Klára, a szegények pártfogója

Fórumok

Nyilvános Gyurcsányné vagyonnyilatkozata: dúsgazdag a DK-s politikusfeleség 

  • két ingatlant is feltüntetett, ő az egyedüli tulajdonosa az Apró-villaként elhíresült rózsadombi 400 négyzetméteres háznak, ahol Gyurcsánnyal együtt élnek, és közösen tulajdonolják a kötcsei, 267 négyzetméteres nyaralót;
  • egy autó is szerepel, eszerint egy hibrid Toyota RAV4-et lízingel;
  • megtakarításairól is írt, ezek szerint 199 millió 882 ezer forintja van az értékpapírszámláján. Ezzel egyébként a parlamenti képviselőknél is az élbolyban lenne, mivel csak öt honatyának nála több spórolt pénze. Egyikük pont a férje, Gyurcsány Ferenc, aki listavezetőként 1 milliárd 51 millió forinttal rendelkezik.
  • fizetését is ismertette. Uniós képviselőként 8990 eurós fizetést és 4576 eurós költségtérítést kap, ami összesen közel 4,8 millió forintnak felel meg. Mint a Blikk megjegyzi, ebből nem okozhat gondot az 59 millió forintos jelzáloghitel törlesztése sem, amit a férjével közösen vettek fel a kötcsei házukra.
  • szerepel Gyurcsányék családi cége, az Altus Zrt. is, igaz a vállalkozásnak nem ment olyan jól mint a korábbi években. 

[...]

Hozzászólások

Köszönjük a sikeres az elszámoltatást!

Kellene még egy kicsit dolgozni rajta:

Minden bizonnyal ennél is több pénze lehet a Gyurcsány családnak. Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, Gyurcsány Ferenc az elmúlt években fokozatosan vett ki több mint kétmilliárd forintot a családi cégnek számító Altus Portfólióból. 

DK elnöke, a baloldal vezetője mára teljesen kiürítette az egykoron tőkegazdag vállalkozás kasszáját, de nem csak ez az érdekes. A kinyert pénznek ugyanis nyoma veszett, a mai napig nem lehet tudni hova, mire ment ez az óriási összeg.

trey @ gépház

Az Altusnak nem Gyurcsány és családja a tulajdonosa?

Ha igen, akkor nyugodtan vehet ki a cégéből pénzt, amíg befizeti utána a befizetendőt. Ha meg már a saját számláján van a pénz, akkor magánszemélyként arra költi, amire akarja, pl. vehet jéghegyeket, elihatja, vagy elutalhatja Szingapúrba az egészet, ha azt akarja, senkinek semmi köze hozzá, nem kell elszámolnia vele.

Én se örülnék neki, ha valaki azt mondaná, hogy nem vehetek ki a saját cégemből 2 milliárd Ft-ot. Mondjuk ennek más akadálya lenne (nincs benne 2 milliárd Ft), de az most mindegy :-)

Kiveheti, te is kivehetned, a megfelelo szabalyok betartasa mellett. Neki viszont kepviselokent az esetleges vagyonosodasi vizsgalatok miatt minden evben le kell adnia, hogy milyen vagyona van. A cegbol eltunt, nala (es a nejenel) viszont nem jelent meg. Ez a resze viszont gond. (persze lehet olyan, hogy olyan dologra koltotte, amit nem kell feltuntetni benne, de nem tul eletszeru)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Oké kivéve tiltott pártfinanszírozás.

Pontosan erre kíváncsi az, aki kíváncsi.

álljunk már le! legális jövedelmet mire költ ahhoz senkinek semmi köze!

