Karácsony négyes alá osztályozta teljesítményét. Ellenfelei kettes alára.

Hozzászólások

"Kész/folyamatban: 21.4%"

Néhány pontot megnézetem, ezek szerint a 21.4% a legoptimistább érték lehet:

Rögtön a második pont: "Tiborc-adó", hivatkozás egy több mint egy éves 444.hu cikkre. Mintha valahol azt olvastam volna, hogy ilyen adót a főváros be sem vezethetne.

30. Közterek elnevezése és szobrok nőkről, itt is egy éves cikk, hogy 2019 november 17-n jelentik be, hogy melyik 5 nőnek állítanak szobrot. Ennek szerintem már vagy teljesültnek vagy sikertelennek kellene lennie, de nem folyamatban...

62. Klímavészhelyzet kihirdetése. Igen ki lett hirdetve.

88. Új trolik és villamosok: márciusi cikk szerint majd ha lesz rá pénz akkor vesznek torlikat. Azért erre a folyamatban jelző kicsit erős vagy ha már fut ilyen beszerzés, akkor arról kellene hivatkozás a pont mellé

117. forgalom csillapítás és sebesség csökkentés: igen ez is folyamatban van, bár pl. nem mindenki gondolja eredménynek épp olyan formában ahogy sárga csíkot húztak néhány főútvonalon.

118. egységes parkolási rendszer: majdnem egy éves cikk, még mindig nem egységes a parkolási rendszer, bár a parkoló automaták ritkításáról valóban olvastam korábban cikket. Nekem az gyanúm, hogy a kerületek hozzájárulása nélkül ez sem lesz befejezett ígéret.

Ez inkább ilyen marketing eszköz. Ha be is vezetné, a szabályozás szerint csak magánszemélyek ingatlanjaira lehet kiróni települési adót. Szerinted hány ilyen ingatlan van jelenleg/lenne a szabályozás után magánszemély nevén? Még - az ehhez képest - olcsó autóikkal (értsd ~20 millió Ft) is trükköznek és külföldi rendszámmal járnak, céges bérléssel szórakoznak, hogy elcsalják a regisztrációs adót, le tudják írni költségként, megússzák a büntetéseket, stb.. Majd pont az ingatlanra fognak fizetni egy fillért is. Persze.

Az ügyfélközpontok bezárása után az automaták számának csökkentése(-15% lesz) olyan lépés mint a Bubi áttervezése?

https://bkk.hu/hirek/2021/08/megujulnak-budapest-jegy-es-berletkiado-au…

Lehet, hogy összekeveri a jegy ill. bérletvásárlós autómatákat a pénzbedobós zuglói paroklóautómatákkal :). Azokat kellett volna felszámolni, mert az emberek jórésze már rég mobilparkolást használ. Ellenben a BKK-s ejegy rendszer a QRkódleolvasgatással még elég macerás, abból még tök jók lennének a papíralapúak. És mivel volt elég autómata + átálltak a 30napos-ra az adott hónapra szólótól, így elmúltak a sorbanállós "havi baj"-ok is reggelente..

Kerestem ezt a (vissza)fejlesztést az ígéretfigyelőn de nem találtam :).

A "új" bubi-t eddig 2 alkalommal próbáltam:

  • természetesen 0ról új üf regisztráció kellett hozzá (ok, apróság de minek..)
  • első próbálkozáskor 5db állomáson 15+ bicót próbáltam meg kibérelni, az összes bicó "sorry, bike is already taken. Try another one!" üzenettel örvendeztetett meg.. (be voltak tolva rendesen a helyükre..) - végül célba értem gyalog, így ez teljes kudarc volt :)
  • második próbálkozáskor legalább sikerült végül bérelni: a 3ik állomáson (ott csak 6kb bicót próbáltam összesen, a 7ik ill. 8ik at siker koronzáta).

Nem tudom kinek kell gratulálni ahhez a (vissza)fejlesztéshez sem. Az előző bubi legalább ennél megbízhatóbban működött... ..pedig úgy hallottam az is kellően ordenáré katyvasz volt (már ami az oszlopokon futó dolgokat érinti) Bár az is lehet, hogy ezzel próbálnak rászorítani a saját bicó használatára (a szolgáltatási terület csökkentés & a járgány darabszám vágás mellett) :).

Az elmúlt hónapokban párszor megbántam már a KG melletti ikszet, de hogy tud romolni a mutató? Visszamenőleg is lettek választási ígéretek? :)

Btw:

Teljesült ígéretek: 19.4%, részben teljesült: 4.5%, folyamatban: 25.2%
Eltelt idő: 38.2%, még 36 hónap van hátra 2024 októberéig.

19+4+25 > 38, nem is ezzel van a bajom

Micsoda meglepő hír, Karácsony önmaga szerint jól végzi a munkáját, a fidesz szerint meg nem!

Még sok ilyet :D

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Kettes alára értékelték még az ellenfelei is, tehát nem bukott meg. :)

"Everything fails, all the time."

Igen, hiszen az emberek a változásra akkor szavaznak, ha elégedetlenek.
Tarlóssal elégedetlenek voltak, ami nem csoda. Meg is buktatták. Pedig volt orkán erejű fidesz hátszél elég rendesen. 

Demszky egy ritka shit polgármester volt, sokáig mégsem menesztették. Ehhez képest Tarlós.

Normális országban az emberek programokra szavaznak.

 

Idióta országban Mónika show megy és kiszavazósdi, emellett élet-halálról szóló gladiátor-játék van a felek között.

 

Miért is jelent bukást, ha a nép más programot akar?

 

Normális országban a polgármester váltás nem bukás. A Mónika showban viszont az.

drazsék, czeglédik, stb betalicskázásával, buszsáv megfelelzésével épített bicikliutakkal, blmgtqp-zászlózással már el is vitte európába a várost a jó polgárjenő, úgyhogy részemről csillagos (nem úgy, gyuszk) ötös - kellenek az ilyen "emlékeztető oltások" a szavazóknak

:( nagy veszteség érte a klímavédelmet: "Karácsony nem tervezi a  - valószínűleg barátja kedvéért fenntartott - munkakört mással betölteni, az 5*0 = 4*0 képlet igazolja ezt a döntést"

 

de szerencsére maradt még szakértő alfőpolgármester az európai szintű városvezetésben

Hát, elveszett a bizalom, na!

Dorosz Dávid csütörtök este Facebook oldalán jelentette be, hogy lemond főpolgármester-helyettesi posztjáról. A Párbeszéd politikusa, aki egyébként Karácsony Gergely kampányfőnöke is volt, bejegyzésében azzal indokolta távozását, hogy a kormány ellehetetleníti a fővárost, ezért a következő időszakban a kormányváltásért fog dolgozni. 

Városházi forrásaink szerint azonban Dorosz távozása mögött más okok húzódhattak meg a háttérben. A fővárosi vezetés ugyanis nem volt megelégedve Dorosz munkájával, ennek egyik legláthatóbb jele az volt, amikor a Lánchíd felújításának megszervezését elvette tőle Karácsony Gergely, helyette pedig Tüttő Katára bízta a projektet a főpolgármester.  

A Dorosszal szembeni bizalomvesztés azonban abból is látszott, hogy nemrég Karácsony Gergely hozzányúlt főpolgármester-helyettesének portfóliójához is, amelyből a zöldterület fejlesztésének ügye átkerült a párbeszédes politikustól a momentumos Kerpel-Fronius Gáborhoz. 

Azt is sikerült megtudnunk, hogy Karácsony Gergely nem fog új főpolgármester-helyettest jelölni Dorosz helyett, a még megmaradt portfólióját a négy helyettes között osztják szét. A főpolgármestert rendszeresen kritizálták is, amiért ennyi helyettese volt, miközben a főváros költségvetése komoly bajban van a kormányzati elvonások, valamint a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt is. 

Link:  https://index.hu/belfold/2020/11/20/nem_potoljak_doroszt_negy_helyettes…

trey @ gépház

Láng Zsolt nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek a botrányos BKV-tenderrel kapcsolatban

 A tender kapcsán a frakcióvezető az alábbi kérdéseket tette fel Karácsony Gergelynek:

  1. Hogyan nyerhetett a BKV közbeszerzési kiírásán egy többek között offshore hátterű cég által alapított vagyongazdálkodó zrt.? Helyes gyakorlatnak tartja-e főpolgármester úr az eljárást?
  2. Hogyan adhatta a legkedvezőbb ajánlatot egy 2020. május 11-én – pontosan 7 nappal a BKV-tender ajánlattételi határidejének lejárta előtt – alapított cég?
  3. Milyen hitelt érdemlő referenciákkal tudott igazolni a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt., hiszen az alapító cégek alaptevékenységét illetően sem mondható el, hogy nagy rutinnal rendelkeznének buszok bérbeadását illetően?
  4. Tervezi- e elvenni a BKV felügyeletének feladatkörét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszonytól? Tervezi-e a botrányos ügy kivizsgálását?
  5. Nem tartja-e mindezek fényében arcpiritónak a BKV Zrt. azon közlését miszerint:

a beszerzés a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott, s a teljes folyamatot végig a teljes transzparencia jellemezte.

trey @ gépház

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 11. 24., k – 07:56

Továbbra sem nyitja meg a városháza parkolóját Karácsony Gergely

Röhögnek a tesze-tosza Karácsonyon, mert megválasztása előtt azzal kampányolt, hogy megnyitja az emberek előtt a városháza parkolóját, ott park, liget vagy valami csuda dolog lesz majd. Természetesen ez még mindig nem történt meg.

a kormány Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére ingyenessé tette a nyilvános parkolóházak használatát a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt, hogy mindenki tudjon ingyen parkolni éjszaka. Karácsony Gergely főpolgármestert viszont hiába kérik, továbbra sem nyitja meg a városháza udvarának parkolóhelyeit az embereknek. Miközben a miniszterelnök döntését ünnepli, sőt, szinte magáénak próbálja mutatni, nem engedi be az embereket a saját területére.

trey @ gépház

csak mint általam értelmesnek tartott embernek fel akartam hívni a figyelmed, az erőlködés sokszor kontraproduktív és vannak egyéb mellékhatásai, ha Karácsony szar hát le fogják vonni a következtetést a szavazói, arról is ha nem.

ma a populizmus egy eléggé elterjedt dolog, van réteg amire jól hat, akik nem akarnak/tudnak gondolkodni, ha te úgy érzed a politika populista lett, és fel kell venned a kesztyűt és tisztánlátást kell adni ezen gyengébb képességű rétegnek sok hitelt ad, ha a tisztánlátás nem irányzott... 

kérdésedre a válasz: politikus, nálam ez a csapat aljanép kategóriában van, mivel sok mindenki máshoz hasonlóan a testéből él de a modern (immáron száz+ éves) társadalmi berendezkedés miatt pont azt üresíti ki ami miatt léteznie kéne. Ennek a torzító folyamatnak élharcosa a mostani kormány az ellenzék és a pluralizmus leépítésével (tudjuk Soros). 

miért? Szerintem van esélye, Jelöltnek lenni mindenképpen.

 

 

Persze ha a fidesz esélyesnek látja, akkor biztos hoz egy olyan törvényt (ha még nincs ilyen), hogy főpolgármester (vagy mondjuk azok, akiknek valamelyik vallási ünnep a vezetéknevük) nem lehet miniszterelnök-jelölt :-)

A veszélyhelyzet kihirdetése óta a főpolgármester kihasználta a pandémia okozta válsághelyzetet arra, hogy tovább építse hibrid rendszerét, és kitömje pénzzel a vazallusait. (Kedves Tamás Gáspár Miklós, vajon ez tényleg újfeudalizmus lenne?) A Párbeszéd politikusa a járványra hivatkozva évi negyvenszázalékos vezérigazgatói prémiumra adott lehetőséget a fővárosi cégek vezetői számára. Az elmúlt időszakban a tanácsadói számát 55-re, Budapest brüsszeli irodájának költségeit 37 millióról 112 millióra emelte. A döntés haszonélvezői többségében azok a kinevezettek, akik a 2010 előtti Gurcsány- és Bajnai-kormányok alatt is vezető szerepet töltöttek be. (Mit ír majd erről Soros György a Project Syndicate oldalán?) A diktatórikus rendszer mindig a „Kedves Vezetőről” és a hűséges fegyverhordozóiról szól… Hahó Jourová biztos asszony! Hahó Manfred Weber! Halló LIBE bizottság – van ott valaki? A főpolgármester tavasszal és most is egy személyben döntött a költségvetési átcsoportosításokról, a beszerzési eljárások módosításáról és számos, a fővárost érintő ügyről. Lánchíd felújítása, BKV-tender, biciklisávok… Most pedig a főváros 2021-es költségvetése, ami cirka 391 milliárd forint. Lopakodó adóemelésekkel és megszorításokkal. Folytassuk még?

 

Link: https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20201223-ceterum-censeo-karacsony-…

trey @ gépház

"A főpolgármester felfüggesztette a jogállamiságot, felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét, amikor a közgyűlés összehívása nélkül önkényesen hirdette ki a főváros költségvetését"

Ó helló. Nem a a Fideszes kormány vezette be a rendkívüli jogrendet? Nem ez adott lehetőséget a polgármestereknek, hogy egyedül döntsenek? Nem a kormány kért határozatlan időre korlátlan jogkört? Most akkor ki is függesztette fel a jogállamiságot? Kettős mérce megint?

Már a cikk felütése is hatalmas csúsztatás, komolyan azt várod, hogy végigolvassam?

Pont olyan mint az az elvárás, hogy alapból ellenszenves /párt állás, korábbi cselekedetek, csúnya borítóval rendelkező könyv stb/ dolgon az előítéletet félretéve érdemben áttekinteni...

https://hvg.hu/itthon/20200831_nagytarcsa_190_millio_indokolatlan_koltes

"190 millió forintot költött el a vészhelyzeti felhatalmazással élve, de nem járványügyi megelőzésre Rimóczi Sándor Vilmos, Nagytarcsa Fidesz-KDNP-s polgármestere a képviselő-testület szerint – írja az Átlátszó. A lap cikke szerint

    Rimóczi például rögtön megemelte a saját cafeteria juttatását évi 400 ezer forintra."

persze, kizárólag saját irányultságának megfelelően részrehajló médiumokból tájékozódik. Majd szólj ha kijutsz a buborékból :).

Hogyan tudod így elképzelni mi befolyásolhat egy nem "értelmes réteg"-beli embert?

Vagy attól, hogy másképp gondolkodik szükségszerűen minden gondolata értéktelen?

Forrás hirado.hu. Ki néz ilyen dezinformáló csatornákat?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓
Szerkesztve: 2020. 12. 23., sze – 16:53

A másik hírforrás pedig a Findex, mind a kettő hiteles.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Milliárdokban mérhető a fővárosi halogatás

Karácsonyék elszúrták a reklámtendert, súlyos milliárdokat bukik Budapest

A főpolgármester korábban megakadályozta, hogy a JCDecaux nyerjen a tenderen. Bár a főváros azóta meggondolta magát, a franciák most már nem akarnak indulni, így milliárdokat buknak a budapestiek az elúszott üzleten.

 [...]

Több mint egy év után ismét napirendre kerül a budapesti tömegközlekedés reklámhelyeinek kiszervezése. A főváros korábban megakadályozta, most viszont már belemenne, hogy a JCDecaux ajánlata nyerjen, csakhogy a francia hátterű céget a világjárvány miatt már nem érdekli a koncesszió. Ezzel milliárdokat veszít a BKV

– adta hírül a Világgazdaság hétfőn.

[...]

miután egy Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett közgyűlési határozat ellehetetlenítette a szerződéskötést.

[...]

a budapesti tömegközlekedés csaknem négymilliárd forinttól esik el ahhoz képest, mintha a JCD pályázata győzött volna

trey @ gépház

További infók itt:

https://www.origo.hu/itthon/20210119-fovaros-reklamtender-bukta-utan-pl…

Ha ez nem felel meg, akkor a miértet felteheted a rá szavazóknak is. Mást sajnos nem tudok linkelni, mert ahogy feljebb jeleztem, a kedvenc oldalaid agyonhallgatják az ügyet.

trey @ gépház

"Ötmilliárd forinttal drágábban újítja fel a Lánchidat a Karácsony Gergely vezette városháza napokban lezárult új közbeszerzési eljárásának nyertese, az A-Híd Zrt., mint amennyiért Tarlós István korábbi főpolgármester idején végezte volna a munkát."

Mondjuk aki ilyet le mert írni, az nagyon nem figyelt, hogy ugortak meg a költségek a fővárosi projekteknél az aláírás után...
 
Igazából sem azt nem tudjuk, hogy Tarlósnál mennyi lett volna a tényleges végösszeg, sem azt nem tudjuk, hogy Karácsonynál mennyi lesz :D

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Igazából nem tudjuk, mennyivel fog többe kerülni, mert még nincs kész.

Sőt, azt sem tudjuk, Tarlós alatt mennyibe került volna, mert ők sem csinálták meg. Amit tudunk, hogy a projekt végére valahogy mindig többe kerül az építkezés az eredeti ajánlatnál, akár gyurcsányista, akár NER-lovag a kivitelező.

Kohnnak és Grünnek egymással szemben van egy zöldséges boltja.

Egy napon Kohn kiírja a táblára hogy "Krumpli 10 Ft". Meglátja ezt Grün, ő is kiírja.

Másnap Kohn kiírja hogy: "Krumpli 9 Ft". Grün is kiírja.

Így megy ez napokon keresztül mikor már Kohn azt írja ki hogy: "Krumpli 3 Ft".

Ekkor Grün átmegy Kohnhoz:

- Te Kohn, hagyjuk ezt abba mert így mind a ketten tönkremegyünk.

- Csak te, Grün komám!

- Miért??

- Hát mert nekem nincs krumplim!

Önkormányzatoknak már alig van mozgástere, mindent át akar venni az állam. Igazából teljesen mindegy, ki Budapesten főpolgármester, úgy sem tud semmit csinálni.

Az iparűzési adót meg bármilyen egyéb bevételt (pl. parkolás) bármikor el tud venni az állam. Gyakorlatilag önálló bevétele így Budapestnek nem lehet, csak ha az állam megengedi. Nincs mozgástér.

Ha van esze Karácsonynak, akkor hagyja ezt az egész színjátékot és inkább elindul miniszterelnök-jelöltként. Nincs értelme neki éveket elpazarolni mint főpolgármester, úgy sincs mozgástere.

Ezek nem túl nagy horderejű döntések. Lánchíd felújításhoz is a kormánynál kell pénzt gründolni, a másik kettő meg nem túl nagy súlyú döntés.

Az egész arról szól, hogy szétszivatják Budapestet, mert úgy számolnak, hogy Karácsony lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Aztán majd tele lesz megint a KESMA azzal, hogy KARÁCSONY ALKALMATLAN.

Közben a Fürjes meg a Vitézy sorban jelenti be a szuper budapesti fejlesztéseket, amik természetesen nem Karácsony, hanem a kormány érdemei, merthát ugye tudjuk, hogy Karácsony még egy IKEA szekrényt sem tud összerakni.

Lehetne olyan rendszer is, ahol minden befolyó adó mondjuk 50%-a a helyszínen maradna. A maradék 50%-ot pedig úgy osztaná be az aktuális kormány, ahogy akarná. Csak akkor lehet olyanná válna Budapest, mint Gotham City a Batmanban, ahol úgy tűnik, hogy minden a polgármester alá tartozik :)

Most elvileg Budapest a minisztériumok szerint 36,5%- át adja a GDP-nek (Karácsony szerint 40%). Költségvetési részesedése a minisztériumok szerint 6,2% (Karácsony szerint 2,7%). A különbség valószínűleg abból adódik, hogy Karácsony csak azokat a pénzeket nézte, amiből ő gazdálkodhat, míg a kormány által végzett beruházásokat/fenntartási költségeket nem. De ahogy nézem ez nagyon aránytalan, bárki számait is nézzük. Ha csak lekerekítve a felét visszakapná legalább (tehát 18%-át) a jelenlegi 2,7-6,2% helyett, akkor itt már kánaán lenne. Például ingyenes lehetne a tömegközlekedés, le lehetne cserélni a buszokat, lehetne építeni parkolókat, garázsokat. A szegény rétegeknek ez a bérlet költség is sokat jelentene, míg a gazdagabbaknak is jobb lenne, hogy nem kellene parkolóhelyek utána kutatni, hanem le tudnák tenni egy külső kerületben és onnan ingyen felszállhatnának bármilyen járatra. Ezzel jobb lenne a levegő minősége, kevesebb lenne a betegség, kevesebbek lennének az egészségügyi kiadások, stb..

Ráadásul minden (nem látvány) támogatás gyakorlatilag vidékre megy. És ez nem csak a kormány miatt van, hanem az EU miatt is (mert fejletlen régiók közé sorolják őket, így kaphatnak támogatást). Ma ha vállalkozásra vagy kutatásra akarsz pénzt, akkor szinte biztosan vidéken kell valahol indítanod, mert különben nem kapsz a régió fejlettsége miatt. És ez tapasztalat. Több ismerősöm is mondta. Az más kérdés, hogy egyesek ezért bejelentkeznek Bagolyszentmártonba miközben soha nem jártak ott, ha érted mire gondolok.. 

Az ingyenes tömegközlekedés hülyeség. Ráadásul az összes hajléktalan melegedőt bezárhatnák, mert a csövesek a buszokon fognak melegedni.

 

Aki meg eddig sétált, autózott, kerékpározott, az BKV-zni fog. Meg lehet háromszorozni a járatok számát, miközben bevételed nem lesz.

 

Remélem pr és nem lesz akkora marha Karácsony, hogy végigvigye.

a csövesek a buszokon fognak melegedni

A tömegközlekedési eszközök melegedőként történő alkalmazása legalábbis a {busz, metró, villamos} -ok terén Demszky számos "zseniális" ötleteinek egyike volt.

Végülis tök logikus azt mondani, hogy ez a közlekedési mód "alanyi jogon jár" mindenkinek térítés nélkül. A fizető utasnak meg jár a körülmény.. 

Talán (de egyáltalán nem vagyok benne biztos) covid mellékhatás *lehetne* amellett, hogy az emberek megtanulnak kezet mosni (és általánosan elfogadottan gáz lesz ha egy mellékhelyiségben nincs pl szappan), talán a közösségi közlekedés alapvető higiéniás szempontjai is előtérbe kerülnek.

Nem arra gondolok, hogy a takarítók(hiányában sofőrök) elsődleges dolga lenne a kretén, trehány utasok után szotyi-t, koszos zsepit, üdítő italos&/sörös dobozt összeszedni. Ezeket a tisztelt utazóközönség adott tagjainak köznevelésével lehet eltakarítani: legyen ciki a használt zsepit az ülések közé tömködni, csakúgy mint a buszon elfogyasztott sörösdobozt hátrahagyni. A változáshoz csak annyi szükséges, hogy az ember legyen jelen a közvetlen környezetében és a "közös"-ről ne az jusson először az eszébe, hogy "túrós a háta" / ellopható stb .....

...talán a közösségi közlekedés...

Ennek van rendes, nem PC, kifejező neve: tömegközlekedés.

A buszokon, villamosokon, metrón, trollin, vasúton nem "közösségek" közlekednek, hanem emberek tömegei. A tömegközelekedés ugyanaz, mint a panel: sok kis ember kis helyen is elfér.

Ne dőlj be az újbeszélnek. Nem közösségeket kell utaztatni, hanem tömegeket. A közösségi közlekedés nem jelent semmit. Tömegközlekedés van.

> Tömegközlekedés van.

Igazából nincs, de erről nem Karácsony tehet. A 3-as metró középső szakaszának leállítása óta az egykori tömegközlekedés csak árnyéka önmagának.

Legalább 10 perccel nő a legtöbb esetben a menetidő a belvárosban.

 

Vegyünk egy e-rollert 45 km-es hatótávval. A legtöbb esetben megveri a BKV-t.

- a vasút gyorsabb az e-rollernél

- a metró gyorsabb nála

- talán a villamos egysebességű

 

Kevés olyan eszköz van Budapesten, ami normális sebességgel szállítja az embereket.

 

Egy rendes kerékpárt meg sem említek, mert a metró kivételével minden eszközt megver. Csak sajnos nehéz parkoltatni, szemben egy e-rollerrel.

olvasd újra a hozzászólást és felfedezheted az általad hiányolt kifejezést is.

Szinonímaként használom őket árnyalatnyi jelentéstartalom különbséggel: ugyanahhoz a problémához hozzá lehet úgy állni mint ahogy fent írod: "közlekedési panelprogram"-ként ami 1-1 szempont alapján még akár jó is lehetne, de más szempont csoportok kizárásával.

A közösségi közlekedés kifejezés használata szerintem egy tudatos stratégia jelzés értékű részeleme volt: elsősorban azt hivatott érzékeltetni, hogy a közlekedő tömegnek te is a része vagy :), ettől lesz mikroközösség az az x ember aki egy légtérben utazik; mindenki szükségszerű kölcsönhatásba kerül a többiekkel. Legyen az egy jó szó, eleresztett fing, hátrahagyott hányás, gyönyörködés a kilátásban, idegeskedés a torlódás / akadályoztatás miatt stb. És azt fontos lenne tudatosítani, hogy nem passzív megélője, hanem aktív alakítója vagy mások utazásának is. pl a hátrahagyott szeméttel, vagy egy segítséget kérő útba igazításával. Netalántán egy idős / babakocsis-nak segítséggel leszálláskor.

