Az undorító szélsőjobb Németországban:

Az undorító szélsőjobb Németországban:

https://www.youtube.com/watch?v=o5_5MZvG1Cs

Idézet a videóból:

"rendes frizura, galléros póló, magasan képzettek, családot akarnak alapítani, nem isznak alkoholt, nem járnak szélsőséges rendezvényekre"

Így álcázza magát az aljas náci szélsőjobb! :) Baszkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 08. 09., h – 13:00

Undorító, mármint az, hogy ezt csírájában el akarják folytani. Beteg egy világ!

Még kihagyott pár dolgot:

- Figyel a testi lelki egészségre

- Nem használ kábítószert

- Heteroszekszuális és monogám

- Könyvet olvas, főleg klasszikus irodalmat

- A családot értéknek tekinti

- Hagyományörző

- Magasan képzett

- Dolgozik

- Nem szemetel

- Figyel a testi higiéniára, fogmosás, hajápolás, fürdés 

:D

Ez egy ilyen jópár éves mém volt, hogy ezekre kell figyelni a szülőknek, mert veszélyt jeleznek elő! Oregon a boomerekre jellemző módon akkor veszi észre a világ jelenségeit amikor már késő. De azért tényleg vicces még most is, csak már szakállas. (Gondolom egy 7-10 év múlva fel fogja ismerni az orvos-fasizmust is, LOL)

nem is ez a probléma, hanem hogy szerintük mindenkit/bárkit meg kell ölni aki nem olyan mit ők.
de legalábbis rabszolgaként dolgoztatni kell, amíg éhen nem döglik. 24/7-ben.

vótmá
20-as 30-as 40-es évek..

legutóbb 50-80 millió halott volt az eredmény, és még egy rendes hidrogénbomba sem volt rendszerben..

Welcome a 10 es 20s evek amerikajaban, ahol a kapitalistak siman lelovettek a sztrajkolokat magankatonaikkal akiket a rendorseg vedett a tomegtol. Tulaj kozben bekesen vadaszott skociaban. Ma oriasi jotevokent koncertcsarnokok, konyvtarak es egyebek viselik a nevet. Szarni bele, hogy 10-20-30 ezer ember belehalt. Penznek nincs szaga.

-ugyanez cirka 100 ev kesessel most zajlik korulottunk.

2-3 generacio es kutyat nem erdekli, hogy a dagobert mennyisegu dollaresz az egy hideg telen a szenpiacot manipulalo dedipapa hozta ossze es fagyott kozben halalra par tiz vagy szazezer szegeny vegulis igazuk volt, szegenyekbol mindig sok van es jon a potlas boven. Tehat erdektelen.

Nem ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Jó egy ilyen szépen fésült közösség tagjának lenni. De ha bármilyen okból kiferdülsz te leszel a rút kiskacsa. Te nyilván elhiszed az Őrtorony hátulján mutatott képeket is.

Ajánlott olvasmány Dino Buzzati Hajtóvadászat öregekre

Tehat a koncepcio az, hogy igy, vagy ugy, de megbelyegezheto lehessen, ugye? Nice.

Ui: a Jobbik jelenlegi alcaja amugy mennyire fer bele az altalad kritizalt "rejtozkodo uzemmod" -ba? Vagy ok mar "megtertek"?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

"Aki egyetért a szélsőjobbos elvekkel inkább legyen skinhead vagy focihuligán, az legalább őszinte."

Mi legyen a demokratikus es szolasszabadsag alapu rendszerben buntetese, ha megsem "oszinte", mert nem skinhead, nem focihuligan, de ki mereszelte mondani a borszinet annak, aki ellopta a biciklijet? Egyaltalan kit jelent az, hogy valaki "egyetért a szélsőjobbos elvekkel"? Van is erre olyan definiciod, ami megegyezik a tarsadalom 60-70%-anak a definiciojaval, vagy csak echoztal valakit, akinek mar kimostak az agyat?

Igazából a jelenség ami elképesztően rémisztő. Mint ha felnőtt volna egy korosztály aki nem tanult történelmet. Itt az eredménye az alacsony szintű oktatásunknak. Ezt a makulátlanságot közvetítették a nácik is. Ami nem létezik.  Úgy mint Orbánék. Kereszténység, család, erkölcs. Csak, hogy mindig vannak kivételek (Orewell Az Állatfarm). Kihullik egy drogos politikus, egy orgiázó egy jahton orgiázó, egy pedofil egy korrupt.  Senki nem mondja, hogy nem lehet a fent említett módon élni. Csak ha valaki akaratlanul vagy akarva eltér a normától az megy a gázkamrába mint annak idején az elmebetegek. Az amiben te hiszel csak színlelve van. Javarészt nem műveltek, nem magasan képzettek. Ahogy a videó is mondja  annak kell mutatni magukat. Ellenben szűk látókörűek, frusztráltak és erőszakosak.

Ha nincs jelenleg ártó szándék, akkor mitől szélsőségesek?

Mekkora esélye van az így induló szélsőséges fiataloknak lediplomázni, státuszt elérni, belülről manipulálni?

Mennyivel tűnik félemetesebbnek ez  sokaknak, mint amikor nyíltan álltak bele az ideológiájukba?

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Már megbocsáss, de Ghandi is szélsőséges volt. Hogy ki a szélsőséges azt mindig mások mondják meg.

Miért?  A liberális bölcsészmérnökök mit csinálnak, mikor beszivárognak az összes tantestületbe és szép lassan manipulálnak komplett nemzedékeket? Szerinted, hány van közöttük aki most a gyermekvédelmi törvény kapcsán már az állása elvesztését vízionálja?

Pont ez az alattomos módszer adja a köz által való elfogadhatóságot. Mert emberarcú, barátságos, elfogadható. A nácik, a kommunisták, a radikális iszlamistá sem a nyílt vonulásokkal és kivégzésekkel indítottak. Mindig volt egy 20-30 éves puhítás előtte. Liberális vonalon pont ebben vagyunk most benne.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ironikusan pont errol szol a poszt. Es a kommentek itt. Annyi a kulonbseg, hogy te meg nem tartasz a "biztos naci, be kell tiltani" szintnel, de a "biztos laposfoldhivo" szalmabab mar lassan megvan.

Segitek: feltelezd meg azt is, hogy biztos aluminium sapkat is hord es elhiszi, hogy a demokrata part politikusai gyerekeket esznek.

Mondjuk a mostani elektroszmogban nem árt földelni magunkat, akár az alusapka is jó ötlet lehet, bár én pont az alumíniummal nem szeretem ha érintkezik a bőröm. Nem egészséges anyag az alumínium. Inkább sűrű szövésű réz hajhálóban gondolkodnék.

A demokraták pedig nem eszik meg az egész gyereket, csak az adrenokrómot vonják ki belőlük. Ennyit te is tudhatnál, ez kezdő szint.

A Föld pedig nem teljesen kizárt, hogy lapos. Aki biztosra mondja, az tudatlan, vagy hazudik. Egyetlen embert sem ismerek, aki a déli sarkon átkelt volna. Lehet, hogy éppen ott van a folytonossági hiány? Mindenesetre gyanús.

Köszönöm a kisegítést! Nem érdemelték meg, de hátha így felfogják :-)

A lényeg az, hogy a laposföldezéssel éppen nem a hihetetlen tájékozottságot és okosságot jelzik az emberek, hanem az elméjük totális zártságát. Azt, hogy elméletek és hozzájuk csatolt valószínűségek helyett dogmák vannak a fejükben. Nem képesek felfogni azt, hogy lehetségesek versengő elméletek, amik egymásnak ellent mondanak ugyan, de mégis mindkettő plauzabilis lehet a jelen ismereteink alapján (csak esetleg eltérő konfidencia szinttel). Ezáltal képtelenek bármit is felfogni, ami az eddigi "ismereteiknek" ellent mond. Ha "véletlenül" egyetlen tévedés is bekerül a "tudásukba", akkor attól soha nem tudnak megszabadulni, örökké a rabjai lesznek.

Simán lehet hihető lapos Föld teóriákat gyártani, amiket az életem eddigi tapasztalatai (vagy valaki másnak az addigi tapasztalatai) nem cáfolnak meg. Például az, hogy a repülőből görbének látszik valami még abszolút nem jelent semmit, hiszen az lehet optikai csalódás is. Vagy lehet olyan geometriát gyártani, amiben a gömbfelület lapos. Igazából egyetlen egy folytonossági hiány is elegendő ahhoz, hogy egy majdnem teljes gömbfelületet be tudjunk koordinátázni úgy, hogy síkban legyen ábrázolva. Be tudjátok bizonyítani, hogy egyetlen folytonossági hiány sincsen a Föld felületén? Mibe, hogy nem? A hegyek is síkban vannak, csak a felületükön torzítva oldalra mutat a gravitáció! Fel tudjátok fogni? Ennyikeh. Aki ezt nem fogja fel, az ne okoskodjon, hogy mindent tud. Nem tudnak ezek semmit, csak visszhangozzák az idióta dogmákat az iskolából meg a magazinokból.

 

Ettől még nyilván nem valószínű, hogy lapos volna a Föld, mondhatjuk, hogy elhanyagolható esélye van. De nem teljesen kizárt. Sőt, most hogy pont a leghülyébbek gömbölyű Földeznek itt a leghangosabban, újra elő kell vennem a lapos Föld teóriát, mert ettől egyre valószínűbbnek kezd tűnni, hogy mégis lapos lehet :-)

"pont a leghülyébbek gömbölyű Földeznek itt a leghangosabban"

Pont ezzel lettel "ugyanolyan, mint ok". Tudom, tudom, direkt, gorbetukorkent. (Ooo, izeee, lapostukorkent :P )

Az alapkoncepciot egyebkent ertem, logikai fogast nem talalok rajta, es az en vilagkepem is hasonloan valoszinusegszamitasi kepletekre epul. Szoval pontosan ertem "mi hogy jott ki neked". A mult a statisztika, a jelen az elemi logika es a jovo a valoszinusegszamitas, amit az elobbi kettobol szamolsz.

Azt akartad kifejezni kb., hogy tul sok hulye "gombolyufoldezik", ezert 0.00001%-rol 0.00002%-ra nott a fejedben annak az eselye, hogy a Fold lapos. :)

Es engem is kiakaszt az az egyebkent vegtelenul gyakori embertipus, aki amint eloszor hall valamit, annak 1 a valoszinusege, es amit utana hall, azzal ha az ellentmond, akkor annak csak 0 lehet, sot, aki azt allitotta, annak is mindig minden allitasa hamis. Van is erre egy erdekes szlengkifejezes: "egybites".

Ennel eggyel fejlettebb az, aki ha hall ket ellentmondo allitast, legalabb beismeri az elso gondolatat: "hat en aztan mar tenyleg kurvara semmit sem ertek".

Mi a kovetkezo szint vagyunk: forras altalubk folyamatosan validalt es evalualt megbizhatosagi egyutthatojaval folyamatosan sulyozzuk allitasok igazsagtartalmanak valoszinuseget, es ezt metszetelgetjuk, uniozgatjuk, feltetelesen elagaztatjuk, Bayes-tetelezgetjuk, TVT-zgetjuk fejben, stb. 

Felek, hogy a kozoktatas minosegenek tendenciainak kovetkezteben nemhogy egyszamjegyu szazalekban leszunk jelen a tarsadalomban mi, mint gondolkodok, de meg ez az egyszamjegyu egeszre kerekitheto valoszinusegertek is folyamatosan csokkenni fog. :(

Nagyon könnyű elfogadni, hogy göbölyű. Az emberiségnek volt rá pár ezer éve, hogy cáfolja. Persze időnként jöttek és mentek a teóriák. 

Azt hiszem valamelyik matematikai történelemkönyvben olvastam, hogy az ókorban nem csak azt tudták, hogy gömbölyű, de az átmérőjét és a kerületét is ki tudták számolni. Tovább megyek! A Föld - Hold távolság sem okozott nekik gondot és már azt is tudták, hogy ellipszis a pálya amin a Föld mozog. Már ekkor abban hittek sokan, hogy a Föld a Nap körül mozog.

