MSZP marketing: A Balaton mindenkié (reklám a Balaton felett)

Barátaimtól kaptam az infót, hogy egy kis repülő húzza az MSZP szlogent: A Balaton mindenkié
Ezt kinek reklámozzák? Annak aki ott van? Nem annak kellene aki nincs ott?
Ha ehhez ilyen hülyék, akkor egy ország elvezetése már meg sem kottyan! :)

 

Érdemes meghallgatni (pedig 444):
https://www.podbean.com/media/share/pb-28vyf-10b48e3?utm_campaign=embed…

Hozzászólások

Én láttam a repülőt és elég szomorú.
Nem akarnak egy Habonyra költeni pedig kéne.
Aki olvas újságot annak az üzenet viszont érthető (de akkor minek?) a NER lovagok és csemetéi felvásárolják az élő vizek partszakaszait.
 

De hát szinte az egész Balaton-part a kádári rendszer haszonélvezőié, (a népé!?) volt 50 évig! Most 30 éve nyilván váltás van, van aki eladja és van aki megveszi.

Pénz biztosan kell az adásvételhez, de a nyaraláshoz is. Akinek nincs, az a többség, egy élet alatt sem jut el sem vevőként, sem nyaralóként a Balatonra. Aki meg igen, az fizet érte. (A kapitalista világban mindenütt így megy ez. De ha pénz van és olcsóbb, lehet menni nyaralni tengerpartra is. Sokan meg is teszik, és mennek a Balaton helyett Horvátba. Másoknak elég egy dunai homokpad is, azt mostanában nem fogják magánosítani, mert időnként az áradás néhány napra-hétre befödi.)

(Hozzáteszem én azért a nyákos, mosószeresen habzó, hínáros, a talp alatt éles nád-kagyló-maradékos, néha döglött úszkáló halakal "élő", kifejezetten "büdösvízes" partszakaszokért nem aggódnék annyira, ha csak nem a szavazókra tervezném az érzékenyítő propagandát.)

a strandolók vizeletének nagyobb hányada kerül a tóba, növelve a víz foszforterhelését, ami az algásodás kiváltó oka

Az algak meg meg a faknal is hatekonyabbak abban, hogy a fo uveghazhatasu gazt (amit tobbek kozt ki is lelegzunk) a CO2-t eltuntessek es atalakitsak oxigenne. Ezt ugy hivjak, hogy a termeszet korforgasa. Ehelyett inkabb oblitsuk le ivovizzel a vizeletunket es vegyuk ki ebbol a korforgasbol. :)

A lenyeg, hogy megint lehet egy jot "szemet Meszarosozni", amiert keves a peneszgomba-tenyeszet ingyenes WC a Balaton parton. Ha ingyen lenne is bemennek a vizbe pisilni higieniai okokbol.

Na de miért nincs a Balatonban úszó wc, természetesen ingyen?!

Egy neves szoci vezető már le akarta csapolni a Balatont, hogy kukoricát ültessen a helyére. Nem jutott eszébe ez a remek környezetvédő zöld érvelés. A büdös parasz magyarok telehugyozzák a balcsit, amitől algásodik a tó pusztul a természet. Nosza csapoljuk le a Balatont a sok paraszt meg menjen kukoricát kapálni. :)

Hát nálad nagy a baj! 

De azért megpróbálom, hátha. Sem az oroszok, sem az usa sem az usanka (uk) nem szövetkeztek a nácikkal. 

Ha már ennyire ragaszkodsz a második világháborús allegóriához, ami ma a magyar ellenzéki oldalon van:

Jakab Péter, alias Benito Mussolini rátalált szövetségesére 

Gyurcsány ferencre, alias Adolf Hitler. 

Jakab a vicces, ha kell tapló fasiszta bohóc, Gyurcsány a keménykezű én-meg-mondom-mi-lesz náci diktátor. 

Hát igen zavaros ellenzék zavaros fejű fanboyokat termel ki magából, aranyhal emlékezettel.

De a zinternet nem felejt: https://www.google.com/search?q=n%C3%A1ci%20jobbik&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min…

Külön ajánlom a figyelmedbe a második találatot: Gyurcsány: a Jobbik náci párt!

A hallgatóimnál megszoktam egy színvonalat. De ha lesz valamikor szabadidőm, hajlandó vagyok oktatni téged, akár még történelemből is. :D

Csatlakozott a Szovjetunió a Háromhatalmi egyezményhez? Nocsak! Ez egy érdekes alternatív történelem valamelyik párhuzamos univerzumból. :)

A mi univerzumunkban az Egyesült Államok, Egyesült Királyság is rábólintott arra, hogy a második világháború után Lengyelország a szovjet érdekszféra része legyen. Morálisan ez eléggé aggályos de hát ez egy ilyen világ. 

