe: "If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Szuper! Majd figyelem Katka mosakodását továbbra is a sajtóban!

(Vicces, hogy neked minden propaganda, ami kenyéradó gazdáidat érinti, és csont (bizonyíték) nélkül benyalsz minden magyarázkodást tőlük. Persze, sok veszítenivalód nincs, mert ha netán kiderül, hogy Katka mégis sáros - erkölcsi értelemben már eléggé az, jogilag meg kiderül -, akkor is mi van? Legfeljebb nem jelentkezel be többet Summer34583443 néven. :D)

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 07. 29., cs – 16:38

Cseh Katalin cége már meglévő technológiát adott el sajátjaként

Mindez azért említésre méltó a tényfeltáró portál cikke szerint, mert a Cseh Katalin ügyvezetése alatt álló Pannónia Nyomda Kft. éppen hologramos technológiára pályázott az európai uniós forrásokból és nyert is 68 millió forintot – a pályázati anyagban feltüntetve, hogy a technológia a 2024-es budapesti olimpián is hasznos lehet, amit végül Cseh Katalin pártja, a Momentum gáncsolt el.

A Fidesz az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul Cseh Katalin ügyében

A Fidesz szerint Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak – mondta Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt EP-képviselője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

A fideszes politikus nyilatkozatában először feltette a kérdést, hogy hová tűnt Hadházy Ákos. A „maga által kiagyalt kamuügyek” feltárásában évek óta „fontoskodó” politikus hallgat a méhlegelőn, ahogy „a modernek és progresszívek” nevezik a gazt és a parlagfüvet. Eközben napok óta egyre súlyosabb kérdéseket vet fel egy valódi botrány, Cseh Katalin ügye – jelentette ki Deutsch Tamás. Hozzátette: nem is kellene Hadházy Ákosnak a világ végére mennie, hogy feltárhasson, elég lenne körülnéznie a sajátjai körében, a Momentum háza táján.

trey @ gépház

Hú mekkora botrány. Na, dolgozom tovább.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nézd máshogy!

Az Európai Bizottság mindaddig nem fogja jóváhagyni a magyar nemzeti helyreállítási tervet, amíg az Orbán-kormány nem hajt végre igazságügyi reformot és ad megfelelő garanciákat arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően ki is vizsgálják a nemzeti hatóságok” – mondta a biztos.

Remélem az EU kedvére tud tenni a kormány azzal, hogy alaposan utánjár ennek a vádnak!

trey @ gépház

"Én is biztos vagyok benne, hogy az egyik flufferük ellen indított vizsgálatot nem néznék jó szemmel."

Ebben a mondatban az "is" azt jelenti, hogy még csak azt sem sikerült megértened, amit én írtam.

Miért ne néznének jó szemmel egy ilyen vizsgálatot? Tudod te egyáltalán mi az az OLAF? (nem a hóember).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Miért ne néznének jó szemmel egy ilyen vizsgálatot?

De hisz' leírtam. Mert az egyik legjobb flufferük/vamzerük ellen kellemetlen lesz vizsgálódni.

Tudod te egyáltalán mi az az OLAF?

Persze! Egy EU-s sóhivatal. Különösebb jogkörök nélkül ...

trey @ gépház

Érdekelne, hogy hova tűnt Hadházy "minden korrupciót kiszagolok" Ákos. Mire jutott. Jaa, hogy momentumos színekben szándékozik indulni. Nincs több kérdésem.

Tagja a Korrupcióellenes Szövetségnek. 2014-től az LMP tagja, majd 2018 óta független országgyűlési képviselő. Kiemelt figyelmet szentel az európai támogatásokat érintő rendszerszintű visszaélések felderítésének.

trey @ gépház

Te magad írtad, a ügy már a megfelelő helyen fel/bejelentésre került.  Akkor mit pörögjön, már a szakértöknél van a labda. 
 Aztán vagy kiderül ott, ügy nincs, vagy az derül ki, hogy sajnos annyi a visszaélés, hogy ezt nem vette észre.  Mint a nép egyszerű fia, azt írnám, bocsánatos bűn, nem lehet minden lopás mellé egy Hadházy-t állítani. 

 De leírom lassan: Ha bűnös, ítéljék el.  Mindegyiket. Bármi oldalról is van. De csak ha bűnös. A karaktergyilkosság bármelyik oldal csinálja, egy undorító dolog. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Értem. :D Hadházy nem vette észre :)

A karaktergyilkosság bármelyik oldal csinálja, egy undorító dolog. 