Nem esküszöm meg, de emlékeim szerint ebben olvastam:
https://bookline.hu/product/home.action?_v=Sain_Marton_Nincs_kiralyi_ut…

 

Az pedig, hogy az adott objektumról mit gondolnak mások, az objektumot nem kényszeríti változásra. Az a gondolattól függetlenül létezik vagy sem.

 

Támaszkodni az elődeink tudására pedig fontos. Nem kezdhetjük mindig a kályhánál. Éppen ezért használnak már bizonyított tételeket további bizonyításhoz a tudományban.

Ez mind igaz, de nem kapcsolódik a mondandóm lényegéhez. A mondandóm lényege az, hogy kellően bátornak kell lenni ahhoz, hogy a meglévő tudásunkat időről időre megkérdőjelezzük. Újra rágjuk, hogy vajon tényleg minden úgy van, ahogy gondoltuk, vagy esetleg hibáztunk-e valahol?

Nem szabad semmit sem örökké való igazságként elfogadni, mert akkor ha esetleg tévedés volt, akkor sosem jöhetünk rá. Ebben a konkrét esetben igenis végig kell gondolni, hogy milyen implikációi volnának annak ha lapos volna a Föld, és végig kell gondolni, hogy ez hány helyen vezet ellentmondásra, és mekkora az esélye, hogy azok a dolgok is tévedések, stb. Nyilván nekem is az jött ki, hogy jó eséllyel nem lapos.

Eratoszthenész történetét a fizika tanáromtól is hallottam, ismeretterjesztő filmben is láttam és a Fizika Kultúrtörténete című könyvben is olvastam.

 

> Támaszkodni az elődeink tudására pedig fontos. Nem kezdhetjük mindig a kályhánál.

Úgy mondanám, hogy időnként szükséges visszaellenőrizni az eddigi tudásunkat, legalább szúrópróba szerűen. Enélkül komoly meglepetések érhetnek minket.

 

A saját művelődésem során az orvostudomány területén találtam rá egy rakás tévedésre (nyilván nem én jöttem rá, hanem mások útmutatásai szerint megértettem ezeket), ezen kívül a pszichológia és a társadalom tudományok sok területe is tele van olyan dogmákkal, amik egyszerűen nem igazak.

Mióta ezeket a jelentőségükkel együtt megértettem, azóta sokkal kritikusabban szemlélek mindent, ami tudomány. A fizikát (ami régebben volt a lieblingem) és a csillagászatot is. A fizikában eddig nem találtam fogást, a csillagászat esetén az a véleményem, hogy a távoli ojjektumokról sokkal többet képzelünk el, mint amit valóban bizonyítani is tudunk. (Pl a dark matter elmélet egy hattalmas kamu az elmélet és a tapasztalat közötti különbség befoltozására.) De a Naprendszeren belül nincs kifogásom a jelenlegi mainstream elméletekkel szemben.

A tudományos módszertannak szerintem a falszifikálható elméletek és a reprodukálható kísérletek a lényegük. Érdemes belegondolni, hogy a jelenlegi peer review rendszer mennyire támogatja ezt. Hogy az orvostudományban mennyire reprodukálhatóak a kísérletek. Vagy például ha valamit a nagy ütköztetőben kimérnek, akkor annak hogyan lesz reprodukálása, mikor abból csak 1 van a világon? Ezek egyáltalán nem lényegtelen kérdések, és aki ezeket a kérdéseket fel sem teszi, az nem juthat túl közel az igazság megtalálásához.

A konkrét szálhoz ez úgy kapcsolódik, hogy ha jól emlékszem a Covid-fasizmus felemlítése kapcsán kaptam egy laposföldezést. A Covid körüli "tudományt" - ami alapján az intézkedéseket hozták - érdemes megvizsgálni, hogy mennyire van stabil alapokon. Bizonyított, hogy a maszk használattal kevesebb a megbetegedés? Hogyan bizonyították, hogy létezik a vírus, és az okozza a megbetegedéseket? A gyártókon kívül vizsgálta valaki a vakcinák hatékonyságát? Vagy a biztonságosságát? Reprodukálhatóak a kísérletek? Biztos, hogy az van a fiolában aminek benne kell lennie? Ennek fényében is: https://hup.hu/comment/2661448#comment-2661448 ?

Általánosságban is érdemes az orvosi kezelések kutatásait megvizsgálni. Sok esetben csak a gyártó által elvégzett kísérletek vannak, amit nem erősít meg független harmadik fél. Tehát a tudomány reprodukálhatóság követelményét nem teljesítik. Ezen kívül hosszú távú összehasonlító elemzések általában nincsenek. Rövid távú hatások alapján kell elhinni, hogy hosszútávon is biztonságos valami. Vagy előfordul, hogy a placebo csoport is kap valami hatóanyagot, csak mást. Így ha a káros mellékhatások egybeesnek, akkor azok nem mutathatóak ki az eredményekben. Ilyen módszertani problémák tömkelegei vannak jelen. De mégis egyesek azzal jönnek, hogy aki nem hisz vakon az orvostudomány minden állításában, az már egyben laposföld hívő is.

Unom már a zárt elmékkel való vitatkozást, ezért izgalmasabbnak találtam inkább a laposföldet védelmembe venni.

Vagy vegyük a Covid fasizmust: mik a fasizmus ismérvei? Ezekből mennyi teljesül a jelenlegi rendszerben? Lehetne ezekről a kérdésekről rendesen is beszélgetni, de sajnos a többség bármilyen értelmesebb reakció helyett laposföldezik csak.

Igazad is van meg nem is. Ha a tudományokat két halmazba csoportosítom az egyiket egzakt módon bizonyítom a másikat statisztikai alapon, ahol már  az ember is végez kognitív torzítást, akkor abszolút egyetértek. De! A Föld nevű bolygó gömbölyű, mert az egzakt kategóriába esik.

ókorban nem csak azt tudták, hogy gömbölyű, de az átmérőjét és a kerületét is ki tudták számolni. Tovább megyek! A Föld - Hold távolság sem okozott nekik gondot és már azt is tudták, hogy ellipszis a pálya amin a Föld mozog.

Eratoszthenész, akit keresel szerintem.

emlékeim szerint ebben olvastam

Ha beleolvasgatnál, a MEK-en fenn van (érdekesség, hogy a szerző annak a giminek volt diákja, ahol én is, meg ahol tanítok).

Öt perc Google és facebook keresztkeresésével, hol dolgoznak ilyen aktivisták: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara, Vécsey János Kollégium, Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, stb. Túl késő van és nem érdekel annyira a téma, hogy mélyebben feltárjak kapcsolati hálókat. Régebben forgott közkézen egy részletesebb lista is, ami felsorolta az ilyen téren "túl aktív pedagógusokat", de a GDPR miatt ilyen tartása ma már nem megengedett.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mert ezeknek az emberek tevékenysége határozza meg a következő generáció nemi és egyéb identitását. És nem tudom te, hogy vagy vele, de én jobbnak látom, ha a gyermekem a pubertás kora előtt nem akarja megtalálni a tanárbácsi által sugallt,  nemlétező csillámfaszláma nemét és a szivárványos tanári kar lelkes tapsolása mellett, gyermek fejjel, nem hozna visszafordíthatatlan döntéseket.
Visszakanyarodva a poszhoz, arra próbáltam reflektálni, hogy a fórumita kolléga erősen konteózott és laposföldezett a liberális, turbóhomoszexuális propagandát nyomók tantestületekbe való beszivárgásának reális lehetőségének említése kapcsán, miközben a probléma reális.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem ezt rendelted. Turbohomoszexualis propogandat rendeltel iskolabol. Arra kaptal linket, es kettonel sokkal tobbet is talaltam volna.

Nem jo neked mert UK-ban meg USA-ban volt, nem Magyarorszagon? Nem jo neked, mert nem az ELTE es nem a Vecsey?

Olyan szornyuseg volt mar nehany, ami nem Magyarorszagon tortent eloszor, de aztan itt is. Vagy rosszul emlekeznek? A holokauszt ha megjelent volna Nemetorszagban, azt kellett volna egybol mondani, hogy "oke, de nem Magyarorszagon" vagy "nem az ELTE-n"?

Abbahagyhatnatok mar ezt az unalmas kettos mercet!

Nem érted a logikát: árvíz ellen is akkor kell "védekezni" amikor már elöntötte a házad. Előre dolgoztatnád a sok szerencsétlen embert a homokzsákokkal stb.. Hogy lesz akkor biztosítós-bank stb mutyi az egészből?

Másik megoldás, ha ártérbe építesz 10+ emeletes "ház"-akat :).

Ertik ok nagyon jol, csak nem gondoljak at, es ha valaki ravilagit, hogy miert igazsagtalan a gondolkodasuk, derogal nekik elismerni, hogy rosszul gondoltak.

Hogy mennyire ertik valojaban, hogy mirol van szo, es mennyire extrem szinteket utnenek meg "prevencio" cimszo alatt, ha az az o nezeteikkel megegyezo iranyban tortenik, arra pont a blogposzt nyitoja es az abban linkelt video a legjobb pelda. :)

Eléggé fű alatt vannak ezek rendezve, de kérlek:
https://divany.hu/eletem/lmbtq-aktivista-iskola-erzekenyites/

Idézetek a fenti cikkekből: "...mentünk általános iskola 8. osztályába is",

"Kértek-e szülői beleegyező nyilatkozatot a diákok foglalkozáson való részvételéhez? Ha nem, akkor miért nem? 

Ez igazából nem a mi dolgunk, hanem a meghívó tanáré. Mi nem is szoktunk erre külön rákérdezni, szóval csak hallomásból tudjuk, hogyan szoktak eljárni a kérdésben. Többen a pedagógusok közül nem is értik, miért kéne külön bejelenteniük pont ezt a foglalkozást, amikor más hasonló érzékenyítő órákkal szemben ez nem elvárás. Miben lenne ez más? Azért jobb a békesség alapon általában előre értesítik a szülőket, és akkor a szülő eldönti, jöhet-e a gyerek. Volt, olyan, hogy nem engedték el, de elvétve fordul elő ilyen. Ráadásul többször nem is egy konkrét osztályfőnöki órára megyünk, hanem egy nagyobb iskolai rendezvényre, és akkor több lehetőség közül szabadon választható az MM-program is. Ilyen esetekben alapvetően a diák dönti el, mi érdekli.  "

2019 május 16, “Melegség és megismerés” bemutató óra szegeden. Ez speciel fejtágító volt osztályfőnökök és hittérítők részére.

Ugyanez a csapat 2017-ben nyolc tanulmányban is szereplő előadást tartott egyetemistáknak és szakközépiskolásoknak.

Ez csak a jéghegy csúcsa, ami látszik. A legtöbb szakközépiskolás  fapofával végigüli és kussol, nehogy bosszúból a jegyeik bánják. A szülők meg csak utólag értesülnek róla és legtöbbször vagy leszarják, vagy kussolnak.

Jahm, és ez nem új dolog, 2010-ben már évi 30 előadást tartottak iskolásoknak.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Hány óvodában jártál a program részeként? 

Egyben sem. 

Milyen életkorú gyerekeknek tartotok órákat? 

Jellemzően középiskolásoknak, de felnőttek, cégek és felsőoktatási intézmények is felkereshetnek minket. Nagyon ritkán előfordult, hogy mentünk általános iskola 8. osztályába is, de ez alapvetően nem profilja a programnak. 

Hogyan történik a kapcsolatfelvétel, mi az az út, amin keresztül eljuttok egy suliba? 

Mindig az iskola hívja a programot. Van, hogy többször is ugyanoda hívnak vissza minket, hiszen nyilván sok párhuzamos osztály van egy intézményben, illetve minden évben új diákok érkeznek. Néha random találnak meg minket, a honlapunkon keresztül. Máskor egy diák coming outja az apropó: az osztályfőnök jó fej, és úgy gondolja, segít lehetőséget teremteni a beszélgetésre, hogy az érintettnek és a társainak is könnyebb legyen kezelni a helyzetet. Létezik ezenkívül a Civil kurázsi nevű program is, amelynek keretében több civil szervezet tart érzékenyítő órákat középiskolákban, ezek közül egy a Melegség és megismerés

Hát, ha így „nyomulnék” vállalkozóként, éhen döglenék egy hét alatt.