Döbbenet. Elolvastad a wikit? Mikor köttetett? Miről szólt? Mikor realizálódott? Mikor kezdődött a II. világháború? 

Ha a hülyeségedbe való kapaszkodást elengeded és választ találsz a fenti kérdésekre, azt kell kapjad, hogy a II. világháború bizony úgy indult, hogy a 3. birodalom és a Szovjetunió szövetségesek voltak, együtt rohanták le és osztották fel Lengyelországot, megvolt a tervük egész Kelet-Európa érdekszférákra osztására. A világháború folyamán bomlott fel ez a szövetség, mert a németek rátámadtak a szovjetekre.

Alternatív történelem /o\

Milyen tanár vagy, ha szabad megkérdeznem? Mondjuk a fentiek kb. az alapműveltség része...

Azt kérdeztem hogyan? Volt valami vezetéknélküli rejtett fülesed? Vagy valami infra-lézeres falraírási technológia amit csak te láttál speciális szemüvegben? Vagy nokiás dobozokat kapott a teljes érettségi bizottság? :)

Vagy esetleg kisegítő középiskolából is?! Nem gondoltam volna! 

Én valódi gimiben kaptam valódi 5-öst. 

Ez egy tök szép duma arra, hogy a NERcegek által kivágott nádasok nem képesek foszfort megkötni. Nem hugyozó emberből van több, hanem foszfort megkötni képes növényzetből van sokkal kevesebb, kell a NERnek a magánkikötő.

És igen, a pénz diktál, övék a kurva sok pénz, csak éppen mások is megszívják, amit művelnek a sok pénzükkel, mert újgazdagék műveltsége arra már nem terjed ki, hogy miként kéne bánni a környezettel. Ők tipikus újgazdag parasztok, nem jól nevelt arisztokrata származású emberek. 

Az erre adott válasz (legyenek ingyenes WC-k) nem oldja meg a problémát.

De csak hajrá, álprobléma megoldásában mindig könnyen lehet győzelmet aratni. Csak rendeletben ki kell adni, hogy ingyenes kell legyen a mosdó. A többi az ök. feladata, oldja meg, ahogy tudja. 

Én sok helyen tapasztaltam európában, hogy a vízparthoz jutás ingyenes egy adott tó partján.De han em így lenne itthon még is ezt szeretném.  Én azt várnám az aktuális kormánytól, hogy vásároljon vízparti ingatlanokat és tartsa fent a partszakaszt. Szedjen szemetet, legyen wc, öltöző. Biztosítson a kereskedőknek megfelelő helyet a működésre. És azért, mert 50 évig szar volt nekem nem indokolja, hogy eztán is szar legyen. Illetve jelen állás szerint még szarabb. A nagy tavak mellett egyre több strandot adnak el vagy tesznek fizetőssé. És ehhez hozzá teszem, hogy nem lesz ettől jobb. Ott van pl a poroszlói strand. Az önkörmányzati képviselő üzemelteti. Körbe vették a homokos partot rohamrácsokkal és ennyi. Szedi a pénzt.
 

Ingyenes tengerpart esetén nincs:

- wc
- vizimentő
- napozóágy és ernyő
- kiszolgáló egységek

Bár a tengerpart ingyenes, de ha olyan helyet szeretnél, ahol vannak ilyen szolgáltatások, akkor az ott lét és ezek használata nincs ingyen.

Nálunk úgy képzelik el az emberek az ingyenes balatonozást, hogy ezek is legyenek meg, és lehetőleg ingyen.

Igen úgy képzelem, hogy legyen az adómból wc és öltöző. Nem moziba megyek hanem egy tópartra. Egy természeti képződményhez. És mivel oda megyek fogyasztani is fogok, de akár vihetnék otthonról. Arról már nem is mesélek, hogy vannak helyek ahol át kell engedned a túrázókat a földeden. És képzeld, működik. Magyarországon ha nem tetszik egy potentátnek akkor áthelyezteti a leghíresebb túraútvonalat.
A legrosszabb amit te is tudsz, hogy a fizetés az nem egy emelt színvonal megvalósulásához járul hozzá hanem nettó lopás.

Az adó nem erre van!

De, az adó éppen erre van.