Ezzel szemben a tipikus "tömegközelekedő" ignorál maga körül mindent, mindenféle elvárásai vannak, de a maga részéről az elvárható minimumot sem hajlandó produkálni, pl ne csökkentse a szolgáltatási színvonalat..

De ez elméleti fejtegetés, biztosan jórésze a saját belemagyarázásom is akár, nekem ezt jelenti a szóhasználatbeli különbség :).

A Karácsony Gergely vezette Főpolgármesteri Hivatal a Magyar Nemzet érdeklődésére közölte, elhatárolódik köztisztviselőjétől. Azt írták, hogy a „nevezett személy 2020 decembere óta a városháza klímafőosztályának munkatársa”,

hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját.

Arra is kitértek, hogy Békés Gáspárra köztisztviselőként is szigorúbb szabályok vonatkoznak, magánvéleményét és köztisztviselői munkáját elválasztani kötelezettség. Közleményükben azt is hozzátették: e kötelezettségre nevezettet a hivatal vezetése figyelmezteti.

Vasárnap a KDNP felszólította Karácsony Gergelyt, hogy távolítsa el Békés Gáspárt a hivatalából.

[...]

Elhatárolódik a Karácsony Gergely vezette Főpolgármesteri Hivatal attól a köztisztviselőjétől, aki több, kereszténygyalázó írást tett közzé, betiltaná a gyerekek megkeresztelését, legutóbb pedig Varga Judit igazságügyi miniszter esetleges bebörtönzéséről szóló mémet osztott meg.

trey @ gépház

minimum szerencsétlen helyzet.

  • Normális esetben azt, hogy valaki "vállalható"-e és helyezhető-e nagyobb hatású szerepkörbe a felvételi eljárás folyamatnak kellene feltárnia nem? ezen a téren a HR? mulasztott akkor; ha nem vállalható akkor fel se kellett volna venni
  • Most ez a fentiekkel együtt azt a hatást keltheti, hogy emberünk kizárólag a sajtóvisszhang miatt ( kommunikációs szempontból egyszerűbb kirúgni mint magyarázkodni és mosdatni. ) lett elküldve.

Ettől függetlenül személy szerint örülök neki és helyeslem a döntést, ha ilyen korlátolt & arROGÁNs bunkó  nem kerül közösségek életére hatást gyakorló helyzetbe..

  • nem képes tájékozódni sem róla, hogy mit jelent egyáltalán a keresztség, kik tesznek fogadalmat és mire..
  • fingja nincs, hogy ki milyen feltételek mellett lehet az egyes /keresztény/ egyház-ak tagja, milyen életszakaszra nézve ez mire jogosít és milyen kötelezettség(ek)-kel jár(hat) ezekből azért véges kevés van: ha már kötelező érvényű javaslatokkal élne azok működésére és kereteire nézve ez lenne a minimum effort.. ..egy főállásű "szakértő"-től..

Valószínűleg táncos ferenc követője lehet az ipse, hiszen hasonlóan magasan kvalifikált vallási kérdésekben. - https://www.youtube.com/watch?v=rIb4XgxX4cY - A szülei mentek pápán. Azért oktatta ki mikor találkozott vele.

Következésképpen:

  • gyíkká változtatott ..de már elmúlt..

**

"vonjuk le a logikus következtetést":

..francba lebuktam :)..

https://www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s

**

jó kérdés, hogy a nagy kardozásban milyen önálló értékteremtő munkát tudnának felmutatni.

Normális esetben azt, hogy valaki "vállalható"-e és helyezhető-e nagyobb hatású szerepkörbe a felvételi eljárás folyamatnak kellene feltárnia nem? ezen a téren a HR? mulasztott akkor; ha nem vállalható akkor fel se kellett volna venni

Elvileg igen, gyakorlatilag meg a HR nem nyomozó hatóság, a Google használatán kívül nem sok jogszerű lehetősége van arra, hogy utánad járjon. 

Ettől függetlenül személy szerint örülök neki és helyeslem a döntést

Én is. Trey ugyan csak a keresztény vonalat idézte, de a cikk szerint voltak ott még érdekes gondolatok :)

Ez egy hülyeség. Konkrétan az is amit csávó csinál meg az is ami hisztit körülötte levágnak a kormánypártok. Komolyan ez a középszerű senki akin fogást találnak? Egyszerűen egy béna politikus növendék. Azt látja a politika ma így megy. Hírnevet blődséggel lehet csinálni. Kezdődött Torgyán "bácsival", majd Grespik "úrral" ma meg több népi képviselő van már a kormánypártokban hogy számon se lehet tartani (10+ rögtön van). Néhány barom meg a futottak még csapatokból is csatlakozott ehhez. Ez a gyerek 1 db belőle. Nem tudod eldönteni mikor felveszel valakit hogy hogyan fog viselkedni, főleg ha eddig jól elvégezte amivel megbízták. Ennyi.

A kerékpársávnak köszönhetően nincs annyira büdös, mint tarlós idejében és korábban.

Azt akarod mondani, hogy a budapesti levegő károsanyag tartalma és a forgalom tartósan változott a kerékpár sávok hatására?

Ezen a téren én a covid kapcsán megváltozott életkörülményekre tippelnék: időszakosan kevesebb lett a mozgó autó.

Azt a következtetést levonni, hogy új kerékpársáv => jobb levegő; szerintem erős túlzás.

Igazán észlelhetnéd már, hogy nekem mindegy. Számold meg azon postok számát légyszi amikor én elkezdek egy témát vagy akár terelem arra. Az én tevékenységem arra szorul, hogy véleményt mondok vagy neadjisten kijavítom tények alapján a hülyeséget. Veled szemben én nem próbálom megmondani hogy hogyan gondold te, csak rámutatok ha az hülyeség.

 

Nem tudom mit végzett az úr előtte, én sajnos nem vagyok a főnöke, általánosan beszéltem arról, hogy van olyan hogy ifjú titán erős elvégzi a rábízott feladatot és egyszer csak túl magasra emeled és elszáll. Erre próbáltam célozni, hogy belőni az érettséget nehéz. 

Több mint 7 millió forint jutalmat kapott Karácsony Gergely titokzatos főosztályvezetője

Megnevezett emberek nélkül bocsátotta nyilvánosságra a Karácsony Gerely vezette fővárosi önkormányzat a városházi főtanácsnokok és főosztályvezetők jutalmazásának listáját. Akadnak olyan rendkívül magas – közel négy- és hétmillió forintos – kifizetések is a felsorolásban, amelyek esetében nem tudni, ki és miért kapta a jutalmat – írja a Magyar Nemzet.

[...]

A főváros által nyilvánosságra hozott lista nemcsak az irreálisan magas jutalmak és kifizetések miatt rendkívüli, hanem mert a hivatal nem nevezte meg a jutalmazott embereket.

Ez példátlan, ugyanis Tarlós István korábbi főpolgármester rendre nyilvánosságra hozta azoknak a személyeknek a kilétét, akik jutalomban részesültek.

[...]

Mindezt azt jelenti, hogy Karácsony Gergely hivatala nem állhat annyira rosszul, mint ahogy közterületi plakátjain hirdeti.

Ez lenne a baloldal által rongyosra szajkózott transzparencia ... gondolom. 

trey @ gépház

Nem explicit kívánom védeni az esetet, mert nem tudom mi a valós háttere, de azért pár dolog amiből kisejlik hogy mekkora blődség:

1, Az önkormányzatok költségvetésből élnek.

2, A költségvetést előre kifizetési nemekre lebontva kezelik (tervezett bértömeg) 

3, A költségvetés végrehajtásakor el lehet térni a tervtől, és maradványt lehet képezni, azonban ennek néha egyéb következményei vannak (jelenleg itt nem tudok ilyet elképzelni, de nem tudom)

4, A panaszolt elvonások főleg 2021-től érintik az önkormányzatokat.  Oké célszerű lenne spórolni és maradványt képezni, nem látom mekkora bértömegről van szó prémium kapcsán

5, A 4. pont miatt vettem a fáradságot megnézni mekkora összegről van szó: 357 millió forint bruttó (nem szuper bruttó) amihez egyébkét 315 millió a havi juttatás. Azaz a átlagos juttatás mértéke 113%-a havi bérnek. 

6, A ez érdekes lehet még a költségvetés szintjén nézni:

BP 2018. évi költségvetése:

tervezett bevétel/kiadás: 499 milliárd

BP 2020. évi költségvetése: 

tervezett bevétel/kiadás: 636 milliárd 

Nem találtam hirtelen részletezést a bérezésre vonatkozóan, nem akartam sokáig keresni. A szuper-bruttó vonzata a kérdésnek: 0.65 ezrelék, míg azzal számolva hogy mindenki megkapta mind a 12 hónapra a havi illetményét a listán szereplő személyek kifizetése(éves) a költségvetéshez viszonyítva 7.6 ezrelék (minden kifizetés egész évre a listán lévőkre tekintve (615 ember, átlag szuper-bruttó 655 eFt bruttó: 560eFt ami kb 370-380eFt nettó körül lehet). 

7, Na jó eddigre beláttuk, tényleg populizmus lenne ezzel spórolni.  Azonban menjünk tovább a kérdésen ennek ellenére is: ez még így is sok, és egyébként miért titkolózik?

Jó lenne legalább a forrásodat elolvasni (Magyar Nemzet):

"A hivatal szerint a kiemelt három összeg nem karácsonyi jutalom, hanem az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők távozásával összefüggő tavalyi kifizetések, vagyis a közös megegyezések tárgyaként kifizetett megváltások. Az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők megváltásával kapcsolatosan pedig nincs semmi titokzatosság, egyszerűen az adatvédelmi szabályok és a személyiségi jogok betartása miatt nem közölhetik a részleteket."

Gondolom most jön, hogy eddig hogy lehetett. Gondolom a jegyző kérte a kifizetett extra jutalmakat listázva, megkapta és rajta voltak ezek az emberek is. Persze lehet tovább szőni az elméletet, de nekem eléggé hihetőnek tűnik.

(az egészre 10 percet szántam, és ez is csak azért kellett mert idióta formátumban adták ki a doksit, szóval nem nagy dolog, hogy te is utána járj legközelebb)

Itt van az adatigénylésre a válasz: https://kimittud.atlatszo.hu/request/16802/response/24035/attach/5/FPH070%2054%202%202021.pdf

És akkor ezek után hasonlítsd össze azzal, ahogy az origo tálalja ezt.

Természetesen még ezzel együtt is lehet, hogy a neveket közölniük kellene (mert ha igazuk van, akkor ugye akkor Tarlóséknak sem lett volna szabad közülniük ezeket), de az adatigénylésre adott választ elhallgatni, és "rendkívüli"-nek tálalni a névtelenséget finoman szólva nincs rendben. És ugye a pár kiemelkedően magas összegre is van magyarázat (valszeg simán végkielégítések, valaki hibázott a táblázat elkészítésekor. Erre egy normális újságnak rá kellene kérdeznie.).

Nekem se tetszik amúgy, hogyha pénzügyi problémája van BP-nek, akkor jutalmakat osztogat, bár azért azt is látni kell, hogy ez az összeg sokkal kevesebb, mint amennyi a kasszából hiányzik (és ugye kevesebb is a jutalom, mint az előző években). Ill., ezeket a kifizetéseket törvény szabályozza, simán lehet, hogy kötve van a kezük, és a bérekre szánt pénzeket muszáj kiosztaniuk, nem lehet átcsoportosítani. Nemtom, csak egy lehetséges magyarázat. Mindenesetre ezeket ugye nem egy origo színvonalú ¨újságból" fogjuk megtudni.

Egyébként a névtelen sok milliós kifizetésekhez van valami?

Részemről semmi, sokan lopnak a munkahelyükön. Ez valami komcsi beidegződés lehet. Egyszer én is hazavittem egy webkamerát, amikor a COVID miatt haza kellett menni. Mondjuk amikor meghozt a futár a sajátomat, akkor visszavittem.

Mit szeretnél hallani? Hogy tolvaj gecinek tartom-e a politikusok számottevő részét párttól függetlenül? Hát ezen nem fogunk összeveszni. :D

Civil szervezetet bárki alapíthat vagy pénzelhet.

persze ez technikailag jó mondás.

Csak ha tényleg elvhűnek próbálnának legalább látszani kicsit is, akkor következetesen felszólalnának ilyenkor is. Ugyanez igaz a szelektíven megjelnő hírekre a független újságírás fellegvárában és egyetlen letéteményeséről az országban. (legalábbis az alakulásuk környékén ilyesmiket vízionáltak magukról)

Elv: "transzparencia mindenek felett".

  • következmény: sikítozok ha bárhol ennek hiányát tapasztalom.

ehelyett:

  • sikítozok ha [x,y,z,..] helyen ilyet látok, kussolok amikor az általam példaképként állított [...] helyeken történik ebből a szempontból ugyan olyan helyzet mint aminél az előző alkalommal sikoltoztam..

*********

pont az a lényeg, hogy ha a vezérelvet nézed tökéeltesen mindegy, hogy kit veszel nagyító alá. azt kellene megítélni, hogy mit tesznek vagy épp nem tesznek. Nem azt hogy milyen színre festik a hajukat / körmüket , milyen cipőt hordanak milyen színű a logújuk vagy tudom is én ...

***

örülök, ha van aki azzal tölti az idejét, hogy a döntéshozók körmére néz :)

Tényleg fasza lenne, ha a civil szervezeteknek annyi forrásuk lenne, hogy mindennel tudjanak foglalkozni, de szerintem már az is pozitív, ha valamivel foglalkoznak. 

Most tényleg azért sírsz, mert egy civil szervezet nem annyit és pont ott harcol a transzparencia mellett, ahogy azt te szeretnéd? 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egy Soros által pénzelt politikus is vezetheti később a Soros-elleni harcot, ha az ország érdekei úgy kívánják, nem

adott emberekhez hűségesnek lenni teljesen más mint elvekhez annak lenni: mert amíg az emberek komplex összetett személyiségek és *időben változnak* (remélhetőleg fejldőik pl a jellemük/karakterül és elsősorban pozitív irányba) addig egy-egy világosan definiált vezérelv maradandó tud lenni.

Ezért ha pl gyökeresen megváltozik a véleménye valakinek egy fontos témában akkor kellő körültekintéssel és a helyzet megértését segítve el tudok képzelni olyan helyzetet, hogy valaki ilyen okból váltson pl pártot. vagy esetleg pl kilépjen a meglevő pártjából ha annak irányvonala olyan mértékben változik, hogy azzal az elvhű ember nem tud és akar azonosulni. Várjunk csak? láttunk már ilyet :).

Persze a gyakoribb eset a politikai patkány ami a süllyedni készülő hajóról átmászik a következőre ami jobban lebeg. persze ezeknek a kártékony rágcsálóknak a brutális tömege simán elsüllyeszt bármilyen járművet. mint azt a mellékelt ábra is remekül szemlélteti...

Karácsony Gergő, hm.., az melyik gyerek is? Ja, amelyiket ki nem állhat az igazgató kartárs.

Ohh..

Karácsony DOSSZIÉ. :)

Orbánról és ámokfutásáról tervezel esetleg valami tizenhat kötetes lexikont?

Ha már Karácsony kiérdemelt egy egész dossziét, a nyúlfarknyi pályafutása alatt. 

Mert, a te kommented vagy egyéb véleményed nem jelenhet meg itt?

Vagy a 444-en már úgy hívják azokat a helyeket, ahol a nem ballib vélemények is megjelennek, hogy FIDESZ-helyek? Tudom, hogy szokatlan, hogy itt olyasmikről is olvashatsz, ami a safe place-eden nem jönnek szembe. Talán az lehet, hogy ez a való világ :D

trey @ gépház

Már ahogy említettem, szerencsésebb lenne ha a saját véleményed írnád, mert ugyan az Origo eddig is szörnyű rossz volt szinte kizárólag propaganda, de mostanra elérte a bulvár alatti szintet a harsányos stilussal.

Nem elfogadva hogy valaki ilyenkor programot szervez, de mégis jobb lesz ha elmennek inkább a plázába vásárolni mert lesz egy nap szünet ? 

Ezen a tegnapi poszton felháborodtál már?

Ha hiányzik a kiállítások hangulata, érdemes ellátogatni a Várkert Bazár panorámateraszára, ahol Faragó Géza plakáttervező munkái idézik meg a XX. század első harmadának hangulatát. A 25 plakáton szerepel többek között a Fővárosi Orfeum, a Holzer budapesti Divatháza, a Törley pezsgőgyár, valamint az akkor megnyílt Corvin Áruház.
Szuper hétvégi program, mindenképp megér egy sétát.

https://www.instagram.com/p/CMUspOSBBg8/

Már alig várom, hogy kezdődjön az előválasztás :D Hova tippelitek? Hányadik helyre? Nálatok ki fekszik a jelöltek közül a legjobban?

Ja és ha még arra lenne erőtök, osztályozhatnátok, hogy szerintetek 5-ös skálán mennyi eddig Geri teljesítménye ...

trey @ gépház

en egy mellekszallba irtam bele, nem feladatom nem bp-ikent ertekelni a fopolgarmestert..kulonosen ugy hogy ezereve nem jartam pesten. viszont habitusaban az egyik hozzam legkozelebb allo politikusnak tartom. kicsit szocialis, kicsit liberalis, kicsit zold..mindenbol van benne amit fontosnak tartok.. es nem egy gumicsizmas subdribunko mint partod es orbanod!

en egy mellekszallba irtam bele, nem feladatom nem bp-ikent ertekelni a fopolgarmestert..

Biztos nem harangozták még el felétek, de nem csak főpolgármester, hanem miniszterelnök-jelölt is egyben. Ne próbálj kibújni ilyen gagyi tereléssel a válaszadás alól ... :D

trey @ gépház

Vicces azt látni, hogy egy egyszerűen megválaszolható kérdésre - adj egy osztályzatot Karácsony eddigi teljesítményére 1-5 skálán - milyen tereléseket tudsz még levágni. Összehasonlításképpen, ő magának 4-est adott, ellenfeleli kettes alát. :D

Gy.k.: az általad a főpolg. teljesítményére adott osztályzatból következtethetnék, hogy mit produkálhatna egy másik vezetői beosztásban. Értem a szándékos értetlenkedésed ...

trey @ gépház

vicces hogy hulyebbnek tetteted magad annal mint amilyen vagy,. karacsony a fopolgarmesteri tenykedesere adott 4-est maganak.

mint irtam nem elek pesten, utoljara meg a taplos pista idejen voltam. nem tudom megitelni, ahhoz ott kellene lennem.

hiaba adok en 5-ost a biciglisavra, mert kibic vagyok. kb. mint te.. :D

a habitusa

Habitusa .... várjál, arra a határozottságára gondolsz (gy.k.: ezért hívják tesze-tosza Gerinek), amikor kesztyűbábként behúzza a farkát, amikor a tartója (Gyurcsány elvtárs) megköszörüli mögötte a torkát?

es az ertekrendje alapjan.

Amikor másokat testi adottságai miatt nemzetközi szinten megszégyenít?

Igazi fasza gyereknek tűnik! :D

trey @ gépház

https://telex.hu/belfold/2021/06/28/ellenzeki-elovalasztas-egyeni-korze…

Szemfényvesztés? Parasztvakítás? :D

az esetek jelentős részében pontosabb lenne.. de ez már látszott akkor amikor 2kör helyett 1 kör lett és megindultak a visszalépéses háttér alkuk..

Ja és ha még arra lenne erőtök, osztályozhatnátok, hogy szerintetek 5-ös skálán mennyi eddig Geri teljesítménye ...

Ha te ennyire vérfideszes vagy, akkor számodra miért fontos, hogy mi hogyan értékelnénk KariGeri teljesítményét?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Hogy neked mitől lenne jó, vagy nem jó, azt nem tudom és nem is igazán érdekel: a te dolgod.

Érdekes, hogy Orbánnál vagy Toroczkai Lászlónál nem firtatod ugyanezt.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Tehát, ez úgy volt, hogy az oldal gazdája 15+ éven keresztül rendesen beszélt. Aztán ez lett itt az elvárt szint, amihez igazodott. Vigyázz a válasszal, mert az oldal 0. napjától visszanézhető az összes komment a mai napig!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 08. 05., cs – 12:28

Váratlan helyről szóltak oda Karácsony Gergelynek a budapesti dugók miatt

A DK-s politikus arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy átmenetileg csökkentse a biciklisávok számát a városban, 

Szeptemberben kezdődik az iskola, ha nem lépünk, akkor még nagyobbak lesznek a dugók”.

Gyurcsány Ferenc még fontolgatja párttársa szájába adott, maga által magának feltett kérdésre a választ. Ami - elkerülendő a szeptemberi lincselést - igen lesz.

trey @ gépház

Persze, az Origó szerint még mindig Tarlós a főpolgi.

Nem értem, hogy miért linkelgetsz ilyeneket, az origónál még a 444 is elfogulatlanabb. Szerinted az Origó valaha le fog írni olyant, amiben az ellenzék jobb, mint a FIDESZ? Vagy csak magadnak mantrázod ezeket a cikkeket, megnyugtatásnak?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szívesen linkelnék ellenzék közeli közvélemény-kutatótól (Zrávecz stb.) származó felmérést is Karácsony vs. Orbán témában, de hát nem nagyon van. Vajon miért? Nem merik megmérni? :D

Te tudsz? Komolyan érdekel! Link pls.

Thx!

trey @ gépház

Biztos van válasz, csak nem publikus. Vagy egyszerűen nem verik tele vele a sajtót. Jelentősége úgysincs, mert a végén a választás dönt.

Ui.: Orbánnak kik a tartói, arról is mesélnél kicsit? Ki írja alá neked a FIDESZ-es fizetési papírt?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

ROTFL

A közvélemény-kutató nem kutatja publikusan a következő 8-10 hónap legfontosabb hazai kérdését? Egyetlen ok jut eszembe, ami miatt nem tesznek közzé ilyen felmérés-eredményt baloldal-közeli felmérők. Mert nekik is kb. ez jött ki. :D

Orbánnak kik a tartói, arról is mesélnél kicsit?

Nem láttam mögötte krákogni még senkit. 

Ki írja alá neked a FIDESZ-es fizetési papírt?

Fogalmam sincs, hogy van-e olyan, hogy fideszes fizetési papír. Ezt hogy kell elképzelni?

trey @ gépház

"A közvélemény-kutató nem kutatja publikusan a következő 8-10 hónap legfontosabb hazai kérdését?"

A közvélemény-kutató azt kutatja, amire felkérik. Ha te kapsz olyan feladatot a munkádban, hogy szedj össze valamiről információt, annak az eredménye sem lesz automatikusan nyilvános a céges weboldalon.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

ROTFL

Úgy érted, hogy eddig senki sem kérte fel erre egyik ballib közeli közvélemény-kutatót? :D Ha ez így van, akkor hülyébb az ellenzék mint gondoltam. Ha pedig felkérték és számukra kedvező eredmény jött ki, akkor azt nem publikálnák? Ha így van, hülyébb az ellenzék mint gondoltam.

Nem, én nem gondolom, hogy ilyen hülyék lennének. Én azt gondolom, hogy megmérették, de számukra szar eredmény jött ki.

trey @ gépház

"Úgy érted, hogy eddig senki sem kérte fel erre egyik ballib közeli közvélemény-kutatót?"

Nem csak nem így értem, de ilyet nem is írtam :)

"Ha pedig felkérték és számukra kedvező eredmény jött ki, akkor azt nem publikálnák?"

Ez sem feltétlenül igaz, pl. ha valamelyik ellenzéki jelölt hiába áll jól, nem biztos, hogy szeretné, ha nyilvános lenne, hogy a többi ellenzéki jelölt közül ki hogy áll. Az előválasztás nam csak Karácsonyról és Orbánról szól, ahogy azt a Századvég sugallja.

"Nem, én nem gondolom, hogy ilyen hülyék lennének. "

Nem is azok, te nem érted, hogy hogy működnek a közvéleménykutatások.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az előválasztás nam csak Karácsonyról és Orbánról szól, ahogy azt a Századvég sugallja.

Valóban, az előválasztás* csak Karácsonyról és Gyurcsányról szól :D :D :D

* bohózat az arra fogékony egyszerű lelkeknek

trey @ gépház

Valami olyasmi, hogy a kevésbé népszerű jelöltet hozzák helyzetbe, emiatt választásokkor a bizonytalanok elpártolhatnak. Az persze kérdés, hogy lehet objektíven kijelenteni a legtöbb szavazatot kapott jelöltről, hogy ő volt a kevésbé népszerű. Kell a szavazólapra egy checkbox, hogy "Ön fideszes trollszavazó-e?", más megoldás nem jut eszembe.

