"Nem sikerült kanyar­ban előzni… az EU-nak"

Fórumok

Pedig itt volt a lehetőség.

Azt gondolná az ember, hogy egy-egy válság összekovácsolja az egyébként széthúzó tagokat. Amikor össze kell fogni, amikor segíteni kell egymást, amikor az összehangolt akciók nyilvánvalóan eredményesebbek lennének, mintha mindenki külön dolgozik a megoldáson.

Nem ez történt. A brüsszeli központban felmerült ugyan, hogy cselekedni kellene, de elbénáztak mindent, amit csak lehetett.

1. A vakcinabeszerzés végtelenül amatőr módon zajlott.

[...]

2. A járvány negatív gazdasági hatásait ellensúlyozó („forradalmi”-nak nevezett) pénzügyi csomag szétosztása kétségbe vonható elvek mentén történik, de az igazi probléma az, hogy lassan-lassan-lassan, nagyon lassan.

[...]

3. Néhány kirakatpélda kivételével egyáltalán nem volt kölcsönös segítségnyújtás a tagállamok között,

[...]

4. Jóval több, mint egy év telt el az EU védettségi igazolvány bevezetéséig.

[...]

5. A határzárak (igazából: szigorítások) az EU egyik legfontosabb, közember számára leginkább érezhető és értékelhető vívmányát törölték el, villámcsapásként, egyik pillanatról a másikra.

[...]

6. Központilag megfogalmazott egészségügyi, logisztikai, jogkorlátozásokra vonatkozó, stb iránymutatásra lett volna szükség és központilag szervezett, hiteles edukációra.

[...]

Részletek stb.: http://miigyelunk.blog.hu/2021/07/28/nem_sikerult_kanyarban_elozni_az_eu-nak

Hozzászólások

"Valójában csoda, hogy be tudta venni a kanyart."

Az EU, mint politikai szervezet megbukott. Az elmúlt évek két legfontosabb kérdésében, a migránsválságban és a pandémia ügyében képtelen volt gyors és hatékony intézkedésekkel reagálni, ezek megoldása helyett álproblémák előtérbe helyezésével, kommunikációs eszközökkel, a saját maga  által rögzített szabályok áthágásával próbálta saját hatalmát kiterjeszteni.

> Sol omnibus lucet.

-Én nem gondolom, hogy megbukott, inkább (jelenleg) nem közös érdekek mentén irányított. Még mindig nem látom reménytelennek amúgy, bár az idő teltével könnyebb helyzet nemigen lesz.
-A 3. pontot nem tettem volna bele a listába, ez nem az EU (intézmény) sara, legalábbis közvetlenül nem.

Ezektől eltekintve: akár EU akár nem, akár OV akár GYF, akár kritika akár nem, akár szabályozott dolog akár nem, akár puhapöcs EU akár nem.. a fentebbi lista sok jót nem ígér a közeli jövőre nézve. Keményebb világ jön ránk, ez már a mostani bemelegítésből is jól látszik. Az Egyesült Államokban pl. szerintem már tapsoltak is annak, ami Európában ment. Vagy annak, ami most megy. Ott az idegen közösségek akkor számítanak jónak, ha gyengék.. akkor már nem is kell gyengíteni őket.

BTW 2004-ben, egy mondvacsinált és elfuserált rendszerváltás után ~14 évvel megfáradva ki gondolta volna, hogy a hatékonyabb közéleti szabályozások csak hiú ábrándok... és a választott út is olyan lejtő, amin lefelé kell majd haladni. Én biztosan nem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mit törődünk mi az EU-val?! Most már tényleg nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a bagzó macskáknál szokásos eljárást alkalmazzák ránk, addig már nem is érdemes pörögni...

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság a levendulát potenciálisan halálos anyagként tartja számon, a légutakba kerülve ugyanis halált okozhat, továbbá allergiás bőrreakciót, illetve szemirritációt is kiválthat. Egy új uniós rendelettervezet azonban ennél is tovább megy, és a levendulatat egyenesen veszélyes kategóriába sorolja.

