Nézzétek elvtársak, hogy tetszik a méhecskelegelőm?

Nemrég kaptam karigeritől

strictly for the honeybees

Hozzászólások

transz vadvirág, starbucksnépe meglátja benne a szépet

Egy jó ötlettel és kezdeményezéssel találkozott a baromarcú megvalósítás.

Kb mint amikor meghallják, hogy DEVOPS a sötétfejű rögtön arra következtet, hogy akkor fele annyi ember elég lesz a fejlesztés+üzemeltetésre :).

De úgy tűnik képesek a fejlődésre, már több teljesen kiborítóan kretén helyről eltávolították  a táblát, sőt van ahol le is nyírták a gazt.. Bár tény és való, hogy marha veszélyes helyzetet okozott amellett, hogy gányul nézett ki..

es mar a legikisero holgyek szelekciojat es ruhatrat is revidealtak jo par helyen. Nadrag sportcipo nem kell frizura es lehetsz kopcos bajszoska is.

Botrany.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Öhm, mit kell nézni?

"Sose a gép a hülye."

Hogy valaki csatlakozott a friss böngészők biztonsági beállításai elleni HUP-os koalícióhoz...

Legalább is nekem Firefox, Chrome, Opera és droidos Chrome mobilnetről mind csak a hűlt helyét mutatják, ha meg megnyitnám külön, biztonsági figyelmeztetést kapok.

"Hogy valaki csatlakozott a friss böngészők biztonsági beállításai elleni HUP-os koalícióhoz..."

:D

Esélyes a győzelem, na.

Nem lenne egyszerűbb https -t tolni és abbahagyni a picsogást?

Nekem amúgy androidos bromite alatt egy áthúzott ikon van (legalább látszik, hogy lenne ott valami), desktop firefoxon meg üres, csak szöveg van.

A gond ez:
 

Your connection is not fully secure

This site uses an outdated security configuration, which may expose your information (for example, passwords, messages, or credit cards) when it is sent to this site.

NET::ERR_SSL_OBSOLETE_VERSION

The connection used to load this site used TLS 1.0 or TLS 1.1, which are deprecated and will be disabled in the future. Once disabled, users will be prevented from loading this site. The server should enable TLS 1.2 or later.

Ki picsogott itt rajtatok kívül, már bocs? Egyelőre ti picsogtok, hogy nektek ez sem jelenik meg. bra-ket szóba se hozta a HTTPS-t és mellesleg azon keresztül linkelt. Miről beszélsz?
Szar a böngészőtök. Helyettetek dönti el, hogy mit nézhettek meg. És ti még tapsoltok is ehhez.
Ezt a "kell" dolgot meg el lehet felejteni; semmit sem kell.

https://ibb.co/zJbjvHB

Mondjuk te úgy se fogod látni a hosszanfriss Operáddal :)

Az üzenet:

Kapcsolata nem teljesen biztonságos

Ez a webhely elavult biztonsági konfigurációt használ, ezért előfordulhat, hogy mások látják az Ön adatait (például jelszavait, üzeneteit vagy hitelkártyaszámait), amikor elküldi őket a webhelynek.

NET::ERR_SSL_OBSOLETE_VERSION

Mondjuk te úgy se fogod látni a hosszanfriss Operáddal :)

Te teljesen vak vagy? Nem látod, hogy az első két képen a "hosszanfriss" Operából nézem? Te ennyire write-only vagy? Meg ennyire tudatlan is? Nem zavar, hogy a "hosszanfriss" Operában is van TLS 1.2 támogatás? Miről beszélsz? Jelen pillanatban az a kurwa nagy harci helyzet, hogy én a "hosszanfriss" Operámmal meg tudtam nézni, te meg a szupermodern, szuperfriss és főleg (egyáltalán nem) szuperbiztonságos krómoddal nem. FAIL.

NET::ERR_SSL_OBSOLETE_VERSION

https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome_version_history

84.0.4147 2020-07-14 Removal of TLS 1.0 and TLS 1.1

A króm 84-ben szedték ki a TLS 1.0, 1.1 támogatást, alig egy éve. Egy. Kibaszott. Éve. MÁR EGY ÉVE?! ELAVÚÚÚÚT!!!4 ŐŰSKŐŰVŰŐLEEEET!!!666 /o\

Szerintem is, mert megint csak a totális hozzánemértéssel párosuló vallási fanatizmusról teszel tanúbizonyságot. Fogd fel végre: a HTTPS nem ekvivalens a biztonságos kapcsolattal. Ez a netsemlegesség megsemmisítéséről szól, nem másról. Discrimination by protocol és discrimination by certification, csak ez utóbbi még nem szerepel a fogalmak közt. Tényleg hagyjuk, mert úgy sem fogod fel...