A karakteröngyilkosságról mi a véleményed? Mármint, hogy valaki az EU-hoz bepályáz egy technológiával, arra hivatkozva, hogy azt majd a budapesti megrendezésű olimpián is "jaj, de milyen jó" lesz használni, majd utána kivonul az utcára és az olimpia megrendezése ellen kampányol? Itt te hol látsz gyilkosságot? Én öngyilkosságot látok.

trey @ gépház

Csakhogy megértetted.   Bár az is lehet, azért "nem vette észre" mert nincs is mit. Erre való a vizsgálat.
 
 Értem, tehát Cseh Katalin saját maga volt a álarc alatt.  
  Látod, én is megértek dolgokat. :)

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Csakhogy megértetted.   Bár az is lehet, azért "nem vette észre" mert nincs is mit. Erre való a vizsgálat.

Nem, ilyenkor a hozzá hasonlóknak ki kellene állni, hogy a párt, aminek a színeiben indul és amelyik elvileg a korrupció üldözését tűzte zászlajára, maga is indítson vizsgálatot.

 Értem, tehát Cseh Katalin saját maga volt a álarc alatt.  

Nem, csak nyitott szájjal futott be a faszerdőbe. Abba, amibe saját maga ültette a fákat.

trey @ gépház

Na lehet már reboot-ilni budai gyula elszámoltatási biztost.?

Szerkesztve: 2021. 09. 09., cs – 12:32

Ebben a botrányban komolyan megüthetik a bokájukat Cseh Katalinék

Cseh Katalin újabb korrupciós ügye: Szécsényben már két éve bűncselekményről beszéltek

Szécsény képviselő-testületében már 2019-ben bűncselekménygyanút emlegettek azokkal a vállalkozásokkal összefüggésben, amelyekről mára egyértelműen kiderült, hogy Cseh Katalinék céghálózatához tartoznak. A testület szóban forgó üléséről felvétel is készült, amelyet bárki megtekinthet.

[...]

A tanácskozás akkor válik izgalmassá, amikor Stayer László független polgármester megadja a szót dr. Serfőzőné dr. Fábián Erzsébetnek, aki a Tegyünk a szécsényiekért Egyesület támogatásával jutott be a testületbe. A politikus mindenre kiterjedő vizsgálatot szorgalmazva elmondta, hogy a Mondat Nyomdaipari Kft. és a Royal Press Hungary Nyomdaipari és Kommunikációs Kft. szerinte bűncselekménygyanús körülmények között juthatott 1,5 milliárd forintnyi támogatáshoz, kihasználva azt, hogy Szécsény kiemelten kedvezőtlen adottságú településnek számít.

A videót javaslom megnézni. 

Válasz erre:

Momentum lezártnak tekinti Cseh Katalin ügyét

Az lehet, de közben az OLAF és a NAV nyomoz.

Hilarious. :D

trey @ gépház

Semmi gond, csak akkor legyen az a kampány szlogene, hogy csak annyira kell kárhoztatni mint a fent említett ügy kapcsán az illetőt :).

Ha elismeri, tőlem maradhat csak ne vetítse azt a képet magáról, hogy egy ezen a téren kicsit is más mint a többi. Pedig az új szdsznek ez az egyik fő ígérete..

Cserébe viszont hozhat új érveket, hogy akkor miben is jobb mint az akinek az alternatívája akar lenni...

Banyek, nem én vagyok az ügyben a bíró, ti meg nem az ügyvédek vagytok :-)

Trey, van már valami konkrét vád, amit egy mondatban értlemesen össze lehet foglalni vagy a topic célja csak az, hogy hazugságot terjessz?

 

Azért kérdezem, mert a "korrupcióval vádolják", "tehetett el pénzt", "állhat a videók célkeresztjében" az arra utal, hogy ez az egész egy szokásos hazugság.

Akkor össze tudnád egy mondatban foglalni, hogy konkrétan mi a gyanú?

 

 

Ismétlem, az ilyenek, hogy "egyre inkább kirajzolódik egy olyan nemzetközi cégháló, amelynek vezetői és tulajdonosi körében az elmúlt években rendkívül sok volt az átfedés, mint ahogy azonos székhelyeket, illetve fióktelepeket is találunk" arra utalnak, hogy ez az egész hazugság.

 

De az "Az is érdekes egybeesés", "a gyanú szerint érintett lehet" is kevés.

 

 

Képes vagy arra, hogy 3 hónap után valami konkrétumot mondasz vagy csak hazugságot szeretnél terjeszteni és ezért idézgeted a kormánymédiát anélkül, hogy értenéd a dolgot?