Nono, a NAV-nak joga van bármikor érdeklődni és vizsgálni, hogy a vagyon honnan, mi módon, életszerűen stb. lett. 

trey @ gépház

Nekem anno volt vagyonosodási vizsgálatom. Ezért:

Ma már lesöpörném azzal, hogy elévült bűncselekményből származik és készítenék egy oda-vissza kölcsönadási szerződést is mellé. Vagyis 10+ éve odaadtam valakinek kp-t megőrzésre, most meg visszaadta. Így azt az ultimate érvet, hogy nem életszerű az, hogy n++ évig a szekrénybe volt ezzel a tranzakcióval kihúznám. Mindezt csak azért csinálnám, hogy 10 perc alatt letudjam a dolgot és ne kelljen melóznom vele. Anno nekem sokat kivett az életemből a NAV baszakodása.

Nekem nincs rá szükségem. Viszont az Indexen volt asszem' nem rég egy interjú a NAV egyik fejesével, aki a legabszurdabb (és persze hatástalan) védekezésekről beszélt, amivel ilyen vizsgálatokkor bepróbálkoznak. Köztük volt az "elévült bűncselekményből" is.

trey @ gépház

Amúgy ennél prózaibb megoldás is van.

"A" kölcsön add "B"-nek pl 7 éve. "B" a pénzt terveit elvetve nem használta fel.
"A" visszakapta ezt a pénz 2 éve.

Így már  a forrás idő elévült. Nem kell semmiféle bűncselekményre hivatkozni.

Mondjuk pont ez az, amivel szerintem nem lehet megfogni. Aki DK fanatikus, annak ez mindegy, meg orul is neki, hogy az Apro csalad milyen sikeresen bezsebelt ennyi mindent (harcolt a kulakok/fasisztak/stb. ellen). Aki nem az, annak meg ettol fuggetlenul is vallalhatatlan az egesz csalad legkesobb 2006 osze ota.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Pontosan! Ezert sem ertem miert az "XY korrupt/lop" szoveggel akarnak felulkerekedni a masikon. Par bicskanyitogato esetet leszamitva nem lesz hatasa.

Masik hasonlo, amikor a boliviai helyi voroskereszt vagy valami hasonlo sulyu szervezet "elhatarolodik" valamitol/valakitol, es ezt ugy allitjak be a sajtojukban, mint ha erdekelne az embereket, vagy barmit is szamitana.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Azugyeperszehehogynemlétező Hálózat, aminek ügynökei egyszerre adták egyfelől a komcsi kádereket, másfelől a jólkeres külkeres -eket (néha egy személyben), akik ugye úgy jártak nyugatra az átkosban a mi hazánkat árulni, mintha csak Tel Avivba mennének. Kölköket tojtak ide a nyakunkra, és azok a tojásból kikelve úgy cseréltek ideológiát a kor szellemének megfelelően, ahogy egykor nagy- v. déd- v. szépszülőik cserélték a kaftánt öltönyre amikor Tarnopolból elmásztak Judapestre. 

De ez itten mélyebb elemzést igényel! Minthogy tisztázásra szorul, hogy és miként viszonyul a zsidóság a baloldali ideológiához! Idézzük hosszabban Szabó Dezsőt:

ha a két tábor harcát egész Magyarországon és egész világhorizontjában nézzük: mint a lényeg mélyén rejlő lényeget, kimondhatjuk: a baloldali ideológia és frázológia zsidó tény. Ez nem azt jelenti, hogy a baloldali ideológia gondolatait a zsidóság teremte meg. A zsidó pszihének múltban és jelenben nem az eredeti termés: hanem az ügyes elsajátítás a sajátos jegye. De a racionalista franciáktól a racionalista 18-ik században világra dobott gondolatokat a világ legabszolutabban racionalista faja: a zsidóság tette saját fegyverévé, hódítása tankjává. A baloldali internacionális ideológia a szétszórt zsidóság természetes, organikus nacionalizmusa, irtózatos imperializmusának legfőbb szellemi eszköze. Ez az ideológia, mely az embert, mint egy mesterséges laboratóriumi produktumot nyesegeti, faragja, alakítja a maga céljai szerint: a pszihikai adottságok minden kényszerével lett természetes fegyvere ennek a fajnak. Hiszen ez az ötezerévelőtti babonák és faji rögeszmék által meghatározott pszihé, a maga vízözönkori kiválasztottsági megszállottságának vadtörzsi dölyfében: idegenül, gvanakvólag és ellenségesen áll szemben a kétezeréves európai kultúra millió gyökerű egyetemes emberségével, végére elemezhetetlen gazdag humanizmusával. A huszadik századi kozmetika alatt ádázkodó szétoldhatatlan ős fajembernek sajog, ég, viszket ez a roppant emberi gazdagság, a térnek és időnek ez a mérhetetlen szintézise, melynek előteremtésébert ő nem vett részt és amely az ő végzetesen szegény racionalista pszihéjének sohasem lehet igazi, organikus életévé. És akkor ebben a primitív törzsi sovinizmussal sajgó fajban megterem a gyűlölet és hatalmi téboly gigantikusan embertelen álma: szétoldani minden organikus emberi szolidaritást, megsemmisíteni ezeket a titokzatos gazdagságú kollektív egyéniségeket, megsemmisíteni lelkük minden elemében, egész sokezeréves kultúrájukban, széttörni minden átfolytató és védő formájukat, a családot, a fajt, a nemzetet s az így mozaikra tört, egyéntelenné herélt emberiséget beleszabdalni a maga hatalmi álmába, hogy az egész emberiség fölölt az egyetlen kiválasztott népnek, a Jehova szerelmesének racionalizmusa szabjon törvényt, kenyeret, kultúrát. Akol-törvényt, szolgakenyeret, megherélt, szegény, racionalista nem emberi kultúrát. Így lett a „baloldali” ideológia a zsidó imperializmus organikus eszközévé és sok más fejlődési állomáson át így jutott el a kommunizmusig, mint faji sovinizmusa legvégső, legbiztosabb eszközéhez, hogy diktatúrájával hatalmába vegye a világot. Ezzel nem azt mondom, hogy a kommunizmus történelmileg, csak és csupán annyi mint: zsidó imperializmus. Hanem: hogy ez a minden emberin túlrontó faji hatalmi téboly a kommunizmusban találta meg döntő fegyverét

https://pdfcoffee.com/szabo-dezso-az-antijudaizmus-biralata-pdf-free.ht…

Hát ez volna az a "szellemi" talapzat amin a Hálózat nyugszik (bár sztem ez még bőven felületes megközelítés) Ebbe szocializálódik bele az Apró klán, és h volt-e valaha meggyőződésük bármiben az "ügyes elsajátítás" know-how -jának kitanulásán kívül, azt talán az alapján célszerű megítélni, ahogy az utód tagadja meg a felmenőit politikai érdekből!

Apuka főkomcsi, lánya szuper külkeres - ez itten bevett és első számú hálózati-vonal, nem nélkülözve természetesen a titkosszolgálati érintettséget sem - ahogy az egyébként a külkeres állatfajnak kijárt azokban az időkben. Nem mondható éppen kivételesnek, tekintve az un. rendszerváltás bal-liberális prominenseinek családfáját meg életútját:

https://www.origo.hu/itthon/20210209-gyurcsany-ferenc-es-ami-mogotte-va…

https://pestisracok.hu/a-dobrev-aki-ott-se-volt-egy-holgy-az-allambizto…

Na most a Hálózatban generációk óta azzal foglalkoznak, hogyan lehet pénzeket akár nemzeti akár nemzetközi szinten elsíbolni, ide-oda eljuttatni, eltüntetni, megtalálni, leosztani és ki tudja még miféle trükkökkel vannak tisztában. Hát egy bevallás aztán NANÁ h nem okoz gondot!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

RAV4? OMG! Igazán beérhetnék egy G-Klasse Mergával is!

$ grep -c egy$ word.list
100

Szerintem fogalmad sincs, hogy mennyi egy Bp-Hungaroring helikopter transzfer ára. Megsúgom neked, egy komolyabb F1 belépő árának töredéke / fő.

