De hol van?

Benne az EESZT app-ban! Ma reggel 8:45-kor megkaptam a második AZ oltásom. 11:29-kor pedig már benne volt az EESZT app-ban az oltás ténye.

#worksforme

Hozzászólások

Az EU-sat is latod? Mert az egy masik QR kod.

A simat latjuk mi is.

Az uniós oltási igazolványról. Az EESZT appban egyelőre csak a Magyarországon használt védettségi kártya QR-kódja van benne, az uniós még nem. Az EESZT honlapján kb. egy hete csak annyi infó van róla, hogy "Ezen a felületen frissítjük az információkat a mobil applikációink Európai Unió kompatibilis változatainak elérhetőségéről. A jelenleg használt magyar jogszabályoknak megfelelő verziót le kell cserélni az új, EU-s jogszabályoknak megfelelő verzióra, ha azok megjelennek az alkalmazásáruházakban."

Utazás előtt egyelőre marad a letöltöd pdf-ben és kinyomtatod magadnak verzió, amíg az EESZT app nem frissül a Play Store-ban.

Szerintem a kutyát nem fogja érdekelni a QR kód. Ránéz, jól van. Ha pedig a QR leolvasása olyan sikeres lesz, mint legutóbb az osztrákoknál amit tapasztaltam, akkor csak egy legyintés lesz, hogy: haladjon.

Tavaly Krétán unottan ránézett az officer a PLF QR kódjára, aztán intett, hogy tovább, ne tartsuk fel a sort.

trey @ gépház

A mobilos app és a teljes kapcsolódó folyamat kiagyalója/alkotója menjen oda, ahova gondolom... Az app telepítéséhez tényleg kell ügyfélkapus regisztráció? Valahogy az 1.8-as értékelés miatt nem volt ingerenciám kipróbálni... Marad a háziorvosnál kinyomtatott eu-s qr-kódot és szöveget is tartalmazó verzió...

Logikai félrevezetés: https://hu.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_absurdum

Majd ha fog kelleni felrakom, az elsőnél megelégedtem egy próbálkozással :) Gondolom már ki van reszelve.

Én az a fajta állampolgár vagyok aki mindig felveti ha az aktuális állami informatikai csodatétemény szanaszét szakad, te meg az a fajta vagy aki mindig felveti hogy neki véletlenül pont működött aznap amikor használta. Nem kötelező egyformának lennünk.

Ugyanabból élünk. Átfogalmazhatjuk úgy is hogy te jótékonyan félrenézel amikor az állami IT rendszerek problémásak, csak hogy védd a kedvenc kormányodat. Én meg leirom, ha szarok. De azt is meg fogom irni, ha jók. Van, ami jó. Nem vagyok elfogult semmilyen irányban.

Ugyanabból élünk.

Biztos, hogy nem. 

Átfogalmazhatjuk úgy is hogy te jótékonyan félrenézel amikor az állami IT rendszerek problémásak, csak hogy védd a kedvenc kormányodat. Én meg leirom, ha szarok. De azt is meg fogom irni, ha jók. Van, ami jó. Nem vagyok elfogult semmilyen irányban.

Látom, választások közelednek. Ez már a kampányüzemmódod?

trey @ gépház

De, pontosan azzal fogalkozom amit leirtál. A többi részére annyira nem tudok érdemben reflektálni .. nincs jelenleg olyan párt, akinek bizalmat tudnék szavazni. Sőt, meglepődsz de jelenleg azt látom előremutatónak, ha maradna a kormány, csak hajszálnyi előnnyel nyerjen, hogy nagyobb kontroll alatt legyenek. A gyurcsi-dobrev-jobbik-kunhalmi-feketegyőr tengelyt sem tartom jobbnak.

Fekete Győrék például a szánalmas igérgetéseikkel (négy napos munkahét, 100e ft az oltásért, nyitási program a járvány tetőzése környékén) nagyon lehúzták magukat nálam. Semmire sem vitték egyelőre. A nolimpia egy remek akció volt, mert kikényszeritették a politikából hogy foglalkozzanak a kérdéssel, akar-e a nép olimpiát vagy sem. De azóta a teljesitmény közel nulla.