 

Ezt azért mondom, mert amikor pl a Tiborcz lopott, azt teljesen konkrétan és részletesen dokumentálva volt a neten. Tényleg érdekel ez a dolog, de tolj már valami értékelhetőt is, légyszi

Szerintem a konkrét gyanút megfogalmazták már többen, több feljelentésben:

különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás

Az egyik, amiben itthon a hatóságok nyomoznak.

Az OLAF pedig:

európai uniós közpénzeket érintő csalás

Egyebek mellett ezekben folyik nyomozás. Legalábbis, erősen remélem. De, erősen remélik pl. Szécsény önkormányzatának egyes tagjai is.

HTH

Hogy az OLAF mikor fog konkrétumot kiadni ebben az ügyben? A pesszimisták szerint sajnos majd csak a választások után :D :D :D

A miértre is érdekelne egy válasz, vagy vagy olyan fifikás, hogy rájössz magad is?
 

Addig is, kapacitálhatod a megfelelő Soros aggódó szervezeteket, hogy kérjenek ki minél hamarabb az OLAF-tól papírokat az ügy állásáról. Addig nem állok fél lábon, amíg ez megtörténik :D

trey @ gépház

De miért nyomoznak pontosan? Tudod egyáltalán?

 

Ilyenre gondolok:

Cseh Katalin x dátumkor az y cégnek volt y2 tagja,mely y cég rosszat csinált, mert azt csinálta, hogy z, ami a zs törvénybe ütközik

 

Össze tudod foglalni vagy csak sorosozol meg a hazug propagandát idézgeted?

Konkrétan mire gondolsz? 

 

Nekem ezzel a topiccal az a problémám, hogy 3 hónap alatt nem voltak képesek egy konkrét vádat megfogalmazni Cseh Katalin ellen.

Trey persze tolja a hazug propagandaoldalat állításait, másolgatja őket szorgalmasan, ahol olyan állítások vannak, hogy "korrupcióval vádolják", "tehetett el pénzt", "állhat a videók célkeresztjében"   de konkrétum az nincs.

Nézzek meg egy videót, amiben valamiről szó van, de arról nincs hogy pontosan hogy kötődik az a valami Cseh Katalinhoz. Akkor minek nézzem meg? És ez megy 3 hónapja, ha jól látom.

 

 

----

na és akkor mi a baj a vallásos topiccal? :-)

Ne haragudj, de pl amikor az orosz metróról nyitottam topicot, az ott felsorolt dolgok mind könnyen ellenőrizhető tények voltak (a lenti dolog a 4-es metróval való összehasonlítás volt):

- nem önvezető

- jelentősen hangosabb

- jelentősen egyenetlenebbül fut

- láthatóan igénytelenek a belső tér illesztései

- nem lehet végiggyalogolni rajta

- az ajtajai nem olyan szépen csukódnak (ha megnézitek, akkor a 4-esen a csukódás utolsó részében lelassul)

- igénytelenül látszanak a zsanérok a belső két oldalán (pl ablakok, ajtól fölött).

felszállsz az orosz metróra és ezt mind láthatod te is. És a budapestiek még 30 évig ezt fogják látni, ahelyett, hogy szolgáltatást kaptak volna.

A keresztény, főleg katolikus papokat tényleg nem szeretem, rossz tapasztalatom van velük, a katolikus egyházat egy elmaradott és agresszív egyháznak tartom. Illetve azt is látom, hogy itthon a jelenlegi keresztény egyházakat megvette az állam (rosszhiszemű magyarázat: eladták a lelkület az ördögnek).

 

Lehet, hogy a műveletlenségem az oka de tényleg nem értem, hogy miért van az, hogy egyes szabályokat be kell tartani a bibliából, másokat meg nem.

 

De nyilván az a magyarázat, hogy mert különböző emberek értelmezik ráadásul különböző korokban. Már ott is kilóg a lóláb, hogy egy Biblia van, mégis a különféle keresztény egyházak különféleképpen látják a világot.  Tulajdonképpen ennyi a történet. Most ebben a korban épp így magyarázzuk a "szent" szabályokat, máskor máshogy magyarázták. Pár évtizede az egyik rokonom azért nem házosodhatott meg a kiválasztott lánnyal, mert másik keresztény valláshoz/stream-hez tartozott. Ma azért ilyen pl már nem lenne. A többi is hasonló szabály, szóval halad az egyház a korral, csak iszonyat lassan.