(A turbóhomoszexuális propagandára pedig még utalást sem találtam a cikkben. Szóval lehet még próbálkozni.)

(A turbóhomoszexuális propagandára pedig még utalást sem találtam a cikkben. Szóval lehet még próbálkozni.)

csak szépen van csomagolva

[..]Ezt követően bemutatjuk nagyon röviden a Szimpozion és a Labrisz Egyesületet, azt a két szervezetet, amelyek életre hívták a programot. Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy ingyenesen elérhető a Háttér Társaság Lelkisegély-szolgálata, ha valakinek pszichés támogatásra lenne szüksége. Ezután mindkét foglalkozástartó elmondja a melegségével kapcsolatos élettörténetét. Ilyenkor arra kérjük a diákokat, hogy ne szóljanak közbe, viszont jegyezzék meg a kérdéseiket[..]

Az egyesület tevékenyésének bemutatása alatt ki lehet fejteni gyarkolatilag bármit is, a "kapcsolatos élettörténetét"-be meg dettó :).

**

Érdekes pl a szülői tájékoztatáshoz való hozzáállásuk: rögtön felelősséghárítás, a visszajelzésekkel kapcsolatban is: meglepődik rajta, hogy aki veszi a fáradságot hogy kitöltse nekik azok többsége pozitív és csak elvétve akad "Elenyésző mennyiségben mondta azt valaki, hogy hú, ez borzalmas volt, bárcsak ne kellett volna részt vennem."

Ők nem halnak éhen. Labrisz egyesület 2014-ben 18,5 milliót kapott a NCTA-tól. Aztán 6000 EURót az ERSTE Alapítványtól. Plusz még ilyen-olyan támogatások is beesnek. Itt nem is a tömeges megjelenés a cél. Ezek a projectek több tíz év kifutásúak, szép fokozatosan kell megérlelni a társadalmat.

Tessék, itt van egy: http://melegsegesmegismeres.hu/wp-content/uploads/2018/06/lmbt-erzekeny…

Nagyon jó írás, tele finom, óvatos csúsztatásokkal, és finom, óvatos módszertannal.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Lefestenéd nekünk mi az, hogy manipuláció? Ez egy elég pejoratív szó. Lenne olyan az a liberális elnyomás? Hogy lehet egy elfogadó társadalom elnyomó? Vicc: elnyomja azokat akik gyűlölködni szeretnének? Kisírom a szemem.

Lazán kapcsolódik: Sokat hallom, hogy a liberalizmus része a cancel culture, ami pontosan ugyanaz mikor a náci kultúra gyökerét jobboldaliságban határozzák meg. Nem tagadhatatlan a kapcsolat, de eléggé képzelet dús közvetlen kapcsolatot felépíteni. 

Jelen időben a seggnyalás és a szervilizmus  azt jelenti, hogy miután a Fidesz-ről halmozottan  kiderül, hogy az az erkölcsi szint amit magukról hirdetnek amilyennek mondják magukat csupán szemfényvesztés. Nem , hogy nem követik a keresztényi értékrendet hanem masszívan tesznek bele.  Na ezek után is követni az aktuális hatalmat seggnyalás. És így van ez minden aktuális politikussal aki a hatalmat birtokolja.

A fenti megállapításoddal tökéletesen egyet is értek, szerintem még Oregon is, amit a fidesz csinál az hazugság, minden szinten, tehát a fenti seggnyalás kijelentésed azt hiszem így teljesen értelmetlen, legalábbis ránknézve. Viszont tökéletesen igaz rád amit nekem írtál, történetesen, hogy a fától az erdőt nem látod.

Kalvi! - A politikát nem az erkölcs fogalmával értékelik. Az "eredményesség" ami itt számít. És kezdődik a hatalom megtartásának képességével, és folytatódik azzal, hogy egy adott, vezetett közösségből mennyi és kinek az érdeke mutat abba az irányba, amelybe a politikai hatalmat megszemélyesítő, gyakorló embereké. Ha megvan az 51 % profitáló, akkor már vélhető az eredményessége. Ha még több, akkor meg pláne. - Ha valaki kívülről leradíroz egy politikai rendszert, az az idegen megszállás, puccs vagy gyarmatosítás, stb. Ezt rendszerint a kisebbségben lévő ellenzék műveli, sokszor kollaborációval és bőven az 51 % arány alatti támogatottsággal. Az sem erkölcsi kérdés, bár számukra "eredményes" érdekérvényesítés. Politika! Láthatjuk nap mint nap. A világon mindenütt így működik. A sikeres "lakkozás" vagy "sározás" ami megkülönbözteti az egyes politikai rendszereket.

Az nem seggnyalas meg nem szervilizmus, hogy valaki kisebb problemanak latja a Fidesz korrupcios ugyeit a hataroroket (anno 2015-ben) kovel dobalo illegalis wannabe-bevandorloknal, valamint a franciak tulajdonaba (esetlegesen) kerulo kozmuveknel.

En inkabb valasztok egy "tobbet lopo" partot, aki "nem olyan cinkesen privatizal", mint egy kevesebbet lopot, amelyiknek a "kevesebb lopasaba" az is belefert, hogy franciak kezebe kerult pl. a magyar vizkeszlet nagy resze.

Ettol meg nem a "segguket nyalom", foleg ha elismerem mindket oldal hibait.

A video logikaja meg kb. olyan, hogy mindjart en is veszelyes leszek, mert segitek "rossz" partra szavazni azoknak, akik amugy elitelnek ezt a merteku korrupciot.

Nem tudom a fideszre vonatkozó rész hogy jön ide, biztos nem olvastam el mindent, de:

Bocsáss meg, de amit leírtál egy opportunista baromság (picit zavar, nem pontosan hogy te így érzed, hanem ez egy társadalmi jelenség, fejüket homokba dugók) a fidesz-el nem az a (fő) baj hogy lop csal, hanem ahogy teszi. A fidesz először felszalámizott mindenkit egy politikai pozícióban befészkelte magát, szerencsés hatalomra jutása után pedig olyan helyzetet teremt amelyben más szereplőt nem ismer el. Ennek érdekében tesz mindent, bekeni a nemzeti érzelem mázával és megeteti az egyszerű emberekkel. 

Ami nem NER/Fidesz eredetű az nemzetellenes, gyűlölni és megvetni való. Emellett egy zsarolható maggal irányított klientúrát épít ki ezzel tartva fent a helyzetet. Ez a baj. 

Tényleg leszarom az egyéni preferenciád, és senkivel nem szoktam egyetérteni abban, ha valaki a másikat az elveiért seggnyalónak nevez, de azért fel kellene ismerni ez teljesen más irányba vezet mint egy normális demokrácia, és gondolkozni kellene.

A videóról, ez is csak egy szempont, vagy akarod érteni vagy nem. Itt kiforgatásra került (mondjuk elég béna nem nehéz)

A videó logikája az, hogy bemutatja, hogy a szélsőséges szervezeteknek változott a taktikája (szerintük), egyre nagyobb szeletet szeretnének kiszakítani a társadalomból, ezért a társadalom nagy része által elutasított viselkedést elnyomják. Illetve azon értékeket amelyek elismertek a társadalom nagy részéből kidomborítják. Ettől még marad ugyanaz a szélsőséges szervezet, ha figyeled ha el akarod hagyni meg is érzed ezt. 

Demjén Sándornak volt az a  módszere, hogy az anyacég pályázatot írt ki és négy saját leánycég pályázott. A legjobb ajánlattal ő tovább pályázott a megrendelőnél. Ha egy leányvállalat 2 évig nem tudott nyerni, ott vezetőt cserélt.  Valami hasonlót látok most kialakulóban a  NER-en belül. Kezdetben pár cég futott, most már több száz is fut. Persze elkerülhetetlenül vannak erősebbek köztük. Ha bármely halandó megfigyeli, hogy mely pályázatokon milyen indulok vannak, akkor ezt láthatja. A cél a NER-rel az volt, hogy hazai nagytőkések jöjjenek létre. Ehhez még sok munka kell, hogy rendes versen alakuljon ki köztük. Ne feledjük, hogy 2010-ig olyan országban éltünk, ahol egy komolyabb munkára alkalmas céget hazai tulajdonban nem találtunk, emiatt minden ilyen munka külföldieknél landolt. Orbán rendszere ezt számolta fel. Bármilyen fura és bármennyire iriggyé válik tőle sok ember, na meg irritálja őt Mészáros Lőrinc, attól még minden egyes magyar embernek hasznot hajt létezése. Ez amiatt is van, hogy amióta a NER létezik, minden alvállakozó és minden alkalmazott megkapta a pénzét. Szerintem minden minimális IQ-jú ember ezt megérti. Lehet nem tökéletes a rendszer, de működik, és a lehető legjobb választás ahhoz képest amik voltak.

Arra a felvetésre, hogy felvásárolják a cégeket azt tudom mondani: igen, de méltányos áron. Olyan kezekbe kerülnek ezek a vállalatok amelyek tudják maximalizálni a profitot ezen cégekben. Persze sokan akkor becslik meg a cég értékét amikor már az új tulaj feljebb tlta és a pozitív kilátások is megjelentek. De könyörgöm, mi a fasznak vette volna meg az új tulaj, ha nem tudott volna mellé rakni valamit és semmi terve sem volt? Nem ilyen ostoba az akinek pénze van. Valahogy csak lett.

Ha valaki azt kritizálná, hogy ez az egész NER kevesek játszótere, akkor azt kell mondanom nem igaz. Mindannyian benne vagyunk, csak max nem első körösen. Alapból a pénz eloszlása is exponenciális görbe vagyis keveseknél jobban gyűlik és ez nem politikai kérdés, hanem így működik a kamatos kamat intézménye.

Egen. A vicces, hogy a maszekoknál ezt kicsiben látom. Pl. mikor az egyik 3-4 fos cég vezetője, NER lovagnak titulálja a másikat, mert pályázott és elnyert tamogatást egy fő tanuló alkalmazásához. Vagy amikor valamelyik nem indul egy nagyobb volumenű munkáért es a másik cég megnyeri aztán azt látja, hogy a másikat szépen kifizetik és ronggyá keresi magát.
Ami a NERből kimaradottaknak fáj, az leginkább a politikusok seggfájása. Mert eddig ezek a pénzek kimentek az országból, miközben egy részük visszaosztásra kerültek a megfelelő zsebekbe. A magyar vállalkozóknak meg csak a térkövezés maradt. (A kedvencem, mikor egy magyar település főutcáján, egy osztrák beszállító, kínából importált térkövét rakta egy magyar alvállalkozó.) Most ugyanezen térkövezők nem egy külföldi cégtől kapják a térkövet, hanem egy magyartól.
A NER kritikus politikusoknál sokszor lehet érezni, hogy nem az elvvel van gondjuk, hanem azzal, hogy nem ők találták ki. Ezzel, csak az a gond, hogy ők is csinálhatták volna, hisz volt rá 8 évük, de ehelyett az IMF dalára osztrák, német és francia cégeket tömtek pénzzel.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Pontosan. Ami még kimaradt a fentebbiből, hogy ezen pénzek végeredményben a gazdaság összes szereplőjéhez leszivárognak. Éttermesekhez, taxisokhoz, mindenkihez.

Ha a korábbi  éveket nézzük, ahogyan te is írod ezen pénzek töredéke maradt itt, a nagyobbik része kiment külföldre.

 

Kíváncsi lennék az átlag ellenzéki, hogy oldaná meg azt a problémát, hogy nem magyarok építették Magyarországot és ezt meg kellene fordítani. Várom a javaslatokat. Vélelmezem kormányra kerülés esetén is lesz valami elképzelés.

"A kedvencem, mikor egy magyar település főutcáján, egy osztrák beszállító, kínából importált térkövét rakta egy magyar alvállalkozó"

Szerintem a kinai terko ma is megmaradt, mint szokas, de az osztrak middleman valoban le lett cserelve nermagyar middlemanre.