Ha összevetem egy RAV4 havi lízing árával, akkor tippre, a fele. Se. Árak itt.

Ez ilyen polgárpukkasztásra jó, nyugger klubba vérnyomásemelőnek.

Ha én mennék mondjuk, lehet még én is megreszkíroznám. Ha pedig az illető születésnapjára kapta, akkor lófasz, ahhoz képest, hogy vannak, akik mondjuk több milliós születésnapi ajándékot kapnak.

trey @ gépház

Helyesen, ahonnan indultuk:

Meglátsz valakit, aki a 100+ milliós nyaralójából negyed milliárd forint KP-t visz a RAV4-esén a rózsadombi villájához, amibe éppen csönget be a pénzes postás a havi 5 milliós fizuját kihozva, miközben a férje eltűnt 2 milliárd forintot keres a kertben. Akkor felmerül benned, hogy ott bizony burzsujok laknak.

:D :D :D

Azok a fránya részletek.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 08. 04., sze – 13:59

Ehhez képest a doktorminiszterelnök úr egy földönfutó a maga 700 ezres megtakarításával.. legyen is neki könnyű az a föld.

Ehhez mérten eléggé visszafogottan élt.

Kifelé. Aztán, amikor elpatkolt, azért szépen jöttek a történetek, amikor Jancsi bácsi vadászni ment, szerette, ha elé terelték a vadakat stb. Gondolom, a vadászat után meg főztek neki egy krumplilevest :D

trey @ gépház

Orbán pénze. És mit csinál Orbán ezzel a pénzzel? Baloldali elképzelés, vizuális típus vagyoK:

Esténként átsettenkedik Mészároshoz, mint Dagobert bácsi, úszógatyában fejest ugrik a forintbankók közé? Balfaszok nem jöttek még rá csak, hogy Mészáros szerepe mi :D

trey @ gépház

Elég kevés, lenne tisztességes gázszerelő, még pénze is lenne, nem nyomorogna. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Szerkesztve: 2021. 08. 04., sze – 15:04

Tényleg sok mindennel lehet támadni Gyurcsányékat, de konkrétan csak azzal, hogy gazdagok, azért elég beteg dolog.

Ez a több pénzük van mint neked -> gyűlöld őket, azért elmúlhatna...

Ha gond van azzal, hogy hogy szerezte, azon lehet rágódni, és illene is...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egy vagyonnyilatkozat okán mégis mi a holdkóros faszról kellene beszélni? Arról, hogy a living young-ra sztájlisztolt Feri mennyire szánalmasan erőltetetten mutat a fiatalok közt, akikkel erőltetetten bratyizni akar?

Kb. olyan kínos, mint amikor tanácsadói hatásra táncra perdült vagy részvét sírt. A linkektől megkímélem az azóta felnőtt generációt.

trey @ gépház

Tedd már mellé a minimálnyugdíjjat, egészségügyi kasszát, állami szféra fizetésének alakulását, családi pótlékot, egyéb szociális transzferek reálértékét is, pls.

Van élet a gyárigazgatáson meg az IT-n kívül is.

Minimálnyugdíj

2010: 28.500 Ft

2021: 28.500 Ft

Családi pótlék (egy gyermek után, nem egyedülálló szülők esetén)

2010: 12.200 Ft 

2021: 12.200 Ft

Egészségügyi kiadások a GDP százalékában

2010: 7.5 százalék

2021: 6.6 százalék

Középiskolai tanárok átlagjövedeleme

2010: 175.000 Forint

2020: 289 000 Forint

https://www.paktumiroda.hu/otletborze/varhato-keresetek/mennyit-keres-e…

https://m.hvg.hu/karrier/20100622_tanar_fizetes_kereset_felmeres

Egyetemi adjunktus fizetése

2010: 175 500 Forint

2020: 210 000 Forint

https://www.hrportal.hu/hr/emelt-fizetest-kaptak-a-felsooktatasi-dolgoz…

Szingapurban nincs altalanos minimalber, megis jobban keresnek, mert a piac megoldja. Itthon is van az a penz IT-ben, amiert mar Pistike sem vallalja el, es ez a minimalbernel joval magasabb, igy jol lehet keresni. Ahol a kereslet es kinalat talalkozik, ott van az ar, es ez a munkaeropiacra is igaz.

