Ha tudod, mi ez, öreg vagy :)

A forrástól függetlenül találtam egy érdekes cikket, pontosabban képsorozatot, és engem azon belül is a gyerekkoromhoz közel eső fotók fogtak meg, nem az emberek miatt :) .

https://index.hu/kultur/multkep/2021/07/21/nemzeti-fototar-piac-vasarla…

Gyerekkoromban sok apró kütyü érdekelt, kíváncsi vagyok más felismeri-e, mi van a pirossal megjelölt területen ( pixeleken kívül :) ), és hogyan lehetett aktiválni.

Piac

Remélem ezzel a bejegyzéssel sikerül példát is mutatnom, hogyan is kell képeket linkelni, mert valahogy sokaknak nem sikerült mostanában itt a HUP-on :)

Hozzászólások

Már csak abban kellene példát mutatni, hogy nem mindent a bevezető dobozba raksz, hanem csak a bevezetőt. ;) 

Íme, még egy ember (bennyh). aki kényszeresen szükségét érzi, hogy megmagyarázza másoknak, hogyan kell élni, enni, fát vágni, mumpszot kapni, zártszelvényt flexelni, csatában elvérezni, velencei tóba huggyantani.

Milyen böngésző, milyen szűrőprogram?

Amikkel próbáltam: 

W10 - Chrome + Ublock Origin, látszik

W10 - Firefox, látszik

W10 - Edge, látszik

 

Mobilnetről nézve:

MIUI Global 11 - Chrome, látszik

MIUI Global 11 - Opera, látszik

 

A VirusTotal URL szűrője alatt sincs egy találat sem a kép URL-re.

 

Mindegyik böngésző friss ropogós, valamint az elvtársad sem sérelmezte, hogy nála nem látszik, csak a szöveg nem tetszett neki. 

Csak a kedvedért, ha szépen kéred, szívesen változtatok a beágyazott kép tárhelyén, csak hogy te is lásd.

Opera 12.
Pixel5 pedig nem az "elvtársam".
Nem fontos tárhelyet cserélned, csak gondolom megmutatom, hogy túl korán volt túl nagy az arcod, mert neked sem sikerült úgy belinkelni, hogy mindenki lássa.

Azt viszont tényleg sajnálom.

Viszont a másik kolléga kedvéért megnéztem, hogy a legutolsó 12-es Opera hogy reagál és nálam működik. Ha ennél régebbit használ, azzal már tényleg nem tudok mit kezdeni, a szándék bennem megvolt:

https://ibb.co/tDtBjNv

A legutolsó Opera csak windowsra jött ki. Linuxra csak a 12.16-os van. De HTTPS-t az is tud. Vagy most már ott tartunk, hogy már nem csak azt írnád elő, hogy milyen módon linkelje az ember a képeket, hanem mindjárt azt is, hogy milyen browsereket, vagy oprendszereket használhat?

Szóval tényleg előírnád, hogy ki mit használjon. Gratulálok. (Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez a browser a "régisége" ellenére is messze fejlettebb browser, mint a folyamatosan rommábutított króm és róka, max. azt nem tudja, ami a megjelenése után jött ki.)

Görcsös és izzadtságszagú szellemeskedésen kívül futja még másra is? geleiék céges proxy-ja is az Opera 12 miatt fogta meg a hostert? Ez egyébként nem bug. Ha azt hiszed, hogy az, akkor szemmel láthatólag még mindig nem tudod, hogy miért nem jelenik meg 12.16-osban.

Ja, tudok olvasni is. A linkelt Wikiben szerepel:

On February 16, 2016, Opera 12.18 was released for the Windows platform. It adds support for elliptic curve cryptography (ECC) as well as Galois/Counter Mode (GCM) for encrypted connections to enable Opera 12 to connect to servers that don't allow other encryption modes anymore

Mostantól Benő Jones-nak hívjatok :)

Nagy nehezen magadtól jöttél rá (értsd: sokadik elolvasásra leesett), vagy valaki megsúgta? Mert az előbb még bugnak tituláltad, hogy nem működik, márpedig egy nem implementált funkció az nem bug, hanem nem implementált funkció, egyszóval az előbb még gőzöd nem volt róla.