Lehet, hogy azért nem tesznek közzé semmit, mert szeretnének elkerülni ilyen lebőgéseket? https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190903-szazadveg-tarlos-istvan-fo…

Lehet, hogy a Századvég megint lebőg? Persze nem gond, hiszen közpénzből kifizetjük!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Mármint a balközeliek? Jah, az lehet. Amennyire amekkora pofonba futottak a 2018-as parlamenti választások előrejelzésében, nem is csodálom. Pedig hát, azt  szokták mondani, hogy az önkormányzatit elég bonyolult előrejelezni, de a parlamentit elég jól be szokták lőni. Ehhez képest, 2018-ban, délután öt órakor Gyurcsány még mindig azt hitte, nyertek. Majd estére, az eredményváróra már hazasunnyogott az egész baloldal. :D

Szóval, lehet igazsásod ebben.

trey @ gépház

Hogy ne beszéltem volna róla? Említettem, hogy egy önkormányzatin könnyebb tévedni, de itt most nem önkormányzati, hanem parlamenti jön majd, ott elég nehéz. Mégis, a balos felmérőknek azon sikerült. Nekem egyébként kurván senkim egyik oldal közvélemény kutatója, elolvasom bármelyik ad ki kutatást a témában. De, hát egyelőre csak a linkelt volt olyan bátor, hogy ezt megtegye.

trey @ gépház

" Említettem, hogy egy önkormányzatin könnyebb tévedni"

Ha gyakorlatilag már minden dilettáns olvasó is tisztában van azzal, hogy egy közvélemény-kutatás rossz, mert nem passzol a valósághoz, akkor ott valószinűleg nem tévedés történt.

Vagy tényleg nagyon szar közvélemény-kutatók de akkor azóta sem javultak meg.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Közel húsz éve járok rendszeresen mind az Örsön, mind a Blahán, te meg max. az újságból látod, hogy mi van, de inkább csak a propagandát látod. Megnyugtatlak, Tarlós alatt sem volt igazán jobb, csak mostanra legalább elfogytak a rendőrök is.

Csupa sikertörténet a 12. éve Fidesz-KDNP kétharmados regnálása.

Megnyugtatlak, Tarlós alatt sem volt igazán jobb, csak mostanra legalább elfogytak a rendőrök is.

khm. Az Örsöt kevésbé látom rendszeresen, de konkrétan a paradigmaváltás-t miszerint "rendészeti" helyett "szociális" probléma már igen; viszont annak ígért beteljesülését még nem tudtam detektálni. Mindenesetre azt, hogy ennek kapcsán a város közterületein a hajléktalan életmód teljesen oké és elfogadott a hatóságok részéről és a jelen helyzet a normális élet elfogadott része már feltűnt.

És akkor érdemes ettől akár külön beszélni a {köztéren élés és ennek velejárói} + {kéregetés, verbális agresszió, beszólogatás, taperolás, késsel stb. fenyegetés, körbeállunkmennyiazidő stb} témákról..

Mert igenis más az amikor "megélhetési bűnözés belefér" (ha még emlékszel erre a remek ötletre).. ..meg még előtte a "bkv egy melegedő és ez jól van így" stb. jelszavakra ..

És persze lehet emlegetni a rendőr hiányt, de ne mossuk össze a dolgokat: a rendőrök azért nem léphetnek fel, mert ki van mondva, hogy az aluljáróban homeofficeoló (és így dolgát ott végző, ott kéregető stb) hajléktalan a szocialista város modell programjának része. (esetleg egy ígérettel, hogy majd kap önkormányzati bérszükség lakást (ha akar) "rászorultsági" alapon /az, hogy reálisan tud-e majd valaha bármikor is pl akármekkora lakbért fizetni meg nem különösebben érdekli a policy megalkotóit/).

De semmi gond és látnivaló nincs, hiszen a "Szociális ügyek > hajléktalanok számának jelentős csökkentése" már "részben teljesül"-t ha nem vetted volna észre. 

**

Az meg sokat elmond, ha szerinted minden rendben volt Tarlós alatt, az az optimális mérce :).

**

Csupa sikertörténet a 12. éve Fidesz-KDNP kétharmados regnálása.

Nem oldották meg, csak arréb tolták a kérdést, de tény, hogy a budapesti városmag ebből a szempontból nem úgy nézett ki mint ahogy most. Téli megfagyott emberek tekintetében is kicsit másképp nézet ki a helyzet. Pedig a szocialisták szociális érzékenysége mindent meg szokott oldani. Tudod =ség mindenek felett. 

Részemről kifejezetten nem a hajléktalanokról van szó, mert azok voltak akkor is a környéken, amikor ide költöztem közel húsz éve. A drogos, magukról nem tudó, kötekedő, megélhetési bűnözők tipikussá válása a metróvégállomásnál olyan 4-5 éve kezdődött, és a rendőrök jelenlétének csökkenésével nagyjából két évvel ezelőttre teljesen átvette a „kétszázé' a paprikát!”, „öt pár a zokni!” és a „tesó, ájfón nem kell ócsóér''?” típusú „zaklatás” helyét.

Azt meg nem tudom, honnan vetted, hogy szerintem minden rendben volt Tarlós alatt, de remélem, már megértetted, hogy nem, akkor kezdett teljesen lezülleni. (A Blaha és a Nyugati meg már Demszky idején sz*r volt, azért költöztem ki a belvárosból.)

Hátőőő... ugyanarról az örs aluljáróról beszélgetünk?

A drogos, magukról nem tudó, kötekedő, megélhetési bűnözők tipikussá válása a metróvégállomásnál olyan 4-5 éve kezdődött,

Minden nap arra jártam középsuliba, ebből volt szoci és fideszes időszak is, mindegyikben volt lezüllőt drogos ésvagyper alkesz vagy éppen C típusú kereskedő. Politikai helyzettől függetlenül világ életében egy alja hely volt, az emberek cserélődtek de a "színvonal" ugyanaz. Tudom, ott nőttem fel és mostanság is heti szinten járok arra családhoz és nem igazán látok különbséget.

Mondjuk a kedvencem a kolduló "vak" néni aki amikor megtelt a doboza összeszámolta a pénzt (nem tapogatva, ránézésre), majd elment belőle cigit venni.

Illetve még másik kedvenc szemüveges bácsi aki mindig láthatóságiban tolja, még középsulis voltam amikor a kezembe nyomott egy cetlit, rajta felirat: Láncfűrészre gyűjtök, és egy számlaszám.

Aluljáró, ikea előtti placc sötétedés után, metróbejárat, sőt még a buszállomás is sajnos ilyen amióta az eszemet tudom.

Zuglóban laktam ovis koromból egészen fősuli végéig, kb napi szinten jártam arra, most meg ugye az emlegetett család heti szinten szóval akad tapasztalat.

használhatatlan ivókutak

ez amúgy bp-i probléma: túl sok a vandál barom, meg a kretén aki pl tűzcsapra köti a házat stb. Az önkormányzaton meg megunják, hogy őket szólják le amiért a baromarcúak folyton szétverik / kiakasztják stb. így több helyen inkább leszerelik..

De vannak jó kezdeményezések pl https://ivocsap.hu/#map (tanusítvány lejárt)

Sportközgazdász Karácsony (és tartója Gyurcsány) nagy tervéről:

Gyurcsányt és Karácsonyt okos, felkészült embereknek tartom, a mostani javaslatuk alapján pedig örömmel látom, hogy egyben humorral teli, jó kedélyű emberek. Mert azt gondolom, csak viccelnek.

Link: Ugye csak viccelnek?

trey @ gépház

Ha a gazdasági kérdést félretesszük, számomra egy megállapodás általában két fél egyetértésén alapul. Az úgy nem működik, hogy az egyik felmondja a saját vállalásait, majd követeli, hogy a másik fél ugyanúgy teljesítsen. Nálunk ezt pofátlanságnak tartják, ja és még mielőtt rossz asszociációba keverednétek, nem a főváros nem akarja teljesíteni a vállalásait hanem a kormányzat, ez nyíltan és látványosan, törvénybe foglaltan alapítványi feltőkésítéssel egyetemben gyakorlatba is építette.

Gazdasági oldalról nézve, nem tudom mennyit jelent ez Budapestnek. Mivel koránt sem látom annyira ezt a kérdést mint szakavatott közgazdászunk, így ezen vitát nem nyitnék. Azért annyit megjegyeznék, mintha jótékonyan kimaradt volna a számításból hogy volt/van egy Covid19 és még a gazdasági hatásait el sem kezdte éreztetni. 

Jó volna, ha Kali Geli a saját jogkörével tisztában lenne. Ha nincs, akkor tanácskozna egy jogásszal:

Minden hiába, Karácsony Gergely nem tudja megakadályozni az atlétikai világbajnokságot

Úgy tűnik, hogy neki itt nem osztottak lapot.

Hogy egyértelművé tegyem: Kalácsony úrral a rendezés ügyében senki sem állapodott meg:

 A rendezvényről ugyanis a magyar kormány, a Magyar Atlétikai Szövetség és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kötött szerződést, ebbe a főváros nem tud beleszólni.

trey @ gépház

De ha így van, hogy nem tud ártani, akkor miért foglalkozol vele? Miért tereled a témát olyan irányba amiről egy szót sem írtam? Nem értem miért csinálod ezt. Miért jó?

Ok terelj. Történetesen egyébként ez is azt jelenti: leszarjuk miben állapodtunk meg veled. Ez jó? Tudom, vannak örök igazságok mint amikor főnök úgy gondolja tudja mi a jó, akkor mindenki úgy gondolja.

Itt pl. kicsinyes bosszúnak van beállítva az egész, de úgy, hogy még jelentéktelen _is_.  

Legyen itt a 2019. december 30-ai 1819/2019 sz. kormányhatározat

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/ec06d883a1ffd2f988667454eba2cabfc…

Eléggé világos, hogy elfogadva a főváros feltételeit kérik a Budapest főpolgármesterét arra hogy legyen kedves és küldje el támogató nyilatkozatát. Adott szó, megegyezés, sőt még határozatba foglalt kérés sem számít, mert rövid az emlékezet, egyébként is eb ura fakó!

(jelzem, hogy amit az index ír azt 3 napja megírta a HVG, pedig az milyen feketese...) 

https://hvg.hu/itthon/20210827_Karacsony_atletikai_vilagbajnoksag_fudan…

A közgazdász szerint anyagilag megéri. A fővárosnak egy fillérjébe sem kerül. Csak nyerhet vele. Egy gyártelepből és környékéből új valamit építenek.

Erre a kicsinyes DK-kesztyűbáb: nem köll'!

Csakis politikai haszonszerzésből. Okádnom kell.

Engem nem érdekel miben állapodtak meg. Meg egyáltalán miért kellett megállapodni egy rakás szar rendbetételéről. Kalácsony az egészet zsarolásra használja. Egy bohóc.

trey @ gépház

Értem, ami igazán fontos arra becsukod a füled, de amit meg akarsz hallani arra kinyitod.

Mi is itt a sorrend?

1, Budapest főpolgármestere és a IX. kerület tárgyalásokat folytatott az atlétikai VB megrendezéséről (cáfolhatatlan tény)

2, A főváros oldaláról támasztott igényeket amelyek teljesülésének hiányában nem tudják támogatni az atlétikai VB-t. A kormány elfogadta, hogy ezek egybecsengenek az ő akaratukkal (cáfolhatatlan tény -> kormányhatározat is van róla)

3, A kormányzat vagy úgy, hogy azt már eredetileg 2019-ben is tudta hogy nem fogja betartani, vagy később változtatott akaratán (több elérhető hiteles kormányhatározat a Diákváros elképzelés módosításáról többek közt a Fudan egyetem előkészítésére gründolt alapítvány részére történő tulajdon átadás)

4, A főváros jelzi, hogy ragaszkodik az eredeti megállapodáshoz - > kormány leszarja ( elérhető az ebben a tárgyban kiadott nyilatkozatok)

5, Budapest főpolgármestere jelzi, hogy ilyen formában akkor ő SEM tudja tartani magát az eredeti megállapodáshoz ezért jelzi, hogy vissza fogja vonni a támogatását (azt hiszem ezen sem tudunk vitatkozni)

Tekintve, hogy azt mondod, hogy mindenkinek jó, és ez csak politika, amit én sajnos én cáfolni nem tudok, hisz nincs semmilyen adatom ami alapján megtudnám cáfolni. De ettől még csak véleményként tudok elfogadni, mivel semmilyen tényen nem alapul, következtetéseket és levetítéseket tartalmaz láthatóan hiányosan elemezve (nincsenek bekalkulálva az elmúlt évek történései valamint a várható nehézségek ami a példaként felhozott esetben volt, tudatosan megtévesztésre alkalmas adatok is vannak benne mint pl a helyi adó kérdése, ami most ugye az 1%, de még az se teljesen)

Szóval mindenben lehet igazad, semmi gond, csak épp a tények azt mondják, hogy a kormány felrúgta a megállapodást aminek következménye van. Ha te ezt politikai zsarolásnak hívod, akkor ezt a "zsarolást" a kormány tette lehetővé. Abba a fejtegetésbe tényleg nem szeretnék belemenni miért gondolja a Budapest főpolgármestere, hogy az atlétika VB jó vagy rossz, de abban biztosan kijelentem, hogy azt tudjuk hogy úgy gondolja, hogy a Fudan tervek rosszak, és azt is tudjuk más tervük volt a Diákvárossal. Persze ezt így szemlélni már nem annyira izgalmas.

Majd a ténylegesen megrendezett VB után levonhatjuk a tanulságot, ha még mindig akarod. Röpke 2 év.

Egyébként tényleg leszarom a preferenciádat, de

-  tényekkel nem érdemes vitatkozni, nem fognak megváltozni,

-  ha előfűtött jelzőket használsz és csúfolsz a neve alapján valakit az nem erősíti hanem gyengíti a mondanivalódat (DK-s kesztyűbáb, Kalácsony) JFYI

Azt mondd el nekem, hogy mi köze van egy kínai egyetem létesítésének egy gazdaságilag profitábilis sport esemény megtartásához? Semmi.

Ha semmi, akkor miért mossa össze a kettőt a moslékkoalíció?

PS: a neve: Megihlette a mémgyárosokat, hogy Karácsony Gergely nem tudja leírni a saját nevét

Egyébként a mások cinkelését - body shaming - pont Karácsony hozta be a politikai közbeszédbe. Viselje akkor a vele szembeni hasonló cinkeléseket. Amúgy is kell neki, hiszen közszereplő. Nem is kevés pénzért.

trey @ gépház

idézlek: "bla bla bla moslékoalíció bla bla" 

Az a köze, hogy MIELŐTT az egész elindult a megrendezésének feltétele volt hogy a Diákváros a terveknek megfelelően megépüljön. Ezt a "kinai egyetem létesítése" okán felrúgta a kormány. Persze ezt nem nehéz kikövetkezteni abból amit fent írtam. 

Nem is tudtam, hogy téged ismer személyesen és megbántott... 

1)

Engem nem érdekel, hogy a kormánnyal miben egyezett meg. Én a saját véleményemet írom le itt. Engem győzzön meg, hogy mi köze van egy egyetemnek egy rentábilis sportesemény ellehetetlenítéséhez? Kicsinyes bosszúnak tűnik, amit csinál. Meg a szavazótáborának triggerelése. Kb. erre való. Normális érvet nem lehet felhozni mellette. A közgazdász is azt javasolta, hogy nem kellene a kettőt összekeverni politikai okokból:

Azt is megértem, bár mint sportszerető és alapvetően normakövető polgár már kevésbé vagyok lelkes, hogy a megkötött megállapodásokat közvetlen pártpolitikai okok, tehát a sportesemény lényegétől távol eső célok érdekében újratárgyalni, a gondosan megválasztott propagandakifejezéssel „megvétózni” akarja az egyik politikai szereplő. 2022-ben parlamenti választások lesznek Magyarországon, és a kampány részeként tekintek arra, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció fővárosi frakciója múlt szerdán javaslatot nyújtott be, hogy Budapest álljon el az atlétikai világbajnokság megrendezésétől, amit Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere múlt csütörtökön hivatalos Facebook-oldalán már saját álláspontjaként fejtett ki. Mivel Karácsony szerint a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal kötött megállapodást, „ezért azt javaslom a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy vonjuk vissza az atlétikai vb megrendezéséhez szükséges támogatást. Ha nincs Diákváros, nem lesz atlétikai vb sem”.

2)

Nem is tudtam, hogy téged ismer személyesen és megbántott... 

Ki fegyvert ragad, fegyver által vész el. Ne haragudj az internet népére. Csak azt kapja vissza, amit adott. 

trey @ gépház

A tesiből felmentett Karácsonynak és sleppjánek (Nyomentum included) közleményben magyarázta el a Magyar Atlétikai Szövetség, hogy mi a stájsz (kiemelések tőlem):

A Magyar Atlétikai Szövetség, mint a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság házigazdája büszke arra, hogy Budapesten rendezik a világ egyik legnagyobb sporteseményét, és felelősségének érzi az eseménnyel kapcsolatos viták közben felhívni a figyelmet az alábbi szempontokra.

Az atlétikai világbajnokság a világ harmadik legnagyobb sporteseménye az olimpia és a futball világbajnokság után. Szervezője óriási felelősséget vállal, hiszen nem csak egy sportág élsportolói és világszövetsége, hanem globális közönsége és az egész világ előtt vizsgázik.

Atlétikai világbajnokság rendezésére kizárólag a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics – WA) tagszervezetei nyújthatnak be pályázatot. Ennek megfelelően a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát a Magyar Atlétikai Szövetség pályázta meg és nyerte el a magyar kormány támogatásával. Magyarország Kormánya garantálta a rendezési költségeket. Mivel Budapest Főváros Önkormányzata a rendezésben nem működik közre, feladata és kiadása nincs, így természetesen nem is szerződő fél. Budapest Főváros Önkormányzatának, a Fővárosi Közgyűlésnek a vb megrendezésével kapcsolatban nincs illetékessége.

Budapest adottságai, mérete, vendégszerető lakossága, pezsgő kulturális, üzleti és sportélete, a hazai rendezvényszervezői szakma tapasztalata és tudása kiváló közeget biztosítanak egy világverseny megrendezéséhez, ahogy ezt tapasztaljuk évente több kiemelt esemény alkalmával is. Ugyanerre a kiváló lehetőségre épít a Magyar Atlétikai Szövetség is, amikor a hamarosan elkészülő Nemzeti Atlétikai Központban megrendezi a 2023-as atlétikai világbajnokságot és ebben a magyar kormányon kívül együttműködik még több budapesti szállodával, busztársaságokkal, rendezvényszervezőkkel és mindenkivel, aki hozzá tud járulni a világbajnokság sikeréhez.

Budapest a világbajnokság egyik fő haszonélvezője, hiszen azontúl, hogy több mint 150 ezer vendégéjszakát töltenek majd el a szállodákban a versenyre érkező résztvevők és szurkolók, megtelnek az éttermek, üzletek, szórakozóhelyek, Magyarország fővárosának nevével lesz tele a sajtó 10 napon keresztül az egész világon, miközben Budapestnek semmilyen kötelezettsége, költsége nincs a vb-vel kapcsolatban. A korábbi atlétikai világbajnokságok tapasztalata alapján több mint egymilliárd emberhez jutnak el a vb hírei. Ez soha nem látott és pénzben megfizethetetlen méretű turisztikai kampányt jelent. Nem csoda, hogy független könyvvizsgálói elemzés szerint pozitív lesz a világbajnokság rendezésének pénzügyi mérlege Magyarország számára.

Háromoldalú szerződést kötött a WA, a MASZ és a magyar kormány a Budapest 2023 világbajnokság megrendezésére, amely alapján a magyar felek kötelezettséget vállaltak a vb megszervezésére. Ennek megfelelően 2020-ban megkezdődtek és a terveknek megfejelően jól haladnak az előkészületek. Minden esély megvan arra, hogy Budapest adjon otthont minden idők legszínvonalasabb, legjobb atlétikai világbajnokságának és ezzel óriási lökést adjon a koronavírus-járványból kilábaló magyar turizmusnak, a magyar atlétikának és a közönségnek.

Már most érezhetők a vb eredményei, hiszen annak hatására olyan sportágfejlesztési programok indultak el, amelyek sok ezer gyereket érnek el, így sokkal többen kezdenek sportolni és élnek egy egészségesebb életet, valamint érhetnek el az élsportban is sikereket. A világbajnokságra készülő magyar utánpótlás atléták óriási sikereket értek el idén. Két aranyérmet is szereztek az U23-as Európa-bajnokságon, két bronzérmet az U20-as világbajnokságon és a főleg fiatalokból álló válogatott aranyérmes lett csoportjában a csapat Európa-bajnokságon.

A Magyar Atlétikai Szövetség továbbra is arra kéri a politikusokat, hogy felelősen járjanak el az atlétikai világbajnokság ügyében, támogassák annak megrendezését!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 09. 05., v – 10:11

A magyarok "99%-át képviselő" Karácsony fiát a baloldal elit magániskolájába íratta be:

Az iskola honlapján közzétett, a 2021/2022 tanévre vonatkozó megállapodásban az olvasható, hogy az intézménynek az egy tanulóra eső működési költsége átlagosan 2,1 millió forint. Ehhez igazították a tandíjat is, amely a lap információja szerint 110 ezer forint havonta.

Link: https://kontra.hu/karacsony-a-kivaltsagos-baloldali-elit-gimnaziumaba-j…

Asszem' szeretne a 99% ilyen iskolát a saját kölkének is! :D

trey @ gépház

Mindenképpen érdekes, hogy főpolgármester egyébként pár hónapja azt nyilatkozta, nem jön ki a fizetéséből, hogy állandóan luxus étteremben ebédeljen.

Még jó, hogy "nem jön ki", mert azzal is el kellene számolnia a 99% felé, ha minden nap luxus étteremben ebédelne :D

trey @ gépház

A magyarok "99%-át képviselő"

Ezt irtad amugy :)

Ebbol, hogy jon az, hogy az orszag lakoinak 99%-a meg tudna-e tenni :D Raadasul csak 110e Ft. Ebbol latszik, hogy nem lop nyiltan legalabb. Ha lopna, akkor svajcba kuldene a gyereket :)

De mivel egy kozepes fizetese van ezert csak kozepes fizetesu embereket kepviselheti? :D /o\

 

Amugy minel jobban fikazza a hirado/origo/magyar nemzet annal szimpibb lesz :)

Trey, nem egy olyan bonyolult dolog alapszintű halmazokkal dolgozni, talán 5. vagy 6. osztályos tananyag általánosban. Itt 2 halmaz van az leggazdagabb 1% halmaza meg a többiek halmaza. Nincs a két halmaznak metszete. Ő azt vallja magáról, hogy a 99%-os halmazban van. 

Hogy segítsek megérteni miért is rossz az okfejtésed, gondolom te is a 99%-ba tartozónak gondolod magad. De hogy erről ne legyen vita legyen itt Pisti a kezdő programozó aki élete kezdetén havi 450e bruttó fizetéssel tengeti életét, neki nem kell, és nagyon nehezen tudna költeni havi 110eFt-ot a gyereke tandíjára, de cserébe van otthon neki vezetékes szélessávú net hozzáférése, valamint havi közel vagy teljesen korlátlan adatforgalmú mobilnetje, és 2 évente telefont cserél mert neki ez fontos. Ő a 99%-ba tartozik. Na és itt van Joli néni, aki 43 év meló után havi 82eFt nyugdíjat kap, ő is ugyanebbe a 99%-ba tartozik. Pedig látod Joli néninek fényévekre van az ami Pistinek természetes és aprópénz. 
Ez van. Karácsony azok ellen kampányol akiknek _szerinte_ valójában nem lényeges mennyit visznek haza ő elnevezte ezeket 1%-nak és kész. Ez nem arra épít, hogy meggyőzze az embereket hogy az 1% gonosz, hanem arról, hogy képes több terhet elviselni.

Attól, hogy te itt annak ellenére, hogy _pontosan_ tudod, hogy baromságot hordasz össze, nem biztos hogy Karácsony eredeti fejtegetése jó lenne (az is egy baromság). Azzal megint csak gyengíted az egész okfejtésed, hogy tudatosan beállsz arra a szintre ami elfogadhatatlan egy felsőfokú képzettséggel rendelkező egyéntől.

Szóval, legyél már picit korrekt és ne olyanba köss bele, hogy hogy él Karácsony. Ez szinten aluli. Ezt nagyon sok magyar ember meg tudná engedni magának, és meg is teszi. Bőven nem az 1%-ról beszélünk.

Irigykedést kelteni mindenki ellen lehet, te ezt az egyszerű embereknek szánt üzenetet kaptad itt fel. Mielőtt még tajtékozva itt is leírnád, Karácsony kezdte, gondold végig mit írsz, higgadj le. Mert lehet, hogy baromság amit Karácsony mond, de ahogy megpróbálják kiforgatni az teljes gáz. 

Hiteltelen. Ez a jó szó rá.

Igen, én is megengedhetném magamnak. De nem is nevezem magam 99% magyar szószólójának. Legyen már kicsit szerényebb és ne ugasson a nevemben ez a fogatlan bohóc! Feltételezem, engem is beleért a 99%-ba!

trey @ gépház

A képviselet nem azt jelenti, hogy maga is annak megfelelően él, hanem azt, hogy a munkaidejében a képviseltjei érdekében* dolgozik (vagy imitálja a munkát:).