Visszakanyarodva: ha egy appot feltelepítek 1 perc alatt, abban az oltásaim eredménye ~ azonnal megjelennek, megjeleníti az infókat, amikre szükségem van, akkor mi a holdkóros fasznak szidnám? Gyártotta bárki is? Az egyetlen dolog, amit fel tudok emlegetni vele szemben, hogy iratkozzon be egy esztétikai tanfolyamra a készítője. Mert, ahogy korábban írtam, okádék szarul néz ki. De ez legyen vele a legnagyobb probléma!

trey @ gépház

Én megelégednék azzal hogy jogom legyen leirni hogy egyszer megpróbáltam felrakni és éppen szét volt esve a rendszer mögötte. De trey azt sem engedi kritika nélkül. :(

Úgy érted, a HUP-on nincs elegendő helyed és jogosultságod, hogy - mondjuk a blogodban - leírd? Ne hazudj! Nem, te nem ott akarod, hanem nekem akarod leírni ide. Mindenképpen. De hát, ezt is megteheted. Nem is értelek. :D

Szemmel láthatóan az a fajta vagy, aki ha ellenvélemény érkezik, akkor nekiállsz hisztizni, hogy nem írhatod le. De hát leírod ... én meg válaszolok. Mi ezzel a bajod? Nem találod a témában nyitott köpködő topikot?

trey @ gépház

Specifikus kerdesre adtam altalanos valaszt.

Ha ugy tetszik, "elkezdtem offolni a topikot". :)

Teljes altalanossagban mondtam, hogy az emberek 70-80%-a valasztasok elott csak az elmult heteket merlegeli, mikozben az ertelmesebbje tudja, hogy negy ev kormanyzati es ellenzeki tevekenysegegyutteset kellene a fulkeben ertekelni, es nem harom nappal azelotti bulvarhir alapjan behuzni az ikszet.

Ügyfélkapu _és_ egy pécé, amin bejelentkezik, majd ide-oda "ugrál" a pécé meg a telefonos app között... Az az 1.8-as értékelés valahogy nekem nem azt mutatja, hogy egy hűdeqrvajó az egész. Van ügyfélkapum, van kártyaolvasóm meg e-személyim, de ennek a fosnak a telepítésébe inkább nem vágtam bele - már csak azért sem, mert ha van üf.kapu, akkor azon keresztül lehúzható pdf-ben az az igazolás, amit ez a csodasz@r app is meg tud mutatni - ha épp van mobilnet, és ha épp működik a mögötte lévő rendszer. (Egyébként is mindenütt az a halk javaslat, hogy "de legyen ott offline-ban, pdf vagy nyomtatott formában) is az igazolás...)

Röviden: akinek van ügyfélkapuja, annak gyakorlatilag nincs erre az app-ra szüksége, akinek meg nincs, az nem is tudja telepíteni.

Megkönnyítem a szenvedésed: nem muszáj használnod. Van, aki nem akar se kártyát, se A4-es lepedőt cipelni magával csak azért, mert péntek este beül sörözni a haverjaival. Én sem szerettem volna egy szem rövid gatyában ilyesmiket hordani, ezért örültem, hogy ott volt a telefonomon, hátha kérik.

Mindennek örülök, ami a lehetőségeimet szélesíti és nem szűkíti.

trey @ gépház

Egy 1.8 pontra értékelt (és a vélemények sokasága alapján jogosan) szart csináltak, vélhetően qrva drágán, egy olyan feladatra/célra, amit a telepítésének előfeltételét jelentő ügyfélkapuval is el lehet intézni. Akkor meg mi a szent sz@rnak használnám? Nekem az EU-s igazolás kellett - üf.kapuval login, letölt, telefonra, otthoni gépre, g-drive-ra odapakoltam, és ennyivel ennyi.
 

Akkor meg mi a szent sz@rnak használnám?

Most írtam, hogy nem kell használnod. Engedd el. Vélemények sokasága nem érdekel, erről szól a #worsforme. Majd postolok neked egy koktélos képet a tengerpartról, amit a védettségi appnak köszönhetően tudok neked lőni.

trey @ gépház

Attó, hogy neked egy szem usernek faca, még nem véletlen, hogy a többség kő kemény 1.8-ra értékelte ezt a gánykupacot - nem utolsó sorban a telepítéssel kapcsolatos khm. lépések sokasága miatt.
Nem kell kép arról, hogy szlopálod a koktélt - ha épp van mobilnet és működik az a sz@r - nekem ott van a telefonomon offline a pdf, amit ügyfélkapuval letöltöttem, és elvagyok vele - köszi, nem kell egy állami nyomkövető foshalmaz a telefonomra.

Miközben vártam a folyosón az oltás utáni 20 percet, már megkaptam az emailt az eeszttől. Picit meglepődtem 😀

Mivel láttam szememmel a háziorvosnál, hogy milyen technológiával adminisztrálnak - négyzetrácsos lap, ceruza - gép előtt ülve egyébként, nem is csodálom hogy 3 órán át tartott az adatokat rögzíteni. Valójában azon csodálkozom, hogy CSAK 3 órát vett igénybe. :D

Mindezt úgy, hogy kb. 5-en voltunk oltásra és a sorszámos lap alapján aznap 10-nél több ember nem is jött összesen.

trey @ gépház