Az emberek elmennek a balatonra, ott eltöltenek néhány napot. Költik a pénzüket, le vannak húzva, egy lángos 800, egy kis adag (25-30 dkg) hekk 1800, egy sör 600. A szállás egy vagyon. Az önkormi megfeji a büfést, a szállásadót, az éttermest, de arra már nem futja a nagy lehúzássorozat végén, hogy egy nyilvános WC-t üzemeltessen, ami egyébként törvényi kötelezettsége jelenleg is. 

 

Balatoni árak: 1200 forint egy sajtos-tejfölös lángos, 3000 forint felett a főételek többsége Zamárdiban

Lefotóztunk néhány ártáblát, amelyek szinte már a budapesti belváros szintjét hozzák, és egy hoteltulajdonost is megkérdeztünk, mi a helyzet a szálláshelyekkel.

Láng Dávid - szmo.hu
2021. június 16.

Lángos (sima, 800 Ft, fotón az ártábla): https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2021/06/zamardi…

Pont erre céloztam, csak “valamiért” nem ment át. Mit írjak, Borsodit? Kőbambit? Vagy Arany Korsót? Hova menjek, Fapuma vagy mellette okés? Vagy az a sztenderd, amit valami fasz fotózott valami retek oldalra? Nem baj amúgy, én nem te vagyok: megnézem amit írsz. Csak mondd ki, mi az :) 

Ui te mikor jartal Balatonnal? Tok oszinten kerlek! En nem oly’ reg, es tobb helyre is beneztem. Koszi!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

El kell, hogy keseritselek, de pl Balatonszemesen van wc, meg oltozo a szabadstrandokon. Igen, tobb is van. Igen, tiszta. Igen, 500 Ft egy langos, nem 5000. Igen, a telepulesvezeto Fidesz altal tamogatott. Nem az egyetlen ilyen a parton...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Pontosan tudod, miről beszélek. Az, hogy nem vagy hajlandó más szempontból megvizsgálni a dolgokat hanem elfogadod a kedvenc firkaszod írásait, meg nem teremt igazságot. Csak az a baj, hogy ez így feligazsag.

Nekem az is az igazság része, hogy a saját balos varosvezetesunk megtalalta a saját mini-oligarchait. Neked az ilyesmi fasza dolog, ha számodra kedves emberek teszik ugyanazt - csak kicsiben, mert az cuki, meg megérdemlik. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

nem vagy hajlandó más szempontból megvizsgálni a dolgokat

Mégis milyen szempontból kéne vizsgálni a korrupciót, relativizáljuk vagy jöhet a "bezzeg az ellenzék" érv?

Neked az ilyesmi fasza dolog

Ebben tévedsz, nem csak 2 oldal létezik. Ha becsületes a polgármester/városvezetés, akkor nem is érdekel, milyen párthoz tartoznak.

Az eddigiektől nem az jön le, hogy szerinted is csinálhat hasonlókat az ellenzék is, hanem az, hogy az relatívizalhato.

Ha az ellenzék nem tesz hasonlót, akkor alkalmasabb; az elsők között kapnának tőlem bizalmat. De egyrészt ez nem így van, másrészt ha kiderul, akkor hirtelen bőszen tagadják, vagy kiderítik, ki a buzi a Fideszben. Csak a valódi problémákkal ne kelljen foglalkozni... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Naiv vagy. Vádemelési sikeresség 95% feletti nálunk. Átlagosan 5% esélyed van, hogy megmaradjon a kezed. Tegyük fel, hogy eljátszák veled ezt többször, ami n. Azaz 0,05^n esélyed lesz, hogy marad kezed.
Persze később akár még az is kiderülhet, hogy igazad volt. :)

fűszerezzük meg ezt az olyan helyzetekkel mikor a román cég akitől a mozdomyt vásároltátok garanciális szervízt tud 3 hónap alatt meg 2 hét alatt is végezni, az alkatrészek meg ugyancsak a csúszópénzek fgv eben elérhetőek vagy epp hianycikkek.. (csak h. egy konkret szemlelteto helyzetet emlitsek..)

Mert az ügyészség csak a hülyebiztos ügyeket viszi vádra. Sokkal, de sokkal több esély van megúszni 5%-nál. Statisztika már csak ilyen... Nagyon nagyon csúnya szám lenne, ha összes indult eljárás és jogerős ítélet arányt mutatnának. Nyilván nem is mutatják :D

"vannak helyek ahol át kell engedned a túrázókat a földeden"

Ezt Nyugatabbra is azert engedik meg, mert "ha kevesen mennek at, azt kibirjuk, ha sokan, akkor meg mivel mienk a terulet, olyan vendeglatoipari egyseget teszunk oda, amilyennek csak nem szegyelljuk eltenni a profitjat".