Ennek hasznossagat abban lehet merni, hogy a nermagyar middleman ennek a profitnak mekkora reszet kolti el itthon es mennyi importtermeket vesz belole. Munkat az osztrak is adott, felelossegre vonni korulbelul ugyanolyan nehez oket, ha nem fizetik ki az alvallalkozot (igaz, mas okbol), a kulonbseg tenyleg csak annyi, hogy a nermagyar a profit egy reszet itt kolti el abbol, amit az adofizetok es az EU penzebol maganak kiszamolt.

Barokkos különbség, hogy a nermagyar middlemannak vannak magyar alkalmazottai, magyar eszközparkja, magyarországon vesz üzemanyagot, magyarországra fizet adót, és magyar céghálón belül osztja vissza a pénzt. Magyarán az így lenyúlt pénz egy része a magyar gazdaságban marad és nem fog kivándorolni az utolsó fillérig, ahogy az osztráknál történt. Térkövezésnél maradva, pl. nem mindegy, hogy egy magyar kőbányából kerül a sóder a térkő alá, vagy épp ausztriából. Ahogy erre volt példa nyugat magyarországon.

Pl. az állandó vita az Uniós pénzek elköltésénél, hogy Unió nagyon nem akarja, hogy ezek a pénzek itt maradjanak az országban. Nekik az az érdekük, hogy szépen visszamenjen németbe, franciába, oldaszba, stb. És ebben nagyon nem partner a mostani kormány.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Gondolom akkor ez az Audi egy másik Audi, az amelyik a kormány nem-partNERe...

"Az Audi 36 milliárd forint támogatást kapott egyedi kormánydöntéssel.... A csaknem 500 millió eurós nyereséget az utolsó centig kivette a német anyacég, sőt a cégdokumentumok szerint ennél sokkal nagyobb oszatlékkivétről határozott februárban: összesen 6 milliárd euró, azaz 2160 milliárd forint kifizetéséről döntött az előző években felhalmozott eredménytartalék terhére."

Igen? Miről szeretnél beszélni? Arról, hogy a kormány úgy táncol ahogy az autógyártók fütyülnek? Hogy egy 12000 fős foglalkoztató megzsarolhat bármilyen banánköztársasági kormányt azzal, hogyha nem kap segílyt akkor kivonul az országból? Hogy ezzel a 36 milliárddal a kormány biztosította 5-8 évre kb. 20000 ember nem minimálbéres fizetését? Hogy ez a 36 milliárd cirka 3 év alatt az Audin keresztül visszajön a kasszába?

Igen az autógyártók ilyen gecik. Ezer milliárdos nyereségek mellett milliárdokat zsarolnak ki kormányokból. Szerinted, milyen dolgokkal tarja a Google, a Facebook sakkban a kormányokat? Milyen gazdasági hatása lenne egy-egy ilyen techóriás kivonulásának? Minden politikus láncos kutya, de nem egy, hanem sok tucat lánccal a nyakában. Hogy mennyi manőverezési tere van az attól függ milyen üygesen tudja a láncokat tartókat egymásnak ugrasztani.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem kap semmiféle segélyt. Sem itt, sem máshol.

Es ebben azert vagy olyan biztos, mert... (?)

Na jo, inkabb szimplan hozok egy parhuzamot, amibol kiindulva a cafolat specifikusan autoipar szereploire is konnyen elkepzelheto:

https://taxjustice.net/2018/06/25/new-report-is-apple-paying-less-than-…

Nem tudom, mit értesz segély alatt.

Én azt írom le, ami van.

Adott egy iparági szereplő. Vaalhol be kiván ruházni egy komolyabb összeget. Mondjuk épít egy gyárat. 
Ezzel ő adott ideig x embernek munkát biztosít, x mennyiségű fogyasztási adóval növeli az ország bevételeit.
Ha ezzel megvan, azután kialakít egy beszállítói kört, egy logisztikai rendszert, munkát ad x embernek, előreláthatóan x évre.

Ha tegyük fel te lennél az az iparági szereplő, akkor te hogy választanád ki a beruházásod helyszinét? Mi alapján döntenél egyik vagy másik hel ymellett?

 

Elárulom, ahol olcsóbban jutsz munkaerőhöz és ahol kevesebb pénzből meg trudod valósítani a beruházásodat, most a földrajzi szempontokat hagyjuk figyelmen kívül. 

Ezzel, hogy te így tettél, a céged versenyképességét erősíted. Az autógyárak nem csak hogy nem sz.rják a pénzt, de a legtőkeigényesebb cégek a fld kerekén, nem csoda, hogy mára milyen sok (több száz és ezer) ment tönkre, az elmúlt 100 év alatt.

Szóval, ezzel, hogy x évig adómentességet igér bármely kormány, nem fekszik le a beruházónak, mindössze az történik, hogy ami pénzt a beruházó az állam zsebébe pakolt, annak egy részét, saját jól felfogott érdekből visszajuttatja a cégnek ,de sok esetben még azt sem, vagy nem  biztos. Ugyanis az adómentesség azt jelenti, hogy ha a mérleged pozitív, akkor nyersz csak, ha valamiért nem, akkor buktál, hiába kockáztattál, az állam viszont csak nyert. 

 
 

Nem kap semmiféle segélyt. Sem itt, sem máshol.

majd a kommentem hatasara elkezdtel gondolkodni es:

...x évig adómentességet igér bármely kormány...

Orulok, hogy meggyoztelek :)

(Feltetelezem neked is leesik, hogy amennyiben a kesobbi allitasod igaz, a korabbi allitasod hamis)

(Feltetelezem neked is leesik, hogy amennyiben a kesobbi allitasod igaz, a korabbi allitasod hamis)

Nincs ami leessen. 
Megkérdeztem, hogy mit értesz segély alatt.
Az nem segély amit az állam nem fizet ki. Legalábbis az én fogalmaim szerint.
Az segély amit a fidesz dakota csókos kurvái, pl. mészáros, tiborcz felnyalnak, de az nem, amiért valaki megdolgozik, ráadásul még esetleges is.
 

Ezzel, csak az a gond, hogy ők is csinálhatták volna, hisz volt rá 8 évük, de ehelyett az IMF dalára osztrák, német és francia cégeket tömtek pénzzel.

Már miért lett volna rá nyolc évük?
Aztán, miféle IMF dalára tömtek pénzzel osztrák, német és francia cégeket? 
 

A szocialisták nyolc évig voltak hatalmon. Ennyi idejük lett volna az államháztartási hiány pótlására felvett devizakölcsönök, forintosítására és visszafizetésére.  Mivel ezt nem tették, és további kölcsönöket vettek fel az IMFtől, még jobban kiszolgáltatottak lettünk.
Az IMF-et az IMF tagállamai által delegált vezetőtestületi tagok vezetik, ők szavazzák meg az adott államok számára folyósított kölcsönöket. Tehát ahhoz, hogy az IMFtől pénz jöjjön, a politikusainknak nem csak vállalásokat kell tenniük az IMF felé (gyk. lemenni kurvába és bepucsítani a fejlett gazdaságú államoknak), de még le is kell cuclizni khm. lobbizni a vazetőségi tagokat. Így születnek olyan informális megállapodások, amik kihatással vannak pl. az EUs pénzek elköltésére. Vagy épp bérmegállapodásokra. Vagy épp a komplett közinfrastruktúra kiprivatizálására.
 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A szocialisták nyolc évig voltak hatalmon. Ennyi idejük lett volna az államháztartási hiány pótlására felvett devizakölcsönök, forintosítására és visszafizetésére.  Mivel ezt nem tették, és további kölcsönöket vettek fel az IMFtől, még jobban kiszolgáltatottak lettünk.
Az IMF-et az IMF tagállamai által delegált vezetőtestületi tagok vezetik, ők szavazzák meg az adott államok számára folyósított kölcsönöket. Tehát ahhoz, hogy az IMFtől pénz jöjjön, a politikusainknak nem csak vállalásokat kell tenniük az IMF felé (gyk. lemenni kurvába

Nagyon tévesek az információid.
Előre bocsátom, soha nem szíveltem a szocialistákat, az SZDSZ-t még úgy sem. 
A szocik 2002-ben kerültek hatalomra és mi 2004-től lettünk EU tagok, erős korlátozásokkal.
2007-ben világgazdasági recesszió köszöntött be.  A szocik 25-ről 20 %-ra vitték le az ÁFA-t, igaz, ennek nem sok előnyét láttuk és nem is túl sokáig. 

IMF. Az IMF az országok bankja, így magyarországé is. Vélekedéseddel ellentétben, nem attól függ, hogy az ország kap-e hitelt vagy sem, hogy az IMF vezetői mit szavaznak meg. Minden egyes IMF tag kap hitelt, a kvótája 300 %-áig bármiféle külön aktus, procedúra nélkül, nagyon kedvezményes kamatra.
Ennél komolyabb összeg esetén az IMF figyelembe veszi az ország gazdasági álapotát és azt, hogy a kölcsön mekkora összegről szól, milyen ütemezésben hívható le és hogy kell azt törleszteni. Ehhez elvár az országtól egy gazdasági tervet, amely vázolja, hogy a hitel felvevő miképpen garantálja a visszafizetést. 

Hitelfelvétel, a dakota jelenlegi regnálása alatt kb. bő kétszer annyi hitelt vett fel, mnt a szocik a nyolc évük alatt.

 

 

Az IMF kölcsönnek feltételei vannak, ezeket a board határozza meg. Ezek a feltételek sokszor nem a hitleligénylő érdekeit szolgálják. A hitelkérelem elutasítása kétféle lehet:
a, pl. Venezuela és Irán kérelmének az elutasítása egyszerű nemmel.
b, az igénylő felé olyan feltételek szabása amik nem teljesíthetőek.

A dakota regnálása alatt 2010-2018-ig az államadósság 14210 millió EUR növekedést mutatott, míg a szocik alatt 38581 millió EURót. És ugyanezen idő alatt az ország devizaadóssága cca. felére csökkent. Ugyen nem kell ecsetelnem, hogy ez miért fájdalmas az IMFnek?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

ha bemész egy bankba - kedvezményes - hitelért, akkor te mondod meg mik a feltételei annak, hogy hajlandó vagy hitelt felvenni?

érdekes szemlélet.
akié a pénz, az mondja meg mik a feltételek. kell v. nem. ebben dönthetsz.

vagy mehetsz kereskedelmi hitelért dupla, néha tripla magas kamattal, de még ott is a bank mondja meg mik a feltételek, nem pediglen a potenciális adós.

Ugyen nem kell ecsetelnem, hogy ez miért fájdalmas az IMFnek?

semennyire.
a hatalmas belső adósság, meg is tette a hatását, a kormány elinflálja a pénzünket, miközben a kamatlábakat alacsonyan tartja, igy ez a devizaárfolyamon csapódik le.

a devizában számolt megtakarítások, és jövedelmek már nem érik el a 2011-es szintet sem.
persze forintban növekedett, de vásárlóértékben jó esetben is csak stagnál.

mindennek ára van! még a kormány hülyeségeinek is! v. főleg annak..
a belső államadósság ráadásul a befektetések, és a megtakarítások elől veszi el a hazai tőkét..

ha bemész egy bankba - kedvezményes - hitelért, akkor te mondod meg mik a feltételei annak, hogy hajlandó vagy hitelt felvenni?

Ez talán meglepő lehet, de igen. Nekem is volt olyan hitelem, ahol két-három bekezdést is módosítottunk a szerződéssablonon, kellett futnia a fióknak egy extra approval kört a HQ-val, és ennyi. Nem kell ezt túlmisztifikálni. :)

A bank alapvetően szereti a pénzt. Az egyik legjobb pénzforrás bankként az, hogy odaadsz valakinek X forintot a pénzedből, amiért nagyon leegyszerűsítve visszakérsz cserébe X forintot + a költségeidet + kockázati prémiumot + azt a pénzt, amit szeretnél zsebre tenni. Nem nagyon létezik olyan feltétel, amit a fentiek tetszőleges variálásával ne tudna benyelni a bank, legfeljebb valamelyikőtök azt mondja, hogy ezt már nem éri meg megkötni.