Ha a minimalbert noveled, azzal csak az inflaciot porgeted (meg persze a munkanelkuliseget, mert ha egy adott feladatkor nem termeli ki a minimalbert, akkor megszunik). Amugy a minimalberhez (es asszem a nyugdijhoz is) sok egyeb dolog van fixalva torvenyileg (pl. ugy, hogy a minimal nyugdij n-szerese valami), szoval ha noveled, egy rakas masik dolgot is valtoztatsz vele, ezert (sem) szeretnek hozzanyulni.

A csaladi potlek helyett a csaladi adokedvezmenyt toljak (meg a lakast+autot, meg babavaro akarmiket), tobb ertelme van, egyertelmuen ez az, amit politikailag tamogatnak. A CSP-t ki is lehetne vezetni, de lehet, hogy az esetleges nepszerusegvesztes miatt nem akarjak. Ha alacsonyan tartjak, es elinflaljak, azzal lenyegeben pont ez tortenik (kivezetodik magatol).

Az egeszsegugyi kiadasos szamokat valahogy egy jarvany kozepen nem tudom elhinni (gondolom ebben a koronas intezkedesek nincsenek benne). Ha tenyleg kevesebb penzbol megoldjak a jarvany alatt az egeszsegugyet, mint ami 10 eve a "normal mukodes" volt, akkor le a kalappal!

A tanari fizetesek valoban kinosan alacsonyak. Ezert is lenne jobb a piac alapu, de amig a Klebelsberg Kozpont versenyzik egyedul onmagaval, ez nehezen fog menni. Az adokat le kell csokkenteni, es akkor az embereknek lesz penze kifizetni a normalis iskolat (azoknak meg a normalis tanarokat). Amig a tobbseg mindent az allamtol var el, ez nem fog menni.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szingapúr a világ egyik leggazdagabb, speciális geopolitikai helyzetben lévő területe, az egyfőre jutó GDP négyszere a magyarénak, a lakossága pedig a fele. Teljesen felesleges összevetni a magyar helyezettel, miért nem a cseh - szlovén - szlovák helyzettel tesszük meg?

Igen, van pár ágazat, amiben az elérhető jövedelemek lényegesen magasabbak, mint az átlag - ezt viszont nem lehet kivetiteni a teljes nemzetgazdaságra.

Az egykor a szocialista tábor leggazdagabb és legnyitottabb országából vásárlóerő paritáson az EU egyik legszegényen tagja lett - a médiánbér / minimálbér arány alapján nagyon jelentős társadalmi különbségekkel:

https://qubit.hu/2021/02/05/magyarorszagon-a-masodik-legalacsonyabb-a-m…

Az állami transzfereken felesleges vitatkoznunk, én nem szeretnék olyan tardaldomban élni, ahol az elit szűk körét a nincstelen tömege veszi körül.

Az utóbbi években dinamikusan nőtt a magyar gazdagság, ha a minimálbér (és vele együtt a teljes bérstruktúra) növekedése ezek mellett inflációt gerjesztene, akkor legalább egyértelművé válik, hogy a GDP növekedése nem hozta magával a termelékenységségünk növekedését, azt a külföldi cégek exportja hajtotta szinte kizárólag.

Szerkesztve: 2021. 08. 04., sze – 15:03

Egyébként annyira röhelyes, amikor ilyen kisnyugdíjas attitűddel és sírókával (pl. kilvadi) megáldott HUP-ozók védelmükbe veszik a milliárdos Gyurcsány-családot és bizonygatják, hogy megérdemelten azok :D

trey @ gépház

Abból indulok ki, hogy a másik garnitúra még nem ígérte, hogy börtönbe küldi ezt-meg azt. (Mármint amikor erre hatalma is volt)
 Azt már latjuk, hogy ennek a garnitúrának az elmúlt több mint nyolc év alatt sem sikerült még Gyurcsányt sem. 

