Az eső nem lehet akadály!

Hozzászólások

Kellemes kikapcsolódás ezeket nézni! :-)

Köszönjük!

Szerkesztve: 2021. 07. 19., h – 21:44

Neked idealis fegyverrel (igazabol puska formaju cuccra gondolok), neked idealis iranyzekkal mennyirol lovod el a 20 forintos ermet? Nem veletlenul ellove, hanem egyiket a masik utan, tudatosan. Csak a talasztalat erdekel termeszetesen.

Ui csak kivancsisag, hogy tudjam hova tenni magam mas fegyvernemben (is). Koszi!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A kérdés jó és mélyen el is gondolkodtam rajta, hogy maximum milyen távon menne... Azt sosem gondoltam magamról hogy tudok lőni, inkább azt hogy szeretek! :) A kezdők között átlagos lövőnek tartom magam kisebb bénázásoklal. Olyan mini dolgokat hogy érmét vagy kupakot nem is próbáltam még ellőni. Máshogy próbálgattam a határaimat. Pár éve a 10 méteres pontlövészetet erőltettem légpisztollyal és légpuskával is, ezek a szabvány 17x17cm és 14x14cm lőlapra mentek. Amikor napi szinten gyakoroltam akkor voltak jó időszakaim pontosságot tekintve. Azóta a szabadidőm kevesebb, a sport helyett inkább hobbi-/élménylövészet felé mentem. Viszont gyűjtöttem tapasztalatot mindenféle más kaliberrel.
Főleg álló testhelyzetből szeretek és szoktam lőni. A fetrengős-ücsörgős preciziós lövészet nem az én világom, de csak mert kényelmetlen, a hasam párnázott a seggem csontos! :) Otthon maximum 18 méterre tudok lőni, talán még egy picit ki tudom tolni. Ezen a távon még komolyabb céltávcsőnek nem nagyon van értelme szerintem. Így pontosságot tekitve kedvencemnek a dioptert mondanám. Az érme vagy akár egy rózsaszín kupak annyival jobb hogy kontrasztosabb célpont mint egy szabvány lőlap. Igazából fogalmam sincs hogy kb milyen messziről menne biztosan. Egy szó mint száz: Nem akarok tippelni és valótlant állítani, azt mondom ki kell próbálni!
A napokban ha értelmes időben sikerül hazaérnem akkor rápróbálok. Diopterrel szerintem jók az esélyeim ha látom a célpontot. Meglátjuk!

Rendben! Furd meg ket helyen es drotozd fel lazara engedve valami alacsony helyre. Ha eltalalod a hangja jelez, de nem szokik el toled :) es johet a kovetkezo.
 

Ui ijaszatban a minel kisebb celpont a fejlodes egyik lehetseges utja. Kupak stb jaja, ahogy irod. Keseru eredmenyekkel, de megis ertelmezheto haladassal. Aztan majd visszamesz nagyobbra, szoval mi alapbol szamszerrel 30 meterrol el kell lojuk a teniszlabdat, illetve sima tradis ijjal ugyanerrol a tavrol jo szamokat kell hozni 40 centis fita lolapra. Ugy ertem akar tobb tucat lovesbol is, aminek utolsoja is epp oly pontos es laza kell legyen, mint az elso, ami nem kis attrakcio. Ergo nalunk a lovesszammal egyenesen aranyosan csokken a talalati pontossag. Nekunk ez a jelenseg az egyik legfobb ellenfelunk, tobbszaz loveses trening vegere kb mintha egy masik ember lotte volna az elso etapokat. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ma korán reggel volt kis időm, rápróbáltam a rózsaszín kupakra diopteres légpuskával. 10 méteren öt lövésből háromszor megvolt! Még 11-12 méteren is voltak találataim, de onnantól növelve a távolságot már nem igazán ment... Aztán meg is untam a próbálkozást, mentem inkább az automata-félautomata BB élményre... :)

Szerkesztve: 2021. 07. 24., szo – 10:32

nemide!