* persze végső soron ő választja meg, mivel szolgálhatja a képviseltjei érdekeit, azok pedig eldönthetik, hisznek-e neki

:)

Értem. Ha például egy neonáci kampányolna azzal, hogy a homoszexuális négerek érdekeit képviselné, te homoszexuális négerként hinnél neki?

Körülbelül ez olyan az én olvasatomban, mintha a Gay Nigger Association of America jelentkezne egy ilyen feladatra.

trey @ gépház

Nem, de jogom lenne hinni neki. Ahogy pl. jogom lenne befektetési szolgáltatást kínáló kóklerekre bízni a pénzem. Ha abból indulunk ki, hogy minden politikus hazudik, a megnyilvánulásod kilvadi szánalmas vergődéseihez tudnám hasonlítani. Az pedig már messze alul van azon, amit poénnak vagy értelmes beszédnek lehetne nevezni.

:)

Tehát, semmivel sem különb mint a többi? Nahát!

Ez esetben én nem kérek az álképviseletéből! Kérem magam kivenni a propagandájából! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki nem kér a 99%-os halmazból.

10 000 000 * 0,01 = 100 000

trey @ gépház

Nem különb, így az "elit" iskolával kapcsolatosan felmerült kutyába lemenő álmeglepődésed gáz. Hozzáteszem, hogy a szálindító hozzászólásod szerintem elfogadható volt (faszság, de elfogadható), utána jött a mélyrepülés. Érteni vélem, hogy a "kormánykritikusokat" próbálod kifigurázni, de ennyire nem kellene. Már csak azért sem, mert ők úgysem értik...

Szerintem ezt nem a HUP-on kell kérni.

:)

Karácsony Gergelynek több foga hiányzik, angolul nem beszél. Igazi EU  konform forma! :) Igazi Hungarikum!

Vannak ennél nagyobb bajok is:

Bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében

Már a kormánykritikusok és a budapestiek körében is nagyot zuhant Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységének lakossági megítélése 

– derül ki a Real–PR 93 országos reprezentatív kutatásából. Míg korábban a főpolgármester munkájával a teljes felnőttnépesség 31 százaléka volt elégedett, addig ma már csak húsz százalékuk. Azaz bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében.

Ők is értékeltek. ^^^

trey @ gépház

Nem értem, hogy egy ilyen szar helyen (kosz,mocsok,hajléktalanok, kábítószeresek) miért akarnak egyáltalán atlétikai vébét rendezni.?!
Kész csoda, hogy az eukaliptikus világdzsembori egyáltalán ide mert jönni, a földi pokolba...

Most, hogy végigkisértük ennek a paprikajancsinak a vergődését és bukását, megtudhatjuk, hogy valójában unta azt, amire vállalkozott: a miniszterelnök-jelölti vitát. Az járt a fejében közben, hogy mi van a gyerekével. Tényleg ilyen miniszterelnököt akart volna valaki is?

Már a DK is azt mondja, hogy kezdjen el a főváros ügyeivel foglalkozni ....

Azon gondolkodott Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelölti vitákon, hogy megy-e a gyereke edzeni

https://index.hu/belfold/2021/10/22/unta-a-miniszterelnok-jelolti-vitak…

trey @ gépház

Pirossal kiemelés tőlem:

  • Minden évben legalább 20 ezer forint fűtési támogatást ad a nyugdíjasoknak és a rászoruló családoknak – A lakásrezsiprogram néven futó támogatás tavaly is benne volt, idén is benne van és jövőre is benne lesz terv szerint a költségvetésben. A tavalyi 200 milliós keretet ki sem tudták meríteni, mert nem volt annyi jelentkező család. >> Az ígéret teljesült

Kiderült #1: a néhány ígérte közül, ami teljesült, arra sem volt 100%-ban igény ... Pedig az osztogatást nem nehéz teljesíteni. De, neki ez sem ment.

Kiderült #2: "akkora" a szegénység Budapesten, hogy még az ingyen 20 ezer sem kellett.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 11. 03., sze – 08:14

Lejárt a saját magának adott határidő, mégsem döntött a főváros az atlétikai vb sorsáról. Megint segget csináltak a szájukból:

Október 31-ig adott magának határidőt, az RTL Klub által a témában megszólaltatott Tüttő Kata mellébeszélt, majd később döntenek. De, hogy miről, azt senki sem tudja, mert a fővárosnak annyi beleszólása van az ügybe, mint amennyi szülői értekezlet van az árvaházban:

Időközben a Magyar Atlétikai Szövetség is megnyilatkozott, miszerint a fővárosnak nincs köze az atlétikai vb megrendezéséhez, így vétót sem emelhet. Erre Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes elismerte, hogy a fővárosnak valószínűleg nincs tényleges vétójoga a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése kapcsán, de politikai mozgásterük van.

Hogy Kerpel úr itt mire gondolt, azt senki sem tudja, mert nem nagyon szokott mozgástere lenni annak, aki hátrányból politizál. 

Gulyás szerint a főváros rúgta fel a megállapodást azzal, hogy újabb feltételeket támasztott. Várják, hogy a főváros nyilatkozzon, tartja-e magát az eredeti megállapodáshoz. Ha igen, akkor megkapják a pénzt. Ha nem, akkor ...

Kíváncsian várom a határozott fővárosi döntést. Szülessen meg az bármikor is. Október 31-re már nem fog.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 11. 04., cs – 08:14

Budapest vezetése eladná a Városháza épületét

"A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből."

Egyes alá Geri!

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

geli ma szokatlanul korán kelt, és tagadja a dolgot - az eddigi tapasztalatok alapján ez azt jeneti, hogy igaz :)

a legszebb bonmot a dk-tüttő-házáról:

mifelénk nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket

XD

Szerkesztve: 2021. 11. 04., cs – 10:27

Ez is hogy "megvalósult" Geli ígéretei közül!

"Kinyitom a Városházát. Borzasztó üzenete van annak, hogy Budapest legértékesebb telke jelenleg egy parkoló. Olyan Budapestet szeretnék vezetni, amely szimbolikusan és a valóságban is nyitott. A nyugat-európai példákat követve nyitott városházát üzemeltetnék, amelynek a kertje nem parkoló, hanem közpark, ahol a civil szervezeteknek is van irodájuk, ahogyan kávézóknak és egyéb közösségi tereknek jut hely. Amúgy a ljubljanai polgármester kifejezetten kérte tőlem, hogy mondjam el Tarlós Istvánnak, hogy ott a Városháza aljában egy melegbár működik."

A főpolgármester végül elvetette a közpark kialakításának és a melegbár létrehozásának ötletét, ugyanakkor tavaly májusban, a koronavírus-járvány első hulláma idején már azzal az elképzeléssel állt elő, hogy hajléktalanoknak alakíttat ki elkülönítőt az épületben. Ebből az elképzelésből végül nem lett semmi. 

Pedig egy jó melegbár, az mindenképpen hiánypótló lehetett volna!

Nem tudjátok, buzibárba heteróként bemehetnék? Vagy azt azért nem ... a nyitottság jegyében, persze!

trey @ gépház

Úgy tűnik, hogy KamuGeli megint .... kamuzott?

Szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát

Az Index birtokában lévő dokumentumok bizonyítják, hogy hiába tagadta a főváros a városháza eladásának tervét, mintegy negyven milliárd forintért kínálnák az ingatlant. Budapest egyik legértékesebb telkére a rajta lévő műemléki védelem alatt álló épülettel együtt az a cég igyekszik vevőt találni, amely évekkel ezelőtt az MSZP székházát is értékesítette. A megbízó ráadásul azzal csábítja a potenciális vevőt, hogy segítenek majd a szükséges építési engedélyek beszerzésében, amelyekkel akár szállodát, irodaházat, vagy esetleg bankcentert alakítanának ki a városháza helyén.

[...]

A dokumentum szerint a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. az a cég, amelyet megbíztak az ügylet lebonyolításával. A szerződésben rögzítették: 1 millió 150 ezer euró, azaz több, mint 400 millió forint tanácsadói díj járna az ingatlanközvetítésért annak a cégnek, amelynek tulajdonosa Beák Attila Endre, aki elismert név az ingatlanközvetítői szakmában és a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségének is tagja. Beák Attila onnan is ismert, hogy még 2009-ben 

az ő közreműködésével adták el a Magyar Szocialista Párt II. János Pál pápa – egykori Köztársaság - téren fekvő székházát. 

[...]

trey @ gépház

Tehát akkor összefoglalva:

Index megerősítettnek látja az eladási szándékot amit a főpolgármester előtte cáfolt. A Következők alapján

- Egy harmadik személy megbíz egy negyedik személyt azzal hogy értékesítse a városházát.

- A harmadik személynek nem tudni van e ilyen megbízása

- A harmadik személy látványosan összeütközött egy baloldalinak titulált nagyvállalkozóval

- A harmadik személy számára a tevékenységet megtiltották

- A negyedik személy (ami egy ingatlan iroda, és több mint 10 éve biztosan a piacon van) már adott el MSZP vagyont.

 

Az egészre 3 bizonyítékot lát

1, A szerződést két fél között akiknek más szerződés nélkül nem lehet semmilyen értékesítési joga

2, A szerződés mellékletének részletessége

3, és a megbízott (negyedik személy)  már adott el MSZP (nem tudni ez miért fontos) ingatlant

 

Erre bizonyítékként nem a szerződést, hanem annak 1 mellékletét töltik fel amin nincs keltezés az aláírásnál.  

Esetleg más komoly géppel írt névtelen feljelentés is van?

Ha eladta volna mar, akkor most tuntetnel a parlament elott, mert Orban eladta, vagy hogy kell elkepzelni azt a fajta naivitast, amivel ehhez hozzaallsz? 
Miert olyan lehetetlen elhinni a csavorol, hogy olyan, mint ami kiderul rola? Tenyleg ennyire felisten a fogaszok vedoszentje?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Láthatóan folytatja a fake news terjesztését az Index, a sajtóetikára ismét fittyet hányva, meg sem várva a Fővárosi Önkormányzat válaszát.

Ingatlanközvetítőt a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanok értékesítésénél, azokat a saját, 100%-os tulajdonú vagyonkezelője bonyolítja le. Szánalmas dolog, hogy az Index főszerkesztője minden ténybeli alap nélkül a Fővárosi Önkormányzatnak tudja be egy kényszertörlés alatt álló cég papírfecnijét.

Megismétlem: sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott. Minden más hazugság. Azért pedig feljelentést teszek, hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát.

Innen: https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/448143100007700

Ezt a szerzodest is motoros futar vitte pendrive-on, vagy ez csak a Bennfentes kivaltsaga? 

Az a baj, hogy Te meg ezt el is hiszed.
Ha Dézsi a gyori varoshaza elott leparkol egy Elado feliratu autoval, akkor mar a fel(?) ellenzek visitozna, hogy ojrópa segiiccs, elaggyajavárosházát a dézsi a mészárosnak.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az szerintem nagyobb baj, hogy az Index foszerkesztoje jegyez egy politikai indittatasu cikket amiben csak sejtet. Nyugodtan kozzetehetette volna a szerzodes azon reszet, ami hitelt erdemloen bizonyitja azt, hogy a fovaros/Soros/Gyurcsany/akarki megbizta ezt a ceget azzal, hogy adja el az epuletet, erdekes modon ezt nem tette meg. Ilyen ez a keresztenydemokrata oknyomozas.

Maradjunk a tenyeknel:

- Index foszerkesztoje jegyez egy cikket. Ez nem politika, hanem gazdasagi tetel, de legyen politikai, nem banom. Van mogotte nemi irasos anyag. Az is lehet, higy csak ennyit sikerult megszerezni.
- Geli ezzel szemben: soha semmit nem adok el, meg nem vagyok NER, meg mindenki engem bant, meg etc.; mindezt a facebook nevu kozlonyben tudatja a neppel.

Hajlok ra, hogy az elobbinek adjak hitelt.
 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ember az a baj -- de még mindig nem érted --, hogy akár ez lehetne igaz is, én teljesen nyitott vagyok abban, képes vagyok elhinni a nevetséges igazolások ellenére hogy van az a minimális esély, hogy volt/van/lesz olyan szándék amiről itt írnak, de te már a legkisebb ezer sebből vérző fszságra elhiszed ezt és *el sem lehet téríteni ettől* még akkor sem ismernéd be ha előszalajtanák az embert és videóval bizonyítaná hogy ez egy új pigmeus kísérlet volt. Nem tudom érted e mi a baj.

Menjen be a rendorsegre es jelentse fel magat. Volt erre pelda mar a tortenelemben. Az eleg hiteles lenne, ha bebizonyosodna az igaza, s raadasul Neked se kellene idegeskedni, hogy esetleg megsem olyan szenteletu a csavo.
Tudod, tisztakezuek koalicioja.

Mindekozben siman be lehetne buktatni Orbanekat is, ugye biztosan ok inditottak az egeszet. Mert Te azt feltetelezed, hogy ez mogott egy szo sem igaz.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Van egy szerzodes, szandeknyilatkozattal a segitsegre -melygarazs, etc- vonatkoztatva, megjelolve a teruleteket. En KG helyeben a feljelentest posztoltam volna ki, mivel ez eleg sulyosan erinti.
De: emlekezzunk vissza a buszos tenderre, ahol referenciakkal es buszokkal nem rendelkezo buszos ceg jott ki gyoztesnek; ott sem nagyon emlekszem hitelt erdemlo cafolatra, csupan arra, hogy "jo, akkor elallunk a szerzodestol".

Ez nem FB-related dolog. A vonatkozo jogszabalyok felsorolasaval, az SZMSZ vonatkozo tartalmaval, etc. be lehet azt mutatni, hogy a Polgarmester egy szemelyben erre, kozgyulesi dontes hianyaban nem jogosult, sot, ha megis ez megtortent, akkor a teljes kozgyules tudott rola.

Egy idointervallumot kiveve, amikor is a polgarmesterek mindenben egyszemelyileg dontottek...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Baszki, az indexen nem ugy latszott, hogy valaki csak addig jutott, hogy gondolt ra...ne irkalj mar ekkora marhasagokat legyszi... az ott -minimum- egy magan(?)okirat, talan uzleti titok is. Ha az ott kamu, akkor az indexes csavo meguti a bokajat, nem is kicsit. Mar ha lesz feljelentes...
Teged ennyire nem erdekel, hogy valoban ez tortent -e, hanem kijelented, hogy semmi nem tortent, csak valaki unalmaban gyartott egy koteg papirt az ovodai foglalkozason?
 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

" Az is lehet, higy csak ennyit sikerult megszerezni."
Minosegi ujsagiras atszovi az egesz cikket nem csak az irasmodjaval, hanem azzal, hogy politikai idezetekkel tuzdeli at az egesz cikket. De igen, nyilvan gazdasagi aspektus miatt irta meg az Index, a politikai motivacio biztosan nem hajtotta a foszerkeszto urat... 

"mindezt a facebook nevu kozlonyben tudatja a neppel."
Ezzel mi a gond? 

"Az szerintem nagyobb baj, hogy az Index foszerkesztoje jegyez egy politikai indittatasu cikket amiben csak sejtet."

Közben a Telex megerősíti az Index cikkét:

"Sikerült beszélnünk Beák Attilával, aki elmondta, hogy a kiszivárgott magánjogi szerződés hátteréről nem adhat felvilágosítást, de mint mondta, a Főpolgármesteri Hivataltól semmilyen megbízást nem kapott, azzal nincsen kapcsolatban."

Hát ha Dézsi leparkol egy ilyen autóval és azon az van írva eladó a városháza (mert ugye ellenkező esetben egy normális ember azt gondolná az autó eladó) , akkor a Győri ellenzék kutya kötelezettsége hogy ez firtassa. Meg a teljes sajtóé Győrben. 

Azt már nem látnám indokoltnak hogy egy országos lap lehozza azon kívül hogy egy mondatot ír róla. Fura lenne bárhol ha eladnának egy városházát, akár legyen az egy 10e város is. A főváros különleges. 

De akkor nézzük, hogy is nézett volna ki ez ha ezt az Index nem tárja fel, szerinted simán fű alatt eladta volna anélkül hogy fővárosi önkormányzat fideszes tagjai értesülnének róla? Nem lenne az nagyobb botrány akkor és nem akkor mikor a "szándékról" adnak hírt?

Nem tudom elképzelni még azt se hol van ennek a politikai hozadéka, azon kívül, hogy 4 hónap múlva is azt fogod mondani, hogy pedig el akarta adni. Pedig mint tudjuk azt lehet a legnehezebben bizonyítani ami nincs. 

Ezen az alapon azt kellett volna kerned tolem, hogy most bizonyitsam be, hogy a megrendelot a boltosnak kiszallitasra nem en adtam, bar benne van a kisbolt neve, a bevasarlolista, valamint en is, mint szerzodo, a cimemmel. Ekkor en feljelentest teszek, mert valaki hamisitotta a nevemet, valahonnet meg benne van szandeknyilatkozat arra is, hogy en segiteni fogok abban, hogy az egesz utca igy rendeljen onnet, kizarolagossaggal; etc.

Jobban passzolt volna.
 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

akkor a Győri ellenzék kutya kötelezettsége hogy ez firtassa. Meg a teljes sajtóé Győrben. 

Hát, Willy, nekünk, polgároknak meg jogunkban áll gyanúval élni és firtatni, hogy igaz-e egy olyan állítás, miszerint árulják a  Városházát.

Tudod, a játék neve, hogy a nép a munkaadó, a politikus (ez esetben Karácsony) az alkalmazott, akinek az a dolga, hogy tisztázza a helyzetet. Nekünk itt semmi kötelességünk nincs, sem bizonyítanunk nem kell semmit, sem egyéb.

Jogunk viszont van. Kérdezni. A politikus pedig ne sírjon, hanem cáfoljon. És ne sírjon, ha basszák, ha egyszer kurvának állt.

Ugyanis, ez a munkája. Elég vaskos fizetésért.

trey @ gépház

Annyiszor állítok valamit, ahányszor szeretnék. Nem tényt állítottam, hanem egy cikket linkeltem, ami állította. Ez már a múltkor sem ment neked, a Bige sztorinál.

Ha nem tetszik, hogy érdeklődök, KamuGeli pereljen be. Állok elébe.

Állampolgári jogomnál fogva továbbra is követelem, hogy tisztázza a helyzetet. :D

trey @ gépház

Ameddig te leírod a linkben az állítást, azt te állítod, aminek forrást jelölsz meg. Itt nem te állítottad, hanem "nehai" benéztem fent be is ismertem. Azért néztem be mert te egy kérdéssel kontráztál rá. HA állítottad volna, akkor jogos lenne a kritika  a részemről, hogy miért állítasz baromságokat, de mivel NEM állítottad ezért nem is érdekel a kérdés. Csak tartsd meg a lehetőségét, hogy igaz lehessen, mivel most az összes bizonyíték az az, hogy a főpolgármester azt állította nem akarták eladni. A többi ilyen füst, meg gyanú.

Nem állítás, hanem egy cikk belinkelése (ld. a formát: a link szövege a cikk címe, plusz hiányzik a mondatvégi írásjel), majd reakció közlése a cikkben olvasottak alapján. A legrosszabb, amivel vádolni lehet a posztolót, hogy hülye volt, mert elhitte a cikkben olvasottakat, vagy aljas, mert azt szeretné, hogy mások elhiggyék.

:)

Jó, majd legközelebb figyelek, hogy számodra is egyértelmű legyen.

De most állítom: Budapest vezetése eladná a Városháza épületét. (Na most ilyenkor mi van?)

Kérdés, hogy gelivel mikor közlik.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Sikerült beszélnünk Beák Attilával, aki elmondta, hogy a kiszivárgott magánjogi szerződés hátteréről nem adhat felvilágosítást, de mint mondta, a Főpolgármesteri Hiavataltól semmilyen megbízást nem kapott, azzal nincsen kapcsolatban.

Innen: https://telex.hu/belfold/2021/11/05/az-index-szerint-valaki-el-akarja-a…

Ellenőrizni. Hogy tudja, hogy mi folyik az irányítása alá tartozó hivatalokban :D

Állítólag vannak ezzel bajok. Még a DK is azt javasolta neki, hogy szedje össze magát és menjen vissza a város ügyeivel foglalkozni, miután a miniszterelnök-jelölti hakniparádén csúfosan leszerepelt.

trey @ gépház

Ó, ne erőlködj, mert Niedermüller pont az én véleményemen van: Karácsonynak vizsgálatot kellene indítania az ügyben, hogy kiderüljön, mi folyik a hivatalaiban, mert azzal a bohócfeljelentéssel, amivel készül élni, el fogják hajtani a rendőrségen. Vagyis, itt lenne az ideje, hogy Geli kiderítse, mi folyik ott:

Niedermüller Péter belső vizsgálatot akar a Városháza eladásának ügyében

- Meg vagyok róla győződve, hogy a főpolgármester nem tehet mást mint hogy belső vizsgálatot indít. Ha ugyanis csalás miatt feljelentést tesz, ezt alaposan meg kell indokolnia, különben a nyomozó hatóság visszautasítja. Tehát biztos vagyok benne, hogy sokirányú vizsgálódás fog folyni, amit helyesnek is tartok, hiszen akármi is ennek a történetnek a végkifejlete, ez azért egy súlyos ügy - mondta Niedermüller. A polgármester arra is kitért, hogy jövő hétfőn egyeztetnek Karácsonnyal a továbbiakról.

:D

trey @ gépház

Azzal meg főleg várnék a helyében, mert ha kiderül, hogy mégis volt valami a tudtán kívül, az a politikai karrierjébe (hogy miébe?!?? :D jójó, na értitek ... :D) kerülne.

Azt hiszem, tanácsos lenne Niedermüllerre hallgatnia.

trey @ gépház

Jaj, mert politikusok tömegesen buknak kishazánkban és leginkább cégek magánszerződéseibe eddig. A megbízó adószámát 2021. februárjában törölték, így ha abból indulunk ki, hogy normális cég nem bizniszel olyan céggel aminek még adószáma sincs akkor nem is mai darab a cetli sem. :D 

A hatóságok is meg tudják találni, mint ahogy az indexes "újságíró" is megtalálata volna ha picit lejebb görget a cégjegyzéken (este nyolckor már fáradt volt ;)). De ebben a sztoriban leginkább eddig az a vicces, hogy már tegnap délben feltöltötték a szerződés mellékletének képeit a reggeli cikkhez. (mintha már kész lett volna az itélet :P)

:popcorn:

Amíg meg nem érkezik a hír, hogy Karácsony feljelentést tett (kérlek, szólj majd, ha nem venném észre!) ... Addig is szórakoztatom magam ...

Facebook komment szemezgetés Karácsony oldaláról:

Érdekes Főpolgármester úr szóhasználata. Nem azt állítja, hogy szó sincs róla, hanem azt, hogy "döntés nem született". Ergo a főváros baloldali vezetésében erről tényleg vita folyik és egy lehetséges forgatókönyv. Feljelentgetés helyett inkább azt lenne jó tudni, hogy név szerint kik azok, akik az értékesítést szorgalmazzák.

Spindoktor úr ez a Karácsony. Doktor egyáltalán?

trey @ gépház

És honnan tudjuk, hogy szorgalmazta valaki? :D Két cég egymás közötti szerződéséből, amiről nem derül ki még az sem, hogy mikor köttettet? (Szerintem nem véletlenül :))

Én továbblépnék és engem azok is érdekelnének akiknek megfordult a fejében mint kósza gondolat. :D
Le kell csukatni mind!

De várj onnan indultunk, hogy Karácsony polgárjenő el akarja adni a városházát. :D 

Nem, az, hogy csak két oldal van meg a szerződésből (szerintem több) ami amúgy már tegnap is megvolt (mondjuk erre figyelhetnének) csak akkor még nem fért a cikkbe. :) Az egyik lapon 20%+áfás (1.150.000 EUR) sikerdíj van míg a másikon 100 millió EUR eladási ár.

Amúgy ami kiszivárgott az két cég közti szerződés melléklete nem? Persze lehet bele DK-t, meg MZP , meg akár még az MKKP-t is keverni. :D 

Tehát akkor az a konspiráció további csöppje, hogy mivel találtak egy ismeretlen ötödik személyt aki a  már vett ingatlant látszólag a simlis Berki közvetítésével az újabb vád is igaz lehet? 

Ez pontosan mit bizonyítana? 

Most mondom ezt úgy, hogy azóta ugye kiderült, hogy az állítólag tulajdonba került ingatlan része volt az önkormányzat 2019-es értékesítési tervének? Tehát akkor így egyben milyen új gyanút kelt/mit bizonyítana Talán megvan a 2021-es terv vagy a 2022/2023/2024 amin rajta szerepel a városháza?

Vagy az a sejtetés, hogy valaki majd rácsempészi (valamikor a jövőben) és az egész fővárosi önkormányzat (ideértve a Fideszes tagokat) nem fogja észrevenni, hogy valaki el akarja a széket adni alattuk?

Osszátok már meg a konteót.

