A VMware által hivatalosan támogatott guest operációs rendszer lett az AlmaLinux OS

Címkék

Vállalati környezetben dolgozóknak nyilvánvalóan nem kell ecsetelni, hogy mekkora mérföldkő ez a projekt életében ...

Hozzászólások

wtf is AlmaLinux ? tudom tudom googlizzam ki... :/

Már csak a logót kellene egy almára lecserélniük. Másik kedvencem a török Pisi, ami macskát jelent törökül ha jól tudom. Azért illene lecsekkolni egy szó jelentését, ha valaki valamit feltesz a netre, mert komolytalanná válhat a projekt (neve legalábbis) pillanatok alatt.

 

Volt anno egy Orina nevü szörp vagy valami ilyesmi, Spanyolországba is exportálták. Spanyolul vizeletet jelent. Gondolom néztek nagyot, amikor a boltok polcain ott sorakozott...

Arra rájöttem, hogy az alma jelentése spanyolul lélek.
Most egy kicsit szétnéztem az AlmaLinux oldalán és örömmel tapasztaltam, hogy alapító főtámogató a CloudeLinux OS és deklarálták, hogy örökké ingyenes marad az AlmaLinux.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Egy haverom dolgozott a https://www.geci.net/ cégnek, amikor kérték, hogy regisztrálja a geci.hu domaint, jelezte, hogy ez nem igazán lesz jó ötlet, találjanak ki más nevet. Hosszas elmélkedés után, azt találták ki, hogy akkor legyen gecis.hu Persze az sem lett regisztrálva.

:)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem vagyok vállalati környezetben dolgozó, így nekem ecsetelhetné valaki, hogy mi ebben a nagy szám. Leszögezem: tudom mi az az Alma Linux, csak azt nem értem, hogy ez a hivatalos VMware-támogatás miért nagy szenzáció. Aki eddig Alma Linuxot vagy Rocky-t telepített VMware-be, az telepítés elején ki tudta eddig is választani a CentOS vagy RHEL profilt, ami 99,99999%-ig megfelelő, lényegében nem határoz meg semmit. Kb. ahogy egy PopOS is nyugodtan telepíthető Ubuntu-s profillal, mert nagyrészt ugyanaz, ugyanarra/egymásra épülnek. Igazából még a profil is mindegy, mert csak a default beállításokat határozza meg, de azokat kézileg is meg lehet változtatni egyenként, ha valaki nem lusta, hogy mennyi RAM-ot, prociszálat, prioritást, milyen CPU extensiönöket, lemezvezérlőket, virtuális lemezeket, stb. kapjon a virtuális gép, nem olyan rettenet nagy munka belőni, ha az ember tudja mit csinál, ráadásul egy hoston elég egyszer megcsinálni, a többi hasonló virtuális géphez már lehet klónozni meglévő profilokat, és abból kiindulni.

Az is igaz, hogy én már a CentOS-nél, RHEL-nél sem értem, hogy azok miért nagy számok Linux terén, mitől vannak sokan oda, hogy azok a legeslegjobbabbbabbbak, nekem csak egy ugyanolyan n+1. disztrók, mint a többi, semmiben nem különlegesek vagy szentek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)