Parlagfű allergiásként mondom, hogy nem a kaszálásra szánt pénzt kellett volna ellopni. Csináltak volna egy közbeszerzést ahol valami rokon a piaci ár + 10% ajánlattal nyer és máris kevésbé károsítanák meg a választóikat, de ezek még ennyit se tudnak.

Parlagfű

Feleségem is allergiás csomó növényre ... a városban.
Bükki fennsíkon sétálva töredék tünet sincs.

El szoktam gondolkozni, hogy tényleg csak a parlagfüvet vagy az autóforgalmat is kellene ritkítani?
Nagyon műanyag világban élünk, telis-teli az ezer évvel ezelőtti emberrel összeegyeztethetetlen szennyezőanyagokkal, vegyületekkel.

Amióta az eszemet tudom (4-5 éves korom óta) allergiás vagyok a parlagfűre. Gyermekkoromban olyan szinten hogy fent a telkünkön messze a civilizációtól konkrétan nem láttam olyan szinten csípte a szememet.

Gyógyszerrel elviselhető, nélküle pokol. Biztos rátesz a város is, de nem csak ezen múlik sajnos.

Imént leírtakat mások bővebben kifejtik: https://www.levego.hu/kapcsolodo-anyagok/vesszen-a-parlagfu-meg-inkabb-…

Na jó, most beülök a kocsiba és irány a város. Mert nekem van pénzem tankolni.

Amíg ez a szemlélet nem változik, addig csak üres szó a környezetvédelem.
Sajnos a villanyautó sem kivétel, a hozzá szükséges többletáram termelés ukrán szénerőművekből származik, szennyezve a bolygónkat. De végülis amit nem látok, az nincs is.

A villanyauto vs. belsoegesu motor tortenetbe azert erdemes belevenni a kovetkezot:

  • 1000 villanyauto = 1 energiaforras
  • 1000 belsoegesu = 1000 energiaforras

Melyiket tudod konnyebben kornyezetbaratta tenni? Mas kerdes, hogy a klimaveszhelyzet, meg hasonlo hangzatos faszsagokon kivul az egvilagon semmi nem tortenik, DE Te megtetted, amit meg kellett. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

És mennyi a megtakarítás? 20-30%?
Az a baj, hogy évek során ennél nagyobb mértékben fogjuk feleslegesen használni az autót. Nesze neked környezetvédelem. Itt -30% ott +50% vagy több.

Autónál takarékosabb megoldás, ha nem kell nagybevásárlásra:
    - tömegközlekedés: kisebb az 1 főre eső fogyasztás, kisebb a környezetszennyezés. Sőt kisebb forgalmú helyekre ma már a feltételes menetrend is megvalósítható.
    - kisebb távokra (elektromos) kerékpár: kisebb az 1 főre eső fogyasztás, kisebb a környezetszennyezés
          Apropó ilyet láttatok már? Villanymotor nélkülivel szoktam néha már hazánkban is találkozni. Jópofa.
          Már csak a bringakultúrának kellene itthon és Európa sok országában jobban elterjednie a „mindenhova autóval” helyett.

Elobb az emberek gondolkodasmodjat kell megvaltoztatni. Minden szinten.
A körúti -és bármilyen- kerékpársávhoz forgalomcsökkentés kell, amihez P+R és B+R parkolók; amihez normális kiszámítható menetrendek. Magyarországon a döntéshozók mindíg a végeredménnyel akarnak kezdeni, mert az ugye látványos. Esetünkben exponenciálisan nőtt a dugók -igen, valóban több lett- miatt a légszennyezés. Egy sárga csík, meg egy klímavészhelyzet44!4 felkiáltás nagyon nem elég ide.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az elv tetszik, gyakorlatban azt sejtem, hogy egy P+R meg jobb tömegközlekedés nem fog autós forgalmat csökkenteni, N ember átmegy tömegközlekedésre, N átmegy autóra a felszabadult kapacitások miatt.

