Mi lehetett a terv?

Hozzászólások

Kábelt fektettek!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

naes dugtal bele vmit hogy kiprobald mukodik-e? :)

A pihenés fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet:

– Nincs net.
– Nyaralunk. Szard le!

:)

Power over Ethernetes atalakitoval hasznalhasd a borotvad itt. :)

Egyebkent lehet 10 eve meg ugy tunt a 802.11g idejen, hogy ez lesz az IoT jovoje. :)

Az általam feltételezett célnak egy telefoncsatlakozó, meg egy falra szerelt készülék jobban megfelelne!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Főnök úr, hová legyen bekötve az UTP? Mindenhová! Mindenhová? Mindenhová. Hát jó, én bekötöm mindenhová.

első generációs smart wc ami még nem full IoT módon wifin kommunikál

Szerkesztve: 2021. 07. 26., h – 19:33

Ez csak simán rajta volt valami "régebbi terven" amiből nem kapta meg a frissebb verziót a tervező -> betervezte -> felpakolták. Ennyi. Sajnos tapasztalat egy k.va nagy felújítás közepette is meg lehet lepődni azon, hogy a tervező a ~2019-es tervekből dolgozik amit már frissítettek 846436x ....szánalom :( + ehhez az is szánalom hogy 854365 csillió alválallkozón megy át az egész töténet a fővállalkozó meg csak vonogatja a vállát ... hogy hát de na,  na. :)

ps.: https://snipboard.io/CRxGuW.jpg

mire gondolt a költő .... tervező / egyéb....

Egyébként, nem akkora hülyeség, mnt amilyennek elsőre látszik. Lehet IP kamera végpont, lehet az is, hogy gondolt a jövőre, lehet, hogy a helyiség idővel funkciót vált. 

Tényleg csak wc, vagy fürdőszoba? Mert utóbbiba szokás telefont rakni a szállodákban.

gondolom szarospapírgyűjtő is van görög módra

No rainbow, no sugar

valamikor nagyon régen láttam egy filmet, aminek a főszereplője egy szórakozott prof előadás közben mindig elkalandozott és elkezdett mesélni.
persze baromi nagy hülyeségeket mesélt.

az egyik ilyen mesében vendégek érkeznek hozzájuk..
a vendégek gyülekeznek a nappaliban, és csacsognak, amikor bejön a felesége, as mondja hogy asztalhoz..
bemennek az ebédlőbe, és ott az asztal körül vécécsészék voltak, mindenki letolja a nadrágját, ill. felhajtja a szoknyáját, és leülnek a klozetokra.. és persze csevegnek tovább..

aztán az egyik feláll, felhúzza a gatyáját, és sűrű bocsánatkérések közepette kimegy a mellékhelyiségbe, ott leül az ott lévő székre, előhúz a falból egy asztalt, rajta sültcsirke meg krumpli meg minden, és elkezd két pofára zabálni..

egyszer csak kopognak az ajtón mire kikiabál: foglalt :))

biztos eredetileg ehhez kell az ajzat..
megrendelni a kaját..

ez nem kicsit hasonlít  Philip K. Dick - Counter-Clock World - Visszafelé világ ) novellájára

 

"A pár milliárd évente jelentkező csillagászati folyamat, Hobart-fázis (anti-idő hatás) következtében a Földön megfordult az idő menete. Halottak támadtak fel a föld alatt a sírjukban, és nyöszörögve könyörögtek, hogy ássa már ki valaki őket. Az emberi élet visszafelé haladt: fáradt öregekből dolgos középkorúak, később lázadó fiatalok lettek, majd a felhőtlen kisgyermekkor következett. Végül a tehetetlen magzatokat visszahelyezték egy – önkéntesen jelentkező – befogadó anyaméhbe, hogy az kilenc hónapig védett helyen tárolja az apróságokat a megsemmisülésig. Furcsa – magányosságot kedvelő – étkezési szokások jöttek divatba: a páciens időközönként felöklendezte – egy erre a célra rendszeresített edénykébe – az ételeket, amiket ezután egy ideig a hűtőjében tárolt, majd a készételeket visszaszállította egy – a lakásához közeli – hipermarketbe. Mivel az emberek már nem táplálkoztak, ezért gyakran rágyújtottak egy-egy csikkre, amibe belepöfékelték a füstöt, így szép szál cigarettákat pakolhattak vissza a dobozba"

No rainbow, no sugar

Szerkesztve: 2021. 07. 27., k – 20:35

Én nem értem mi ezzel a baj. Gondolkodtak előre, a jövőre, gondoltak arra, amire még nem is lehet. Amikor én tervezek, én is rajzolok oda is kábelt, ahova nem feltétlen kellene (wc-be mondjuk általában nem, de volt egy hotel, ahova kértek egyébként, és igen, telefon miatt)... Mert valamire úgyis kelleni fog... És akkor milyen jó, hogy ott van, és nem kell szopni a behúzással, főleg nem bontással, csövezéssel, stb. Amikor építkezés van, vagy egy teljes falig visszabontás és felújítás, akkor lehet egyszerűen, gyorsan, kényelmesen (bontás, kókányolás [fali kábelcsatorna, taposócsatona, stb...] nélkül) kábelt húzni.