Az Európai Bizottság szerint az uniós jogszabály célja „a mérgező anyagoktól mentes környezet” megteremtése, megóvása.

> Sol omnibus lucet.

Ez most valami vicc? Sokkal jobban, korrekten kezelte a vakcinahelyzetet az EU, mint a mi géniuszunk.

Olyan statisztikákról beszélsz, amiket statisztikusok szerint nem lehet / teljesen felesleges összevetni. Azért, mert nincs egységes metodika, mert országok máshogy számolnak, egyesek kozmetikáznak stb.

Linkek:

Hozzátette: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) többször is felhívta a figyelmet arra, hogy az egyes országok, így a magyar operatív törzs által napi szinten közölt koronavírus-halálozási statisztikák és gyorstájékoztatók nem hasonlíthatók össze egymással nemzetközi szinten.

Az egyes országok nem használnak azonos standardokat. Magyarországon nem a koronavírus miatt közvetlenül bekövetkező halálesetek bonyolult és lassú módszertannal meghatározható számát, hanem a vírussal kapcsolatba hozható esetek egyszerű és gyors módszertannal megállapítható adatát közlik – mondta. Példaként említette, hogy

MAGYARORSZÁGON, HA EGY KORONAVÍRUS-POZITÍV, DE NEM SÚLYOS ÁLLAPOTÚ BETEG AUTÓBALESETBEN HAL MEG, AKKOR IS MEGJELENIK A STATISZTIKÁBAN.

trey @ gépház

Ha jól látom, a képek többségén a pohárban van az ital, nem a "gazdámban". A kínált italt elfogadni és megízlel(ést imitál)ni egy gesztus (vö. protokoll), függetlenül attól, az ember megissza-e. Sajnos a kiváló "bizonyítékokból" (?) nem derül ki, megitta-e az összes italt, és mennyit előtte és utána, vagy mi történt.

Remélem, élvezted a képek kiválogatását. Az eredmény láttán arra következtetek, hogy valami ilyesmi történhetett: felnyitottad a palackot már úgyis ki volt bontva egy palack ital, úgyhogy legurítottál egy felest. Érezted magadban a tüzet, és az orbánozást kívánó sikamlós izgalmat. Magával ragadott a tűz és a vágyakozás, őrülten kívántad az aktust, ezért kibontottál egy Snickerst és feltoltad a seggedbe. Már megszoktad, hogy Orbán amikor kedve tartja faszra húz, ezért – az áldozatok tipikus viselkedését követve – a Snickerst párszor megforgattad mielőtt mélyebbre küldted volna. Lement még egy feles, és elkezdtél képeket válogatni. Na persze nem most vadásztad őket össze a netről, hanem folyamatosan gyűjtöd, kategóriákba rendezed őket, mint egy nyomorult megszállott. Most csak a gyűjteményből választottál ki hetet. Többet szerettél volna, de – a hátsóddal a széken fészkelődve – beleszédültél a képnézegetés–gyűlölködés ocsmány körforgásába, és olyan sokat ittál, hogy remegő kézzel nem voltál képes több linket beilleszteni. Közben a Snickers is elolvadt a felforrósodott hangulattól. Egy részét a képernyőn lévő Orbán képre kented, és könnyezve mormogtad: – A kurva anyádat! A kurva anyádat! A kurva anyádat!

Ha szeretnél még ilyet olvasni, kérlek, támogass a Patreonon. Sajnos a "gazdám" annyira skót, hogy egy fillért sem ad. Pedig megérdemelném, hiszen elolvastam a hozzászólásod. Szerintem minden olvasódnak fájdalomdíjat kellene kapnia.

:)

Oké, oké, de kit kellett volna elözni?

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

szerencsere a szarban kormany a 30e+-os halalos aldozatokkal vilagelso lett a jarvanykezelesben..hatulrol...