Talán itt a hupon linkelt valaki egy érdekes tanulmányt arról, hogy az új hidak is csak kis időre csökkentenek a forgalmon, a felszabaduló kapacitásra rácuppan olyan, aki eddig nem autózott.

Szerintem ez nagyon függ az ott élő nép mentalitásától is. Magyarországon a mindennapi életben (magasabb szinten, például politikában meglepően nem) erősen individualista egyéniségeket tapasztalok, nem erősség az egymásra figyelés. Azt gondolom, hogy Svájcban, Észtországban működő modell itt nem feltétlenül fog működni.

Pl. ingyenes tömegközlekedés: szerintem rövid időn belül darabokra hullik az egész, mert senki sem fogja magáénak gondolni, vigyázni rá. 

Nem azt mondom, hogy rossz lenne a magyar gondolkodás, hanem csak azt, hogy más. Arról ebben a hsz-ban nem akarok állást foglalni, hogy át kell-e formálni vagy sem.

Jogos a szkepticizmus, de tovább kell lépni azon, ahogy élünk. Létkérdés.

Elég sok mindent atvertek már rajtunk. Egy ilyen kényszer még jó is lenne. Az üzemanyag meg elbirja ennek a költségeit, plusz adóval. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Jo megkozelites, nezzunk is egy peldat, mik az igazi gondok:

A szomszedomban ket emberre jut harom auto -ebbol az egyik ceges-; mindenhova (ertsd: a 200m -re talalhato boltba is) autoval mennek. Biciklit szokoevenkent egyszer. En napi szinten -kiveve, ha auto nelkul az adott nap nem megoldhato- 2*3,5 km-t gyaloglok. Az emberek borzasztó nagy hányada olyan, mint a szomszédom. Bár iskola nincs, de akkora forgalom van a városban, mintha kötelező lenne ezeket a szarokat használni.

Vagy: A szomszéd telephelyre beáll a csávó az autóval, 2 órát tárgyal. Ez alatt a két óra alatt folyamatosan jár az autó motorja és persze a klima is. Az eredménye az, hogy gyakorlatilag a telephely udvara színültig megtelik füsttel, meg persze hogy a dagadt állat 19 fokos autóba szállhat be.

Az ilyenek és hasonlók okozzák szerintem a legnagyobb problémát.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Az autó státusz szimbólum lett az 1970-es évek elejétől. Mindent ennek, a „modern kor szimbólumának” rendeltek alá. Ekkortájt szorult a városokban háttérbe a bringázás is, sőt a villamos sín is útjában állt az újabb autósáv kialakításának. Felszámolták. A gyalogost a modernizáció útjából aluljáróba lépcsőztették, alárendelték (ma visszaállítják a felszíni zebrákat, a gyalogosok pedig szeretik).
A bringa sajnos ma is sok ember szemében a „siccinnen” kategória, csak akadályozza a státusz szimbólummal való zavartalan haladást és különben is a csóringerek drótszamara, akik eleve tuti semmiféle adót sem fiztetnek (SZJA-t sem), tehát kuss nekik. „Büntessük őket”, szorítsuk le a padkára a haladást zavaró bringást.

Tényleg a fejekben kell a változást megindítani és az 1 km-re levő közérthez a kishátizsáknyi motyóért nem feltétlenül autóval menni.
Megjegyzem, alsós fiammal az idei tanév végén szoktunk mi is át arra, hogy bringával menjünk reggel iskolába, ami 2,5 km-re van. De 15 perc alatt kényelmesen odaérünk. Azon tűnődöm, eddig sokakhoz hasonlóan miért kocsival vittük mi is?

Megvan az autonak a helye a rendszerben, de az nem az, amit latunk. Az auto egy -meglehetosen hasznos- eszkoz, nem tobb. En ekkent is kezelem.
Szar idoben nyilvan mi is hasznaljuk es/vagy ha bevasarlas van (tipikusan heti 1 alkalom). Mivel nekem magamnak egyensulyzavarom van, ezert nalam a bicaj kilove sajnos, gyalog viszont kimegyek a vilagbol is. Ha lenne ertelmezheto -kulcsszo: keresleti menetrend- tomegkozlekedes, akkor azt is hasznalnank, de jelenleg naluznk uresben futkorasznak a buszok a varosban, mindezt ugy, hogy a varosban a tomegkozlekedes ingyenes(!).