Na, akkor továbbra sincs konkrét állítás, megmaradtunk a "korrupcióval vádolják", "tehetett el pénzt", "állhat a videók célkeresztjében", "Az is érdekes egybeesés", "a gyanú szerint érintett lehet" szintjénél?

Szerintem, ne menj le óvodás szintre! Kezdd úgy a mondatot, hogy "a vádak szerint..." és a "..." részbe írd bele, hogy pontosan mi a vád.

Ha fosol, akkor még írd oda azt is, hogy ezzel nem értesz egyet.

 

Pl.

A vádak szerint, amivel én személyszerint nem értek egyet, Cseh Katalin x. dátumkor az y cég ügyvezetője vagy akármilye volt és ekkor z cselekményt hajtotta végre, ami zs kárt okozott az államnak vagy kinek, azért, mert zsx és ez zsy miatt törvénytelen.

Érdekes, más esetekben, ha netán Fideszes politikussal szemben merül fel valami, akkor Trey mindig azzal jön, hogy várjuk meg a vizsgálat/tárgyalás/stb. végét. Itt viszont még bírósági szakaszban sincs az ügylet, van egy feljelentés. Miért nem várjuk meg a vizsgálat végét vagdalkozás és vádaskodás helyett?

Az aki vádaskodást próbál kicsikarni a topic-ban az Summer...

Az elég konkrét dolognak tűnik, hogy elköltöttek egy rakat pénzt, de az épülethbe amiben a beruházást elméletileg végrehajtották fizikailag nem tudhattak bejutni. (legalábbis a polgi szerint). Ettől függetlenül korrekt az elvárás: gyanúval lehet élni, ítéletet korai hirdetni, hiszen azt nem fórumok és híroldalak hasábjain kell megejteni.

Saját -potenciálisan téves- véleménye viszont mindenkinek lehet. Persze, hogy erre van-e vevő közönség az más kérdés :P..

Ki költötte el és mikor? Ki és hogyan döntött pontosan? Ki lenne és pontoan, miért a felelős? Hol jön a képbe pontosan Cseh Katalin neve? Törvényt vagy etikai elvet sértett? Persze csak a vádak szerint kérdezem. Azért ezeket a kérdéseket meg kellene tudni válaszolni 2-3 hónappal a topicnyitás után.

"Érdekes, más esetekben, ha netán Fideszes politikussal szemben merül fel valami, akkor Trey mindig azzal jön, hogy várjuk meg a vizsgálat/tárgyalás/stb. végét. "

Még csak nem is erről van szó. Hanem arról, hogy a "korrupcióval vádolják", "tehetett el pénzt", "állhat a videók célkeresztjében", "Az is érdekes egybeesés", "a gyanú szerint érintett lehet"  szimplán vicc (ok, persze nyilván nem vicc, mert okkal tolják ezt, de ez egy másik kérdés).

Szerkesztve: 2021. 10. 01., p – 19:13

Azt nyilvánosan hozzáférhető információk alapján viszonylag könnyű ellenőrizni, hogy Cseh Katalin mennyi uniós támogatást vett fel. Cseh 2013. január 25. és 2018. január 10. között volt ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa a Pannónia Nyomda Kft.-nek. A Pannónia Nyomda által elnyert uniós projektekről a pályázat.gov.hu-n tájékozódhatunk:

Látható, hogy a Pannónia Nyomda két pályázatra közel 286 millió forint támogatást kapott. Azonban a támogatási döntés időpontja mindkét esetben Cseh Katalin cégtől való távozása utánra esett. Támogatási döntés hiányában természetesen kifizetés sem történhetett, tehát teljesen biztosan állíthatjuk, hogy Cseh Katalin ügyvezetése alatt a cége egy árva eurocentnyi uniós támogatást sem nyert és így nem is vett fel EU-s pénzt.

Forras: https://magyarnarancs.hu/belpol/cseh-katalin-vezetese-alatt-egyetlen-fo…

Ha jól értem, akkor trey topicja egy hazug lejáratókapmányról adott hírt.

 

Ok, ok, nem lepődtünk meg, miután 3 hónap alatt nem voltak képesek egy konkrét, kézzelfogható vádat sem megfogalmazni.

 

De most komolyan, értem persze, hogy trey mit csinál de vazzzeeee, egy ilyen "VÁDPONTTAL", hogy "Fény derül az Anonymus-videók főszereplőjére?" ne érveljünk már... Ráadásul még ennek is kérdőjel van a végén... Azért csilingeljen már valami vészcsengő, amikor ekkora baromságot iderak valaki...

egy árva eurocentnyi uniós támogatást sem nyert és így nem is vett fel EU-s pénzt

várd csak ki amíg az olaf vizsgálat kimondja ugyanezt :).