Itthon nem azt mondom, hogy "rosszabb" ez a "menjenek mashol a turazok", inkabb "mas".

a sok varosi paraszt utan.

Ha igazi paraszt lenne tudná hogyan kell egy földön / természetben viselkedni. Bunkó-tahó inkább. Nem különösebben meglepő, hogy ezek azok akiket teljesen mindegy milyen helyszínre illesztesz be: neki megszokás, hogy a villamossínek közé hajítja be a kólás üveget a tőle 2m-re található szemetes helyett.

Kikerülve a természetbe az első dolga, hogy pótolja a városban megszokott alapzajt, majd végigcsörtet árkon bokron keresztül. Olyasmit ezeknek magyarázni, hogy a szemeted vidd magaddal, kicsit szebb-jobbat próbálj magad mögött hagyni ahhoz képest mint amit kaptál teljesen esélytelen.

De városi pl "köz"terület használat kapcsán elég volt párszor áttekerni Lágymányosi öblön kora reggel :).

A jövedelemeloszlás csökkent. 
2006: 5,5x
2019: 4,2x

Vagyis az felső ötöd ennyivel keres többet az alsó ötödnél.
forrás: https://www.ksh.hu/thm/2/indi2_6_1.html

Eközben az EU-ban:
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Inco…

 

Mindemellett normális folyamat, hogy egy-egy országban, ha az fejlődik lesznek szupergazdagok is. Ez elkerülhetetlen. Ahogyan minden társadalmi rétegnek van étterme és van szállodái is, úgy előbb vagy utóbb lesznek ilyen lakó és üdülő övezetek is. A Balatont és környékét nem a NER sajátítja ki, hanem a verseny amiben a pénz győz. Lássuk be, a II. kerületben sem lehet mindenkinek háza, illetve igen, ha megfizeti.

Kar, hogy ami ksh-s oldalt, illete ket adatot linkelsz epp, az szinte biztosan modszertani valtozas eredmenye, es mint ilyen, igencsak megteveszto tud lenni. Nezz ra az adatsorra, majd vedd ki belole 2006-ot, az elso es egyetlen evet. Maris megfordithatod a mogotte meghuzodo gondolatmenetedet, mivel latszolag monoton novekedes van a jovedelemeloszlas teren az elmult 12 evben.

Akkor zarhatnank ki a modszertani valtozast (vagy az egyszeri, even beluli hatast), ha latnank elotte is eveket, ami jobban illene a sorba (akar stagnalo, akar csokkeno, akar novekvo tendenciat mutatna, a lenyeg,h nem egy ekkora bazi nagy ugrast, mint ami 2006-2007 kozotti adaton latszodik, de utana meg semmi jele hasonlonak).

Ezek most egymasra licitalnak a balcsi kornyeken, hamarosan allasinterju. Gondolom, jonnek majd sorra a tobbiek is.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Lazán kapcsolódik:

Majdnem sikerült elmutyizni két zuglói telket

A zuglói gazdasági bizottság, az MSZP-s Hajdu Flórián alpolgármester előterjesztésére, képviselőtestületi döntés nélkül értékesítette volna az Egressy út és az Angol utca sarkán található, összesen 6300 négyzetméteres két telket

A tervezett akció azért figyelemfelkeltő, mert a telkek vételára több mint százmillió forinttal kevesebb, mint a három éve becsült érték, a pályázatra pedig csak egyvalaki jelentkezett,

Next generation "elszámoltatók". :D 

trey @ gépház

Mert:
Engem is zavar. Méltatlan. Nem igaz. Lenácizni a másikat akivel nem értesz egyet, nagyon aljas módszer, nem méltó a liberális gondolkodáshoz, mégha alkalmazzák is. Amikor fidess-t írsz, nem vitatkozol, hanem minősítesz. Az érzelmekre és a félelemre apellálsz, mintha migránsoznál vagy sorosoznál.

Én meg voltam róla győződve, hogy a vélemény nyilvánítás szabad. A führer (A vezető) ezt elmondja minden héten.  Még ha ennyire méltatlan is. Én azt hittem , hogy a sárdobálásnak kifejezetten örülnek a fidesz követők. Ott mást sem látok. Csak a kedvükben próbálok járni.
De örömmel hallom amit mondasz.
Bár a fidesz szél jobbra nyomulása a tanult polgárok (nem én) körében vet némi hasonlóságot a bontakozó náci párt tevékenységével. Konkrétan arra gondolok amikor a felhergelt ostoba tömegek elé egy  nép vagy társadalmi csoportot oda vet. Amikor a szociális intézményekből szisztematikusan kiszorítja a leginkább rászorulókat.
Bizony-bizony nem csak az elnök úr legújabb aranyköpéseit kellene hallgatni pénteken.

