[ Megoldva ] ssh auto freeze hol állítható?

Fórumok

Az ssh kapcsolatom automatikusan lefagy, ha egy valamekkora ideig nem csinálok semmit a terminállal. Lehet, hogy nem lefagy, csak megszakítja a kapcsolatot, és csak a terminálom nem záródik be. Nem teszteltem mennyi ez az idő, de kb. negyed óra körüli lehet.

Szeretném emelni ezt az időt, vagy akár ki is kapcsolni, hogy stabil kapcsolat esetén ne zárja le soha a terminált.

Tudja valaki hol lehet ezt beállítani?

Megoldás: ssh konfigba

ServerAliveInterval 150

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 08. 02., h – 11:17

-o TCPKeepAlive=yes

Vagy az ominozus Cisco kabelmodemmel ami emlekeim szeint 5 perc forgalommentesseg utan dobta a sessiont, igy a 

    ServerAliveInterval 150

is bekerult ssh konfigba a keepalive melle.

De olyannal is osszefutottam, hogy valami rejtelyes ok miatt nagy csomagoknal beszakadt a session (egy konyvtarban kiadott ls azert nem olyan megterhelo :) ), es le kellett vennem az OpenVPN konfigban a maximalis csomagmeretet.

Az SSH-ban nincs ilyen "feature", inkabb egy problemas tuzfal tud ilyet okozni, ha nincs forgalom, es ezert lecsapja a sessiont. Probald a kliensoldalon a ServerAliveInterval ill. a szerveroldalon a ClientAliveInterval opciokat hasznalni, ezekkel lehet csomagokat  generalni. A TCP-s keepalive nem eleg.

Ha a kliena oldalon nyitsz egy screen-t es abban csinalod megha eldob is tudod folytatni elvileg. Ha nem tudna mi vagy miert okozza csak cselezd ki.

Szerencsére jött a Digi, így kitessékeltem a Telekomot, az óta nincs ilyen problémám. Mondjuk Telekomon kívül semelyik másik szolgáltatónál nem tapasztaltam ezt, még mobilneten sem