Természetesen az ügyvezetése alatt csak beadták és elnyerték a pályázatot, a kifizetés szokás szerint (legalább1, de inkább több évvel)  később történt. Így lehet cikket írni miszerint "akkor ő már nem volt ott", és közben tényszerűen beruházást megejteni olyan ingatlanon amibe a helyi polgi&független képviselő szerint bejutni sem volt képes a nyertes pályázó :). Minimum 2 pályázatban eladták ugyanazt, valószínűbb, hogy az elsőben eladott dologból nem sikerült terméket fejleszteni, a második pedig teljesen kamu történet volt. A lényeg, hogy a tényállás megállapítása és esetleges retorzió a pályázatokat felügyelő helyi + eu-s hatóság hatásköre, majd ha kinyögnek valamit utána lehet folytatni a szálat.

De persze szokás szerint lehet puffogtatni a baromságokat: megpegazusozták őket, csúnyán néztek rájuk lejáratták őket (biztos ellopták tőlük a kulcsot amit sose kaptak kézhez stb..)

Jaja, tudom, hogy Tomika nyilatkozott ilyet, de vajon van-e tényleg valami érdemi vizsgálat? Hadd legyek szkeptikus, amikor egy hazug párt embere mond valamit.

 

Illetve ha van ilyen vizsgálat, akkor elegendő, ha a beadványt megnézzük, hiszen abban benne kell, hogy legyen, hogy mi a konkrét vád. Vagy abban is csak olyan vádak vannak, hogy "Fény derül az Anonymus-videók főszereplőjére?"???

Természetesen az ügyvezetése alatt csak beadták és elnyerték a pályázatot, a kifizetés szokás szerint (legalább1, de inkább több évvel)  később történt.

Tudom, hosszú a szöveg, meg dolgozik a kognitív disszonancia, de csak a te kedvedért ideidézem belőle a lényeget:

Azonban a támogatási döntés időpontja mindkét esetben Cseh Katalin cégtől való távozása utánra esett.

:D

"Jó" kis cikk. Legközelebb arról szeretnék látni egyet, hogy Orbán Győző vagyona mind jogilag, mind erkölcsileg tök korrekt és semmi köze a fiához.

Vicces ez a Magyar Narancs, szép kis szalmabáb.

#apjaalapítottacég #strómanok #céghaló #megintazapjacégelett

trey @ gépház

trey, ezeken az egyeztetéseken ott szoktál lenni? Ha igen, mi lesz a következő topictéma, amit nyitni fogsz? :)

 

Rogán személyesen találkozik heti rendszerességgel a kormánypárti lapok szerkesztőivel és illetékeseivel is a kabinetirodában. [...] Az elhangzottakat senki sem kérdőjelezi meg. Rogán nem ritkán azt is prezentálja, hogy adott témában milyen szóhasználatot vár el a szerkesztőktől. Egy forrás szerint, aki részt vett már egy ilyen ülésen, pontosan úgy zajlanak ezek a találkozók, akár egy munkamegbeszélés: bejön a főnök, értékeli az elmúlt időszak teljesítményét, majd szenvtelenül elmondja, mit vár a következő időszakban a beosztottaktól.

 

https://444.hu/tldr/2021/10/04/orbanek-nagy-kerdese-2022-elott-lehet-e-…

Köszönjük a választ, tehát NEM tudod beidézni ide Tomika által beadott ÁLLÍTÓLAGOS vizsgálat szövegét, melyre TE hivatkoztál.

 

Szólj, ha majd lesz ilyen vizsgálat és ide tudod idézni az anyagot. Addig meg tolhatod persze a szokásos tereléseidet meg idézgetheted a hazug kormány propagandát...

Annyira ostoba az érvelési technikád, mint egy 4 éves gyereknek. Szerinted, ha ezek az infók publikusak, akkor a TASZ-nak miért kellett az OLAF papírokat kiperelnie az EU-ból?

https://tasz.hu/cikkek/es-lon-vilagossag-nem-lehet-eltitkolni-az-elios-…

Javasoltam, fordulj a TASZ-hoz, aminek nagy gyakorlata van ebben. Értesíts majd a fejleményekről.

trey @ gépház

Az azért érdekes számotokra (akik is legyetek), mert ... ?

Folyamatban levő ügyekről a hatóságok általában nem vagy csak csak sablon tájékoztatást adnak a nyomozás érdekeire való hivatkozással. Mi itt a látnivaló?