Na ugorjunk.

Ha megragadsz ott, hogy hitel = lapostévé részletre, akkor igen, ugorjunk.

Azzal már nem is terhelnélek, hogy életem első (vagy talán második?) munkahelyén az volt a feladatom, hogy hitelszerződéseket ellenőrizzek (ECB által meghatározott feltételek alapján, pl. céltartalék-képzés), és képzeld, szinte mindegyikben volt valami egyedi kikötés. Ezért kellett manuálisan is auditálni őket. Erre kaptam én, és jónéhány csapattársam a pénzt. Ami szerinted nem is létezik. :)

Neki ilyeneket feleslegesen irsz le. Sermmit nem fogad el, ami nem a sajat agyszulemenye. Ha tenyekkel tamasztod ala, akkor majd leirja, hogy ezt is a romanciganyorban csinalta es mindenki azt szopkodja, azert volt neked is ez a munkad. :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ami szerinted nem is létezik. :)

Egy hitelbank meglehetősen szigorú, jól kidolgozott feltételrendszer mentén folyósít kölcsönöket, legalábbis ha a szabad felhasználású, relatív kis összegű személyi hitelektől eltekintünk.

Amilyen összegű hitelért te folyamodhattál, azon a szinten nincs duma, nincs alku. A feltételeket a hitel folyósítója diktálja és kész. El lehet azokat fogadni vagy el lehet távozni.
 

Imho a "szabad felhasználású, relatív kis összegű személyi hitelek" a legszigorúbb kategória, ott a legkisebb ügyfélként a mozgástered. Azon amúgy sem keres sokat a bank (a kamat a kockázati prémium miatt magas), szerintem ott nem éri meg belemenniük alkudozásba.

De fixme, személyi hitellel elhanyagolható tapasztalatom van ügyfélként és banki alkalmazottként is.

Nem igaz. Hülye vagy a pénzhez.

2011
1 euro kozeparfolyama 275 HUF

Ha euroban van apenzed:
1*1.02^10 = 1.22 ez *355 = 432 HUF
Kurvára nem kaptál két százalékot sehol, de nagyvonalú voltam.

Ha forintban:
275*1.05^10 =447 HUF

Segítek:
432 < 447

 

Megjegyzem a 2011-2012 10% felett csináltam az ÁKK-nál, de szerény voltam és linearis 5%-ot írtam végig.

segítek közben az euro is inflálódik..

a forintra csak a magyar államtól kapsz magas kamatot, pont ez a baj vele.
a banktól legfejebb ha 1 % kamatot kapsz évente.
vagyis semmivel sem többet, mint euroéer az európai bankokban.

hogy a magyar állam pénzéhsége magas kamatot ad az államközvényre eredményezi, hogy nem nő a termelékenység, csak forintban számolva nő a gdp, és csak forintban számolva nő a beruházésok összege.

most ki is bukik, mert az infláció elszabadulhat, hála az utóbbi hónapok hebehurgyán épitőiparra rázúdított allami hiteleknek, meg az elmúlt évek elfojtott inflációjának, meg a 'devizacél' nélküli mnb-nek.

ennek a buboréknak ki kell pukkadnia előbb v. utóbb. ás most jött el az ideje, a külső vállság miatt, plusz még választások is lesznek, a hozzá tartozó hisztivel..

nem az a bajom hogy nagyon gyorsan inflálódik, és már nem csak az euróhoz képest, hanem már a belső infláció is elszállt.

a mnb szerint 5% lesz, de az már is a múlté, miközben 1% kamatot ha kapsz a banktól.
magyarul a pénzed ami a bankban van szépen átcsorog az államkasszába, hogy ki tudja fizetni neked az államkötvényed kamatait..

jó kis pilótajáték..

miközben a devizán is óriásit kaszál az mnb, amin meg matolcsi alapítványok majd újabb ingatlanokat, meg festményeket vásárolnak, meg a veszteséges matolcsi bankokat visszavásárolják, feltőkésítik, a rossz maguknak folyósított hiteleket leírják,  majd újra eladják saját maguknak.

Infláció azt érdekli elsődlegesen akinek a megtakarításainak a mértéke megélhetési  léptékű. Aki pl használt budapesti lakást kíván venni ami idén +2% növekedés produkál és ellenben neki a pénze 5%-ot hoz a MÁP+-ban az nyert 3%-ot. Oké, ha új építést kíván venni veszített. Vegyünk észre nem mindegy, hogy mi a megtakarítás célja.

 

Milyen devizán kaszál? Amin ül? Ha nem adja el nem kaszál semmit, csak a könyvérték változik.

mert ahhoz kevés, hogy befektesse az ember

Mekkora az az összeg, ami alatt nem éri meg költségmentesen befizetni (bankkártyával) egy költségmentesen vezetett értékpapírszámlára, ahol évente 3.5-6%-ot kamatozik, és ahonnan költségmentesen visszautalhatod tetszőleges magyarországi számlára? Mindezt 0 forint kamatadó megfizetésével úgy, hogy ha kell, aznap/másnap visszakapod a pénzed, a már felhalmozott kamattal együtt?

Értsd jól, nem azokról beszélek, akik hó végén ötezer forintot tudnak félretenni, mert ott szinte mindegy, hogy 1 vagy 6% a kamat.

"az állam magas infláció, és alacsony kamatlábak mellett a gazdaságtól vonja el a pénzt"

 

Vagyis megéri hitelt felvenni? Ezt jelenti az elvonás! :)

 

ps.: kezdem azt érezni a sokadik aspergeres után, hogy kedvelitek a tudományokat és az ott használt kifejezésekkel mondtok faszságokat

a kulcs a kockázat:))

Állampapír vásárlásával tulajdonképpen az államnak adunk kölcsönt, előre meghatározott kamatra és előre meghatározott időre, teljes körű állami garancia mellett.

állítja a fentebb linkelt oldal.
ha egy teljes körű garanciával, gyakorlatilag kockázat nélkül lekötött tőke kamata lényegesen magasabb, mint egy bankok által átlagos garanciával lekötött tőke kamata, akkor ott valami nagy baj van :))

nulla kockázat 3,5-6% + adómentesség szemben átlagos kockázat 1.x% + adólevonás.
ugye mindenki látja, itt valami nagy gáz van...

Miért érdekes ez? A relatív kockázatmentes állampapír futamidő alatt évesített 4,95%-ot hoz, a közepesen kockázatos VWRL mondjuk valami 14%-ot csinált tavaly, de volt olyan opcióm, ami bőven 100%+ hozamot hozott.

A bankbetét 0-1%-a ebben a sztoriban értelmezhetetlen, az a kivétel, nem a szabály, mert a bankbetét nem befektetési forma, nem értékpapír.

Nem értelek. Mi ebben a "nem lakossági"? Nem daytradingről beszéltem, hanem arról, hogy

  • kockázatmentesen kapsz 5%-ot
  • közepes kockázattal 10-et
  • magasabb kockázattal bármennyit (ezt most ignoráljuk is egy pillanatra)
  • meg van a hülyék adója, amikor odaadod valakinek a pénzed, ingyen - ez a bankbetét

A bankbetét nem "lakossági megtakarítás". A bankbetét az, amikor leszarod, hogy mi történik a pénzeddel. Még az sem lehet különösebb érv, hogy valaki nem ért hozzá: szó szerint a hálószoba-ablakomból látszik az állampapíros óriásplakát, ahol rá van írva, hol lehet jelentkezni. De ha ez nem elég, akkor a bankod tukmál rád valami befektetési alapot, ami ugyan nettó átverés, de még így is jobb (neked is), mint a bankbetét.

Tudok olyat, aki 15 millát tart a folyószámláján, ezzel úgy évente 700 kilótól esik el. Az ő dolga, ha nem hajol le ezért a pénzért, de utána ne sípoljon, hogy a Zorbán elinflálja a megtakarítását. Hallod, ügyfélkapun lehet már ÁK számlát nyitni, még a fotelből sem kell fölállni ezért a 700k-ért.

"kormány elinflálja a pénzünket," vesd össze a Wasington megegyzés, IMF hitel nyújtásának egyik feltételésvel: "Devaluation of currencies,".
2002-2010 között az infláció átlagosan 5,2%-on volt, 2010-2018-ig 2,3%

"a belső államadósság ráadásul a befektetések, és a megtakarítások elől veszi el a hazai tőkét.."
Elaborate, please...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Eközben az Eurospinben Olaszország  legnagyobb és legolcsóbb üzletében:

Napraforgó olaj 1l  5,79 euro

https://www.eurospin.it/?s=olio&type_search=product

 

Németországban találtam 70 centért is. Szerintem importáld. Gazdag leszel.

https://flagma.de/en/sonnenblumen-l-in-premiumqualit-t-o1780831.html

 

Itthon a metro árait nem látom, de a tescot igen:

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004009768471

Az IMF kölcsönnek feltételei vannak, ezeket a board határozza meg. Ezek a feltételek sokszor nem a hitleligénylő érdekeit szolgálják.

Már említettem, az IMF az országok bankja és a kvótabefizetés háromszorosát kitevő kölcsön folyósításának semmiféle feltétele nincs. 
Ennél nagyobb kölcsönösszeg folyósítása esetén természetes, hogy feltételeket szab a folyósító. Nem tudom, neked ebben mi a furcsa? Talán puszira osztogassák el más országok pénzét?

Ráadásul, az IMF beruházásra nem nagyon folyósít kölcsönt. Az IMF kölcsönei zömében krízis kölcsönök. Nyilvánvaló, hogy te sem adnál a tegnap kirugott szomszédodnak mondjuk három millát, csak akkor, ha be tudná bizonyítani, hogy vissza is tudja fizetni. 

Amit te képzelsz emellé az IMF hiteles sztori mellé, az kitaláció. Az IMF nem zsarol egy országot sem olyan dolgokkal, mint amit írtál. Ez önmagában nevetséges, hogy az IMF úgy folyósított volna pl. nekünk hitelt, ha mi a német meg francia cégeknek toltunk volna oda bármiféle pénzeket.

Ha egy ország nem kap IMF hitelt, az alapban két okra vezethető vissza:
1. Nem teljesíti már jó ideje a kvótabefizetéseit.
2. Nem biztosít megfelelő garanciát a hitel törlesztésére. 

Egyébként, feltételeket az IMF nem szab, csak akkor, ha a kérelmező ország elégtelen hitel-biztosítékot nyújt, vagy egyáltalán nem is nyújt ilyet.

"Ugye nem kell ecsetelnem, hogy ez miért fájdalmas az IMFnek?"

 

Ne viccelj már. Az IMF-nek ehhez semmi köze. De ha lenne is, Magyarország az IMF egyik tulajdonosa. Az hogy a külső adósságállományt belsővé alakította a dakota, önmagában jó dolog, csak az adósság attól még adósság maradt.
Orbán a gazdaságpolitikához egy tehetségtelen f.sz. Az elmúlt 10 évben törénelmi lehetőséget mulasztott el a patkány. Ekkora világgazdasági konjuktúra már több mint 200 éve nem volt a világban és ez a rohadék tolvaj lehetőségek sorát puskázta el. Az extra lusta, munkakerülő románok is jobban teljesítettek nálunk, nem is kevéssel. Ez a féreg meg a temérdek EU pénz ellenére is éppen csak helyben tudta járatni a gazdaságot.   

Nem tudom mi köze ennek az én írásomhoz, egyszerűen nem jön le. Próbálom megérteni, de biztos nálam a hiba. 