1. Olvasd el a kérdést újra. Arra kérdeztem rá, hogy szerinted konkrétan *mi* volt a különbség :). Várom a választ.

Mi a különbség szerinted ezen a téren a nácik és a kommunisták között?

2. Egy kérdésben mi a relativizálás? 

én igyekszem mindig szépen társalogni - nem a véleményedbe kötök bele, hanem a stílusba és elhatároztam, hogy mindenkinek szóvá fogom tenni... és ez nem személyeskedés.

És miért van az, ha valaki nem ért egyett, akkor már fidesz követő. Szerintem vagyunk páran, akik egy harmadik útban hisznek a NORMALITÁS-ban.

For Whites Only meeting room!

A Fidesz sikeres abban, hogy a "kormánykritikus" hangadókat "fideszes" hangadókká provokálja (ez nem feltétlenül a Fidesz kvalitását tükrözi, inkább a "kormánykritikusok" gyengeségeit). A "kormánykritikusok" nem valami jók abban, hogy önmagukra és egymásra (akár mint harcostársra, akár mint emberre) figyelmet fordítsanak (valahol érthető, hiszen bizonyos értelemben egy szűkülő arénában versenyeznek egymással). A hangadókat követő "kormánykritikus" csürhe tagjaiban szintén nincs elég szeretet önmaguk és a többi ember felé. Persze a legtöbbjük őszintén akar jobbat mindenkinek, de eldobott aggyal, szeretet nélkül nehéz. Ezzel nem azt mondom, hogy a fideszes csürhében több ész és szeretet van, de az biztos, hogy a "kormánykritikusoknak" az elmúltnyotizenkétév óriási lehetőséget adott megmutatni, mennyivel különbek a fideszeseknél. Megmutatták, és Orbán valószínűleg elégedett a látottakkal.

:)

Tiborczékkal üzletelget Zugló?

“Csütörtök délelőtt, az augusztusi kánikulában ül össze a zuglói gazdasági bizottság, amely ilyenkor a képviselő-testület helyett hozhat meg bizonyos döntéseket. Gyorsan ki is használják a meleget és a felhatalmazást, és Hajdu Flórián, MSZP-s alpolgármester előterjesztésére egyebek mellett eladnak két, az Egressy út és az Angol utca sarkán található, összesen 6300 négyzetméteres telket, amelyen várhatóan jó nagy társasház épül hamarosan. Önmagában egy-egy ingatlan eladása talán megmagyarázható, hiszen vannak még üres telkek, az önkormányzat pedig pénz szűkében van.

A tervezett akció azért figyelmefelkeltő, mert a telkek vételára több mint százmillió forinttal kevesebb, mint a három éve becsült értéke, a pályázatra pedig csak egyvalaki jelentkezett Erdei Bálint cége, aki Tiborcz Istvánnal közösen alapította annak idején az ELIOS Zrt-t.

A cím egyszerű sugalmazás, ahogy az is, hogy megemlítik Tiborczot. Ha majd konkrétomuk lesznek akkor elhiszem. Addig ez csak whisful thinking.

Igen, lemaradt, meg az is, hogy az RTL KLub híradóban hogyan magyarázza el az MSZP-s Horváth Csaba, Zugló polgármestere, hogy miért nincs azzal baj, hogy az a cég jelentkezett csak. :D :D :D :D :D

https://www.rtlmost.hu/hirado-p_7724/21-08-13-rtl-hirado-c_12888052

32:40-től

trey @ gépház

Azzal nem tudom, mi baj lenne, ha egy ilyen dologra csak egy jelentkező akad?
Te is az a fajta megvezetett fidesz szimpatizáns vagy, akitől orbán, vagy a sleppjének bármely tagja akár gyerekeket is gyilkolászhatna, azt is megmagyaráznád, hogy miért is jó az nekünk, magyaroknak.
 

Igen, de az elmúlt ~10 évben viszonylag sok önkormányzattal volt kapcsolatom. Az aktuális műsor pl. az, hogy a házunk előtt a (már magánterületnek számító) parkoló elé ilyesmi oszlopokat állítottak, nehogy le tudjunk parkolni. Jóhiszeműen azt mondták, hogy nem tudták, hogy az parkoló – gondolom nem látták a táblát, a felfestést és a parkolásgátló vasat. 

