Linus Torvalds: Linux 5.14-rc3

Címkék

Linus elérhetővé tette tesztelésre az 5.14-es Linux kernel harmadik prepatchét. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Igen, ezt én is olvastam, de a szóban forgó laptop még nagyon-nagyon új. Egyelőre még csak 5.13.5-ös meg 5.14 RC-s kernelekkel, meg külön kernelmodulokkal működőképes. Ez van, ha a hardver előbb jön ki, mint hozzá a támogatás. De szerintem ez egy annyira új gép, hogy még Win10 alatt se lehet flott a támogatása.

Az is igaz, hogy sok problémája a phoronixos csókának azért volt vele, mert megrögzött Ubuntu-fan, mindenre Ubuntut akar tenni, számára csak az létezik, az egyenlő a Linuxszal. Kicsit trey-re emlékeztet a koma, épp úgy stock Ubuntukat használ csak, stock témával, stock háttérképpel, stock alkalmazásokkal. A többi disztrót csak benchmarkalanynak tartja, és csakis addig teszi fel tesztgépekre, amíg a Phoronix Test Suite-ját teszteli, futtatja rajta. Ezért meg is szokta kapni a jogos kritikákat, a szóban forgó bleeding edge notira a fórumos userek felháborodása miatt felpattintotta végre az Arch-ot, és máris kiderült, hogy a „btw. I use Arch” nem valami hülye reddites meme, hanem láss csodát, tényleg működik vele az adott gép. Amit persze előre megmondtam volna neki, de már 6 éve archos userként linuxos fórumos tapasztalatokból tudom, hogy a Debian, Ubuntu, CentOS fanokat úgyse lehet meggyőzni, mert annyira erősen odanőtt rájuk a szemellenző, hogy minden másra möhögnek, hogy instabil, eltörik, meg nem corporate grade, meg nincs rá 100 év támogatás, meg möhhh, így idővel megtanultam, hogy rájuk kell hagyni, mert egyszerűen a szemléletük hiányzik a ténylegesen szabad linuxozáshoz.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

en ha akarnam sem tudnam beletenni a hw-be hogy minden billentyu leuteskor kuldjon leallitast is, ezt hogy csinaltak? :)

amugy van asus hozzajarulas a kernelhez? kicsit ugy erzem hogy az a hozzaallas a legtobb gyarto reszerol, hogy "megcsinaljuk a windows tamogatast, a linuxot meg majd megcsinaljak maguknak ha akarjak"

neked aztan fura humorod van...