Vivaldi tab stacks mobilon is

Végre lesz értelme, hogy annyi memória van a telefonomban, mint a régi laptopomban.

https://vivaldi.com/hu/android/new/

Hozzászólások

A vivaldi most hogy áll a google-val? chromium alapú? Benne vannak még a google logoló-kódok?

Nem, a követést, a telemetriát szép álom kikerülni. (Végül is ezek "birodalmi" böngészők.) - Benned van a szűrő, miről és hogyan használod a böngésződet, mit látogatsz vele és miről mondassz le. (Egyben hosszabb távon milyen "finomhangoló" hatásoktól mented meg a személyiségedet. - Nem vicc.., durván eltéríthetnek a valóságtól. Neked ez nem újdonság, de sokszor megdöbbenek amikor barátaimmal, ismerőseimmel beszélgetek. Elképesztő hogy emberekben eddig is, milyen károkat okoztak a rendszeres  internet-fogyasztás lehetőségének megteremtésével. (Szerintem népgazdasági szinten is kimutatható lenne, ha valaki törődne vele.)

(Egyébként a Vivaldi, - Windows alatt, - önmagában kiváló böngésző szoftver. Én szeretem. És van amire csak azt használom. Linuxról nem tudok nyilatkozni, fájdalmam, hogy BSD-re nincs. Droid alatt eddig Opera-ztam. (Ha éppen mozgásban vagyok és nagyon kell valamire böngésző,) de általában a nap nagy részében PC mindig van körülöttem.)

Amit mondasz én legjobban a youtube-on veszem észre. Ha egy böngészőben be vagyok jelentkezve és csak átpörgetem, hogy miket dob fel, akkor annyira bezár a saját buborékomba, hogy semmit sem enged be, ami kívül van. Pedig jó lenne legalább 1-2 sor totál ízlésidegen dolog.

Valószínűleg (=biztos) még a keresési találatoknál is ugyanígy működik.

Szerkesztve: 2021. 08. 08., v – 11:30

Nem tudom találkoztatok-e ezzel a hírforrással, én csak most találtam rá, mert folyamatosan törekszem arra, hogy az infobuborékok mind kevesebb kárt okozzanak az agyamban. Ehhez alap a kielégítő angol nyelvtudás, sajnos így vannak elvágva a csak magyarul beszélő "buborékba szorultak" a korrekt tájékozódási lehetőségektől. - (Azért a tényszerűség kedvéért, beszélgettem én már olyan "bubissal" is aki internetet soha nem használt.) - Tanulni soha nem késő!

https://www.youtube.com/c/WION/videos

Szerintem szenzációsan jók a választott témáik és a feldolgozásuk módja. (Ez mellett a Sharma Palki nevű bemondó-szerkesztő újságíró hölgy, olyan tisztán és érhetően beszél angolul, hogy én még nem találkoztam ilyen tiszta artikulációval. Nyelvtanuláshoz is tökéletes, de a hírközlő céljuk, "ars-poétikájuk" is abszolút korrekt.

(A tájékozódásban muszáj nyitni keletre mert sok globális történés csak így lesz érthető, kerek egész. A nyugat "keleti szemüvege" csak egy torz, tejüveges prizma. (Ha a valóságra vágyik valaki tőlük a világpolitikában, na azt nem kapja meg általuk soha. Felületesek, felszínesek, és megérteni sem akarnak hibásan rögzült és elképzeléseikkel ellentétes dolgokat.

Csak annyira érdekli őket a világ Amerikán-Anglián-Franciaországon-Németországon kívüli része, amennyit pl. Magyarországról is évek óta közvetítenek.. (Bogár úr egyik vesszőparipája nem véletlenül az "alternatív valósággyár" fogalma.)

Lassan adaptálhatjuk a Nagy Francia Forradalom restaurációjáról, a régi történelem-könyvekben tanított szoc. tételt: (Általam szabadon átfogalmazva,)  "A nyugat semmit sem tanul a világtörténelemből és semmit sem felejt a régi rossz beidegződéseiből."