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

egyensulyzavarom van

Édesapámat utolérte tizenéve a stroke, addig sokat bringázott, segédmotorral motorozott a falu környékén.
Akartam venni neki 3 kerekű bringát. Ez szintén praktikus, van jól pakolható kosara ahogy a teherbringának is. De ez 3 kerekű, nem borul fel.
Anyám leszólta, kb. hogy ciki. Miért ciki?

... közben a 4 kereket pedig nem. Furcsa beigedződése van az embereknek.
Annak tükrében pláne furi, hogy olyanok is mondják a 3 kerekűről ezt, akik SOHA nem tanultak meg kétkerekűn közlekedni, mert például nem volt lehetőségük megtanulni. Azaz ők is csak 3 kerekűvel tudnának kerekezni.

Egyúttal a drótszamár lesajnálás egy újabb kidomborodását is érzem mögötte. Legalábbis annak tükrében, hogy erről a háromkerekűről valószínűleg nem a rokkant jut a népnek az eszébe.

... és miért mosolyogja meg?

Visszatérünk a bringakultúra-témájához. Csóringerék drótszamara még mindig sok ember szemében.
Pedig valójában egy rövid távra (~ 5..10 km-en belülre) napi használatban igen hatékony közlekedési eszköz (fittebbeknek még távolabbra). Sőt elektromos tesóját se hagyjuk ki, ott a konfortos távolság is nagyobbra tolható.

Az is érdekes, hogy autóra hamarabb spórolja össze a család a lóvét, minthogy venne 4 darab bringát is előtte vagy utána. Ez már kimarad a költségvetésből. Az elektromos tesó pedig a kb. 4-szeres ára lévén esélytelen a legtöbb családnál. Inkább autóval megy oda is, ahova a bringa ugyanúgy megfelelne. Eközben pazarolva bolygónk nyersanyagkészletét és szennyezve a levegőjét.

... és miért mosolyogja meg?

prognosztizálható, hogy mindenent megnéznek az emberek ami számukra szokatlan. Ha minden adott korú illető segédtámasszal kerékpározna akkornem lepődne meg rajta senki.

jah és persze azért mosolyog, mutogat esetleg kommentál: mert egy bunkó tuskó.

Vagy: A szomszéd telephelyre beáll a csávó az autóval, 2 órát tárgyal. Ez alatt a két óra alatt folyamatosan jár az autó motorja és persze a klima is. Az eredménye az, hogy gyakorlatilag a telephely udvara színültig megtelik füsttel, meg persze hogy a dagadt állat 19 fokos autóba szállhat be.

 

Az ilyen paraszttól, aki mobilklímának használja a kocsiját, én is hülyét kapok. Cigizik a parkolóban a járó motorú kocsijában, lehúzott ablakkal.

Azt lehet érezni, hogy próbálnak valamit csinálni. Valami olyat ami jó lehet 30 év múlva is. Arra fel lehet készülni, hogy egy ilyen nagyvárosban pár évtized múlva meg fogsz pusztulni fák nélkül. És nem árnyék hanem fák nélkül. Ilyen hibákkal indult máshol is. Ezt a fotót szerintem küld be egy olyan helyre ahol foglalkoznak vele. Én megtettem és sikerrel jártam.
Btw ilyen képeket bármikor készíthettél Tarlós alatt is. Most olyat tudsz készíteni, hogy árnyas fák voltak valahol most térkő.

A főkertész mindenesetre egy vidéki tanyán sem lenne alkalmas ganéhordásra sem...

Te így beszopod az orbáni kamuságokat?
Vagy várj, kitalálom, te is a közpénzből fenntrartott kamugyár egyik segédmunkása vagy, némi apróért.
Talált-süllyed, igaz?

Ezzel nem fogsz előrejutni, teljesen fölösleges ilyeneket írni IMO.

 

Nem akarok eljutni vele sehova.  Nem is tudom, mire gondoltál?
Csak szembesíteni szeretném a fidesz trollt önmagával. Azt a trollt, aki egy mocskos tolvajt, az ország legnagyobb bűnözőjét védelmezi körömszakadtáig, úgy, hogy megpróbál lejáratni, besározni egy ezidáig tisztességes, tanult embert.

De pont, hogy ezzel nem fogod szembesíteni, inkább megerősíteni. 

Amikor neked mondták, hogy zavaróak a törött képek a blogodban, szembesültél, vagy defenzívbe mentél, és foggal-körömmel védted az igazad?