Nem súgott senki, csak olyan szépen kérted, hogy inkább utánnaolvastam neked, nehogy egy szép nap ne tudjál feljönni a HUP-ra sem az elavult hosszanfriss böngésződ miatt, és még hiányát szenvednénk értékes gondolataidnak...

Ezzel csak az a baj, hogy fentebb már egyszer belinkelted, amikor nyomtad a régizős dumát; akkor nem sikerült elolvasni? Mondtam, hogy analfabéta vagy.
A hupra fel fogok tudni jönni, ugyanis - képzeld - van patch is, hogy menjenek az ECC cipherek, meg van Squid is, csak eddig még mindig nem volt akkora az impact, hogy ebbe időt és energiát öljek. Megint kurwára sikerült érteni hozzá, igaz?
El kell keserítselek, nem az én browserem elavult, hanem a te gondolkodásmódod az. Ez az "ami régi, az elavult szar" egybites pszeudoprogresszív vallási bullshit lassan kimegy a divatból, ahogy egyre több embernek esik le a húszfilléres, hogy hülyére veszik őket, mert minden egyre szarabb; beleértve a szupermodern böngészőidet is, amiket folyton csak butítanak, bár fénykorukban sem volt annyi feature bennük, mint a Presto-s Operában. Igazából meg sem nézed, hogy mi mit tud, vagy mit nem tud, csak ránézel és ha régi, akkor elavult és punktum; meglehtősen sivár agyra vall az ennyire fekete-fehér gondolatvilág. Tipikus álhaladár.
A blogodat elnézve én nem osztanám az észt értékes gondolatok témakörben; én legalább nem politizálok a blogomban, meg nem más hupperek baszogatására írok blogposztot.

Hiába próbálod elpoénkodni, nem írtad. Ctrl+F "ECC" és itt írod először, nagy diadalmasan, hogy benne van a wikicikkben, amit fent már egyszer belinkeltél a nagy elavultozás közepette, de akkor még nem említetted az új ciphereket. Lejjebb közölted, hogy 12.18-ban működik, de nem tudsz mit kezdeni vele, ha a régebbiekben nem. De a cipherekről nem volt szó. Még lejjebb viszont már bugnak minősítetted. Márpedig, ha szerinted egy bug miatt nem megy, akkor nem tudsz róla, hogy az új cipherek miatt van, nem egy bug miatt. Ha pedig nem tudod, akkor nem sikerült elolvasni fent, amikor belinkelted. Még valami?

Ez mi akar lenni? Az időpontok is pontosan ugyanabban a sorrendben vannak, ahogy a három posztot linkeltem: a wiki cikk linkelése 15:03, a 12.18 említése 15:26 és végül a bugnak titulálás 16:54. Ez mi akart lenni? Valami végtelenül béna kimagyarázási kísérlet?
És hogy jön ide az Amiga? Ki nézett itt Amigával netet? Linux alól néztem Operával, nem tudom, hogy sikerült idekeverni az Amigát, de mindenesetre ezzel is sikerült kurwára beégned, mert - kapaszkodj meg - van rá TLS 1.3 compliant browser, amit még mindig fejlesztenek, úgyhogy meg lehetett volna vele nézni a képedet. Szeretnél még valamit? Mosdatni a szerecsent, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant és égetni magad tovább?

Egy túrót. Csak próbálod itt a látszatot kelteni, hogy te csak röhögsz az egészen; a szokásos fölényeskedés a lamerektől, amikor kurwára beégnek, de nem ismernék be a világért sem. Egyébként csak szólok, hogy amennyiben tudtad, hogy az időbélyegek is stimmelnek, nem csak benézted ezt is, akkor még hazudozni is nekiálltál. Hozol még egy exkavátort is, hogy még mélyebbre ásd magad?