Ezek a keresztkérdések kevesek lesznek ám Katka tisztázáshoz, Mr. Perry Mason.

trey @ gépház

HAHAHA

Tomikának kellene nyilvánosságra hoznia. Ezek alapján Tomika OLAFos beadványa is akkora kamu, mint a többi.

Mert egyelőre ott tartunk, hogy

  • Fény derül az Anonymus-videók főszereplőjére?
  • "korrupcióval vádolják",
  • "tehetett el pénzt",
  • "állhat a videók célkeresztjében"

Te tényleg hülye vagy???

 

Te idézted, hogy Tomika indított egy OLAF vizsgálatot. Lássuk mi van benne! Hiszen abban benne kell, hogy legyen, hogy mi a konkrét vád, nem?

 

Ha nincs ilyen anyagunk, akkor egyelőre ott tartunk, hogy Tomika állít valamit. Meg én is (azt, hogy nincs beadvány vagy egy kamu beadvány van). Az igazságot meg majd meglátjuk, amikor lesz újabb infó.

Tehát, ez úgy működik, hogy megfogalmazzák a gyanút, feljelentést tesznek, a nyomozóhatóságok pedig nekiállnak nyomozni, amelynek során összegyűjtik a bizonyítékokat. Most itt tartunk.

Te mi alapján hívod hazugságoknak a vádakat egyébként?

Videót megnézted, amit két hete linkeltem?

trey @ gépház

Megnéztem a videót. Egyelőre ott tartunk, hogy te sem tudsz konkrét vádról, képtelen vagy megfogalmazni, hogy mi a vád (ami lássuk be: nevetséges) és azt sem tudod biztosan, hogy Tomika beadott-e bármit az OLAFhoz vagy ha mégis, akkor abban mi van.

Ki a fasz ez a Cseh Katalin, hogy még Summer6529 is sikerült saját maga alá lépni miatta? Valami jövőbeli Orbán győző titkos reménység, vagy mi? A botmixer 'innovációja' biztos nem ér ennyi szócséplést.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Itt nem a Cseh a lényeg, hanem ez a topic azért érdekes, mert szép és könnyen érthető példája annak, hogy jelenik meg egy hazug kampány a te adód által fizetett kormánypropagandában és milyen készségesen terjeszti ezeket a híreket trey, mondhatni gépiesen vagy szolgalelkűen.

Ja, vannak azok a külföldre kimentek, akik már jönnének haza, lehetőleg arcvesztés nélkül. Utolsó mentsváruk a '22-es választás lenne, mert akkor, ha Ogrev bandája nyerne, akkor jöhetnének, hogy: "hurrá, erre vártunk". Ha esetleg nem Ogrevék nyernek, akkor nem tudom mi lesz nekik a "B" terv. Tipp: keretek alatt hazaoldalgás.

trey @ gépház

Úgy látom, azóta sincs konkrét vád.

okok, nem csodálkozunk.

 

Viszont volt esküvő:

Apropó gyűrűk! A gyémántberakásos eljegyzési gyűrű mellé egy különleges kivitelezésű jegygyűrű dukált, amelyek összköltsége biztosan millión felüli összeg volt, ha nem a tízszerese.

https://www.origo.hu/itthon/20211103-exkluziv-fotok-szorta-a-tizmilliok…

 

legalább a tísszerese!!! (sic)

 

 

Szerkesztve: 2021. 11. 05., p – 17:56

Az igazság a bedrogozott menyasszonyról: a Cseh Katalin esküvőjére felhúzott kampány teljesen új minőséget jelent

[...]

De a Cseh-Berg-kampányban persze nem az esküvő érdekes igazán.

[...]

Sokkal érdekesebb az a kommunikációs taktika, ami a jövő tavaszi választásokig várható kormányzati hangvételt vetíti előre.

[...]

Az persze eddig is világos volt, hogy nyilvánvaló hazugságokat is le lehet nyomni nagy tömegek torkán, ha eleget ismételgetik őket. De a Fidesz eddigi ilyen hazugságai jellemzően olyan dolgokra vonatkoztak, amiket-akiket a tömegek személyesen nem tapasztaltak meg. A célcsoport tagjainak nagy része nem találkozott soha Soros Györggyel, nem látott kivont farokkal magyar leányt és munkalehetőséget vadászó migránst, nem táncolt a Pride-on és nem járt mostanában Nyugat-Európában. De lagziban a legszegényebb kisfalusi szavazópolgár is volt már, olcsó szar aranypezsgőt majdnem mindenki látott, a fideszes influencer ugyanúgy, mint a közmunkás, és még Márki-Zay Péter nyilatkozatai is aránylag sok Fidesz-hívőhöz juthattak el.