Alap emberi viselkedés: sarokba szorított ember védekezni fog. Mindég kell hagyni kiutat.

(Mondjuk a "jól megmondtam neki" érzést ez nem adja meg)

szembesültél, vagy defenzívbe mentél, és foggal-körömmel védted az igazad?

Te nagyon el vagy navigálódva. Én nem az igazamat védtem (lol), hanem annak adtam hangot, hogy mihez van jogom, meg annak, hogy akit ez zavar, az mit tehet. 

a "jól megmondtam neki" érzést ez nem adja meg)

Ne akard te meghatározni, hogy én mit tegyek és mit ne. Egyáltalán, ne akard helyettem élni az életemet.

Ha csak ezt a kettőt látod kiemelt problémának, akkor az egész jó, ilyen szintű dolgokat minden politikusnál/közszereplőnél elő lehet ásni, pl. Vida "tolmácsot szeretnék kérni" Ildikó.

Az meg pont tőled, hogy "nincs nyelvvizsgája == nem tud angolul" érdekes. Nem szoktad mondani, hogy a papír annyira nem számít? Lehet, keverlek.

Nem, a ... a felsorolásra utal.

Vida "tolmácsot szeretnék kérni" Ildikó.

Ő is hazudott arról, hogy tud angolul?!

Az meg pont tőled, hogy "nincs nyelvvizsgája == nem tud angolul" érdekes. Nem szoktad mondani, hogy a papír annyira nem számít? Lehet, keverlek.

Nem a papír hiányával van itt a probléma, hanem a hazugságspirállal, amibe miatta került. 

trey @ gépház

A ... egyértelmű volt, hogy felsorolás, de meglepett, hogy pont ezt a kettőt emelted ki, biztos van komolyabb baj is.

A body shamingre egyébként még kettő: szerintem miniszterelnökünk frappánsan válaszolt rá, jól lecsapta a magas labdát. A másik: engem pl. Bayer Zsolt átlagos megjegyzései jobban zavarnak, de az is igaz, hogy az erőszakosságra érzékenyebb a radarom, mint más testi nehézségeire (no pun intended). Ki-ki máson akad fenn.

Meg Bayer Zsolt nincs is olyan magas polcon, ez is igaz.

Hajjajjaj, Trey. :))

Te a csontvelődig el vagy fogulva szent orbánikusz irányába, ez tény, de azért megkérdezem, nem tudsz aludni azóta amióta kiderült, hogy Karácsony Gergely nem jól, vagy nem elég jól beszél angolul?
A tarlós nevű gőz-uborka mennyivel volt jobb angolból, vagy úgy általában, bármiből ennél az embernél?

Nem hiszem, hogy nem veszed észre, itt egy jelenleg feddhetetlen múltú politikai ellenfél besározása, ellehetetlenítése folyik, közpénzből, a te pénzedből és az én pénzemből. 
Ez az ember, K. G. zugló polgármestere volt és a zuglóiak sajnálták, hogy elmegy innen. Előtte egy fideszes tolvaj, bizonyos papcsák volt, akinek a ragadványneve nem véletlenül volt Mr 20 %. Ez a papcsák nevű tolvaj gané ma az MNB-ben tolvajkodó fideszesek sorait erősíti. 
Mészáros lőrinc nyolc évvel ezelőtt örült, ha  megvolt a maga kis tisztességes keresete. Nem, hogy  milliárdjai, de még tízmilliói sem voltak. Az elmúlt években orbán seggének nyalása segítette hozzá ahhoz, hogy nemzetközi szinten is jelentős vagyona legyen, nyilván orbán segítette hozzá ,hogy lophasson, amit meg is tett és akkor mindemellett téged tényleg ez a kérdés foglalkoztat, hogy K. G. vajon mennyíire sz@rul beszéli az angolt?     

 

A tarlós nevű gőz-uborka mennyivel volt jobb angolból, vagy úgy általában, bármiből ennél az embernél?

teljesség igénye nélkül pl

  • sosem állította magáról, hogy tud angolul annak ellenére, hogy nem :)
  • mérnök és gazdasági diplomával is rendelkezik
  • dolgozott 10+ évet az (építő) iparban, nem csak elméleti tudása van..

És szerinted ettől jobb Karácsony Gergelynél?