Én nem igazán követem a szappanopera részleteit, nekem bőven elegendő, hogy háttérzajként megy. Amikor pedig valami történik, akkor odapillantok. Van valami új? Ma még nem olvastam lapokat.

FC hálózatot konfigolok éppen.

trey @ gépház

Szar hasonlat.

A jó hasonlat:

Ha te beülsz egy céges autóba, akkor elvárt, hogy a cég image-ét tiszteletben tartsd és a belső szabályait betartva vezess. Főleg, ha a jármű oldalán ott virít, hogy mi a cég neve. Ebben az esetben egy ismert rendszám nagyjából ezt jelenti. Szabálysértés esetén a rendőrség büntetést küld a cégnek, a cégnek nyilatkoznia kell, hogy adott időben ki vezette a járművet. Ha nem beazonosítható, mert kulcsos autó, nincs nyilvántartás, akkor az üzembentartó fizet (itt: mi).

Nem véletlenül Karácsonynak címezték a kérdéseket. Elvárt egy majdnem szentnek beállított főpolgármestertől, hogy az ilyen közlekedési kihágásokat céges munkaeszközzel, munkaidőben és túl, megfelelően kezelje.

trey @ gépház

ha jol neztem a hidon vegig zarovonal van, tehat ha le akar fordulni jobbra, akkor vagy a hid vegnel teheti meg, vagy a hid elejen (*).

a video szerint mar a hidon is a buszsavban volt, tehat akkor a hid elejen tert at oda (*).

* de megneztem google mapson, ott nincs savvaltasi lehetoseg, tehat valahol a Hegyalja uton tert at vagy a Szt Gellert rpk vegen. (mertha ugye szabalyoknak megfeleloen kozlekedik).

hat tenyleg jol rakeszult hogy jobbra akar kanyarodni.... :DD

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Én meg azt mondanám, hogy a buszsávra nem kanyarodunk rá,  a nomál sávban kell menni, és csak a legvégén áttérni a buszsávba a kanyarodáshoz, ha pont úgy jön ki, hogy a záróvonalon keresztül lehet csak, akkor ott.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

ha pont úgy jön ki, hogy a záróvonalon keresztül lehet csak, akkor ott.

false :)

megvan a helye, hol mehetsz be, általában így:

a záróvonalat járművel sem átlépni, sem érinteni nem szabad; ha azonban közvetlenül a záróvonal mellett terelővonal is van, a záróvonal a terelővonal felől - az előzésre, illetőleg a bekanyarodásra vonatkozó szabályok megtartásával - átléphető

A videó pont ott kezdődik ahol áttért, a végét lehet látni a műveletnek.

Igen az index villanása is ezt erősíti..

Jobbra kanyarodás céljából a kanyar előtt fel van oldva a záróvonal/+előtte egy szakaszon teljesen le van kopva): ha teljesen szabályosan közlekedik arra megy. Tökéletesen hétköznapi helyzet: kielőzte a dugóban álló sort a buszsávon, majd lekanyarodott jobbra. Se több se kevesebb.

Pontosan. Vagy végigaraszolod a dugót addig, ahol kezdődik a szaggatott vonal, - úgy, hogy te is a sort növeled - vagy szabálytalanul ugyan, de átsorolsz 20-30 méterrel korábban.

Sajna Pesten egy csomó helyen van ilyen, hogy a forgalom méretére tekintet nélkül van a szaggatás felfestve. Ahol én konkrétan szoktam járni, és pontosan ugyanígy tenni: Kerepesi-Hungária kereszteződés befelé.

hat lehet ez hetkoznapi eset, attol meg nem szabalyos.

ha en csinalnam ugyanezt, a rendor mar szedne is ki, es szerepelnek a kovetkezo pofatlanitas videoban :(

 

ha ennyire problemas a kozlekedes, megvan erre a megfelelo szerv, ok festenek a zarovonal melle egy szaggatottat, es lehet savot valtani, jobbra kanyarodni.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Egy szóval sem állítottam, hogy szabályos (vagy netán követendő példa) lenne.

Az, hogy hétköznapi látvány ez Budapesten az a közlekedési viszonyok és a közlekedésben résztvevők állapotát mutatja jól. Az, hogy a főpolgármester (sofőrje) vezet így, csak  azt mutatja, hogy az eloszlásban nem szélső értéket képvisel, hanem egy kölcsönzött kifejezéssel élve: "fősodratú"... Persze én naív vagyok és azt gondolom, hogy normális esetben a szabályoknak kellene betarthatónak és betartandónak lenniük; lehet normálisan életszerű körülmények között közlekedni szabályosan is.

Lehet egy kérdés, hogy szükséges-e egy politikusnak példát mutatni és ha igen akkor pozitívat vagy negatívat, vagy elég hoznia az átlagot. Be kell-e állnia a sorba a többi ember közé, vagy járjon neki pl közlekedésben alapból megkülönböztetett figyelem, elsőbbség. De akkor az ugyanúgy jár {válassz két tetszőleges nevet}-nak attól függetlenül, hogy milyen színű párt stb képvsieletében van.

ha en csinalnam ugyanezt, a rendor mar szedne is ki, es szerepelnek a kovetkezo pofatlanitas videoban :(

Persze tökéletesen értelek, ez megvitatni való, eldöntendő kérdés: Az átlag budapesti közlekedő számára a kresz nem szabály, csak afféle útmutató (mint a kalóz törvény..). Persze ha a szabály megsértése az illetőt érinti hátrányosan akkor máris mindenek felett érvényes törvényként ragaszkodik hozzá. Ha ő szarik rá magasról akkor pedig "just a guideline".. Szerintem: vagy-vagy.

Én igyekszem defenzíven közlekedni, amiben az is benne van, hogy igyekszem kerülni a kétes helyzeteket. Messze nem sikerült minden alkalommal, de indok nélkül nem kockáztatok. Még lábbusszal sem :).

De, hogy a komoly hangvételtől visszatérjünk a trollkodáshoz, megismétlem:

Lehetetlen, fake news stb. mivel kerékpárral&tömegközlekedéssel jár :).

Az, hogy a főpolgármester (sofőrje) vezet így, csak  azt mutatja

Hogy lehet, hogy igaza van azoknak, akik szerint Karácsony szétbaszta a közlekedést. Egyébként, pedig "szálljon ki a kocsiból és menjen gyalog". A főnöke ezt üzente cinikusan az embereknek.

trey @ gépház

Elnézést kért a buszsávban hajtásért Karácsony Gergely

tl;dr

Szánom-bánom, titkosszolgálat, ürgebőrbe varrt gyíkemberek, mutogatás.

Mostanában nem beszél túl sokat a Karácsony az oroszokról, titkosszolgálatokról? Ez csak egy kibaszott szabálysértés. Elképzelhetetlen számára, hogy ma már mindenen van dash cam? A Budapesti Autósok Közössége videók is titkosszolgálati műveletek?

trey @ gépház

Kövér László nem véletlenül beszélt arról, hogy a nemzetbiztonságnak az ellenzéki politikusokat kell megfigyelnie. És úgy látszik, a buszsávot is ellenőriznie kell. Legalábbis erre következtethetünk arról, hogy ma megjelent egy videófelvétel, hogy a szolgálati autóm néhány métert szabálytalanul a buszsávban közlekedik

Na mondjuk ez a reakció szerintem *gáz.

  • Magyarázza meg: pl volt -védhető- okra rá
  • Vállalja be

Süket dumára, maszatolásra semmi szükség.

Ez csak egy kibaszott szabálysértés.

Az. És sajna mindennapos. Vagy a szabály nem megfelelő, vagy a közlekedők szabálykövetése :). Utóbbi esetben el kellene gondolkozni a pontrendszer, ellenőrzési módszerek és a szankciók jelen helyzetén.

Most belegondoltam, hogy ez engem győriként mennyire érint és elborzadtam a következménytől ...

A probléma még mindig az, amire az ojjettív-független lapmelléklet is rámutatott ... olyasmit alkalmaz Karácsony, ami miatt a ballib szekértábor ríni szokott ...

trey @ gépház

"Ez az Autóklub nevű szervezet, egy teljesen befolyását vesztett ökörkör?"

A zöldeknek pozitív visszacsatolás, ha az autósoknak valami rossz. Ha sír az Autóklub, akkor nekik ez azt jelenti, hogy nagyon jó az elképzelésük. Mint az 50-es években a kulákok a kommunistáknak, most az az autós a zöldeknek.

Épp hasonló megy most az EP-ben a következő EU-s választás kapcsán. A zöldek be akarják tiltani a növényvédő szereket. Sok elemzés készült, hogy ez bizony jelentősen csökkenteni fogja a terményátlagot és persze növelni az élelmiszerek árát. Az EB viszont (zöld) véleménye szerint ez csak riogatás, bár még nincs, de majd lesz helyette valami modern dolog, ami majd megoldja, hogy kemikáliák nélkül is legyen mezőgazdasági termelés.

Az ellentét a nagyvárosiak (akik kacsát csak folpakban láttak) és a vidék között kezd el feszülni. A nagyvárosiak a zöldek fő támogatói a vidékiek meg elszenvedik a radiákális zöld álmot:

- Állattenyésztés rossz, pl.: tehenek metánt böfögnek, csirkét csak szabad tartásban, stb. ezek korlátozása/tiltása
- Növénytermeszés rossz, pl.: növényvédőszerek tervezett betiltása
- Közlekedés rossz, pl.: autós "kulákok" és betiltások
- ennek mellék zöngéje, hogy az elektromos autó jó, csak a hozzá készülő akkumulátor rossz
- Fosszilis rossz, pl.: gázbojlerek betiltása körüli huza-vona a németnél
- Atom rossz, ez a legalapabb zöld axioma
- Energia hordozók túl olcsók, így nem spórolnak eléggé az emberek
- Műanyag rossz, pl.: zacskók, szívószálak betiltása (bár a COVID alatt kis ideig jó volt, amikor fertőződés veszély miatt használták)
- ebbek mellék zöngéje, a lebomló műanyag, ami valójában nem lebomlik csak apró darabokra esik és ebből is lesz a rossz mikroműanyag, aminek meg a nagyrésze mosásból származó gyapjú szálacskák

Illetve a végére egy fővárosi vonatkozású is:
- kaszálás rossz, hagyni kell magátol kivirágosodni a füvet

Tessék, itt egy tanármeber vélemwnye:

Őszintén szólva a személyes politikai ízlésemtől távol áll, hogy egy szakmapolitikai kérdést népszavazásra bocsátanak, de ha már ezt teszik, akkor legalább csinálnák rendesen és korrekt módon.

Miért nem helyi népszavazást kezdeményeztek a kérdésről? Miért egy akadozó postai kézbesítéssel működő, ellenőrizhetetlen hitelességű webes szavazáson lehetett csak véleményt nyilvánítani? Miért nem jelentek meg egyértelmű, hiteles forgalmi adatok és elemzések a Lánchíd forgalmi jövőjével kapcsolatban? Miért nem lehetett az utóbbi hetekben, hónapokban értelmes és kulturált politikai és szakmai vitát folytatni a kérdésben?

A kérdéseim persze költőiek. A válasz egész egyszerűen az, hogy már réges-rég, valamikor a felújítás előtt eldöntötte a fővárosi városvezetés, hogy nem lesz autóforgalom a Lánchídon, az egész Budapesti Lakógyűlés csak kampányesemény és látszatdemokrácia, de legalább elment rá alsó hangon 100 millió forint.

Link: https://index.hu/velemeny/2023/06/23/lanchid-budapesti-lakogyules-forga…

trey @ gépház

Legalább kiderült, hogy ha ezek jutnának hatalomra, egy hangyafasznyival sem lennének különbek ... Ha figyelembe vesszük, hogy Karácsony mekkora pénzek felett diszponál, ez az elvert 130 millió nem kevés. Főleg úgy, hogy előtte már sípolt, hogy kb. csődben van a főváros.

trey @ gépház

Csakhogy, ennek itt nem a "budapestiek nem tudnak közlekedni" (leszarom) aspektusát vizsgálom, hanem a országos politikába beleugató Karácsony (egykori miniszterelnök-jelöltetek) képességeit illetve cselekedeteit: aka. mi lenne várható tőle, ha miniszterelnöki hatalmat kapna :D :D :D

Tudod te, hogy miről van szó, csak játszod a komplett hülyét. Tudod, karigeri haversrácod bele akart ugatni a nagypolitikába is, csak hát gyávaságból elfutott Feri felesége elől ...

trey @ gépház

Figyi, szedd össze a mondanivalód, ha lesz, mert roppant kínos, amit művelsz:

A TÉMA: Karácsony haverod nemzeti konzultációja, amire a TANÁREMBER (= tifelétek az isten) megmondta, hogy egy bohóckodással egybekötött pénzszórás volt.

A KÉRDÉS, amit kerülsz:

  • miben különb Karácsony az általatok szidott orbáni gépezettől (azon kívül, hogy kisebb pénzt herdált el, de ez abból fakad, hogy kisebb felett is diszponál)
  • mi a garancia arra, hogy ha a Karácsony-félék kerülnek hatalomra, nem ugyanezekkel az eszközökkel operálnak majd?
  • mi a helyzet a kettős mércétekkel?

🤔

trey @ gépház

Jah, neked meg kevesebb terelést, több választ javaslok a tanárember kérdéseire 🙄

  1. Miért nem helyi népszavazást kezdeményeztek a kérdésről?
  2. Miért egy akadozó postai kézbesítéssel működő, ellenőrizhetetlen hitelességű webes szavazáson lehetett csak véleményt nyilvánítani?
  3. Miért nem jelentek meg egyértelmű, hiteles forgalmi adatok és elemzések a Lánchíd forgalmi jövőjével kapcsolatban?
  4. Miért nem lehetett az utóbbi hetekben, hónapokban értelmes és kulturált politikai és szakmai vitát folytatni a kérdésben?

🤔

trey @ gépház

...Karácsony nem volt minisztereknök jelölt a választások alatt. Úgy meg nehéz, hogy Ő nem akart az lenni.

???

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáját

https://24.hu/belfold/2018/04/07/karacsony-gergely-nyerte-az-ellenzeki-…

De '22-ben is miniszterelnök-jelölt-jelölt volt, csak szerencsétlent elcsapta a villamos... :(

Leginkább határozatlan. Elsőre az volt, hogy nem indul, aztán hallgatva az "idők szavára" indult, majd nem fog visszalépni, aztán visszalépett. Olyan határozatlan, vagy mégsem alapon érzékelem ezt.

Az külön szomorú, hogy az egyébként érdekes, valóbanakarunk-e normál autóforgalmat egy műemlék (jellegű) és kb. nulla kapacitású hídra, ami egy amúgy is dugókkal terhelt belvárosba visz (ja és dugókkal terhelt oldalról...), vagy pedig tényleg valahogy rá kéne venni a népet, hogy inkább a tömegközlekedjen c. történet ráfonódik a zellenzékre, meg a kormányra.

Karácsony Gergely bejelentése után az MSZP és az LMP is tudatta, hogy a jelenlegi főpolgármestert támogatják az ellenzéki előválasztáson.

Te zavaros virtuális világodban összemosod a az ellenzéki előválasztást, és az Országgyülési választást. Szerintem szándékosan!

miniszterelnök jelölt volt a választási kampány alatt.

választási kampány időszaka alatt zajlott az előválasztás... fuss neki mégegyszer..

az a másik fele, hogy az egész előválasztósdi egy kampány termék volt, a lényegi részt a pártok lebeszélték maguk közöt..

Csak szólok, a miniszterelnököt a köztársasági elnök javasolja, és az Országgyűlés választja meg. 2022.05.16. napon tartottak miniszterelnök választást, és Áder János nem jelölte Karácsony Gergelyt miniszterelnöknek, így Karácsony nem volt miniszterelnök jelölt akkor sem! Tehát az az állításotok HAZUGSÁG, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök jelölt volt valaha is!

Logika azt diktálja, hogy az a jelölt akit jelölnek a tisztségre, és még nem választották meg! Amint megválasztották már nem jelölt, hanem teljes jogú miniszterelnök.

A május 16-i héten választhatja meg a parlament a miniszterelnököt (kormany.hu)

Szar lehet nem érteni, a magyar választási rendszert.

Ne keverd ide a jogtechnikai részt, amikor az effektív megválasztott parlament a saját miniszterelnök jelöltjét kvázi beiktatja. Ez gyakorlatilag egy formaság, mert az 50%+1-es nyertes jelöl valakit, nyilván óriási meglepetésre.

Egy választáson minden pártnak, vagy koaliciónak van egy konkrét miniszter elnök jelöltje. Az ellenzék azt választotta, hogy még pluszban előválasztanak, és az előválasztáson kérték a népet, speciel ez totál önkéntes, hogy majd a választáson, ki lenne szerintük a támogatott. A nép azon része aki előválasztott, az kihozta MZP-t, és ekkor lépett vissza Karácsony. Aztán az ellenézki összefogás mint MZP-s listavezetővel, kvázi miniszterelnök jelölt szállt ringbe.

A vita erről ugyan tök felesleges, de ha már érvelsz, akkor maradj a tényeknél.

választási kampány időszaka alatt zajlott az előválasztás... fuss neki mégegyszer..

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról (https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300036.tv)

139. § *  (1) A választási kampányidőszak a szavazás napját megelőző 50. naptól a szavazás napján a szavazás befejezéséig tart.

Az előválasztás 2021-ben volt, kb. fél évvel az országgyűlési szavazás előtt. Nem fér bele az 50 napba. Ennek során döntötték el, ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Így tehát miniszterelnök-jelölt az előválasztás győztese lett csak, azaz Márki-Zay.

Más a kampányolás, és más a kampányidőszak. A kampányolás sima reklám, és igazából ide sorolható minden politikai propaganda. Semmi nem tiltja, hogy bárki kampányoljon bármikor. A kampányidőszak ellenben egy jogi fogalom. Szóval nem kell betartani semmit, mert nincs olyan előírás, hogy politikai propagandát csak kampányidőszakban lehet nyomni.

Állítod, hogy Karácsony ellenzéki  miniszterelnök jelölt volt a választási kampány alatt. Ez  hazugság.

Ez volt az állítás. Ha kukacoskodni akarsz akkor értsd úgy ahogyan jaku magyarázta: a kampány ideje alatt. (és akkor nem használtam az általad sérelmezett időszak kifejezést)

Mellékesen mikor megkezdték a kampányt, amióta tart a kampány, a kampány ideje alatt: nos köznyelvben az az időtartam amíg a kampány tart. Normális esetben a jogi fogalom is ezzel kellene megegyezzen (ezen kívül meg kampánycsend.. ..csak lehetetlenné vált betartatni.. )

Borkait a főpolgi székbe! Az egész városháza egy kupleráj lenne!

Borkai-ügy: megszüntették az eljárást az audis földvásárlások ügyében

A Nemzeti Nyomozó Iroda indoklása szerint a nyomozás során vizsgált cselekmény nem bűncselekmény – olvasható ki abból a határozatból, amit Tényi István, az audis földvásárlásokkal összefüggésben egyik feljelentéstevő küldött el az Indexnek.

[...]

🤷‍♂️

szabadidőben meg jó keresztényként a kurvákat reszelgette grupiban videózva

Magánügy. 

trey @ gépház

Sokba kerülhet a győri önkormányzatnak a négy éve 320 millióból megépült gyalogos-felüljáró Győrszentivánnál. Egy kettévágott utcát köt össze, de két-két családi házhoz elképesztően közel került. Ketten már pereltek, egy idős néninél most 19 milliós egyezséget fogadott el a város. Közben az ügy Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt közötti, szekrényből kihulló csontvázakról szóló üzengetés témája is lett.

Link

Zsegíny néni és bácsi egyéni érdekeit valószínűleg felülírja a közérdek, hogy szeretnének átjutni az egyik oldalról a másikra.

Mondjuk, Szentivánon nem voltam szerintem 35 éve, nem igazán érdekel a problémájuk. Vegyék meg a házukat, aztán mehet a dózer ...

trey @ gépház

Karácsonyt nem kedvelte az összefossgás, Bajnaiék manipulálhatták ez előválasztás eredményét.

Adok némi munniciót a kormánypártiaknak is: 4mrd érkezhetett külföldről.

Link

Szerkesztve: 2023. 06. 26., h – 21:51

Úgy tűnik a győrieknek sem kell akkugyár, és a tanárokkal is szimpatizálnak. link :D :D :D

Ezután a 300 fős demonstráló tömeg

AHAHAHAHA, Bazmeg, hogy a Telex hogy éri el a nyomor mélységeket :D :D :D Eufemizmus a felsőfokon. 
 

Kérlek ne röhögtess, kinn volt kb. a TELJES győri ellenzék. Mind a 300 :D :D :D Csinálok egy erősebb sörözést a haverok közt, azon többen lesznek :D

trey @ gépház

nehéz volt olyan fotót találnia az újságírónak/szerkesztőnek, ahol nem túristacsoportnak nézik őket. Ezek még 300-an sem voltak. 1 busszal még haza is tudtak volna menni.

"A státusztörvény is azért rossz, mert Marika, aki már 4 éve pedagógusasszisztens, derogál és inkább pályát vált és elmegy máshová, de nem segít többé kirakni a krétát vagy felrakni a térképet a 7. osztályban. Marika, a rossz státusztörvény miatt a teljes életét megváltoztatja, mert a rossz státusztörvény teljesen ellehetetleníti azt, amit ő csinál. De Marika nincs egyedül, mert a rossz státusztörvény miatt mások is arra kényszerülnek, hogy elhagyják a gyermekeink, a hazánk, a népünk jövőjét legjobban befolyásoló tanári pályát, a Kiskunalsófelsőbütykös iskolájából minden tanár elmegy, de nem azért, mert eleve bezárják és hozzácsapják a Kiskunfelsőalsóbütykösi iskolához, hanem mert a státusztörvény miatt. Persze, nem mondjuk el, hogy a státusztörvény miért rossz, mert annyira rossz, hogy akkor Önök is felmondanának a munkahelyükön és mennének pedagógusnak havi 800-ért, 2,5 havi szabadságért, heti 24 óra munkáért. "

Hazudós Csaba, RTL Klub, Tiszalasófelsőbütykös,

 

(ez egy a valóditól igen kismértékben eltérő híradás volt)

Feltűnt nektek, hogy kicsivel több  mint 300 embernek (8 millió+) van problémája az oktatás jelenlegi helyzetével amelyen eddig a Fidesznek csak rontani sikerült? 
Esetleg az is megvan, hogy 3 éve téma aktív tiltakozások vannak? 

Eléggé nem valid a "ó ezek csak turisták". Persze lehet vakon lenni. 

Értem, tehát az a baj, hogy:

- nő a szabadság,

- nő a fizetés

-teljesítmény alapú bérezés

-a heti kötelező óraszám csökken, de így is 24 óra

-de a munkahely kijelölhet neked másik iskolát is (mert ugye a munkáltatójuk az állam, ott dolgoznak, ahol mondják--> mint bármely munkahelyen)

Értem én, hogy kötelező sírni, de engem orvosként bárhová kirendelhetnek, és nem azért mert a patás ezt írta elő (egyébként nekem nem), hanem azért mert felesküdtem a gyógyításra. A tanárok mire esküdtek fel? Gyurcsótányra? a 2,5 havi nyári szabira? a heti 24 óra munkára (a többi pihi, meg felügyelet, meg "dolgozatjavítás", mindeezt havi br 1 millióért. Éljen! Aki ennyi kedvezménnyel nem tud tanítani, az nem is akar és takarodjon a pedagógusi pályáról.

Sőt, mikor a disznót megperzselik

- nem lesz több fájdalma

- nem lesznek szőr problémái

- mindenkit örömmel fog tölteni a megjelenése a tálakon.

Elég ebből a propaganda felköpésből. Állj le az igazság hajlításával legalább itt. 

A szabadság, fizetés növelését (ha igaz lesz) a státusz megváltoztatása nélkül is meg lehetett volna tenni.

Semmilyen óraszám _csökkenést_ nem biztosít a törvény. A törvény eltörülte a kezdeti napi maximum 12 heti maximum 48 órás keretet, most nincs maximum. A kinevezés szerinti óraszámot kell teljesíteni a pedagógusnak. De ebben az is benne van, hogy amennyiben mondjuk a törvényi minimum kötelezettséget az intézmény nem tudja teljesíteni, akkor máshonnan átrendelhető oda a tanár. 
Eltekintve az esetleges idegen környezet adta kellemetlenségtől, ha ilyen történik akkor a pedagógus akkor rendelhető át ha az utazás nem több mint napi !3! óra. 

Ekkor még mindig nem beszéltünk a többi negatív a státuszból eredő változtatásról.

 

Senki nem sír. A baj az, hogy a kormány ahogy eddig is, most is a jövőt áldozza fel. Értem, neked politikailag tetszik a vezetés, de ettől pontosan elég ha akkor csendben maradsz és nem élteted őket amikor f*szságot csinálnak. 
Tudom, erre azt mondod, ez az én "befolyásolt" véleményem. Nem kívánom a saját bizonyítványom megvédeni, akinek minimális rálátása van a kérdésre, vagy gyereke/családja alapján érintett. 