Hiába próbálsz leszaromságot színlelni, senki nem hisz neked. Ha annyira leszarnád, nem próbálnád itt a nemlétező fölényt, meg a leszaromságot bizonygatni a sokadik rommáégésed után. Analfabéta álhaladárkodtál, megpróbáltál köcsögösködni azokkal, akik nem táncolnak úgy, ahogy az ostoba vallásod papjai fütyülnek és akkorát égtél, mint egy kvazár. Higgy csak nyugodtan a HTTPS-ben, hogy az mindentől is megvéd, meg higgy a szarrábutított, utánad kémkedő szupermodern böngészőidben, amik lassan már helyetted döntik el, hogy mit nézhetsz meg, meg higyy az azokat gyártó megacorpokban. Higgy. Haladj a nyájjal, te haladár. És mond szépen: beeeeeeeee. beeeeeeennyh.

Hogy jött ide a Pegasus? Már ennyire nem tudsz mit kitalálni kínodban, így minden szart bedobsz, hátha nem veszik észre, hogy égsz, mint egy napkohó? BTW, eléggé gáz ez az egész, hogy előadod, hogy te sörözöl, meg szappanoperát nézel (rákerestem), mondod, hogy leszarod, meg jóéjt, aztán csak visszajössz bizonygatni a semmit.

De hogy jön a Pegasus ahhoz, hogy nagy pofával közölte, hogy így kell képet belinkelni, aztán meg rohadtul nem működött? Hogy jön a Pegasus ahhoz, hogy nem tud egy wikicikket sem rendesen elolvasni? Hogy jön a Pegasus ahhoz, hogy itt vergődik, kurwa nagy lazaságot tettetve és ég, mint a gyehenna?

a szándék bennem megvolt

Az megvolt.

Szemmel láthatólag a szupernova méretű beégés sem segítette elő, hogy az arcod összemenjen annyira, hogy legalább a világtérképre ráférjen és ezt még sikerül némi (értsd: rendkívüli mértékben súlyos) analfabétizmussal is tetézni, mert ha nem írtam már le hatvannyolcezerszer, hogy én már rég belőttem volna azt a kurwa certet, csak, hogy a biccsegés abbamaradjon, csak épp nincs hozzáférésem, akkor egyszer sem; nem csak "megüzentem, hogy kapcsoljátok le a titkosítást", hanem részletesen leírtam, hogy én miért nem tudok mit kezdeni a problémával; workaroundnak ott a mixed content engedélyezése. Az álhaladár taknyológiafelszopással és az abból eredő butthurttal meg pláne nem tudok mit kezdeni, de azzal nem is akarok.
Az meg, hogy miből és honnan nézted meg, szemmel láthatólag annyit ért, mint egy nyócbites intel: nem osztott, nem szorzott. De azért így kell, mert...mert csak.

Ez még terelésnek is gyenge volt. A témához esetleg valami, mondjuk megpróbálod megmagyarázni, hogy a helyi filtereken is azért akad fent a csilivili képhoster, mert Opera 12, vagy point taken?
(Arra legalább rájöttél már, hogy miért jó a windowsos 12.18-asból és miért nem jó a 12.16-osból másutt, vagy ahhoz is segítség kell?)

Én legalább megnéztem több böngészőből, eszközről és hálózatról, nem pedig megüzentem, hogy kapcsoljátok le a titkosítást,

Próbáld meg tudomásul venni, hogy  rajtad kívül is élnek emberek a világon és ahogy neked vannak viszonyulásaid a dolgokhoz, úgy nekik is lehet. Akár olyan is, ami a tieddel nem egyezik.

Ez talán ebben az országban az egyik legnagyobb baj, hogy itt mindenki mindenkit csak nevelgetne, de ha úgy adódik, akkor mégis magasról sz.rik mások érdekeire.

Öreg vagyok, mégse tudtam volna kitalálni. Sose volt.

eladói szimpátia alapján ez bármi _is_ lehet

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"