Tarlós mélyépítő mérnökként végzett és azon túl, hogy a múlt rendszerben a léhűtők sorát szaporította, semmi érdemlegeset nem csinált. Igaz, nem is volt olyan hülye, aki rábízott volna bármit is. A rendszerváltás után, a jelleméhez és vehemenciájához méltóan az SZDSZ-szel szimpatizált. Az óbudai nyuggerek szavazatait krumplival felvásárolva lett polgármester. Úgy maradt meg ebben a pozíciójában, ahogy Demszky is, tehát a pesti ember lustasága, passzivitása okán.
A dilettantizmusa főpolgármesterré választása után mindjárt ki is ütközött, hogy ne soroljam minden bűnét, elsősorban a BKK online jegy és bérletvásárlási mizéria, a metrót fakockával meghekkelő ovodás utáni több hónapos nyomozás, a dabóczi kálmán nevű tolvaj pozícióba helyezése és hasonló ügyek terhelték volna a lelkiismeretét, már ha ilyen alkatrésszel rendelkezett volna. 

kérdezted, hogy jobb-e bármiben mint Karácsony a főpolgármesteri pozíció tekintetében, nem arról volt szó, hogy kettejük eddigi tevékenységét értékeljük.

**

Tarlós mélyépítő mérnökként végzett[[..]

ez nálam amikor beruházásokról van szó nagy + legalább halovány fingja lehet arról, hogy mi hogyan történik egy ilyen közegben.

a múlt rendszerben a léhűtők sorát szaporította

melyik múlt rendszerre gondolsz? az összehasonlítás alapjául szolgáló másik fickó cserébe nem úgy tűnt, hogy bármi komolyat alkotott volna, pláne nem az iparban..

Igaz, nem is volt olyan hülye, aki rábízott volna bármit is.

fölösleges érzelgős ellenőrizhetetlen töltelék

A rendszerváltás után, a jelleméhez és vehemenciájához méltóan az SZDSZ-szel szimpatizált.

a rendszerváltás utáni SZDSZ ahogyan pl a Fidesz is teljesen más képet mutatott mint pár évvel később, 2000 környékén meg talán nem is érdemes már őket egy lapon említeni :). Volt a korai szdsz-nek pár jó próbálkozása. Demszky -t meg egy kör után le kellett volna venni a polcról.

Tarlós és Demszky sem említhető egy lapon. Az egyik szociológus a másik mérnök :D. (Bocs, személyesen is ismerek szociológust aki értékes és értelmes munkát végez, de nagyon kevesen vannak ezzel így... ). Pl Tarlós eredetileg függetlenként akart indulni, aztán valamennyire behúzta a sárgaláz, de pl neki mindig is volt valamekkora távolsága a direkt pártvezetéstől.

**

hogy ne soroljam minden bűnét[..]

én sokkal inkább felrónám neki a gyerekes kamera leszerelős történetet, meg úgy egyáltaláb az autóközpontú látásmódot de egyszerűen azon a téren régi gondolatai voltak amiken nem akart változtatni. Hasonló személyi baklövése volt Vitézy akadályozása, elküldése.

Az elektronikus jegyrendszer katyvasza számomra átláthatatlan, de pl a Futárból sikerült egy felhasználói szemszögből egészen működő rendszert összehozni. Persze ott -is- a tervezett és a megvalósult műszaki tartalom khm. Synergon stb.. 

**

De ezek konkrét végrehajtás során adódó esetek. A két ember kvalitásainak különbségét kérdezted, azokra hoztam pár példát az előzőben :).

Látom az értő olvasás neked sem megy. A kutya nem foglalkozott volna ennek kesztyűbábnak a nyelvtudásával, ha nem állt volna bele egy hasonlítgatásba. Szart öntött valaki fejére ez a feddhetetlen ember, csak a szar visszahullott a fejére.

Zuglói kalandjairól gelei mesélt itt, nem osztotta eufemizmusod.

Az összes többire: van itt minden: papcsák, lőrinc szokásos ballib mantra ... csak az nem derül ki, hogy a katyvaszból hogyan jön ki: Geri alkalmas 

:D

trey @ gépház

Hmm, a body shamingnél rémlik valami a pocakos tábornokokról. Szerintem ez is, az is szerencsétlen mondat volt. De ha ez a legnagyobb problémánk, jó volna.