Egy UTP kábelen baromi sok minden el tud működni, akár több minden is, erősáramot kivéve kb. bármi, mondjuk hogy általános célú többeres kábel, hálózat, analóg telefon, analóg kamera, kb. bármilyen gyengeáram, gyengeáramú jel vagy kommunikáció (pl. RS485), kapcsoló, visszajelző led, fotocellás ajtó nyitója....

Mindig túl szoktam tervezni a végpontokat, ahova már az elején kérnek 1-et, oda min. 2-t, de inkább 4-et, de ahova nem kérnek, oda is be szoktam szórni kettőt (mivel általában dupla falicsatit javaslunk - és ha már húzunk, akkor húzzunk kettőt, ne egyet) ahova úgy gondolom, hogy nem árt és hasznos lenne. Általában le vagyok hurrogva, hogy minek annyi, meg minek oda, aztán jobb esetben meggyőzöm és megmarad, rosszabb esetben erősködnek hogy nem és azt húzzuk ki, szinte kivétel nélkül, mindig szükség lenne rá, vagy még annál is többre mint amit oda terveztem... És akkor mindig jönnek a kókány meg kerülő megoldások: jó hát akkor ez menjen wifin; tegyünk be splittert, nyomtatónak meg kártya terminálnak elég 100-as link; tegyünk be kis switchet az asztal alá, és hasonló... Ahelyett hogy akkor húztunk volna 2-vel több kábelt.

Számtalan esetet tudnék sorolni. Volt ahol kötötték az ebet a karóhoz, hogy itt két munkaállomás lesz, semmi több. De mondom mi lesz, ha 3 lesz? Vagy kell nekik egy nyomtató? Nem lesz 3 és nem fognak nyomtatni. Itt lesz az asztal, itt lesz rajta két gép, ide kell két végpont, kész. Majd... Pár héttel nyitás előtt... Ú, hát mégsem ott lesz az asztal, hanem a másik oldalt, mert [akármi]... Akkor mit lehet? Hát mondom semmit, mivel nincs több végpont: szobán keresztülhúzni a kábelt. Úgyhogy szőnyegpadló alatt, meg szegélyen körbe "gyönyörűen" mentek a kábelek az iroda másik oldalába a szép új pár hetes-hónapos épületbe.

"Sose a gép a hülye."

Valahol megértem a megrendelőket is. Sajnos annyi fasszopó kontár van a kivitelezői oldalon is idehaza (legyen az klímát felszerelő, motoros árnyékolót felszerelő, villanyszerelő, szerintem hálózatot kivitelező is), hogy az ember mindegyik okoskodása mögött csak a lehúzást és a színtiszta átbaszást sejti (sokszor be is bizonyosodik utólag, h. átbaszták az embert, szerencsés esetben csak kicsit, de gyakran inkább nagyon). Pl. alapanyag vagy technológia dupla-triplára árazása mögött sokszor csak annyi van, hogy ott nagyobb hasznot tudnak legombolni, ezért próbálják azt letolni a megrendelő torkán. Tisztelet a kivételnek aki józan ésszel tud gondolkodni, és szakmai érvek vezetik a döntés meghozatala során, nem a megrendelő minél inkább anyagilag lehúzása.

Igy nem mondhatjak, hogy szar az internet.

De szerintem az okoswchez kell.

olyan WC-hez, aminek van LAN portja :-D japoknál már van olyan !

For Whites Only meeting room!

LAN portosat pont nem lattam (sztem ok erre wifit hasznalnanak), de valoban van par "control panel"-lel rendelkezo wc arrafele. Beallithatod a csobogas mp3 hangerejet, az ulokefutes homersekletet, meg hasonlokat. Nehanyat lehuzni is eleg nehez, amig meg nem jegyzed, hogy a /J\ alaku jel jelenti a kisdolgot, a palcikaember alaku meg az emberes meretut. (idealis esetben persze rairjak angolul is, ha szamitottak kulfoldi turistakra, de altalaban nem)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?