Szerkesztve: 2021. 08. 13., p – 14:18

Felettem a Balatonon pár napja DM (Drogerie Markt) reklámot húztak oda-vissza. Az nem tudom jobb-e :)

Amúgy nem tudom minek húzgálnak ott minden szart, állítólag "nincs is ember a Balatonon olyan drrrága meg fejleszteni kéne a környéket" blabla. Ehhez képest csaknem' lehet igaz: olcsóbban szálltam meg, mint előtte GYMS megyében. Volt parti budi. Kevesebbért vettem lángost, mint a debreceni zsibin. Annyiba került a fagyi, mint Debrecenben. És annyian voltak mindenütt, hogy alig találtunk szabad helyet a strandon. Jah, három Balaton melletti városról is beszélek: valamivel komolyabb mintavét, mint egy (1) adott helyről. Amúgy odajutni is horror volt, visszafelé meg horror x2, rég láttam ilyen forgalmat. Siófokon átlibbenve (bocs, majdnem ez a 4. város) a Tanácsház utcai hídon kocsival simán megvolt ~negyed óra amíg átmentünk, pedig nemigen van 500m hosszú és 2x2 sáv.

Nah mindegy, csak érdekesség. Szóval a Balcsi marketinghez eléggé megfelelő, jaja. Kár, hogy a politikai mozi is ráébredt.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

hehe ... cirka 30 évvel ezelőtt nem bírtam végigbringázni a tó déli partját, mert balatonböszmédnél, a belső út végén, az utamat állta 1 böszmenagykommenistapártüdüllllőőő ...

ki kellett mennem a főútra, hogy kikerüljem ...

járt valaki mostanában arra ??? eldózerolták már ??? :):):)

Most voltunk 1 hetet Zamárdi közelében

- én is láttam mszp-s repcsis reklámot 1x, valami cégét 1x

- s-t-f lángos 1800 Ft egy műanyagszékes kiülős helyen a part mellett

- a nyaralás olcsóbb Görögben, mint itt, de kisgyerekkel nem vállalunk repcsis utat még

- a vendéglátás része pont ugyanaz a gagyiszar mint mindig is volt, de most már elég durván drága

- magát a tavat szeretem

[..] Zamárdi közelében[..] + [..]s-t-f lángos 1800 Ft egy műanyagszékes kiülős helyen a part mellett[..]

Burzsuj hely lehet ez a Zamárdi :)

https://likebalaton.hu/telepules/balaton/hireink/nagy-balatoni-langoste…

2020.08.11. 06:00 - Zamárdi Sarok büfé: 1200ft-ot írtak a "sonkás-sajtos-tejfölös" -re.

**

De tessék ez újabb: 2021. július 10

Egy újabb ajánlás szerint a legfinomabb lángos Balatonfüreden, a Törp Büfében fogyasztható. S hogy miért? Idézzük a levélírót: “Mindig friss – jó ízű, nem fáradt olajban sütve -, egyébként ez a hekkre is vonatkozik. A lángos ízletes kelt tésztából, bőséges feltéttel (sajt, tejföl) készül. Az ár-érték arány megfelelő, 1000 forintba kerül.”

Siófok-Szabadifürdőn a Beló Beach falatozót ajánlották a Facebook-oldalunkon. “Sok helyen ettünk már, de itt a legfinomabb a lángos. Évek óta visszajárunk. A fokhagymás 700 forint, a sajtos-tejfölös 950 forintért kapható” – írta olvasónk.

https://www.startlap.hu/utazas/balatoni-langoskorkep-terkep-arak/

Barátaimtól kaptam az infót, hogy egy kis repülő húzza az MSZP szlogent: A Balaton mindenkié
Ezt kinek reklámozzák? Annak aki ott van? Nem annak kellene aki nincs ott?

Te most, elmondásod szerint nem a balatonon vagy és mégis tudsz róla. Én sem a balatonon vagyok és én is tudok róla.

Ha ehhez ilyen hülyék, akkor egy ország elvezetése már meg sem kottyan! :)

Most akkor ki is a hülye és mihez?
 

Szerinted rám milyen hatással van az ha valaki hülye? Meggyőz, hogy rászavazzak?

Olaszországban vagyok. Napi kapcsolatom van az otthoni barátaimmal. Egymásnak küldünk híreket a világból és szórakozunk rajta. 

 

Az, hogy velem mi van abból ne akard azt levezetni, hogy ez jó.

