a-kapitalizmus-verseny-nelkul-nem-kapitalizmus

Sosem hittem volna, hogy egyszer magától Amerika elnökétől hallom vissza évek óta a minden fórumon állandóan hangoztatott véleményemet. :) Valaki a jövő embere adta a hivatalából a szájába..., de hogyan reagál erre a "deep state"? (Mert ez ismét egy bizonyíték lehet a létezésére, illetve arra, hogy a "big tech" részét képezi-e, vagy még a fölött helyezkedik el.

(- Mondjuk a gondolatot folytató "ez kizsákmányolás" kifejezés furcsának tűnik, "illeszkedik" a korábbi nem túl adekvát elszólások ismert Biden-i rendszerébe....)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 07. 11., v – 01:36

Mondjuk elég röhejes felvetés h létezhet nem-kizsákmányoló kapitalizmus! A deep state létezik efelől ne legyen kétséged! Az általánosan elkövetett hiba, hogy ezt gazdasági, meg pénzügyi manipulációs csoportként hajlandók felfogni az emberek (nagyjából ez az a nézőpont amit Drábik sem tud meghaladni). Ami felszínesen igaz, de az igazi mélysége, gonoszsága csak ezeken túl, spirituális síkon tárul fel. Egyszerűen szólva az mondhatnánk, hogy ez egy sátánista szervezet mindenre kiterjedt hatalommal a politikában, gazdaságban és pénzügyi szektorban [és ezek befolyásolási környezetében], de a lényege és forrása a sátánista volta. Polanski a '68-as  Rosemary gyermeke c. filmjében ezt próbálja művészileg értésünkre adni. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Már az, hogy Amerikában pl. létezhet szinte 1865-től napjainkig a "ku klux klan" szervezete, elég érdekes a nemzetállam hozzáállása szempontjából. Ez persze csak egy példa más titkos, fedett szervezetek lehetséges hosszútávú, nem éppen világ-kartákkal összhangban történő működésére. Az elmúlt 20 évben sokkal jobban "felszínre hozta" őket a globális kényszerítő erők adta adoptálódás szükségessége. Nyilván csak hatalmas pénzekkel játszhatnak "világbirodalmat, világhatalmat, de a pénzeszközök azért Amerikán kívül is egyre inkább megtalálhatók. Tehát a "szemetet" összesöpri a szél, és adott esetben használják az Amerikai és a csatlós államok haditechnikáját, hadseregét, az egész nemzetállami felépítményt, a bankokat, sőt a világon kiépített civilnek jelzett hálózat egyre jelentősebb eszközrendszerét is. (Eu-parlamentet, stb., és szerintem a készletbe sorolhatjuk a világon mindenütt megtalálható egyházat is. Az biztos, a világon vannak globális tranzakciók amelyek jól követhető irányt vesznek, mindenképpen igényelnek valamiféle szervezést, egyeztetést.)

Miért kell ide a sátánizmus? - (Bár amióta komolyabban érdeklődöm, néhány helyen kommentszinten is foglalkozom a viselt dolgaikkal, azóta úgy érzem ki van adva rám a vadászengedély. Hetente kerülök a közlekedésben életveszélyes helyzetekbe. Még kerékpárral is. A háztetőmön legutóbb 20 cserepet érintve olyan lyuk keletkezett amely egy központból dobta szét a cserepeket. (Szél akkor nem is volt.) Legutóbb a vaddisznó rohant rám a 8-ason, totál kilőve az autóm, dél után 1 óra körül. Ott kaptam a "léket", ahol 10 ezer autó megy el naponta. Miért is éppen én? - Sorolhatnék még érdekes dolgokat az év elejétől, de legyen elég ennyi is. - Továbbra is materialista módon gondolkodom, akkor is, ha tudom, az óceánon süllyedő hajón, ahogy emelkedik a vízszint odabenn, egyre kevesebb az ateisták száma... :) )

> Miért kell ide a sátánizmus?