Ugye érzed a különbséget, hogy eldöntöm, kiköltözök a város szélére, mert ott nekem jobb, és vállalom,hogy egy-másfél óra bejutni a munkahelyemre, és aközött, hogy a szomszéd utcában vállaltam munkát, de holnaptól bármikor azt mondhatják, járjak át a szomszéd faluba, ahogy tudok?

Hogyha egy terület átlagnál magasabb, egy maximum másfél órányi utazási körzetben található másik terület meg átlag alatti számban tartalmaz szakembert, akkor te, mint munkáltató, hogy próbálnád kiegyensúlyozni az egyenlőtlenségeket?

Btw, alapvető emberi jog 5 percre lakni a munkahelytől, vagy mi?

Hogyha egy terület átlagnál magasabb, egy maximum másfél órányi utazási körzetben található másik terület meg átlag alatti számban tartalmaz szakembert,

AZ van, hogy tanárhiány van mindenhol. Lehet olyan terület, ahol éppen elég van, de ha onnan elvesznek 1-et, akkor ott is hiány lesz. Az iskolanem alkalmaz a szükségesnéltöbb tanárt, hanem talál állást az5 perces lakókörzetében, akkor máshol vállal munkát magától is! Eza vezényléses rendszert úgy hívják, hogy szolgálat. A szolgálati jogviszonyra más szabályok érvényesek, és más juttatások járnak.

Összefoglalva  az hogy ide oda tologátják őket, nem fogja megoldani a tanárhiányt, mert nem az van egyes iskolák felvesznek a szükségesnél több tanárt, ezért nem marad máshova!

Ühüm ... akkor nem kéne se rabszolgatörvénynek, sem bosszútörvénynek nevezni.

Annyira kontraproduktív az ellenzék komolyan ... az ilyen szarjancsiskodás pont ellentétes hatást vált ki a magamfajtában. Ha lenne is bennem valamiféle szimpátiaszikra, azt is telibe'hugyozzák ezzel. Csoda, ha az is kihuny?

trey @ gépház

én megkérdeztem 5 tanár ismerősömet, hogy a KLIKK-től kaptak-e már vezénylést, a válasz:

A nincsből kit lehet átvezényelni!? Ha nincs a válasz, akkor könnyen beláthatod, hogy ez az intézkedés nem oldja meg a tanárhiányt. Úgy ahogy Pintér nem oldotta meg a rendőrhiányt, és az orvos és szakápoló hiányt sem, most a tanárhiányt sem fogja megoldani! Az lesz a vége, hogy mindenféle szekképesítés nélküli alakkal feltöltik az iskolákat (pedofil papok, kretén nyuggerek stb.).

Csak látszatintézkedéseket hoznak, jó sokat lopnak, és közben meg sem próbálnak kormányozni. 

USA-ban is van ilyen vezérlés - helyettesítés az állami iskolákban - akkor azzal mi van ?

egyébként, ha MAJD valakit állandóan átvezényélenek és neki ez nem tetszik, akkor keres majd másik állást.

ez kb. 80ezer tanárból 3-at fog érinteni - de holnap MIND meghalunk..

szánalmasak vagytok..

For Whites Only meeting room!

sőt, aki:

- libsi, balos, pedofill nem is engedném tanítani... 

Eddig már 235-től szabadult meg a rendszer várom, hogy a többi DK-s tanár is lelépjen.

NINCS helye a politikának az iskolába - undorító volt, ahogy kivezényelték tüntetni a gyerekeket vagy másmódon behülyítették őket és maguktól mentek.

For Whites Only meeting room!

Ez mellébeszélés.

Még mindig nem tudjuk, hogy miért rossz a státusztörvény, annyit tudtunk meg, hogy megváltozik a státusza. Kérlek, könyörgöm, valamit vállaljon már be a tanár, ha több fizetést akar. Megváltozik a státusza és akkora kicseszés lesz a tanárokkal, mint most az orvosokkal, ugye? Mert ingázunk évente 44 napot másik munkahelyre, és ez tényleg tömeges.

Volt ilyen, mikor az egyik egyetemi klinikát üzemeltette egy másik megye városi kórházát és a dokik naponta ingáztak szervezett busszal, vagy kaptak ott szállást, és sem a retek klub, sem az igazmondó telex/444 nem írta meg. VÁÓ. A munka törvénykönyve szerint ott dolgozik a munkavállaló, amit a munkáltató mond (hacsak nem kötötte ki a szerződésbe).

 

"Semmilyen óraszám _csökkenést_ nem biztosít a törvény. "

De, el kéne olvasni a törvényt, nem csak fújni a státusztörvény rossz mantrát a retardáltakkal.

"A törvény eltörülte a kezdeti napi maximum 12 heti maximum 48 órás keretet, most nincs maximum."

30 óránál többet most sem tud leadni senki hetente, ha meggebed sem. Egyetemi oktatóként nekünk nincs ilyen maximális óraszámmegkötés, vagy mi jobbak lennénk, mint egy középiskolai tanár?

"Eltekintve az esetleges idegen környezet adta kellemetlenségtől, ha ilyen történik akkor a pedagógus akkor rendelhető át ha az utazás nem több mint napi !3! óra. "

Egyem a szívét havi 1 millióért oldja már meg. Ha nem tudja, menjen kukásnak a drága. Ugye vége van az "így szoktam"

 szerű oktatásnak?

Egyem a szívét havi 1 millióért oldja már meg. Ha nem tudja, menjen kukásnak a drága. Ugye vége van az "így szoktam"

Erre már csak káromkodással tudnék válaszolni, úgyhogy nem teszem.

De, el kéne olvasni a törvényt, nem csak fújni a státusztörvény rossz mantrát a retardáltakkal.

Ezt ajánlanám neked is. 

 30 óránál többet most sem tud leadni senki hetente, ha meggebed sem. Egyetemi oktatóként nekünk nincs ilyen maximális óraszámmegkötés, vagy mi jobbak lennénk, mint egy középiskolai tanár?

El kellene talán olvasni a számolásokat, pár óvodai már kint van. De pl. mekkora forradalmi ötlet, menj el a gyereked óvodájába és kérdezd meg, hogy lesz  a következő év.  Tudom, eddig nem jutottál el. Ettől fújod a kreténséget amit igaznak vélsz.

Miért válaszolsz káromkodással? Elfogyott az érv? 800-1.000.000 bruttóért kapjunk már valamit nem? Pöcsvakarásért te fizetnél ennyit havonta? Nem vagyunk egyformák. Nyilván telibefosod, hogy a pedagógus a fizetéséért mit tesz le az asztalra, majd magánórán megtanulja. De gender legyen!

 

Elolvastam a törvényt, ezek szerint veled ellentétben.

 

Nem állami fenntartású oviba viszem a gyerekeket.

 

Kérlek a válaszodba tedd már bele minden mondatba a "státusztörvény" kifejezést, hogy retekklubos hangulata legyen. De úgy, hogy ne magyarázz belőle meg semmit. csak hogy rossz. Mert te is ennyit tudsz a státusztörvényről, hogy rossz. De, hogy mé rossz, azt nem tudjuk, csak hogy miatta két elnéptelenedett óvodából a pedagógus asszisztensek elmentek másik oviba dolgozni (via retekklub), pedig ők nagyon szerettek pedagógus asszisztensként dolgozni a gyermekeink- és ezzel hazánk jövőéért, amit a fidesz, a mocskos Óbán csak rombol és ellop.

Pontosan milyen hibát véltél felfedezni a megállapításomban? Csak azért kérdezem, mert állítólag a tanárok elsöprő többsége szerint rendben van a státusztörvény, mindössze a tanárok szakszer ballib-közeli politikai szárnyai rapliznak ...

trey @ gépház

Itt vannak a témádban a hozzászólásaid, tele érvekkel. Ilyen érvelési technikával jelentkezhetnél a Párbeszéd nevű pártba tagnak, még elnök is lehetsz! Az összes ebből a topikból. Kérlek, ha a temahoz van valami erdemi mondanivalod, akkor hajra, a bugyuta hoborgesre nem vagyok kivancsi. 

 

Ez egesz jol osszefoglalja, hogy mi a gond vele: https://tasz.hu/mit-kell-tudni-a-statusztorvenyrol/

/asit

Tokeletes erveles, mint mindig! 

Latom te is bealltal a sorba, csak igy tovabb! 

Ha a temahoz van valami erdemi mondanivalod, akkor hajra, a bugyuta hoborgesre nem vagyok kivancsi. 

:D

>>tény

:D :D :D :D :D 

ez a te kritikad volt

biztos a keves Klara urazasod teszi

Innen: https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/448143100007700

Ezt a szerzodest is motoros futar vitte pendrive-on, vagy ez csak a Bennfentes kivaltsaga? 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kivétel következik xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Az szerintem nagyobb baj, hogy az Index foszerkesztoje jegyez egy politikai indittatasu cikket amiben csak sejtet. Nyugodtan kozzetehetette volna a szerzodes azon reszet, ami hitelt erdemloen bizonyitja azt, hogy a fovaros/Soros/Gyurcsany/akarki megbizta ezt a ceget azzal, hogy adja el az epuletet, erdekes modon ezt nem tette meg. Ilyen ez a keresztenydemokrata oknyomozas.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Kivétel vége xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Meg lopni is alkalmatlan? 

Melyik hivatal kiserelte meg ertekesiteni az epuletet? A tobbi az csak mellebeszeles 

Innen: https://telex.hu/belfold/2021/11/05/az-index-szerint-valaki-el-akarja-a…

:D 

Szoval melyik hivatal volt? 

Mely sajtotermekekrol van szo? 

No csak, mar te sem vallalod fel a kormanypropagandat sajtotermekkent? Egy apro lepes a gyogyulas fele! ;) 

Milyen kerdesek elol bujkal Karacsony?

Az emlitett urak nyilatkoztak mar a kerdesben. ¯\_(ツ)_/¯

Karacsony: https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/pfbid0372D9KgkNKNAgPsVm…

Bajnai: https://telex.hu/belfold/2023/01/26/datadat-origo-per-itelet-jogeros?fb…

MZP: https://www.facebook.com/markizaypeter/posts/pfbid02jo5ry1czonkHsh7213r…

¯\_(ツ)_/¯

Igy van, amikor Orban bejelent valamit, akkor nyilvan az csak a sajat szavazoinak szol, vegtere egy miniszterelnoknek csak a sajat szavazoit kell kepvilsenie es nem az orszagot. ¯\_(ツ)_/¯

:)

Elolvastam. Nem foglalja össze, hogy hol a baj vele. Arról ír, hogy hogyan, mikor érdemes felmondani. Nem találom az aggályos részeket, te hol találod? Mármint, gondolom vagy annyira adekvált, hogy tudtál ide regisztrálni, de elolvasni amit linketél kiemelni belőle a rosszat, na azt nem. STÁTUSZTÖRVÉÉÉÉÉÉÉÉNY!!!!!!!4444négynégynégy! Ti jöttök ma tüntetni? Legyünk már többen, mint egy túristacsoport!

Nem fikázniuk kéne, hanem

  • beadni a módosítási javaslatokat
  • beadni egy alternatív víziót

aztán el lehet dönteni, hogy mi életszerű, megvalósítható stb.

Csak ugye ilyesmihez dolgozni is kell..

..sokkal egyszerűbb csak az árnyékban hűsölve köpni egyet, hogy "ez szar". De arra már néma csend és hulla szag a válasz, hogy "ha nem így, hogyan?"..

Mire gondolsz? Hiszen van ilyen pártunk, aki nem alkalmas a párbeszédre, meg van olyan koalíciónk, aki nem a demokráciát szolgálja. Az ellenzék a "Mi hazánk" kivételével csak azért létezik, hogy romboljon.

Emlékszünk, hogy nem hívják őket a köztévébe, majd kiderült, hogy de, csak nem mennek el? Konstruktív párbeszédet kommunistával nem lehet folytatni.

Miért válaszolsz káromkodással? Elfogyott az érv? 800-1.000.000 bruttóért kapjunk már valamit nem?

 

Azért, mert ekkora ordenáré csúsztatásra nincs már más megoldás. Majd ha _lesz_ 1 milliós fizetése _és_ megtérítik neki az időkiesést (mivel máskülönben ugye úgy hívnák diszkrimináció, ha más ugyanúgy annyit kapna mint akinek ingáznia _kell_ (ez itt nem nem _lehet_ hanem _kötelező_). 

De nem kell sokat várni, gondolom már augusztus 1-ével megkapják az 1 milliós fizetést és megcáfolhatsz. 

Százezrével fogják utaztatni a tanárokat nap mint nap! Elfogynak a buszok, dugulnak az autópályák! Willy! Vedd ki a kezed a Billyből! Olyan dolgokat vízionálsz, ami nincs! Másfél órát van aki naponta ingázik a munkahelyére, az ő idejét miért fosod telibe?

Látom olvastad a törvényt, haha. Augusztus 1-i fizetés. Persze. November!

Szegeden volt egy megbeszélés tanárokat hívták össze téma: státusssz tv.

Volt egy tanár, aki a beszélgetésben azt mondta, hogy jó lesz és már várja - többiek fújjoltak és visszakérdezett, hogy Ti elolvastátok ?? Erre k. nagy csend lett.

Valaki:

- hogy belenézhetnek a laptopomba !!!! 

Erre a válasz:

- férjem céges laptopján még olyan program is van nézi a jelenlétet és aktivitást..

 

Sajnos a tanarak életükben nem dolgoztak normális munkahelyen - teljesen el vannak szállva a valóságtól -  és mint a birkák csak bégetni tudnak..

For Whites Only meeting room!

Hát, ha a főnököm behívna, hogy keressek állást, értenék a szóból és keresnék új állást magamnak. Ha a retekklubhoz szaladnék, meg a 444-hez, vagy a zorigóhoz sem változtatna a tényen, hogy céltábla vagyok valamiért. Vagy rosszat tettem, vagy leépítés következik.  Bármikor találnak ürügyet, amivel bárkit ki lehet rúgni, legálisan.

Figy, lenne már egyszer az életben, hogy bejönne amit jósoltok. Én kívánom a tanároknak (a megmaradóknak) hogy valóban legyen (legalább) az alsó határa amit a törvényben megígértek. Ezt pedig itt hagyom, és öntheted a fizetési listákat 1m-ról. 
Sajnos eddig ez nem sikerült. 

Kérlek, könyörgöm, valamit vállaljon már be a tanár, ha több fizetést akar.

Nem elég az hogy elvégzi a munkáját, még extrákat is vállalnia kell? Képzeld ha főnököd, némi plusz szolgáltatáshoz kötné a fizetésemelésed. IQ-at látva, lehet hogy meg is teszi, de azért ne legyen már az a sztenderd!

Ha az infláción/a cég által ajánlotton felül több fizetést akarsz, akkor több dolgot kell csinálnod, több felelőséget kell magadra venned.

Tudod nem a tanároknak fáj a kormány pökhendisége, mert a tanár felmond  és elmegy a lidl-be 3x annyiért. Hanem nekem, a tanulóknak, és mindenkinek fáj. Persze vannak együgyü rendszergazdák, akik világ életükben utálták az iskolát, talán el is kerülték, söt felesleges nek tartják "mert majd az AI" megtanít gondolkozni..." de nem lehet mindenki rendszergazda...

Nálunk ha emelik a fizut, akkor mindig kevesebbet kell dolgozni. Tudod, jó sok pénzt fizetünk az orvosnak, de cserébe én az aznapi utolsó 2 beteget hagyom meghalni.

Ha több beteg van, akkor meg nem dolgozom és szédelgek a parlament előtt.

 

Ja nem, várjál, azok a bolondok, akik jeget raktak a parlament elé az esőben. Vagy az a másik napon volt? Mind a 20 fő kinn volt, láttuk, mert direkt keresni kellett a tömeget. Lehet, hogy tényleg nem csak ennyit emelnek nekik. Lehet a PDSZ most tényleg a pedagógusok ellenében politizál?

A státusztörvény, vagy egyébként? Nekem nincs meghatározva a munkavégzés helyszíne. Ha külföldi kiküldetésen vagyok, akkor kapok napidíjjat és szállást, meg utazást, mellette jön a fizum is. A státusztörvényben átvezényelhető apedagógus 3 órás távolságra, ami egyelőre jelentsen bármit. (jogosítvány nem kell a pedagógusnak lennie, nincs kocsija, gyalog jár, máris nem vezényli senki sehová)

Mellesleg láttuk az elmúlt 2 évben mekkora orvosvándorlást okozott a 44 napos orvos vezényelhetőség. csapatostól vezényeltek bennünket az ország másik felére (nem, nem küldtek SENKIT sehová) De ha az egyik oskolában 8 matektanár van, a másikban meg 5 ugyanannyi gyerekre, akkor oldjuk már meg kirúgás nélkül.

A státusztörvény, vagy egyébként?

Egyebkent. Az oktatasszervezes szakmai reszehez nem igazan szolnek hozza, mert nem ertek hozza. Volt olyan munkahelyem, meg gyakornokkent, ahol ugyanigy vezenyelgettek erre-arra. Ez ugy nezett ki, hogy elozo este odaadtak a berauto kulcsat, es amikor elhagytam a Budapest tablat, akkor onnantol +X forint arra a napra. Es akkor meg egyetemre jartam, heti 25 oraban dolgoztam a cegnel, nem lett volna kotelezo semmit sem adni.

Utana mar fulltime jomunkasemberkent kb. ugyanez, csak nem berauto, hanem fix ceges kocsi. Mielott valaki elkezdene belemagyarazni dolgokat, nyilvan nem gondolom, hogy a szomszed utcai iskolaba atjarkalashoz is ceges kocsit kellene adni. Viszont ez a rendszer azert mukodott, mert opcionalis volt, nem basztak ki a munkavallaloval, hogy mondjuk otthon varja a gyerek, a szerencsetlen fasz meg este kilencre er haza Rakosborzaszto-alsorol. 

Szerintem (kicsit meghazudtolva, hogy a szakmai reszehez nem szolnek hozza) sokat segitene egy-egy ilyen dontesen, ha lenne transzparens kommunikacio. Jelenleg ket mainstream irany van, az egyik, aki szerint minden a satan muve, ami a Fideszhez kotodik, a masik pedig a kormanyfelszopo media, aminek egy szavat sem lehet komolyan venni. Fentebb linkeltek valami tasz-os oldalt, miert nem lehet egy-egy ilyen nagyobb hordereju valtozashoz csinalni egy statusztorveny for dummies osszefoglalot, konkretumokkal? Az atlag user nem fog Kozlonyt olvasni, en is csak akkor, ha valami kozvetlenul erint. Irjak le nyugodtan, hogy ey es ey fog valtozni, itt vannak a teljesitmenyertekeles parameterei, igy szamold ki a leendo fizetesed, stb.

Hogy ér haza egy pedagógus 9-re, ha 1,5 órás az út haza maximum?

 

A középiskolákban délután nincs tanítás. Az általános iskolákban van délutáni napközi. Az óvodában van este fél6-ig ügyelet. SZóval fél6-kor (5:30), mivel vezényelt volt 1,5 óra múlva otthon kell lennie, szóval az hétóra és nem 9.

A közéiskolai tanár 2-kor hazamehet. AKkor ő fél4-re otthon lesz, hamarabb, mint én.

Az általános iskolai tanár fél6-ra otthon lesz.

Volt egy (fiatal) junior dev kolléganőm, aki kipróbálta a tanítást egy évig (UK-ben).

(Szó szerint) sírva rohant utána, hogy szakmát váltson.

Pedig nagyon lelkes, fiatal, naív volt, de (vagy épp ezért?) a kölkök kikészítették.

Karácsony Gergely 2022. évi választási számlájára 500millió forintot fizetett be (euro és font) Perjés Gábor II. kerület önkormányzat képviselője.

Azé jó lehet keresni ott a II. kerületben, hogy erre is fussa..

For Whites Only meeting room!

nem, mivel ennek a Tisztakezűnek összesen van egy szántója, és egymillió rosszforintja úttörőbélyegben, ezért a kanapé zúgaiban talált kétforintosokat váltotta be cca 1mio euróba és párezer fontba, azt adta jó szívvel sajátjaként a gelinek

 

a gelinek, aki a jakubovicsi újmúlt szerint már inkább mégsem volt az economisttól kezdve mindenhol megfuttatott sztár-miniszterelnökjelölt

nem tud elszámolni a pénz eredetéről - behúzták a csőbe.

Bajnai kérte meg hogy fizesse be - most meg szívni fog, mert képviselőként 2019-ig van vagyon nyilatkozata és nem szerepel benne ez az 509millió.

Az adóbevallásában sem szerepel - adócsalás. Ki fogja kifizetni vagy leüli ?

Annyi eszük nem volt, hogy egy hajléktalannal fizetesség be a pénzt ??

Vagy a taxis Gyuszi bevitte volna..

For Whites Only meeting room!

Ja, amit én írtam, azt most mondta be a TV ... Kérdezni akarták a fél milliárdnyi perselypénzről, de az átláthatóság jegyében eltűnt a szem elől.

A Transparency International Hungary vajon ilyenkor mivel foglalkozik, mi lehet a véleménye a dologról?

trey @ gépház

A célzásod se értem ... Kb. minden másnap leírom, hogy milyen sajtótermékeket nézek ... fárasztó minden nap ugyanazt elmondani.

Visszatérve a terelésed előttre ... miért bujkál Karácsony a kérdések elől? Már Gyöngyösi is azt mondja, hogy álljanak elő - Karácsony, Bajnai stb. - és mondják el a nyilvánosságnak mi a fasz van ..

trey @ gépház

lenyilatkozták, mikro adományok:

- mindenki adott 5-10-20 ezer forintot - mivel magyarországon voltak a ládák, amibe gyűjtötték az adományokat.

De este a manók angol fontra váltották - így kénytelen volt abban befizetni, amit ott hagytak.

Most ezek tényleg hülyének néznek mindenkit ?

For Whites Only meeting room!

pénzváltónál simán beválthatták volna a fontot forintra és azt fizetik be.

Csak annyira hülyék vagy 100%-ban abban voltak biztosak, hogy majd nyernek és akkor nem lesz vizsgálat - vagyis befolyásolni akarták az igazságszolgáltatást - mégis, akkor miben jobbak ezek, mint azok is ?

Hogy indulhatnak így a választáson - ilyen hátsó szándékkal ?

Semmi erkölcsi fölényük nincs és még hülyék is - a sárba valók a disznók közé..

For Whites Only meeting room!

Javaslom a "leginkább" szó jelentését felütni a szótárban. Esetleg, ha van magyartanár a családban, akkor felkérdezni a jelentéséről. Majd gyere vissza és szólj ha ezen nagy horderejű belügyről lesz annyi említés a ballibant médiában, mint a Titán tengeralattjáró kurva fontos sorsáról meg Prigozsin gyaloggaloppjáról Moszkva felé :D

Beleolvastam a a ballibbant oldal leggagyibb híroldalának - HVG - kurta farkú összefoglalójába :D :D :D Hallod, ennyire futotta :D

trey @ gépház

Prigozsin gyaloggaloppjáról Moszkva felé :D

EZ a gyaloggalop 800km-ert masírozott pár óra alatt, anélkül hogy bárki megkérdezte tőlük, hogy hova tartanak? Közben Putyin azon morfondírozott, hogy felemelje e a piros telefont, és segítséget kérjen e a Fehérháztól, vagymegáll a Prigo nyálas kérésére is. Végül Lukasenko nyalifalija mentette meg Oroszországot az anarchiától. De ehez Lukrsenlónak torokra kellett vennie Prigo kopaszfejű egykorú kisbarátját.

Nem kellett megkérdezni, mert az orosz titkosszolgálat és belbiztonsági erők már NAPOKKAL AZELŐTT TUDTÁK (a nyugat is megerősítette), hogy mire készül ez a Bátor Sir Robin, mielőtt elindult volna. Tehát, pontosan tudták és stratégiai nyugalomban ültek, mert abban is biztosak voltak, hogy SEMMI SEM FOG történni. Így is lett.

De ehez Lukrsenlónak torokra kellett vennie

Putyin csicskása. Azt csinál, amit Putyin mond neki. Továbbá, Erdogan is kijelentette, hogy csak szólni kell neki, aztán megy rendet baszni. Mire kellett volna kapkodni? 400 ezer fő a Nemzeti Gárda Putyin körül + a belbiztonsági erők. Ezzel szemben menetelt 10-20 ezer ember :D Komoly?

Hozzáteszem, nem volt egyetlen valamire való biztonságpolitikai szakértő sem, aki azt nyilatkozta volna, hogy Prigozsin eléri Moszkvát (élve) :D :D :D Most az ukránokat és fluffereiket hagyjuk ...

trey @ gépház

Elmondom neked egy jólszervezett államban ilyen eset meg sem történhet. Oroszország vezetője gyenge báb, az országot belső hatalmi érdekek feszítik, és az ostoba háborúnak az oka az, hogy egyes oligarchiáknak érdekében állt háborút indítani, még sok százezer orosz és ukrán élete árán is.

>>és az ostoba háborúnak az oka az, hogy egyes oligarchiáknak érdekében állt háborút indítani, még sok százezer orosz és ukrán élete árán is.

erős usa-kritika, szokatlan tőled

>>Oroszország vezetője gyenge báb

akkor a patásorbán sem kvázi-háborús bűnös?

erős usa-kritika, szokatlan tőled

Ne játszd a hülyét!