A következő hónapok döntik el, hogy működik-e a részegjávorszarvas-taktika.

https://444.hu/2021/11/05/az-igazsag-a-bedrogozott-menyasszonyrol-a-cse…

Szerkesztve: 2021. 11. 05., p – 18:00

Update:

A Cseh Katalin-botrány kirobbanása után hirtelen eltűntek az érintett cégek váci, Nádas utcai épületei elől az EU-s támogatásokról tájékoztató táblák – írta elsőként Rétvári Bence Facebook-oldalán.

Csak nem arról van szó, hogy amíg az OLAF és más hatóságok a Cseh Katalin ügy vizsgálatában további lépéseket tennének, addig a csalás nyomainak eltűntetése zajlik, mint ahogy ezek a táblák is hipp-hopp eltűntek? Az illetékes uniós hatóságok késlekedése a még inkább segítheti, hogy eltűntethessék a nyomokat a súlyos kérdéseket felvető korrupciógyanús ügyben

– írja bejegyzésében az EP-képviselő.

trey @ gépház

Sokkal érdekesebb az a kommunikációs taktika, ami a jövő tavaszi választásokig várható kormányzati hangvételt vetíti előre.

[...]

Az persze eddig is világos volt, hogy nyilvánvaló hazugságokat is le lehet nyomni nagy tömegek torkán, ha eleget ismételgetik őket.

[..]

A következő hónapok döntik el, hogy működik-e a részegjávorszarvas-taktika.

 

 

a hup is ennek a részegjávorszarvas-taktika tesztnek a része?

Na mi van, nincs fejlemény? Vagy a központból most már azt mondták, hogy ezt a topikot altatni kell és a városháza eladási "botrányt" kell tolni, amiben sikerült kideríteni azt a durva, mindent felforgató tényt, hogy lehetséges, hogy el akarták adni a városházát?

Tikk-takk, azóta sincs hír vagy konkrét vád? Tényleg egy nagy hazugság volt ez az egész Cseh lejáratás dolog?

Azóta sincs semmi? Semmi konkrétumot nem talált a magyar hatóság az ügyben? Kamu az egész topic?

Már kb. a harmadik hozzászólásnál lejött hogy kamu az egész. Pontosan ugyanaz a terelés, mint a városháza "botrány".

Csak azon gondolkodom ez még mindig az előválasztás által okozott kommunikációs rövidzárlat, vagy a Pegasus tompítása akar lenni? Mindkettőnek elég gyenge.

Mindkettőnek elég gyenge.

Ezzel nem értek egyet, ez a thread a bizonyíték. Magukat értelmesnek valló emberek konstruktív tevékenység helyett itt tobzódnak, miután az utolsó morzsáig felszívták a propagandát. 

Egyszer olvastam egy kutatást, hogy a placebo akkor is hatásos (vs kontrollcsoport, aki nem kapott semmit), ha az alanyok tudták, hogy csak placebot kapnak. Úgy látom, a propaganda is valami hasonló. Attól, hogy valaki saját bevallása szerint "átlát" rajta, ugyanúgy lefoglalja a kognitív képességeit ez a virtuális ganajtúrás.

Én tetetem magam hülyének? Szerinted azért nincs Városháza-ügy, mert még nem derült ki semmi olyan, ami _szerinted_ valami? :D

Libás Gordonnak mi a szerepen ebben a "nincs ügyben"? Ha nincs ügy miért adott fegyelmit Karácsony? :D

1000 kérdés, amire nincs válaszotok, csak az: "Kiderült már valami?"

:D

trey @ gépház

"Én tetetem magam hülyének? Szerinted azért nincs Városháza-ügy, mert még nem derült ki semmi olyan, ami _szerinted_ valami? :D"

Látod megint nem érted, nem akarod érteni. Már leírtam, hogy konkrét bűncselekményre utaló vádakat várok, ha van ilyen, az ügy.

"Ha nincs ügy miért adott fegyelmit Karácsony? :D"

Azért adott mert a vagyonkezelő embere belső információkat pofázott ki, illetve magánszemélyként nyilvánult meg piaci szereplők előtt üzleti ügyekben.
Ez fegyelmit ér minden normális cégben, viszont nem bűncselekmény.

Tessék válaszoltam.