Egyféleképp tudom ezt érteni, csináltak egy rendszert, de próbálnak alatta a megélhetésüket keresők idomulni, ki fog alakulni valami jó belőle. Ezt azzal a példával támasztod alá, hogy 2010-ig nem volt komoly cég (de volt persze, de mindenhez idő kell, hogy kialakuljon, ezen azonban nem vitáznék parttalannak érzem a volt/nemvolt vitát)

Mészáros Lőrinc nem a probléma és nem is a megoldás, ez egy jelenség, ami szerinted akár jól is sülhet el. Hogy folytatni tudjuk adjuk meg ezt neked. (kicsit néz körül majd azért néhány dolog tulajdonosai közt látni fogod nem tőkésréteget hanem kizsákmányoló réteget  építhet maximum, ami bármennyire akarjuk láttatni azért nem ugyanaz)

Akkor, hogy ezt tisztáztuk menjünk tovább. Mi a baj azokkal a magyar cégekkel akik nem tudnak/hajlandóak/etc leköteleződni a NER klientúrája felé? Azok persze semmirevalók, mert hát ideológiát helyezik előre a gazdasággal szemben. Persze ez nem igaz, mert valaki csak nem akar igent mondania arra, tied a munka ha 20%-ot visszajuttatsz.

Ha jól értem csak a neoliberális értékadó rendszerben gondolkodó opportunista vállalkozások (és vezetőik ) lesznek majd az új megváltás?

Azt pedig amikor teríted a felelősséget azzal, hogy mindenki részesedik a szétszórt pénzből az nálam kiveri a biztosítékot picit, hisz épp arról beszéltem van akit tudatosan kizár a NER, és még közvetítve a nyertesek által másra elköltött haszonból sem tudnak csak morzsákat szerezni, főleg ha olyan területen van a cég ami valamelyik preferáltnak tetszik. Nem tudom megszámolni se mennyi ilyet láttam.

Szóval elárulod miért jó az nekünk, ha kialakul egy magyar bár erkölcstelen és megalkuvó tőkés réteg (mert a prognózisodat csak így tudom érteni)

Arra a felvetésre, hogy felvásárolják a cégeket azt tudom mondani: igen, de méltányos áron. Olyan kezekbe kerülnek ezek a vállalatok amelyek tudják maximalizálni a profitot ezen cégekben.

Hja igaz, amit nem felvásárolnak, azt elveszik. Pl. kapsz kölcsönt, ha Lölö bekerül társtulajdonosnak. Aztán idővel valahogy 100%-os tulajdonos lesz. Ha meg nem adja oda, akkor meg jön a fenyegetőzés a NAV-val rendőrséggel meg a "majd teszünk róla, hogy találjunk valamit".

Hm, céget nem nevesítek, a terület sem ugyan az, direkt nem nevezem meg hogy milyen terület.. de résztvettem olyan tárgyalásokon (nem bírósági... céges tárgyalások...a "leendő új tulajdonossal vagy annak képviselőivel") , ahol bizony jött a "nagytestvér" és "bevásárolta -> aztán felvásárolta..." magát.. ~20+ éve stabilan működő cégekbe.. Ahol ezt nem szerették volna, azok ellen folyik most valami eljárás szerű történet ... 

S nem, ezt nem a sajtóból "olvastam"...

Az egesz ugy indult, hogy kalvi abbol a prekoncepciobol indult ki, hogy minden aktualis kormanyt ujraszavazo szavazo seggnyalo. Legalabbis a szovegezese egy parentebb kommentben ezt sejttette.

Magas intelligenciaval rendelkezo, nem NER-bol elo, kisebb maganbeszelgetesekben Fidesz sok huzasat kritizalo, de vegeredmenykent az ikszet mely csendben es fanyalogva Fideszre behuzo ismeroseim neveben ezt szeretnem kikerni magamnak.

"Ilyen szervilis a mai fiatalság. Valahogy azt gondolom, hogy egy normális ember sohasem az aktuális hatalom seggét nyalja."

Ezt ertettem felre, nem csak en. Masodik olvasatra elismerem, igazad van. Tenyleg nem irtal ilyet, de tobben igy ertettuk. :)

Szóval család és erkölcs nem léteznek. Értem.

Egyébként meg különösen vicces a "szélsőjobbon" aggódni, miközben önként lemondunk mind a szabad mozgásunkról (lásd lockdown különböző formái), mind a testünk feletti autonómiáról (lásd vakcina kötelezés és zsarolás, kötelező maszkolás) a vírustól való félelmünkben.

Meg akarod tudni, hogy vajon ha akkor éltél volna, akkor támogattad volna-e a nácikat vagy a fasisztákat? Akkor nézd meg, hogy támogatod-e a kovid-fasisztákat, és biztos lehetsz benne, hogy úgy szolgáltad volna a rendszert akkor is, mint ahogy most szolgálod.

Kicsit régebben aki nem hitt a kommunizmusban, az is őrültnek volt bélyegezve.

Bizonyos helyeken -ilyen Németország a video alapján- ugyanez a helyzet jelenleg is - vagy legalábbis kezdenek a dolgok weimarosodni. Ennek a várható eredményét ismerjük.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az amiben te hiszel csak színlelve van.

Én nem tudom, Oregon miben hisz, de a videó arról szól, hogy a magukat felsőbbrendűnek gondolók alsóbbrendűnek gondolják a "szélsőjobboldaliakat", és nyíltan, szemérmetlenül szörnyülködnek azon, hogy valakinek lehet más a véleménye.

:)

Én meg az a "FIDESZES" vagyok, aki az esti RTL Klub-ból, Euronews-ból idéz. Köztudottan "FIDESZES" mindegyik :D :D :D

Vicces egyébként, ahogy egyensúlyozni próbálsz az image-ed megtartása érdekében.

A fenti szál jól mutatja, hogy nélkülem is tökéletesen megy itt az adok-kapok. Nem kellek én ehhez. Az a néhány bohóc, amelyik rám akarja kenni ezt, okkal teszi. Ezt itt nem én hoztam ide, hanem ti. Akkor kezdett nektek nem tetszeni, amikor beszálltam és tükröt tartottam.

Rohadt vicces egyébként kívülről ezt nézni.

trey @ gépház

Szerintem a világ nem egy bites. Mindenhol vannak hibák és jó szándékok. A legtöbb esetben (közel mindig) a hibák sem szándékosak, hanem melléktermékek. Ha választani kell, a két oldal közül, akkor fidesz, ha fuzzy logic akkor 60-40. Az ellenzék több szándékával is egyetértek, de a kivitelezésükkel nem. Abban balfasznak tartom őket.  

Ha ezt te lavírozásnak hívják az téged minősít. Szerintem minden értelmes embernek így kellene néznie a világot.

Akár. Pl. kurván nem adnék SMA bébiknek 720 M forintot / kopf. Az anyját, apját viszont kérdőre vonnám, hogy miért terhelte a TB-t egy életre, csak azért, mert baszott megcsináltatni egy 40 ezer forintos előzetes vizsgálatot.

Mondjam tovább, vagy kellően megbotránkoztál már?

trey @ gépház

Erdekes kerdes amugy, nem ennyire binaris kerdes:

20+ lakas megepitesenek az ara ez.

Demagog modon leegyszerusitve: legyen 20-szal kevesebb hajlektalan cserebe egy olyan csecsemo eleteert, aki 10 eve magatol meghalt volna 4 eves koraban legkesobb?

Vagy szamoljunk ugy, hogy 50 000 orvos van Magyarorszagon (ksh adatait felulrol becsultem). Es szamoljunk evente egy SMA-s babaval.

Mi er tobbet? A tb-bol az evi 700 M-et elosztani 50k orvos kozt, azaz evente 1.4M HUF-fal, azaz havi 100k+-szal megemelni minden orvos fizeteset, vagy evente egy SMA-s gyereket megmenteni?

(Es ilyenkor szokott jonni az ultimate erzelmi erv ami minden logikus ervet megkiserel visszakezbol invalidalni: "es ha a te gyereked lenne SMA-s?")

Es az egeszben az a legszebb, hogy:

  • az orvosoknak rendszeresen el kell dontenie (foleg Covid ota) nem egy, hanem tobb emberbol, hogy ki maradhasson eletben, es merlegelniuk kell (lehet mar ezert onmagaban megerdemelnek ezt a penzt)
  • az eutanaziat kereszteny konzervativ korokben elutasitjak, mert "csak Isten mondhatja meg, mikor van vege". A nemkereszteny konzervativok eutanazia-parti kepviseloit nem eri meg megszolitani cserebe a keresztenykonzervativ szavazok elveszteseert
  • a klasszikus liberalizmus evtizedekkel ezelott eutanazia parti volt, de mostanra mar megemliteni is tilos woke korokben. Ha eszedbe jut meghalni, mikor amugy egy orvos novelne a tulelesi eselyeiden, woke-ek ez progresszivek szerint szivtelen vagy, mert nem merlegeled, hogy hogy tonkre mehet ettol a csaladod mentalis egeszsege (peldak ebben a topikban: RaptoR es kilvadi: https://hup.hu/comment/2550026#comment-2550026 )
  • ennek megfeleloen bar 30-50 eve az volt josolhato, hogy eutanazia tekinteteben progresszivebbe valik a tarsadalom, a szabalyozas enyhitese, az elethez valo jog nem kotelessegkent valo kezelese mar csak centristak egyre szukebb retegenek celja
  • szinten kisajatitotta a liberalis es a szocialista oldal a lockdown partisagot, a konzervativok meg kenyszerpalyan tobbnyire probaltak a lockdownt elhuzni, amig csak megy nelkule. De egyik oldalnak sem jutott eszebe normalis fizetesemelest adni az orvosoknak (vilagszerte) rogton az elejen. Pedig tavaly marciusban adtak volna nekik egy +30%-ot (nem 1-3-5%-okkal dobaltak volna 2021 nyaran), azonnal ereztek volna, hogy ez az emeles jarvany es leterheltseg nelkul nem jott volna, es talan a lockdown-kommunikacio es az egyeb azota is zarva levo praxisok visszaallasa is maskepp tortent volna. Raadasul a lockdownnal sokkal olcsobb ez a +30%, es a wuhani varianson sokkal praktikusabb lett volna atesni, mint a briten, vagy az indiain/deltan, mint kiderult (mondjuk ezt nem lehetett elore tudni)

Semmit. Ez nem lenne nálam konzultációs téma. Erre én nem adnék pénzt. Legyen elég az, hogy ezek az emberek életük végéig a társadalom általi eltartásra szorulnak és azt finanszírozza a társadalom. 720M forint kibaszott sok pénz, vannak olyan emberek, akiknek az életére az állam ennek töredékét sem költi. Mire fel akkor a kivételezés?

Ellenben ennek a defektnek a szűrését kötelezővé tenném.

trey @ gépház

Ellenben ennek a defektnek a szűrését kötelezővé tenném.

Bar ilyen egyszeruen mukodne az orszagiranyitas.

Ahhoz, hogy kotelezove tedd, ingyenesse is kene tenned.

Ha ingyenesse is teszed, ahhoz, hogy tenyleg ingyenes legyen, nem kene hogy orvoshiany legyen. Talan ha ma elkezdesz orvoshianyra kolteni (tobb fizetes nekik) es nagyon intenziv halapenz-ellenes es maganorvos-ellenes intezkedeseket hozni, el is erheti 8 ev mulva talan mindenki tenyleg ingyen: ha addig le nem valtanak kormanyrol es el nem bassza az utodod amit elkezdtel felepiteni.

(Beszelgess el olyanokkal, akik mostanaban estek teherbe: vagy fizetnek, vagy kicsusznak minden hataridobol. Jelenleg ez a helyet, kb egesz Europaban)

De tegyuk fel, hogy ingyenesse tetted a szureseket. Szurnek is. Kimutatja egy abortuszellesnel, vagy valami olyannal, akit nem erdekel, o igy is megtartja. Ha kotelezove tenned (ilyen esetekre) az abortuszt, azzal meg a melykereszteny szavazokat el is vesztetted, mint politikus, nemelyiket mar az engedelyezesevel / 12 hetes hatarido felteteles kiterjesztesevel is.

De tegyuk fel, hogy ingyenesse tetted a szureseket. Szurnek is. Kimutatja egy abortuszellesnel, vagy valami olyannal, akit nem erdekel, o igy is megtartja. Ha kotelezove tenned (ilyen esetekre) az abortuszt, azzal meg a melykereszteny szavazokat el is vesztetted, mint politikus, nemelyiket mar az engedelyezesevel / 12 hetes hatarido felteteles kiterjesztesevel is.