Off: Nem gondoltam volna hogy ennyi édesvizi biológius szakértő látogatja ezt az oldat. Mennyi rejtett erőforrás és pályatévesztés. 

On: Mivel még senki sem említette: Gyurcsány! 

Szerkesztve: 2021. 08. 13., p – 23:32

Épp ma voltunk Balatonföldváron. Egy családi, egész napos belépő a strandra 1800 Ft. Van szabadstrand is. Gyros-os lángos 1200, sült kolbász 750, 1 gombóc fagyi 300. Máshol is ilyen árak vannak. Szerintem ez bőven megfizethető. Ha telik cigire, piára, akkor erre is. A Balaton tényleg mindenkié! A többi csak aljas hergelés, uszítás.

Épp a mai nap filóztam azon, hogy mi történne, ha jövőre a mostani ellenzék alakíthatna kormányt. A mostani miniszterelnök-jelölt jelöltek biztos miniszteri tárca várományosok (legalább). Elég sötét jövőkép. Nem szeretném.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Lehet, hogy az a baj, hogy a problémát sem értem. 

- diktatúra van, csak drága, fizetős strandok vannak, amit csak a ner kezdevzményezettjei engedhetnek meg maguknak

- a lángos 1200, a sör 500, abszurdum!!!

Ehelyett:

- a déli oldalon nagyrészt szabad standok vannak, ami nem az, azt az önkormányzat üzemelteti, nagyon olcsó a belépő (Balatonföldváron 1200 a családi jegy)

- az északi oldalon csak néhány szabad strand van, a zöme fizetős, de az sem drága (a balaton legjobb strndjának kikiáltott csopakira pl 5000 egy családi jegy), az kaja árak megegyeznek a déli árakkal

Ezt várná az ellenzék:

- legyen minden strand szabad!

- legyen 500 egy lángos, 200 a sör! (örök élet, ingyen sör)

Ezzel ez a baj:

- hatósági árak? DIKTATÚRAAAA!!!!!

- vajon ki vágná a füvet, nádat, takarítaná a wc-t, ki szedné a szemetet?

- rosszul tudom, hogy az árakat egy szabadversenyes piacgazdaságban a kereslet/kínálat határozza meg

[Falu.Me]==>[-][][X]

Ez nem teljesen igy van, mint amit sugallni akarsz, illetve pont az utobbi idoszakban meg mar nagyon nincs igy (elsosorban az iparuzesi megfelezese miatt). Bevetelei termeszetesen vannak az onkoriknak,de a kerdes inkabb az,hogy honnan.

Kb. azt kell tudni az onkorik bevetelerol,h atlag harmada jon adobol, es ennek donto tobbsege az iparuzesi adobol. Ezt ugyebar cegek fizetik, ergo a kisebb telepuleseken atlagban meg a bevetelek harmadarol sem beszelhetunk. Igy, habar annyiban igazad van,h letezik sokfele onkori altal beszedett ado, de ezek volumene elhanyagolhato,es mindegyiket (kiveve iparuzesi) kumulalva az latszodik,h az iparuzesi 4szer annyi, mint a tobbi egyutt. Minel kisebb egy telepules, annal igazabb ra ma itthon,h az allam csecsen log,es a beveteleinek 70-100%-at onnan kapja, vagyis fuggesben van.

Es ezen valtoztatni sem tudnak epp,mert nem lehet uj adot kivetni vagy dijakat emelni,es mivel epp lefeleztek a cegek altal fizetett iparuzesit is a covid miatt,igy eleg problemas ma barmely onkorinak pusztan letezni is onerobol.

A "csillio"-ra utalva pedig meg megjegyeznem,h tudtommal az onkoris adok volumene ossze sem vetheto az allamiakkal. Ezt most kigugliztam, az onkorik kb. 1000mrd ft-ot szednek be evente adokbol,mig az allam ennek a 2,5-szereset beszedi csak szja-bol, vagy eppen az 5szoroset afa-bol. Szoval a "darabszam" nem minden adok tekinteteben,fontosabb a volumen :)

megtarthatják.
jó nagy szar ez a balaton, és egyre szarabb. mi lesz kettőre. :)

Évente 1x1 napot pancsolunk a Balcsiban. Tegnap a balatonedericsi strandon láttuk a molinót. Tavaly Tobruk strandon, tavaly előtt már nem emlékszem hol. Confirmed.