 Az én érvem az, hogy addig csak csak elviselem, amíg nem kezdik eladni az országot a kínaiaknak, de ez csak a én személyes nézőpontom, nem több.

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Abból indulok ki, hogy a másik garnitúra még nem ígérte, hogy börtönbe küldi ezt-meg azt. (Mármint amikor erre hatalma is volt)

Dehogy ebből! A most visszajönni készülő garnitúra az pont ugyanaz, amelyik már egyszer leszerepelt és elszámoltatással kampányolt az első Fidesz kormány alatt. Természetesen, nem volt elszámoltatás (sem). Meg gázáremelés sem (ja, az volt!).

trey @ gépház

erre írtam én fentebb - hogy a stílus maga az ember...

Attól még, hogy ez egy névtelen fórum lehetne úgy beszélni, mint a meló helyen - vagy ott megengedett a csúnya beszéd..

lehet, hogy csak engem zavar - biztos én vagyok túl érzékenyítve szép beszéd, vasalt ing..

For Whites Only meeting room!

hogy  Altushoz is hozzá szóljak, nagyon pörgött a 2000-es évek elején az Altus zRt.  be voltak ágyazódva Antenna Hungariához – tanácsadói 100milliókat vettek fel.

Híradóban csak egyszer ment le a hír utána kivágták:

Holtan találtak egy budai lakásban egy férfit – akiről nem csak a környezete tudta, hogy homoszexuális és találtak még rengeteg stúdió kamerát és betamax videokat – ami leltár szerint, AH tulajdon volt…

Majd utána egy magas beosztású AH-s vezető Altusnál landolt új beosztásban, akiről szintén azt beszélték, hogy más pályán játszik..

For Whites Only meeting room!

Fentebbi kérdésem csak amiatt tettem fel, mert hetek óta csak tömény trágyalevet tudsz ide böfögni. Attól még lehet jó lelkiismereted. Hozzád képest meg baromira nem érdekel, hogy nekem mim nincs, ami neked.

Tök mindegy melyik topik, melyik posztját olvasom tőled. A vivőanyag a trágyalé.

Már megnyitás előtt tudtam, hogy trey indította a témát. Annyira gáz, biztos kell a kattintás.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Jaj, nem kell ez a műdráma. Persze, hogy tudtad, hiszen megnyitás nélkül is látszik a főoldalról: szerző: trey

Pont te tudod a legjobban, hiszen te csináltad ilyenre a center blokkot. :D

biztos kell a kattintás.

Mihez is? :D Van még olyan balfasz aki tényleg elhiszi, hogy 2021-ben van olyan, aki kattintásért fizet? Ez egy komoly kérdés volt. 

trey @ gépház

Nem lehetne csinalni egy agitprop topikot? Ez flame-nek is eleg gyenge. 

Szerkesztve: 2021. 08. 05., cs – 07:32

Valójában a Dobrev-Gyurcsány vagyonnal nem az a baj, hogy sok van belőle. Én támogatnám azt, hogy csak az mehessen politikai pályára, aki viszonylagos jólétben él. Rómában ez követelmény volt és az volt a mögöttes gondolat, hogy egy jólétben élő embert nehezebb korrumpálni.

Az igazi probléma az, hogy Dobrev Klára vagyonának mi az eredete. MAL, Motim, szemlőhegyi villa, a visszaigényelt ÁFA és trükkök százai. Továbbá az is probléma, hogy milyen politikai háttér emelte Gyurcsányt és Dobrevet jelenkori, aktív politikussá. Képzeljük el például, hogy valamelyik Szálasi leszármazott - ha van ilyen - aspirálna 2022-ben miniszterelnöki pozícióba.

> Sol omnibus lucet.