A Manjaro Linux Cinnamon változatán a Vivaldi lett az alapértelmezett böngésző

Hozzászólások

Mi lesz a kovetkezo? Windows kernelre valt?

I hate myself, because I'm not open-source.

A bejelentésből:

In our repos, Manjaro always provides the very latest version of Vivaldi, and thanks to direct developer contact we are now also able to include matching default themes for our editions”, Co-CEO of Manjaro GmbH & Co. KG, Bernhard Landauer, says.

To give Vivaldi more of the attention it deserves, I decided to include it as the default browser in our popular Cinnamon Community Edition. With its remarkable browsing speed, exceptional customizability and especially the way it values user privacy, Vivaldi for me is a perfect match for Manjaro Linux.”

Ilyen támogató üzeneteket és olyan hivatalos bejelentést, amiben ezek szerepelnek, én még csak fizetős reklámokban láttam.

Mielőtt még jön a letámadás: én egy szóval sem mondom, hogy ez baj lenne.

trey @ gépház

Meglep. Azt hittem, hogy a Vivaldi nem is open source. Én mondjuk már mindenhol azt használom, kivéve a munkahelyi gépen. 

Tekintve hogy manjaroról beszélünk ezért ez nálam egy tök elfogadható dolog, akár kaptak érte zsetont, akár nem. Aki linuxra vált, sőt azon belül a manjarora, sőt azon belül pont a cinnamon spinre az már tudni fogja hogyan cserélje le a böngészőjét ha nem fekszik neki, sőt igazából el is távolíthatja ha éppen hiányzik neki az a néhány mega hely.

Érdekes egyébként, hogy egy darabig elérhetőek voltak az openSUSE alap NON-OSS tárolójából is, aztán csendben kikerültek. Pedig nem lenne rossz gyakorlat rábízni a disztró üzemeltetőkre a telepítés konfigurálását.