A méhlegelős témához: amikor először láttam, MKKPs marhulásnak hittem. Az ötlet amúgy szerintem valid és fontos, a kivitelezés nem sikerült. A jelenlegi vezetés szerintem sok problémàt (túl sok autó, zöldfelület hiánya, lakhatás) jól lát.

Azt előrelépésnek látom, hogy ilyen kezdeményezések elindultak, azt gondolom, Tarlós István nem ebben az irányban tervezett.

A kettő főpolgármester vezetésével együtt lehetne egy szuper Budapest. 

Szerkesztve: 2021. 07. 29., cs – 12:04

Az a szomorú, hogyha hagynák gazosnak, akkor a parlagfüvet elnyomná a többi növény.

Én is kaptam egy felszólítást, hogy gazos a telek (fás-cserjés volt, mint az erdő mellette, csak kerítés).

Azóta vágom, és azóta 90% parlagfű. Előtte nem is ismertem, hogyan néz ki.

 

De most legalább van egy teniszpálya, az eddigi bokrok helyén.

És külön szívás, mert mint kiderült, allergiás vagyok rá, így agusztusban nem is tudok kimenni "nyaralni", mint az előző években.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A mezőgazdaságban meg csak simán letarolják az egészet, többnyire egy sávot se hagyva. Rengeteg kisállatot megölnek vele, amelyiket meg nem, annak az életterét szüntetik meg szinte teljesen. Óriási környezetkárosítás, tipikus kommunista módszer, valamit kitalál a pesti hivatalban egy nagyfejű és a következményeket észre se veszik.

Én is kaptam egy felszólítást, hogy gazos a telek (fás-cserjés volt, mint az erdő mellette, csak kerítés).

Azóta vágom, és azóta 90% parlagfű. Előtte nem is ismertem, hogyan néz ki.

Valószínűleg a környező telkek állapotával is összefügg. Anno gyerekkoromban még tépkedtük (értsd gyökerestül kihúztuk / kiástuk a pár nagyobbra nőttet). De mivel az egyik irányból a szomszéd meg a rákövetkező mindig is trehány volt és volt egy fél év amíg senki nem tudott vele foglalkozni azóta tarthatatlan. Gyomírtózni lehetne, de akkor annyi a gyümölcsfáknak, szőlőnek stb is..

Politikai tartalom nélküli szakmai megközelítés kellene. Ez a cikk puszta aktuálpolitika; arról ugyanis pl. nem esik szó, hogy a klímavédő németek a lenygelektől, s ujabban -velunk egyutt- ukrajnabol vasaroljak a atomeromuveik leallitasat kovetoen az aramot - Ukrajnara meg ugye nem vonatkozik ez a szabalyozas. Magyarul parhuzamot is lehetne vonni, de neeem, nincs az az isten...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A német példa jó. Leállították Fukusima balesetének következtében az atomerőműveket és vásárolják külföldről a villanyt. Az hogy miből jön, amit nem látnak az tuti nem piszkos.

Álszent a világ, mindenki ügyeskedik amíg nincs rá egyértelmű játékszabály hozva.
   - energia forrása: hol kell kevesebb CO2 kvótát fizetni?
   - adó: hol van a legkisebb adókulcs? Hol van egyéb (burkolt) támogatás üzem létesítésére? (negatív adó?). Azaz hol kell kevesebbet fizetni?
   - kereskedelem: hol olcsóbb szállítással együtt is a termék? Pénz számít, a környezetvédelmi szempontok egyáltalán nem.

Mindenki a kiskapukat keresi, amíg az lehetséges. Ha egységesen van felszámolva a kiskapu, akkor az új játékszabályok mentén haladnak (és keresik a megmaradó kiskapukat).

A mértékegység a pénz, a populáris politizálás is a pénz kürül forog.
Pedig valójában ez a pillanat mértékegysége. A valódi mutató az, hogy mit tudunk a bolygónkból az unokáinkra hagyni? Ha így folytatjuk, a pénz oltárán egy kizsigerelt, nehezebben élhető bolygót hagyunk az unokáinknak.

Ha valamikor az emberek legalább jólétben élő része a pénz központúság helyett a bolygónk unokáinkra hagyott jövőjét tekintené szem előtt a döntéseinél.
Ameddig náluk is a pénz az egyetlen mérőszám és a „megengedhetem magamnak” mert van rá pénzem, addig a politika is a pénz körül lesz népszerű.