A WAGNER-VEZÉR AZT MONDTA AZ INTERJÚBAN, HOGY A HÁBORÚT AZ OROSZ ELIT VÁGYAI DIKTÁLTÁK. BÁBÁLLAMOT AKARNAK UKRAJNÁBÓL, AZ ORSZÁG ERŐFORRÁSAIT PEDIG SZÉTOSZTANÁK EGYMÁS KÖZÖTT. 

Amennyire én a történetet ismerem, Zelenszkij elnök kész lett volna bármilyen megállapodást megkötni. A Kremlnek csak le kellett volna ülnie tárgyalnia vele

Index - Külföld - A Wagner-vezér felfedte az ukrajnai háború megindításának valódi okait

Pl arról, hogy a ruszkik kivonulnak a megszált területekről. Az oroszok megkapják 20 év használatra a Krimet, és az Ukránok nem csatlakoznak a NATO-hoz. De mivel az oroszok nem az általuk hangoztatott biztonsági zónát, hanem Ukrajna minden egyes ingó és ingatlanát akarták az utolsó szegig, ezért csak hadobáltak össze vissza, és azt hitték hogy az Ukránok hanyat homlok menekülve hátrahagynak nekik mindent. De nem így történt, és azt a 2022 februári történelmi esélyt benézték a ruszkik.

Lehet, hogy tudta előre, de az alapján, hogy az a gép, amit csak a nagyvezír szokott használni, felszállt Moszkvából mikor gyütt a menet, azt jelzi, hogy nem nagyon bízhatott az embereiben. Technikailag minden eszköz adott volt 1 perc alatt leradírozni egy ilyen menetet, de lehet a bizalom nem volt meg, hogy tényleg teljesítenék-e. 

Vagy színjáték volt, vagy biztos-ami-biztos inkább megegyeztek utólag.

sztem teljesen rosszul elemzed:

- Putyin nem, azért nem adta ki a parancsot, hogy töröljék el a Wagnert, mert a tábornokok nem teljesítették volna. Minden tábornok mögött ott áll egy-sok FSZB-s tiszt és lelövi, ha mást csinál és pont.

A valódi ok az hogy Putyin nem akarta fegyveres eszkalációt - ki az aki boldogan öli a saját lakosságát ? A Wagner jól teljesített az ukrán háborúban kitüntetés kell nekik adni !

 

(ez karácsonyos topik, hogy jön ide putyin ? mind1 válaszóltam)

For Whites Only meeting room!

A tények azok, hogy 

- Prigozsin mégiscsak elindult, és az emberek örömmel fogadták ahol megjelent 

- Putyin meg a vezetők elszaladtak

- Lukasenka beavatkozott

 

Ne zavarodj össze, így jár az aki zsoldosokkal kezd, mégígyebbül jár aki hasonszőrű szemétládákkal szerződik  (mint jelen esetben Putyin Prigozsinnel). Senki sem isteníti amit csinált. De azt is tudja mindenki, hogy amit mondasz ködösítés. Lehet hogy tudták, de lószart se vették komolyan. Putyin így száll le a bicikliről ez van. Ezzel kell főznöd.

Az OTP is feljelentést tett Karácsony Gergelyék kampánytámogatásának ügyében

Felmerül a gyanú, hogy a 99 Mozgalom Egyesület által bankunk részére – forrásigazolás céljából – megküldött jegyzőkönyvek tartalma nem felel meg a valóságnak, ezáltal megtévesztették a bankot oly módon, hogy a befizetett összegek tényleges, valódi forrását nem jelölték meg, azt nem hozták a pénzintézet tudomására, ezáltal a bank nem tudott hitelt érdemlően meggyőződni a befizetett összegek valódi forrásáról

Az OTP feljelentette Karácsony Gergely mozgalmát, gyűrődésmentes bankjegyek érkezhettek

a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak, és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).

😂😂😂😂😂😂😂😂

"Mikroadományok"

:DDDD

trey @ gépház

Kérdéseket küldtünk Karácsony Gergely részére is, egyebek mellett arról érdeklődve, hogy fenntartja-e azt az álláspontját, hogy mikroadományok érkeztek a 99 Mozgalom OTP-s bankszámlájára, és minden jogszerűen történt. Amennyiben a főpolgármester válaszai megérkeznek, cikkünket bővítjük.

Addig álljatok féllábon, amíg a KamuGeli megküldi a _válaszokat_.

trey @ gépház

Új értelmet nyert a Nokiás dobozt, most adománygyűjtő ládikónak hívja a bölcsészfőpolgármester.

30x30x30 centis dobozkába préselték bele nyomdából frissen kijött bankókat, amik úgy voltak kötegelve, hogy a ládikó bedobónyílásán nem fértek be 🤔 🙄

trey @ gépház

Te Trey, mintha a "nokiás doboz" nem legenda lett volna, ültek érte. Ez meg mintha lassan 2 éve csak úgy lebegne mindenfajta gyanúsítás nélkül.. Nem gondolod, hogy ez csak cirkusz neked? Persze csak kérdem, mivel te itt állításokat teszel a sejtetésre alapozva, szóval lehet többet tudsz, csak "valamiért" nem árulod el.

Hollik arra kérte Karácsonyt, hogy mutassa meg az adománygyűjtő ládát, vagy legalább egy fotót, hogy hova lett kihelyezve ...

trey @ gépház

Mert hát ugye, ha adománygyűjtő láda, akkor az lenne a cél, hogy minél többen tudjanak róla. Szóval, valahol csak reklámozni kellett volna, de a helyzet az, hogy se nyoma, de kép, se semmi ... állítólag. Szóval meglátjuk ebből KariGeri hogy jön ki.

trey @ gépház

A kormánypártok a 99 Mozgalom alapítóihoz – többek között Alföldi Róbert színészhez, Balázs Péter közgazdászhoz, Bod Péter Ákos volt jegybankelnökhöz, Hajós András szociológushoz és Wittinghoff Tamás budaörsi polgármesterhez fordulnak azzal a kérdéssel, ők tudtak-e arról a 506 millió forintról, amit Karácsony Gergely párttársa Perjés Gábor fizetett be egy bankszámlára – erről Hollik István beszélt egy videóban.

Ezeket az alapítókat szeretnénk arról megkérdezni, hogy ők, mint alapítók tudtak-e arról, hogy több száz millió forintnyi készpénz vándorolt az egyesület számlájára, illetve, hogy ezek a pénzek végül mind a Gyurcsány-Bajnaihoz köthető Datadat céghez kerültek” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

- írja a hirado.hu.

trey @ gépház

Engem pl. nem érdekel pontosan honnan van. Egy látható, aki adta adni akarta, és nem elvették tőle. Valamint, hogy nekem egy fillért nem kellett beleadni, sőt nem is tudtam volna én megkapni.

Tartanánk már ott, hogy azzal az 500 millióval lenne a gond, honnan van. Legalább nem az én zsebemből. Mert ami Lőrincz zsebét húzza az enyimből is van.

Nem érzed kicsit sem gáznak, hogy 500 millió forint pénz (aminek egy része valószínűleg tényleg úgy valósult meg, ahogy az le van itt írva) sorsa a téma, és nem az a 650 milliárd amivel Lőrincz 'gazda' lett gazdagabb az elmúlt 6-7 évben?

(nem beszélve a közmédiára évente elpufogtatott 80+ milliárd, stb) 

Aha, nem úgy tűnik, hogy ne lenne kéznél egy ügyész a kormány közelében. El kellene döntened, hogy önkéntes nyomozó/ügyész vagy, vagy közéleti kérdéseket akarsz megtárgyalni.

Mert a köznek egy kicsit zavaróbb az a pár ezer milliárd amiről fent beszéltem. Sőt annak egy picit nagyobb része "pénzmosás" esetenként. IMHO.

Minden téged aggasztó kérdésben a feljelentést javaslom! Nem mennék bele abba az utcába, hogy félmilliárd forint kimosása "kis stikli", mert engem személy szerint 1-2 millió kimosásáért is meghúzkodnának!

Szóval, amikor szegény Perjés Gábor bebattyogott rongyos 500 millióval a postára, hogy befizesse, ennek meg kellett volna fordulnia a fejében!

trey @ gépház

Média megjelenésre szokták a legtöbbet költeni a pártok. Pl 0 ismertségű illető folyamatos parádéztatása-szerepeltetése pl közvetlenül pénzben nem mérhető mégis óriási lépéselőnyt jelent. Pláne, ha ezt is torzítod: ellenpontot nem mutatsz, hagyod sőt felnagyítod a tálalt hazugságokat.

Kormányt hatalomba segíteni? Pont ugyanúgy ahogyan minden más propaganda eszköz működik.

--

Eleve a jelölt köztudatba emelése és ott tartása egy fontos és rendkívül költséges művelet. De úgy általában az egész marketing szakma erről szól: a termékedre szánt idő és figyelem megnyeréséről az átlag emberek részéről akik amúgy magasról ..-nának rá.

Itthon az emberek többsége, párt szimpátiától függetlenül hírek olvasása és kiértékelése helyett önnön egója cirógatása végett böngész "hír"-eket: előre megrágott és adott narratívával keretezett kész termék bitről bitről lemásolásáig jut.

Ez legalább annyira igaz a fanatikus Orbán-gyűlölőre mint a fanatikus rajongóira. (az, hogy ki épp kire szavaz pedig messze túlmutat az előbbi felosztáson: pl párt színezettől függetlenül is lehet értékeni a lehetséges választható személyek munkásságát, eredményeit.)

--

A médiamunkások pedig hírközlés helyett ezt a sablonokból előre gyártott maszlagot hányják folyton..

.. az egy érdekes kérdés, hogy melyik az ok és melyik az okozat:

  • az emberek jórészt ezt a maszlagot fogyasztják
  • miért gyártanak ilyen "előre elkészített", "kényelmi" hígfos narratívákat a médiamunkások hírközlés helyett

--

A leadott szavazatok száma alapján szerintem elég nehéz lenne általános kijelentéseket tenni amik általánosságban illenek "a magyar (fideszes) szavazó"-ra csak úgy mint a komplementer halmazra.

Itthon az emberek többsége, párt szimpátiától függetlenül hírek olvasása és kiértékelése helyett önnön egója cirógatása végett böngész "hír"-eket: előre megrágott és adott narratívával keretezett kész termék bitről bitről lemásolásáig jut.

Ez egy fajta része a társadalomnak, és semmiképp nem igaz rá az "itthon" és az "emberek többsége"  

Ez legalább annyira igaz a fanatikus Orbán-gyűlölőre mint a fanatikus rajongóira.

Mindkettő érzelem, fszság ez alapján döntéseket hozni, a hírt pedig akkor van értelme elolvasni, ha segít valamiben dönteni, azaz információt ad. 

A médiamunkások pedig hírközlés helyett ezt a sablonokból előre gyártott maszlagot hányják folyton..

Az, hogy a média változása elment melletted, mint a gyorsvonat, nem jeleni azt, hogy a véleményed igaz. A média fogyasztás sebessége változott. Az igény a "bármilyen" hírre.   

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Jaja. Visong, hogy nincs Budapesten elég telepített traffipax, aztán éppen arra várnak a rendőrök hónapok óta, hogy az együtt kiválasztott helyre Karácsony úr méltóztasson kihelyeztetni a megbeszélt oszlopokat, amire felszerelhetik.

Azt már láttuk, hogy milyen az, amikor a bölcsész-főpolgármester úr haverjai csináltatnak ilyet, mellmagasságba rakatta ki az eszközüket, amiknek a kameráját másnapra beverték kővel.

Bízzuk ezt inkább olyanokra, akik tudják hogyan kell. Ő csak állítson oszlopot. Talán az még menni fog.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2022. október 13-án négy traffibox kihelyezését kezdeményezte a Főpolgármesternél. A helyszínek kiválasztásában a korábbi személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számát és kimenetelét vettük figyelembe

A rendőrség az Indexszel azt közölte, ők minden eszközt biztosítottak, de a főváros még nem teljesítette vállalásait.

🤷‍♂️

trey @ gépház

>>Nem tudtuk, hogy az oszlopok kihelyezése Karácsony feladata lenne.

kivéve amikor fecesbookon lehet feszíteni vele a délelőtti ébresztő-kakaó után, hogy most aztán már kirak vagy 100-at

elég lenne beírnod, hogy szarospelenka, ugyanennyi értelme van, és nem fárad a szemünk

Mit mondott a Karácsony, miért nem sikerült hónapok alatt felállítani 4 oszlopot?

Kertedbe oszlopot állítanék reggelre, mennyire vágnál szomorú fejet? Hogy képzeled te ezt? Mármint, hogy a rendőrség kezdjen partizánakcióba a Karácsony felelősségi területén?

trey @ gépház

Jsjj már mint Terinéni, úgy óbégatsz gumicsonttal a szádban! Tarlósnak 2 ciklusa volt, szart sem csinált csak szalagot vágott! Nehogy már az oszlopolk állítása az ő feladata legyen! Rendőrök szívesen kiraknák az önkormányzat által épített oszlopra, az önkormányzat által vett trafit! Miért nem használják a meglévőket sem!?

lézerjanó pajtid szükségét érezte mocorogni:

A jogosítványhoz kötött elméleti, gyakorlati tudás, valamint pszichológia alkalmasság is felülvizsgálatot érdemel. Nemcsak jobb jogszabályokra van szükség, hanem jobban is kellene vezetni

- mondta

Na de pont aki az első volt aki trafipax jelzőket szereltett a szolgálati autójára? Ez olyan mint amikor Szájer a keresztény értékrendről beszélt - azaz undorító!

De - a mellébeszélést félretéve - mit mondott a Karácsony, most hogy égetően fontos lenne, mikor lesz kész a 4 oszlop? Szegény biciklisek nem győznek tüntetni, hogy történjen valami. És ha már itt tartunk, van már klíma a metrón? Amikor hőmérővel bohóckodott Tarlós idején, azt mondta, pikk-pakk elintézni. Eltelt 3 év.

trey @ gépház

Rendőrségnek van forrása rá  meg kell rendelni a telepítést, és nem kifogásokat keresni!

b+ ez nem így működik. (Több százat csináltam már).

Az önkormányzatnak kell leszerződnie, mert ő fogja fizetni a villanyszámlát (mért vagy általány elszámolásban) stb..

Az építési engedélyt/hozzájárulást - mivel közterület szintén az önkormányzat adja ki stb.

nem is sorolom, általában 2-3 hónap - ha mindenki benne van és nincs kötözködés - az engedélyek beszerzése. Kivitelezés 1 hét :-)

For Whites Only meeting room!

A padot egy civil szervezet festette le önkormányzat hozzájárulásával, amit később fidesznyikkek megrongáltak. Az önkormányzat megmondta, hogy ha idegenek hozzájuk fordulnak és engedélyt kérnek a festésre, akkor megkapták volna az engedélyt! Legyél szíves és hagyd abba a hazudozást!

A padot egy civil szervezet festette le önkormányzat hozzájárulásával, amit később fidesznyikkek megrongáltak

Egy civil szervezet lefestett egy közvagyont szivárvány színűre. Ez jó cselekedet. festékkel bekentek egy tárgyat. Szivárványszínűre.

Majd valakik ugyanezt a közvagyont befestették más színűre. Erre a Telex lehozta, hogy megrongálták.

Mivel? Hogy a közvagyon fa utcabútort még egy réteg festékkel bekenték? Tovább vastagították az időjárás ellenálló réteget? Milyen rongálás? Hogy szivárvány színűről zöld-fehérre festették?

Ne komolytalankodj már ...

Az ügyben feljelentést tett az Amnesty International Magyarország. Ahogy Facebookon írják:

„A padot péntek éjszaka megrongálták. A feljelentést megtettük, a padot pedig újrafestjük, mert a pad annak a szimbóluma, hogy mindenkinek van helye. Ezt az értékünket pedig közösen kell megvédenünk.”

Mit rongáltak meg a balfaszok szerint? Zöld-fehérre festés mitől rongálás? Most elkezdünk ízlésről vitatkozni, hogy melyik szebb, a zöld-fehér vagy a szivárvány?

trey @ gépház

Mit rongáltak meg a balfaszok szerint?

Ha nem így lenne, akkor nem rongálás miatt folyna eljárás...

Zöld-fehérre festés mitől rongálás?

Ha odamegyek a parkolóban az autódhoz, és lefestem az engedélyed nélkül zöld-fehérre, akkor azt minek minősítenéd? Végül si csak kapott egy réteg festéket pluszba!

Ott tartunk, hogy elmeséled, hogy a festékkel átfestés egy másik színre az miért rongálás. 🤔

Mit szólsz ahhoz, hogy valaki átfestette most meg barnára?

https://telex.hu/belfold/2023/07/12/csak-egy-pad-szeretnek-lenni-ami-jo…

trey @ gépház

ROFL

Mi van jaku? Tett már feljelentést a félnótás Soros-szervezet RONGÁLÁSÉRT(?????) mert valaki visszafestette a padot az eredeti, senkit sem bántó, propagandát nem hordozó színére?!? Vagy ez megint az ÖNGÓLOD lesz?

Vagy belemegyünk abba, hogy:

pad festése szivárványszínűre = nem rongálás

pad festése zöld-fehérre = rongálás

pad festése barnára (eredeti szín) = nem rongálás

trey @ gépház

Amit a paddal műveltek már tragikomédia: Gigantikus fordulat: új szín jelent meg a ferencvárosi padháborúban | szmo.hu (szeretlekmagyarorszag.hu)

Fradi ultrák, szélső jobbosok, fidióták! Miért nem kerestek egy másik lepukkant padot, és azt pingáljátok át? Egy padon lesz 8-10 festékréteg a többi meg rohadjon szét??

Gondolom nem kellett még sehol irányítást végezni, ugye? Most gondold tovább, egy olyan helyet nem ahol több szintű és nem közvetlen a beavatkozás lehetősége. 
De persze ettől még nem a traffipax fogja megmenteni az emberéletet. Akkor se ha Karácsony Gergely kézzel szereli fel, se akkor ha Pintér Sándor szereli. Adott a példa, 13 pontot nem a varjak hordtak össze.

ki a felelős egy bizonyos dologért, akkor utánajár és ha jogos a seggberúgást is kiosztja 

A jó vezetőt az külömbözteti meg a rossz vezetőtől, hogy nem rúg seggbe senkit! Inkább megkeresi a gyökérokt, és fejleszti a folyamatot. Tudom Tarlós idejében ez nem volt trendi.

Nos, én nem tudom a főpolgármester pontos lehetőségeit, gondolom te a szakértője vagy. De azt nagyjából tudom, hogy a normál polgármesternél hogy néz ki ez. Ez alapján mondom, hogy semmilyen közvetlen lehetősége nincs, ez alapján a jegyzőt jobban üthetnéd. :) 

"Ez alapján mondom, hogy semmilyen közvetlen lehetősége nincs, ez alapján a jegyzőt jobban üthetnéd. :)"

Nyertünk vagy vesztettetek?

Van egy olyan érzésem, hogy ha elkészült volna, akkor nem a jegyző fotózkodna az átadáson.

Végülis ez is egyfajta munkamegosztás, a sikereket a (fő)polgármester aratja le, a kudarcokért meg a jegyző tartja a hátát.

Azt mond már meg, hogy nincs elég oszlop Budapesten  ahova a kibaszott rendőrség fel bírná akasztani a szarjait?

Ez aktatologatás, magyarázkodás. A mozgatható trafikat sem használják, mert nincs pénz, ember, akarat. A kibaszott Pintér szakterüleket koncertrál maga alá, ahelyett hogy rendet tenne a rendőrségen belül! Az egész kurmány egy kupleráj, nincs semmonek sem politikai, sem tényleges felelőssége. Mindenki azt csinál amit akar. Lézerjanó most a KRESZT írja át, miközben Pintér a tanárokat szívatja...

Szerkesztve: 2023. 07. 11., k – 21:54

Csak az posztoljon, aki szerint karigeri a túl sovány, és nem az orbán a túl kövér! Úgy viccesebb lesz minden! :D :D :D

Szerkesztve: 2023. 07. 13., cs – 13:42

A fővárosi önkormányzat számláján jelenleg „mínusz 1,1 milliárd forint van”

éjszaka is őriztetni fogják az LMBTQ-padot

circus.wav

éjszaka is őriztetni fogják az LMBTQ-padot

De csak a Pride-hónap végéig! 

Ma olvastam, hogy a szombati felvonulása tilos szopóálarcban menni. Köszi, hogy szóltak! Ha mentem volna, szerintem vittem volna!

Kisokos, ha valakinek kellene még ...

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 07. 15., szo – 00:32

Ma reggel Orbán 25 percig beszélt és nem mondott semmit. Na ezt csinálja utána valaki! :D

ha valaki röhögni akar: link

Az első percekben mondta, hogy elhúzódó háborúra kell készülni ez a NATO csúcs terméke. Fegyver szállítások folytatódnak. USA nem akar békét, ennek oka nem ismert.

Ukrajna nem lesz NATO tag.

Év végéig egy számjegyű infláció.

Migrációs brüsszeli álláspont miatt megváltoztak a migrációs körülmények.

Brüsszeli javaslat a szabályozott árak kivezetéséről. Kormány ellenáll.

Új hulladék gazdasági rendszer miatt a borászok problémáinak megoldása.

stb…..

kijegyzeteljem neked?

Ha nem fáj mikor a miniszterelnök hazudik és csúsztat:

Az első percekben mondta, hogy elhúzódó háborúra kell készülni ez a NATO csúcs terméke. Fegyver szállítások folytatódnak. USA nem akar békét, ennek oka nem ismert.

Tételesen nem igaz, mert azt a definíciót feltételezi, hogy az oroszoknak ehhez semmi közük. -> Ezzel ellentétben, ha visszavonulnak és befejezik a háborút a háború befejeződik.

Ukrajna nem lesz NATO tag.

Időben nem meghatározott, a jelenre és a közeli jövőre vonatkozó megállapítás. 

Év végéig egy számjegyű infláció.

Már attól is egyre távolabb vagyunk, hogy az infláció decemberben a múlt decemberhez képest 1 számjegyű legyen. Ennek a fő oka maga Viktor. De ilyenkor miért nincs ott valaki, aki megkérdezze, ha már tudja, hogy év végére mennyi lesz az infláció, mondja már el, mennyi lesz az várható éves infláció  én ezt (csak hogy ne dumáljunk mellé) 17-19% körülire saccolom. A 17-hez az kellene, hogy _szeptemberre_ lemenjen 10% -ra az infláció. A 17%-hoz lehet mérni a kamatokat amibe belekényszerítettek :)  Szóval miért beszél mellé?

Migrációs brüsszeli álláspont miatt megváltoztak a migrációs körülmények.

Nocsak, javultak? 

Brüsszeli javaslat a szabályozott árak kivezetéséről. Kormány ellenáll.

ezzel ellentétben kivezeti a szabályozott árakat azokon a helyeken ahol fenntarthatatlanan volt bármikor is, és meghagyja az olyan helyeken ahol biztos profitot biztosít vele -> energetikai szektor, kell a csúszópénz

Új hulladék gazdasági rendszer miatt a borászok problémáinak megoldása.

Mi az a "hulladék gazdasági rendszer"?  Ha a hulladék gazdálkodási rendszerről akartál írni, azzal nem a borászoknak van problémája, hanem a NER-en kívül kb mindenkinek. A megoldás is egyszerű: vissza kell vonni és átgondolni. -> mindenki tudja, hogy toldozva foltozva lesz, nem lesz visszavonva, mert ez a MOL etetéséről szól. Amivel csak az a baj ami szokott -> átgondolatlan, felkészületlen, hibás, kapkodó. Ahogy azt Orbán Viktor és csapata szokta. Amikor meg ömlik a barna, akkor mindig lesz "valaki más a hibás"

A teljesség igénye nélkül mert:

stb.

ja és a leírt dolgok tényalapúak, de persze ezt majd jól kétségbe vonod.