Karácsony egymillió forintot ad a saját fizetéséből annak, aki bármi bizonyító erejűt tud kihámozni a Városháza-ügy dokumentumaiból

https://444.hu/2021/12/09/karacsony-egymillio-forintot-ad-a-sajat-fizet…

 

Egyelőre nem jelentkezett senki az 1 misiért, szóval a városháza ügy szimpla kamu.

Olyanok is vannak, akik "aggódó" apaként önmaguk "segítenek a rendőrségnek felgöngyölíteni az ügyet" ügyvéd hívása helyett, csak hogy a végére kiderüljön, hogy a hiányzó állapotos feleség és a két pici kislány eltűnésében komoly szerepük van.

Azt tudjuk, hogy a Geli nem a legélesebb kés a fiókban, szóval nem lenne példa nélküli a naív előremenekülési kísérlete.

Karácsony egymillió forintot ad a saját fizetéséből annak, aki bármi bizonyító erejűt tud kihámozni a Városháza-ügy dokumentumaiból

https://444.hu/2021/12/09/karacsony-egymillio-forintot-ad-a-sajat-fizet…

 

Egyelőre nem jelentkezett senki az 1 misiért, szóval a városháza ügy szimpla kamu.

Karácsony egymillió forintot ad a saját fizetéséből annak, aki bármi bizonyító erejűt tud kihámozni a Városháza-ügy dokumentumaiból

https://444.hu/2021/12/09/karacsony-egymillio-forintot-ad-a-sajat-fizet…

 

Egyelőre nem jelentkezett senki az 1 misiért, szóval a városháza ügy szimpla kamu.

azt gondolod hogy a 444 nem kereste oket interjura mondjuk soha? gondolom egyetertunk, hogy ez nem igy van.

Most azt szeretnéd, hogy találgassak? Honnan a faszomból tudnám? 

Miért nem csináljuk azt, hogy meghallgatod azt a 40 perces Kocsis interjút, és visszajössz utána, hogy beszéljünk róla? Gulyás miért adna értelmetlen válaszokat? Mert esetleg neked nem tetszik?

trey @ gépház

A 444 nem a korrektségéről híres, hozzájuk képest a telex kifejezetten tényszerű és mellőzi a hangulatkeltést.. A 444-hez képest :).

Görbe tükörbe én se nézek, ha a valóságot mutató visszajelzésre vágyom..

jelenkorunk Vladimir Pozner féle újságírói attitűdje sokat segíthetne..

Karácsony egymillió forintot ad a saját fizetéséből annak, aki bármi bizonyító erejűt tud kihámozni a Városháza-ügy dokumentumaiból

https://444.hu/2021/12/09/karacsony-egymillio-forintot-ad-a-sajat-fizet…

 

Egyelőre az 1 misiért senki sem jelentkezett, szóval a városháza ügy egy nagy kamu

Értelmetlenséget írtál. Karácsonynak nem markting stuntokat kéne tennie, hanem nem akadályoznia a vizsgálóbizottság munkáját. Haverjait - Libás Gordon stb. - pedig megkérni, hogy jelenjenek meg a bizottság előtt.

Megjelentek, mi? :D :D : D

Libás Gordon, az oroszok az egész olyan mint egy filléres Gálvölgyi bohózat :D

trey @ gépház

Értem, tehát elismerted, hogy semmi konkrétum nincs egyelőre, ott tartunk, hogy "Házkutatást tarthattak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen".

 

Ez a kapcsolódó annyiban kapcsolódik, hogy pl közel van a cég telephelyet ahhoz a céghez, ahol esetleg tarthattak házkutatást? :-)

 

KAMU

Közben már minden tiszta lett, nyilván erre a nyomozásra gondoltál:

Külhoni magyaroknak szánt pénzből vettek egy budai lakást és egy luxusautót is.

Nyomozást rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt abban az ügyben, amelynek fontos szereplője Veress László, Kövér László kabinetfőnöke – értesült a 24.hu. A lap még november elején tárta fel, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány több más mellett külhoni magyaroknak szánt adományokból vásárolt budai villalakást.

[...]

A határon túlra szánt pénzekből nem csak a villában található lakásra futotta: vettek belőle egy Audi A6-ot, ezt Visontai Kálmán használja.

https://hvg.hu/itthon/20211214_kover_laszlo_kabinetfonok_sikkasztas_nyo…

Ha megnézed, itt konkrétumok vannak, nem az, hogy vehetett lakást vagy ismert egy olyan embert, aki látott egy olyat, aki járt a cég telephelyének közelében lévő másik céghez kapcsolódható céghez EU támogatást vehetett fel... Konkrétan le van írva, hogy mi történt. Lopás.