ASUS ROG Strix G15 G513 SSD tipusa

akinek esetleg van ilyen notebookja (vagy ASUS ROG Strix G17 G713)

az megnezne es leirna ide hogy milyen SSD-t tartalmaz?

koszi!

Hozzászólások

A google (es egy YT video) szerint SK Hynix BC711.

Ezt enélkül is ki lehetett volna találni. A legtöbb mai notiba ezt az olcsó OEM Hynix SSD-ket teszik, mivel olcsó, meg nem olyan rossz, bár nem is nagy szám. Az enyém nem Strikksz, csak egy csóró IdeaPad, de már ez is egy 256 gigás Hynix BC511 SSD-vel jött. Néhány prémiumabb céges gépgyártó meg az Apple tesz bele néha OEM Samsungot is, de a Hynix jellemzőbb a gépek többségére.

Persze a 256 giga nekem a kutya vacsorája, ezért beletettem egy rém olcsó, 1 terás Crucial MX500-at, és lehet később lecserélem ezt a Hynixot is egy fél-egy terás M.2-re. Nincs vele baj, csak szerintem a 256 giga ma már kicsi, nagyon a minimum határon mozog, csak nagyon látjos felhasználáshoz elég.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Semmi nem bánt, csak leírtam, hogy az infó nem meglepő. Az megint más, hogy a 256 gigás kis sztorim csak adalék, annak megvilágítására, hogy az olcsósítás jegyében a tárhelyet is fel szokták áldozni, inkább csak ez a baj ezekkel a beépített OEM SSD-kkel, és emiatt cseréli le őket sok ember, nem azért, mert egyébként használhatatlanok lennék. Saját pénzből bővítve, azonos költséges (gép SSD-s OEM felára) általában sokkal nagyobb/jobb SSD-t vehetsz a gépbe, ezért nem kell azzal foglalkozni, hogy milyen SSD-vel jön.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