 

Néhány példa mellébeszélésről:

elmondta, a kormányülés stratégiai kérdésekről szólt X,Y,Z 20-25 távlatban de mivel az a hallgatókat "kevésbé érdekli" ezért aztán nem is beszél róla. (tény -> elhallgat, mellébeszél)

Elmondta, hogy tájékoztatta a kormányt "a nyugat háborút akar", holott a döntésben amit ő nevez csak így mi is szavazati joggal rendelkezünk tehát ott nem "ők" a helyes hanem a "mi" a helyes névmás. (tény -> mellébeszél) 

Ha a háborúnak vége, akkor azzal a szankciók és a gazdasági problémák is megszűnnek kiemelve az infláció kérdést és az energiát. Ezzel szemben tudjuk hogy az európai nemzetek jelentős része ezt a problémát kezelte, a magyar helyzet (amiben fogadkozik a háború ellenére is az 1 számú inflációra decemberre) az magyar specialitás (tény -> mellédumál, összekever) 

Hosszan és erős szavakkal beszél az inflációt "csökkentő" intézkedésekről (letörni, letaposni, harcolni) de mindössze kettőt említ (mindkettő f@szság -> magánvéleményem)  amit mondjuk január és május közt hoztak (mindkettő július elejei történet, szóval semmilyen hatása nem mutatható ki, ha lenne itt értsd 16%-nak kellene lenni az inflációnak ha hozzá sem nyúl nem úgy néz ki, hogy meglesz -> magánvéleményem) és része ennek a "napi" "küzdésnek" és "taposásnak" (tény -> melléduma, hadoválás)

Folytathatnám, mer akkora kamugép de értelme sincs.  

tl;dr

Mai:

Hiába van még 20% felett az éves infláció Magyarországon, nyilvánvaló, hogy az év végére jelentős csökkenést látunk majd, legkésőbb decemberre valóban könnyen elérhető az egy számjegyű infláció. [...] A kormány politikai célja, hogy az infláció az év végére egy számjegyűvé váljon, független elemzők pedig úgy vélik, hogy ez már év vége (tehát a december havi adat) előtt megtörténhet. Az ezzel kapcsolatos várakozás megalapozott. [...] A kormány tehát nem ígért teljesíthetetlent azzal, amikor az egy számjegyű inflációt tűzte ki célul [...] Az elemzők egyöntetűen arra számítanak, hogy az infláció decemberre bőven egy számjegyű lesz, a Portfolio által júliusban megkérdezett elemzők konszenzusa 7,7% volt (ezt az előrejelzést még a júniusi adat közlése előtt tették, de mivel az éves áremelkedés júniusi mértékét a konszenzus hajszálpontosan telibe találta, a piac által várt inflációs pálya nem változhatott sokat).

trey @ gépház

 tl;dr

Engedj meg egy személyes megjegyzést. Ha igaz amit írsz, akkor ez az egyik baj veled.

 

De Ezt miért vágtad ide? Mindenki tudja, hogy 34-40% közé várható a 2 éves pénzromlás (most 34 fölött van picit).  Márpedig

   1.245*1.077 az pont 1.34 

Így ha volt (bruttó) 492800 kereseted 2021 év végén (átlagbér, nem én számoltam, torzít de "nem én vezettem") és a munkáltatód nem szégyellt emelni az átlag felett (15.2%) mondjuk legyen 20% mert jó fejek vagyunk (letérünk az átlag magyartól, mert áprilisban ez csak 15.3%  (568e) volt -> KSH adat 2023 április). Szóval akkor a tavalyi éves átlagbérhez számolva kapsz (618e Ft) akkor az év végén ha minden terv összejön (7.7%) már lehet akár 461eFt is a vásárló értéke annak az átlag felett emelt bérnek (618eFt) így csak 10%-al csökken a reálkereseted, de az átlag meg ugye megszívja majd mert az bizony 14% csökkenés lesz.

Ami a szomorú ebben ugye, hogy ez a legjobb verzió, a megfigyelésem szerint eddig ezen az intézkedésekkel csak rontani tudtak. 

Erre verte a mellét a kormány, hogy megvédték a reálkeresetet. Erre jön majd a plusz adó amit ki kell vetni, ha nem akarunk nagyon nagy slamasztikába kerülni. (bruttó bérről volt szó végig)

Szóval vagy írsz valami tartalmat, vagy hagyd a fenébe. (IMHO)

Ez hogy jön ide? (ugye mondtam, az olvasás fontos dolog)

A kormány _fantasztikus_ ötletei _júniusban_ láttak napvilágot (addig hagyták sodródni, amivel a tapasztalatok szerint a képességeikhez/lehetőségeikhez mérten a legjobbat tették és ezért járta a saját útvonalát) a kérdés ami ezt eldönti, lesz e 10% a szeptemberi infláció, amit én inkább 12% saccolok, lehet optimistán. Eddig is ami hatás érvényesült, hogy az embereknek elfogyott a pénzük. Nem viselnek el további emelést. Ez is fog folytatódni, de beépül hosszú távon. 

De persze, hozd fel mikor írtam mást, minthogy ha nem nyúlnak hozzá akkor lehet 1 számjegyű előbb mint december. Ez azt jelenti, hogy kitartóan készülnek elcseszni. Mivel forr a következő probléma amikor be kell látni, hogy nem csak az emberek nem bírják a pénzromlás mértékét, de a költségvetés sem bír el 25% forgalom csökkenést. Most majd jönnek majd a megfejtések erre (amit természetesen "brüsszel" okozott)

De hallgassuk meg a véleményed _ha van_. Valami konkrétum?
Vagy csak abban vagy erős, hogy semmitmondó/megerősítő cikkeket vágsz be érvek nélkül mert nem olvasod el amit írok?

Az olvasási és koncentrálási hiányban szenvedőek kedvéért:

Ha a kormány "nem segít" többet és abbahagyja a "küzdést" még meglehet az egy számjegyű az előző év hasonló időszakára vonatkozó infláció.  De ez nem a kormány érdeme, és ha tovább "tapossa" még a végén az is bekövetkezhet hogy a 2 éves pénzromlás nem 14% reálkereset csökkenést jelent hanem 16-18%-ot.  De a -14%-ban is benne vannak Viktor döntései kb -8 - -9% erejéig bőven. 

Emellett az éves infláció mértéke ami valójában a fontos adat, az nem várható 17% alá nagyobb valószínűséggel lesz 18-19%. Ez lesz ugye meghatározható a szerződések éves felülvizsgálatakor. Egyéb negatív hatások tekintetében keresse gyógyszerészetét. 

Mutasd meg légy olyan kedves, mit jelent neked a visszakozás, mivel soha nem állítottam mást mint amit a legutolsó mondatban írtam, az, hogy te nem tudod a magyar mondatot értelmezni, az ne legyen már az én hibám...

Mellesleg, nem tudom mire mondtad azt "keltem a hangulatot". 
Tételesen tényekkel legalább 5 dolgot ismertettem alátámasztva, te egyet kiválasztottál, rosszul értelmezted, és azóta is csapkodod azt a bizonyos szalmabábot.

Mert a kormány aktívan segít. Ügyesen levágtad ezt:

"Ennek a fő oka maga Viktor"

Meg ezt:

"Hosszan és erős szavakkal beszél az inflációt "csökkentő" intézkedésekről (letörni, letaposni, harcolni) de mindössze kettőt említ (mindkettő f@szság -> magánvéleményem)  amit mondjuk január és május közt hoztak (mindkettő július elejei történet, szóval semmilyen hatása nem mutatható ki, ha lenne itt értsd 16%-nak kellene lenni az inflációnak ha hozzá sem nyúl nem úgy néz ki, hogy meglesz -> magánvéleményem) és része ennek a "napi" "küzdésnek" és "taposásnak" (tény -> melléduma, hadoválás)"

A Fővárosi Törvényszék visszautasította a főpolgármester keresetét, amelyben „az adófizetés alól próbált kibújni” – írta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán. Varga szerint az ország leggazdagabb településeként sok más önkormányzathoz hasonlóan Budapestnek is szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie a szegényebb településeknek, összesen 57,8 milliárd forintot.

[...]

Posztjában azt írta, a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat 2019-ben 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől, de mára csődbe vitte a fővárost. Annak ellenére élték fel a tartalékokat, hogy a főváros adóbevételei minden korábbinál magasabbak, iparűzési adóbevételei idén várhatóan meghaladják a 271 milliárd forintot

[...]

Kerestük (a Telex) a Főpolgármesteri Hivatalt, hogy megtudjuk, mi Karácsony Gergely álláspontja a pénzügyminiszter posztjával kapcsolatban, amint választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

🍿

trey @ gépház

A nyomorgó falvakon élő emberek megsegítése közös feladat. A saját infrastruktúra helyes kihasználásából származó vagyont pedig helyben kell felhasználni. Erre van a HIPA. Ezen pénzek elvonása az önkormányzatiság megcsúfolása.

Te is nagyon jól tudod ez nem erről szól. Persze könnyebb lenne, ha a kormány valódi költségvetést csinálna, nem pedig alapokat generálna, ahonnan mindenfajta kötelezettség nélkül vehet ki, szinte akármilyen célra.

A visszaosztás folyamatáról már nem is beszélve. 

Mesélek egy sztorit:

Ismerek olyan falut, ahol múlt év végén kellett elektromos áram szerződést kötni és boldogan aláírták (a már akkor is non-sense) 260Ft+ÁFA árat. Ezt azért mert elvileg kapnak rá támogatást (majd). Annyira fontos ez nekik, hogy még mindig ezt fizessék, hogy mikor a felajánlásomat (1 hónapja), hogy segítek nekik olcsóbbat kötni, kb 1s alatt utasította el az illetékes. Nem csodálkoznék rajta, ha valami érdek mozogna a háttérben. 

Amit a kormány és Lézer Janó a MÁV-al csinált az botrány. Próbáljon csak valaki Tatabányáról Bp-re bejutni. Melette KariGeri kitűnő osztályzatot érdemelne.

Melette KariGeri kitűnő osztályzatot érdemelne.

A Déli körvasút és a Galvani híd megfúrására gondolsz mint Karácsony zseniális infrastruktúra fejlesztési képességeinek csillogtatására? Egyenesen 12est érdemelne ukrán rendszerben.

A Déli körvasút és a Galvani híd megfúrására gondolsz mint Karácsony zseniális infrastruktúra fejlesztési képességeinek csillogtatására?

Azért a helyiket ellenállását ne felejtsd el megemlíteni!

Egyenesen 12est érdemelne ukrán rendszerben.

Gyakorlatilag az 1-es vonal megszünt működni.

Ehhez képest bezzegnyugaton:

The UK’s transport system is broken. Step outside of any major city and you will see that public transport services are on their knees, with local bus routes continuously axed and train tickets being the most expensive in Europe. Those who are able to afford trains often find them overcrowded and delayed. All the while, transport workers are being squeezed by their employers for profit.

https://www.huckmag.com/article/why-cant-we-get-anywhere

Szerkesztve: 2023. 09. 20., sze – 23:15

Nyolcmilliárd forintnyi kétes eredetű pénz segíthette a kormány kampányát

Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki. Miközben ebből a pénzből olyan hatást gyakorolnak a nyilvánosságra, ami a választás eredményét is befolyásolja. Csak a Megafon egyetlen év alatt kétszer annyi pénzhez jut így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása volt...

A tavalyi választásra kiépült az a kormánypropagandát terjesztő hálózat, amelynek működési költségei – a legfrissebb beszámolók alapján végzett összesítésünk szerint – még annyira sem követhetők, mint az ellenzéki kampányé. Miközben az összeg nagyságrendje még nagyobb is annál a 3–3,5 milliárd forintnál, amit az Állami Számvevőszék keres az ellenzéki pártokon, vagy amekkora összegek a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalomhoz érkeztek.

Pedig ennek a főleg a Civil Összefogás Fórum (CÖF), illetve a Megafon körül gyülekező csapatnak óriási a hatása. Úgy alakíthatják a közbeszédet, lephetik el a plakátra rakott üzeneteikkel a köztereket és a Facebook hírfolyamát, befolyásolhatják a választások kimenetelét, hogy a hozzájuk érkező milliárdok háttere rejtve marad, kérésünkre pedig az érintett szervezetek egyike sem fedte fel támogatóit, adományozóit.

link

Tehát, a Karigeri féle tiltott kampányfinanszírozás jó! Csak amiatt kaptak ki, mert kevesebb pénzt kaptak külföldről. Most az önkormányzati választásra reméljük Soros Gyuribácsi megnyitja a bukszát és legalább 20 millió dollárt küld mikroadományként a külföldi aggódó magyarok nevében. Nem jó, mikor egy ország dönti el a sorsát, az nem olyan demokratikus. Inkább százszor egy balos diktatúra, mint egy demokrácia, ahol a jobb oldal van hatalmon.

Semmilyen tiltott finanszírozás nem jó !

Ha Karigeri törvényt sértett, akkor rendőrség/ügyészség/NAV tegye a dolgát és legyen meg a büntetése.

És ugyanez történjen meg a másik oldalon is ! Például vizsgálja meg a megfelelő hivatal, hogy egyes kormányközeli influencerek miből hirdetnek 100 milliós nagyságrendben a Facebookon, stb.

Ez olyan igazi jogállami megoldás, hogy még erre Sztálin elvtárs sem gondolt a koncepciós pereknél, hogy elég lehet az ítélet hiánya is a büntetés kiszabásához:

Ha nem sikerült bizonyítani 5 éven belül az ártatlanságát, akkor bűnös:

"Ha öt éven át nem tudnának dönteni arról, hogy egy tagállamot felmentsen-e az EU az eljárás kezdetekor megfogalmazott vádak alól, akkor automatikusan járna ellenük a büntetés."

Elindítják az eljárást és megírják az ítéletet - csak 5 évvel későbbre dátumozva és beteszik egy időkódos páncélba.

5 év múlva kinyílik: előveszik és felolvassák az ítéletet és az 5 évnyi kamatot erre a számlára tessék sárga csekken befizetni...

For Whites Only meeting room!

Az biztos, hogy nem Magyarországon végezték, ugyanis itt úgy hoznak törtvényt, hogy az visszamenőleges hatású :) 

 

Mellesleg nem árt (Index biztos és úgy látszik a Válasz Online esetén is) hogy ha forrást elolvasod, mert meglepetések érhetnek, hogy nem sikerült értelmezni a javaslatot:

"Moreover, Article 7 TEU should include automatic sanctions five years after a proposal to trigger the procedure, in the event of inaction by the Council and where breaches of Article 2 values continue to exist. Sanctions would be automatically increased after 10 years under the same conditions. In the case of a dispute over the persistence of the breaches, the CJEU would be the final arbiter."

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a cikkelyt úgy változtatnák meg, hogy az automatikus szankciókat tartalmazzon (azaz maga a szankció benne lesz majd a cikkelyben) abban az esetben, ha a Tanács nem tud arról dönteni, hogy adjanak e felmentés a tudatos passzus sértés ellenére (azaz a 2 cikk értékeinek megsértése megtörtént és továbbra is fenn áll ez a cselekedet). De ugye a jogsértések fennállásáról nem csak úgy szavaznának, hanem az EUB dönt(ez ugye egy bíróság aminek a joghatóságát Magyarország is elismeri) 

Pénzmosás miatt is nyomoznak a 99 Mozgalom finanszírozása ügyében

  • tiltott finanszírozás gyanúja
  • okirat hamisítás gyanúja
  • pénzmosás gyanúja

Eddig.

- Te, van egy mázsa frissen nyomott 100 eurósom. Mit csináljak vele?

- KaliGeliék ládikójába "dobd" bele mikroadományként, átfuttatjuk a párton, aztán majd visszakapod mondjuk ... szórólap nyomtatást vállalsz?

- :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 09. 28., cs – 22:27

Bezzeg a győri keresztény-konzervatív polgi nem volt szemérmes: nem csak elherdálta a város vagyonát, de még nyilvánosságra hozta háremében csapott orgiát is. :D

link

A felüljárókkal nekem komoly aggályaim vannak:

- egy kamion magassága 4m is lehet, efölé kellene a lakosoknak felmászni

- az átlag lakos nem fog felüljárózni, hanem átmegy az úton

- az aluljáró ugyan drága, de kevesebb lépcsőzés kell, pár méterre elég a föld alá tenni

- ráadásul az aluljáró nem rondítja el a városképet sem

 

Alapból felüljáró ellenes vagyok, mert szerintem pénzkidobás. Vasútnál meg még rosszabb, mert magasabb.

Miért a kocsikra-autókra optimalizálunk mindent? Rakják a föld alá az úthálózatot, szakítson végtelen pénzt ezzel Lölö meg a bandája és legalább a földfelszín szép és használható marad.
:warning Demagógia következik: idősebb, mozgásában korlátozott honfitársaink is könnyebben közlekednek, a gyerekek tudnak játszani, és a babakocsikkal is könnyebb lesz minden! Stb stb. Mindenki csak NyERne rajta!

Miért a kocsikra-autókra optimalizálunk mindent?

Talán azért, mert a panelházban nincs sok munkahely, rosszul terem a hagyma és mérsékelten tejel a tehén.

Ha az emberek nem akarnának/kényszerülnének egymás picsájában lakni, akkor lenne minőségi hely az embereknek, a járműveknek és minden másnak is.

:)

Ha az emberek nem akarnának/kényszerülnének egymás picsájában lakni, akkor lenne minőségi hely az embereknek, a járműveknek és minden másnak is.

Azt gondolom nem kell ecsetelnem, hogy az emberek alpevetően kolóniákban élnek. Nem csak a teret, de a munkát, az életüket is megosszák egymással ősidők óta.

Elégtelenre osztályozták a Főváros közlekedésszervezési gyakorlatát a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK) által képviselt vállalkozások. A 250 legnagyobb építőipari céget tömörítő Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége is csatlakozott az állásfoglalás aláíróihoz:

Kamarai állásfoglalás a Főváros közlekedésszervezési gyakorlatáról

A fővárosi adminisztráció elmúlt négyéves közlekedésszervezési gyakorlata – minden ésszerű szakmai tiltakozás ellenére – mára oda vezetett, hogy mind a közösségi, mind az egyéni közlekedés eljutási ideje nagymértékben megemelkedett. Az utak áteresztő képességének tudatos csökkentése miatt folyamatosak a dugók, ellehetetlenül az áruszállítás, a munkahelyre történő utazás is indokolatlanul hosszú időt vesz igénybe. A jelenlegi helyzet már a gazdasági növekedés gátjaként működik. Azonnali szemléletváltásra van tehát szükség, amely szerint a közlekedés irányítójának és szervezőjének nem az a fő feladata, hogy forgalmi áteresztő kapacitásokat csökkentsen, tiltásokat vezessen be, ezáltal még a légszennyeződés mértékét is növelve, hanem az, hogy a közlekedési igényekre adott megoldásokat a leggyorsabb és környezetbarát módon valósítsa meg!

[...]

Az ő érdekükben felszólítják a Fővárost, hogy azonnali hatállyal:

·        függessze fel a ’Mobilitás 2030’ program módosításainak véglegesítését, amely szinte kizárólag a személygépkocsi forgalom ellehetetlenítésére koncentrál,

·        szüntesse meg az indokolatlan helyeken felfestett kerékpársávokat, az oszlopokkal történő elválasztást pedig mindenütt szüntesse meg,

·        tegye lehetővé a tisztán elektromos gépjárművek Lánchídon történő áthaladását

[...]

Link: https://bkik.hu/hirek/sajtokozlemenyek/kamarai-allasfoglalas-a-fovaros-…

trey @ gépház

Nem, ezzel a következőek a problémák:

- az egészet a kamarák szervezték, amelyeknek nem kell magyaráznom a kormányzati függését gondolom
- aki vállalkozik az építőiparban pontosan tudja, hogy lehet munkához jutni, és mennyire fájnak az elmaradt állami beruházások (tavaly őszi döntés)
- a jelenlegi megrendelés apályban nagyon nem jönne jól ki ellentmondani egy kedves kérésnek az állásfoglaláshoz csatlakozott az ÉVOSZ
- minden résztvevő közlekedési szakértő is /s :)
- ami írnak semmi lényegi információt nem tartalmaz. Mi az amit tapasztalnak, mennyi a késés, stb. várható. Ezek általános dolgok, amit bármikor le lehet írni. Tarlóssal se ez volt a baj. 
- aztán az időpont :) tudom, hogy  sokkhatásként ér, de a nyilatkozat szeptemberi :) jó kis újrahasznosított dolog. (ez mutatja az igazi értéket)

 

szívesen.

"- az egészet a kamarák szervezték, amelyeknek nem kell magyaráznom a kormányzati függését gondolom"

 

Ez olyan, mint a Magyar Orvosi Kommunista Kamara? Vagy a PSZ és a PDSZ? Hát, furán váltják ezek.

 

"- aki vállalkozik az építőiparban pontosan tudja, hogy lehet munkához jutni, és mennyire fájnak az elmaradt állami beruházások (tavaly őszi döntés)"

 

Nem vagyok építési vállalkozó, de te lehet az is vagy.

 

"- a jelenlegi megrendelés apályban nagyon nem jönne jól ki ellentmondani egy kedves kérésnek az állásfoglaláshoz csatlakozott az ÉVOSZ"

 

Mondjuk aki nem állami megrendelésből él, hanem házakat épít.

 

"- minden résztvevő közlekedési szakértő is /s :)"

 

Nem biztos, de lehet többet járnak Pesten az építkezésekre, mint te meg én 100x! :)

 

"- ami írnak semmi lényegi információt nem tartalmaz. Mi az amit tapasztalnak, mennyi a késés, stb. várható. Ezek általános dolgok, amit bármikor le lehet írni. Tarlóssal se ez volt a baj. "

 

Meg egy 50 impakt faktoros újságba közleményt statisztikával, mindennel, mert csak úgy lehet Karácsony őméltóságát bántani. Az, hogy telibefos téged is, az senkit nem érdekel. Szeretjük.

 

"- aztán az időpont :) tudom, hogy  sokkhatásként ér, de a nyilatkozat szeptemberi :) jó kis újrahasznosított dolog. (ez mutatja az igazi értéket)"

 

 

Hó sem esett igazán, oszt bedugultatok ott Pesten, ahol az ész, a fennköltség, a gőg, meg a gaz és retek olyan szépen elfér egymás mellett :)

SZEGÉNY mikroadományos csak akkor lépek vissza ha elüt a vellamos igazmondó, mindig dolgozó Kamugelit meg kell védeni, mert ő a megváltó, a megmentő, az igazi tárgyalóképes nagyvad, aki bármilyen tágyaláskor bólogat és elmondja, hogy Yes! Igen, eladjuk a keleti országrész a románoknak és beadjuk a balfaszoknak hogy ez nekünk jó! Meg amúgy is méhlegelőt csinálnak belőle a románok oszt az meg pont ződ! Persze csak délután, ha már felkelt az álmos nagyvad.

Ez olyan, mint a Magyar Orvosi Kommunista Kamara? Vagy a PSZ és a PDSZ? Hát, furán váltják ezek.

Nem, mert tudod ezek a tagjaik érdekeiben próbálnak dolgozni. Az, hogy te erről hogy gondolkodsz az egy másik. De az iparkamara léte egy teljesen L'art pour l'art  dolog. Szólj, ha ezzel kapcsolatban (iparkamara) van valami más megjegyzésed és befejezed a terelést

A többire ki sem térek mert csak személyeskedés, vagy "miért kellene" jellegű bagatalizálás.

Pont azt írtam, hogy ez a mostani reinkarnáció csak seggnyalásra jó. Te úgy érzed, hogy a szekértáborozás előre fogja vinni a nemzetet? Vagy azt gondolod, hogy egyszer a NER mindent leural? Komolyan. Ennél többet nézek ki belőled.

Saját magam sok oldalt tudnék írni a BP közlekedési fejlesztésekről amik egy részével nem értek egyet (főként: előbb kell lehetőséget adni alternatív megoldásokra, aztán tiltani). De amikor egy ilyen felnyalós kommunikében bármelyik várossal kapcsolatban bármikor leírható puffogást valaki komolyan vesz tudható, hogy csak az a szándék, hogy "Karácsony alkalmatlan"
De mint ahogy látjuk, a változások nagy része pozitív ezért a szembe szél ellenére is nagy valószínűséggel megint őt választják meg. Na most akkor mi lesz? Vicsorog Viktor még rá 4 évig? 

Fel kellene fogni, hogy Viktor meg Karácsony belőled élnek (igen mindkettő) és ha a tevékenységük 90% arra megy el milyen hülye a másik akkor elb.sztunk rengeteg pénzt (igen a plakátokra gondolok elsősorban, meg a megafonra meg a ... )

Látom szakértője vagy a kamarának! A kamara amiatt kért a háziorvosoknak plusz pénzt, hogy legyen olyan ágy a háziorvosi rendelőben, amelyik minden oldalról körbejárható és tudjanak intubálni a háziorvosok (csövet dugnak a légcsőbe, lehessen lélegeztetni az eszméletlen/klinikai halál állapotában lévő beteget)

- Ha nem intubálsz évente 12-t, akkor meg se próbáld. Ez a kötelezően követendő eljárás újraélesztéskor, mert akkor a nyelőcsőbe dugod és konkrétan megfullasztod=megölöd a beteget.

- Ritkán éleszt újra a háziorvos a rendelőjében.

- Ha minden oldalról körbejárható ágyat kérdésre a háziorvosok elmondták, hogy a falhoz kívánják tolni, mert nincs hely a rendelőben.

 

Tényleg, igazad van. Minden úgy van, ahogy kitaláltad. 333-on is olvasni ilyen baromságokat, de kérlek, ez egy flame topik, ne hagyd abba! Kérünk még :D

Az utak áteresztő képességének tudatos csökkentése

Amerre en jarok, ot nott az utak atereszto kepessege, de nyilvan nem ismerem egesz Budapestet. Peldaul amikor nem messze az irodanktol a ket savos uton az egyik savbol buszsav lett, onnantol ugyan az autosok picit lassabban tudnak haladni, viszont szinte folyamatosan jarnak a buszok, rajtuk 30-40 autonyi emberrel.

Szerkesztve: 2024. 03. 14., cs – 17:47