 

Ha már... Balatonederics strand. Ingyenes parkolás, olcsó belépő. Retro feeling de ki van pimpelve. Patyolat WC, zuhanyzó. Nagyobb, jól megrakott fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos 800. Korsó csapolt Ászok 600 (vagy 500, nem emlékszem pontosan). Nem éreztem durvának a tömeget, pedig szezon csúcs van. Elférni a tóban, a parton, van árnyék is. Lassan mélyül a Balaton, gyerekbarát. Hajók nem voltak csak 1-2 evezős deszka meg vízibicaj.

Szerintem korrekt.

echo crash > /dev/kmem

A Balaton mindenkie

Aze a Balaton aki teleszuli.

Szerkesztve: 2021. 08. 23., h – 11:24

Hosszúhétvégén voltunk Keszthelyen és környékén, mondanom sem kell, olyan megfizethetetlen volt, hogy egy lélek sem járt arra.

Arról nem is beszélek, milyen trauma volt megvenni a 950 forintos lángost (sajtos, tejfölös, fokhagymás), mert olyan kicsi volt, hogy egy db lángossal csak két ember tudott jóllakni. A hévízi borfeszt is rettenetes volt, voltak olyan standok, ahol 3-400 forintot is elkértek egy pohár borért, ráadásul 1000 (ezer!) forint volt a kaució az üvegpohárhoz, amit csak a végén kaptál vissza.

Itt visszavették, és odaadták érte a cash-t. A repoharas szórakozás a tokenekkel tényleg baromság, egy zacskónyi token van már otthon – viszonylag ritkán indulok el reggel dolgozni úgy, hogy biztos ami biztos alapon legyen nálam token, hátha megyünk sörözni, és pont olyan helyre, ahol pont azt a fajta tokent elfogadják. Régebben a pesti helyek is visszaadták a pénzt, aztán rájöttek, hogy a tokent úgyis elhagyod, megveszed újra a poharakat.

+1

Amíg a környezetvédelemről szólt, addig nagyon szerettem a kezdeményezést. 500-ba került a pohár, minden körben ugyanúgy tiszta poharat kaptál, kifelé visszakaptad a pénzt. Ha út közben ittad meg a piát, akkor leadtad máshol/máskor. Külföldön még olyat is láttam, hogy a hitelkártyára csak a foglalás került, és ha leadtad a poharat, akkor elengedték, ha nem, akkor beterheltékde erre volt asszem valami 30 napod. Az egészre volt valami QR kódos rendszer a poharakon. Lehetett volna ebbe az irányba is menni, de nem, inkább beszopatták a vendégeket.

mert olyan kicsi volt, hogy egy db lángossal csak két ember tudott jóllakni.

 

Igen, ez a balaton partján igen gyakori, akkora lángost adnak, hogy alig bírod leemelni a pultról.

 

A hévízi borfeszt is rettenetes volt, voltak olyan standok, ahol 3-400 forintot is elkértek egy pohár borért,

Ez meg egyenesen szent orbánikusznak köszönhető. Ki másnak, ugye?
Nevetséges, amiket összehordasz. :)))

Ez meg egyenesen szent orbánikusznak köszönhető. Ki másnak, ugye?

Én nem tudom, kinek köszönhető, mindenesetre "a Balaton megfizethetetlen" és hasonló szállóigék általában az ellenzéki tábort fémjelzik.

Nevetséges, amiket összehordasz. :)))

Te is voltál? Mik a tapasztalatok?

"a Balaton megfizethetetlen"

sőt, messze is van és odautazni is piszkosul drága. Cserébe az MASZOP DK vezér elvtárs majd közelebb hozza a Balatont és ingyenessé teszi a lángost, a sört és a töményet.

Program részlet: hozzuk közelebb a Balatont! Egy új, rendkívül kedvező IMF hitelből finanszírozott zseniális beruházás keretében 20 km-rel arréb telepítjük a Balatont! Kiásatunk egy ugyanolyan alakú medret, majd kiskanállal áthordjuk bele az iszapot & az élővilágot! Kakaóbiztos madárleső kamerákon keresztül élőben nyomon követhető lesz a munka. A beruházás idejére sajnos le kell zárni a Balatont. Jutányos áron az Apró&ApróKlánADemokráciárt kft. kezelésében levő pártüdülőben  elérhető felfújhatós műanyag medencében addig is pótolható a "Balaton" érzés. (a büfében Balaton szelet az élmény fokozása végett elérhető) Az alkalmi belépőjegy ára: egy megfelelőre értékelt internacionálé éneklés. Az így felszabaduló korábbi tó meder helyére panelbarakkokat tervezünk felhúzni, melyekben szociális alapon húzódhatnak meg a véletlen folytán országunkba tévedők.