Dehogy. Papír lenne róla, hogy tudott róla, vállalta. Innentől kezdve felneveli, ahogy akarja. De 720M-t biztos, hogy nem fog kapni mellé. Jó munkát hozzá!

trey @ gépház

>> Itt az eredménye az alacsony szintű oktatásunknak.

orbánnak mennie kell, mert lemeradunk a woke okatási csodáról:

"Kate Brown kormányzó megszüntette azt az eddig meglévő, az állam által támasztott követelményt, miszerint a diákoknak bizonyítani kell az érettségihez, hogy az alapvető írási és számolási készségek birtokában vannak. "

"az olvasási, írási és matematikai jártassági követelmények felfüggesztése előnyös lesz Oregon fekete, latin, őslakos, ázsiai, csendes-óceáni, törzsi és színes tanulói számára"

 

hogy pontosan milyen előnyökkel kecskegtet az analfabetizmus, és ma éppen mennyire rasszista a matematika, azt nem közölte a bohócvilági úrhölgy

Haj. Emlékeztet mintha valami hazaibbra. Itt is jól öltözöttek, megkérdezik az embert, hogy ugye akarja ezt amit mi akarunk. Mert ki nem szeretne jólétet, biztonságot, stb, stb.

ez az egész topic elképesztő

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

A civilizacio vegnapjait eljuk. Elvezzetek ki, amig lehet es amig van.

A gorog filozofusok ugy aggodtak ezen, hogy fogalmuk se volt, hogy Athenon kivul egyaltalan kik hogyan gondolkodnak. Most viszont globalis szintu bipolarizalas van, es az olvasottsag es a magas kattintasszam erdekeben mindket oldal legszelsosegesebb hulyei kerulnek bemutatasra a mediaban. Regen a szalmababot ki kellett talalni es elertel vele max 100 embert, akinek megvaltoztathattad a velemenyet. Most ezek a kitalalt szalmababok folynak mindenhonnan pillanatok alatt tobbmilliard embert elerve, es aki a valamelyik iranyba radikalizalodott, lassan a centristat se tudja megkulonboztetni az ovevel ellentetes oldalt "bemutato" szalmababtol, es lassan "mindket" "oldal" vegletekben targyal.

Annak nem lesz jo vege, hogy 10-bol 8 liberalis vagy szocialista szerint aki egykulcsos adot akar, vagy nem akar a feketeknek es a melegeknek alacsonyabb adokulcsot az naci, es az o szolasszabadsaga veszelyes a tarsadalomra.

Annak sem lesz jo vege, ha ennek az ellenpolusa megunja, hogy a lanyat penisszel szuletett "transznemuek" zaklatjak a noi oltozoben, es kornyezetvedelmi okokbol el kell adni az egyetlen kozlekedesi eszkozuket, ami egy 30 eves auto - mikozben a falujukba naponta ketszer megy busz.

Annak se lesz jo vege, hogy a segelybol elot es a munkabol elot egyre jobban egymas ellen hangoljak szinten szelsosegeket erinto tortenetek, amiket szazmilliok olvasnak.

Annak se lesz jo vege, hogy dollarmilliardosok dollarmilliokat koltenek arra, hogy a "baloldalisag", amolyan "tarsadalmi igazsagerzet" ne a nagyon gazdagokat celozza, hanem a legszegenyebb reteget forditsa a kozeposztaly ellen. A szegeny haragudjon a kozeposztalybelire, mert tudott venni egy lakast, de nezzen el afolott, hogy valakinek egesz commercial utcai vannak oriasi commercial tenantokkal es a jotekonysagi szervezet halozatat valojaban adoelkerulesre es penzmosasnak jogilag eppen hogy nem hivhato tevekenysegre hasznalja.

De minden erre tart: sokszazmillio olvasot elero clickbaitbol elo online media tovabbpolarizalja a tarsadalmat, oriaslobbistak folyamatosan olyan oriasszervezeteket probalnak letrehozni, ami a a kisember szamara teljesen elerhetetlen, elerhetetlenebb egy kormanynal is. Ekozben kisemberben kelt buntudatot es az oriascegek kornyezetszennyezese es adozasi nemszokasai folott elnez, mikozben en meg hup-meretu helyeken nem leszek mar csak kicenzurazva, mert kevesebb, mint ezer olvasot erek el, igy itt "nem vagyok veszelyes" egyik polus szerint sem.

mindig minden a rendezett állapotból a rendezetlenség felé tart.
a társadalmak is. semmi nem tart örökké, de mindig épül egy másik az előző romjain. ezt hívják történelemnek manapság..

majd megint lesz egy másik, aztán kezdőzhet elölről a marakodás, a kapzsiság, meg a gyilkolászás a mindenkit gyűlölő 2 szélsőség, és a többiek között :))

Ez igaz. A tarsadalmi korforgas elegge hasonlo. Sokminden megis most tortenik eloszor: tobbek kozt a gyors informacioterjedes technikai lehetosege, es a profitoptimalizalo algoritmusok, ami ugy nez ki, hogy az "alulrol szervezodo uj tarsadalom"-nak pont az "alulrol szervezodo" reszet fogjak elvenni, barmekkora is a kaosz.

Soha nem volt meg ennyire valoszinu, hogy a "civilizacio vege utani ujraszervezodes utan" ugyanaz lesz a gazdag reteg, aki most volt. A mediat tulajdonlo dusgazdagok meg nem tudnak eleg nagyot hibazni ahhoz, hogy ne tudja a mediabirodalmuk masnap sokszazmillio buta es wishful thinkinges embernek kimagyarazni, hogy ok nem is voltak olyan rosszak. Az okos ember egyre inkabb rajon, hogy ez egy hazugsag alapu vilag, es a boldogulashoz kinek mit kell hazudni. Az igazmondas es a szabalyok betartasa egyre kevesbe kifizetodo, mikozben egyre kevesbe mukodokepes az oktatas es az egeszsegugy mellett az igazsagszolgaltatas is (nem, ez nem Magyarorszag-specifikus, kb. mindenhol), ugyanis pont ezekbol hianyzik az a penz, amit a dusgazdagok egyre kifinomultabban nem fizetnek be es egyre tobb penzuk van egyre nagyobb embertomegek "kepviselojet" "kifizetni", hogy efolott elnezzen a kisember karara.

A tarsadalom szegyenenek tartom az olyan dolgokat, hogy pl. a Nestle CEO-ja meguszta minden kovetkezmeny nelkul azt, amit nyilatkozott az ivovizrol, mikozben sokan el se jutnak oda, hogy megnezzek a videot, hogy tenyleg o nyilatkozta es tenyleg azt. Ha megis eljutnak, senkinek nem jut eszebe tenni barmit is, amig egy masik dusgazdag el nem iteli a cselekedetet, ezzel megteremtve egy masik polust.

tobbek kozt a gyors informacioterjedes technikai lehetosege

csak a mérték más..
nem ez az első technikai, társadalmi stb. forradalom amit átélnek az emberek
a keréktől a harci szekéren at a kiépített utakig, a sétáló paptól a lovas futárig..

Soha nem volt meg ennyire valoszinu, hogy a "civilizacio vege utani ujraszervezodes utan" ugyanaz lesz a gazdag reteg, aki most volt.

ezt miből gondold?
nem tudni milyen átalakulás jön, mekkora lesz a visszaesés meg a káosz, mennyi idő kell az újraszervezéshez, és hogy annak mi is lesz az eredménye, hányszor rendeződik vissza, majd futnak neki újra..

magasról nagyot lehet esni :))

gondolj bele még ma is akad hely ahol törzsi ötközösségek ágyékkötőben futkároznak a dzsungelben, és íjjal lövöldöznek a helikopterekre, és megölnek minden betolakodót, a hittérítőtől a néprajzkutatóig..

de előfordul, hogy az elsőkből lesznek az utolsók, ahogy az is hogy az utolsók eltapossák az elsőket :))

mindig vannak szélsőségek, bolondok, de mindig el is buknak..
de mindig vannak jó emberek, okosak de ők is mind elbuknak..
és olyanok is mindig vannak akik ezeket visszasírják :))
de egyszerűen túllép rajtuk az idő.

Ezt betiltani nem lehet, de megelőzni talán igen. Meg kell tanítani a gyerekeknek az elfogadást otthon, letiltani a social médiáról, aztán remélni, hogy felnő egy generáció, aki kiröhögi ezeket a beteg gondolatokat. Csak az a baj, hogy az átlagember ehhez kevés, manipulálható, ezért a "jó oldalnak" is muszáj lenne "jó irányba" manipulálni a birkákat. Azt látom, hogy a kollektív IQ egyre süllyed, a "két oldal" közti szakadék egyre mélyül, és biztos nem HUP-os kommentek hozzák el a megváltást, de nem tudom, hogy mi. Az is lehet, hogy jó ez így, megy minden a maga útján, mint eddig mindig, mi meg csak kezdünk öregek lenni, ezért nehéz elfogadni a folyamatos változást.

"Az is lehet, hogy jó ez így, megy minden a maga útján, mint eddig mindig, mi meg csak kezdünk öregek lenni, ezért nehéz elfogadni a folyamatos változást."

Ez "laissez faire, laissez passer" elv családi, kisközösségi létre alkalmazása. Amikor az emberi létezés leglényegesebb tényei kérdőjeleződnek meg, vaskos tudatlanság, vagy csak egyszerű szem-ellenzőség okán, illetőleg az emberi létezés szabadságában ellenérdekelt hatalom szándékos manipulációi során, akkor ennek alkalmazása messze nem indokolt. A vének ezekben a kérdésekben megfogalmazott bölcsessége, - hol szakrális, hol materialista alapjának, - muszáj egy normális társadalom zászlóvivőjének lennie. (Mint az emberi történelem sok korszakában, most is neki van a legnagyobb felelőssége. Mert rendelkezik történelmi tapasztalatokkal.)

Egyébként, a változással öregként semmi bajunk, ha az nem emberi szabadságjogok leépítését jelenti, vagy háborúkat, végső soron az emberi faj kiirtását. (A piercing-ekkel, a tetkókkal már sikerült megbarátkozni, és folyamatban van a Hamilton féle "önkarácsonyfa" díszítő elemek elfogadása is...)

(Az a tény, hogy itt és ahogyan kommentelünk, az is igazolja, nem a változás elfogadása akadályoz bennünket a túlélésben. De pl. a változás "nemváltó" elfogadása a fiatalokat akadályozni fogja abban..., az biológiai tény.)

Ok. Ez több szinten is gáz. Egyrészt, nagyon nehéz megállapítani, hogy ez a narratíva vicc akar-e lenni vagy sem. Napjaink clown worldjében simán elfogadható, hogy a végtelenségig polarizált és fanatizált cancel cultureos agyhalottak komolyan vegyék ezt. Ne feledjük, egy olyan világban, ahol egy szikla is simán lehet rasszista, csak mert száz évvel korábban a kőzettípusának a megnevezése nem vol politikailag korrekt, ott ez számít normálisnak.
Ezzel párhuzamosan, nem mond újat a film. Ma már mindenhol, minden szélsőséges csoportban ezeket a lépéseket járatják végig a tagokkal. Először adnak, egy közösséget, akolmeleget, életvitelt, aztán szépen elkezdik sulykolni, hogy mindenki ellenünk van és mindenki ellenség aki nem velünk van. És el is hangzika  riportban, hogy ez okozza a legnagyobb fájdalmat a nagy antiszélsőségeseknek, mert pont a korai fázis nem lehet szűrni. Mert akkor a saját propagandájuk is fennakadna a hálón. Szar ügy...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mondjuk tényleg egyenlőség jelet kell rakni aközé, aki szélsőjobbos nacionalista, gyűlöli a bevándorlókat, meg mindenkit, akinek nem olyan árnyalatú a szeme/bőre, mint neki, vagy nem a másik nemhez vonzódik; meg aközé, aki a "hagyjuk élni hagyni a másikat, hisz ő is ember" propagandát tolja. Tényleg egy lapon említendők...

Rosszul érted.
Azok ártanak, akik kiközösítenek, megélyegeznek egy embert azért, amiről az nem tehet, vagy tehet ugyan, de ahhoz másoknak, így az őt kiközösítőknek nincs semmi köze.