A materializmus valójában nem Istent, hanem a Sátánt tagadta ki a világból. Ez a küldetése, h elhitesse az emberekkel, h a Sátán az, ami nem létezik. És ennek (a materializmusnak) elterjesztése azoknak az erőknek volt hasznára, akik a sátán követői.  Azért írtam, hogy orientálódni tudjál, miközben igazak a materiális síkon felvetettek, de ezek nem teljes igazak. Polanski filmje is erről szól. Nézd meg, próbálj rajta elgondolkodni mi az amit valójában mondani akar! Tehát ez nem egy horror film, mint ahogy általánosan gondolják. Hanem a valóságot próbálja leleplezni. Érted, mint egy dokumentarista, aki utánajár -mit tom én, mondjuk- egy környezetszennyezési ügynek.  Csak Polanski egy olyan környezetszennyezést leplez le, ami magát létezést mérgezi meg a lehető legmélyebb és legbensőbb formában: ez a Háttérhatalom alapköve.  De tulképp az is elég: ha juszt sem akarod belátni, legalább tudjál róla. :) 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Polanski csak egy seggdugasz zsidó.( Különösebben nem ismerem az életrajzát, de elég ránéznem h ezt lássam. Nincs jelentőségük az adatoknak.) Ebből csak az következik, h Polanski bármit tesz, mindig is seggdugasz zsidó marad. Ha ő hozná tető alá világbékét akkor is, ha meg tizenéves lányokat ront meg akkor is.  Ezt pontosan tudja magáról, és pontosan ebből az ezzel szembeni tehetetlenségéből generálódik az ő "művészete".  Ez az a téboly, mintha a Sátán ráébredne tenmaga  sátáni minőségére, de egyben arra is, hogy ebbéli minőségtől lehetetlenség megszabadulnia. 
Maga a "zseniális" jelző -  most túl a nyilvánvaló közhelyén - igazából nem mond semmit. Nincs valódi tartalma, jelentése ennek a szónak. Tulajdonképpen mindig valami más szó helyett használjuk, de nem tudjuk megmondani, hogy melyik helyett. Az ilyen dolgoknak jelentőségük van, amire fel kell figyelni: rámutatnak a zavarra, a rontásra! Mint a Mátrixban a dejavu. 

A film persze "zseniális". De ez csak film. Nem maga a dolog, hanem a képzelgés a dologról. Ilyen formán a "zseniális képzelgés" magához a dologhoz nem mérhető. Ha ezt értékeljük, akkor mit mondanánk magáról a dologról? Valójában csak pedagógiai jelentősége van, mint egy magyarázó ábrának. Azért lovagolok ezen mert bőven összekeverik. Nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a magyarázó ábrának, mint annak amit magyaráz. Így lesz hős a színész! De ha megnézed ez is benne van, nagyon pontosan ábrázolja a színészt mint ripacsot, aki a nyomorúságos mankóval járás hiteles alakítását próbálja elsajátítani az álmai szerepéhez ( John Cassevettes - A piszkos tizenkettő "Frankója" - aki amúgy számos un. művészfilm szereplője volt (talán meglepő)) - így ez [ön]kritika a színészettel kapcsolatban. Ami önkritika szükségszerűen dekonstruálja magát a filmet.  Sok minden benne van, meg kell érteni! 

De ez mindig problémás. A beavató és az elmélyült szerepkörök más-más jellegű tudást feltételeznek. Nem igazán lehetséges egyszerre jó beavatónak és elmélyült tudónak lenni (talán Bogár László személye ellenpélda erre). Az utóbbi nem ért szót a beavatandóval, mert már olyan távol van, hogy azok a dolgok amikkel ő foglakozik a beavatandó számára totál zagyvaságoknak tűnnek.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2021. 07. 11., v – 22:23

Ez igaz, csak mikor fogják vissza a legnagyobb monopóliumot, az államot? Egy olyan rendszer sem kapitalista, ahol az állam a szuverén módon legnagyobb gazdasági tényező. Az amerikai szövetségi állam költekezéséről meg szerintem nem is kell írnom. Lényegében FDR óta az USA is a szocializmus útján jár.

Szerkesztve: 2021. 07. 15., cs – 08:18

Hagy idézzem szeretett vezérünket, aki valami ilyesmi kijelentést tett:  - Ne azt nézzék amit mondok, hanem amit teszek.

Mürkül is mondott olyanokat választás előtt, hogy a multikulti megbukott, csak éppen a szavakat nem követték tettek. Ezek a kijelentések véleményem szerint azok megnyugtatására szólnak, akik már kezdik kapiskálni, hogy mi történik, de még nem látják a lényeget, őket hitegeti azzal, hogy "mi" is látjuk a problémát (ami valójában egyáltalán nem ez, ez csak tünet) és tenni fogunk ellene, csak győzd kivárni. Tegye fel a kezét aki már látott olyat, hogy bármilyen hatalom önként lemondott a szerzett előnyeiről. A történem ciklusaiban a változások mindig valamilyen erő hatására történnek meg, és sosem békések és sosem felűről indulnak. Mos annyi előnyünk van, hogy a globális multik ellen a saját fegyverüket tudjuk használni, a pénzt, ha holnaptól mindenki megszüntetné a f@szbúk profilját, nem használná a gugli keresőjét, a cégek saját infrán üzemelnének mint eddig is, egy csapásra kiüthetnénk a multikat, de ez sajnos csak egy csata megnyerése lenne a háborúé nem. A deepstate sokkal mélyebb rétegekbe hatolt be, méghozzá a szellemi síkra, mert minden ott dől el, a pénz csak eszköz. Az igazi csata a gondolatbálványok ledöntése lenne, de az már egészen más "tészta".

Nem kell nagy orákulumnak lenni ahhoz a jóslathoz, hogy Biden kijelentés után érdemi változások nem leszenek.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.