És ezzel a kör bezárult. „Nekem a pénz a lényeg, a bolygótok jövőjét pedig oldjátok meg ti ha akarjátok.”

Szerkesztve: 2021. 07. 30., p – 12:04

firefox-szal nem látszik semmi (pedig TCH és pixel blogja jó)

palemoonnal látszik

b+ sikerült elrontaniuk az img tageket, retardáltak, mind.

azóta mellmagasságú a méhlegelő, lassan kaptárt is tudnak csinálni a parlagfű szárára

let's go Brandon!

Attól, hogy megcsinalsz valamit, ami nem nepszeru mindenkinel, meg nem lesz gond. Gond akkor lesz, amikor nem kerdezel meg nalad okosabbakat, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt vegrehajthasd. Marpedig innet kivulrol ez latszik.

Tehat: lehetett volna meno is minden, de nem lett az. Nem a polgarmester alkalmatlan, hanem azok, akiket be kellett ultetnie az EER (ellenzeki egyuttmukodes rendszere) kovetelesere. Szerintem oriasi problema, ha valaki a -nem valasztok altal tamasztott- kotelezettsegei alapjan ...szik ki a sajat valasztoival. Ez gyavasag es megalkuvas azokkal szemben, akiknek valtozast igersz.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

azóta mellmagasságú a méhlegelő, lassan kaptárt is tudnak csinálni a parlagfű szárára

+

Ne mondd, hogy Tarlós alatt ez nem volt, mert nem igaz.

  1. Szerintem senki sem állította azt, hogy Tarlós alatt nem volt mellmagasságú a méhlegelő, így egy olyan kérdés kapcsán írsz cáfolatot ami helyből értelmetlen. (Elsősorban azért, mert Tarlós nem nevezett ki területeket méhlegelőnek. :) /nem néztem utána, de nekem nem tűnt fel, de javíts nyugodtan :) / ).
  2. Persze ha egy másik -jogosan felvethető- értelmes kérdést szeretnénk vizsgálni akkor szóba jöhet, hogy Tarlós alatt volt-e mellmagasságú a {méhlegelő,gazparlagfű}
    • valószínűleg volt :)
  3. De személy szerint engem az háborított fel, hogy 
    • mellébeszélés: ha az a probléma, hogy nincs pénz karbantartásra akkor azt mondják. Helyette ment a BS a méhecskékről meg a nyugati példáról. (ez meg is jelent a válságkommunkiációban: a kormány nem adott rá pénzt.. )
    • kretén kivitelezés:
      • attól, hogy kitűzöl egy táblát még a terület nem lesz alkalmas, azt letagadni, hogy a gaz az gaz meg marhaság..
      • még mindig lehetne bizonyos helyeken ilyen területeket kijelölni, de akkor a maxi átlászó és maxi demokratikus társulattól minimum lenne egy lakossági egyeztetés. Érdekes, hogy egyes projektek és társulatoknak (mindenféle pártoktól függetlenül) sikerült felismerniük, hogy ezt lehet normális(abb)an is csinálni..
    • majd végül körömszakadtáig védeni a baklövést.
  4. Ami viszont elismerésre méltó (de ez már a főkert részéről, ehhez már nem állt oda politikus :) ):
    • teljes csendben bizonyos helyeken felismerve a baklövést tábla leszed, terület rendberak. Pont erre van szükség: nem kell megfeszülni, csak helyre kell rakni azt amit benéznek. Ha ezt sikerülne az egész városban végrehajtani az én szememben még akár 0-ra is kijöhetne a kampány eredménye :).
      • (azért csak 0-ra, mert eközben meg a 2irányú: alapból kb 2m széles bringaút ugyanerre a baromságra hivatkozva lett 0,5 ember számára járható.. Aztán csodálkoznak az emberek, hogy miért a 2x2sávon közlekednek többen...)
      • Amúgy kifejezetten szeretek erdőben járni, de az őserdei hangulat ahova bozótvágó késsel kéne indulni kerékpárutat vágni a dzsindzsába Bp-n a dedikált bringaúton azért kicsit sok..

témához valami meglátás esetleg?

Légy óvatos.

Tőled kéne tartanom? :) vagy a méhecskék bosszújától kéne félnem? Esetleg vmi egyéb?

Krokodil könnyeidtől fel ne ázzon a billentyűzet.

ezt meg nem tudom mire írtad, nem úgy tűnik, hogy bármi köze lenne a bejegyzéshez..