Hogy valalki szélsőjobb vagy -baloldali beállítottságú, azzal még nem árt senkinek.
Akkor árt, ha uszítólag lép fel, ha bűncselekményekre sarkall, hergel másokat.

A fanatkusoknál, agyhalottaknál nincs másik lap. Úgy van kitalálva, hogy aki nem követi 100%ban a vezéreket az ellenség. Nincs gondolkodás szürke ötven árnyalata, csak fekete és fehér. Szövetséges és ellenség. A "hagyjuk élni hagyni a másikat, hisz ő is ember" propaganda követői ugyanolyanok mint a szélsőjobbosok, csak mások az eszmék, mások a vezetők, mások az ikonok. Ami itt Hitler, ott Marx. Ami itt komcsi, az ott náci. Ami itt köcsög, az ott ciszheteró. És ez a végtelenségig. Az a fontos, hogy a tagok mindig utasításra, egységesen mozduljanak, ismerjék fel a "jó dolgokat" és magasztolják, a rosszat meg zsigerből pusztítsák. Az eljárások ugyanazok, a módszerekben van némi eltérés. A jobb még régimódi, a közvetlen, fizikai erőszakban hisznek. A bal modern, sunyi, nem piszkítja be a kezét, a virtuális térben, másokkal végezteti el a piszkos munkát. A végeredmény ugyanaz, összetörnek egy ember. Akkor miért ne lehetne egyenlőségjelet tenni közéjük? Mert fájni fog egyeseknek a popója?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Akkor jó, mert a lista esetemben is stimmel, kivéve, hogy én néha fogyasztok alkoholt. Tehát, nem vagyok náci.

:D

trey @ gépház

Könyvjelző.

A DW egészen bizarr és nem veszik észre magukat. Pl. a g*ciputtonyos adás vajon hány embert térített meg? Végül is ha kontraproduktív az egész, akkor az az ő bajuk. Vagy ami ott működik, annak itt is működnie kell? Muss?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Bennem a fenti riport olyan érzést kelt, hogy elsődlegesen pátoszokat használnak mint retorikai elemet (másodlagosan az éthoszt, lásd náci kártya), a logoszt pedig nemhogy nem használják egyenesen semmibe veszik. Természettudományokat kedvelő ember humorként éli meg érveléseiket.

Álljunk meg egy szóra! A muszlimok sem ihatnak alkoholt a nagy próféta tanítása szerint. Meg családot is alapítanak...

rendes frizura,

Bocsika, de mégis, mijafax az a "rendes frizura"?

"rendes frizura, galléros póló, magasan képzettek, családot akarnak alapítani, nem isznak alkoholt, nem járnak szélsőséges rendezvényekre"

Így álcázza magát az aljas náci szélsőjobb! :) Baszkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 

Te valamit benéztél.
Nem így álcázza magát a szélsőjobb, hanem ilyennek szeretné láttatni magát. Legalábbis a video komposztálója szerint.
A kettő azért messze nem ugyanaz.

Az viszont igen, hogy az emberek félelemérzetére játszik rá, azt használja ki köcsög viktor bácsi is, csak köcsög viktor bácsi ugye nem széljobbos, hanem egy elvtelen, hataloméhes machiavellista kis geci.  Ez a kis geci pedig olyan migránsokkal ijesztgeti a buta magyarokat, akiknek eszük ágában nincs megragadni ezen a nyomortelepen, hanem mielőbb nyugat-európába szeretnének jutni.
Persze ezt megakadályozni igyekezett geci-bácsi, hogy a félelemkeltésre minél tovább fel tudja őket használni, ezért kényszerültek azok gyalog megindulni hegyeshalom irányába. Emléxünk?

Erre a már elmített félelemérzetre játszik rá köcsög viktor bácsi akkor is, amikor magyar nyelven írt üzenetekkel bombázta, legalábbis látszólag, ezeket a migránsokat, miszerint:

Ha magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját.

Ez ugyanis alig burkolt, átlátszó hergelés volt, és a megcélzott embertömeg nem a magyarul köszönni sem tudó migránsokból, hanem buta, megvezethető nénikből és birka bácsikból állt.

Nem, hanem azt, hogy hülyeségeket beszélsz, és az állat, amit te látsz, az hallucináció.
Szinte minden ilyen dologban van egy morzsaléknyi, ami igaz. Ez azonban nem jelenti azt, amit te mellé képzelsz.

Valójában, a többség az, és mindig is az volt, amitől a kisebbségeknek félniük kellett. A többség a szemét, az erőszakos, a többség a megvezethető és a többség a megvezettett is. 
Ez beigazolódott már ezerszer, csak a történelem sajnos, éppen a hülye többségnek köszönhetően,  ismétli önmagát. A salemi boszorkányok esete is ezt bizonyítja. Ártatlan szerencsétleneket tett el láb alól a megvezetett, fasszopó hülyékből álló többség, és gyermeklányok, aggok haltak kínhalált buta gyökerek miatt.

A többség kortól függetlenülk nagyon szereti magát a normálisként aposztrofálni. 

A többség ezzel szemben soha nem volt normális. Mindig a kisebbség egy-egy tagjának kellett a többséget a normalitás felé vezetnie. Olykor ennek okán vértanúvá is válnia.
Ebből, a kisebbség egy-egy tagjának útmutatásaiból lett az a világ, amiben ma élsz, úgy szar ahogy van, de mégis sokkal, ezerszer jobb és biztonságosabb mint volt mondjuk öt-hatezer évvel ezelőtt. Amikor is az erősebb simán elvehette, magáévá tehette kincsedet, élelmedet, földedet, asszonyodat. Büntetlenül megverhetett, akár meg is ölhetett, te meg mehettél panaszra a jóistenhez.
Soha nem a birka többség találta fel azokat a dolgokat, amiktől élhetőbbé és konfortosabbá vált a világ, hanem a kisebbség egyik másik, olykor extrémnek csúfolt, megbélyegzett, a többség által épp csak hogy elviselt tagja. 
A többség nélkülük még mindig a barlangok mélyén szopná a rudat és a tűzgyújtás tudományát próbálná magáévá tenni, jó eséllyel sikertelenül. 
Az általad normálisnak tartott többség Giordano Bruno nyelvét kitépte és elevenen égette meg Róma egyik főterén, 1600-ban. 

A többség sajnos, egy megvezethető és meg is vezetett, köpedék senkikből álló birkacsorda,  de azt nagyon szereti hinni és hirdetni magáról, hogy ő a normális. Hát nem. A többség a középszer, de az is csak nagyon jó esetben.

 

Téged mi tett ilyen harciassá? Arra gondolok, ahogyan érvelsz. Téged mi késztet erre? 

 

Tévedésedet azzal bizonyítanám, hogy dühösnek lenni egy erőforrás pazarló tevékenység. Emiatt az egyén  még  egyetlen egy napig sem bír dühös lenni. Elfárad benne. Bármilyen szar is volt a világban nem tartott sokáig (történelmi mértékkel).

Mondok példát. Hazait. Anno a Jobbik Gyurcsány ellen jött létre. Eltelt 15 év és Gyurcsány a főszövetséges.

Mondok példát. Hazait. Anno a Jobbik Gyurcsány ellen jött létre. Eltelt 15 év és Gyurcsány a főszövetséges.

Elég rossz példákat hozol. De nem csodálom. Azzal a világlátrással, ami neked van. * fejet vakar *

A jobbik nem gyurcsány ellen jött létre, hanem a miép helyett és annak helyén.
Nem gyurcsány a fő szövetséges, hanem a cigány a fő ellenség.  Ennek okán viseli el gyurcsány pártját a jobbik és nem ideológiai egyezés miatt.
Örülök, hogy a világképed alakításához (van min dolgozni) a magam szerény hozadékával én is hozzájárulhattam.

Szerinted a néhai (balliberális) fidesz és a (jobbkonzerv) kisgazdapárt egy ideológiát vallott?
Dehogy. Még akkor sem, ha amúgy két román származású cigány (victor orban és joszip torgeanu) volt mindkét párt erőszakos és diktatórikus vezetője. 

 

A valódi én, ami olykor előbukkan, mondjuk egy-egy szögi lajos, vagy marion kozma féle esetnél, halálra vert idős magatehetetlen embernél, az a cigányokból szokik rendre előbukkanni, nem belőlem.  Tisztelet a kevés kivételnek, mert ilyen akad azért közöttük is.

Én talán valamivel őszintébb vagyok az átlagnál ilyen szempontból, és nem olyan sunyi, mint mondjuk te, aki náci eszméket dédelget és a cigányokat is halomba lőné, de ezt nyíltan kimondani fél, viszont ha más kimondja, akkor arra bólogat, helyesel, feltéve ha az a másik nem a vélt ellenség táborát erősíti.

Azt meg végképp nem értem, hogy melyik a nagyobb (kamu) baj számodra, az, hogy mindkettő román származású, vagy az, hogy mindkettő cigány? Melyikben állítok olyat, ami ne lenne igaz? 

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból. A Parlamentben a mindenkori jobboldali kormány lelkiismerete kívánunk lenni.”
(Részlet a Jobbik alapító nyilatkozatából)

„Teljes mértékben kizárt a DK-val való együttműködés”
(Jakab Péter szavai a Jobbik 2019-es kongresszusán)

„Ha mindennap elmondják, hogy a Jobbik összeborulni készül bármelyik baloldali párttal, attól az nem igaz. Hadd ne mi vállaljunk felelősséget azért, hogy mit mond Vágó István, Gyurcsány Ferenc vagy mittudomén kicsoda. Mi azért tudunk felelősséget vállalni, amit mi mondunk. Mi pedig egyértelműen kimondjuk, hogy nem kívánunk koalíciót kötni.”
(Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivőjének 2017-es megnyilvánulása)

„Ezeknek az embereknek számtalan évük és lehetőségük volt, hogy bizonyítsanak, de mind belebuktak. Gyurcsány és Bajnai miniszter és miniszterelnök volt, Mesterházy államtitkár, Fodor és Bokros miniszter. Éveken át vezették az országot, munkájukat lopások, hazugságok és csalások kísérték. Nem volt elég?”
(Vona Gábor)

„Elszámoltatás itt akkor lesz, ha Gyurcsány Ferenc börtönbe kerül és teljes vagyonelkobzással felel politikai működéséért”
(Vona Gábor nyilatkozata 2010 szeptemberében)

„Mi akkor leszünk elégedettek, ha Gyurcsány Ferencből Gyurcsány fegyenc lesz.”
(a 2009-es választás előtt mondta Vona Gábor)

 

(mehetünk korábbra is, ha gondolod)

Nekem a cigányokról az a véleményem, hogy ők jelentik ennek az országnak a végét.
A cigányság mint népcsoport teher, nyűg ennek az országnak és hosszabb  távon csőd. 
Ettől függetlenül vannak tisztességes cigányok, köztük olyanok is, akik megvetik saját fajtájukat. Okkal és joggal.
 

Vona gábor, a minap telekamuza a képernyőt. A jobbikot kb. 40 cm mélyen beszántotta, a hazugságaival. 
Vona gábor már évek óta körön kívül van, NEM POLITIKUS, így az a barom, legalábbis szerintem, aki ebben a mai minőségében hivatkozik rá és arra, hogy mit hord össze. 

Ha tippelnem kene szerintem nem o. Rengeteg aspergeres van a szakmaban.

Leginkabb azert az a tippem, hogy nem o, mert Poli annyi basztatast kapott evtizedek alatt, hogy nagyon megtanulta ezt minimalis onerzettel kezelni.

Pixel5 pedig az a jelenseg, aki eloszor jott ki az echo chamberbol, es (hosszu ido utan) eloszor talalkozik ovevel eltero velemennyel. Rengeteg ugyanilyen ember van, aki egesz nap egyedul van, 2-3 nagyon hasonlo velemenyu emberrel beszel es otthon ulve olvasgatja a CNN-Guardian szintu lapokat: mind pont igy viselkedik, Polinak meg legalabb volt valami egyedibb a szemelyisegeben, amit felismernenk.