Android-x86 8.1-r6

Címkék

Megjelent a nem hivatalos x86-os Android port, az Android-x86 8.1-r6-os kiadása. Ez a hatodik stable kiadása az Android-x86 8.1 (oreo-x86) disztribúciónak. Részletek a kiadási megjegyzések dokumentumban.

Hozzászólások

lassan jo lenne mar valami ujabb lts kernel meg mesa

neked aztan fura humorod van...

Ez engem is mindig meglep, hogy az x86-os (és x86_64-es) Android mindig mennyire le van maradva az épp aktuális ARM-es Androidtól, ami 8.x helyett már 11-nél tart, és a 12-es is készen van, tesztelhető állapotban, de még nem jött ki.

Én pedig a Google helyében kiadnék közvetlenül friss x86-os kiadást is, referenciakiadásnak, nyílt bootloader miatt mindenki kipróbálhatná, és összehasonlíthatná a telója, táblagépe rendszerével, hogy hogyan kéne kinéznie, futni az alaprendszernek, és mi az az extra sallang, amit a telógyártó és szolgáltató tett bele. Már csak a tisztánlátás, tesztelés kedvéért is jó lenne.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Tok jo hogy ekkora kozossege van... De üzletileg mire jo? Lehet rajta fejleszteni? Miert nincs windows 10 Lenovo tabletre? Ez eltero kozeg (Android, Arm) minek az athallas. 

Régen használtuk kis érintőkijelzős laptopon, ami felett eljárt az idő. (Már meg nem mondom mi volt a neve, de volt rá külön buildjük.) Olyan hardware-t képzelj el, amin Xfce nyökögött, android x86 viszont száguldott. Van benne lightweight emulátor is, úgyhogy úgy hajcsa az armos appokat is, hogy nem veszed észre, hogy nem natív. Appstore-ból játékok, meg böngészés, kb erre volt jó (mint az okostelefon). Anboxhoz is ők adják az image-eket úgy tudom, ami akár fejlesztéshez is jó (nem kell emulátor).

Készítettem egy kis összefoglalót a PC -re telepíthető androidokról és az alapvető tudnivalókról.

Ezekben olyan dolgokat találtok, mint kernel és mesa cserélő és az alapvető rövidítések, amelyik segítenek megkülönböztetni az alap kiadásokat egymástól és a respineket is.

Többek között itt megtalálhatjátok azt is, hogy miért nincs lemaradva az android x86 fejlesztése, hiszen az AOSP GSI naprakész, de a BlissOS is már a 14. kiadásban az Android 11 -re épül.

Fogadjátok nagy szeretettel:
https://skamilinux.hu/android-os-a-pc-re-na-de-mi-az-a-gsi-gms-aosp-ag-…